Toon posts:

Fiat strada met storing 2 weken na aankoop

Pagina: 1
Acties:

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Hallo allemaal,

Zit met een probleempje met net aangekochte auto. Toen ik wat info bij elkaar aan het googelen was zag ik veel nuttige reacties op het forum, dus dacht probeer het hier ook even .

Situatie: heb in november een fiat strada van 12 jaar oud en 250K km op de teller, gekocht bij een dealer. Die zit 200 km rijden van mij vandaan. De auto heeft dezelfde motor als een fiat doblo las ik, met een 1.9JTD motor.
De verkoper zei me dat het motorstoringslampje af en toe spontaan brand maar dat hij de motor uit had gelezen maar niets te vinden.. Kon ik gewoon mee doorrijden zei die. Lampje brandde tijdens de proefrit sowieso niet.
2 weken later, direct na de eerste keer tanken (diesel in een dieselauto, jawel) valt de motor uit. Starten, valt na 20 sec weer uit. Motor blijft uitvallen, dus uiteindelijk door WW naar garage laten slepen.
Garage had een sensor vervangen (railsensor) maar bij proefrijden ging het even goed maar toen weer zelfde probleem. Dus diesel specialist naar kijken.
Garage belde gisteren met de 'uitslag' ja meneer, brandstofpomp gescheurd. In eerste instantie was ik opgelucht, tot ik hoorde wat het ging kosten. 2500 voor de garage waarvan 500 sowieso betaald moet worden. Over de reparatie bel ik ze maandag terug of ik die wil laten uitvoeren.


Wat zou ik nou het beste kunnen doen? Ik heb een rechtsbijstandverzekering, die ga ik ook alles doorsturen, en volgens mij moet ik wettelijk gezien die verkoper in ieder geval de kans geven het op te lossen. Maar ik verwacht er weinig van. Auto is zonder garantie gekocht. Maar het is wel een gebrek waarvan ik vind dat het nooit door die 300 km veroorzaakt kan zijn die ik er zelf in heb gereden. En waardoor ik niet kan rijden. Dus misschien moet ik dan die kosten van de garage maar voor lief nemen en proberen de koop ongedaan te laten maken. Echter ondertussen staat die auto bij de garage en moet ik fietsen.


Verder bied de garage een reparatie van brandstofpomp inclusief vervangen distributieriem aan voor 2k.
Omdat de riem de pomp aan drijft is dat verstandig zei die man van de garage. Ik neem dan wel aan dat die pomp wel wat meer doet dan alleen brandstof richting de motor pompen..

Daarom vraag ik me nu af:

Hoe geef ik de verkoper de kans het op te lossen zonder al teveel tijd te verspillen aan iemand die toch niet mee wil werken?

Is het los van de schuldvraag nog de moeite om de reparatie uit te voeren en is de prijs een beetje normaal /marktconform?

Bij voorbaat dank!

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
JdM schreef op woensdag 25 december 2019 @ 14:31:
Zoek voor reparatiekosten voor de hogedrukpomp maar eens rond op internet, 2K lijkt veel te duur.
Sowieso de verkoper een kans geven, anders heb je helemaal geen poot om op te staan.
Ja hogedruk icm distriebutieriem.. Is dat wel nodig om de riem te vervangen want volgens datum/km stand op de motor is dat nog niet nodig.. Wat zou een normale prijs zijn voor deze reparatie?

En hoe geef ik die verkoper zo snel mogelijk (achteraf aantoonbaar!) de kans om de auto te maken?


Veel reacties op garantie.. Garantie is er niet, maar ik zou wel via mijn rechtsbijstand een beroep kunnen doen op non conformiteit en daarmee de kop ongedaan kunnen laten maken, al dan niet via de rechter..
Het komt er op neer dat als ik een auto koop bedoeld om in te rijden dat ik dan met een 13 jaar oude auto wel wat onderhoud kan verwachten maar niet dat dat barrel na 2 weken economisch total loss is. Dan voldoet het product niet aan de verwachtingen. Of het gaat lukken daar iets uit te halen betwijfel ik maar dat mag die rechtbijstand proberen.

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
SMSfreakie schreef op woensdag 25 december 2019 @ 14:39:
Riem zou ik zeker mee nemen ook de eventuele spanrollen.. je wil niet dat je omdat je nu een paar euro kan besparen straks weer met pech staat omdat je riem een tik mee gekregen heeft door het loshalen etc
En is die prijs van 2k, is dat normaal of is dat echt overdreven duur? Ik ben niet cvan plan dat ding te verplaatsen voor een prijsverschil van 20 euro ofzo, maar wil ook geen dief van men eigen centen zijn..

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Tens schreef op woensdag 25 december 2019 @ 14:58:
[...]

nou.....


[...]

De verkoper zou beter moeten weten.

( de koper ook, maar dat terzijde)
haha ja dat was achteraf een keiharde no go niet doen!
Maargoed sommige mensen leren alleen door hun kop te stoten..

Die 6 maanden werkt trouwens anders: als ik nu een probleem heb met wat ik heb gekocht dan geld de eerste 6 maanden dat de verkoper moet aantonen dat het door mij komt. Maar dit kan onmogelijk door mij zijn gekomen. Denk ik..
Probleem blijft dat gelijk hebben iets heel anders is dan gelijk krijgen. De factuur staat op naam van een BV, en volgens mij is het dan redelijk makkelijk om daarmee schulden te ontlopen. Dit is ook niet een bedrijf met een showroom en een jarenlang opgebouwde reputatie, dus die kan zo onder een andere naam verder gaan. Zal wel te weinig te verdienen zijn met eerlijke handel..

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Tens schreef op woensdag 25 december 2019 @ 14:58:
[...]

nou.....


[...]

De verkoper zou beter moeten weten.

( de koper ook, maar dat terzijde)


edit: ik zou iemand met een obd apparaatje regelen om te zien wat voor meldingen in je autosysteem staan.
Ja dat had de wegenwacht ook al gedaan, maar daar kwam ik niet echt verder mee. Laat het ook liever aan de garage over..

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Tomatoman schreef op woensdag 25 december 2019 @ 15:16:
[...]

Je bent uitdrukkelijk gewaarschuwd door de verkoper.


[...]

De auto op eigen kosten laten repareren.

[...]

Waarom?

[...]

Dat moet je alleen als de verkoper überhaupt verantwoordelijk is voor het probleem. En de verkoper is niet verantwoordelijk, want hij heeft je gewezen op het oplichtende motorstoringslampje, en:

[...]

Kortom: het is helaas jouw probleem. Waarom koop je eigenlijk een auto met een potentieel erg dure storingsmelding, maar sluit je geen garantie af?

[...]

Waarschijnlijk was het een al bestaand probleem, maar dat is niet relevant meer. Want ondanks dat de auto een storing meldde en ondanks dat jij dit wist, heb je de auto welbewust zonder garantie gekocht. Daarmee heb je willens en wetens een auto met een gebrek gekocht en dat gebrek geaccepteerd.
Ja ik kan op al je vragen antwoord geven, maardat word ook zo'n onzinnige discussie. Ik denk dat je je even moet verdiepen in het non-conformiteit beginsel. Dat is iets anders dan wel/geen garantie. Garantie is een service. Dit is een wettelijke verplichting. En ik heb nergens afstand van gedaan. Dat die verkoper zijn wettelijke plicht na zal komen betwijfel ik ten zeerste maar kan het in ieder geval proberen dat lijkt me met deze bedragen niet onredelijk.

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
FlowSnake schreef op woensdag 25 december 2019 @ 18:45:
[...]

Zo dan.

En wat mag je dan wel verwachten van een 12 jarige Italiaanse diesel waarmee je je nu zou kunnen beroepen op het non-conformiteits beginsel? Sterker nog, dat ding voldoet volledig aan de verwachtingen, het is niet lastig om de problematiek van dit merk/auto te vinden op het internet.

Je hebt geen poot om op te staan, succes met je non-conformiteits beginseltje.
Haha ok die houd geen stand.. Maar ik denk dat ik de dealer na de feestdagen even bel en de situatie uitleg. Kijken hoe hij erin staat. En als hij niets wil doen ook best dan weet ik dat en laat ik m op eigen kosten maken. En dan maar kijken of er wat te halen valt maar dat zal wel tegenvallen.

Verder heb ik wel uitdrukkelijk gevraagd of er niets mis was met deze auto in die zin dat ik er gewoon een tijd (liefst paar jaar) in kon rijden. Ja dat kan maar je moet natuurlijk wel onderhoud plegen. Dat snap ik, ding is 12 jaar oud en 250K gelopen, logisch dat er onderdelen vervangen moeten worden. Maar niet binnen 2 weken nog een keer de aankoopwaarde ophoesten dat is geen onderhoud dat is gewoon een nieuwe auto kopen.

Kijk ik wil dat ding zo snel mogelijk repareren en erin rijden, voor dit gezeik begon reed ie super.. Italiaanse auto's zijn niet betrouwbaar maar was wel lekker scheuren zolang het duurde!!

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Hackus schreef op woensdag 25 december 2019 @ 17:44:
@cracktor Brandstofpomp die scheurt kan een 2e hands verkoper weinig aan doen. Je bent ook gewaarschuwd voor het storingslampje(wat waarschijnlijk de vervangen sensor heeft verholpen). Je hebt ook zelf onderzoeksplicht bij aanschaf van 2e hands auto. navraag mbt distributie, doorvragen naar welk lampje. evt aankoopkeuring etc etc. verder geldt natuurlijk wat je bent overeengekomen(wat er allemaal is beloofd en op gewezen mbt)
Bedoel je dat dat toevallig kan gebeuren, bijvoorbeeld 2 weken na de aankoop en dat het ook vrij zeker is dat dat op moment aankoop nog niet was? Ondanks storingslampje?

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Tomatoman schreef op woensdag 25 december 2019 @ 15:43:
[...]

Ik tel er precies één :)

[...]

Gelukkig weet je het zelf allemaal beter. Dat is handig, want dan kun je ongetwijfeld ook die ene vraag alsnog beantwoorden: waarom heb je geen garantie genomen, terwijl je vóór de aankoop uitdrukkelijk op de aanwezige non-conformiteit (het motorstoringslampje duidt over het algemeen op een motorstoring) bent gewezen?
Er is nooit enige mogelijkheid geweest tot het afsluiten van garantie

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Anoniem: 235591 schreef op donderdag 26 december 2019 @ 01:46:
[...]

Ik heb iets meer gereden maar heb en rij nu wel de auto die ik heel graag wilde. Een Lancer Wagon met toen ik hem kocht 297K op de teller en nu vier maanden later 307K op de teller. Op een waterpomp die kapot gegaan is (regulier onderhoud) geen centje pijn.

Storingen worden opgeslagen tot ze permanent gewist worden. Zijn dan ook niet meer te achterhalen. Verkoper heeft gemeld dat er af en toe het motormanagementlampje oplicht maar het niet heeft kunnen achterhalen waar dat vandaan kwam. Dit lampje kan om diverse redenen oplichten en ook vanzelf weer uitgaan. Ook zonder te loggen middels een foutcode.

De auto is dus verkocht aan TS met die mededeling en zonder garantie. Daarbij heeft de auto een dermate hoge leeftijd en km-stand dat je bepaalde klachten mag verwachten en daar ga je hoe dan ook tegenaan lopen. 250K op de teller en dan mag je je afvragen hoelang de turbo het bijvoorbeeld nog houdt, of de verstuivers. Beide reparaties lopen in de 1000 Euro. Daar kan een verkoper helemaal niets zinnigs over zeggen. Ook niet over een brandstofpomp. Hoe moet hij dat weten dan? Het is niet zo dat je die er even uit lepelt, bekijkt en er weer indrukt.

TS heeft geen enkele poot om op te staan en wist van de problemen/motormanagementlampje af. Daarbij geen enkele garantie. En als je stronteigenwijs wilt zijn, wat helemaal prima is, dan pak ik de popcorn en cola erbij en wacht ik tot je je rechtsbijstand inschakelt voor een barrel van 12 jaar oud en lees ik graag wat de uitkomst van de soap gaat zijn.


[...]

Dus hij reed prima zeg je! En je hebt erin gescheurd. Misschien ligt de oorzaak dan wel bij jou. Als ik de verkoper was en ik zou dit lezen maakt ik even een screenshotje.
jaja rustig maar.. alsof het een doodzonde is om eens na te gaan of je nier nog wat mee kan richting verkoper.. sommigen hier schieten een beetje door, ik stel gewoon een paar vragen om te kijken hoe ik de situatie het beste aan kan pakken. Maar blijkbaar gaat een fiat niet langer dan 10 jaar mee en dat had ik moeten weten 8)7

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Anoniem: 235591 schreef op donderdag 26 december 2019 @ 02:18:
[...]

Fiat gaat prima langer mee dan 10 jaar en de JTD motoren staan bekend als een van de beste, zo niet de beste, dieselmotor die op de markt is. Vele andere merken rijden met die techniek rond.

Jij probeert een slaatje te slaan uit het feit dat jij een miskoop gedaan hebt en je zelf te weinig vooronderzoek hebt gedaan. De verkoper is uit jouw verhaal te horen ter goeder trouw geweest en heeft je gewezen op een aantal zaken. Jij hebt ook niet specifiek gevraagd hoelang jij nog met de auto wilde rijden maar meer in de trant van 'hij kan nog wel even mee, hé?'. Je bent op de hoogte van het motormanagementlampje en de verkoper heeft je dat netjes gemeld en uitgelegd wat er volgens hem wel of niet aan de hand is. En natuurlijk krijg je geen garantie op die auto. Wat had jezelf gedacht? Meer over garantie staat hier: https://www.anwb.nl/jurid.../fabriek-en-bovaggarantie
Was je erbij ofzo? Probeer je nu een soort fabeltje te verzinnen dat ik nietsvermoedende 2ehands autohandelaren probeer uit te knijpen? Denk je dat je zelf niks beters te doen hebt..

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
boyette schreef op donderdag 26 december 2019 @ 04:30:
Je koopt een auto van 12 jaar oud met 250k op de teller van een zeer bedenkelijk merk (lage kwaliteit)
waarbij ook nog een storing aanwezig is die je ook is medegedeeld.
Alleen de verkoper kon de oorzaak niet ontdekken.


En dan gebeurt precies wat je kon verwachten.

Je kreeg er problemen mee.


De rechtsbijstand zal waarschijnlijk zeggen.
Meneer als u vaker van plan bent met dit soort grappen aan te komen zetten dan kunt u beter een andere verzekering zoeken.
Wij zijn er niet voor mensen die bewust problemen opzoeken.


Die zou ik dus maar niet inschakelen. Tenzij je op zoek bent naar een andere verzekering.

De kosten waren te verwachten bij een motorstoring en vallen eigenlijk nog mee.
Die hadden vele malen hoger uit kunnen pakken.

Daar heb je neem ik aan wel rekening mee gehouden toen je de auto kocht?
haha er staat echt geen straf op advies vragen bij je rechtsbijstand hoor.. of ze er iets mee gaan doen is vraag 2, en daarna vraag 3 hoe die verkoper daarop reageert. maar dat is allemaal niet mijn probleem, dat wachten we rustig af.

Er ontstaat nu een gekke discussie over wel-niet verkoper aanspreken. Ik blijf erbij dat ik een auto verwachte waar ik in ging RIJDEN. Dat heb ik duidelijk en expliciet tegen de verkoper gezegd. Zelfs wat er nu gebeurt heb ik letterlijk genoemd. (binnen 2 weken stil staan en reparatie ter hoogte van aanschafprijs)
Of dat in de praktijk iets uit haalt betwijfel ik, daarom wil ik die auto zo snel mogelijk laten maken. Maar wel liever na de verkoper in ieder geval de KANS te hebben gegeven met een oplossing te komen.

Het hele garantie conformiteit blabla staat hier netjes uitgelegd, nogmaals ik ben er absoluut niet van overtuigd dat het mij iets gaat brengen, nog los van het gelijk.. [url]https://nl.hellolaw.com/juridisch-nieuws/zo-mee-geen-garantie-bij-koop-2ehands-auto[/url]

Nu is de grote vraag: pomp ik er nog 2k achteraan of kan ik beter een nieuwere auto halen?

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Meestervisser schreef op donderdag 26 december 2019 @ 15:33:
[...]
Het
Het gaat erom dat TS de antwoorden niet wenst te accepteren, hij blijft koppig vasthouden aan zijn gelijk, wat us dan het doel??
Hoe kom jij (en anderen) er toch bij dat ik niets van jullie aan neem? Kijk dat gedram over garantie interesseert me gewoon niet zoveel aangezien ik, ALS ik gelijk krijg (wat een minimale kans is volgens jullie) dan ga is de kans op geld NOG kleiner. Dat snap ik, maar ik wil desondanks toch de verkoper vriendelijk vragen om me hierin bij te staan. Met als insteek de verwachting van een RIJDENDE auto.
Ik geef toe, ik ben gewoon te naïef geweest. Achteraf gewoon dom. Eerlijk waar, dit had ik niet moeten doen. Italiaanse auto's op leeftijd zijn een wespen nest voor problemen. Dacht dat 'het wel meeviel' met die reputatie. Niet dus.
Dus wat is nu het beste? Hoor weinig bezwaar tegen er nog 2k achteraan gooien in de hoop dat ie blijft rijden daarna. En daarvoor Ff de verkoper bellen, mag dat?

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Tomatoman schreef op donderdag 26 december 2019 @ 17:30:
[...]


Het is waardeloos dat je tegen zo’n dure reparatie aanloopt, maar dat is nu eenmaal een voldongen feit. Voor het maken van de juiste beslissing is het verleden niet relevant, maar alleen de stand van zaken op dit moment. Op dit moment heb je geen bruikbare auto. De beschikbare opties zijn:
 1. De huidige auto laten repareren. Bij de geraadpleegde garage kost dat € 2500, waarvan je € 500 hoe dan ook kwijt bent aan reeds gemaakte kosten.
 2. De huidige auto verkopen en een andere kopen. Dan ben je kwijt: € 4500 (aanname) voor de nieuwe auto plus € 500 voor reeds uitgevoerde reparaties minus € 1000 *) als verkoopwaarde voor de huidige auto in niet rijdende-staat. Totaal: € 4000.
 3. Met de huidige garage overleggen of ze kunnen repareren met gebruikte onderdelen. Dat zou zomaar € 500 kunnen schelen op de rekening. Dan kom je op € 2000, waarvan je € 500 hoe dan ook moet betalen.
*) Ik kom op die waarde van € 1000 voor de auto door uit te gaan van een waarde van € 4500 als hij in orde was geweest minus € 2000 voor reeds bekende reparatiekosten minus € 1500 omdat het kopen van een niet-werkende auto zonder garantie een heel groot risico voor de koper betekent én omdat potentiële kopers weten dat jij als verkoper een slechte onderhandelingspositie hebt.

Het moge duidelijk zijn dat optie 3 het aantrekkelijkst is. Door te overleggen over gebruik van gebruikte onderdelen kan de garage met je meedenken en ook adviseren of dat verstandig is. Zij zijn de experts, kennen de weg naar leveranciers en hebben praktijkervaring. Ondanks je negatieve aankoopervaring lijkt me dit bij uitstek het moment om het advies van een betrouwbaar overkomende garage te volgen, zelfs al kan de sjacheraar op de hoek diezelfde reparatie voor minder geld uitvoeren.
Ja ik betaal gewoon de vraagprijs van de reparatie maar ga wel om garantie vragen.. Haha kom ik over een maand weer terug hier

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
FlowSnake schreef op donderdag 26 december 2019 @ 20:33:
[...]

Victim blaming, is dat een SJW term voor mensen die geen zelfreflectie hebben?

Wat een onzin. De toon van TS ontspoord in meerdere posts, een toon die anderen ook opvalt, en dan ben JIJ gekwetst voor TS? Het wordt steeds gekker. Feit is, we kunnen er een kerststrikje omheen doen voor je, het wordt er niet mooier op;

TS is enorm naïef geweest en probeert nu onder het hoge leergeld uit te komen.

Dat punt snap ik, en zou een ieder proberen. Het probleem is helaas dusdanig dat TS oprecht gelooft in eigen onschuld én oprecht schuld in de schoenen van verkoper tracht te schuiven. Dat heeft tot vervelend gevolg dat elke medetweaker die dit aankaart, een bijzonder arrogant antwoord krijgt met wat consumentenbond 101 wetgevinkjes die hier helemaal niet van toepassing zijn. En als kers op de taart wordt nu door een derde partij de victim blaming kaart gespeeld, prachtig.
Mag ik je dan vragen welke wetgeving ik volgens jou aanhaal die hier niet van toepassing op zou zijn? Daar ben ik dan wel heel benieuwd naar..

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Arator schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 00:34:
[...]


En op wat gaan zij garantie geven? Op het installeren van een nieuwe brandstofpomp en riem. Als volgende week de cilinders door je motorkap vliegen, gaan zij niet voor die kosten instaan.

De reactie van @Tomatoman was ook de reactie die ik wou geven. Kan je nog altijd contact met de dealer opnemen.
zou wel mooi zijn

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
boyette schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 08:38:
[...]


ja inderdaad
non conformiteits beginsel

het is dus redelijk in deze om te verwachten dat de auto binnen afzienbare tijd gebreken gaat vertonen:

1. het is een fiat (lage kwaliteit)
2. het is een fiat (gezien de leeftijd kan je problemen verwachten)
3. het is een fiat (gezien het aantal kliometers kan je problemen verwachten
4. het is een fiat (dit komt vaker voor bij dit model ook bekend)
5. er brandde al een storingslampje wat je waarschuwt dat er een problem is!

kan de verkoper wel zeggen je kan er gewoon mee rijden
want klopt want hij deed het gewoon maar dan weet je dat dat niet lang zal duren
dat lampje is geen grap

Dus waar wil je je op beroepen?
Jij begint echt in herhaling te vallen

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
FlowSnake schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 06:43:
[...]

Je citeert het nota bene.

Mocht de rest nu allemaal pico bello (haha... it's funny because that's an Italian saying), dan is het distributieset verhaal niet eens zo erg. Uiteindelijk zijn dat kosten geweest die er toch aankwamen, helaas sneller dan gepland.

Maar dan zou ik wel direct waterpomp mee nemen, en alle mogelijke troep die met je distributieset te maken heeft, wellicht koppakking laten checken, en door.

Althans, zoals @DiedX aangeeft, wat was eigenlijk het doel van de auto, tegen welk budget.
Helemaal mee eens,

Nou dit is een bedrijfsauto, heb hem nodig voor ww verkeer en gereedschap materiaal etc vervoeren. En als het lukt om hem 3 jaar op de weg te houden dan betaal ik daarna alleen bijtelling over de dagwaarde. (heb deze als enige auto, voor zowel zakelijk als particulier en dat kan ook niet anders)
Zou er graag nog 100.000 kilometers in rijden.. Of dat lukt en tegen welke kosten is dan de vraag. Ik ben wel gewend aan jaarlijks 500-1000 euro minimaal aan onderhoud voor oudere dieselbusjes. En af en toe random 500 piek tussendoor.
Maar waar ik nu bang voor word is dat als ik die reparatie uit laat voeren dat ik dan voor een kleine 5k nog steeds een kutauto heb die niet rijd..
Wil wel de 1,9 verlengde versie (met bergruimte in cabine)

[Voor 36% gewijzigd door cracktor op 27-12-2019 15:19]


 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
sprankel schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 14:46:
Los van wel/geen aansprakelijkheid,

het verhaal klopt technisch niet

Een distributieriem drijft geen brandstofpomp aan, brandstofpomp is elektrisch en zit in de brandstoftank (vergelijk het met een waterpomp die in de vijver zit om een fontein aan te drijven).

Distributieriem zit in de motor om bepaalde onderdelen van de motor met elkaar te verbinden, ik zal je de details besparen maar een distributieriem wil je wel op zijn onderhoudsinterval vervangen, als die knapt is het game over voor de motor. Vaak word ook de waterpomp mee vervangen (die pompt koelwater van de motor naar radiator en kachel). De vraag is dus wanneer is die laatst vervangen geweest?

Een brandstofpomp scheurt niet, leidingen kunnen scheuren maar een pomp gaat defect of levert niet genoeg debiet (druk)

Als de motor een code gooit dan blijft deze bewaard, ook al gaat het lampje terug uit. Het kan ook perfect dat er foutcodes zijn terwijl het lampje uitblijft. Het lampje gaat enkel aan indien het een storing betreft die meteen nagekeken moet worden. Dat men dus niets kon vinden bij het uitlezen klopt niet, dat men niet kon vinden wat de storing veroorzaakte is een ander verhaal.
De enigste uitzondering is dat het lampje knippert wat wil zeggen dat hij misfires heeft maar dan nog kan je dat uitlezen, vaak heb je dan wel meer dan een standaard OBD lezer voor nodig.

Een brandstofpomp voor deze auto, nummer 0 580 454 138 kost 40-50 euro, hoe kom je dan aan 2500 euro?
En 2k voor een nieuwe distributieriem? Dit is een Fiat, geen Porsche, 500 euro is eerder een faire dealer prijs.

Als ik het wat hoor heeft de dealer een slachtoffer gevonden om een crappy auto aan te smeren (die je nooit had mogen kopen) en proberen ze er nu nog een pak extra uit te halen.

Van wat ik tussen de lijnen lees had de auto niet genoeg brandstofdruk, hebben ze de druksensor op de rail vervangen maar blijkt dat nu dat het de pomp was die niet genoeg debiet gaf.
Dat pompje achterin bij de tank zou geen 2k mogen kosten, en die heeft niets met distributie te maken, die pompt alleen maar brandstof naar de motor toch? Dat zou inderdaad oplichting zijn om daar 2k voor te vragen.
Maar het gaat om de hogedruk pomp die in de motor zit (zal het navragen maandag)
Of kan dat niet?

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
1nsane schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 16:42:
Het is gewoon een oudere Diesel en dan ook nog van Italiaanse makelij. Ja de JTD’s zijn doorgaans degelijk maar niet onverwoestbaar en je hebt hem gekocht met een gebrek waar je van op de hoogte was.

Dan heb je helaas weinig poten om op te staan :-(

Ja het is een dure reparatie maar tegelijk een wijze les.

Sowieso auto’s boven de 2 ton kopen blijft een risico, je kan geluk hebben en zonder reparaties (niet te verwarren met onderhoud) door naar de 3 ton maar ik heb weinig auto’s meegemaakt waarbij je boven de 2 ton weinig tot geen gebreken krijgt.

Je kan uiteraard bij de verkopende garage proberen om een soort coulance te krijgen maar dat is dan ook écht coulance in dit geval.

Mensen denken bij Diesels nog wel eens dat ze zomaar 1,5 ton meer lopen zonder probleem vs. Benzine maar, een Diesel heeft een andere motor en randapparatuur, verder zijn ze het zelfde als hun benzine equivalent.

Diesels lopen vaak langere afstanden op de snelweg waardoor er minder slijtage optreed aan bewegende delen maar het zegt niet alles.

De problemen die jij aan je auto hebt, bedenk wat je er mee wilt.

Het kost een hoop geld maar er zijn maar 2 manieren om erop te besparen:

- kijk of je coulance kan krijgen voor de kosten bij de verkoper, wie weet kan er wat met het uurtarief gedaan worden.

- kijk of je de onderdelen zoals de pomp goedkoper kan krijgen (en wellicht van betere kwaliteit, soms is bij dit soort delen goedkoop geen duurkoop maar juist beter).
Ik was niet op de hoogte, had misschien beter moeten weten dat dan weer wel. Nu betaal ik 5K voor een auto waarvan ik maar moet hopen dat ie gaat rijden, zo'n deal daar heb ik niet voor getekend. Maar waar de schuld precies ligt maakt me niet zoveel uit omdat ik de kans om daadwerkelijk nog geld te zien ongeveer op 1% schat.
Kijk als die garage bijvoorbeeld totaal €1200 zou rekenen had ik het met een lach afgetikt. Dat was mijn verwachting (of daar hoopte ik op)
Maar wat anderen hier zeggen, het lijstje van Boyette vat het mooi samen, daar kan ik me ook in vinden hoor, ben niet compleet achterlijk. Maar nogmaals het gaat me niet om het principe het gaat me erom hoe krijg ik dat ding weer rijdend binnen een acceptabele prijs.

Die auto staat bij mij in de buurt bij een garage, dus die dealer (de verkoper) heb ik so far nog niet eens ingelicht. Ook heeft die dealer helemaal geen geen service werkplaats. En 200 km verderop. Dat was ook de deal , ik koop een auto en weet dat ie oud is dus onderhoud mag verwachten. Ik heb daar echter wel bijgezegd: ik wil een rijdende auto, niet een die binnen een week nog een dubbel kapitaal kost om nog een week op de weg te houden, dat vind ik niet onder rijden vallen. Echter uit de reacties maak ik op dat deze kosten onder te verwachten onderhoud vallen gezien leeftijd en reputatie.

Voor nu staat die dus bij mij in de buurt bij een een specialist (op elektra gebied) en die heeft er weer een diesel specialist bijgehaald die sowieso al €150 diagnose kosten rekent (ben ik mee akoord gegaan) en daar komt dus uit of 2k erbij lappen voor die pomp incl riem of dat ding schiet de hele tijd in storing.
Maandag zou ik bellen, maar ik begin me nu ook af te rvagen of die misschien niet gewoon rijd nu en hoe (on) verstandig het is dat even uit te proberen.Of naar een andere garage die het goedkoper doet maar dat is ook vragen om moeilijkheden is mijn ervaring.

Ga er maandag weer achteraan en hou jullie op de hoogte, thx voor alle reacties!

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
sprankel schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 16:11:
[...]


Heerlijk als mensen reacties zonder inhoud plaatsen. Wat moet ik daar nu mee? En wat moet de TS daarmee?
Dus kom op met de onderbouwde kritiek

Distributieriem is 4-6 uur werk
Distributieriem en waterpomp kost 100 euro
Hoge druk brandstofpomp kost 400 euro

Gezien de de distributieriem er in dit geval toch af moet is de kost voor het vervangen van de riem de kostprijs van de riem zelf ofwel 100 euro.
Ja eerlijk gezegd had ik deze reparatie op €1200 geschat, misschien toch maar even kijken of die kan rijden en dan naar een andere garage. Probleem is wel dat niemand meer enige verantwoordelijkheid neemt als er daarna alsnog gebreken zijn..

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Hackus schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 18:59:
@cracktor Heb je een offerte of is het een ruime schattig van werkplaats van je garage ?
Je hoeft natuurlijk niet 2-3x werk te betalen wat nu in één keer kan.
Ja klonk als een offerte, ga ze maandag bellen en dan ff vragen. Die zaak waar die nu staat is ook wel een prima zaak. Maar ook die kunnen niet toveren. En ze zijn vaak wel een stuk duurder daar lijkt het nu ook op..
Met 2-3x werk bedoel je dan dat ik nu wat investeer zodat ik in de toekomst juist weer lagere kosten hebt? Dat zou fijn zijn, als ie maar blijft rijden dan heb ik het er ook prima voor over. Maar als ie na deze reparatie weer begint te kutten dan raak ik misschien wel een heel klein beetje van slag

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Hackus schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 19:10:
[...]


Als er veel onderdelen weggehaald moeten worden voor distributie of pomp, dan kan dat in één keer.
je hoeft dan niet 2-3x het gehele bedrag te betalen wat daarvoor staat. het is ook gebruikelijk bij dit soort werk dat je meer onderdelen nakijkt en vervangt.

zeg maar normaal vast tarief
distributie : €400,-
pomp: €800,-
er zit dus al veel zelfde werk in één van de twee gehele reparaties.
dan wordt het dus niet €1200,- als je alles in één keer laat vervangen.

(ook kun je kijken voor gereviseerde/goede pomp 2e hands met garantie ipv nieuwe)
dus waar komt die 2k dan vandaan begin ik me af te vragen..

moet toch maar eens wat vragen gaan stellen bij die garage van mij

maar als ik het goed begrijp is €2000 sowieso te hoog voor die pomp incl riem vervangen???

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Hackus schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 19:21:
[...]


toch maar eens een reparatieofferte opvragen !

mond op mond afspraken heb jij niets aan als jij onkundig bent.
ok als ik je goed begrijp kan ik die reparatie net zo goed bij een andere garage laten uitvoeren tenzij dat ik bij de eerste een goudomrand garantiecertificaat krijg op de hele motor

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
FlowSnake schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 22:23:
Sowieso ook even meerdere offertes opvragen svp.

Als je geen teleurstellingen wil, goedkoopste =/= goedkoopste. Ik zou het bij een BOVAG garage laten doen als je zelf niet weet wat er allemaal bij komt kijken en iets van garantie wil.
Ja ik werd ook in de namiddag voor kerstavond gebeld met die diagnose en bijbehorende prijs. Ik vind het duur maar sta met de rug tegen de muur. want stel ik verplaats hem naar een andere garage en dan blijkt het achteraf toch weer iets anders te zijn dan kan je sowieso niks.
Ga wel rondbellen maandag en laat het jullie weten.

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Anoniem: 235591 schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 23:55:
Eh, een waterpomp is niet een 'paar tientjes' heren/dames. Daar zit nogal een stukje kwaliteitsverschil in. Pas geleden mijn eigen vervangen en die kostte €120,00 ex. btw..

Een complete distriwissel incl. waterpomp voor de JTD kost bij een AR of FIAT specialist ongeveer 450 Euro all-in. Vervang de waterpomp direct mee maar dan wel met metalen schoepen! Dan kan je er weer 100K km tegenaan of 5 jaar. Brandstofpomp vervangen zou niet meer hoeven te kosten dan 600 Euro inclusief montage.
precies ik krijg dan een prijs voorgeschoteld van 2x zoveel terwijl ik ook al 150 heb betald om de boel te inspecteren.. dan moet ik er toch maar mee naar een andere garage rijden misschien.. als dat gaat

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
wimmel_1 schreef op zaterdag 28 december 2019 @ 00:21:
[...]


Dus je komt nú al aan ± €1000,- reparatie kosten om een auto van 12 jaar oud alsnog op de weg te kunnen houden waarbij 't alsnog onzeker blijft óf je die auto over een jaar nog érgens een 'stad' in mag gaan rijden vanwege de CO2 normen welke er zomaar @ random door de steden bepaald kunnen gaan worden door de diverse steden ?
deze heeft een euro 4 motor die komt door de nieuwe milieuzone en anders halen de klanten uit de stad hun spullen zelf maar op met hun tesla. word sowieso helemaal gestoord van door de stad rijden

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Anoniem: 235591 schreef op zaterdag 28 december 2019 @ 00:34:
[...]

Dit weet je en dit calculeer je in als je een auto van deze leeftijd en kilometerstand koopt.
€2500,- die duizend had ik zelf ook wel zon beetje ingecalculeerd (eerste jaar inc apk ongeveer de helft vd nieuwwaarde voor de garage vind ik wel netjes)
kan ook naar een dealer met garantie alleen dan betaal je een stuk meer en weet je ook niet wat je krijgt. en deze leeftijden word het of naar export of wat de gek ervoor geeft. hebben ze aan mij toch weer een goeie aan ;)

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Anoniem: 235591 schreef op zaterdag 28 december 2019 @ 00:50:
Ga naar een Alfa specialist toe en vervang de zooi daar.
Die ga ik morgen maar eens bellen.. En mijn (vaste) turkse garage ook.
Blijf het lastig vinden om een kapotte auto naar een andere garage te brengen.
Wil ook weleens weten hoe die 2k is opgebouwd.
Ben best bereid het te betalen maar als daarna blijkt dat het toch iets anders (of nieuws) is dan zijn de rapen gaar. Is er een manier om dat scenario voor te zijn? Want het heeft, ondanks de (te) hoge prijs mijn absolute voorkeur om hem te laten maken waar die nu staat!

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
NimRod1337 schreef op zondag 29 december 2019 @ 18:12:
Man man wat een rokend slagveld dit topic. Inclusief advies om niet je rechtsbijstand te bellen want anders gooien ze je uit de verzekering. Echt :O

Hoe is vastgesteld dat de pomp kapot is heb ik niet gelezen ook niet niet resultaat van uitlezen.

De Fiat JTD's zijn over algemeen betrouwbaar. Ik zou:

1. Uitlezen.
2. Testen met starten op remmenreiniger/startpilot. Slaat de motor aan, is de pomp nog goed. Wil dit echt niet, dan aantrekken met andere auto. Dit aantrekken kan je best even hardnekkig paar keer volhouden (geleerd van Wegenwachter).

Ik heb behoorlijk wat ervaring met diesel diagnose stellen zo langzamerhand, de pomp was eigenlijk bijna nooit de boosdoener. Dit gebeurt uiteraard wel.

Indien de pomp wel kapot is, ga naar een alfa specialist inderdaad. Of een andere specialist waar deze JTD ook bekend is (Saab). Waarom? Die kopen de onderdelen handiger in, en weten op de tast waar de boutjes zitten op een JTDtje.

Waarom wil je hem eigenlijk laten staan dan nu, geen zin om hem te verslepen? Ik kan geen andere reden bedenken, en je geeft het ook niet aan.

Succes in elk geval!
Starten deed ie wel, heb hem zelf van de anwb wagen afgereden de garage in (en toen viel de motor uit)
staat nu dus bij een garage die goed is met electra.

Wil hem daar laten staan omdat ik bang ben dat als een andere garage hem maakt en hij dan weer kapot gaat dat ze dan zeggen dat het de schuld van de ander is.

Ze zeggen dat die pomp gescheurd is (hogedruk pomp in de motor)
Klinkt alsof dat overduidelijk kapot is..

Wat zou een andere oorzaak kunnen zijn?

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
NimRod1337 schreef op zondag 29 december 2019 @ 18:35:
[...]


Als die start en loopt is de pomp 99% niet kapot. Een garage die goed is met electra is niet de goede keus voor een probleem met JTD motoren.

Je krijgt bij elke specialist garantie op de reparatie, en daarbij helpen de meesten specialisten je gewoon goed uit de brand ipv meteen met vingers te wijzen.

Wat een andere oorzaak kan zijn is: lekkage in brandstoftoevoer, lekkage in luchtinlaat, krukaspositiesensor, brandstof retourleidingen lek..

Eerste en enige wat je nu moet doen is uitlezen.

Die handelaar heeft hem ook wel uitgelezen, maar om daar nog iets mee te kunnen wordt lastig. Sws had je wat wakkerder moeten wezen bij de koop. (Torque op je mobiel en OBD dongel mee voortaan.)

Laat hem uitlezen morgen gelijk.

Edit: het kan een vastzittende EGR wezen, wat ook relatief simpel is. Ik heb het idee dat de diagnosestelling niet heel degelijk is nu. Zal niet eerste keer wezen dat garage welke al geen specialist is, zegt dan vervangen we alles maar, is het sws verholpen.
ja hij staat nu bij een specialist op gebied van electra en storingen etc, maar ik kreeg het nieuws in de namiddag voor kerstavond dus zal morgen nog eens bellen en om opheldering vragen.

Wat ik me afvraag is als die hogedrukpomp is gescheurt (zit er dan een scheurtje in waar lucht door naar binnen komt of brandstof eruit ofzo??)
Hoe kan die dan wel starten en rijden?
Want hij start en valt uit. En in de middag had ik er nog 130 in gereden. Savonds weggereden, paar kilometer gereden en toen direct na voor de eerste keer te hebben getankt begon het uitvallen.
Heb de bon nog bewaard en ja dat was diesel.

-edit: nu lees ik pas goed je opmerking: niet de goede garage voor jtd motoren!
Ik heb online een fiat/alfa specialist gevonden, die ga ik morgen sowieso maar eens bellen.
Mensen die het spul kennen ja dat spreekt mij ook wel aan. Beter idee dan er uit pure wanhoop 2k tegenaan te gooien zonder te weten hoe & wat

[Voor 8% gewijzigd door cracktor op 29-12-2019 21:05]


 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
NimRod1337 schreef op zondag 29 december 2019 @ 21:05:
Een diesel pomp valt in de regel van een op andere moment uit dus dat kan.

Wat niet kan is dat jij hem dan nog van de transportwagen *rijdt.

De garage waar die nu staat zegt pomp kapot, en lijkt erop omdat ze het ook niet zo goed weten.

Er zijn nog meerdere oorzaken aan te wijzen voor afslaan wat hij doet zoals jij zegt.

Dus zoek een Fiat/JTD specialist (die Alfa bv.) en laat daar nogmaals diagnose stellen. 2nd opinion zeg maar.

Huidige partij kent eigenaardigheden van jouw motor niet.
helemaal duidelijk! Gaan we die 2k naar de alfa garage brengen ;)

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
NimRod1337 schreef op zondag 29 december 2019 @ 21:08:
[...]

Of minder wacht eerst maar af wat ze zeggen.
precies, gewoon opnieuw diagnose laten stellen.

Vooralsnog baal ik er vooral van dat ik niet ermee kan rijden dan dat het wat meer kost

[Voor 17% gewijzigd door cracktor op 29-12-2019 21:15]


 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
NimRod1337 schreef op zondag 29 december 2019 @ 21:15:
Je zegt na tanken begon uitvallen, dan begin ik al aan brandstofleidingen te denken. Zeg datgene erbij bij de Alfa.

Ik ben niet helderziend he, ik heb jouw auto ook nog nooit gezien, maar ik geef aan wat ik denk en zou doen.
ja maar ik vraag het me ook af, iets direct na tanken is wel heel toevallig!
Morgen maar eens proberen te vragen wat zij allemaal uitgelezen hebben.

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
NimRod1337 schreef op maandag 30 december 2019 @ 21:37:
Hoe is het afgelopen, ben benieuwd
Hoi,had de garage gebeld, gevraagd waar die 2k vandaan kwam. Was voor 2e hands pomp en riem en waterpomp.. Uitbesteed werk met een dubbele winstmarge?
Ben wel heel benieuwd hoe de 'diesel specialist' op de diagnose hd pomp gescheurd kwam.
Heeft ie de motor daarvoor uit elkaar moeten halen?
Op het fiat forum staan veel berichten over een storing in de krukas sensor (cranck/cam shaft sensor) symptonen lijken op wat ik
Heb en is een stuk makkelijker op te lossen.
Storing codes liggen in de auto dus die zal ik nog weleens posten.
Eerst moet ie terug van die zgn mysterieuze specialist (dacht dat die ter plekke zou kijken!)
Heb de garage gevraagd die crack-sensor te vervangen.

-edit: ze hadden er ook nog 2 dagen in proof gereden, dat is ook wel vaag met een gescheurde hd pomp. Iemand daarmee bekend??

[Voor 7% gewijzigd door cracktor op 30-12-2019 22:28]


 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Hallo goedenmiddag, nog de beste wensen allemaal :)

Ben zojuist bij de garage geweest. Kreeg nu wat meer tekst en uitleg. Het staat er nu zo voor:

De auto start wel maar valt na korte tijd weer uit (in de garage 5 min erbij gestaan toen was het einde oefening)
Uitleg van de garage is dat de drukpomp is gescheurd waardoor hij te weinig druk op bouwt en uitvalt. Dat is ook doorgemeten, zie de grafiek. Verder is tot nu toe vervangen:
Railsensor, brandstofpomp achter en krukas sensor. Brandstof filter zou schoon zijn. Kosten €625,-
Fietste (!) langs mijn vertrouwde turken garage,toch even naar binnen en gevraagd of ze er wat mee kunnen.. Die zit vlakbij en daar kom ik eigenlijk al meer dan 10 jaar naar volle tevredenheid. Dus die gaat hem ophalen, kopie storingscodes achtergelaten en dan horen we het wel!

De rechtsbijstand, dat vonden een paar mensen hier ook een mooi verhaal ;)
Die geven voor niet bij bovag aangesloten garages alleen een eenmalig advies. Waar ik geen reet aan heb want dat zou betekenen dat ik zelf een zaak moet aanspannen tegen een (waarschijnlijk) lege BV.
Dus je gaat gewoon nooit geld zien, alleen uitgeven.
Wat zou zo'n auto nou bij een bovag garage kosten? fiat strada pick up, nette staat, 12 jaar oud 250k km, verlengde versie. Ik wil graag een pickup, rij dat zakelijk (grijs kenteken) maar niet zo'n zware grote slurper. Laten we zeggen max 1500 kilo. En dan een die rijd met een jaar garantie. Wie het weet mag het zeggen!


Foutcodes ( 5dec 2019!)

P1671 drukregelklep -component defect
p0191 drukbewaking rail - comp def
p0115 koelmiddel temperatuur sensor-comp def
p0480 ventilator 1 - comp def
p1612 verwarming brandstof filter- comp def
p0215 elektrische brandstofpomp -comp def
p1671 drukregelklep - signaal niet logisch

Link naar afbeelding afbeelding grafiek op imgur (kan geen thumb maken sorry(

[Voor 8% gewijzigd door cracktor op 06-01-2020 20:53]


 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
krakendmodem schreef op donderdag 9 januari 2020 @ 07:31:
Iets zegt mij dat die Fiat destijds (voordat ts de auto kocht) ook al niet goed onderhouden werd. En daar heeft TS nu helaas geen profijt van.

Sterker nog, mijn Fiat Punto is 17 jaar oud (2003) en blijft maar doorgaan. Ook Fiat kan goede auto's hebben. Af en toe nieuwe bougies, bougiekabels olie en filters erin en ik kan weer een jaartje vooruit. En die 1.2 is met 85pk nog best prima mee vooruit te komen. Ding kost geen drol in belasting en verzekering, dus je kan redelijk goedkoop rijden. Ik rij ook in een Aygo uit 2019, maar m'n Punto van 20 jaar oud rijdt toch echt beter.

En zoals het gezegde luidt: "Italianen hebben elektriciteit uitgevonden, daarom hebben die Italiaanse auto's ook elektrische storingen" :+
goh wat een interresant antwoord zeg, daar heb ik nou wat aan

nu je toch zo lekker bezig bent, heb je ook enige aanwijzing of tip wat de oorzaak van die storing is of hoe ze dat zouden kunnen vinden?

En is jouw punto ook een turbo diesel of zit je lekker appels met peren te vergelijken?

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
krakendmodem schreef op woensdag 22 januari 2020 @ 19:24:
Nee, die tip heb ik niet.

Ik reageerde eerder op de reacties dat Fiat alleen maar slechte auto's bouwt. Mijn ervaring is dat het
het niet zo is. Jij hebt in dit geval wat pech met deze auto en moet direct alles en iedereen afzeiken die niet meegaat in je mening of een ander antwoord geeft.

Ik wens je veel succes met je Fiat. Met je huidige toon is niemand bereid je te helpen.
goed zo wijsneus

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
Hallo allemaal! Wat leuk nieuwe reacties :)
De auto staat nog steeds bij de 2e garage. Wat ze ermee aan het doen zijn kan ik niet zeggen, volgens mij vrij weinig. Ben er afgelopen week maar (op de fiets) langs gegaan. Er werd mij verzekerd dat ik voor max €700 weer zou kunnen rijden. Wat ermee is kon hij niet zeggen, hij zou van alles getest hebben. We hebben het nu over een turkse garage waar die nu staat, die heeft hem opgehaald bij de eerdere garage waar ik dus al €600 had afgetikt. Ik kom bij de garage waar die nu staat -al 10 jaar en tot nu toe maken ze waar wat ze beloven.
Ook zei de beste man dat hij de ene dag een proefritje kon maken en de andere dag weer na 1 minuut afslaan. Hij dacht zelf niet dat het de HD pomp was.

Als ik voor genoemde bedragen kan rijden ben ik wel helemaal blij, bedenk ook dat dit een auto op de zaak is dus gaat nog btw van de bedragen af en (durf er niet op te hopen) is na 15 jaar in de bijtelling dagwaarde.
Maar ik zie het niet gebeuren. Die HD pomp vervangen zoals madmarky zegt kan bij deze garage sowieso voor een stuk minder (denk ik) en ik vertrouw er ook op dat ze het goed doen. Verder moet ik eigenlijk een update van de storingscodes hebben want deze zijn van voor het vervangen van de sensoren volgens mij

Een vriend had een keer dezelfde symptonen en dat lag toen aan het contactslot. Dat vond ik sowieso al wobbly. En als je de lampen aan liet staan dan moest je eerst cobtact maken voor je ze uit kan zetten. Dus daar wilde ik sowieso al mee naar de garage voor die storing kwam. Iemand ervaring daarmee?

Mijn plan nu is om voor die max €700 die de garage mij in het vooruitzicht stelde maar te kijken hoe enof die lekker rijd en anders maar een susuki wagon R+ kopen en daar huilend in rondrijden.

[Voor 6% gewijzigd door cracktor op 28-01-2020 20:45]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • cracktor
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-06-2020
UPDATE:

Hij rijd weer, weet helaas niet wat het was, enige wat ik hoorde was onderdeel hogedrukpomp vervangen, verder geen info.

Kosten zijn uiteindelijk totaal 1200 euro voor reparaties inc apk

Duurde wel 4 maanden maar heb inmiddels al 10K km gereden

Vind het eigenlijk wel een prima deal voor de beste auto waar ik tot nu toe in heb gereden!

Thx voor jullie liefdevolle aandacht en een hele fijne zondag verder.
Pagina: 1Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee