Toon posts:

Nieuwe Game PC - Budget Max. €2.500,-

Pagina: 1
Acties:

Vraag


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • piraat1991
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 15-05-2021
Wat wil je doen met je nieuwe systeem?
Beste Tweakers, na dik 6 jaar is het voor mij tijd om een nieuwe desktop aan te schaffen. Mijn huidige desktop is dermate verouderd dat deze niet meer aan mijn eisen voldoet. Destijds heb ik met behulp van jullie advies een degelijke Game PC samengesteld waar ik lang plezier van heb gehad, daarom wil ik graag opnieuw gebruik maken van jullie kundigheid!

Doel van deze PC is niet veranderd vergeleken met 6 jaar geleden: Mijn nieuwe systeem ga ik primair gebruiken om te gamen. Uiteraard zal ik naast het spelen van games de PC voor de dagelijkse internetwerkzaamheden gebruiken, dus daar heb ik verder geen speciale eisen bij. Ik doe verder niet aan enige vorm van videobewerking of iets dergelijks.

De games die ik speel variëren enorm. Soms speel ik tijden lang games zoals Battlefield, Call of Duty en GTA V. Soms ook strategische/management games zoals Planet Zoo, Football Manager en Planet Coaster.

Belangrijk voor mij is dat de PC krachtig genoeg is om de huidige generatie games op maximale settings te spelen en tevens de toekomstige generatie games op een acceptabele setting te spelen (liefst max. Settings natuurlijk, maar dat is koffiedik kijken). Als er een nieuwe GTA-game uitkomt (misschien in 2022??!) wil ik natuurlijk niet weer een nieuwe pc of diverse nieuwe componenten bestellen om deze te spelen :P .
De huidige generatie games zou ik graag (bij benadering) op 4k willen spelen, maar ik weet niet in hoeverre dat haalbaar is met de huidige build.


Wat mag het systeem gaan kosten?
Mijn richtpunt als budget is €2.500,-. Voor de samenstelling van de PC kijk ik niet op €100 meer of minder, zolang dit de pc ten goede komt.

Ik ga de PC laten assembleren, maar met deze kosten hoeft er geen rekening gehouden te worden in dit topic (ter info: ik laat dit via Azerty doen). Windows ga ik uiteraard zelf op de pc installeren (tot zover reikt mijn technische vermogen nog wel), dus dat heb ik bewust niet opgenomen in deze build.

Zoals gezegd mag de samenstelling altijd goedkoper, maar het is voor mij echt van belang dat dit de toekomstbestendigheid niet ten nadele komt! Liefst richt ik daarom op een systeem van rond de €2.500,-.


Zijn er componenten of randapparatuur die je al hebt en mee wil nemen naar je nieuwe systeem?
Toetsenbord en muis heb ik reeds in bezit. Hier hoef ik (op dit moment) niets nieuws voor aan te schaffen.

Daarnaast heb ik nog niet zo lang geleden een 4k Monitor (LG -27” UK650W) aangeschaft, die ik vooralsnog graag wil behouden. Graag bij jullie advies ook rekening houden met de (optimale) geschiktheid van de PC m.b.t. deze monitor.

https://tweakers.net/pric...uk650-w-zilver-zwart.htmlWat denk je allemaal nodig te hebben?
Ik ben geen ICT’er (nog erger: jurist), dus ik ben niet geheel thuis is de materie van desktops samenstellen. Op dit moment denk ik dat mijn build een goede start is, maar ik zie natuurlijk graag jullie advies tegemoet.
Hoofdzaak voor mij is dat de desktop toekomstbestendig is. Bij mijn huidige desktop heb ik destijds bespaard op de processor, waar ik nu diepe spijt van heb, want deze kan de laatste 2 jaar eigenlijk niet meer mee op het huidige niveau. Daardoor had enkel een videokaart vervangen dus ook geen zin.

Mijn nieuwe desktop wil ik dus voorzien van een bijzonder stevige processor, waardoor deze ook de komende jaren voldoende is om de nieuwste games aan te kunnen.

Zoals eerder aangegeven wil ik nu ook een goede build hebben voor toekomstige topgames, zoals bijvoorbeeld de nieuwe GTA (hoewel we uiteraard nog niet weten wat de systeemvereisten hiervan worden). Ik wil dus goed voorbereid zijn op de toekomst. Noem het toekomstproof.

Op dit moment heb ik een 1TB SSD opgenomen. Ik neem aan dat dit genoeg is voor enkel het spelen van games? Het opslaan van foto’s etc. doe ik op externe harde schijven, dus daar hoeft hier geen rekening mee gehouden te worden.

Ik twijfel nog over de koeling. Is mijn huidige build voldoende om de componenten koel te houden? Er hoeft niet perse nog koeling bij, goed is goed. Ps.: waterkoeling wil ik absoluut niet. Ik wil een onderhoudsarme desktop.


Heb je nog bepaalde (merk)voorkeuren?
Ik ben geen merk-fetisjist. Zolang de verschillende componenten optimaal met elkaar samenwerken vind ik het best!

Heb je nog bepaalde eisen/wensen?
Met betrekking tot de grootte van de desktop, het geluidsniveau en energieverbruik heb ik verder geen eisen. De desktop staat op een aparte kamer, dus niemand heeft last van mij (en ik ook niet van anderen).

Ga je overklokken?
Ik ben niet voornemens om zelf te gaan overklokken. Simpelweg omdat mijn technische inzicht zo ver niet reikt. Natuurlijk is alles te leren/op te zoeken, maar mijn insteek is om zelf niet aan de slag te gaan met overklokken.

Wat verwacht je van ons?
Ik heb in deze post een build gevoegd. Ik ben geen specialist en wil uiteraard van mijn medetweakers weten wat zij van deze build vinden. Maar, als de huidige build gewoon goed is, dan hoor ik dat ook graag. Enfin, ik maak graag gebruik van jullie expertise om (hopelijk op korte termijn) tot een goede build voor een nieuwe game-pc te komen.

Belangrijke kanttekening die ik nogmaals wil maken is dat ik een leek ben op ICT-technisch vlak. Graag zie ik jullie adviezen tegemoet, maar houd daarbij aub rekening met mijn beperkte kennis 8)7 . Een goede onderbouwing waarom ik wel of niet componenten zou moeten wijzigen is welkom.

Daarnaast ben ik ook benieuwd of mijn huidige build goed aansluit bij mijn huidige monitor. Ik heb deze monitor met mijn huidige desktop nog niet maximaal kunnen testen (wel naar tevredenheid met mijn ps4 pro overigens). Dat wil niet zeggen dat ik nu een systeem moet hebben dat alle games op 4k resolutie max kan draaien, want ik weet dondersgoed dat dit met mijn budget niet haalbaar is (Of wel?).#CategoryProductPrijsSubtotaal
1ProcessorsAMD Ryzen 9 3900X Boxed€ 435,05€ 435,05
1MoederbordenMSI X570 Tomahawk WiFi€ 249,90€ 249,90
1VideokaartenMSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio€ 1.288,29€ 1.288,29
1Behuizingenbe quiet! Pure Base 500DX Zwart€ 98,91€ 98,91
1Processorkoelingbe quiet! Shadow Rock 3€ 49,99€ 49,99
1Geheugen internG.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC€ 163,89€ 163,89
1VoedingenFractal Design ION+ 660W Platinum€ 115,-€ 115,-
1Solid state drivesXPG SX8200 Pro 1TB€ 156,49€ 156,49
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 2.557,52

Alle reacties


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • piraat1991
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 15-05-2021
Welk moederbord zouden jullie dan als alternatief voorstellen? Moet natuurlijk wel goed samengaan met mijn huidige build. En daarnaast hecht ik zoals aangegeven erg aan de toekomstbestendigheid van mijn desktop.

Voor wat betreft mijn monitor: voor nu is deze prima en wil ik het bij mijn huidige (weliswaar 60 hz) monitor houden. Dat wil niet zeggen dat ik binnen 1 a 2 jaar toch overstap naar een andere monitor. Daarom vind ik het van belang dat er een solide desktop staat.

Voor wat betreft het werkgeheugen. Hoezo zou het beter zijn als ik crucial geheugen zou nemen? Is mijn huidige geselecteerde werkgeheugen niet oke?

[Voor 13% gewijzigd door piraat1991 op 02-06-2020 12:50]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • piraat1991
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 15-05-2021
Omega Supreme schreef op dinsdag 2 juni 2020 @ 13:05:
Ik sluit mijn bij @Arno24 aan, as je zes jaar met een PC kan doen, kan je ook een paar maanden wachten. Je wil nu een PC bouwen net (relatief tov 6 jaar) voor de introductie van zowel een nieuwe CPU generatie en een nieuwe GPU generatie.

Daarbij is er op dit moment op GPU gebied top end eigenlijk geen enkele concurrentie voor de 2080Ti en de prijs is daar dan ook naar. Alle geruchten wijzen erop dat de raytracing van de 2080Ti alles behalve toekomstbestendig is. Zonder RTX is het een snellere 1080Ti die de meerprijs niet waard is.
Omega en Arno; dank voor jullie reactie! Het was mij als leek niet bekend dat er een nieuwe generatie CPU’s en GPU’s dit jaar worden uitgebracht. Is het niet zo dat deze dit jaar dan behoorlijk duur zullen zijn, vlak na release? Of valt dat mee?
Hebben jullie een link of iets dergelijks naar meer informatie over de te verwachten nieuwe GPU’s en CPU’s?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • piraat1991
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 15-05-2021
99ruud99 schreef op dinsdag 2 juni 2020 @ 06:31:
Ik zou zelf geen r9 en 208p Ti op een MSI 570 bord zetten. Ik hoor niet veel goeds over die borden helaas.

Gezien je bedrag zou je ook voor crucial geheugen kunnen gaan om zeker te zijn van perfecte werking.

Let op dat je monitor maar 60 Hz is (!) . Veel mensen willen met gamen minimaal 100 Hz.

Voor games zit een r7 eigenlijk al aan het maximum wat er nodig is qua cpu.
Bovendien is een 2080 Ti wel zo extreem duur voor wat je extra krijgt, dat dit bijna niet te verantwoorden is. Dan kan je beter de super pakken en over 2a4 jaar opnieuw een super, maar dan de nieuwste gpu, die zal dan sneller zijn dan de 2080 Ti, en in totaal minder hebben gekost.

Voor je scherm is een 2080 super ook al overkill. Maar beter teveel gpu dan te weinig zullen we maar denken.
Ruud, jouw optie vind ik ook nog altijd interessant: een iets goedkopere videokaart nemen en later vervangen. Welke videokaart zou je mij dan aanraden om op dit moment te nemen?
Heb je ook een suggestie voor een ander moederbord in mijn build?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • piraat1991
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 15-05-2021
Afgaande op jullie reacties neig ik toch naar het samenstellen van een game-pc op dit moment. Ik heb wel de videokaart aangepast, waardoor de kosten gedrukt worden. De harde schijf heb ik daarentegen uitgebreid van 1 tb naar 2 tb.

Onderstaande build is daar het resultaat van. An sich goed genoeg om de komende twee a drie jaar vooruit te kunnen, en daarna te kijken of ik wellicht een nieuwe videokaart aanschaf?


#CategoryProductPrijsSubtotaal
1ProcessorsAMD Ryzen 9 3900X Boxed€ 435,05€ 435,05
1MoederbordenMSI X570 Tomahawk WiFi€ 254,10€ 254,10
1VideokaartenMSI GeForce RTX 2080 Super Gaming X Trio€ 822,60€ 822,60
1Behuizingenbe quiet! Pure Base 500DX Zwart€ 98,91€ 98,91
1Processorkoelingbe quiet! Shadow Rock 3€ 49,99€ 49,99
1Geheugen internG.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC€ 168,84€ 168,84
1VoedingenFractal Design ION+ 660W Platinum€ 115,-€ 115,-
1Solid state drivesXPG SX8200 Pro 2TB€ 297,66€ 297,66
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 2.242,15
Pagina: 1Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee