Toon posts:

Colportage in 2018

Pagina: 1
Acties:

 • stfn345
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 16:48
Ik had er net eentje aan de deur, heel verhaal over zielige kindjes.
Ik ben echt niet te beroerd om een donatie te doen, maar een eenmalige donatie was blijkbaar niet mogelijk.

Nou dikke doei dan.

Ik had het er met mijn vriendin over: zouden de mensen die gestrikt worden om een herhalende betaling te doen nou opwegen tegen mensen zoals ik, die simpelweg zeggen: eenmalig of niet (en daardoor dus niet)?

 • Sealnova
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
Ik heb ook geen bezwaar om af en toe een euro in een collectebus te gooien, maar die €10 goede doel abonnementen gaan mij te ver. Heb nu maar zo'n sticker onder de bel gehangen. Staat misschien een beetje overdreven maar het werkt wel.

 • Grannd
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 25-09 10:45

Grannd

da Granndest

Topicstarter
MAX3400 schreef op maandag 24 september 2018 @ 19:25:
Massa marketing / reclame valt toch onder de AVG? Gewoon vragen of ze ipv iets "verkopen" even ter plekke een "vergeet mij eens" formulier willen invullen.
Maar wat moeten ze vergeten dan? AVG-technich zouden ze toestemming moeten vragen om mijn gegevens op een lijst te zetten, want nu hebben ze nog niets van me. Dat hoop ik tenminste toch.

 • President
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 21:38
Hier zit er gewoon een sticker op de deurpost :)

Wel gaan vanaf woensdag de kinderen voor de kinderpostzegelactie weer op pad, dus vast wel wat bellers extra vanaf dan. Gelukkig duurt die actie maar een week.....

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Nu online

MsG

Forumzwerver

Een structurele betaling is natuurlijk stukken lonender dan 1 x een excuus-euro in zo'n bus. Dat is het basisidee. Maar daarnaast is er wel een hele bedrijfstak omtrent ontstaan. Zo'n gladjanus krijgt vaak ook nog een bepaalde commissie. Dat soort straat of belwerk is alleen maar lonend door de sales, niet per se door een eventueel vast uurloon.

Ik heb 2 van die stickers. 1 op de deur zelf en 1 bij de bel. Zodat het naiviteitstruukje "Oh sorry, zag de sticker niet hihi" niet werkt.

Gratis sticker, je hoeft alleen de schaar er maar in te zetten om hem universeel te maken: https://www.gaslicht.com/aanmelden/deursticker

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • Rmg
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 23:38
Die abonnementen spelen gewoon in op dat het bedragen zijn die de meeste mensen niet echt missen en niemand echt zin of tijd heeft om te bellen om op te zeggen. Als je eenmaal ja hebt gezegd tegen 5 euro denk je over een maand "oh ik moet even bellen om op te zeggen morgen", de volgende dag zit je op je werk, maarja druk druk en die goede doelen zijn alleen open tijdens kantoortijden, dus je denkt ach 5 euro, ik zeg volgende maand wel op, dan ben je het inmiddels vergeten en die 5 euro mis je niet, een jaar later is het weer eens tijd om je bij en afschrijvingen eens door te nemen en zie je tussen je pinafschrijvingen van de boodschappen, biertjes en je lunch de afschrijving van het goede doel, kut die hebben dit jaar ook al 60 euro gehad, morgen maar eens ff bellen als ik het rustig heb. En je bent terug bij stap 1

 • vhal
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 21:12

vhal

ಠ_ಠ

Grannd schreef op maandag 24 september 2018 @ 19:18:
Zijn er tweakers met meer inzicht? Meningen? Tips (behalve gewoon niet open doen, dat voelt dan weer zo asociaal..)
Ja, hang dit op. Ik werd op een gegeven moment schijtziek van al het volk wat iedere week voor de deur stond. Het is nieuwbouw dus ws dacht men dat er wat te halen vielEen zeer groot gedeelte belt dan iig niet meer aan...die ene persoon die wel belt is sindsdien als vermist opgegeven :+

STRAVA


 • ybos
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 18:42
razorhead schreef op maandag 24 september 2018 @ 19:23:
Ik had er net eentje aan de deur, heel verhaal over zielige kindjes.
Ik ben echt niet te beroerd om een donatie te doen, maar een eenmalige donatie was blijkbaar niet mogelijk.

Nou dikke doei dan.

Ik had het er met mijn vriendin over: zouden de mensen die gestrikt worden om een herhalende betaling te doen nou opwegen tegen mensen zoals ik, die simpelweg zeggen: eenmalig of niet (en daardoor dus niet)?
Irritant is dat ze tegenwoordig ook direct beginnen een gigalang verhaal af te draaien.
Ik onderbreek direct: kan ik eenmalig doneren of abonnement :? gift wil ik best doen, abbo niet. Dus doei bij abbo :w

 • F_J_K
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

F_J_K

Moderator CSA/PB

Front verplichte underscores

Ik begin altijd met aangeven dat, als ze me overtuigen te gaan doneren, ik dat dan via de website direct bij het goede doel zal doen. Als het het waard is mijn geld te geven dan is het het waard om zo min mogelijk aan de strijkstok te laten hangen. Dus geen for-profit collectebedrijf ertussen.

Vreemd genoeg hebben de meesten dan geen zin meer om het verhaal te doen. Je zou haast denken dat ze het werk niet uit overtuiging doen maar voor de commissie :+

1 keer heeft een gozer wel het hele verhaal gedaan, en heel hard en ook vrij lang zijn best gedaan me alsnog te overtuigen. Deed hij erg goed :D Niet succesvol, maar toch.

'Multiple exclamation marks,' he went on, shaking his head, 'are a sure sign of a diseased mind' (Terry Pratchett, Eric)


 • rob079
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 19:39
Ik was al die collectes etc. aan de deur of in het winkelcentrum ook zat. Wil best wat aan het goede doel geven, maar liever niet aan organisaties waar (veel?) aan de strijkstok blijft hangen. En abonnementen doen we helemaal niet aan. Deze heb ik ook een hekel aan: "Maak nu MINIMAAL bedrag X over..." Hoezo minimaal? Wees blij met iedere euro die je krijgt! Heb me laten vertellen dat dit is om de hoge bankkosten te dekken, ga dan eerst maar eens met die banken aan tafel...

Heb nu het volgende bedacht, als ze jarig zijn mogen de 2 dochters een goed doel uitzoeken en daar maak ik dan E 25 naar over. Kan dus zomaar een opvanghuis voor zielige schildpadjes zijn, of wat ze op dat moment maar aanspreekt. (En de dochters krijgen ook "gewoon" wat leuks hoor...)

 • ImNotnoa
 • Registratie: September 2011
 • Niet online
Ik werd een keer gebeld door zo'n organisatie waar ik wel een maandelijke donatie à €5 aan deed.

Mededeling dat die €5 eigenlijk niet uit kon, administratiekosten en zovoort, of het wat meer mocht

"Ja als het niet uit kan is het natuurlijk zonde en moeten we daar wat aan doen. Ik zeg mijn donatie bij dezen dan ook op :w tabee"

Try SCE to Aux


 • H_H
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 23:12

H_H

'Tis but a scratch!

blauwester schreef op dinsdag 25 september 2018 @ 11:38:
Dit is echt iets heel ergs.
Ik werdt ook eens aangesproken in het park of ik mee wilde doen met het lopen voor de donaties.
De taktiek is:
Jongeren een loon van 8 euro per uur geven.
En bonus geven voor elk abbonement dat ze afsluiten.
Een cursus geven om vooral oudere een abbonement op te dringen.

Het goede doel komt helemaal niet in beeld. En bij de cursus wordt duidelijk aan de jongeren gecommuniceerd dat 70 procent in eigen zak wordt gestoken.


Ik wordt nog kwaad als ik eraan denk.
Ben benieuwd voor welke organisatie dit was. Moet iets schimmigs geweest zijn, maar geen officiële NGO/goed doel. Die hebben zich te houden aan allerlei wet- en regelgeving.

Wat betreft collectes/losse giften en donateurs: de reden dat organisatie graag vaste donateurs willen hebben is tweeledig. Ja, over het algemeen leveren donateurs meer inkomsten op. Dus dat heeft vanzelfsprekend de voorkeur. Maar een belangrijke, tweede reden is dat de voorspelbaarheid van groot belang is. Een NGO mag maar een bepaalde hoeveelheid aan tegoeden op de bank hebben staan. Krijgen ze meer binnen dan moet dat direct worden uitgegeven. Een grote actie als de ice bucket challenge is dus niet per definitie handig voor de ALS-stichting. Die moeten als een gek allerlei onderzoeken gaan zoeken om te steunen. Vaste donateurs zorgen voor een stabiele flow, waardoor projecten beter gepland kunnen worden.

Opmerkingen over enorme percentages die "aan de stijkstok blijven hangen", zijn ook vaak overdreven. De Nederlandse NGO's mogen maximaal (correct me if I'm wrong) 25 of 20% van de inkomsten gebruiken voor huisvesting, salarissen, reclame/werving en andere onkomsten. Enkele goede doelen zitten ver onder dit percentage. Je zult echter nooit een organisatie vinden waarbij elke euro naar de projecten gaat. Je hebt nu eenmaal kosten waar je niet onderuit kan. Als je vindt dat de directie en andere personeelsleden het vrijwillig moeten doen, ben je wel erg naïef. Probeer je even een voorstelling te maken van de grootte van de organisatie, de verantwoordelijkheid die erbij komt kijken om het te leiden, de geldstromen te managen, enz. enz.

Mijn advies: Als je dus een goed doel wilt gaan steunen, doe dit niet via een collecte, maar een (kortdurend) donateurschap. En lees je even in over de organisatie, hun werkwijze en lees hun recente jaarverslag eens. Daarin kan je exact vinden hoeveel er binnen komt, wat de onkosten zijn, etc.

Echt. Niet elke NGO is een organisatie met graaiende directie, duurbetaalde collectanten die het alleen voor het geld doen, etc. De organisatie waar ik zeven jaar vrijwilliger/voorlichter voor was, had zelfs een BN'er als ambassadeur die zelf zijn vliegticket betaalde als hij projecten bezocht. Wervingprojecten werden met een 0-budget uitgevoerd en wij, de voorlichters, kregen alleen materiaal (posters, flyers) als er een drukker was die ons sponsorde. Daarmee kwamen de onkosten onder de 15%.

Entia non sunt praeter necessitatem multiplicanda


 • H_H
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 23:12

H_H

'Tis but a scratch!

F_J_K schreef op dinsdag 25 september 2018 @ 14:04:
@H_H gaan de ‘grote ‘goede doelen ook zelf zelfbetaalde collectanten op pad sturen? Of zijn dat soms wel for-profit bedrijven?

Goed punt over eenmalig vs structurele donaties.
Durf ik je niet te zeggen. Laat ik gewoon open kaart spelen: ik was betrokken bij War Child. En jarenlang was het bij War Child sowieso de regel dat er niet gecollecteerd werd. Men wilde graag stimuleren dat mensen zelf acties bedachten om geld in te zamelen. Wel werd er gecollecteerd bij grotere acties, zoals concerten.

Ik heb begrepen dat er op een gegeven moment wel colportage gebruikt om geld op te halen. En ik heb toen gehoord dat er collectanten bij waren die op een "Nee" antwoordden met "Dus u geeft niet om oorlogskinderen?". Nou, kan je zeggen dat het hoofdkantoor daar not amused over was. Het gaan om eigen initiatief en vrijwillig schenken. Emotionele chantage e.d. werd niet getolereerd.

Die collectanten waren trouwens wel ingehuurd op één of andere manier. Ons werd ook gevraagd of we wilden collecteren, maar ik begin daar niet aan. Vond het juist zo gaaf als men zelf acties opstartte.Vond het ook veel leuker om dan bij zo'n schoolklasje of zo een cheque op te halen van 80 euro of zo, dan bij grote bedrijven grotere bedragen te innen. Natuurlijk was elke euro welkom, maar ik had toch altijd het gevoel dat ze het deden als een soort reclame/imagostunt.

Overigens weet ik wel dat veel organisaties voor ziekten (diabetesfonds, kankerstichting), de colportage laten doen door (partners van) leden. Zo heeft mijn moeder 25 jaar gecollecteerd voor het diabetesfonds (mijn vader, broer en ik zijn type I diabeten; zijzelf type II). Dus ook geen ingehuurd student die per collectant betaald krijgt of zo. Dus bij dezen direct verzoek: doe niet te bot tegen een collectant. Het kan zelf zomaar een kankerpatiënt, diabeet of partner zijn van een patiënt (of zelfs iemand verloren hebben aan de ziekte). Je mag gerust nee zeggen tegen een collecte, maar doe dat gewoon netjes.

Entia non sunt praeter necessitatem multiplicanda


 • H_H
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 23:12

H_H

'Tis but a scratch!

Meester_J schreef op dinsdag 25 september 2018 @ 14:20:
Ik geef niet aan goede doelen waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam of Zeist moet zitten.
Omdat je denkt dat het dure locaties zijn? Hoeft niet. War Child is naar een locatie in A'dam verhuisd, ergens boven een supermarkt. Groter dan waar ze zaten (een verbouwde, verlaten kerk in centrum A'dam die ze geloof ik deelden met een verslaagdenzorginstelling of zo), maar ze betalen verdomd weinig aan huur. Geen zichtlocatie of erg makkelijk bereikbaar, dat niet helaas. Ook niet "sexy" qua uiterlijk, maar wel ruimer en handiger qua inrichting. Die kerk was "romantischer", maar je kon er met goed fatsoen niet met meer dan 30 man vergaderen of zo.

@Meester_J Dat lijstje met salarissen ken ik. Is al jaren oud en staan foutieve bedragen in. Tijdens voorlichtingen werd ook vraag de mening gesteld dat de directeur te veel zou verdienen. Mijn wedervraag was altijd: wat mag een directeur van een grote organisatie, met x-aantal vaste medewerkers, x-aantal vrijwilligers, connecties met overheden en organisaties in binnen en buitenland, budgetten van miljoenen dan wel verdienen? Meestal kwam het naïeve antwoord: "niks". Maar hoe reëel is dat? Je hebt een goed opgeleide, intelligente, ervaren manager nodig. Vaak gaan ze uit een vorm van idealisme akkoord met een relatief laag salaris, maar om een goede persoon op de juiste plek te hebben, moet je nu eenmaal een salaris bieden. Maar hoe hoog mag/moet dat zijn?

[Voor 33% gewijzigd door H_H op 25-09-2018 14:37]

Entia non sunt praeter necessitatem multiplicanda


 • Meester_J
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 19:51
H_H schreef op dinsdag 25 september 2018 @ 14:29:
[...]

Omdat je denkt dat het dure locaties zijn?
Nee, de mensen die erin zitten zijn duur.
Het maximale percentage operationele kosten was dacht ik 50%. Bewijs kan ik even niet vinden.

Voor het percentage wat gebruikt mag worden om nieuwe donateurs te vinden was een regel, maar die gaat op de schop: 25%.

https://www.rendement.nl/...arantie-goede-doelen.html

Zolang de branche niet met een antwoord komt door middel van een benchmark, krijgen ze van mij geen euro meer. Ik wil direct als de colporteur voor de deur staat online de rating van het doel bekijken, en dan beslissen of er 0,1, 2 of 10 euro in de bus gaat.

-edit: Over de salarissen van de directie: Zulke functies kunnen prima worden bekleed door mensen die al "binnen" zijn, en iets terug willen doen voor de maatschappij.

[Voor 9% gewijzigd door Meester_J op 25-09-2018 14:48]


 • Jwlb
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 23-09 17:03
BroederM schreef op dinsdag 25 september 2018 @ 23:33:
Waarom? Pepper's! (Helaas kan ik ze niet meer googlen) en vrienden.
Pepper is de datingsite. Je zoekt www.pepperminds.nl. Veel vrienden van me hebben daar inderdaad veels te veel verdiend.

Overigens is de reden voor deze manier ipv collectes heel simpel. Goede doelen mogen jaarlijks wettelijk gezien maar één collecteweek lopen. Om toch het gehele jaar door voor inkomsten te zorgen, veranderen ze de collecte in de verkoop van abbonementjes en opeens mogen ze het hele jaar door langs de deuren.

 • Gebanned
 • Registratie: Augustus 2012
 • Laatst online: 23:36
NoepZor schreef op dinsdag 25 september 2018 @ 14:47:
[...]


Ik heb een keer in een infine loop gezeten met iemand van Amnesty geloof ik.

Hij: "Meneer, er zitten in het buitenland mensen onterecht gevangen om niets, vindt u dat niet erg, kost u maar €1,nogwat per maand, ongeveer een biertje.

Ik: "Dan drink ik liever dat biertje op"
Hij: "Maar vindt u dat niet erg dan?"
Ik: "Ja het is wel erg"
Hij: "Maar het kost je maar 1 biertje wat is dat nu?"

En repeat voor ongeveer 10 minuten 8)7
Die loop is helemaal niet infinite, je moet op de vraag: "Maar vindt u dat niet erg dan?", gewoon antwoorden: "nee, interesseert me niks"

Ik heb dat eenmaal gedaan als antwoord op een straatcollectand die een mijn interesse in het lot van gemartelde gevangenen in Irak peilde als onderdeel van een yes-trap.
Ik heb de rest van de dag dubbel gelegen om zijn verdwaalde blik >:)

 • Gebanned
 • Registratie: Augustus 2012
 • Laatst online: 23:36
bszz schreef op woensdag 26 september 2018 @ 09:04:
[...]

Stoer hoor... Je kunt ook gewoon beleefd zeggen dat je geen interesse hebt en het gesprek wilt beëindigen..
:') zelf wel eens geprobeerd? ;w Dat volk gaat gewoon door tot je het opgeeft; dan kan je beter maar gewoon antwoorden geven die niet in het script staan.

 • Orion84
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 21:15

Orion84

Admin General Chat / Wonen & Mobiliteit

Fotogenie(k)?

Jackson6 schreef op woensdag 26 september 2018 @ 10:49:
[...]


Veel van de doelen die aan de deur of op straat staan komen niet voor in dit onderzoek.
En het is prima om kritisch te zijn op welke doelen je steunt en daarin ook mee te nemen hoe een doel de inkomsten besteedt, maar kap a.u.b. met dergelijke stemmingmakerij dat het een stel zakkenvullers is, want dat is gewoon aantoonbaar onjuist voor een groot aantal goede doelen.

The problem with common sense is that it's not all that common. | LinkedIn | Flickr


 • Ardana
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 23:17

Ardana

Moderator General Chat

Mens

Jackson6 schreef op woensdag 26 september 2018 @ 10:41:
Alleen door dit soort berichten doneer ik al nergens meer aan: https://www.deondernemer....cteurs-bij-goede-doelen-1.

Ik vind het je reinste oplichterij, zodra iemand geld verdient met goede doelen is het voor mij al over. Als je erover nadenkt, een directeur van zo'n toko. Zorgen dat je een miljoen per jaar binnen haalt en daarvan een ton aan jezelf geven, hoe makkelijk is dat!
Want een organisatie die een omzet van miljoenen heeft, wil je laten runnen door een vrijwilliger? Daar zou ik me dan weer niet fijn bij voelen, zeker omdat die vrijwilliger óók brood op de plank moet hebben en vermoedelijk wel wat meer uurtjes bezig is met het beheren van die toko dan de gemiddelde vrijwilliger die 'n paar uurtjes per week kwijt is.

Kijk, als je nou vind dat hij niet bovende Balkenende-norm uit mag komen, kan ik dat goed begrijpen. Maar om ze nou helemaal geen cent te gunnen, nee dat snap ik niet.
alki schreef op woensdag 26 september 2018 @ 10:59:
Ze wilden laatst een donatie abbonnement voor armoede onder kinderen in NL.
Vriendelijk gezegd dat wij toch wel het beste vangnet ter wereld hebben voor deze kinderen.
En als je gelooft dat er niemand tussen de wal en het schip valt, ben je m.i. behoorlijk naïef. Cliniclowns is bijv. ook niet nodig, geen basis-voorziening. Maar wél iets waar mensen veel aan kunnen hebben. En zo zijn er tientallen initiatieven die niet door ons vanuit de overheid geregelde vangnet ondersteund worden, maar wél aantoonbaar bijdragen.

No good deed goes unpunished.


 • Thralas
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 23:59
Joever schreef op dinsdag 25 september 2018 @ 16:18:
Zijn hier mensen die hier meer vanaf weten?
Er is al wat nuttigs gepost, maar het kan niet vaak genoeg herhaald worden.

Vroegâh stuurde men echte collectanten langs de deur; mensen die daadwerkelijk betrokken waren bij het doel waar ze voor collecteerden en dat op vrijwillig deden.

Vrijwel iedereen denkt dat dat in 2018 nog steeds het geval is, maar niets is minder waar (zoals al aangestipt door @BlackMonkey en @BroederM). Die jonge mensen aan de deur en op straat zijn allemaal wervers van een tussenpartij dat dat als core business doet in opdracht van een goed doel. Echte collectes kun je op één hand tellen.

Targets, bonussen en verkooptechnieken zijn de keywords. Voor alle standaardexcuses hebben ze allang een antwoord ingestudeerd (+ emotionele chantage als het over zielige kindertjes in Afrika gaat).

Natuurlijk kun je niet eenmalig doneren, want de deal is dat de tussenpartij structurele donateurs werft. Ook al genoemd, maar of de directeur van het goede doel een dure auto rijdt is niet relevant als je via zo'n tussenpartij jezelf laat werven; de stelregel dat het eerste jaar aan abonnementsgeld naar de tussenpartij gaat is mij ook bekend..

tl;dr het is exact hetzelfde als een energieverkoper, alleen veel mensen hebben dat niet door

Gewoon melden dat je 't wel via de site overmaakt. Véél beter voor het daadwerkelijk goede doel, klein beetje schade voor de student die ook slechts probeert wat bij te verdienen.
Pagina: 1Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee