De zichzelf benoemende "klimaat experts" IPCC kan je vergelijken met het lezen van de Donald Duck, je gaat er steeds meer bij verzinnen. 

We zijn al jaren te laat. Frustrerend om te zien dat overal waar de Homo Sapiens verscheen, de flora en fauna ingrijpend is veranderd. Maar dat we nu in 200 jaar zo'n beetje alle olie die we konden verbranden om zo de honger naar energie te stillen, lijkt een deal met de duivel geweest te zijn.Garyu schreef op dinsdag 9 oktober 2018 @ 23:22:
De vraag is of we hte deze keer wel halen om op tijd te zijn. Want als we "as usual" te laat ontdekken dat we iets hadden moeten doen, dan is het, nou ja, te laat.
[Voor 0% gewijzigd door Willie Wortel op 10-10-2018 08:27. Reden: typo]
Dan laat je de overdrachtsbelasting afhangen van het energielabel. Bij A 0%, B 1%... G 7%. Binnen 6 maanden kan je het dan terugvorderen als je een lager label hebt weten te maken.TvanW schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 10:31:
[...]
Da's leuk als je een sociale (huur) woning wilt verlaten om een bestaande woning te kopen waar al alle energie besparende maatregelen genomen zijn....betaal dus dus 2x
De gehele bevolkingsgroei in Nederland wordt nu door immigratie veroorzaakt en we zouden nu een natuurlijke afname hebben zonder die immigratie. Geboortebeperking is niet nodig en strenger immigratiebeleid is helemaal niet moeilijk te realiseren.emnich schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 09:29:
[...]
Hoezo onbespreekbaar? Het is prima bespreekbaar maar de oplossing er voor is ontzettend moeilijk. Als we het al moeilijk vinden om iemand te ontmoedigen om vlees te eten, hoe wil je dan omgaan met geboortebeperking? En hoe wil je dat gaan handhaven.
Je kan je dus beter focussen op de problemen die makkelijker op te lossen zijn dan op die waar nauwelijks een zinnige oplossing voor te bedenken is.
Hoe zie je dat precies voor je? Wat zou de doelstelling moeten zijn voor bijvoorbeeld een woning met label G? Is verbetering naar F voldoende of moet het een B-label behalen?emnich schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 10:33:
[...]
Dan laat je de overdrachtsbelasting afhangen van het energielabel. Bij A 0%, B 1%... G 7%. Binnen 6 maanden kan je het dan terugvorderen als je een lager label hebt weten te maken.
Hoe erg zou het zijn om terug te moeten naar het welvaartsniveau van het jaar 2000? Worden we dan massaal ongelukkig?SjoerdV nl schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 12:01:
Hoe wil je zonder immigratie dan de verdere benodigde groei voor jou en mij realiseren zonder in te teren op je huidige levensomstandigheden?
[Voor 4% gewijzigd door Joris748 op 10-10-2018 12:09]
Bevolkingsgroei door immigratie is geen echte bevolkingsgroei he, want die mensen trekken ergens anders weg waardoor daar een afname is. Bevolkingsgroei verminderen doe je door minder kinderen te krijgen, niet door grenzen harder te maken.Motions schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 11:57:
[...]
De gehele bevolkingsgroei in Nederland wordt nu door immigratie veroorzaakt en we zouden nu een natuurlijke afname hebben zonder die immigratie. Geboortebeperking is niet nodig en strenger immigratiebeleid is helemaal niet moeilijk te realiseren.
Willen we het juiste voorbeeld geven aan de wereld en de wereldbevolking gaan verminderen, dan moeten we beginnen met het juiste voorbeeld te geven in Nederland. Zeer vreemd dat de grootste klimaatpartijen tegen strenger immigratiebeleid zijn, en ook nog eens tegen kernenergie. (het enige korte-termijn alternatief voor kolen, gas en olie)
Jammer dat klimaatpolitiek zo ideologisch geworden is en zo ver af staat van de daadwerkelijke technische oplossingen. Ben het dan ook veel meer eens met het standpunt van de FvD qua klimaat.
Ik ben niet van mening dat bevolkingsgroei noodzakelijkerwijs zorgt voor een hogere levensstandaard. Economisch gezien heeft het uiteraard zijn voordelen, maar de consequenties van een hogere bevolkingsdichtheid zijn ook minder natuur, meer afval en luchtvervuiling, een zwaarder belaste infrastructuur en een kleinere leefruimte. In veel opzichten zul je er dus ook op vooruit gaan als we een kleinere bevolkingsdichtheid krijgen in Nederland.SjoerdV nl schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 12:01:
Hoe wil je zonder immigratie dan de verdere benodigde groei voor jou en mij realiseren zonder in te teren op je huidige levensomstandigheden?
Op de langere termijn heeft dit denk ik wel zeker een invloed op de bevolkingsgroei in de landen waar deze immigranten vandaan komen. Neem ook in acht dat deze mensen hier op een veel grotere klimaatafdruk gaan leven dan wanneer ze in hun eigen land zouden zijn gebleven. Verder zouden we dan als Nederland ook meteen het goede voorbeeld geven voor de rest van de wereld door te laten zien dat je geen bevolkingsgroei nodig hebt voor een succesvolle economie.n3othebest schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 12:10:
[...]
Bevolkingsgroei door immigratie is geen echte bevolkingsgroei he, want die mensen trekken ergens anders weg waardoor daar een afname is.
Bevolkingsgroei verminderen doe je door minder kinderen te krijgen, niet door grenzen harder te maken.
Blijkbaar niet sterk genoeg om de bevolkingsgroei in Nederland te beperken. Men kan in Nederland volgens de wet overigens geen rechten ontlenen aan de mensenrechten zoals beschreven in de 'Universele Verklaring van de Rechten van de Mens'.Streng immigratiebeleid hebben wel al. Het is vrij moeilijk om echt verblijfsvergunning te krijgen. Strenger maken gaat vrijwel niet zonder mensenrechten te schenden.
Niet mee eens. De FvD wil rekeningen betalen die realistische oplossingen bieden voor het klimaatprobleem. Zoals het investeren in kernenergie en het versterken van de dijken bijvoorbeeld. Iets dat zal moeten gebeuren of de aarde nou 1,5 of 2 graden opwarmt.Sorry maar de FvD heeft echt geen logisch standpunt over klimaat. Ze ontkennen gewoon dat het door mensen komt en leggen verder de rekening volledig bij de volgende generaties.
Zo'n energielabel stelt geen ruk vooremnich schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 10:33:
[...]
Dan laat je de overdrachtsbelasting afhangen van het energielabel. Bij A 0%, B 1%... G 7%. Binnen 6 maanden kan je het dan terugvorderen als je een lager label hebt weten te maken.
9000 Wp (6800 West + 2200 Oost) / Loria 6010 duo WP / Gasloos sinds 24-11-2017
Grappigemnich schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 10:33:
[...]
Dan laat je de overdrachtsbelasting afhangen van het energielabel. Bij A 0%, B 1%... G 7%. Binnen 6 maanden kan je het dan terugvorderen als je een lager label hebt weten te maken.
[Voor 75% gewijzigd door Joris748 op 10-10-2018 13:34]
Zo veel als nodig is om de klimaatdoelen te halen.SjoerdV nl schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 14:23:
Maar tot hoever moeten we inboeten op welvaart? Durven we daar daar überhaupt over na te denken?
De vraag blijft waarom gun je iemand anders niet hetzelfde welvaartsniveau?ErikT738 schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 14:17:
[...]
Ik geef toch juist aan dat we waar nodig welvaart in moeten leveren? Het lijkt mij alleen niet productief om met onze ingeleverde welvaart de welvaart van anderen te stimuleren waardoor de overall impact op het klimaat alleen maar groter wordt.
Het is gewoon een feit dat een immigrant uit een ontwikkelingsland een veel grotere carbon footprint krijgt zodra hij/zij een westerse levensstijl aanneemt.
[Voor 62% gewijzigd door n3othebest op 10-10-2018 14:36]
Er was een mooie post op Reddit over de gigantische gevolgen van opwarming van de aarde:SjoerdV nl schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 14:23:
Maar tot hoever moeten we inboeten op welvaart? Durven we daar daar überhaupt over na te denken?
Dat is precies wat ik probeer te zeggen. Wij moeten hier zorgen dat onze uitstoot omlaag gaat naar een houdbaar niveau. Zolang wij dat niet voor elkaar hebben is het behoorlijk contraproductief om meer mensen een vervuilende levensstijl aan te meten.n3othebest schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 14:29:
[...]
De vraag blijft waarom gun je iemand anders niet hetzelfde welvaartsniveau?
Als het antwoord is "dat is momenteel niet haalbaar vanwege de hoge uitstoot" dan is de volgende vraag Waarom gaan dan wij niet minder uitstoten totdat het wel haalbaar is? Waarom moet die andere maar minder welvaart hebben omdat wij niet in staat zijn iets duurzaam te doen?
Je zou eens kunnen beginnen met zo veel zon/wind/water energie op te wekken dat het voor 80% van de dagen voldoende is. Dan kan je die overige 20% van de tijd nog gas bij stoken. Er wordt altijd gedaan of groene energie 100% van alle energie op zou moeten wekken en als het dat niet kan dat het dan onzin is.Mirved schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 15:03:
[...]
Zon en wind is niet altijd voorradig helaas en fatsoenlijke opslag is technisch nog niet haalbaar. Geloof ook niet dat het niet mogelijk is om een kerncentrale te bouwen binnen 5 jaar als er maar genoeg prioriteit aangegeven wordt.
Compleet onjuist. Meer mensen in Nederland met een Westerse levensstijl heeft directe gevolgen op de hoeveelheid CO2 en andere vormen van vervuiling.emnich schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 14:51:
[...]
Het migratie probleem heeft echt 0.0 te maken met het klimaat, behalve dan dat de migratieproblemen vergroot zullen worden door een verandering in klimaat. Maar goed, daar is al wel e.e.a. over gezegd.
De vervanging van de huidige kolencentrales, gascentrales en op olie gebaseerde brandstoffen in de komende 50 jaar zie ik wil degelijk als korte-termijn.Je laatste puntje is natuurlijk onzin, kernenergie is in geen enkel geval aan te merken als korte-termijn!
Op deze termijn kunnen wel degelijk centrales neergezet worden.Niet alleen doordat je op korte termijn helemaal geen centrale neer kan zetten
Kernafval is geen probleem. De hoeveelheid langdurig radioactief afval van kerncentrales is enorm klein en de veilige opslag daarvan is enkel een economische kwestie. Geen gevaar op ook maar enige manier.maar uiteraard voornamelijk omdat het afval geen korte termijn probleem is en je dus wéér de rekening doorschuift naar een volgende generatie.
Je zit er echt een volledige orde grootte naast qua denkwijze over het energieprobleem. Duitsland heeft pas zo'n 6% van zijn energievoorraad op zon- en windenergie lopen en loopt nu al tegen overcapaciteit aan. En jij denkt dat we met 80% (!!) van de energievoorraad op wind/zon, 13 keer zo'n grote schommelingen als nu in Duitsland dus, niet tegen enorme opslagproblemen aan gaan lopen is simpelweg totaal ondeskundig te noemen.emnich schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 15:12:
[...]
Je zou eens kunnen beginnen met zo veel zon/wind/water energie op te wekken dat het voor 80% van de dagen voldoende is. Dan kan je die overige 20% van de tijd nog gas bij stoken. Er wordt altijd gedaan of groene energie 100% van alle energie op zou moeten wekken en als het dat niet kan dat het dan onzin is.
We kunnen best nog een tijdje in noodgevallen gas verstoken terwijl we zoeken naar een betere methode om elektra op te slaan.
maar dat lost nog niet de huidige problemen op en is dus geen enkele reden om niet nu keihard te investeren in een duurzame maatschappij hier.Willie Wortel schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 15:46:
[...]
Maar wat ik vooral bedoel is dat wanneer we nu goed onderwijs geven in Afrika het bevolking cijfer veel lager zal liggen. Met andere woorden, de 4 miljard klopt dan niet meer dat zal veel minder zijn.
Alle kerncentrales die op dit moment in aanbouw zijn lopen zowel in tijd als in kosten compleet uit de hand. Twee voorbeelden in West Europa:edie schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 15:20:
Als de politieke wil er is kun je een kerncentrale al in 3 jaren bouwen. Door alle regelingen e.d. duurt het als snel een stuk langer, maar de gemiddelde bouwtijd is dan nog steeds 7.5 jaren.
Wat mij betreft doen we de huidige kolencentrales dicht en bouwen we in 3 - 5 jaren een Generatie III+ kerncentrale. En 5 - 10 jaren later kunnen we hopelijk een (extra) thorium centrale bouwen. En daarna een kernfusiecentrale.
[Voor 6% gewijzigd door ph4ge op 10-10-2018 16:36]
SW-0040-8191-9064
Het is natuurlijk volkomen logisch dat de overheid deze uitspraak niet accepteert! De rechter gaat hier wel heel nadrukkelijk op de stoel van de wetgever zitten. Een punt dat zeer terecht door de landsadvocaat is ingebracht, maar door diezelfde rechter van tafel is geveegd. Dit wordt cassatie, en zo nodig een gang naar het Europese Hof.roffeltjes schreef op dinsdag 9 oktober 2018 @ 10:44:
Tsja, met een VVD kabinet is het wel duidelijk, men gaat natuurlijk goochelen met cijfers.
- Korte termijn Brexit focus (maak nederland aantrekkelijk voor groot kapitaal)
- Electoraal ligt de focus vooral op migratie vanaf de Middelandse zee en Islam.
De VVD is sowieso de partij voor de automobilist zoals in Amsterdam weer bleek met grote posters over parkeren voor burgers met een plaatselijke VVDer arm in arm met Mark.
Wat dat betreft zie ik het heel somber in.
[Voor 66% gewijzigd door Delerium op 10-10-2018 17:05]
dat is helemaal niet logisch? de overheid heeft gewoon een zorgplicht. aangezien we in een rechtstaat leven kunnen burgers en organisaties naar de rechter om hun recht te halen als de overheid zich niet aan de wet houdt.alexbl69 schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 16:52:
[...]
Het is natuurlijk volkomen logisch dat de overheid deze uitspraak niet accepteert! De rechter gaat hier wel heel nadrukkelijk op de stoel van de wetgever zitten. Een punt dat zeer terecht door de landsadvocaat is ingebracht, maar door diezelfde rechter van tafel is geveegd. Dit wordt cassatie, en zo nodig een gang naar het Europese Hof.
17.02/14.95 is al 14% stijging. Los van de migranten, het gaat meer om de reductie in CO2 t.o.v. 1990. Is dat per capita? Is dat een totale hoeveelheid CO2 van dat jaar? Als ik https://www.clo.nl/indica...sgasemissies-in-nederland en http://statline.cbs.nl/St...D3=a&HDR=G1&STB=T,G2&VW=T moet geloven zitten we op exact dezelfde waarde als in 1990, alleen met meer bevolking en meer apparaten?Delerium schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 17:04:
Het was een kwestie van tijd dat de migranten de schuld krijgen.
Daarbij, de rechter dwingt louter af dat de overheid zijn eigen doelstelling serieus neemt, zoals ik hier ook al betoogde: Delerium in "Het (concept) Klimaatakkoord"
This is my signature. There are many like it, but this one is mine.
Flauwekul. Je kan heel goed inschatten hoeveel de bevolking groeit en daaraan je streefgetal op richten.alexbl69 schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 16:52:
Dat onze bevolking door immigratie dusdanig groeit dat geen enkel lange-termijn streefgetal aangaande uitstootvermindering haalbaar is, is iets dat je de overheid wellicht wel kunt verwijten. Maar ik betwijfel of deze rechter het toe zou juichen als deze regering als onderdeel van het pakket milieumaatregelen een immigratiestop af zou kondigen.
Een andere gebruiker stelde dat de VVD de aandacht van deze cijfers af zou leiden door de focus weer naar immigratie te leggen. Het bruggetje was snel gemaakt, maar de term komt niet van mij.Willie Wortel schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 18:55:
[...]
Ik wist het...…. We gaan het hebben over de schuldvraag. Waar zouden migranten dan de schuld van kunnen krijgen?
Je kan ook nog een ander escape gebruiken, toerisme.
[Voor 8% gewijzigd door roffeltjes op 10-10-2018 19:42]
Dat begrijp ik wel. En het adagium 'we hebben niks te verliezen als we zuinig zijn op onze planeet' is ook volkomen logisch.roffeltjes schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 19:40:
@alexbl69 Als we dat soort sommen gaan doen is het gewoon klaar en gaan we het niet halen. We kunnen uitvlucht na uitvlucht verzinnen, maar de absolute uitstoot moet fors naar beneden.
En dat kan echt zonder abracadabra een stuk harder dan nu. Wat prettig is, is dat je door nu hard in te grijpen nog enigszins je maatschappij en cultuur in stand kan houden.
- Vliegvakanties kunnen we missen zonder onze westerse cultuur om zeep te helpen).
- OV+een fiets ipv van een auto is ook nog niet het einde der tijden. Grote groepen Nederlanders leven zonder problemen op die manier zonder dat ze cultureel niet meer in onze maatschappij passen.
- Huisdieren? Ik ben dol op mijn kat, maar ook dat overleeft het gezin wel na een weekendje drama en waterlanders.
- Geen roodvlees meer, wat meer eieren en sporadisch kip? Ook dat zal wel niet de ondergang van het mooie Nederland zijn.
Als we echter straks steden moeten gaan ontruimen en grote stukken landbouwgebieden verdorren gaat het echt allemaal naar de bliksem.
Elk scenario waarbij we niet hard ingrijpen is gewoon zoveel rampzaliger en duurder voor ons nageslacht dat het eigenlijk geen alternatief zou mogen zijn.
'19 Hyundai Kona EV, douchen met wtw en Auer Edel Eau, verwarming met Vaillant R290 monoblock
Dat is het zeker, maar om 1 of andere reden is het politiek niet haalbaar om geld te investeren in het buitenland. Zeker met politici als "geen cent naar Griekenland"-Rutte.alexbl69 schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 19:54:
Zoals iemand hier al opmerkte is het wellicht veel efficiënter om Nederlandse fondsen, kennis en technologie elders op aarde in te zetten om een dreigende veel grotere groei van de uitstoot proberen te voorkomen
[Voor 11% gewijzigd door Delerium op 11-10-2018 09:47]
[Voor 31% gewijzigd door T-MOB op 11-10-2018 11:20]
Falling isn't flying \ Floating isn't infinite
Zo lang je alleen naar geld kijkt heb je gelijk. Maar ik zie schonere lucht en minder opwarming van de aarde ook als dingen die waarde hebben. En dan is ook het schenken ervan een investering.MSalters schreef op donderdag 11 oktober 2018 @ 12:38:
[...]
Investeren is het probleem niet. Griekenland liet de schuld oplopen door ongedekte staatspensioenen e.d. Dat is geen investering maar een uitgave. En ook hier moeten we voorzichtig zijn. Als we Libië een zonnepark kado doen, is het geen investering. Als we in Libië een zonnepark neerzetten en de stroom ervan verkopen met 10% korting tov kolenstroom is het wel een investering. Dan heb je namelijk iets op je balans staan.
Je baseert je oordeel op slechts 2 reactor/reactorcomplexen die in aanbouw zijn. Totaal zijn er ongeveer 60 reactors in aanbouw in de wereld. Hebben die allemaal uit de hand lopende kosten?ph4ge schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 16:30:
[...]
Alle kerncentrales die op dit moment in aanbouw zijn lopen zowel in tijd als in kosten compleet uit de hand.
Kernenergie heeft een veel hogere capacity factor (80-90%)dan zon en wind. Als je 1000 MWe installeert dan krijg je gemiddeld 800-900 MWe beschikbaar met een hoge uptime. Bij zon en wind is dat 20-30%, dus je moet 3 tot 5x zoveel capaciteit installeren om op de gewenste (gemiddelde) geleverde energie uit te komen. En dan komt er nog bij dat zon en wind vaak geen energie leveren op het moment dat het nodig is of juist wel als het niet nodig is.Kernenergie is bovendien vrijwel net zo onbetrouwbaar als groene energie, het is helemaal niet geschikt om op te schalen als er veel vraag is en weinig wind/zon is en het ligt om de haverklap eruit voor gepland en ongepland onderhoudt.
Blijft lastig, het ene onderzoek spreekt het andere onderzoek weer tegen, mensen snappen er niets meer van en beginnen de geloofwaardigheid te verliezenMirved schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 16:47:
Volgens mij zien heel veel mensen de ernst van de situatie niet in. Het is 2 voor 12. Het is niet meer even proberen wat energie zuinige alternatieven. Het is niet langzaam afbouwen van niet zuinige auto's over een periode van 30 jaar. Het is nu draconische maatregelen nemen of te laat zijn. We hebben nog maar 12 jaar om dit probleem op te lossen. Als dat niet lukt wordt er een onstopbare kettingreactie in werking gezet die de wereld grotendeels onleefbaar maakt voor mensen.
Hier snij je een belangrijk punt aan waarom het nogal blijft hangen. Vreugdeveuren en trouwens ook vuurwerk maakt vrijwel niets uit voor het klimaat. Ok, misschien niet zo prettig wat betreft fijnstof maar dat is weer een ander onderwerp. Juist door die enorme versnippering blijft alles geweldig hangen. Dus om het in goed hollands te zeggen: hou eens een keer op met het gezeur over niet heel erg relevante zaken en accepteer dat je niet alles tegelijkertijd kunt doen. niet persoonlijk bedoeld
Interessant stukje. Maar Jan, probeer je nu eens in te leven hoe dit soort dingen over komen. Ik heb net m'n tuin opnieuw aangelegd. Netjes niet al teveel tegels, de roep in huize Pietersen om kunstgras weerstaan, en in plaats daarvan een mooi gazonnetje aangelegd. Goed, dat moet je maaien maar dat had ik wel over voor een goed milieu. Nu wordt ik feitelijk in de hoek gezet door dit artikel.
Ander voorbeeld: een paar jaar geleden wilde ik best wat geld uitgeven om het klimaat wat blijer te maken, en kocht ik dus een pelletkachel. Helemaal mooi en m'n keuze werd bevestigd door het feit dat je er zelfs wat subsidie op kreeg, al moest er nog genoeg eigen geld bij.. en nu wordt ik weggezet als een fijnstofterrorist.
Nog een voorbeeld: een paar jaar geleden kocht ik netjes een CO2 arme diesel. Theoretisch verbruik iets van 1:33, er kwamen nog net geen vlindertjes uit de uitlaat. Dat was toen. Tegenwoordig wordt er over gedacht om die auto van pas een jaar of 6 oud uit stadscentra te weren want "smerige stinkbak".
Wat moet je hier als goedwillende burger nu mee? Ik vraag me bijna af wie er nu zo gek is om flink geld een elektrische auto of warmtepomp uit te geven.. gaan we daar over een paar jaar ook weer voor neergesabeld worden?
[Voor 5% gewijzigd door Yucon op 14-10-2018 17:24]
Er zijn voldoende manieren om kernafval te verwerken. Alleen worden deze structureel tegengewerkt door activisten en politici.Cyberpope schreef op zondag 14 oktober 2018 @ 17:28:
[...]Waar denk je dat eerder een oplossing voor gevonden is? Energieopslag of de verwerking van kernafval.
Delfstoffen? Silicium, lithium, zeldzame aardmetalen, neodymium etc. Allemaal delfstoffen welke in grote hoeveelheden uit de grond worden getrokken voor "groene" energie.De enige kernenergie waarop ingezet moet worden is kernfusie. Voor de rest is kernenergie als eerste geen hernieuwbare energie (maar gebaseerd op een delfstof)
Qua opslag zijn vooral de eerste tientallen jaren duur met bewaakte opslagbunkers zoals de Covra.Je zou eigenlijk die kosten voor 10.000 jaar opslag direct in de prijs moeten meenemen.
Eerder betrouwbare, CO2 arme energie welke niet goedkoop is maar waardevoller dan de nauwelijks er toe doende sprookjesenergie.Kortom oude, dure achterhaalde energieopwekking. Net zo onzinnig om in te investeren als in kolencentrales
[Voor 10% gewijzigd door blissard op 14-10-2018 22:28]
Ja, maar deze materialen kunnen daarna elke keer herwonnen worden omdat de stof zelf niet wordt gebruikt. Dat is het verschil.TNW schreef op zondag 14 oktober 2018 @ 19:47:
Delfstoffen? Silicium, lithium, zeldzame aardmetalen, neodymium etc. Allemaal delfstoffen welke in grote hoeveelheden uit de grond worden getrokken voor "groene" energie.
Dat is zeer de vraag. Hoe vaak hebben we dit in het verleden al gedacht over de diverse grondstoffen? Gaan we weer in dezelfde fouten stappen?Kernfusie is afhankelijk van deuterium of helium-3. Vooral de laatste is op aarde behoorlijk zeldzaam.
Met "once thru" splijting kunnen we tientallen jaren vooruit. Met opwerking, kweekreactors en thorium honderden tot duizenden jaren.
Als die activisten punten hebben die makkelijk te weerleggen zijn, zou er minder weerstand zijn. Maar dat zijn ze niet. Ja, je kunt ze anders wegen. De ene denkt "dat lost de volgende generatie wel op" de ander vind dat je de volgende generatie er niet mee mag opzadelen. Maar het onderliggende bezwaar klopt. het is slechts een andere weging van risico's. En sinds de jaren 50 word al geroepen dat er een oplossing voor probleem komt. En tot nu toe is er geen gevonden die toch geen problemen oplevert op (middel)lange termijn. En al helemaal onbetaalbaar als je die kosten direct meeneemt.Er zijn voldoende manieren om kernafval te verwerken. Alleen worden deze structureel tegengewerkt door activisten en politici.
Onder de streep gaat het om zeer kleine volumes afval, zeker als je herwinbaar uranium en splijtingsfragmenten met middellange halfwaardetijden (~30 jaar) hebt afgescheiden
Onderste link gezien die ik erbij gezet heb? Over de honderden miljoenen die Duitsland weer moet uitgeven? Vanwege een opslag die voor 40.000 jaar veilig zou zijn, na 40 jaar al afvalstoffen oplevert in grondwater?? De oplossing die je noemt zijn in het kader van dumpen in de oceaan (wat maakt dat beetje nu uit op al dat water??). Blijkt toch wat uit te maken. Verschil is met wat er al in zit is, dat wat er al in zit in een natuurlijk belans is en vast zit. Dat is met ons kernafval niet het geval. En radioactief is iets anders als wat wij aan kernafval hebben. Van nature instabiel (die eigenschap hebben we nodig om er energie van de maken)Qua opslag zijn vooral de eerste tientallen jaren duur met bewaakte opslagbunkers zoals de Covra.
Maar daarna? Afval verglazen en in een heel diep gat. Hoe boeiend is kernafval eigenlijk in de context van een aardkorst waar al bergen radioactief materiaal in zitten?
Stroman. Ik zeg nergens dat we bruinkool moeten blijven stoken.Eerder betrouwbare, CO2 arme energie welke niet goedkoop is maar waardevoller dan de nauwelijks er toe doende sprookjesenergie.
Duitsland sloopt letterlijk bossen en dorpjes om meer bruinkool te kunnen verstoken. Want na het uitzetten van de kerncentrales faalden de paneeltjes en molentjes bij het vullen van het gat.
With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......
Alle onderzoeken gaat nooit lukken. Er zullen altijd onderzoeken zijn die twijfel zullen zaaien. Sommige gewoon slecht onderzoek, sommige heel bewust door belangengroeperingen. Voorbeelden hiervan zijn er genoeg. Zoals over het klimaat, maar andere voorbeelden hiervan zijn roken en vaccinatie.blissard schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 08:54:
Ik zou trouwens wel willen zien dat alle onderzoeken uitwijzen dat een toekomst met renewables beter is. (en alleen een kickstart nodig heeft) Dat is volgens mij sterk afhankelijk van de definitie van beter. (en de omvang van de kickstart.
With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......
Zoals ik al zei, het gaat niet om het klimaat, het gaat om ons. Als we blijven doorgaan met het vernietigen van de natuur rond ons heen dan gaan we met ons alleen de ondergang te gemoet. Het klimaat is niet iets wat gered moet worden. Dat veranderd door de eeuwen heen en bestaat al sinds het bestaan van de aarde.n3othebest schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 08:37:
[...]
Beetje flauwe reactie. Je weet heel goed dat het klimaat redden betekend dat we zorgen dat het kilmaat niet te veel veranderd en niet onomkeerbeer warmer word.
Hoe had je dat gedacht? Niet persoonlijk bedoelt hoor, maar alles wat de moderne mens doet heeft een negatieve impact op zijn/haar natuurlijke omgeving. De enigen die in harmonie met de natuur leven zijn een paar stammen in het Amazone woud, een paar Aboriginals in Australië en op een paar Indonesische eilanden. En zelfs die vallen zo nu en dan voor de geneugten van de moderne samenleving.Klimaat neutraal leven kan prima. Het is een gemiddelde he, dus zolang je compenseerd voor wat je vervuild kan dat gewoon.
4085 Wp op ZO, 1200 Wp op schuur en 880 Wp op NW, DWTW en 7 kW houtkachel
Vooral dat (één-na) laatste dus... we zijn met teveel. Veel te veel.drielp schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 23:28:
[...]
We zijn simpelweg met teveel en dat gaat misschien nog best lang goed, maar er zit een houdbaarheidsdatum op de mensheid. En dat is misschien maar goed ook, zo goed onderhouden we de aarde niet....
Zoals ik vorige week ook al meldde hebben wij een per capita uitstootreductie van 29% (sinds 1990) weten te bereiken. Het draagvlak en momentum voor meer ombuigingen neemt snel toe, waardoor dit proces in de toekomst waarschijnlijk zelfs versneld wordt.edie schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 08:47:
Allemaal goed en aardig van degene die blijven hameren op de bevolkingsgroei, en wellicht dat hier iets aan gedaan moet worden op de lange termijn, maar wat is jouw realistische, haalbare oplossing die ook nog op korte termijn (1 kabinetsperiode) kan worden gerealiseerd, zodat de effecten in de daaropvolgende jaren zichtbaar worden? Er zijn nog maar 3 kabinetsperioden tot 2030...
Dat is niet waar, om 2 redenen:alexbl69 schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 09:53:
[...]
Juist de uitspraak dat er aan de exponentiële bevolkingsgroei 'wellicht' iets gedaan moet worden is weinig realistisch en op termijn onhaalbaar. Nederland is 'slechts' verantwoordelijk voor 0,4% van de mondiale uitstoot. Dan kun je hier wel met de botte bijl gaan hakken om onze uitstoot bijvoorbeeld te halveren, maar zolang de mondiale bevolkingsgroei doorzet zoals deze nu doet is dat volstrekt zinloos.
[Voor 22% gewijzigd door T-MOB op 16-10-2018 10:06]
Falling isn't flying \ Floating isn't infinite
Volledig over op groene energie is onmogelijk, zover zijn we nog lang niet in Nederland.n3othebest schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 12:07:
[...]
Je praat er weer omheen. Om ons te redden zullen we het klimaat moete behouden zoals het is (ook wel redden genoemd).
[...]
Wat een onzin. Het is prima mogelijk als je volledig overgaat op groene energie, beter gaat eten, duurzamere producten gaat kopen en niet meer met de auto naar je werk gaat. Dan valt wat je alsnog uitstoot prima te compenseren met andere maatregelen.
4085 Wp op ZO, 1200 Wp op schuur en 880 Wp op NW, DWTW en 7 kW houtkachel
De action verbiedenedie schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 13:04:
[...]
Altijd maar dat 'kan niet', 'wil niet', 'onmogelijk'. Wat zijn jouw concrete, realistische en haalbare oplossingen die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd?
Enorm veel meer inzetten in recycling. Vrijwel alle metalen zijn herbruikbaar. En wat de olie-industrie oppompt moet maar gewoon in de grond blijven (of recyclebaar gemaakt worden) zodat de plastic rommel van verpakkingen of de Action maar eens achterwege blijven.drielp schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 12:34:
En hoe dacht je alles wat je verbruikt aan grondstoffen te compenseren? Zolang je niet geheel zelf voorzienend bent, blijf je een vervuiler.
[Voor 4% gewijzigd door Delerium op 16-10-2018 13:13]
Wordt het ondertussen niet eens lucratief om oude vuilnisbelten af te graven? Het percentage grondstoffen in bijvoorbeeld ijzererts is ook best laag.. ik kan me voorstellen dat het percentage dat in een m3 oude vuilnisbelt zit hoger is dan in een m3 ijzererts.Delerium schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 13:12:
[...]
Enorm veel meer inzetten in recycling. Vrijwel alle metalen zijn herbruikbaar.
Het ligt eraan hoe je het definieert. Indien de mensheid erin slaagt CO2 uit de atmosfeer op te slaan kan men die CO2 gebruiken voor 2 stromen: hogere koolwaterstoffen zoals benzine etc en de rest in de grond pompen.SjoerdV nl schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 13:25:
Nogmaals, dat lees ik echt niet in zijn posts. Maar misschien kan @drielp eea toelichten?
En nogmaals, klimaatneutraal leven is onmogelijk.
[Voor 8% gewijzigd door defiant op 16-10-2018 23:40]
Ik denk dat het een behoorlijke stap vooruit zou zijn als het spul wat je bij de Action kan halen wat duurzamer wordt en niet meer na twee keer gebruiken stuk gaat. Extra maatregelen vanuit de overheid op dit gebied zijn denk ook goed te verdedigen en uit te leggen aan het publiek, zelfs wanneer de prijzen van Action-prut hierdoor stijgen.Yucon schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 13:07:
[...]
De action verbieden![]()
en dat is niet eens helemaal flauwekul
Op een bepaalde manier is het wel ironisch dat Amerikaanse vervuilers (veel republikeinen) ook zo religieus geinspireerd zijn dat de wereld niet kan vergaan, want Jezus zal terugkomen en ons allemaal redden. En volgens de bijbel komt Jezus alleen terug wanneer Groot-Israel wordt vernietigd. Om aan die voorwaarde te voldoen moet er alleen eerst een groot-Israel zijn en die wordt daarom ook gesteund.
[Voor 16% gewijzigd door defiant op 16-10-2018 23:48]
100% groene energie is nog niet mogelijk in Nederland. Dat is geen mening, maar een feit. De doelstelling om 20% duurzaam op te wekken in 2020 is al niet haalbaar. Laat staan 100%.edie schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 13:04:
[...]
Altijd maar dat 'kan niet', 'wil niet', 'onmogelijk'. Wat zijn jouw concrete, realistische en haalbare oplossingen die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd?
Met dat laatste ben ik het helemaal mee eens. In één dag klimaat neutraal wordt wel een uitdaging. Het uitzetten van alle elektriciteitscentrales zou een begin kunnen zijn, alleen zie ik daar niet echt veel draagvlak voorn3othebest schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 13:01:
[...]
Maar omdat de huidige situatie op een bepaalde manier is betekend niet dat eht niet mogelijk is om dit te veranderen. We zouden zelfs in 1 dag klimaat neutraal kunnen gaan leven. Het probleem zit hem in het willen behouden van welvaart.
De drogreden waar ik in eerste instantie op reageerde was dat we het klimaat moeten redden. Maar ik ben benieuwd naar wat jij doet om 100% klimaat neutraal te leven.het klimaat heeft een eigen natuurlijke balans. Ja die veranderd over tijd maar er voor zorgen dat die balans blijft bestaan zou ons doel moeten zijn.
het enige dat je nu doet is continue discussieren over de definities en semantiek en dan steeds het discussiepunt verschuiven om zo de discussie onmogelijk te maken.
Hou het gewoon bij een logische nette discussie en gebruik niet steeds zoveel drogredenen.
Ik wil het wel verduidelijken, maar ik weet niet of dat zin heeft. Het topic gaat nu een kant op waar ik niet zoveel mee kan. Ik zeg niet dat er niets aan de hand is, er is juist heel veel aan de hand. Omdat ik veel buiten (in de natuur) ben zie je vooral de teruggang van de insecten. Dat zou tijdelijk kunnen zijn, maar het is niet echt een goed voorteken.SjoerdV nl schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 13:25:
Nogmaals, dat lees ik echt niet in zijn posts. Maar misschien kan @drielp eea toelichten?
En nogmaals, klimaatneutraal leven is onmogelijk.
[Voor 3% gewijzigd door drielp op 16-10-2018 15:22]
4085 Wp op ZO, 1200 Wp op schuur en 880 Wp op NW, DWTW en 7 kW houtkachel
Op zichzelf heb je een prima levenstijl die zuinig zat is en op industriele schaal te compenseren is. Echter, waar jij geen kinderen hebt zijn er ook mensen die er dan juist 1 extra nemen. Waar jij bewust in Luxemburg op vakantie gaat is er altijd wel iemand die maandelijks naar Bali vliegt. En zo zijn er per persoon wel excessen te verzinnen die de zuinigheid van het collectief torpederen.
Ik beweer ook niet dat jij klimaatverandering ontkent. Ik beweer dat jij mensen verdedigd die dat ontkennen.drielp schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 16:31:
[...]
Ik heb nergens gezegd dat ik klimaatverandering ontken, in tegendeel zelfs. Aan de andere kant is deze wel van jouw:
Dat ontkent ik ook nergens. Ik ben echter van mening dat de staat dit ook zou moeten aanpakken. Echter zelfverdediging is ook gewoon een recht hoor. Dus er is geen absoluut monopolie op geweld door de staat.[...]
Het recht op geweld ligt bij de staat, niet bij het individu.
Ik beweer nergens dat jij dat claimt. Ik gaf alleen een voorbeeld van hoe iemand iets in mijn mond legde, dat is waar je om vroeg.Verder zegt ik niet dat jij met die kampen kwam, ik reageerde alleen deze opmerking:
Nogmaals, dat heeft niets met deze discussie te maken en of ik wel of niet klimaatneutraal leeft heeft ook geen enkele invloed op de discussie of het mogelijk is.[...]
Maar begrijp dat jij wel 100% klimaatneutraal leef? Nou, laat ons dat dan ook leren ipv op elke opmerking zo gepikeerd te reageren. Echt constructief wordt deze discussie op deze manier niet.
[Voor 16% gewijzigd door defiant op 16-10-2018 23:55]
Die drogreden zie je vaker. Maat het is alleen zinloos als de buurman zijn zijn terrasverwarmer aanzet omdat jij je levensstijl verandert. Zolang de zaken ongerelateerd zijn is het effect van jouw actie precies wat het is: een kleine bijdrage in het terugbrengen van de totale CO2-uitstoot.Delerium schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 16:03:
[...]
En mijn levensstijl veranderen (overal ledlampen indraaien bv) heeft geen enkele zin als de buurman een terrasverwarmer aanzet midden in de winter.
Falling isn't flying \ Floating isn't infinite
[Voor 86% gewijzigd door defiant op 17-10-2018 00:02]
Dat staat volledig los van wat we als maatschappij moeten doen.Bl4ckviper schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 18:14:
[...]
Klein beginnen bij jezelf. Wat heb jezelf al zoal gedaan of juist gelaten?
Absoluut, maar als dat niet snel genoeg gaat moet er mogelijk straf komen voor de achterblijvers.De overheid moet koplopers belonen. Hoeven er niet financieel beter van te worden maar maakt de gewenste duurzame route aantrekkelijker en gemakkelijk. Daarnaast moet er ruimte/geld komen voor innovaties.
[Voor 107% gewijzigd door defiant op 17-10-2018 00:04]
Wellicht, maar zoals bij elke misdaad / overtreden, zal de maatschappij dit bepalen. Dus dat kan nog wel even duren... Extra lang bij een controversieel onderwerp als ditn3othebest schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 19:03:
Absoluut, maar als dat niet snel genoeg gaat moet er mogelijk straf komen voor de achterblijvers.
[Voor 6% gewijzigd door Cyberpope op 16-10-2018 19:18]
With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......
Vleesconsumptie is ook een mooi voorbeeld. In m'n omgeving bubble, ik weet het, maar het gros bestaat iig niet uit geitewollensokken ongeveer de helft van de mensen vrijwel geen vlees meer eet. Zeg max 1/3 van wat 5 jaar geleden normaal was en de meesten nog minder dan dat.ErikT738 schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 16:25:
[...]
Ik heb geen cijfers, maar volgens mij is de bewustwording en de bereidheid om een steentje bij te dragen nog nooit zo hoog geweest.
[Voor 56% gewijzigd door defiant op 17-10-2018 00:05]
In een democratie heb je ook mensen die vervuilen en de rekening maar doorschuiven naar een ander, de buurman of de kleinkinderen bv. Dat is ook niet normaal. En gezien je fanatieke inzet voor vervuilers in alle vormen en maten vraag ik me af welke motieven je hebt; voorvechter van democratie of voorloper van vooral vervuilende industrie.sluipschutter schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 18:53:
[...]
Mensen zijn bereid elke vorm van democratie opzij te zetten voor hun idealen.
[Voor 13% gewijzigd door Delerium op 16-10-2018 19:39]
De maatschappij bestaat toch in de kern uit individuen? Grote veranderingen zijn ingezet door individuen. Dus was jij en ik als individu doen is wel degelijk van belang.n3othebest schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 19:03:
[...]
Dat staat volledig los van wat we als maatschappij moeten doen.
[...]
Absoluut, maar als dat niet snel genoeg gaat moet er mogelijk straf komen voor de achterblijvers.
[...]
Knip.
Be fast .... Be furious....
[Voor 99% gewijzigd door sluipschutter op 16-01-2019 19:05]
Maar vrijwel alle maatregelen die worden voorgesteld zijn ook economisch verstandig en leveren op de lange termijn geld op. Als je alleen maar om geld geeft, en niet om je gezondheid of om droge voeten, dan nog moet je concluderen dat vrijwel elk voorstel wat gedaan wordt ook economisch verstandig is. Zeker als er niet telkens landen zijn die wel hun oren laten hangen naar conservatieven en zo de rest van de wereld ondermijnen.sluipschutter schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 19:51:
[...]
![]()
dat is grappig.. Knap dat je leest dat ik me inzet voor de vervuiler.
Je hebt mij nergens horen zeggen dat verduurzaming niet goed is. Ik heb alleen de kritiek op mensen die vinden dat dit kennelijk met blanco-cheque kan. Voor de burger zijn andere dingen ook belangrijk (goede zorg, veiligheid en welvaart)
Schijnbaar is kritiek leveren ongewenst, dus is een discussie onmogelijk
SW-0040-8191-9064
We hadden waarschijnlijk een prachtige concurrentie positie gehad als die tientallen miljarden euro's subsidies die het afgelopen decennium naar kolen zijn gegaan in groene energie waren geïnvesteerd. Maarja, jammer dat die 'groene hippies' het afgelegd hebben tegen zakelijke conservatieven, dat wil niet zeggen dat er niet nog steeds kansen zat zijn.Proton_ schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:04:
Geld verdienen aan klimaatverandering? Laat dat maar aan Nederlanders over
Als we de boot niet al gemist hebben. Lagerwey heeft het al afgelegd tegen Vestas.
SW-0040-8191-9064
TNO: de stus quo is onhoudbaar, het gebrek aan concreet beleid om de transitie naar gasloos te maken is gevaarlijk voor onze economie.Onderzoeksbureau Ecofys heeft een globale toetsing
van deze Energievisie gedaan en concludeert dat
deze technisch haalbaar, betaalbaar en consistent
is. Daarnaast is de invulling van het energiesysteem
en het voorgestelde beleid voldoende om de
klimaatdoelstellingen te halen. Volgens hun
berekeningen kost deze transitie kost 12,5 miljard
euro per jaar, maar levert ook dan 14,2 miljard euro
per jaar aan vermeden kosten op, bijvoorbeeld dankzij
energiebesparing. Netto is de balans dus positief, met
een totaal aan 1,7 miljard vermeden kosten per jaar.
'19 Hyundai Kona EV, douchen met wtw en Auer Edel Eau, verwarming met Vaillant R290 monoblock
Alleen kritische vragen stellen maakt nog niet dat je als klimaat ontkennen neergezet word. De verkeerde kritische vragen stellen, niet luisteren naar de antwoorden en foutieve conclusies uit rapporten halen wel.Shadowhawk00 schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 22:15:
[...]
Of gewoon kritische vragen stellen aan de hand van bepaalde rapporten dan ben je ook meteen klimaat ontkenner als je niet uit kijkt.
Nou ja ik stel wel vragen bij een aantal oplossingen voor het klimaat, wat gaat de impact zijn van die windmolenparken en de zonnepanelen op het klimaat. Op kleine schaal maakt het niets uit, maar dat gaat ook op voor alles, 1 kolencentrale is geen probleem maar allemaal samen wel.n3othebest schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 22:47:
[...]
Alleen kritische vragen stellen maakt nog niet dat je als klimaat ontkennen neergezet word. De verkeerde kritische vragen stellen, niet luisteren naar de antwoorden en foutieve conclusies uit rapporten halen wel.
Maar de ontkenners verschuilen zich al jaren achter "ik ben alleen kritisch" net zoals de anti vaccinatie groep dat ook doet.
Dat is inmiddels achterhaald. De zorgen zijn er alleen nog gedurende de aanleg van nieuwe zeeparken, met name het heien. Grote zoogdieren hebben hier last van, vissen nauwelijks. Daar heeft Nederland dmv bijv. Bluepiling zeer innovatieve techniek voor ontwikkelt. De techniek staat niet stil en Nederland heeft hier enorme kansen, in tegenstelling tot fossiele of nucleaire energie.Shadowhawk00 schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 22:17:
Er is onderzoek dat de lage frequentie trillingen van windmolens op zee een negatief effect heeft op het onderwaterleven.
Dat is natuurlijk onzin.Shadowhawk00 schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 22:17:
Ik vind wel dat we daar goed onderzoek naar moeten doen voordat we de halve noordzee vol zetten met windmolens en vervolgens weer een aantal diersoorten uitroeien. Vissen zal de stijgende zeespiegel niet heel veen boeien denk ik.
Dat is een keuze hoe de overheid het invult. Eventuele extra belastinginkomsten kan je weer teruggeven door bijv. de vaste kosten van autobezit te verlagen. Op korte termijn zullen mensen zich lastig aanpassen, maar de bedoeling is structurele aanpassing op de lange termijn. Door de juiste prikkels zullen bedrijven zich bijv. meer richten op vestigingen waar het personeel woont en het wordt minder interessant om mensen van verder weg aan te nemen. Kansloze kantoorparken langs snelwegen zonder OV zullen verdwijnen. Dit zijn veranderingen, ja, maar niet per se een achteruitgang.Shadowhawk00 schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 22:17:
Maar als overheid moet je mensen positief gaan sturen als je effect wilt hebben maar wel mensen een alternatief bieden.
Rekeningrijden is in veel gevallen gewoon een extra belasting waar mensen niets aan kunnen doen. Je moet toch werken en OV is lang niet overal in nederland uitgerold.
De overheid hoeft dit niet meer te stimuleren omdat het zonder stimulans al prima investeringen zijn.Shadowhawk00 schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 22:17:
Zelfde met wat er voorheen gebeurde met zonne panelen, die werden gestimuleerd maar nu wil de overheid dat blijkbaar niet meer( kost te veel belasting duurzamen stroom ) maar dat gaat wel ten koste van het milieu. Ze zouden panelen eigenlijk moeten stimuleren ipv nu onzekerheid zaaien waardoor mensen geen investeringszekerheid hebben.
Uiteindelijk is dat de kunst, maar critici vergissen zich er in dat de meeste milieu maatregelen inmiddels ook gewoon investeringen zijn die zich in een paar jaar terugverdienen, zoals zon en wind energie en het afstappen van gas.Shadowhawk00 schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 22:17:
Daardoor maak je klimaat ook lonend voor de mensen zelf. Natuurlijk zijn er mensen die het puur doen voor het milieu maar de meeste mensen doe het ook omdat het geld oplevert.
SW-0040-8191-9064
Er zijn best vragen voor het klimaat mogelijk, de precieze invulling is namelijk nog best lastig. Ikzelf denk dat hoogbouw weinig heeft met de warmtepomp want ieder balkon ermee volzetten is het IMO gewoon niet. Maar dat soort vraagtekens gaan meer over de exacte invulling.Shadowhawk00 schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 22:17:
[...]Nou ja ik stel wel vragen bij een aantal oplossingen voor het klimaat,
Deze vraag is dan weer van een andere orde. Indien je dit uitgebreid gaat onderzoeken op kosten/baten ben je IMO verplicht ook de kolen/olie te onderzoeken op kosten/baten. Volgens mij is nu wel duidelijk dat beide serieus niet schoon zijn, dus is het kleine leed van een windmolen wel te overzien.wat gaat de impact zijn van die windmolenparken en de zonnepanelen op het klimaat.
[Voor 10% gewijzigd door Delerium op 19-10-2018 10:33]
Baudet en Wilders lachen zich rot als dit klopt...Benzine- en dieselrijders draaien op voor klimaatplannen
Benzine- en dieselrijders dreigen diep in de buidel te moeten tasten om nieuwe miljardensubsidies voor elektrische auto’s te financieren. Zo moet er een ‘innovatietoeslag op bezit’ komen van 2 euro per maand per auto. Ook gaan de motorrijtuigenbelasting en de accijns op brandstof omhoog.
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
Lijkt me niet zo ingewikkeld (en is ook al door @hoevenpe correct aangegeven); het is een beetje vreemd dat je zegt korting te geven op een rekening die voor meer dan de helft uit belastingen bestaat.incaz schreef op donderdag 20 december 2018 @ 20:08:
[...]
Hoe bedoel je dat precies? Wat is je bezwaar daartegen precies?
Die infrastructuur wordt toch gedekt door de transportkosten/netwerkkosten?[b]incaz schreef op donderdag 20 december 2018 @ 20:27:
Niet om het een of het ander maar hoezo is belastig 'afpakken'? Waar denk je dat de infrastructuur vandaan komt? Je hebt toch niet zelf al die leidingen lopen trekken of wel dan? Energie is iets dat we bij uitstek samen hebben gedaan (en niet alleen met het fysieke onderhoud van het net maar ook de planning ervan - imperfect wellicht maar tegelijkertijd best een gigantische prestatie die we alleen voor elkaar hebben kunnen krijgen door het samen te doen. Dat men nu wel alle voordelen wil hebben van die bestaande infrastructuur maar de keerzijde daarvan, belasting, vooral afdoet als 'afpakken' is heel vreemd.)
Het autoverkeer is al zeer zwaar belast. Zakelijke lease is ook veel duurder dan in ons omliggende landen (een gemiddeld contract van 4 jaar heeft er al voor gezorgd dat 88% van de waarde van de auto bij je bruto inkomen is opgeteld en dan heb ik het nog niet over de aanpalende effecten op bv kinderopvangtoeslag). Effectief belasting over belasting, want bijtelling is over de catalogusprijs incl. BTW/BPM.Ramzzz schreef op donderdag 20 december 2018 @ 19:54:
[...]
Als je werkelijk wilt sturen op energieverbruik (en dat wilt beprijzen), moet je ook het autoverkeer meenemen, daar gaan de prijzen ook bepaald niet omlaag, en de grootste bijdragers aan de files voelen daar persoonlijk niets van.
Alleen zij die gedwongen (want geen fatsoenlijk alternatief, en ver van het werk wonen wegens woonlasten/woningnood) met de (eigen) auto naar het werk rijden voelen het zwaar.
Leaserijden is dan ook zo’n fijne wassen neus. Voornamelijk/overwegend zware, grote auto’s met dito onzuinige motoren en veel alleen-rijdende kilometers.
O ja, maar wel lekker samen in de file.
This is my signature. There are many like it, but this one is mine.
This is my signature. There are many like it, but this one is mine.
Die 'kleine man' stemt in de regel geen VVD maar SP, PvdA, 50+, PVV of FvD. Het gemiddelde inkomen van de VVD stemmer is dusdanig dat hij/zij wel kan 'profiteren' van de gesubsidieerde warmtepomp of stekkerauto. Je zou je ook af kunnen vragen hoe het komt dat de VVD (ten onrechte) dit beeld oproept en een partij als de SP zoiets volledig laat liggen...Delerium schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 09:35:
En de kleine man met auto denkt al die jaren dat de VVD het voor de auto of kleine man opneemt, maar dat is niet zo en dat bewijst zich wederom hier.
Oeps...n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 09:41:
niet als je ook de bijkomende kosten door vervuiling en bijbehorende gezondsheidsproblemen veroorzaakt door energiecentrales etc. meeneemt.
Onderzoek: wie bio eet, zorgt voor ontbossing
Biologische voedsel blijkt een drama voor het klimaat. Fervente bio-liefhebbers dragen ,,indirect bij aan meer ontbossing elders in de wereld”, waarschuwt de Zweedse professor Stefan Wirsenius.
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
Het punt is dat er winst wordt gemaakt terwijl een deel van de kosten over de samenleving uitgesmeerd wordt. Zoiets als een kolencentrale is volstrekt onrendabel als de eigenaar alle kosten zou moeten betalen, en zo krijgt het dus een oneerlijk concurrentievoordeel. Als je kosten op de samenleving kan afwentelen is er geen motivatie om die kosten te drukken. Dat is uiteindelijk de basis gedachte achter "de vervuiler betaalt", niet dat je alle vervuiling voorkomt maar dat je de rekening legt bij de partij die invloed heeft op die vervuiling.Señor Sjon schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 09:44:
Ik heb altijd wat moeite met die rekensommen, aangezien er nogal geschermd wordt met tienduizenden doden/jaar door luchtvervuiling. Ik ga er dan maar vanuit dat het 'gemiste' levensjaren maal gemiddelde levensduur gaat. Aan de andere kant, zonder vervoer geen hulpdiensten, bevoorrading, levensmiddelen e.d., wellicht is dan het dodental nog hoger. Je kan niet alleen de nadelen rekenen.
Evenzo energiecentrales. We zullen ze toch nodig hebben om te leven, anders kan het land geen 17+ miljoen mensen onderhouden.
[Voor 8% gewijzigd door ph4ge op 21-12-2018 09:52]
SW-0040-8191-9064
Het geeft wel aan dat net als bij mobiliteit er ook aan gezond eten nadelige gevolgen kleven, zoals bijna bij alles in het leven.n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 09:52:
Whataboutisme. Heb je ook een echt antwoord of ben je het gewoon met mijn stelling eens?
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
This is my signature. There are many like it, but this one is mine.
Probleem is dat uiteindelijk stilzitten en gewoon stoppen met leven het meest milieuvriendelijk is. Denk dat dat niet de boodschap is die je uit wil dragen.n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 10:36:
[...]
Klinkt leuk. Maar ik zie het zo dat de kosten in verhouding moeten staan tot de opbrengsten. Dus als je iets doet dat heel vervuilend is en daarmee hele hoge kosten hebt aan luchtzuivering/gezondsheidsklachten dat iets dus duur moet zijn om die maatschappelijke kosten te betalen.
Vervelend als werken daarmee minder loont maar je kan moeilijk de kosten van jou werk op anderen afschuiven.
Je kan anderhalf eeuw terug in de tijd, waarbij ambachten veelal thuis uitgevoerd werden.Piet_Piraat7 schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 10:43:
Het zou fijn zijn als de alternatieven dan wat beter waren, zoals treinen en bussen die vaker gaan. Niet iedereen kan makkelijk met het OV naar zijn werk, of werkt dichtbij genoeg om maar te fietsen.
[Voor 23% gewijzigd door Señor Sjon op 21-12-2018 10:49]
This is my signature. There are many like it, but this one is mine.
Inderdaad. Erg kort door de bocht om te stellen dat veel werk ook vanuit huis kan en dat je dan maar wat langer erover doet met het OV. Ik reis zelf anderhalf uur per dag enkele reis van achterhoek naar Utrecht voor mijn werk. Geloof me, dat doe ik niet voor de lol. De hoge huizenprijzen drijven steeds meer mensen naar goedkopere gebieden die daardoor ook verder moeten reizen voor hun werk.Señor Sjon schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 10:59:
Toch krijg ik het idee dat milieu heel erg boven de praktijk gezet wordt en dat het klein bier (de consument) veel meer moet bloeden dan de grootverbruiker.
Automobiliteit is de afgelopen decennia veel schoner en veiliger geworden, natuurlijk kan het nog beter en de wetgeving wordt verder aangescherpt en de overgang naar elektrische auto's is daarin een belangrijke stap. Laten we echter nou niet doen of de vermeende kosten qua levensverwachting ook maar opwegen tegenover de vrijheid en economische voorspoed die we mede daardoor verworven hebben. Het niet hebben van een stabiel inkomen, gebrek aan voldoende voedsel uit heel de wereld, niet de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, minder technologische ontwikkelingen etc. zal een veel groter negatief effect hebben op onze levensverwachting. Een deel van de weerstand is ook ideologisch.n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 10:57:
Natuurlijk niet. Maar gewoon blind met zijn alleen doorrijden met de auto tot iedereen er letterlijk dood bij neervalt vanwege luchtvervuiling en klimaatveranderingen lijkt mij ook niet een goed plan.
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
Dit is echt zo'n mooi voorbeeld waar een verandering die in de praktijk vrijwel geen effect heeft gehad op de gemiddelde snelheid enorm opgeblazen is tot iets heel groots ideologisch (en door de VVD in de beeldvorming heel slim gebruikt is). De meeste uitstoot komt nog steeds door het vrachtverkeer, scheepvaart, vliegverkeer en bijvoorbeeld cruiseschepen, allemaal zaken die buiten schot blijven zolang men dat bordje 130 als hoofdoorzaak van de vervuiling blijft zien (dat is het namelijk niet, waar het kon reden de meeste mensen vroeger ook al 130 en waar het te druk is haal je met moeite 110 ongeacht de borden langs de kant van de weg).n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 11:12:
Natuurlijk is het schoner geworden. maar de verhoging naar 130km/u heeft wel een flinke klap gegeven aan de luchtkwaliteit.
Emissie per voertuigkilometer sterk gedaald
De gemiddelde fijnstofemissie van wegvoertuigen per voertuigkilometer is in de periode 1990–2017 met 83 procent verminderd. De emissie van fijnstof per km door de verbranding van brandstof is met 92 procent gedaald, vooral door het gebruik van roetfilters. De slijtage-emissies van banden, remvoeringen en wegdek zijn min of meer gelijk gebleven. Het aandeel daarvan in de totale emissie van fijnstof van het wegverkeer is toegenomen van 12 procent in 1990 tot ruim 60 procent in 2017.
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
Ik claim nergens dat de verhoging dor grootste oorzaak is. Ik zeg echter wel dat het een onderdeel is. En geheel onnodig voor het verkeer. Er was vooral geen enkele reden om miljoenen uit te geven aan iets dat geen enkel voordeel had en wel veel nadelen. Maar dat is de VVD he, vooral op gevoel inspelen en niet op werkelijkheid. Diezelfde VVD die dus al die zaken die jij noemt buiten schot probeert te houden.hoevenpe schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 11:33:
[...]
Dit is echt zo'n mooi voorbeeld waar een verandering die in de praktijk vrijwel geen effect heeft gehad op de gemiddelde snelheid enorm opgeblazen is tot iets heel groots ideologisch (en door de VVD in de beeldvorming heel slim gebruikt is). De meeste uitstoot komt nog steeds door het vrachtverkeer, scheepvaart, vliegverkeer en bijvoorbeeld cruiseschepen, allemaal zaken die buiten schot blijven zolang men dat bordje 130 als hoofdoorzaak van de vervuiling blijft zien (dat is het namelijk niet, waar het kon reden de meeste mensen vroeger ook al 130 en waar het te druk is haal je met moeite 110 ongeacht de borden langs de kant van de weg).
Als je echt luchtkwaliteit belangrijk zou vinden dan zijn het verbreden van wegen (zodat er geen files staan), strenge controle op frauderen met 'schone vrachtwagens', minder cruiseschepen, etc. etc.
Sinds 1990 is de hoeveelheid fijnstof door personenvervoer spectaculair gedaald tot het niveau dat nu banden- en remslijtage 60% van de totale uitstoot voor hun rekening nemen, dat zijn factoren die bij een constante snelheid op een snelweg niet anders zijn bij 130, 120 of 100:
[...]
Waarom denk je zo makkelijk over verhuizen? Voor veel mensen een life-changing event, zeker als je uit een vertrouwde omgeving weg moet. Vaak is er ook een partner en/of kinderen in beeld die niet zomaar mee kunnen.n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 11:29:
[...]
Dichterbij betekend niet alleen in het centru, he. Er is echt wel voldoende te krijgen dichterbij en in de omgeving van Utrecht. Je moet alleen inleveren op ruimte/luxe.
Het is over de jaren heen cumulatief dat telkens zaken bij de consument landen (herinner je de verpakkingsbelasting nog? 1-op-1 doorbelast).[...]
Dan moeten we dus op andere partijen gaan stemmen dan de VVD/CDA. Kijk eens naar het huidige klimaatakkoord en welke partijen er nu klagen over dat de industrie te weinig betaald. Dat zijn de partijen waar je dan op moet stemmen.
Geen enkel voordeel?n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 11:40:
[...]
Ik claim nergens dat de verhoging dor grootste oorzaak is. Ik zeg echter wel dat het een onderdeel is. En geheel onnodig voor het verkeer. Er was vooral geen enkele reden om miljoenen uit te geven aan iets dat geen enkel voordeel had en wel veel nadelen. Maar dat is de VVD he, vooral op gevoel inspelen en niet op werkelijkheid. Diezelfde VVD die dus al die zaken die jij noemt buiten schot probeert te houden.
In het rekeningrijden topic heb ik meermaals de cijfers gepost, maar sinds 2008 zijn er 1 miljoen auto's en iets van 700k inwoners bijgekomen. Als we het wegennet niet aanpassen, loopt het gewoon vast. Je kan wel de prijzen blijven verhogen tot de weg leeg is, maar dan loop je leeg op WW- en bijstandspremies. Je kan niet ongebreideld de bevolking laten groeien EN planologisch alles in hokjes delen dat individueel vervoer noodzakelijk is zonder de wegen te upgraden. Ik zelf profiteer nog dagelijks van de verbreding Maasvlakte <> Vaanplein waardoor veel files daar nu weg zijn (buiten ongevallen), terwijl daarvoor het altijd vast stond.Verbreden van wegen lost helemaal geen files op, het zorgt alleen maar voor meer verkeer en dus weer files maar dan met meer autos er in. Dat is al lang onderzocht en bewezen. Kilometer en spitsheffing en acijnzen helpen juist tegen files.
En of dat gebeurt. Het surplus (miljarden blijven er over na aftrek OV) gaat nu naar de algemene middelen.Door harder rijden (want iedereen die eerst 130 ging gaat nu 140) moet er vaker geremd worden en de snelheid maakt dus wel degelijk uit.
Maar dat is allemaal buiten mijn oorspronkelijke stelling. Namelijk dat autos een hoge indirecte kosten hebben die meegenomen moeten worden in het kosten/baten plaatje en dat dat nu niet gebeurt.
This is my signature. There are many like it, but this one is mine.
-Het werk wat ik doe word alleen uitgevoerd in de universitaire ziekenhuizen hier in NL.n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 11:29:
[...]
Dichterbij betekend niet alleen in het centru, he. Er is echt wel voldoende te krijgen dichterbij en in de omgeving van Utrecht. Je moet alleen inleveren op ruimte/luxe.
[...]
[Voor 16% gewijzigd door superwashandje op 21-12-2018 12:35]
Life is not the opposite of Death, Death is the opposite of Birth. Life is eternal.
Volgens mij gebeurd dat dus al meer dan voldoende, nu de lasten nog meer verhogen wekt alleen maar woede op en ondermijnt het draagvlak.n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 11:40:
Maar dat is allemaal buiten mijn oorspronkelijke stelling. Namelijk dat autos een hoge indirecte kosten hebben die meegenomen moeten worden in het kosten/baten plaatje en dat dat nu niet gebeurt.
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
Nee, maar het kan ook geen kwaad als mensen die overwegen te verhuizen wel een beetje gestimuleerd worden om dit mee te wegen._JGC_ schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 13:03:
Voor de kosten en energie daarvan kan ik heel wat kilometerheffing betalen. Ik ga dus niet verhuizen voor mijn werk vanwege de kosten.
Dat is precies waarom milieu organisaties en vakbonden hun handen er vanaf trekken. Het doel van klimaatbeleid op zn VVD's is om het draagvlak voor dat beleid te ontmantelen en vervolgens electorale sier te maken door tegen je eigen beleid te zijn.n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 13:01:
Maar het is weer heel slim gespeeld hoor. Want de VVD roept bij de volgende verkiezingen 'wij willen wel naar links luisteren en het millieu beschermen maar kijk eens hoeveel geld dat kost' terwijl ze er zelf voor gekozen hebben om dat geld bij de burgers te haen in plaats van bij de daadwerkelijke vervuilers.
[Voor 47% gewijzigd door ph4ge op 21-12-2018 13:07]
SW-0040-8191-9064
Juist, maar als jij dan minder CO2-belastend kunt gaan produceren dan je concurrenten kun je meer winst in de zak steken. Het idee van belasting op milieuvervuilende zaken is niet dat er (meer) geld binnenkomt, het doel is vooral om gedragsverandering te stimuleren.rik86 schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 13:17:
[...]
Tja, uiteindelijk komt natuurlijk elke belasting bij de consument terecht, helemaal als iets landelijk geregeld is; Als je de enige in je branche bent die last heeft van een wet, dan kijk je wel uit om je prijzen te verhogen. Maar hebben al je concurrenten er ook last, waarom zou je dan niet je prijzen verhogen zodat je marge gelijk blijft. Want de kans is zeer aanwezig dat de concurrentie dat ook doet.
Falling isn't flying \ Floating isn't infinite
Onzin? Lekker discussiemethode.n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 13:01:
[...]
Wat een onzin:
- In praktijk maakt het vrijwel geen verschil, want het overgrote deel gaat toch om relatief korte ritten
- Juist meer files doordat er meer geremt word doro verschillende snelheden, dus juist minder doorstroom
- hoe kom je daar bij? Mensen die eerst niet aan het opletten waren doen dat nu niet ineens magisch wel
- is dat echt een voordeel? Ik zie er het voordeel niet van in in ieder geval
- Meegaan met de tijd noem je het, maar auto's zijn nog steeds zuiniger op 120km/u dan op 130km/u. Dus dat is geen argument. Dus heeft niets met meegaan met de tijd te maken.
- Op welke manier is sneller rijden gelijk aan meer rijcomfort? Ik zou zeggen jusit minder door meer geluid etc.
Nee, in die onderzoeken gaat men ervan uit dat de aanzuigende werking groter is dan het oplossend vermogen van meer asfalt. Dat tussendoor ook de economie weer aantrekt wordt wel meegenomen, alleen is de berekeningsmethode van dien aard dat dit gedempt meegenomen wordt. Je moet er niet aan denken dat de nulsituatie die bepaalde partijen willen er daadwerkelijk was gekomen:[...]
De onderzoeken zijn meerdere keren voorbij gekomen in het rekeningrijden topic en meer asfalt =/= minder files.
https://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10360102/www.bnr.nlVolgens de minister is de conclusie dat de aanleg van meer asfalt de afgelopen jaren niets heeft opgeleverd onjuist. "We zijn meer gaan rijden: er rijdt nu 12 procent meer verkeer rond dan in 2008, het file-rampjaar. We weten dus heel veel verkeer te verwerken met minder files dan toen."
We hebben bijna het groeitempo van een derdewereldland qua bevolking. Dus ja, dan moet je de infrastructuur telkens uitbreiden.Niet eerder verreden de Nederlanders zo veel kilometers op de weg als vorig jaar: maar liefst 147 miljard, een stijging van bijna 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 'De economie trekt weer aan, er zijn meer mensen aan het werk', zegt hoogleraar Transportbeleid Bert van Wee van de TU Delft.
Het is ook niet te kwantificeren, net als dat mensen blij worden om individueel met hun gezin op pad te kunnen of met de sportvereniging naar een ander vereniging rijden zonder uren reistijd te hebben. Kwantificeer dat eens? Dat kan ook niet.[...]
ik heb het over gezondsheidsklachten en millieuproblemen. Die worden helemaal niet gedekt door die miljarden. Dat was mijn hele punt. Neem die kosten eens mee in de berekening voordat je claimt dat er teveel betaald word.
De klimaattafels had iedereen zitten en allemaal kwamen ze tot dezelfde conclusie, belast de consument. Logisch, want die zat niet aan tafel.[...]
Ik snap je situatie wel, maar toch kies je er zelf voor om dit werk te doen op deze locatie. Natuurlijk heb je goede redenen om dat te doen maar het is en blijft je eigen keuze.
[...]
Weer die claim dat het al meer dan voldoende is. Maar heb je al eens naar die indirecte kosten gekeken? Dat draagvlak wegnemen is alles wat je doet als je eindeloos blijft herhalen dat het al te veel kost. Dus begin eens met bekijken wat het daadwerkelijk kost in plaats van zelf actief dat draagvlak te ondermijnen.
[...]
Of we moeten collectief eens ophouden met doen alsof links de schuld is van de verhogignen van belasting e.d. en begrijpen dat partijen als de VVD, FvD en PVV daar niets aan gaan doen.
het zijn niet de maatregelen die mensen naar die gele hesjes duwen maar mensen die eindeloos lopen te klagen dat de overheid ons naait en dat dat allemaal de schuld is van 'random clubje elite, vaak links genoemd'.
Minder klagen en meer op andere partijen stemmen helpt meer om mensen bij de PVV/FvD weg te houden.
[...]
Realistisch is dat we het millieu moeten verbeteren omdat we anders allemaal doodgaan. Niet realistisch is doen alsof we dezelfde welvaart kunnen houden of doen alsof de burgers maar alles moeten betalen.
Het is een grote propaganda truc van rechts om te doen alsof links heel idealistisch is met het millieu redden maar niet realistisch en zij wel. Het is niets meer dan een truc want de kosten bij de burger leggen komt meer door rechts beleid rondom bedrijven dan door links beleid rondom millieu.
Maar het is weer heel slim gespeeld hoor. Want de VVD roept bij de volgende verkiezingen 'wij willen wel naar links luisteren en het millieu beschermen maar kijk eens hoeveel geld dat kost' terwijl ze er zelf voor gekozen hebben om dat geld bij de burgers te haen in plaats van bij de daadwerkelijke vervuilers.
This is my signature. There are many like it, but this one is mine.
Sorry, maar jouw argumenten vind ik net zo onzinnig.n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 14:04:
[...]
Je kan ook ingaan op de argumenten die ik er onder zet. Je kwam gewoon met een hoop onzin in dat lijstje. ik rij elke dag ~30km enkele rijs naar mijn werk, over de snelweg. En familie woont ~100km weg.
Die milieudoden zijn net zulk giswerk anders? Hele wijken zouden al uitgestorven moeten zijn volgens menig rapport. Maar om in het verhuisadagium te blijven, mensen hoeven niet in de grote stad of langs de snelweg te wonen. Dan verhuis je toch gewoon?[...]
Die onderzoeken gaan inderdaad uit van een aantal punten. Maar dat is met reden.
[...]
Je stelt hier iets waar moeilijk een waarde aan toe te kennen is (gevoelspunten) gelijk aan iets waarvan de waarde moeilijk te berekenen is (daadwerkelijke waarde en fysieke punten). Dat is een vreemde manier van redeneren.
Als ik dit volg (https://www.ad.nl/politie...-7-naar-15-euro~a5c8a624/) dan komt het voor de FNV erop neer dat ze een kolenfonds wilden voor werknemers die bij sluiting van centrales betrokken zijn. Eigenlijk klein bier (paar duizend werknemers) ten opzicht van de consumentenbelang.[...]
Waarom komen dan bepaalde partijen wel in opstand tegen het feit dat de industrie te weinig betaald en de consument te veel? Als volgens jou alle partijen toch hetzelfde zijn?
https://nos.nl/artikel/22...takkoord-onvoldoende.html
This is my signature. There are many like it, but this one is mine.
130 rijden zorgt niet voor een betere doorstroming. De beste doorstroming heb je als er weinig verschil in snelheid is. Dus als je andere weggebruikers meetelt is het zelfs minder dan die 5 minuten.Señor Sjon schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 14:42:
[...]
Men rijdt nooit puur 120 of 130. Doordat de rest ook sneller rijdt, kan je meer opschieten dan sec die 5 minuten. Overigens gaat het een stuk harder als je die minuten omslaat naar aantal weggebruikers en de kilometers die ze rijden. Bij 20k km jaar scheelt een 10km/u hogere gemiddelde snelheid je meer dan een halve dag per jaar per persoon.
Sorry wat? Waar praat je nu over?[...]
Let vooral niet op je eigen drogredenen.Alle nadelen moeten ten laste van de automobilist en de voordelen ten faveure van de samenleving? Hoe wil je het zien?
Oftewel waarom claim je dan dat alle partijen toch gelijk zijn in deze?[...]
Ik ga er meer vanuit dat het en/en wordt. De plannen met de energiebelasting van de Samson-tafel lijken gewoon doorgang te vinden.
[...]
De klimaattafels hebben geen politieke partijen erin zitten, dat zijn nu pas aan de beurt bij de behandeling in de TK. De werkelijke standpunten komen daar pas naar voren en de bekostiging ervan (ik zie weer heel vaak rekeningrijden langskomen, hoi werkend Nederland).
Elke dag 5 minuten heen en 5 minuten terug tikt toch aan, komt bij dat als er echt sprake is van beperkte doorstroming de snelheid er toch wel uitgaat. Uiteindelijk is het een heel beperkte maatregel die voor de beeldvorming heel goed heeft uitgepakt, elke automobilist denkt bij een bord 130 nu 'VVD' en daar kan electoraal geen stapel vaasjes tegenop.n3othebest schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 14:46:
130 rijden zorgt niet voor een betere doorstroming. De beste doorstroming heb je als er weinig verschil in snelheid is. Dus als je andere weggebruikers meetelt is het zelfs minder dan die 5 minuten.
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
[Voor 22% gewijzigd door Waah op 21-12-2018 15:33]
Fijn dat selectief quoten en ik ben blij dat je erover valt. Heb je ook al gezien hoe vaak 'verhuizen' als argument gebruikt wordt voor iemand die ver van zijn werk woont? Die moet dan huis & haard maar verlaten voor de klimaatambities en om bv rekeningrijden te beperken. Als je dat omdraait, is het opeens wel een probleem.Delerium schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 15:36:
[...]
Ik dacht even dat je begaan was met mensen die door kostenstijgingen misschien moeten verhuizen.
[...]
Heb ik me toch weer vergist. Al die andere dingen die je dan erg vindt en in dit topic post zijn blijkbaar alleen maar als afleiding bedoeld.
This is my signature. There are many like it, but this one is mine.
Sinds een paar maand is in mijn branche (installatie) de verwijderingsbijdrage voor diverse artikelen weer ingevoerd. Is ruim een decennium geleden ingevoerd en ook weer afgeschaft omdat werkelijk niemand de apparaten waar het voor geldt ter retour bij de leverancier aanbiedt. De geldpotten zaten na een paar jaar zo vol dat er maar mee gestopt is.rik86 schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 13:17:
[...]
Tja, uiteindelijk komt natuurlijk elke belasting bij de consument terecht, helemaal als iets landelijk geregeld is; Als je de enige in je branche bent die last heeft van een wet, dan kijk je wel uit om je prijzen te verhogen. Maar hebben al je concurrenten er ook last, waarom zou je dan niet je prijzen verhogen zodat je marge gelijk blijft. Want de kans is zeer aanwezig dat de concurrentie dat ook doet.
Uhm, hoezo zie je daar een tegenstrijdigheid in? Volgens mij is je sarcasme-meter stukDelerium schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 15:36:
[...]
Ik dacht even dat je begaan was met mensen die door kostenstijgingen misschien moeten verhuizen.
[...]
Heb ik me toch weer vergist. Al die andere dingen die je dan erg vindt en in dit topic post zijn blijkbaar alleen maar als afleiding bedoeld.
't Het nog nooit, nog nooit zo donker west, of 't wer altied wel weer licht
Je kunt wel prima vinden dat mensen dichter bij hun werk moeten wonen EN dat we meer aandacht moeten besteden aan het mogelijk maken daarvan. Ik zie daar dan ook niets tegenstrijdigs in.AGee schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 19:00:
[...]
Anywayz, for the record: Veel mensen zien wel de dubbele moraal die gehanteerd wordt in dergleijke discussies. Je kunt niet "ga maar verhuizen" combineren met "verhuizen is lastig" al naar gelang afhankelijk van wanneer het één of het ander uitkomt
Never explain with stupidity where malice is a better explanation
Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite
Tweakers vormt samen met
Hardware Info,
AutoTrack,
Gaspedaal.nl,
Nationale Vacaturebank,
Intermediair en
Independer
DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022
•
Hosting door True
Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.
Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details
Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details