Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

  • CycloneCleaver
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 14-07 19:05
Beste Tweakers,

Ik loop tegen een probleem op dat ik maar niet krijg opgelost. Gister avond viel mij op, dat in taakbeheer mijn Intel CPU (6850K) in taakbeheer een snelheid aangaf van 3800 Mhz. Nu heb ik deze cpu in de Bios van mijn moederbord (Asus Rampage V Edition 10) al sinds meer dan 2 jaar ingesteld dat alle Cores van de CPU gelijk moeten lopen, namelijk 100 Mhz * 40 = 4000 Mhz. Dit heeft altijd gewerkt.

Opeens is dit dus niet meer zo en ik ben op onderzoek uitgegeaan. In de Bios is er niks veranderd, maar er was wel een nieuwe versie (die van mij was al 1,5 jaar oud). Dus de nieuwe Bios geflashed. Helaas geen resultaat.

Daarna verder onderzoek gedaan. Nu blijkt dat bij belasting, CPU-Z, maar 1 van de 6 cores op 4000 Mhz laat draaien, en de andere op 3800 Mhz. Dit zou overeen komen met de specificaties van de CPU. Echter... niet met mijn instellingen in de Bios. Ook valt op dat de Core Voltage in CPU-Z lager blijft hangen dan normaal bij stress testen: 1.072V. Normaal gaf deze 1.130V (De laagste waarde waarbij ik 4000 Mhz kon draaien op alle cores zonder dat de CPU onstabiel werd).

Ook heb ik in apparaatbeheer eens de drivers van de CPU verwijderd en opniew opgestart. Geen verbetering

Ik weet niet meer waar ik het moet zoeken. in ASUS AI Suite 3 (Dat ik normaal nooit gebruik), geeft hij ook aan dat mijn CPU op 5 * een multiplier van 38 draait, en een keer 40. Op de een of andere manier worden de instellingen van mijn Bios, dus dus al 2 jaar werken, opeens overruled. Stel ik het in deze software in dat alle cores in sync moeten draaien op 4000 Mhz, wordt dit direct overgenomen en zijn en geen problemen. Dan gaat ook de Core Voltage weer netjes omhoog.


Heeft iemand enig idee waar ik het moet zoeken?


Met vriendelijke groeten,

  • CycloneCleaver
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 14-07 19:05
Uiteraard gedaan, zoals beschreven in de 3e alinea. CPU-Z geeft ook aan dat er maar 1 core op 4 Ghz loopt. Er is dus echt een probleem.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True