Toon posts:

[Wifi Booster Ziggo] Instellen SSID Namen

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
Hallo,

Heb zojuist de wifi booster via netwerkkabel van Ziggo ontvangen en bij nu bij instellingen aan 't kijken en er valt me iets op.

Ik kan als ik inlog op de booster/access point een Netwerknaam (SSID) kiezen, (zie foto)

https://i.ibb.co/qxNfMZX/pic-1.png

Nu had ik gelezen dat ik deze het beste dezelfde naam kan geven als de andere router/modem zie ik al heb.
Alleen kan ik hier alleen 1 SSID naam kiezen en niet 2 verschillende zoals bij die andere router/modem waarbij ik 1 SSID voor 2.4Ghz had en 1 voor 5Ghz.

https://i.ibb.co/t8M71ds/pic-2.png

Toen kwam ik erachter dat ik ook nog bij geavanceerde instellingen kon kijken en hier kon het wel,
Alleen nu is het zo dat als ik de SSID van 2.4Ghz verander en save deze ook meteen de naam van de 5Ghz veranderd in hetzelfde en als ik de 5Ghz naam verander veranderd die ook meteen die van 2.4Ghz. (zie foto's)

https://i.ibb.co/bXdXVd1/Pic-3.png

https://i.ibb.co/kc6Q4Sq/Pic-4.png

Kan iemand mij zeggen hoe ik dit het beste kan instellen?

Kan 2.4Ghz en 5Ghz dezelfde naam hebben?
Kan eventueel 5Ghz uitschakelen op access point maar lijkt me niet de bedoeling.

Kan ik bij 2.4Ghz ook beter de Channel Width veranderen van 20MHz naar 40MHz?

Heb ook al firmware geupdate naar 2.1.2 (nieuwste)

Alle reacties


  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
heb hem wel gehuurd voor €1 per maand ipv gekocht voor €59,

kan ik hier geen problemen mee krijgen mocht dat ding ooit terug moeten?

  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
Het flashen geeft toch alleen meer opties?

Ik heb hem echt alleen als access point nodig, als jullie zeggen dat het dan meer bereik heeft of beter is kan ik het wel doen, anders lijkt het me niet nodig.

Als ik alle 2.4Ghz en 5Ghz netwerken dezelfde naam geef, geeft dit dan problemen of is het juist handig en wordt alles vanzelf geregeld?

Moet ik bij de 2.4Ghz de Channel Width veranderen van 20MHz naar 40MHz?

  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
Ik heb op zowel de modem/router en de access point dezelfde SSID namen en wachtwoorden gegeven en alles lijkt te werken.

Op pc die nu bekabeld aan de access point zit haal ik 12ping, 250mb download en 25.7 upload.

Het probleem is dat als ik een speedtest doe via de wifi ik 120 ping, 25 download en 16.4 upload heb.
Dit is wanneer ik 1 meter vanaf de access point sta, dit kan niet de bedoeling zijn.

Mijn broertje heeft een pc die via wifi verbonden is en hij laadt nu oftwel heeeeel traag pagina's of het laadt helemaal niet (hij zit 3 meter van de ziggo modem/router af die ook wifi hoort te geven)

Kan het zijn dat ik iets fout heb gedaan?


Modem Ziggo Connect Box Modem/Router:
Software version : CH7465LG
Hardware version : 5.01

De Access Point van Ziggo:
Hardware Version: Extra wifi-punt Ziggo C7 V2 00000000
Firmware Version: 2.1.2

Hier heb ik wat screenshots gemaakt van de instellingen:
https://imgur.com/a/7p6mTrI

Ik twijfel zelf over de channel width bij de access point, staat nu op 20MHz maar kan ik ook op 40MHz zetten of op auto (stond default op 20MHz)

SSID broadcast staat bij 2.4Ghz en 5Ghz enabled op zowel Access Point als Modem, misschien moet dit niet?

  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
Edit: Na de channel width van de Access Point veranderd te hebben van 20MHz naar AUTO (kon kiezen uit 20MHz, 40MHz of AUTO en daarna modem gereboot te hebben en daarna access point reboot lijkt het nu te werken.

Misschien dat AUTO op de access point gelijk staat aan 20/40MHz en nu hetzelfde is als de modem?
Of het heeft aan de reboots gelegen, idk

Zal het voor nu in de gaten houden en posten als het weer mis gaat.

Wel blijven de smartphone speedtest resultaten een beetje tegenvallen zelfs al sta ik naast de access point,
14 ping, 49.7 download, 13.7 upload.

Gelieve de volgende keer je post aan de passen i.p.v. een nieuwe te maken. Twee posts onder elkaar plaatsen binnen 24 uur is niet gewenst.

[Voor 26% gewijzigd door rens-br op 27-08-2019 14:38]


  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
Op dit moment werkt het nog steeds (weet niet of dit door het rebooten van zowel Access Point of Modem komt of door de instellingen te veranderen, access point stond eerst op 20Mhz en nu op auto en de Modem stond op 20/40Mhz

Ik kan dus beter allebei op 20Mhz zetten?

Op dit moment heeft broertje gewoon 12 ping, 162.8 download, 24.9 upload

  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
was via https://www.ziggo.nl/speedtest/
dion_b schreef op woensdag 28 augustus 2019 @ 15:08:
Zonder harde gegevens blijft het gokwerk. Alleen een paar speedtests geven hooguit aan dat er een probleem is, totaal niet waar dat probleem gezocht moet worden.
Edit: Getest met een oude Packard Bell dot sr.NL/100 met Atheros AR5007EG die maar tot 54mbps gaat.

Access Point:
Er is 1 interface in het systeem:

Naam : Wireless Network Connection
Beschrijving : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter
GUID : 4259f78d-4b72-443b-9f6a-19175ec9c6ab
Fysiek adres : 00:26:5e:44:ce:4e
Status : verbonden
SSID : Test Wifi
BSSID : 34:e8:94:65:b6:b2
Netwerktype : Infrastructuur
Radiotype : 802.11g
Verificatie : WPA2-Personal
Coderingsmethode : CCMP
Verbindingsmodus : Profiel
Kanaal : 6
Ontvangstsnelheid (Mbps) : 54
Verzendsnelheid (Mbps) : 54
Signaal : 100%
Profiel : Test Wifi

Status van gehost netwerk : Niet beschikbaar


Modem:
Er is 1 interface in het systeem:

Naam : Wireless Network Connection
Beschrijving : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter
GUID : 4259f78d-4b72-443b-9f6a-19175ec9c6ab
Fysiek adres : 00:26:5e:44:ce:4e
Status : verbonden
SSID : Test Wifi
BSSID : 34:e8:94:65:b6:b2
Netwerktype : Infrastructuur
Radiotype : 802.11g
Verificatie : WPA2-Personal
Coderingsmethode : CCMP
Verbindingsmodus : Profiel
Kanaal : 6
Ontvangstsnelheid (Mbps) : 54
Verzendsnelheid (Mbps) : 54
Signaal : 94%
Profiel : Test Wifi

Status van gehost netwerk : Niet beschikbaar

Edit: Dit is mijn broertjes pc die via wifi verbonden is (staat 4 meter van het modem af)

Er is 1 interface in het systeem:

Naam : Draadloze netwerkverbinding 2
Beschrijving : TP-LINK 450Mbps Wireless N Adapter
GUID : a246ef81-e2f8-41b8-8787-3ad26520c2c1
Fysiek adres : 84:16:f9:08:22:be
Status : verbonden
SSID : Test Wifi
BSSID : ac:22:05:60:30:71
Netwerktype : Infrastructuur
Radiotype : 802.11n
Verificatie : WPA2-Personal
Coderingsmethode : CCMP
Verbindingsmodus : Automatisch verbinden
Kanaal : 100
Ontvangstsnelheid (Mbps) : 450
Verzendsnelheid (Mbps) : 450
Signaal : 96%
Profiel : Test Wifi

Status van gehost netwerk : Niet beschikbaar


Het lijkt of die niet switched van AP naar Modem, maarja met een signaal van 94% zal die dat ook niet noodzakelijk vinden. Maarja, na de reboot heeft broertje ook geen 120 ping meer.

Staan verder de andere settings goed?
Of moet bijv. de 802.11g/n naar 802.11b/g/n gezet worden?
Of Channels manuel instellen ipv automatisch?
en bij 5GHz staat channel width nu op auto (20/40/80) kan ik die ook beter vastzetten op 20, 40 of 80?

Settings:
https://imgur.com/a/o48Acqn

[Voor 18% gewijzigd door Yushi op 29-08-2019 19:14]


  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
dion_b schreef op donderdag 29 augustus 2019 @ 23:29:
[...]
Een ding is overduidelijk - in de 2.4GHz heb je die AP helemaal niet nodig. Deze laptop zit op beide locaties zo te zien op de AP (zelfde BSSID) met perfect (100%: >=-50dBm RSSI) of bijna perfect (94%: -53dBm RSSI) signaalsterkte en in beide gevallen ook nog eens hoogst haalbare modulatie (54Mbps). Dat betekent dat je de hoogst haalbare snelheden zou moeten halen, ongeveer 24Mbps in dit geval.
Dit is puur omdat we een kamer hebben met 2 Pc's die bekabeld internet nodig hebben en ik geen 2-3 kabels door de muren wou halen. Misschien eventueel modem wifi uitschakelen? of alleen 2.4Ghz

Foto van hoe het er nu uitziet:
dion_b schreef op donderdag 29 augustus 2019 @ 23:29:
Het verhaal dat je broertje (steeds?) op de verkeerde lijkt te zitten tot hij reboot vind ik een rare. Is dat ook een laptop of een desktop? Normaliter verwacht je dat een apparaat bij opstarten in eerste instantie verbindt met zelfde netwerk waar hij vorige keer mee verbonden was, dus als je het op een bepaalde locatie goed hebt zou het normaliter ook goed blijven totdat je de PC gaat verplaatsen. Welk OS draait op dat ding?
Is een Pc die draait op windows 7,
Hij had zojuist weer hetzelfde probleem. Was ingame en zei dat die van 20 naar 10.000 ping ging,
ik heb toen ziggo speedtest geprobeerd en kon niet eens verbinding maken.
https://i.imgur.com/PeY3zpJ.png

Toen ik netsh wlan show interface had opgeslagen in tekstdocument en dit wou delen via het netwerk naar mijn pc liep het ook helemaal vast.


C:\Windows\system32>netsh wlan show interface

Er is 1 interface in het systeem:

Naam : Draadloze netwerkverbinding 2
Beschrijving : TP-LINK 450Mbps Wireless N Adapter
GUID : a246ef81-e2f8-41b8-8787-3ad26520c2c1
Fysiek adres : 84:16:f9:08:22:be
Status : verbonden
SSID : Test Wifi
BSSID : ac:22:05:60:30:71
Netwerktype : Infrastructuur
Radiotype : 802.11n
Verificatie : WPA2-Personal
Coderingsmethode : CCMP
Verbindingsmodus : Automatisch verbinden
Kanaal : 100
Ontvangstsnelheid (Mbps) : 450
Verzendsnelheid (Mbps) : 450
Signaal : 90%
Profiel : Test Wifi

Status van gehost netwerk : Niet beschikbaar

Zusje heeft een iphone en was ook verbonden via 5Ghz en zei kon wel de speedtest doen en werkt wel gewoon, begin te denken dat er iets niet klopt in broertjes pc.

Toen ik alleen het modem rebooten deed internet het wel weer op zijn pc, deed toen een speedtest en toen zat die eerst rond de 80 download mbps, dus toen heb ik ff de verbinding verbroken en weer opnieuw verbinding gemaakt en toen had die weer 180 mbps, heb er spijt van dat ik toen niet netsh wlan show interface heb gedaan voor en na de verbinding te verbreken om te kijken of het van AP naar modem of andersom geswitched is..
dion_b schreef op donderdag 29 augustus 2019 @ 23:29:
Ziet er goed uit. Hoe staan de security settings op beide?
https://imgur.com/a/GYstkbP

[Voor 6% gewijzigd door Yushi op 30-08-2019 13:23]


  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
dion_b schreef op zaterdag 31 augustus 2019 @ 00:55:
[...]

Dit is inderdaad geen zinnige setup. Sowieso, wat is die tweede router? Je hebt toch alleen een modemrouter en een losse AP (de WifiBooster)? Dat is nadrukkelijk geen router, het doet alleen een bedraad netwerk draadloos uitbreiden. Even ervan uitgaande dat je met die 'router' de WifiBooster bedoelt...
Klopt, de router is de Access Point, eerst stond daar een router ingesteld als AP maar heb ik nu vervangen met de AP van Ziggo. De Modem/Router is de Ziggo Connect Box.
dion_b schreef op zaterdag 31 augustus 2019 @ 00:55:
Los daarvan, proberen met WiFi op modemrouter geheel uit kan geen kwaad, waarschijnlijk dat dat sowieso goed werkt. Ik betwijfel echter of dat de problemen met PC broertje op gaat lossen...
Zou ik iets op broertjes pc opnieuw moeten installeren? bijv. de wifi kaart drivers?
Of als het weer gebeurd, kan ik dat ergens terug zien in een logboek zodat ik dat hier kan posten?

Edit: Broertje booten net pc up en had weer geen internet, heb toen van logboek screenshots gemaakt (https://imgur.com/a/g4RrhO2) en heb toen ipv modem reboot de 2.4Ghz en 5Ghz wifi uitgeschakeld op de modem, daarna had hij weer internet en werkte het weer. Het probleem zit dus ergens in de modem (connect box) denk ik?

Vanaf welk signaal dBm of wifi % sterkte is het het beste een Wifi punt neer te zetten?
Want heb nu namelijk ook nog een wifibooster via stopcontact en die is vooral bedoeld voor buiten (nog niet geinstalleerd), maar wil het niet te dicht bij modem of AP zetten zodat dat ook weer slecht/onhandig staat.

[Voor 10% gewijzigd door Yushi op 31-08-2019 13:18]


  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
dion_b schreef op zondag 1 september 2019 @ 17:08:
[...]

Bij Windows hangen dit soort zaken af van de drivers en ik ken de specifieke niet van deze kaart - maar in geval van gedonder is andere drivers proberen een goed idee.

[...]

Geen idee, je bent steeds lukraak dingen aan het aan/uitschakelen zonder vooraf duidelijk proberen te krijgen wat nu echt het probleem is. Je hebt hier drie foutmeldingen gepost, waarbij een van de drie aangeeft out of memory te zijn bij ICS. Out of memory klinkt toch echt als probleem op de PC.

Maar volgende keer ipv modem te rebooten of aan de WiFi ervan te rommelen gewoon basic troubleshooten op die PC:
- ping localhost (127.0.0.1 en ::1)
- ping IP van de PC zelf (v4 en v6)
- ping default gateway IP (192.168.178.1 en wat dan ook het in v6 is)
- ping remote IP (8.8.8.8 en 2600:: bijvoorbeeld)
- ping URL (google.com)

Als je localhost en/of eigen IP niet kunt pingen zit probleem 100% in de PC zelf, waarschijnlijk ergens in Windows.
Kun je wel die twee doen, maar niet naar gateway pingen, dan is het verbinding richting modemrouter. Controlleer voordat je iets anders doet dan of je wel een verbinding hebt via andere device. Zo ja zit het probleem in de netwerkadapter of driver van de PC, zo nee is het daadwerkelijk iets met internetverbinding en/of modem die het levert.
Kun je gateway en verder wel pingen, dan heb je gewoon verbinding en als toepassingen op die PC problemen hebben is het een configuratieprobleem van die software of van Windows zelf.
[...]
Ok, zal dit volgende keer doen als het probleem zich weer voordoet (tot nu toe werkt het nog goed)
dion_b schreef op zondag 1 september 2019 @ 17:08:
Voor buiten? Dat is een indoor device die niet geschikt is voor gebruik buitenhuis...

Los daarvan heb je al gekeken hoe dekking (binnen en buiten) is als je enkel die ene AP die je al centraal in de woning geinstalleerd hebt gebruikt?
Snap ik, wou het device bij de achterdeur ophangen, niet buiten :)



Speedtest buiten in tuin:
Speedtest:
19 ping, 3.0 download, 4.3 upload, -89 dPm

Van AP tot tuin in 25 meter,
Van AP tot achterdeur in 11 meter.

Goed om zo'n ding bij de achterdeur te hangen?

  • Yushi
  • Registratie: juli 2019
  • Niet online
dion_b schreef op maandag 2 september 2019 @ 13:31:
[...]

Wederom: alleen een speedtestscore zegt hooguit "wat" niet, "waarom"...

- met welke AP ben je verbonden op moment dat je dit test?
- met welke band ben je verbonden?
- welke signaalsterkte?
- welke link rate?
(oftewel die hele rits die je met netsh wlan show interface krijgt)
Was getest met een mobiele telefoon, kan er dus niet de netsh wlan show interface op testen ofwel?
Signaalsterkte was rond de 30%
dion_b schreef op maandag 2 september 2019 @ 13:31:
[...]

Hangt ervan af. Waar is die deur van gemaakt en zit er HR++ glas in? In het algemeen geldt voor WiFi dat afstand an sich zelden een issue is (>100m kan iedere AP met twee vingers in z'n neus als er geen obstakels zijn), maar obstakels des te meer. Door een AP tegen de buitenmuur - waarschijnlijk grootste obstakel - aan te hangen is de kans groot dat het aanzienlijk minder dekking buiten geeft dan als je het aan de andere kant van de kamer me vrij zicht op ramen geeft, ervan uitgaande dat de ramen geen HR++ glas hebben.

IMHO is in zo'n kleine woning *nog* een AP binnen weinig zinnig, als dekking buiten onvoldoende is, wil je gewoon een echte outdoor AP met netwerkkabel (+PoE) die door de muur heen gaat zodat je geen obstakel meer in de weg hebt.
Dit is 1/3 van de woning maar daar is waar het meeste geleefd wordt dus belangrijk dat de wifi daar goed is.
Kan ik dan niet alleen met de plaatsing van de AP ook al een groot verschil maken? Hij staat nu echt in de hoek tegen een muur en een kast aan, zou ik hem niet bijv beter op de kast kunnen zetten of meer centraal? Of zal dit niet zo'n groot verschil maken?

Overal in huis zit dubbel glas.
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee