Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

  • roel_hendr
  • Registratie: december 2010
  • Laatst online: 04-04 22:56
Hallo,

Ik heb recent het Plugwise HA pakket aangeschaft. Daarin zitten de Adam, Lisa, Tom, Floor, Plug zoals je ook kunt zien op hun website:

https://www.plugwise.com/nl_NL/#home-automation

Nu ondervind ik allerlei issues m.b.t. dit systeem. Ik kan er helaas nog heel weinig van terugvinden. Daarom dacht ik: Ik start een nieuw topic om ervaringen, hint en tips te delen.

Onderstaand lijstje kom ik tegen:
1) Adam hangt bij ketel op eerste verdieping, daaronder zit de keuken waar ik een Lisa (bedraad, dus router) heb staan. Onder de keuken zit de kelder waar ik 3 Floors op vloerverwarming verdeler heb zitten (bedraad). Nu kon ik de Floors niet toevoegen aan het Zigbee netwerk. Toevallig had ik nog een Plug, die ook bestemd is voor de kelder. Deze Plug heb ik tijdelijk even recht boven de Floors geplaatst en nog eens geprobeerd. Nu kan ik de Floors wel toevoegen aan het netwerk. Plugwise garandeert bereik en ben niet van plan om mijn Plug op te offeren om alleen maar als router te dienen. Ervaren jullie ook issues hiermee?

2) De app start, ik zie dat ie aan het laden is, maar komt nooit terug. Oftewel, ik kan de app niet gebruiken. De webinterface via PC werkt wel gewoon

3) Ik heb een Lisa toegevoegd aan het netwerk. Deze laat op het scherm zien welke temp hij meet en wat de gewenste temp is. Gewenste temp zie ik ook terug in webinterface, maar de gemeten temp komt niet overeen en wordt ook niet geupdate

4) Ditzelfde geldt eigenlijk voor alle thermostaten (Lisa, Floor, Tom). In de Technische Informatie kun je zien wat ze meten en wat er gewenst is. De gewenste waardes komen niet overeen met wat er in de zone ingesteld is.

5) Zodra ik de Adam powercycle, krijg ik soms dat mijn devices niet meer in de zones zitten. Ik moet alles dan weer opnieuw installeren. Ook zie ik in de app/webinterface dat sommige zones dubbel erin staan

6) Ik heb een paar Toms. Eentje bedraad aangesloten, eentje via batterij. Deze kon ik makkelijk toevoegen aan het netwerk. Alleen heb ik nog een Tom en die krijg ik maar niet toegevoegd. Via het knopje op de Tom kun je hem uit netwerk gooien. Daarna in app/webinterface weer laten zoeken naar nieuwe devices en knopje op Tom ingedrukt. Hij gaat dan zoeken, maar kan hem niet toevoegen. Krijg het niet voor elkaar. Heb zelfs een paar keer gezien dat de Tom aangeeft via LED dat ie toegevoegd is, maar ik zie hem niet terug in Devices lijst.

Vooralsnog ben ik niet happy met het systeem. Heb contact gezocht met Plugwise. Voordeel is dat ze remote mee kunnen kijken (als ik dat wil). Hopelijk kunnen ze al deze problemen snel verhelpen.

Deel jullie ervaringen aub hier, misschien kunnen we elkaar helpen waar nodig
Pagina: 1


Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True