Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Standaard Windows Update probleem na clonen Windows 10.

Pagina: 1
Acties:

  • Renault
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 18:02
Ik had al eens een topic aangemaakt, maar dat vind ik helaas niet terug en er was toen ook geen echte oorzaak gevonden of oplossing geboden.

Het probleem:
- als ik een legale, geactiveerde Windows 10 installatie clone
- vaak vanaf harddisk naar SSD, maar ook van kleine SSD naar grotere SSD
- met de tool van de SSD-fabrikant op "Auto" of "Smart" ingesteld, maar óók bij "Manual"
- zowel bij Samsung als Crucial (beide Acronis) uitgeprobeerd, pakweg al 20 keer
- zowel met de SSD (in een PC) intern aangesloten als extern in een SATA-Dock
- zowel in gevallen met AHCI aan als uit
werkt de SSD prima en snel na het clonen, maar de Windows Update functie is defect; ofwel al meteen, ofwel na verloop van tijd als er een grote Windows update plaatsvindt.
Ik wordt er beroerd van, het overkomt me elke keer weer en de oplossing is tot nu toe elke keer een verse Windows herinstallatie.

Mijn theorie is dat het te maken heeft met bestanden die op vaste locaties staan op de harddisk, die later niet dáár terug worden gevonden op de SSD.

Zelf al geprobeerd:
Ik heb al tig keer van alles gecontroleerd voor en na het clonen: schijfcontrole, SFC, Microsoft Update Repair enz., niets brengt de oplossing.
Ook mijn poging om niet te clonen maar de C:-partitie te backuppen/restoren levert niets op, omdat de gratis versie van Acronis dat niet ondersteunt (de optie is bij Restore uitgegrijsd).

Mijn vragen:
1. zijn er meer mensen die dit meemaken na een "initieel geslaagd lijkende" Windows 10 clone?
2. wat is de oorzaak van dit verschijnsel?
3. wat is de oplossing zodat de Clone-operatie een volledig werkende Windows 10 oplevert, inclusief werkende Windows update-functie?

Mijn laatste poging (vorige week) levert ook weer een falende Update-functie op en volgende week moet ik dat "repareren", dus de juiste oplossing voor dit repeterend optredende probleem zou fijn zijn.

Ik zet dit in "Storage", omdat daar het meeste wordt gepraat over clonen en het hoe en waarom daarvan, en omdat het eigenlijk om de gevolgen rond het vernieuwen van storage-hardware gaat.

[Voor 4% gewijzigd door Renault op 29-06-2020 19:09]


  • Renault
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 18:02
@Ben(V) :
Thanks, nu weet ik in welke richting ik moet zoeken.
Wel raar dat ik 9 jaar later nog structureel tegen dit probleem aan loop.
Ik heb er doorheen gelezen, maar ik zou nog niet weten wat ik aan drivers moet vervangen (Intel Rapid Storage? In Windows? Of op het moederbord?) om het probleem op te lossen.

@Dennism:
Een 1 op 1 kopie maken met de Magician? Dat heb ik nog niet zien staan daarin.
- ik ga naar de Crucial of Samsung site en download hun clone tool, die installeer ik op de PC of laptop
- dan voer ik een smart/auto clone uit van HD naar SSD mit beide aangesloten (anders doet de clonetool het niet) , that's it.
Ik ga wel volgende week (dan ben ik weer bij die PC) de driver uit jouw link installeren om te kijken of dat het probleem oplost. Dat meld ik dan ook weer hier!

  • Renault
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 18:02
Thanks!
Voor Samsung is het probleem dan waarschijnlijk opgelost.
Voor Crucial kijk ik volgende week of de oplossing uit je link (de derde optie denk ik) de oplossing biedt.

  • Renault
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 18:02
Zojuist geprobeerd de driver uit de link te installeren: ik krijg de melding "dit platform wordt niet ondersteund", wat blijkbaar gaat over de Intel Rapid Storage techniek.
Bij Apparaatbeheer stond een foutmelding op ACPI... maar die is nu opgelost.
En Apparaatbeheer geeft bij doorklikken op de relevante drivers aan dat de laatste / beste drivers zijn geïnstalleerd.

Ik kan helaas niet altijd op die PC terecht om dingen uit te proberen.
Het gaat om een Windows 10 64 bits versie op een MSI B85i moederbord met een Crucial BX500 SSD.

Resultaat is vandaag dat enkele updates nu wel worden geïnstalleerd (Defender e.d.), maar andere (grotere) niet, de afbreek-foutcode van Windows Update is daarbij 0x80070002.
Vele stappen uit de relevante Microsoft problem solver (vrije ruimte checken, reparaties bestandsysteem en updatebestanden enz.) zijn al uitgeprobeerd.

Mijn ervaring uit het verleden na clonen is trouwens dat exact dit euvel ook optreedt bij verder lege SSD's van diverse merken. Ik heb gemerkt in AS-SSD dat de sectorgrootte na de clone steeds als 4 K wordt gerapporteerd. Ik weet niet waarom het moederbord of Windows 10 daarmee niet zou kunnen omgaan.

Hoe nu verder?

[Voor 78% gewijzigd door Renault op 10-07-2020 00:35]


  • Renault
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 18:02
Op de hierboven beschreven PC waarmee ik nu na het clonen van Windows 10 update-problemen heb, heb ik AS-SSD opgestart: die meldt daar twee groene regels, oftewel: AHCI staat aan en de 4K-alignment is in orde.
Op mijn eigen laptop had ik exact dezelfde update-problemen na het clonen en daarop heb ik nu op dit moment óók AS-SSD opgestart met óók twee groene regels!

Heeft het update-probleem wat ik ervaar dan (met foutmelding 0x80070002) wel te maken met bestandssysteem-problemen of de drivers daarvan? :?

[Voor 5% gewijzigd door Renault op 11-07-2020 18:40]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Renault
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 18:02
Dankjewel! Ik ga nu eerst op vakantie; in augustus kan ik weer bij die PC en ga ik dat helemaal nalopen.

  • Renault
  • Registratie: januari 2014
  • Laatst online: 18:02
Gisteren bij de PC in kwestie geweest: tot mijn grote verrassing heeft de foutmelding zich "vanzelf" opgelost!
De eigenaar van de PC meldde dat in de eerste week van mijn vakantie een grote update had plaatsgevonden, waarna het probleem was verdwenen: Windows update functioneerde weer als vanouds en bleef dat doen.

Ik heb wel een vermoeden waar de oorzaak zat en waardoor dit is verholpen:
- Windows zet diverse bestanden neer op een variabele locatie (conform de systeemvariabelen, de ingestelde standaardlocaties), maar ook enkele bestanden op een vaste plek waarnaar wordt verwezen (in de bootloader of zo?). Mijn vermoeden is dat deze bestanden bij het clonen (op stand "auto", dus naar een andere grootte disk) niet op exact dezelfde plek worden teruggezet, waardoor die verwijzing niet meer klopt.
- bij een grote Windows update worden diverse systeembestanden overschreven, waardoor dit kán zijn hersteld als bijproduct van de installatieprocedure.
- nogmaals, dis is een vermoeden: eerst was er een keiharde foutmelding met foutcode bij het installeren van de dagelijkse updates, daarna gaat het updaten vlekkeloos zonder foutmeldingen. (Windows zelf werkt dan ondertussen vlekkeloos, op het updaten na).

Ik kan mijn vermoeden niet bevestigen of toetsen, maar ik ben blij dat het zich in dit laatste geval vanzelf heeft opgelost. _/-\o_
Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True