Toon posts:

Het Coronavirus in Nederland en België - deel 3 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 104
Acties:
 • 662.973 views

 • Michael_OsGroot
 • Registratie: Maart 2020
 • Laatst online: 16:21

Michael_OsGroot

Yes... Yes!

Uit het vorige topic ging het net nog over het volhouden. Ik moet zeggen dat het mij zwaar valt. Ik heb geen vriendin dus als ik er niet op let spreek ik zo een week helemaal niemand. Ja via zoom, maar dat telt amper. Zo groot woon ik ook niet dus mijn huis is nu mijn kantoor. Ik had nu toch wel graag een kantoortje gehad. Het Nieuwr van de lockdown is er af en ik zie echt op tegen de winter.

Wat mij helpt is een strak schema. Ik ga zo bijv. Om. 1600 een uur wandelen. En dan nog een uurtje werken. Frisse lucht en bewegen helpt mij goed.

Chebyshev said it, and I'll say it again; There's always a prime between n and 2n | In andere landen wordt meer gescholden dan bij ons in Nederland


 • Moi_in_actie
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 27-05 22:17
Was net bezig met wat te typen in het oude topic, maar dan gaan we hier gewoon verder :)
mesa57 schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 15:38:
[...]

Wat versta je onder beheersbaar ?
Als dat de zorg is, waarom die niet opschalen ipv miljarden uitgeven aan een lockdown ?
En hoe dan? Het is niet naar de 3D printer lopen, 1000 kopietjes maken en we hebben 1000 nieuwe verpleegkundigen erbij. Hetzelfde geldt voor fysieke plaatsen, wat betekent plaats in gebouwen, bedden, apparatuur enzovoorts. Denk jij dat dit allemaal in een paar weken en tegen geen kosten op te roepen is? Je stipte in een verdere reply nog inhuur aan, nou dat werkt ook maar heel matig. Inhuur waar vandaan, het buitenland? Daar hebben ze ook gewoon met Corona te maken. En als je de mensen al kunt vinden, is er vaak een taalbarrière, een andere vorm van werken, andere protocollen etc. De beste tussenoplossing wat er nu wordt geboden is dat men in Duitsland wat overcapaciteit aan IC bedden beschikbaar stelt. Meer/beter dan dat gaat het niet worden.

Antwoord op het geheel is simpel: nee, zo makkelijk gaat dat niet. De algehele zorg en de IC zorg uitbreiden kost jaren en heel veel geld (honderden miljoenen). Een lockdown, in welke vorm dan ook, kost de economie zeer zeker geld en er gaan bedrijven/mensen failliet. Echter, het virus maar zn beloop laten gaan en daardoor verhoudingsgewijs veel meer zieken krijgen kost bedrijven ook klauwen met geld, zeker indien mensen langetermijn effecten oplopen na een Covid besmetting.
Ankona schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 15:37:
Ik mis vooral ook de scheiding tussen werk en prive. Ik trek geen deuren meer achter mij dicht, tijdens het werk is er altijd ook prive en werk stopt nooit helemaal.
Ik weet niet hoe jouw thuiswerk situatie eruit ziet, maar als je inderdaad veel moeite hebt met de scheiding tussen werk en privé zijn er wel wat dingen die je kunt proberen (mocht je dat nog niet gedaan hebben). Hetgeen wat het meeste helpt is een duidelijk afgescheiden werkplek hebben, idealiter in een aparte kamer. Ben je daar, ben je aan het werk, anders is het vrije tijd. Nu heeft zeker niet iedereen die mogelijkheid, maar het inrichten van een apart bureautje ergens in de woonkamer of eetkamer kan ook al voldoende zijn.

Een ander iets wat een collega van mij goed hielp is om in ieder geval na het werk direct even de deur uit te gaan om een rondje te wandelen. Hij deed dat dan met de hond. Zo creëer je toch een soort van "woon-/werkverkeer". Het klinkt allemaal redelijk truttig, maar wanneer je steevast iedere dag direct na het stoppen met werken even een 15-20 minuten een ommetje maakt, gaat dat toch steeds meer een duidelijkere scheiding tussen werk en privé geven.

Ryzen 7 3700X @4275Mhz ~~ 32GB GSkill TridentZ 3600Mhz ~~ ASRock B550 Steel Legend ~~ XFX Radeon RX5700XT


 • Drardollan
 • Registratie: Juli 2018
 • Laatst online: 11:51
Zweden maakt coronadraai: immuniteitsdenken maakt plaats voor lockdown

Zweden was lang het buitenbeentje van Europa met zijn corona-aanpak: geen lockdown, maar een groot beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers. Kwetsbare groepen werd opgeroepen zichzelf in bescherming te nemen, zodat het openbare leven zoveel mogelijk kon doorgaan. Ondertussen zou onder de bevolking een zekere mate van groepsimmuniteit kunnen worden opgebouwd. De regering lijkt nu toch een nieuwe weg in te slaan.

Het Zweedse ministerie van Volksgezondheid besloot deze week om in regio’s waar het virus snel om zich heen grijpt de lokale autoriteiten het recht te geven burgers te verplichten winkelcentra, musea zwembaden, sportscholen en concerten te mijden. Ook mag men mensen verbieden ouderen te bezoeken of van het openbaar vervoer gebruik te maken.
https://www.telegraaf.nl/...aakt-plaats-voor-lockdown

Tot zover het bejubelde Zweden.

 • IJzerlijm
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

IJzerlijm

Is net nieuw

De termen "verplichten" en "verbieden" zijn hier niet correct, niks is daadwerkelijk met sancties gedwongen.

https://www.thelocal.se/2...ronavirus-recommendations
rom Monday, October 19th, regional health authorities in Sweden will be able to work with the Public Health Agency to issue allmänna råd, or 'general recommendations' to combat local coronavirus outbreaks.

Previously, these recommendations have only been issued at a national level.

What are allmänna råd?

Bitte Bråstad, Chief Legal Officer for the Public Health Agency describes the measures as "something in between regulations and recommendations". "You could say it's a 'strong recommendation'," she told The Local.

The guidelines are not legally binding, so there are no fines for violating them. But they are not considered optional and apply to residents and visitors in Sweden alike, all of the time.

And to think they once said that computers would take away jobs.


 • ed1703
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
mesa57 schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 15:52:
[...]

In Italie is destijds ook personeel uit Cuba ingevlogen.
Maar als we misschien de covid-19 zorg centraliseren ipv verdelen over 100 ziekenhuizen zou de belasting ook veel beter te managen zijn.
Daarmee lossen we nog steeds het structurele probleem van een berg vacatures in de zorg niet op. Voor even zal dit misschien een oplossing zijn, maar we hebben gewoon te weinig opgeleid personeel.
Die uitstroom is overigens geen zorg-only probleem, maar dat terzijde.

 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13:21

ultimateharry

Team Slayer:-)

Ankona schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 16:03:
Je zou eerder denken aan noodziekenhuizen om de fysieke capaciteit uit te breiden. Als je die dan dedicated voor covid-19 hebt (en in de buurt van een regulier ziekenhuis) heb je niet heel veel specialistisch personeel nodig.
Volgens mij is de corona zorg niet zo heel complex. (Ik pleit niet voor om elke huisvrouw maar met een ehbo diploma op te laten draven en ik zie het ook niet gebeuren dat de capaciteit even met 200% gaat toenemen. Maar projectmatig tijdelijk 500-1000 extra reguliere covid bedden, zou dat haalbaar zijn?)
Volgens mij is Covid-19 zorg helemaal niet simpel. Het is nog steeds een relatief nieuw ziektebeeld, en men ontdekt nog continue nieuwe aspecten volgens mij. Om van IC zorg nog maar niet te spreken, dat is gewoon hoog-complex en specialistisch.

Bovendien "koop" je ook niet zoveel voor 500 extra verpleegbedden. Minder maatregelen = grotere groei besmettingen = ziekenhuis weer sneller vol. Ongeveer 10 dagen bij het huidige tempo.
Dus daar is weinig duurzaams aan.

[Voor 3% gewijzigd door ultimateharry op 19-10-2020 16:15]


 • ijdod
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 12:43
Tsja, als je maar lang genoeg blijft roepen dat het niet vol te houden is, dan versterk je dat gevoel natuurlijk ook alleen maar.

Root don't mean a thing, if you ain't got that ping...


 • Schildpadje
 • Registratie: November 2019
 • Niet online
Corona-zorg in ziekenhuizen is juist erg complex. Constant in beschermende kleding rondlopen (+bijhorende protecollen). Mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen zijn echt heel erg ziek... dat is meer dan wat eten over de schutting gooien. Een gemiddelde covid-19 patient vergt meer aandacht dan een gemiddelde patient.

 • TrailBlazer
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 15:21

TrailBlazer

Karnemelk FTW

Ik mis vooral het ongedwongen even koffie drinken. Na een wandeling op en terras ploffen en wat drinken. Geen zin hebben om te koken en naar de italiaan te gaan.

Vrouwen kunnen twee dingen tegelijk.... zeuren en iets anders.


 • ed1703
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
blissard schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 16:20:
[...]


"de zorg" is hierin natuurlijk een veel te breed begrip. Van het totaal aantal werknemers in "de zorg" is misschien maar 5 % direct of indirect betrokken bij zorg voor Covid19 patienten.
Je hoeft niet meer mensen in "de zorg" te hebben om meer mensen aan Covid-19 zorg te krijgen. Verschuiven is ook mogelijk.
Dan mag je mij echt eens vertellen hoe en waar je dat schuifplan gaat uitvoeren.
Volgens de ziekenhuizen zelf kan dat niet.

 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13:21

ultimateharry

Team Slayer:-)

blissard schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 16:20:
[...]


"de zorg" is hierin natuurlijk een veel te breed begrip. Van het totaal aantal werknemers in "de zorg" is misschien maar 5 % direct of indirect betrokken bij zorg voor Covid19 patienten.
Je hoeft niet meer mensen in "de zorg" te hebben om meer mensen aan Covid-19 zorg te krijgen. Verschuiven is ook mogelijk.
Ja dat verschuiven zijn we nu dus aan het doen. In de volksmond ook wel het fors afschalen van de reguliere zorg genoemd.

 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13:21

ultimateharry

Team Slayer:-)

mesa57 schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 16:27:
Ik sta er verbaasd over dat China binnen een paar weken een covid ziekenhuis uit de grond stampt en we hier in NL in een soort 'zorg-verlamming' komen en dan maar de economie om zeep helpen.
Dat bouwen van een noodhospitaal in China was misschien heel mediageniek. Maar je vergeet volgens mij even dat ze vervolgens hele appartements-gebouwen hebben dichtgelast.
Als je dat liever hebt....

 • TrailBlazer
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 15:21

TrailBlazer

Karnemelk FTW

mesa57 schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 16:27:
Ik sta er verbaasd over dat China binnen een paar weken een covid ziekenhuis uit de grond stampt en we hier in NL in een soort 'zorg-verlamming' komen en dan maar de economie om zeep helpen.
Vergeet niet Wuhan heeft 11 miljoen inwoners nog geen procent van het totaal aantal inwoners van China. Dat zou bij on de gemeente Den Bosch zijn.

Had rekenfoutje gemaakt maar dan nog

[Voor 5% gewijzigd door TrailBlazer op 19-10-2020 16:49]

Vrouwen kunnen twee dingen tegelijk.... zeuren en iets anders.


 • ShellGhost
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16-12-2021
mesa57 schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 16:27:
Ik sta er verbaasd over dat China binnen een paar weken een covid ziekenhuis uit de grond stampt en we hier in NL in een soort 'zorg-verlamming' komen en dan maar de economie om zeep helpen.
Die kennen geen bonden die dwars kunnen gaan liggen over werkdagen van 20 uur langer.

 • TrailBlazer
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 15:21

TrailBlazer

Karnemelk FTW

ShellGhost schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 16:36:
[...]


Die kennen geen bonden die dwars kunnen gaan liggen over werkdagen van 20 uur langer.
Of iemand die per ongeluk wordt meegestort wordt in de betonvloer.

Vrouwen kunnen twee dingen tegelijk.... zeuren en iets anders.


 • Plenkske
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 14:31
prijk schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 16:39:
[...]

In China stampen ze binnen een jaar of iets langer een hele miljoenenstad uit de grond. Daar woonden eerst boeren in boerendorpjes. Die boeren worden eerst gedwongen om torenflats te bouwen en worden vervolgens simpelweg zelf ook in zo'n nieuwe torenflat gedouwd, of ze nu willen of niet. Dit ter illustratie van de doortastende manier van werken van de Chinese overheid. In een dergelijke setting zouden we ook in Nederland een ziekenhuis binnen een paar weken uit de grond kunnen stampen.
In het voorjaar stonden het MECC in Maastricht en Ahoy in Rotterdam toch ook al vol met bedden ?
Uiteindelijk niet gebruikt volgens mij.

 • Señor Sjon
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 25-05 16:18

Señor Sjon

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Magnificent bastard

TrailBlazer schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 16:32:
[...]

Vergeet niet Wuhan heeft 11 miljoen inwoners nog geen procent van het totaal aantal inwoners van China. Dat zou bij on de gemeente Heumen zijn.
Je zit er een factor 10 naast. ;)
China heeft ca 1,4 miljard inwoners. Wuhan is 0,8%. Dat komt hier overeen met een gemeente van ca. 140k. Dat is precies tussen Zwolle en Den Bosch in.

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.


 • CyberMania
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 05-12-2021
Michael_OsGroot schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 15:51:
Uit het vorige topic ging het net nog over het volhouden. Ik moet zeggen dat het mij zwaar valt. Ik heb geen vriendin dus als ik er niet op let spreek ik zo een week helemaal niemand. Ja via zoom, maar dat telt amper. Zo groot woon ik ook niet dus mijn huis is nu mijn kantoor. Ik had nu toch wel graag een kantoortje gehad. Het Nieuwr van de lockdown is er af en ik zie echt op tegen de winter.

Wat mij helpt is een strak schema. Ik ga zo bijv. Om. 1600 een uur wandelen. En dan nog een uurtje werken. Frisse lucht en bewegen helpt mij goed.
Prima toch. Het is echt niet voor eeuwig. Leert deze generatie ook eens wat vrijheid betekent, voor zij die nooit een oorlog of dictatuur hebben meegemaakt.

 • Jorizzz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 07:37
nvm

 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
Michael_OsGroot schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 15:51:
Uit het vorige topic ging het net nog over het volhouden. Ik moet zeggen dat het mij zwaar valt. Ik heb geen vriendin dus als ik er niet op let spreek ik zo een week helemaal niemand. Ja via zoom, maar dat telt amper. Zo groot woon ik ook niet dus mijn huis is nu mijn kantoor. Ik had nu toch wel graag een kantoortje gehad. Het Nieuwr van de lockdown is er af en ik zie echt op tegen de winter.

Wat mij helpt is een strak schema. Ik ga zo bijv. Om. 1600 een uur wandelen. En dan nog een uurtje werken. Frisse lucht en bewegen helpt mij goed.
Gewoon elke ochtend op de fiets met een omweg naar je thuiswerkplek, dan ben je er al even uit geweest en blijf je in ritme. Tussen de middag ook even een half uur wandelen en na je werk weer even een rondje fietsen. Dan kom je er nog eens uit en heb je ook nog wat beweging.

 • PalingDrone
 • Registratie: September 2017
 • Niet online

PalingDrone

Spookburger

CyberMania schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 17:05:
[...]


Prima toch. Het is echt niet voor eeuwig. Leert deze generatie ook eens wat vrijheid betekent, voor zij die nooit een oorlog of dictatuur hebben meegemaakt.
Ook in Nederland kan je prima jarenlange ellende hebben meegemaakt zonder ooit een officiële oorlog of dictatuur ervaren te hebben. Dictatuur is ook niet voor iedereen gelijk, denk aan de "Ostalgie" die mensen hadden nadat de DDR opgeheven werd of de normale bevolking in het Oostblok die het onder het communisme beter hadden en/of tevredener waren met hun leven dan nu alles commercieel is en alleen geld telt.
Niet iedereen van de Nederlandse rubbertegelgeneratie heeft als ergste feit ooit geen beltegoed gehad of een barst in het scherm van je nieuwe iPhone.
Dat "Prima toch" vind ik nogal ongepast.

 • Michael_OsGroot
 • Registratie: Maart 2020
 • Laatst online: 16:21

Michael_OsGroot

Yes... Yes!

CyberMania schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 17:05:
[...]


Prima toch. Het is echt niet voor eeuwig. Leert deze generatie ook eens wat vrijheid betekent, voor zij die nooit een oorlog of dictatuur hebben meegemaakt.
Ik zie niet in waarom die les op deze manier geleerd moet worden maar OK.

Chebyshev said it, and I'll say it again; There's always a prime between n and 2n | In andere landen wordt meer gescholden dan bij ons in Nederland


 • Joris748
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 15:35
Michael_OsGroot schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 17:41:
[...]

Ik zie niet in waarom die les op deze manier geleerd moet worden maar OK.
Tip: COVID is geen straf (van god).

Maar het doet je wel beseffen dat de vrijheden die we hebben niet vanzelfsprekend zijn.

 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 12:52

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

dreamscape schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 17:36:
[...]

Zo doe ik het tegenwoordig ook. Al vind ik het in de ochtend nog wat te donker om op de racefiets te zitten, dus ik begin met werken rond de tijd dat ik vroeger in de auto zou stappen en stop wat eerder op de middag om nog een stuk te gaan fietsen.
Behalve vandaag dan, want nu ben ik tussendoor uitgebreid boodschappen gaan doen. Anders had ik namelijk exact NU op de fiets moeten zitten... :)
Wij wilden al jaren een hond, en hebben gelukkig in maart de stap al genomen. Dus minimaal twee uur per dag met de hond onderweg.

En ik ben gek genoeg wat flexibeler geworden om zomaar iets ‘geks’ te doen. Dus laatst op zaterdagmiddag een fles wijn, stokbrood en een camembert in de tas bij een wandeling, en op een bankje in het park een uurtje gezeten. Er valt genoeg te verzinnen, hoe klein ook ;)

 • iamerwin
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 11:55
MikeyMan schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 17:52:
[...]


Wij wilden al jaren een hond, en hebben gelukkig in maart de stap al genomen. Dus minimaal twee uur per dag met de hond onderweg.
Dito! Nu hadden wij wel al een hond, maar de reistijd die ik normaal gesproken kwijt ben aan naar kantoor lopen (zo'n 25 minuten) krijgt nu de hond als extra buiten tijd er bij. Helpt mij na werk te resetten en de hond is sowieso blij. :P

Hello. Is it me you're looking for?


 • PalingDrone
 • Registratie: September 2017
 • Niet online

PalingDrone

Spookburger

MikeyMan schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 17:52:
[...]


Wij wilden al jaren een hond, en hebben gelukkig in maart de stap al genomen. Dus minimaal twee uur per dag met de hond onderweg.

En ik ben gek genoeg wat flexibeler geworden om zomaar iets ‘geks’ te doen. Dus laatst op zaterdagmiddag een fles wijn, stokbrood en een camembert in de tas bij een wandeling, en op een bankje in het park een uurtje gezeten. Er valt genoeg te verzinnen, hoe klein ook ;)
Dat is wel heel erg "Remi en de clochard" om als een Franse zwerver met je hond in het park te gaan zitten ;)
(misschien een kinky rollenspel, whatever floats your boat)

 • Ryur
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 11:20
In deze tijd is het heel leuk om een huisdier te hebben ja. Is toch gezellig!
Alleen ik hoop dat veel mensen die nu huisdieren nemen het wel beseffen dat het voor een lange termijn is :)

Ikzelf heb een super luie Ragdoll-kat hier, die het heerlijk vind dat ik zoveel thuis ben.
Ligt regelmatig gewoon in de weg en met vergaderingen zit zij ook gewoon lekker "mee te praten".

 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 12:52

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

PalingDrone schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 18:04:
[...]

Dat is wel heel erg "Remi en de clochard" om als een Franse zwerver met je hond in het park te gaan zitten ;)
(misschien een kinky rollenspel, whatever floats your boat)
Mijn vrouw was er ook bij. Lekker in het zonnetje in het groen gezeten.
Maargoed, dat soort voorbehouden maakte ik vroeger ook altijd. Maar daar koop je momenteel niet zo gek veel voor natuurlijk.

When in doubt err on the side of yes zeg maar. O-)

[Voor 5% gewijzigd door MikeyMan op 19-10-2020 18:12]


 • BarôZZa
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 13:44
Joris748 schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 17:49:
[...]

Tip: COVID is geen straf (van god).

Maar het doet je wel beseffen dat de vrijheden die we hebben niet vanzelfsprekend zijn.
Dat niet alleen, het legt ook de zwakke punten van onze samenleving/cultuur bloot. De problemen die er normaal gesproken misschien ook wel zijn worden nu gewoon erg uitvergroot. Vrijheden, individualisering, privatisering, economie en privacy zijn een groot goed, maar hebben allemaal ook hun beperkingen en grenzen. Als je ziet hoe groot de kloof tussen jong en oud is, met een enorm gebrek aan empathie of begrip voor elkaar, dan zijn dat toch lelijke dingen als ik dat vergelijk met andere landen.

Sommige zaken zullen niet opgelost worden, maar ik denk dat we na wat gesteggel hier ook de nodige aanpassingen doen zodat de samenleving in de toekomst ook weerbaarder is tegen dit soort dreigingen.

 • Michael_OsGroot
 • Registratie: Maart 2020
 • Laatst online: 16:21

Michael_OsGroot

Yes... Yes!

ultimateharry schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 19:22:
[...]


Wijs mij eens aan waar Cybermania zegt dat het een slechte zaak is dat deze generatie nooit een oorlog of dictatuur heeft meegemaakt.
Prima toch. Het is echt niet voor eeuwig. Leert deze generatie ook eens wat vrijheid betekent, voor zij die nooit een oorlog of dictatuur hebben meegemaakt.
Prima, leren zij het ook. Ik lees dat een beetje alsof een kind van zijn fiets valt en dat de ouders zeggen "Prima, word je hard van" oid. En er wordt geimpliceerd dat deze generatie niet weet wat vrijheid betekent tenzij ze een oorlog hebben meegemaakt. Dat deze situatie een prima alternatief is om die les te leren.
Joris748 schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 19:26:
Zulke ingrijpende dingen moet je niet meemaken, dat wordt ook niet gesuggereerd. Wat er bedoeld wordt is dat ALS je een crisis van dergelijke omvang meemaak, dat er dan individueel en collectief bewustzijn gecreëerd wordt waardoor we weer realiseren dat niet alles wat we hebben vanzelfsprekend is.
Zo las ik de boodschap in elk geval niet.

[Voor 22% gewijzigd door Michael_OsGroot op 19-10-2020 19:31]

Chebyshev said it, and I'll say it again; There's always a prime between n and 2n | In andere landen wordt meer gescholden dan bij ons in Nederland


 • Michael_OsGroot
 • Registratie: Maart 2020
 • Laatst online: 16:21

Michael_OsGroot

Yes... Yes!

Joris748 schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 19:47:
[...]

Misschien kun je beter eerst even bij jezelf te raden gaan waarom reacties anders op jou overkomen dan dat ze bedoelt zijn. Niet alleen mijn reacties, maar ook de reacties van anderen.

Je kweekt iig bij mij weinig goodwill met bovenstaande reactie.
Goed, dan steek ik mijn hand in eigen boezem. Als jullie de indruk hebben dat ik hier zit te trollen o.i.d. dan neem ik dat bij deze graag hierbij weg :) Spijtig te horen dat mijn reacties weinig goodwill kweken. Mea culpa.

Chebyshev said it, and I'll say it again; There's always a prime between n and 2n | In andere landen wordt meer gescholden dan bij ons in Nederland


 • NMH
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 15:40
mesa57 schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 16:27:
Ik sta er verbaasd over dat China binnen een paar weken een covid ziekenhuis uit de grond stampt en we hier in NL in een soort 'zorg-verlamming' komen en dan maar de economie om zeep helpen.
Tegen exponentiele groei valt gewoon niet op te schalen. Als je een R-waarde van 1.2 hebt (de huidige R op het dashboard is zelfs 1.27), dan verdubbelt het aantal patienten elke vier generaties. Bij een generatie-interval van vijf dagen is dat een verdubbeling elke twintig dagen. Oftwel: als je vandaag duizend bedden (en bijbehorende handen) nodig hebt, heb je er over drie weken tweeduizend nodig. En over zes weken vierduizend. Veel succes met ziekenhuizen bouwen en mensen opleiden in dat tempo, dat kan gewoon niet. Not even close.

 • CMD-Snake
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 26-05 11:02
PalingDrone schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 17:30:
Dictatuur is ook niet voor iedereen gelijk, denk aan de "Ostalgie" die mensen hadden nadat de DDR opgeheven werd of de normale bevolking in het Oostblok die het onder het communisme beter hadden en/of tevredener waren met hun leven dan nu alles commercieel is en alleen geld telt.
Pas op met deze vergelijking maken. Ostalgie is zeker geen bevestiging dat bepaalde mensen de DDR als goed ervaren hadden. Het is een geromantiseerd beeld van de DDR die zich richt op een paar aspecten van de DDR. Iedereen had een baan in de DDR en je kreeg gratis voorzieningen als kinderopvang, je kon gratis naar school en de universiteit en je kreeg een pensioen van de staat en had een flatje om te wonen.

Je ziet deze vorm van Ostalgie vooral bij ouderen die hun zekerheden verloren hebben na de val van de muur. Ze vergeten alleen de zeer duistere kant van deze zekerheden. Die gratis school kwam je alleen in als je trouw genoeg was aan de staat en de partij. Studeren was alleen mogelijk indien je ideologisch correct was. Dissidente meningen konden ervoor zorgen dat je met je studie moest stoppen. Als intellectueel was je permanent verdacht. Nog los van de immer aanwezige Stasi en hun informanten netwerk.

In meerdere voormalige communistische landen is zo'n romantisch verlangen naar het verleden. Een flink deel van de Russen zou het liefste leven in de Sovjet-Unie onder Brezhnev bijvoorbeeld. In Polen en Hongarije zie je ook de oudere generaties die weer flirten met de vermeende zekerheden die een autoritair regime bieden.
Ernemmer schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 17:28:
Gewoon elke ochtend op de fiets met een omweg naar je thuiswerkplek, dan ben je er al even uit geweest en blijf je in ritme. Tussen de middag ook even een half uur wandelen en na je werk weer even een rondje fietsen. Dan kom je er nog eens uit en heb je ook nog wat beweging.
Ik maak aan het einde van de werkdag nu een wandeling, iets van 6-7 kilometer. Dan als ik weer terug ben het eten opzetten. Het is een mooie manier om even de werkdag achter je te laten.

 • CMD-Snake
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 26-05 11:02
Ondertussen is Ferd Grapperhaus begonnen aan een nieuwe carrière als windvaantje. Nu is er toch weer een verbod op softdrugs gebruik na achten.
ultimateharry schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 20:14:
Kern: veel vertrouwen in het beleid (en dus het volgen daar van door burgers) en veel testen.
Hier staat meer als 80% achter het beleid, zeggen ze. Men smeekt als een sadomasochist om nog strengere regels. Alleen als we dan vragen of ze ook leven volgens die regel blijft de teller steken rond de 40%.

 • gws24
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 15:33

gws24

Thinking is hard!

PalingDrone schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 20:23:
[...]

En bijtijds de grenzen dichtmikken, scheelt het dat ze maar aan 1 buurland vastliggen en de rest uit (lucht)havens bestaat voor de toegang tot DK.
Volgens mij is er een ook nog een brug/tunnel ;)

I accept no liability for the content of this post, or for the consequences of any actions taken on the basis of the information provided.


 • BarôZZa
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 13:44
CMD-Snake schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 20:20:
Ondertussen is Ferd Grapperhaus begonnen aan een nieuwe carrière als windvaantje. Nu is er toch weer een verbod op softdrugs gebruik na achten.
Ah, zal je weer zien dat ze boetes gaan uitdelen aan die stoner die in z'n eentje op een bankje een jointje rookt ok 9 uur 's avonds.

 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
ultimateharry schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 20:14:
Toch wel interessant Denemarken: https://nos.nl/l/2353005

Kern: veel vertrouwen in het beleid (en dus het volgen daar van door burgers) en veel testen.

Bijna even veel testcapaciteit als NL op 5 mio inwoners.
Daar konden ze wel een mega lab uit de grond stampen en er komt nog een tweede bij waardoor ze 2x zoveel testcapaciteit hebben dan Nederland. En maar 1/3e van de inwoners.

Toch apart dat we zoiets niet in NL kunnen doen.

 • CMD-Snake
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 26-05 11:02
BarôZZa schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 20:21:
Is volgens mij geen kwestie van vergeten, maar simpelweg dat er geen politiek systeem is dat optimaal werkt voor iedereen. Er zullen altijd mensen zijn die een beter leven hadden onder een dictator dan onder een democratie. Misschien was de dreiging van de overheid minder groot dan de dreiging van armoede of criminaliteit. Misschien heeft corruptie zich verplaatst naar andere lagen van de bevolking. Sommige mensen waren uberhaupt al trouw aan het regime.

Elk stelsel heeft donkere kanten. Misschien kijk je ook wel anders naar de vrijheid hier als je je vrouw hebt moeten begraven. Het belang van de samenleving is niet hetzelfde als die van het individu.
Zet alsjeblieft niet jezelf voor schut met dit soort teksten.

De "goede" kanten van de communistische regimes waren er nauwelijks. De sociale voorzieningen stelden in de praktijk weinig voor door chronisch tekort aan middelen. Lege winkels, ziekenhuizen die geen apparatuur hadden en geen medicijnen, snel opgetrokken huurwoningen die binnen 10 jaar al verrot waren (Khrushchyovka). In de Sovjet-Unie en Roemenië had je enorme AIDS epidemieën door het hergebruik van naalden door artsen. Zo kan ik eindeloos doorgaan eigenlijk, die paar dingen die de bevolking kreeg wogen daar echt niet tegenop. De enigen voor wie het wel fijn was dat was de partijelite en de legertop.

De slechte kanten van de Nederlandse samenleving kunnen niet tippen aan hoe slecht het leven was met leiders als Honecker, Brezhnev of Ceaușescu. Voor de meeste mensen was het enkel overleven in die landen. Het verlies van een geliefde valt in het niet bij een heel leven moeten spenderen in die landen. In geen van die landen heeft de samenleving maar iets gewonnen in zoveel jaar communisme.

 • NiGeLaToR
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 27-05 18:27
Ryur schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 18:04:
In deze tijd is het heel leuk om een huisdier te hebben ja. Is toch gezellig!
Alleen ik hoop dat veel mensen die nu huisdieren nemen het wel beseffen dat het voor een lange termijn is :)

Ikzelf heb een super luie Ragdoll-kat hier, die het heerlijk vind dat ik zoveel thuis ben.
Ligt regelmatig gewoon in de weg en met vergaderingen zit zij ook gewoon lekker "mee te praten".
Co en Vido hier, twee blije cavia's die onze kinderen hebben leren liefhebben en verzorgen in de eerste lockdown. En die blijven natuurlijk gewoon bij ons ook als de wereld weer 'normaal' wordt.

Maar inderdaad, hoewel er absoluut een run op huisdieren was hoop ik dat deze beestjes voor lange termijn op een gezellig thuis mogen rekenen.

Ik heb het wel een beetje te doen met mensen die hun leven vooral buiten de deur hadden: mijn vrouw kent nogal veel expats en die hebben vaak een mini appartementje in Amsterdam met nauwelijks een keuken of een plek voor een bureau. Na ruim een half jaar op de rand van je bed of de salontafel vanaf de bank werken beginnen die wel wat stram te worden.

Weg uit m'n comfortzone, ik bouw aan USG21.com


 • alexbl69
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 13:30
BarôZZa schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 20:21:
[...]

Is volgens mij geen kwestie van vergeten, maar simpelweg dat er geen politiek systeem is dat optimaal werkt voor iedereen. Er zullen altijd mensen zijn die een beter leven hadden onder een dictator dan onder een democratie. Misschien was de dreiging van de overheid minder groot dan de dreiging van armoede of criminaliteit. Misschien heeft corruptie zich verplaatst naar andere lagen van de bevolking. Sommige mensen waren uberhaupt al trouw aan het regime.

Elk stelsel heeft donkere kanten. Misschien kijk je ook wel anders naar de vrijheid hier als je je vrouw hebt moeten begraven. Het belang van de samenleving is niet hetzelfde als die van het individu.
De enigen die het in een dictatuur echt beter hebben zijn de personen in de 'inner circle' van de dictator in kwestie. En zelfs die lieden leven in constante angst in ongenade te vallen bij de 'grote leider' en hun pensioen niet te halen.

Voor wat betreft de bevolking: vergeet niet dat die na tientallen jaren dictatuur aardig gehersenspoeld kan raken. Daarnaast is het heel moeilijk om van een dictatuur in afzienbare tijd de transitie naar een volwaardige democratie te maken. Enkel de Baltische staten komen bij mij op al zijnde redelijk succesvol.

In bijna alle andere voormalige dictaturen ontstaat er eerst een vacuüm waar na korte tijd minder frisse types induiken. Het is voor zo'n land enkel te hopen dat daarna meer gematigde krachten op democratische weg de teugels in handen krijgen.

iRacing Profiel


 • BarôZZa
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 13:44
CMD-Snake schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 20:44:
[...]


Zet alsjeblieft niet jezelf voor schut met dit soort teksten.

De "goede" kanten van de communistische regimes waren er nauwelijks. De sociale voorzieningen stelden in de praktijk weinig voor door chronisch tekort aan middelen. Lege winkels, ziekenhuizen die geen apparatuur hadden en geen medicijnen, snel opgetrokken huurwoningen die binnen 10 jaar al verrot waren (Khrushchyovka). In de Sovjet-Unie en Roemenië had je enorme AIDS epidemieën door het hergebruik van naalden door artsen. Zo kan ik eindeloos doorgaan eigenlijk, die paar dingen die de bevolking kreeg wogen daar echt niet tegenop. De enigen voor wie het wel fijn was dat was de partijelite en de legertop.

De slechte kanten van de Nederlandse samenleving kunnen niet tippen aan hoe slecht het leven was met leiders als Honecker, Brezhnev of Ceaușescu. Voor de meeste mensen was het enkel overleven in die landen. Het verlies van een geliefde valt in het niet bij een heel leven moeten spenderen in die landen. In geen van die landen heeft de samenleving maar iets gewonnen in zoveel jaar communisme.
Leuk, maar je bent aan het projecteren. Voor een groot deel van de bevolking is leven gewoon familie, vrienden en werk. Als je een eenvoudig bestaan leidde in een dorpje en prima kon rondkomen, dan is het prima mogelijk dat je gewoon tevreden was. Er zijn mensen die onder de meest barre omstandigheden leven en nog gelukkig zijn. Je kan het vliegtuig naar Sierra Leone pakken en je ziet er waarschijnlijk minder mensen zeuren dan hier nu. Ga naar een stad in China en je ziet overal welvarende mensen die een normaal bestaan leiden. Het dagelijks leven is heel wat anders dan de politieke situatie van een land doet vermoeden, hoe ernstig de gevolgen ook kunnen zijn.

Zeggen dat het voor iedereen beter is als de politieke stelsel verandert is onzinnig. Voor de meeste mensen kan het zo zijn, onmogelijk voor iedereen.

En vrijheid is ook niet iets waar iedereen even goed mee om kan gaan of überhaupt wil.

Voor de rest moet je natuurlijk wel een beetje lezen. Ik zeg nergens dat ik voor communisme ben. De suggestie dat het wel meevalt als iemand z'n partner verliest omdat het beter is dan je hele leven in een ander land leven is natuurlijk hilarisch. Dat zegt meer over je creatieve interpretatie niveau en hoe vol je in de verdediging schiet.

 • CMD-Snake
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 26-05 11:02
BarôZZa schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 21:03:
Voor een groot deel van de bevolking is leven gewoon familie, vrienden en werk.
In de DDR moest je ideologisch correct denken voor je werk. Zelfs voor een baantje aan de lopende band in een fabriek was dit van belang. Als je verdacht werd van staatsondermijnende activiteiten stond je snel buiten. Staatsondermijnende activiteiten kon al zijn dat je een verkeerd boek had gelezen of een grap had gemaakt in de kantine die niet door de beugel kon. Als je eenmaal verdacht werd van staatsondermijnende activiteiten had dat niet alleen gevolgen voor jezelf. Je kinderen konden ineens hun opleiding niet meer vervolgen of verloren ook hun banen. Dit werkte overigens ook zo in de andere communistische landen.

Familie en vrienden was lastig in de DDR. Lees je eens in over het informanten netwerk van de Stasi. De Stasi wist een enorm netwerk op te bouwen door afpersing of omkoping. Goede kans dat in je familie of vriendenkring wel een paar mensen informant waren voor de Stasi op een of andere manier. Die geweldige mop over Mielke kon je ook op een verjaardagsfeestje duur komen te staan.
Als je een eenvoudig bestaan leidde in een dorpje en prima kon rondkomen, dan is het prima mogelijk dat je gewoon tevreden was.
Mensen konden niet rondkomen. De winkels hadden altijd tekorten en in boerendorpen mocht je geen eigen eten verbouwen in de Sovjet-Unie. Alles moest op de collectieve boerderijen gebeuren. En zelfs daar speelde ideologie een belangrijke rol. Elke collectieve boerderij stond onder leiding van partijbazen.
Er zijn mensen die onder de meest barre omstandigheden leven en nog gelukkig zijn. Je kan het vliegtuig naar Sierra Leone pakken en je ziet er waarschijnlijk minder mensen zeuren dan hier nu.
En toch als die mensen de kans krijgen willen ze heel graag net zo leven als wij gek genoeg.
Ga naar een stad in China en je ziet overal welvarende mensen die een normaal bestaan leiden. Het dagelijks leven is heel wat anders dan de politieke situatie van een land doet vermoeden, hoe ernstig de gevolgen ook kunnen zijn.
Post in China eens een plaatje op internet waar je de president vergelijkt met Winnie de Poeh. Of stuur een sms-je waarin je verwijst naar het Plein van de Hemelse vrede in 1989. In dat laatste geval zal je telco je meteen moeten aangeven bij de politie, waarna je heropgevoed zal worden.

Elke verkeerde beweging in China doet je sociale score zakken, waardoor je ineens je baan en huis kan verliezen. Je loopt op eieren in die landen.

 • PalingDrone
 • Registratie: September 2017
 • Niet online

PalingDrone

Spookburger

@BarôZZa Precies, dat is ook waar ik op doelde. Ik ben na de val van de muur redelijk veel oost- en zuidoostwaarts daarvan geweest en de gewone mensen die ik sprak op het platteland, in dorpjes en steden hadden over het algemeen een prima leven, waren tevreden en leefden gewoon met hun dagelijkse besognes samen met de rest van hun gemeenschap. Hun boeide het totaal niet wat er uit Moskou kwam of wat er aan partijpolitiek bedacht werd. De oogst, wie er dood was en wie er gaat trouwen is nou eenmaal voor mensen veel belangrijker dan de (buitenland)politiek van een dictator of wat er hier allemaal doorsijpelde in de pers en waar men zich hier in NL druk om maakte. De ene partijleider of de volgende maakte voor die gemeenschappen ook helemaal niks uit. Leuk om het eens over te hebben of je 's boos om te maken maar totaal niet relevant in het dagelijks bestaan. Net als voor de meeste Nederlanders hun dagelijks leven ook niet totaal omgegooid werd wanneer er in Den Haag een Rutte, Balkenende of Kok zit. Je gaat naar je werk, loopt een beetje te klagen over het weer en ergert je aan wat voor onzin er nu weer verzonnen is in het Haagse en de volgende dag ga je gewoon weer met je bammetjes naar je werk en van de zomer lekker met de familie naar de camping.

Corona heeft wat dat betreft veel meer invloed op het dagelijks leven zonder dat je daar als individu veel aan kan veranderen. Je kan moeilijk een revolutie ontketenen of in verzet gaan om zo dat virus eens een lesje te leren.

Anyway, het was niet mijn bedoeling om dit topic oostwaarts te laten ontsporen dus zou willen voorstellen weer lekker terug te gaan naar onze eigen friet en patat landjes :)F :)B

[Voor 5% gewijzigd door PalingDrone op 19-10-2020 21:36]


 • Joris748
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 15:35
CMD-Snake schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 21:18:
[...]

Familie en vrienden was lastig in de DDR. Lees je eens in over het informanten netwerk van de Stasi. De Stasi wist een enorm netwerk op te bouwen door afpersing of omkoping. Goede kans dat in je familie of vriendenkring wel een paar mensen informant waren voor de Stasi op een of andere manier. Die geweldige mop over Mielke kon je ook op een verjaardagsfeestje duur komen te staan.
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

 • Schildpadje
 • Registratie: November 2019
 • Niet online
Oorspronkelijk was dit het corona topic..


Vreemd dat België bepaalde gebieden in Spanje weer heeft verlaagd in status. (rood naar oranje). Je wil toch eigenlijk niet dat mensen nu gaan reizen. (al is het waarschijnlijk niet onveiliger dan België zelf momenteel

 • Stoney3K
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 09:37

Stoney3K

Flatsehats!

PalingDrone schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 23:29:
[...]

Zucht, hieruit blijkt wel het falen van de aanpak die vanuit Europa/Brussel prima geregeld zou kunnen worden.
Waarom veranderd België bijvoorbeeld wel die status naar oranje en Nederland niet? Is het voor Belgen veiliger dan voor Nederlanders? Ik vind dit zo vreemd.
Omdat Europa alleen de verklaring van de kleurcodes gelijk heeft getrokken, ze hebben geen zeggenschap over de verandering van status van een bepaald land door een ander land.

Zet het daar maar neer! -- It's time to party like it's 1984 -- Soundcloud


 • BarôZZa
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 13:44
@CMD-Snake Een minpunt van het vrije westen laat zich in deze crisis heel goed zien: een gebrek aan leiderschap tijdens een ramp. Je kan het niet met me oneens zijn dat dat in andere landen een minder groot probleem is.

Het gros van de mensen heeft helemaal geen behoefte om hun leider te beledigen. Belediging van het koningshuis is hier overigens ook keihard verboden. Majesteitsschennis noemen we dat. Geloof dat die dude die een waxinelichtjeshouder tegen de koets gooide twee jaar vast zat.
We hebben hier ook zaken die heel gevoelig liggen. Ga maar eens publiekelijk de holocaust ontkennen en kijk hoe snel er iemand bij je komt aankloppen.

Maar m'n punt was niet dat communisme beter is, ik zeg simpelweg dat het bijna onmogelijk is dat iets voor iedereen beter is. Dat geldt niet alleen voor politiek. Als er een coronavaccin komt, dan zal er vast iemand dood gaan aan de bijwerkingen. Er zijn zelfs mensen die de loterij hebben gewonnen en vervolgens verslaafd raken, hun vrouw verliezen en zelfmoord plegen. One-size fits all kleding past ook niet iedereen.

Door te zeggen dat alles hier voor iedereen beter is creëer je eigenlijk een blinde vlek voor zaken die hier minder goed zijn. Valide kritiek wordt dan verworpen als geromantiseerd geneuzel.
NiGeLaToR schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 21:38:
[...]


De basale mensenrechten die stellen dat je tenminste zelfbeschikking moet kunnen hebben en vrijheid in denken moet kunnen hebben vind ik wel redelijk elementair. Dat niet iedereen ermee om kan gaan is omdat niet iedereen de ontwikkeling naar vrijheid gegund is. Tis niet alsof wij zo goed zijn in vrijheid hebben in het Westen, dat lukt ons ook pas een jaar of 75 ;)
Welvaart, ontwikkeling, educatie en stabiliteit komen volgens mij eerst en zijn denk ik een randvoorwaarde voordat er überhaupt naar democratie/vrijheden gekeken kan worden. Je hoeft maar naar Irak te kijken wat er gebeurt als dat niet het geval is. Het land onder Saddam lijkt nu op een paradijs ten opzichte van de huidige situatie.

Verder is onze manier van besturen natuurlijk enorm inefficiënt en traag, maar we kunnen het ons simpelweg veroorloven. Voor andere landen is dat nog geen optie.

Met vrijheid van denken bedoel je ook van uiting en persvrijheid? Ik vind het een lastige vraag. Wij zitten met 17 miljoen mensen, waarvan het grootste deel tenminste iets van een opleiding heeft gedaan. Hier is het al chaos en kan iemand als Willem Engel al een platform en volgers krijgen. Hoe doe je dat met anderhalf miljard mensen?
Los van de discussie waar ik geen deel van ben denk ik wel dat je een beetje erg onderschat hoe het is om in een land te leven waar je niet zelf mag en kan denken, er geen vrije informatie vergaring is en je leven bestaat bij de gratie van een 'sociaal puntensysteem'. De onderdrukking die daar vanuit gaat is voor mensen die daarin geboren zijn wellicht te overleven, maar voor mensen die wel geboren zijn met een mening minder prettig dan dat je nu voorschotelt.

En dat dit niet per se communisme gerelateerd is, prima. Ook snap ik dat alle andere rechtsvormen enorme nadelen hebben - inclusief het volledig libertarische systeem - als soort ander uiterste van 'vrijheid'.
Zie bijvoorbeeld onze corona crisis vergeleken met die in juist die communistische landen. Superhandig als niemand zelf nadenkt en gewoon braaf luistert - pandemie is er zo weer onder en anders doen we wel alsof het zo is :+
Nee, voor de duidelijkheid, ik ben heel blij met alle vrijheden. Waar ik alleen geen fan van ben is wanneer het neigt naar superioriteit en dat we niet het goede voorbeeld geven, maar onze ideologie als stok gebruiken om andere landen te slaan. Als we op de stoel van mensen uit die landen gaan zitten en vertellen wat ze voelen of denken, uiteraard geheel vanuit onze eigen Westerse mindset zonder enige historische context. Maar waar komen ze vandaan? Vergeleken met onze democratie kan iets achteruitgang zijn, maar een ander land komt uit een burgeroorlog en heeft stappen gemaakt.

Het social credit system begonnen als een soort BKR omdat er veel wantrouwen was in het bedrijfsleven met veel oplichting, wanbetalers enz. Het makkelijkste is om er meteen een mening over te hebben en het instinct is om het alleen maar eng te vinden en het te verwerpen. Maar wat weten we er nu echt van? Is iedereen daar bang of valt het mee? Hoeveel procent van de mensen ondervindt er negatieve effecten van?

Kan je minpunten ook weer compenseren met goed gedrag? Want dat zou in mijn optiek juist best fair zijn ten opzichte van de VOG hier waarbij we alleen slecht gedrag noteren en je daar moeilijk vanaf komt. De VOG kan wat dat betreft zelfs demotiverend werken, terwijl het Chinese model dan juist zou motiveren om te compenseren met extra goed gedrag. Misschien gaan er wel meer mensen vrijwilligerswerk doen om hun social rank op te krikken en ervaren mensen het gedrag van elkaar als verbetering. Zou daar de anderhalve meter wel hebben gewerkt als ze er punten voor kregen of was nog steeds iedereen besmet geraakt :+ ? Hier kreeg je tot voor kort een aantekening op je VOG als je te dicht bij je moeder stond.

Ik kan wel blind roepen dat het evil is, maar ik weet er niks van. Het is wel een interessante case. Als je dochter thuiskomt met haar partner, dan hoef je alleen maar de social rank van dat andere meisje te checken :+

 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 12:52

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

tuinïnen schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 07:03:
Omslagpunt is inmiddels bereikt en zetten een gestage daling in vanaf 12 oktober. Probleem zijn de verwarrende cijfers met oude besmettingen. Maatregelen van 28 september worden nu goed zichtbaar. Deze week dus een verdere verbetering.
Gestage daling? Alle indicatoren stijgen.
Enige lichtpuntje is momenteel dat de stijging afneemt.

[Voor 17% gewijzigd door MikeyMan op 20-10-2020 07:48]


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 12:52

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Ankona schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 07:51:
[...]

Misschien heeft hij de cijfers inzichtelijk naar testdatum ipv uitslag datum? Ik heb begrepen dat er in de dagelijkse cijfers ook veel best oude tests zitten.

Laten we hopen dat hij gelijk heeft. Ik ben echt wel een beetje klaar met dit virus en de belangrijkste maatregelen om het onder controle te krijgen zijn al lang en breed ingezet. (De opties die nog over zijn hebben veel invloed op de samenleving en relatief weinig op het virus)
Meer dan een afvlakking haal ik er nog niet uit:Zelfs de r lijkt weer iets op te lopen. Maargoed, das een projectie van 2 wkn geleden.

 • IJzerlijm
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

IJzerlijm

Is net nieuw

Ankona schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 07:51:
[...]

Misschien heeft hij de cijfers inzichtelijk naar testdatum ipv uitslag datum? Ik heb begrepen dat er in de dagelijkse cijfers ook veel best oude tests zitten.
Oude besmettingen tellen net zo goed mee. En wat me verbaast is dat degenen die wijzen naar oude cijfers om stijgingen te verklaren wel juichen zodra er een daling van 100 is. Terwijl die er helemaal niet is omdat er zeker meer dan 100 positieve tests van gisteren nog verwerkt moeten worden.

And to think they once said that computers would take away jobs.


 • TrailBlazer
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 15:21

TrailBlazer

Karnemelk FTW

Jovatov schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 08:14:
Dit is de dinsdagpiek waar we vorige golf vooral naar keken: de ziekenhuisopnames zoals gemeld door RIVM. De dinsdagpiek is dus daadwerkelijk wel weer terug:

[Afbeelding]

Zo bezien lijkt het aantal opnames vandaag gemeld door het RIVM richting de 150 te gaan.

Alleen we kijken nu veel meer naar besmettingscijfers en de ziekenhuisdata van st. Nice en LCPS, welke een veel actueler beeld geven.
Veel mensen kijken op dit moment niet naar de opnames maar naar de GGD testdata. Deze data is veel constanter is de gedachten omdat hier minder handmatige administratie in zit dan een opgenomen patient in het ziekenhuis.

Vrouwen kunnen twee dingen tegelijk.... zeuren en iets anders.


 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13:21

ultimateharry

Team Slayer:-)

Ankona schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 08:40:
[...]

Ik snap (en onderschrijf) helemaal de rationale achter het ingrijpen.

Echter, in het voorjaar duurde het ook een week of 3 a 4 voor het effect van de maatregelen zichtbaar werd in de cijfers. Als je dus aanvullend in gaat grijpen voor je het effect kunt verwachten is dat wat ik blinde paniek noem.
3 Weken geleden is er stevig ingegrepen. Als de cijfers nu gaan dalen is dat als gevolg van die ingreep. Vorige week in aanvullend ingegrepen op een ontwikkeling die 3 weken geleden al voorzien was. Misschien waren ze 3 weken geleden te laat (Ik denk zelf dat de kroegen al veel eerder dicht hadden gemoeten), maar vorige week hadden ze geen nieuwe inzichten.
Het OMT en de regering nemen besluiten op basis van forecasting modellen zoals deze van even geleden:Die zullen niet perfect zijn, maar worden continu geupdate met nieuwe data.
De maatregelen worden genomen om gedrag te beinvloeden. Zo wordt er ook gekeken naar bijvoorbeeld verkeersbewegingen. Die waren na de maatregelen van 3 weken geleden geloof ik met 10 procent verminderd. Terwijl dat tijdens de intelligente lockdown bij de eerste golf iets van 40% was.
Zie ook: https://www.bnr.nl/nieuws...terugdringen-besmettingen

Op besmettingen verwacht je eerder een effect dan 3 a 4 weken.
Het testbeleid is totaal verschillend vergeleken met maart / april.
Vandaag wordt iemand besmet, krijgt over gemiddeld 4 a 5 dagen klachten.
Zeg nog 4 dagen tot de test-uitslag.

De vertekening in aantal testen van week-op-week maakt het lastig, maar de positiviteits-ratio wil je wel zien stabiliseren.
Je hebt gewoon niet de marge om telkens 3 of 4 weken te gaan zitten wachten.
We hadden gezworen om tijdens een tweede golf de reguliere zorg niet af te schalen.
And here we are...

 • Plenkske
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 14:31
St@m schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 08:54:
https://www.bnr.nl/nieuws...-sluit-scholen-per-direct

St@m in "Het Coronavirus in Nederland en België - deel 2"

[...]


Toch maar 1 een week, netjes, netjes..
Beter dan ik had verwacht, mag ook gezegd worden hoor.

Edit:
Ah, toch niet.

[...]

Allemaal corona-wappies in de Tweede Kamer :D
De laatste tijd kan dat "red team" alleen maar roepen dat alles in lockdown moet.
De theorie erachter begrijp ik wel. Maar ze kunnen ook eens wat verder kijken. Kijk eens naar andere landen, welke maatregelen nemen ze daar op scholen ? En adviseer die dan.
Of als scholen gemeenschap: doe het zelf eens ! In plaats van maar wachten en alleen maar roepen "we voelen ons niet veilig". Niets houd je tegen om zelf actie te ondernemen.

Laatst las ik dat ze in Engeland een analyse hadden gedaan over langere tijd en daaruit bleek dat vanaf ongeveer 16 jaar het risico op besmettingen serieus wordt. Dus wellicht kunnen ze vanaf die leeftijden wat meer maatregelen nemen.

 • __fred__
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:30
basvn schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 09:00:
https://www.bnr.nl/nieuws...-sluit-scholen-per-direct


Scholieren vormen een groeiende groep onder de populatie die het coronavirus oploopt. Bijna een tiende van alle in de tweede week van oktober positief geteste mensen had de middelbareschoolleeftijd. Dat blijkt uit een analyse die BNR maakte van RIVM-cijfers. De onafhankelijke expertgroep RedTeam slaat alarm en pleit voor een onmiddellijke sluiting van de scholen.
En dat aandeel zal nog groter worden naar mate alle andere besmettingsbronnen worden teruggedrongen... Echter, als de R substantieel onder de 1 blijft, maakt dat geen reet uit, en houden kinderen gewoon onderwijs en werkende ouders gewoon hun werk.

Haha, deze quote ook:
'Er werd veel minder bewogen, er was veel meer beeldschermgebruik en er werd ongezonder gegeten. Daardoor hebben veel meer kinderen last gekregen van overgewicht. Het aantal kinderen dat obesitas ontwikkelde is vergroot; we kunnen het die kinderen niet aandoen om ze dat nog een keer te laten doormaken. Ik begrijp de zorgen, maar de oplossing kan niet zijn: de scholen dicht.'
In de 10 weken van een lockdown obesitas ontwikkelen? Ik weet het niet hoor, maar mijn n=1 ervaring is dat ik daar wat langer over doe dan 10 weken.

[Voor 26% gewijzigd door __fred__ op 20-10-2020 09:11]


 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 17-05 09:31
MikeyMan schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 09:12:

[...]


Zolang de vertraging redelijk constant is, en er een gelijk andeel aan oude cases wordt gerapporteerd, kun je m.i. die cijfers prima gebruiken.
Maar niet als je een verandering verwacht die binnen dat vertragingswindow zal vallen en ondanks dat niet die tijd afwacht. Dan moet je gewoon even geduld hebben.

Als je een olietanker te laat bijstuurt kun je dat ook niet compenseren door nog meer roer te geven.

alles kan off-topic


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 12:52

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Ankona schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 09:19:
[...]

Maar niet als je een verandering verwacht die binnen dat vertragingswindow zal vallen en ondanks dat niet die tijd afwacht. Dan moet je gewoon even geduld hebben.

Als je een olietanker te laat bijstuurt kun je dat ook niet compenseren door nog meer roer te geven.
Natuurlijk wel :?

Als je de afgelopen weken even fictief 1000 van vandaag, 500 van gisteren en 250 van eergisteren rapporteert, en dat worden er 750 van vandaag, 500 van gisteren en 250 van eergisteren zie je die trend toch terug?

Nogmaals; als de afwijking maar enigszins constant is.

 • LZ86
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 16:26
Sorry hoor, ik ben ook wel voorstander van het aanpakken van het VO. Maar als het om slechts bijna 1 op de 10 gaat (totale onderwijs) dan is dat toch kul op dit moment. Wacht eerst even de huidige maatregelen af.

Dat redteam is bloedirritant. ALs de overheid morgen besluit om in totale lockdown te gaan is het vast ook weer niet goed bij die lui. Die zitten alleen maar te zeiken.

 • IJzerlijm
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

IJzerlijm

Is net nieuw

Het Red Team sluiten lijkt me een betere maatregel met minder nadelen dan de scholen sluiten.

Op dit moment is een paar procent van de bevolking besmet. Een school moet wel heel erg klein zijn om niet minimaal een besmette leraar of leerling te hebben uit pure kansberekening. En kleine scholen sluiten is al jaren beleid wegens efficiency.

And to think they once said that computers would take away jobs.


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 12:52

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Leon Zwiers schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 09:22:
Sorry hoor, ik ben ook wel voorstander van het aanpakken van het VO. Maar als het om slechts bijna 1 op de 10 gaat (totale onderwijs) dan is dat toch kul op dit moment. Wacht eerst even de huidige maatregelen af.

Dat redteam is bloedirritant. ALs de overheid morgen besluit om in totale lockdown te gaan is het vast ook weer niet goed bij die lui. Die zitten alleen maar te zeiken.
Eens... Als de scholen sluiten komt Ginny Mooy binnen drie dagen weer aanhobbelen dat de scholen toch echt open moeten, want anders is het niet goed voor de ontwikkeling.

Ze hebben echt wel goede punten en genoeg kennis in huis, maar de manier van opereren is nogal gratuit.


Maar de leraren zijn momenteel met 10% besmettingsgraad (van de geteste leraren uiteraard) een veiliger beroepsgroep dan gemiddeld ;)

[Voor 8% gewijzigd door MikeyMan op 20-10-2020 09:32]


 • Plenkske
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 14:31
klaaas schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 09:27:
Ik ben wel benieuwd of dat 1 op de 10 cijfer een piek is of dat dat al langer zo is (of die kant op gegroeid is). Vergeet nl niet dat het herfstvakantie is/was. Ik heb hier een 15-jarige thuis met lichte verkoudheidsklachten. Een beetje af en aan, zoals je dat in een normaal najaar ook hebt. Dus af en toe een dagje thuis (want dat zijn de regels), maar niet direct de noodzaak om zich te laten testen. Nu hij er zaterdag ook een klein beetje keelpijn bij kreeg vond ie het toch wel nodig om zich te laten testen. Argumentatie: hij heeft dingen afgesproken met vrienden in de vakantie en met een negatieve test op zak mag hij ook met een lichte verkoudheid wel op stap....

Edit: ik ga er wel vanuit dat als hij besmet is wij ook geheid besmet gaan raken. Bij dit soort ziektes ontspringt er normaal gesproken misschien 1 van de gezinsleden de dans. Meer niet helaas.
Ja, is al een tijdje ongeveer hetzelfde:
https://pbs.twimg.com/media/EksQBtyWkAAijvB?format=png

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 17-05 09:31
Leon Zwiers schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 09:22:
Sorry hoor, ik ben ook wel voorstander van het aanpakken van het VO. Maar als het om slechts bijna 1 op de 10 gaat (totale onderwijs) dan is dat toch kul op dit moment. Wacht eerst even de huidige maatregelen af.

Dat redteam is bloedirritant. ALs de overheid morgen besluit om in totale lockdown te gaan is het vast ook weer niet goed bij die lui. Die zitten alleen maar te zeiken.
Rancune en jaloezie zijn flink aanwezig in de wetenschappelijke wereld. Zou het red team soms bestaan uit wetenschappers die zich gepasseerd voelen omdat ze niet voor het OMT gevraagd zijn?

alles kan off-topic


 • anandus
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
IJzerlijm schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 09:33:
[...]


Gelukkig is bij deze ziekte geen sprake van een evenredige verdeling in enig aspect van het ziektebeeld. Stel je voor dat er evenredig net zoveel jongeren als ouderen zouden overlijden.
Klopt. Sterker nog scholieren zouden minder besmettelijk zijn en zijn vaker asymptomatisch of met zeer milde klachten. Dus je kan ervanuit gaan dat het een stuk erger is op scholen ;)

 • Jovatov
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 11:03
Drardollan schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 09:30:
[...]


Als je inderdaad zeer selectief een selectie maakt, dan kan je dat denken. Wat je laat zien is enkel de datum waarop RIVM het verwerkt heeft. En aangezien er enkel op dinsdag wordt bijgewerkt wanneer de daadwerkelijke opnames waren lijkt het op een piek.

Als je een eerlijk beeld wilt schetsen van de situatie dan moet je de grafiek gebruiken die aangeeft hoeveel opnames er daadwerkelijk waren op een dag:
[Afbeelding]

Het nadeel is alleen dat die cijfers enkel op dinsdag worden bijgewerkt zoals ik zeg. Ik blijf dat ongelofelijk vinden. In het voorjaar (tot 1 juli) werden we dagelijks doodgegooid met getallen door het RIVM. Daarna is dat volledig opgedroogd tot een dinsdag rapportje. Het is nog een klein wonder dat ze wat data beschikbaar maken die verwerkt wordt door onder andere M. van Zelst en BD Dataplan.

De conclusie dat er een dinsdag piek is klopt dus niet wat mij betreft. Als je kijkt naar de gecorrigeerde (en dus werkelijke) cijfers dan zie je een heel ander beeld.
Dat selectieve kijken is dus wat er in het voorjaar gebeurde. Toen was er grote aandacht voor de dagelijkse RIVM-cijfers, en dan met name de opnames omdat de besmettingen niet veel zeiden.
Op het moment dat je zo selectief kijkt (zoals in het voorjaar dus gebeurde, en ik nu in mijn voorbeeld doe) is er dus sprake van een dinsdagpiek.
Het grafiekje is dus wat het RIVM nu nog wel dagelijks publiceert aan meldingen, de correcties komen nu wekelijks op dinsdag. Maar de meldingen worden nog wel dagelijks gepubliceerd, en vervolgens door bddataplan geplot.

Zo bezien kan je het ook als een goed teken zien dat het RIVM alleen nog wekelijks hun info update. Dat zorgt ervoor dat de focus minder ligt op de dagelijkse (vertekende) cijfers.

[Voor 5% gewijzigd door Jovatov op 20-10-2020 09:54]


 • ShellGhost
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16-12-2021
https://www.security.nl/p...testuitslagen+coronatests

Huisartsen willen weten wanneer hun patiënten positief op corona zijn getest, maar krijgen deze informatie niet van de GGD'en doorgespeeld. Volgens de huisartsen moet de informatie voor een betere zorg aan patiënten zorgen en juist de GGD'en ontlasten. Ondanks herhaaldelijke verzoeken wordt de data niet gedeeld.

Slechte zaak dit. Vreemd dat de GGD daar zo moeilijk over doen. Ja, het is een extra taak, maar wel een belangrijke taak vind ik.

 • LZ86
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 16:26
Thalaron schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 10:39:
[...]


En babybloed drinken uiteraard :)
Wellicht dat de horeca weer open mag indien ze dat op het reguliere menu gaan aanbieden? :D

If you can't beat them...
Als nu alleen pizzeria's openmogen dan ontploft de aluhoedjes wereld hard :+

 • Stoney3K
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 09:37

Stoney3K

Flatsehats!

Ankona schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 10:43:
[...]

Ik snap hun wens maar ben wel benieuwd naar hun juridische argumenten. Stel dat ze die hebben dan lijkt het me dat er een bom ligt onder (bijna) alle maatregelen.
Wat dacht je van proportionaliteitsbeginsel?

Zet het daar maar neer! -- It's time to party like it's 1984 -- Soundcloud


 • TrailBlazer
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 15:21

TrailBlazer

Karnemelk FTW

Stoney3K schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 10:43:
[...]


Ik zou er eigenlijk weinig moeite mee hebben als restaurants weer open konden maar dan wel zonder dat er alcohol geschonken mag worden.
Een bekende uitspraak in de restaurantwereld is. Ze eten je arm en drinken je rijk. Dat rijk drinken gebeurt niet met spa blauw ben ik bang.

Vrouwen kunnen twee dingen tegelijk.... zeuren en iets anders.


 • Waah
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15:54
CMD-Snake schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 10:53:
[...]


Dat zal denk ik meevallen. Als ze winnen gaan restaurants open, hooguit de café eigenaren dan ook een poging gaan doen. Het zal niet meteen het einde zijn van de 1,5 meter jammer genoeg.
Jammer genoeg? jij wilt dus dit?
https://nos.nl/artikel/23...m-staat-op-instorten.html

 • LZ86
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 16:26
Zijn genoeg voorbeelden van restaurants die er een enorm potje van gemaakt hebben. Dus als hun enige argument nou werkelijk is, jamaar de horeca kan het niet aan en we hebben toch ons best gedaan......

 • ShellGhost
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16-12-2021
Leon Zwiers schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:01:
Zijn genoeg voorbeelden van restaurants die er een enorm potje van gemaakt hebben. Dus als hun enige argument nou werkelijk is, jamaar de horeca kan het niet aan en we hebben toch ons best gedaan......
Er zijn ook genoeg voorbeelden van restaurants die het perfect gedaan hebben.
Je punt is??

 • LZ86
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 16:26
ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:02:
[...]


Er zijn ook genoeg voorbeelden van restaurants die het perfect gedaan hebben.
Je punt is??
Dat ze dus geen punt hebben. Het gedrag van de horecabezoeker is het probleem gebleken. Waren horeca medewerkers ook niet best hoog in de positieve tests door hun gasten? De enige manier die effectief is gebleken om de horecabezoeker zich te laten gedragen is geen horeca.

 • NMH
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 15:40
ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 10:49:
Wonen wij in midden europa? Is het 100% bewezen dat die golf door de horeca is veroorzaakt?
Nee, maar onze zorg heeft net zo goed een maximale capaciteit en die zijn we rap aan het naderen. Sterker nog, als je de berichten leest over dat er links en rechts al weer afgeschaald wordt dan zou ik zeggen dat we die eigenlijk al overschreden hebben. De toerenteller staat in het rode gebied zogezegd.

Voor wat betreft of de horeca de golf veroorzaakt heeft; het draagt er in ieder geval aan bij. We zullen even moeten minderen met onze sociale contacten; dat is de enige manier om het aantal besmettingen omlaag te krijgen. En we hebben gewoon niet meer de luxe van dingen voorzichtig uitproberen om te kijken wat de effecten zijn, daarvoor is de situatie te nijpend. We hebben nu even een grote hamer nodig die de R waarde met grote waarschijnlijkheid onder de 1 brengt, want anders gaan we die midden-Europese toestanden ook hier krijgen.

 • ShellGhost
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16-12-2021
Leon Zwiers schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:05:
[...]

Dat ze dus geen punt hebben. Het gedrag van de horecabezoeker is het probleem gebleken. Waren horeca medewerkers ook niet best hoog in de positieve tests door hun gasten? De enige manier die effectief is gebleken om de horecabezoeker zich te laten gedragen is geen horeca.
Gelul. Er waren/zijn ruim 64000 horeca bedrijven in Nederland. Wil je echt met droge ogen gaan beweren dat ze allemaal fout waren?
Je praat echt complete onzin nu. Ga lekker zelf in een complete lockdown zitten.

 • CMD-Snake
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 26-05 11:02
Ankona schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 10:58:
Ik ben vooral benieuwd naar de argumenten waarmee ze denken te kunnen winnen. En zouden die argumenten dat niet breder toepasbaar zijn waardoor anderen ook een aanval op diverse beperkingen in kunnen zetten. (Dus niet alleen horeca, ook evenementen, theaters, recreatie etc. Takken die dicht moeten of dusdanig beperkt zijn dat ze geen geld kunnen verdienen)
Het OMT had in hun adviezen restaurants ongemoeid gelaten. Ze lijken dezelfde argumentatie als in Duitsland te willen gebruiken. Het RKI had daar ook becijferd dat restaurants nauwelijks tot niet bijdroegen aan besmettingen in hun modellen. De rechter ging daarin mee en toen mochten de restaurants weer open.

 • LZ86
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 16:26
reemprive schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:04:
[...]

De restaurants die ik heb bezocht hadden het echt prima op orde. Ik vermoed dat het mis ging bij de all you can eat vreetschuren.
Het speciaalbier cafe waar ik wel eens kom had het ook perfect geregeld. Die is zwaar genaaid door die 2e lockdown. Maar de uitbater legt de schuld wel bij de juiste personen. Die heeft geen bord voor zijn kop.

Goed. Opnieuw verplichte sluiting.
Wederom is de horeca slachtoffer van de strengere maatregelen.
Weer moet ik als ondernemer zoeken naar een middel om te blijven bestaan.
En waarom?
Omdat de mensen gewoon niet willen luisteren.
Daarvoor wil ik jullie hartelijk bedanken.
Bedankt voor het niet luisteren naar de 1,5 meter.
Bedankt voor het niet samenkomen in groepen.
Bedankt voor het niet houden van feesten thuis
Bedankt voor het “ja hoor wij zijn alle 12 een huishouden”
Bedankt voor het “o ik pak wel een extra paar stoelen, dan kunnen jullie hier nog wel tussen”
Bedankt, jij die vindt dat regels niet voor jou gelden.
Er zijn telkens regels opgesteld. En JIJ had maar één taak. JE ERAAN HOUDEN.
Was het nou zo moeilijk om even die 1,5 meter afstand te houden?
Of JIJ collega horeca man, moest je nou echt op dat grotere terras toch die 8 jongens samen aan een tafel zetten? Je snapt toch ook wel dat dat geen huishouden was?
En jij eigenaar van die grote zaak met mega terras uitbereiding? Was dat niet goed genoeg? Waarom mochten bij jou wel gasten schouder aan schouder zitten?
De regels hanteren en uitvoeren is niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is discipline. Gewoon doen.
Goed voor nu zijn we weer dicht. Het moet maar. In een hoekje gaan zitten huilen gaat mijn bedrijf niet helpen.
Straks, ooit, mogen wij weer open. En mag ik dan bij deze een oproep doen aan jullie? Houdt je gewoon eens aan de regels. Niet voor mij, niet voor jou, maar voor de samenleving.
Als we samen dat virus zo’n rustig vaarwater kunnen geven dat het niet weg is maar zo nu en dan een besmetting laten geven, kunnen we weer door met leven. Kan alles weer draaien. Kunnen we een samenleving hebben waar we leren leven met een dodelijk virus. Als we allemaal gewoon blijven opletten kan het wel.

 • ShellGhost
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16-12-2021
Schofterige reactie van haar zeg.

 • LZ86
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 16:26
Stoney3K schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:06:
[...]


En dat zou totaal niet kunnen komen door het vervagen van de grenzen na een paar glazen alcohol?
Ja, en als ze horeca wel opendoen zonder alcohol gaan ze daar weer over zeiken, want dat is vaak de enige manier voor ze om winst te maken.

Maar alcohol en het vervagen van grenzen gaan inderdaad hand in hand;.

[Voor 9% gewijzigd door LZ86 op 20-10-2020 11:12]


 • ShellGhost
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16-12-2021
Leon Zwiers schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:10:
[...]

Beweer nergens dat de bedrijven allemaal een probleem waren. Maar vooral de bezoekers dus. Dan maar kort de botte zeis erdoorheen om vervolgens beetje bij beetje weer dingen toe te laten. En deze keer op tijd op de rem te trappen en het niet helemaal uit de klauwen laten lopen, mocht het weer mis gaan.

Gelukkig is er nu eindelijk afgesproken strenger te gaan handhaven. Zal ook al wel e.e.a. schelen.
Nuance is een woord wat jij niet kent he?
De wereld is niet zwart/wit zoals jij graag wilt blijkbaar. Er is een heel gamma aan grijs namelijk en dat geldt zeker voor dit.

 • CMD-Snake
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 26-05 11:02
Leon Zwiers schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:10:
Gelukkig is er nu eindelijk afgesproken strenger te gaan handhaven. Zal ook al wel e.e.a. schelen.
Je krijgt nu zelfs een prent als je lacht bij een preek van de handhavers. Zal nog wat worden, niet vergeten om op je tong te bijten. :P Wat een absurditeit, maar het toppunt is dan wel dat het weer Grapperhaus is die dit moet aankondigen. Dat werkt nog het meeste op de lachspieren.

 • LZ86
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 16:26
ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:12:
[...]


Nuance is een woord wat jij niet kent he?
De wereld is niet zwart/wit zoals jij graag wilt blijkbaar. Er is een heel gamma aan grijs namelijk en dat geldt zeker voor dit.
Nee, na het zien van tientallen creperende mensen heb ik weinig geduld meer voor kutspelletjes van egoistische typen meer inderdaad. Gebrek aan nuance? Misschien, maar de NL heeft inmiddels wel aangetoond compleet geen enkele verantwoordelijkheid over het eigen gedrag aan te kunnen.

De overheid heeft verdomme 2 maanden lang lopen waarschuwen en stukje bij beetje kleine stapjes te verzwaren. En dan is het nu ineens de schuld van de overheid? 7(8)7 Steek lekker je hand in eigen boezem

 • IJzerlijm
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

IJzerlijm

Is net nieuw

CMD-Snake schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:07:
[...]


Het OMT had in hun adviezen restaurants ongemoeid gelaten. Ze lijken dezelfde argumentatie als in Duitsland te willen gebruiken. Het RKI had daar ook becijferd dat restaurants nauwelijks tot niet bijdroegen aan besmettingen in hun modellen. De rechter ging daarin mee en toen mochten de restaurants weer open.
De dag erna had Duitsland 10.000 restaurants erbij en 10.000 kroegen minder ?

Onderhand zouden we moeten accepteren dat Nederland niet om kan gaan met maatregelen die bepaalde groepen sparen. Dan gaat iedereen proberen bij die groep te horen.

edit: na twee minuten luisteren naar de advocaat kreeg ik al braakneigingen. De horeca levert nou eenmaal veel meer contact, en dus besmettingemomenten dan de zware industrie. Maar dan wel net doen alsof de twee precies hetzelfde zijn en die gemene overheid de horeca bewust kapot maakt uit andere motieven.

[Voor 18% gewijzigd door IJzerlijm op 20-10-2020 11:17]

And to think they once said that computers would take away jobs.


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 12:52

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:07:
[...]


Gelul. Er waren/zijn ruim 64000 horeca bedrijven in Nederland. Wil je echt met droge ogen gaan beweren dat ze allemaal fout waren?
Je praat echt complete onzin nu. Ga lekker zelf in een complete lockdown zitten.
En als maar 1% van die horecabedrijven constant 100 man over de vloer heeft die zich nergens aan houdt; heb je het over tienduizenden gevallen per dag die een additioneel risico opleveren.

 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 14:22
Tja, ik ben bij 3 cafes/eetplekken geweest de laaste tijd, en geen van de drie vroeg om mijn contactgegevens terwijl ik daar at. Lag wel een mooie QR code die ik kon scannen, maar dat was het.

(uit eigen beweging dat ding wel gescanned en ingevuld, maar niks qua actieve vraagstelling vanuit de ober oid).

Dus van alle goede voorbeelden zijn er ook genoeg plekken te vinden die zich niet aan de regels houden.

 • mesa57
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:27
ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:07:
[...]


Gelul. Er waren/zijn ruim 64000 horeca bedrijven in Nederland. Wil je echt met droge ogen gaan beweren dat ze allemaal fout waren?
Ik wil wel met droge ogen beweren dat de maatregelen (1.5 meter, handenstukwassen en thuisblijven met klachten) niet voldoende waren.

 • LZ86
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 16:26
mesa57 schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:18:
[...]

Ik wil wel met droge ogen beweren dat de maatregelen (1.5 meter, handenstukwassen en thuisblijven met klachten) niet voldoende waren.
Was prima voldoende geweest als mensen zich gewoon aan de fucking regels hadden gehouden.

 • Soccer98
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 07:51
Leon Zwiers schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:18:
[...]

Was prima voldoende geweest als mensen zich gewoon aan de fucking regels hadden gehouden.
Ik begrijp waar je vandaan komt, gezien je werk op de IC's, maar ik neem aan dat je onderhand dan ook wel snapt dat het klaarblijkelijk voor mensen lastig is om zich ruim een half jaar lang vast te houden aan voor mensen onnatuurlijke regels? Social distancing en constant anderhalve meter houden is echt niet zo makkelijk hoor. Daar zit lang niet altijd kwaad bloed achter en gebeurt vaak genoeg onbewust, maar jij loopt vooral te wijzen zonder nuance en dat komt de discussie hier niet ten goede.

 • CMD-Snake
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 26-05 11:02
Voor degenen die willen, de livestream van het kortgeding tegen de staat is hier te volgen.

 • ShellGhost
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16-12-2021
Leon Zwiers schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:15:
[...]

Nee, na het zien van tientallen creperende mensen heb ik weinig geduld meer voor kutspelletjes van egoistische typen meer inderdaad. Gebrek aan nuance? Misschien, maar de NL heeft inmiddels wel aangetoond compleet geen enkele verantwoordelijkheid over het eigen gedrag aan te kunnen.

De overheid heeft verdomme 2 maanden lang lopen waarschuwen en stukje bij beetje kleine stapjes te verzwaren. En dan is het nu ineens de schuld van de overheid? 7(8)7 Steek lekker je hand in eigen boezem
Ben je net zo fanatiek tegen alcohol of verkeer? Of alleen nu?
Als jij iedereen over de zelfde kam scheert ga ik dat ook doen bij jou.
Dat jij als zorgmedewerker niet zo moet klagen en moet werken, omdat dat bij het risico van het vak hoort.

Toch wel fijn he, wat nuance.

 • IJzerlijm
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

IJzerlijm

Is net nieuw

ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:31:
[...]


Personeel in de horeca laat zich weinig testen, maar test wel relatief vaak positief:

Voor Koninklijke Horeca Nederland zijn de hoge percentages geen reden tot zorg. Een woordvoerder laat weten het niet gek te vinden dat er zoveel personeel uit de horeca besmet is, omdat er veel jongeren werken in de sector. Ook het RIVM vermoedt dat het hoge percentage deels te verklaren is door de jongere mensen die er werken.
https://www.ad.nl/ad-werk...vaakst-positief~a1821493/
Maar 100% van de horeca houdt zich perfect aan de regels volgens KHN. Waar komen dan al die besmettinge medewerkers vandaan ?

And to think they once said that computers would take away jobs.


 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13:21

ultimateharry

Team Slayer:-)

ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:31:
[...]


De zorg ligt hoogstwaarschijnlijk nog veel hoger. Maar die uitslagen worden niet meegenomen in de cijfers.

De nuance:
Personeel in de horeca laat zich weinig testen, maar test wel relatief vaak positief:

Voor Koninklijke Horeca Nederland zijn de hoge percentages geen reden tot zorg. Een woordvoerder laat weten het niet gek te vinden dat er zoveel personeel uit de horeca besmet is, omdat er veel jongeren werken in de sector. Ook het RIVM vermoedt dat het hoge percentage deels te verklaren is door de jongere mensen die er werken.
https://www.ad.nl/ad-werk...vaakst-positief~a1821493/
Ja, en wat maakt de verklaring van het hoge percentage uit in deze?

 • Stoney3K
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 09:37

Stoney3K

Flatsehats!

ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:37:
[...]
Het oudste kind werkt in de horeca en is asymptomatisch ziek en steekt helaas zijn/haar collega's aan zonder het door te hebben tijdens een onbewaakt moment.
Maar die draagt dan ook niet bij aan het percentage positieve testen, want zonder klachten kom je de teststraat niet eens in. Alleen die collega's zullen dan (misschien) mee gaan tellen in het aantal positief geteste mensen.

Zet het daar maar neer! -- It's time to party like it's 1984 -- Soundcloud


 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13:21

ultimateharry

Team Slayer:-)

ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:42:
[...]


Een grieperig hoestje is genoeg om je te laten testen en dan komt diegene er achter dat hij/zij toch besmet is.
Je zegt zelf dat er sprake is van een asymptomatisch geval. Dus wat is het nu?
Of vind jij het wel ok om met een grieperig hoestje lekker in de horeca te gaan werken. Kan ook natuurlijk.

[Voor 14% gewijzigd door ultimateharry op 20-10-2020 11:45]


 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13:21

ultimateharry

Team Slayer:-)

ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:46:
[...]


Griep is geen covid-19 zo ver ik weet. Aangezien het door heel mensen is ingestampt dat covid-19 erger is dan griep. Dus kan je voor covid-19 asymptomatisch zijn, en toch een griepkuchje hebben. Of een snotneus.
Volgens mij haal je hier een paar zaken flink door elkaar.

Symptomen zijn klachten.

Hier vind je de belangrijkste klachten voor Covid-19: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19
Als je een of meerdere van deze klachten hebt, laat je testen.

Dat er een overlap is tussen de symptomen tussen Covid-19 en griep heeft daar niets mee te maken.

 • Stoney3K
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 09:37

Stoney3K

Flatsehats!

ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:46:
[...]


Griep is geen covid-19 zo ver ik weet. Aangezien het door heel mensen is ingestampt dat covid-19 erger is dan griep. Dus kan je voor covid-19 asymptomatisch zijn, en toch een griepkuchje hebben. Of een snotneus.
Dat verandert niets aan het beleid van de teststraten. Als je géén klachten hebt (dus ook geen griepkuchje of snotneus) kom je niet bij de teststraat naar binnen tenzij je de GGD voor de gek gaat houden.

Wanneer mensen daar zelf een inschatting in gaan maken, dat is juist wanneer het fout gaat, net zoals "blijf thuis bij klachten" niet betekent: "Mwa, het kan nog wel even".

Zet het daar maar neer! -- It's time to party like it's 1984 -- Soundcloud


 • LZ86
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 16:26
ultimateharry schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:54:
[...]


Ja nu wordt ie helemaal lekker. Dat jij je bedenkelijke "standaarden" hebt moet je lekker zelf weten.
Maar de richtlijnen zijn helder.
Nee, laat m. Hij is erg goed in zijn eigen punten compleet te fileren :+
https://www.woorden.org/woord/asymptomatisch

[Voor 3% gewijzigd door LZ86 op 20-10-2020 11:56]


 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13:21

ultimateharry

Team Slayer:-)

ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 11:55:
[...]


Bedenkelijke standaarden? Wat is er bedenkelijk aan om te denken dat je een griepje hebt als je een snotneus hebt en verkouden bent?
Twijfel je ook aan mensen die zeggen dat ze een allergie aanval hebben? Sociaal hoor.
Jij "denkt" het een of het ander te hebben. Terwijl je dat totaal niet weet, want overlap.
De standaarden zijn de richtlijnen, niet wat jij bedenkt wat wel handig is.

 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13:21

ultimateharry

Team Slayer:-)

ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 12:00:
[...]


Jij niet, anderen wel.
Ik zeg alleen, en daar sta ik niet alleen in. Ongeveer 30% van de besmette mensen heeft een symptomatische besmetting.
https://www.scientias.nl/...en-ontwikkelen-symptomen/
Volgens mij bedoel je a-symptomatisch. Maar dit is blijkbaar een beetje abracadabra voor jou.
En a-symptomatisch betekent dus dat je niet een of meer van de klachten hebt.

 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 12:52

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Griepkuchje = Symptoom = per definitie niet asymptomatisch.

Hoe moeilijk is het? :?

 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13:21

ultimateharry

Team Slayer:-)

ShellGhost schreef op dinsdag 20 oktober 2020 @ 12:04:
[...]


Maar dat weet je niet, omdat je geen symptomen vertoond, maar toch lig je in bed met een snotneus, verkouden en keelpijn.
Jij bent serieus een van de meest onnozele mensen hier op het forum 8)7

 • ShellGhost
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16-12-2021
Goed. Belangrijke zaken nu: lunch.
Pagina: 1 2 3 ... 104

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit topic is bedoeld voor het bespreken van de ontwikkelingen rond het Coronavirus in Nederland en België in het algemeen, dus nieuws over besmettingen, (nieuwe) maatregelen en de invloed daarvan, met een serieuze insteek, dus geen slowchat.

Ook persoonlijke anekdotes over mensen die zich niet aan maatregelen houden hoeven niet in dit topic.

Let op: GoT is niet de plek voor medische adviezen.
Wil je informatie over corona raadpleeg dan de officiële overheid informatie op: Ik maak me zorgen over mijn gezondheid. Wat moet ik doen?

Overige topics:
Ontwikkelingen rond het Coronavirus wereldwijd
Wetenschappelijke ontwikkelingen rond het Coronavirus
Coronavirus Slowchat #2
Het nut en de noodzaak van mondkapjes
Kennis- en ervaringstopic mondneusmaskers (mondkapjes)
De Coronavaccins


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee