Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xtrus666
 • Registratie: februari 2017
 • Laatst online: 08-07 21:43
Beste medetweakers

Ik heb een vraag hoe ik mijn carrière een nieuwe boost kan geven en hoop dat ik hier mensen kan vinden die ervaringen hebben met een carrière switch
Mijn verhaal:
Ben afgestudeerd fysiotherapeut en zou een contract krijgen bij een praktijk waar ik al werkte in een andere functie tot ik klaar was met de opleiding. Toen het echter zover was begon de corona crisis in Nederland serieuze vormen aan te nemen en mochten de fysio’s niet meer werken met patiënten zoals gebruikelijk wat ervoor heeft gezorgd dat de inkomsten voor praktijken terugliepen en mijn toekomstige contract bevroren werd. Sindsdien zit ik in de WW en ben ik aan het kijken waar ik aan de slag kan maar aangezien dat nog steeds moeilijk is wil ik het proberen in een andere tak van sport: ICT. Van jongs af aan ben ik al bezig met computers en heb daar ook grote affiniteit mee. Aangezien ik nu geen werk kan vinden lijkt het mij de perfecte tijd om te kijken of ik een beroep in de ICT zou kunnen vinden aangezien daar wel vacatures zijn. Ik heb op diverse media omscholingstrajecten/ traineeships gezien van o.a. Calco, Goodzo, STRADIS, en ook andere opleiding van bijvoorbeeld GetCertified en Novi.
Mijn vraag: zijn er ervaringen die jullie kunnen delen met traineeships, opleidingen, of in het algemeen omscholingen? Waar kan ik het beste beginnen, waar krijg ik goede voorwaarden, waar zijn de leukste collega’s? Of algemene tips.

Ik heb binnenkort contact met iemand van Goodzo en hun traject van 2 maanden interne scholing en daarna bij een werkgever gaan werken spreekt mij erg aan, maar ik vind het nog steeds spannend wat ik kan verwachten.

Elk advies of tip zou ik super op prijs stellen!

(Overigens is het doen van een nieuwe 4 jarige hbo-opleiding geen optie mocht iemand dat willen weten)

[Voor 0% gewijzigd door xtrus666 op 05-07-2020 17:51. Reden: Leesbaarheid]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xtrus666
 • Registratie: februari 2017
 • Laatst online: 08-07 21:43
Furion2000 schreef op zondag 5 juli 2020 @ 18:04:
Je kunt heel veel info in eerdere topics vinden, want bijna elke week is er een soortgelijk verhaal. Wat mij bij jou opvalt is dat je je hoop op fysiotherapeut nu opgeeft door onzekerheid van baangarantie? Je praat over een 'baan in de IT' terwijl we je beter kunnen helpen met vragen over bijvoorbeeld 'hoe word ik een systeembeheerder voor een klein mkb'. Ook zou ik adviseren om aan je motivatie voor die specifiek tak binnen de IT te gaan nadenken, want daarmee pak je dan gelijk een stuk zelfreflectie mee en mogelijk wil je dan je carrière in de fysiotherapie wel helemaal niet meer binnen een kleine crisis (in verhouding tot een carrière) opgeven.
Dankjewel voor je bericht!

De andere verhalen die ik vind over dit onderwerp gaan niet over de verschillende traineeships en de ervaringen ervan. Enkel over Calco heb ik hier en daar wat ervaringen over gevonden op het forum maar niks over Goodzo of STRADIS. Je hebt gelijk dat ik nog niet duidelijke ben over een specifieke tak, maar dat komt doordat ik daarover nog niet helemaal uit bent.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xtrus666
 • Registratie: februari 2017
 • Laatst online: 08-07 21:43
Anoniem: 567735 schreef op zondag 5 juli 2020 @ 18:27:
[...]


Je moet je sowieso afvragen of je fysiotherapeut wilt zijn als je geen ondernemer zijn wilt. Fysiotherapeut is zo'n beetje het slechst betaalde hbo-opgeleide beroep is (tolk/vertaler is er ook zo een). Daarom zijn de meeste fysiotherapeuten net zoals kappers ZZP'ers en komt een vaste baan relatief niet veel voor. Vaste banen in een instelling zijn schaars.

Het ontbreken van vaste banen is ook wel logisch: de leegloop is voor de praktijkhouder niet te financiëren met de tarieven die ze kunnen afrekenen met de zorgverzekeraars. Van de zittingstarieven komt overigens zo 60-70% terecht bij de ZZP-therapeut, dan kom je op uurtarieven uit die met een 2 beginnen.
Dankjewel voor je bericht!

Zelf ook fysio geweest? Het grappige is dat ik juist wel de ondernemers kant op wil, echter niet in de fysiotherapie wereld want wat ga je dan doen? Een praktijk starten met al die leuke zorgverzekeraars en hun prachtige contracten? Of als ZZP'er werken waar alleen de meerwaarde van is dat je meer verdient? Misschien onderzoek doen en presentaties geven? Het is allemaal meer van niets in mijn opinion.

Ik zie mezelf als developer eerder een ondernemer worden dan in de fysiotherapie.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xtrus666
 • Registratie: februari 2017
 • Laatst online: 08-07 21:43
unezra schreef op zondag 5 juli 2020 @ 19:13:
Wellicht beginnen op de ICT servicedesk van een ICT dienstverlener gespecialiseerd in zorg?
Met een beetje geluk kun je je affiniteit met fysiotherapie en kennis daarvan, inzetten om klanten (fysiotherapeuten) te woord te staan en te helpen.
Is misschien een goed optie, bedankt voor de tip!
Wel moet je je realiseren dat het leven van een systeembeheerder niet altijd over rozen gaat. Fysiotherapie is volgens mij redelijk een baan van 9 tot 5, na werktijd trek je de deur achter je dicht, klaar. In de ICT, not so much. Niet zelden zijn er standby diensten en onverwacht overwerk, werkdruk kan behoorlijk hoog zijn en je bent echt nooit uitgeleerd. Ik werk met mensen samen van 60+, die de komende jaren zich blijven ontwikkelen en blijven opleiden. Willen ze, maar is ook wel echt nodig. Dat moet je willen.
Dit is niet heel anders in de fysiotherapie, vooral het doorleren aangezien je verplicht bent om cursussen te volgen.
unezra schreef op maandag 6 juli 2020 @ 07:16:
Ander nadeel van dit soort traineeships: Je word in een paar weken klaargestoomd voor één specifiek ding. Kennis die lang niet altijd toekomstperspecifief bied en niet altijd het meest interessante werk is.

Aan de andere kant, zoiets kan ook een opstap zijn de ICT in en een interessante loopbaan van jaren opleveren.
Dit is ook mijn idee, ik krijg een bootcamp in een bepaald onderwerp. Ik kom binnen bij een klant, en ga dan verder leren bij die klant (en/of in eigen tijd). Denk je dat dit realistisch is of is dit te rooskleurig?
Furion2000 schreef op maandag 6 juli 2020 @ 08:00:

Ik ben met een beperkte spoedcursus aan het ontwikkelen geslagen en het bedrijf waar ik begon heeft mij bij wijze van een regel code geschoold naar meedenken over architectuur.
Wat voor spoedcursus was dit en zou je dit aanraden ipv een traineeship?
Greyfox schreef op maandag 6 juli 2020 @ 10:30:

Is dat initieel een verkeerde keuze geweest?
Nee en ja.

Nee want het idee van het beroep spreekt mij erg aan. Het helpen van mensen vind ik heel belangrijk en op basis van feedback van cliënten en collega's kan ik dit ook goed. De voldoening die ik ervan krijg is ook belangrijk.

Ja want ik ben voordat ik met deze opleiding begon, gestopt na 4 maanden met een opleiding hbo informatica om oppervlakkige redenen (niet spannend, klasgenoten waar ik het niet mee kon vinden...) zonder na te denken wat ik echt wil en hoe mijn toekomst eruit zou moeten zien. Ik had toendertijd ook geen idee hoe de processen verliepen in de zorg en fysiotherapie specifiek. Dingen die ik nu wel weet en waar ik geen goed gevoel bij overhou. Daarbij komen ook nog alle voorwaarden die gewoon niet goed zijn voor wat je doet, en ja, dan is het een verkeerde keuze geweest om te stoppen met informatica.

Het plan was om een jaar te werken en daarnaast het personal training wat ik wilde combineren op te pakken en iets op te starten op die manier. Mocht dat op niks uitlopen zou ik kijken of ik me zou omscholen. Door de crisis wil ik nu toch kijken of ik er niet goed aan doe om zo snel mogelijk te beginnen met een andere carrière.

Vandaar mijn kernvraag:

" Wat zijn jullie ervaringen met traineeships en zijn die goed voor een carriereswitch"

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xtrus666
 • Registratie: februari 2017
 • Laatst online: 08-07 21:43
Bedankt voor de link!
johnkeates schreef op dinsdag 7 juli 2020 @ 14:04:
Klinkt eerder een beetje alsof je eigenlijk niet weet wat je wil, overal een gevoel bij hebt en zomaar wat probeert ;-) Misschien eerst eens onderzoeken wat je nou echt wil en kan?
ehhh wat denk je dat ik nu aan het doen ben?

Ik beschrijf dat ik op basis van gevoel een keuze heb gemaakt in het verleden. Nu vraag ik om advies en bekijk ik wat de mogelijkheden zijn...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xtrus666
 • Registratie: februari 2017
 • Laatst online: 08-07 21:43
hmmmmmmmmmpffff schreef op dinsdag 7 juli 2020 @ 14:19:
[...]
Het probleem is dat je in de IT een heleboel kanten op kunt. Vooralsnog heb je alleen verteld dat je het leuk vindt. Maar een specialisme opbouwen is wel handig in de IT. Mensen die IT leuk vinden zijn er al genoeg, zo gezegd.

Welke kant wil je op?
Development, full stack developer lijkt mij het meest interessant

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xtrus666
 • Registratie: februari 2017
 • Laatst online: 08-07 21:43
CH4OS schreef op dinsdag 7 juli 2020 @ 14:46:
Full stack developer klinkt interessant (en definitie ervan verschilt ook per bedrijf), maar ben je niet zomaar en zeker niet 'even snel'. Er zijn bedrijven die daar opleidingen voor hebben, maar ook daar heb ik niet echt goede ervaringen mee, omdat die vaak wel strict kijken naar hun eisen. Dus niet alleen HBO werk- en/of denkniveau, maar eisen vaak keihard een afgerondde HBO informatica opleiding, dus dat is ook niet echt een optie denk ik. Als je nog thuis woont, is het wellicht een optie om een nieuwe HBO opleiding te starten en daarna pas te gaan werken, maar ik weet niet of dat voor jou een optie is.
Ik heb geen enkele illusie dat ik "even snel" iets word of ga bereiken in een totaal andere branche dan dat ik nu in werk. Waar ik op hoop is dat ik ergens een voet tussen de deur kan krijgen en mijn kennis op kan doen, op werk en hoogstwaarschijnlijk met mijn avonduren en/of weekenden, over de jaren groeiend naar een doel (in dit geval full stack developer). Traineeships bieden dit aan plaatje aan, maar aangezien ik geen mensen ken die daar ervaring mee hebben stel ik de vraag hier of er mensen zijn die zo een traject kunnen aanraden of misschien juist afraden. Andere tips zijn natuurlijk ook welkom. Uiteindelijk wil ik zien of het reëel is voor mij om op deze manier een carriereswitch te maken, of er een andere manier is, of dat het vrijwel onmogelijk is. :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xtrus666
 • Registratie: februari 2017
 • Laatst online: 08-07 21:43
Hydra schreef op dinsdag 7 juli 2020 @ 14:54:
[...]


Heb je al wat kennis opgedaan hierin?
Ik ben sinds kort weer begonnen met het oppakken van programmeren, ik ben bij alle standards een beginner.
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee