Acties:
 • +13Henk 'm!

 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 03:42

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
Mede-auteur:
 • Chaoss
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 23:11

ChaossPlayStation 4 discussie-topic - DEEL 10


Welkom in het discussietopic over de PlayStation 4. In deze allereerste post zul je allerlei handige informatie vinden over de PlayStation 4. Daarnaast kun je in dit topic natuurlijk al je ervaringen die je hebt gehad met de PlayStation 4 posten of simpelweg discusïeren over de PS4.

Aanverwante topics:

Inhoudsopgave


Hardware

Als je de PlayStation 4 koopt, dan krijg je altijd:
 • PlayStation 4 console
 • DualShock 4 (V2) controller
 • Monoheadset
 • HDMI kabel
 • Stroomkabel
 • USB kabel
 • 14 dagen PlayStation Plus voucher

In dit gedeelte krijg je meer informatie over de PlayStation 4 in verschillende uitvoeringen, de DualShock 4, de PlayStation Camera (niet meegeleverd) en andere accessoires zoals de headset.

Kenmerken

x86-architectuur
Sony gebruikt voor het eerst de x86-architectuur in de PlayStation 4. Deze architectuur wordt ook in computers gebruikt en heel veel ontwikkelaars hebben daar dan ook ervaring mee, waardoor het ontwikkelen van spellen veel makkelijker is geworden voor ontwikkelaars. AMD heeft voor Sony een chip gemaakt waarbij CPU en GPU beiden inzitten. De GPU is gebaseerd op de Radeon graphics engine van AMD.

8 GB GDDR5 RAM (geheugen)
De PlayStation 4 wordt geleverd met 8 GB GDDR5 geheugen. Er is gekozen voor GDDR5 omdat dit een hoge bandbreedte heeft. Aangezien de CPU en GPU op 1 chip zitten in de PS4 is dat erg handig.

Verwisselbare Harde Schijf
Het is eenvoudig om de harde schijf van je PS4 zelf te verwisselen/vervangen. Hoe je dat precies doet verschilt per model PS4. Linkje naar de handleiding:
> PS4: harde schijf upgraden

Je kunt ook een externe harde schijf aansluiten voor aanvullende opslag. Via de Instellingen kun je eenvoudig games verplaatsen naar de externe harde schijf. Handig hieraan is dat je je externe schijf kan meenemen en aansluiten op een andere PS4. Houd er wel rekening meedat je voor toegang tot digitale games je wel moet zijn ingelogd met je eigen SEN-account op de andere PS4.
> Je PS4-gamegegevens beheren in systeemopslag

Verschillende uitvoeringen

Originele PS4
Sinds de introductie heeft Sony enkele veranderingen doorgevoerd in de hardware. Interne onderdelen zijn geupgrade, en dat heeft zijn effect gehad op electriciteitsverbruik, wartmeproductie en gewicht. Ook het uiterlijk is licht gewijzigd bij het de 1200-serie: zo heeft het deksel van de HDD bay nu ook in matte afwerking uitgevoerd, waar voorheen dit kapje een glanzende afwerking had.

Verder heeft Sony besloten de tip-toetsen te vervangen door mechanische. Daarnaast heeft Sony 1 TB versie uitgebracht in plaats van 500 GB. Deze uitvoering is echter ook al uitgebracht in de 1100-serie, wat het niet overzichtelijker op maakt.
Deze modellen PS4 waren ook in het wit verkrijgbaar en zijn er enkele bundels verschenen met een alternatief, exclusief uiterlijk. Als toppunt heeft Sony ter ere van het 20-jarige bestaan van PlayStation een speciale Limited Edition gemaakt in gelimiteerde en genummerde oplage. Deze console heeft een klassiek grijs uiterlijk gekregen, als verwijzing naar de eerste PlayStation.

PS4 Slim
Net voor de release van de Pro werd ook een kleinere 'Slim' versie van de standaard PS4 uitgebracht, zoals tot nu toe altijd gebruikelijk is geweest in de levensspanne van alle Playstation systemen. De Slim versie heeft dezelfde hardwarespecificaties, maar zit in een (ongeveer) 40% kleinere behuizing waarvan het uiterlijk ook wat is aangepast.

Er is door Sony ook wel het een en ander weggelaten: de PS4 Slim heeft geen lightbar meer (status led) ten behoeve van de nieuwe aan/uit en eject toetsten. De optische uitgangspoort aan de achterzijde ontbreekt ook. De harddrive is wel nog altijd zelf te vervangen; ditmaal via een 'luikje' aan de achterzijde (tevens bij de Pro).

De Slim is verkrijgbaar in 500Gb en 1Tb varianten en wordt geleverd met de nieuwe versie van de DualShock4 controller.

Verkrijgbaar in zwart, wit, goud en zilver.


PS4 Pro
De PS4 Pro is sinds eind 2016 beschikbaar en is een PS4 met krachtigere hardware aan boord. Een tussentijdse hardware upgrade is vrij uniek voor consoles en er werden dan ook veel kritische vragen gesteld. Men was voornamelijk bang dat er een scheiding zou ontstaant tussen eigenaren van een 'standaard' PS4 en een Pro model.

De Pro heeft flink meer rekenkracht aan boord, met name de GPU; 4,20 TFLOPS ten opzichte van de 1,84 TFLOPS van een PS4 (Slim). Met deze extra rekenkracht ondersteund de Pro Native 4k resolutie met HDR, al zal dat voor een handvol games zijn weggelegd. De meeste games zullen 4k op een slimmere manier neerzetten met "checkerboard-upscaling".

De Pro wordt standaard met een 1 Tb schijf geleverd, en is verkrijgbaar in zwart en wit.Accessoires


DualShock 4
DualShock 4: veel verbeteringen en nieuwe functies
Sony heeft tijdens de ontwikkeling van de DualShock 4 aan 30 gamestudio's feedback gevraagd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de vernieuwde DualShock 4 controller. De DS4 is groter dan de DS3 en door een geringe gewichtstoename ligt deze degelijker in de hand, ook bij mensen met grotere handen. Verder kent de DS4 enkele nieuwe snufjes:

SHARE-knop
Met de "SHARE"-knop kun je op elk moment screenshots of filmpjes opslaan of op het internet plaatsen. De laatste 15 minuten aan gameplay wordt namelijk altijd opgenomen door de PlayStation 4 door een secundaire processor.

Lightbar
De DualShock 4 heeft een light bar die allerlei kleuren kan aannemen, waarmee de PlayStation Camera de controller kan herkennen. Daarnaast kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van de light bar voor toegevoegde effecten.
Om de accu te besparen kun je zelf de helderheid van de lightbar instellen.

Touchpad
In het midden zit een kleine ingebouwde touchpad. Deze touchpad kan op allerlei manieren door de ontwikkelaars worden gebruikt. Daarnaast is het indrukbaar en fysiek als knop te gebruiken.
In de V2 versie zit ook bovenin de touchpad een kleine lightbar.

Ingebouwde speaker & hoofdtelefoon ingang
De ingebouwde speaker kan worden gebruikt door ontwikkelaars voor extra geluiden naast het standaard geluid. Hierdoor is de immersie te vergroten.
Daaronder zit een 3,5mm jack audioingang in de controller. Hier is de meegeleverde earbud-koptelefoon op aan te sluiten om het chatgeluid via te laten verlopen, of een eigen (stereo) headphone op aan te sluiten.

Bewegingssensoren
Sony introduceerde in 2005 al allerei verschillende bewegingssensoren in de SIXAXIS (voorloper van DualShock 3). In de tussentijd zijn deze sensoren veel accurater geworden, mede dankzij de implementatie in smartphones en tablets. Ook de latency (vertraging) is stukken verbeterd, en zijn de trilmotortjes geupgrade

De Dualshock 4 is los te verkrijgen in veel verschillende kleuren; de kleuren wisselen en met de V2 versies zijn vaak ook de zwarte grip (achterkant) meegekleurd.PlayStation Camera

De PlayStation Camera is de opvolger van de PlayStation Eye (die gebruikt werd bij motion games voor de PlayStation 2 en PlayStation 3). De camera bestaat uit 2 lenzen die samen een ruimtelijk beeld vormen en daarmee objecten ruimtelijk kunnen tracken. De twee lenzen hebben elk een resolutie van 1280 x 800. Framerates verschillen per resolutie: bij 1280*960 is 60 fps mogelijk, op 640*480 120 fps en op 320x192 240 fps.

De camera heeft een kijkhoek van 85°.
De nieuwste variant heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen; wat minder hoekig en mooi afgerond. Deze nieuwe versie heeft ook betere camera's en wordt aanbevolen voor de PlayStation VR

Spraakbesturing & Noise cancellation
De PS Camera heeft een 4-kanaals microfoon waarmee onder andere achtergrondgeluid wordt gefilterd. Je kunt de microfoon gebruiken voor stemcommando's binnenin het PS4 besturingssysteem, zoals bijvoorbeeld het starten van een game of het maken van een screenshot.

Gezichtsherkenning & tracking
De PlayStation Camera kan daarnaast je gezicht herkennen, hiermee kun je automatisch inloggen op je account. De PS Camera is ook in staat om meerdere punten tegelijk te tracken: Gezichten, handgebaren, de lightbar van de controller, de VR headset voor ruimtelijke bepaling.

Livestreamen
Dankzij de camera kun je bij het streamen van je content ook jezelf weergeven (picture in picture) en live commentaar verzorgen.
Ondersteunde diensten zijn: Twitch, UStream en YouTube Livestream.

PlayStation VR

Virtual Reality voor de PS4!
In navolging van de onwtikkelingen op het gebied van VR (met name door Oculus Rift), kwam Sony met Project Morpheus op de proppen. Project Morpheus, omgedoopt tot PlayStation VR, is een virtual reality-headset voor PS4 die de deur opent naar revolutionaire, meeslepende game-ervaringen. Deze headset maakt samen met de PlayStation Camera gebruik van een ultramodern HD-beeldscherm, bewegingssensoren en 3D-audio waardoor je je 'in' de gamewereld bevindt.
De belangrijkste kenmerken van de PSVR:
 • OLED scherm van 5,7 inch met een resolutie van 1920 * 1080
 • verversingssnelheid van 120 Hz (60 Hz per oog).
 • latency van < 18 ms.
 • Kijkhoek van ~100 graden
PlayStation VR verscheen in oktober 2016 op de markt voor 399 euro.

Details:
 • De PlayStation Camera is vereist voor ruimtelijke tracking, dus voor gaming.
 • De PS VR is zonder Camera te gebruiken als scherm (Cinematic Mode) voor bijvoorbeeld het kijken van video.
 • Elk spel zal te spelen zijn met een Dualshock4 controller (Move controllers dus geen noodzaak)
 • De PS VR wordt via een extra kastje op je PS4 aangesloten
 • In de doos zit naast de bril, het kastje en de kabels ook stero in-ear plugs en een demo-disc.


Andere accessoires
Verder zijn de volgende optionele, officiele Sony accesoires verkrijgbaar:

Oplaadstation
Sony biedt los ook een 'charging station' aan, waarbij je meerdere PS4 controllers tegelijkertijd kan opladen.

Verticale Standaard
Sony biedt los ook een 'vertical stand' aan, waarmee je de PlayStation 4 veilig overeind kan laten staan. Deze is uitsluitend voor de Originele PS4 verkrijgbaar

Aangepaste deksels
Sinds oktober 2015 zijn er ook losse deksels voor de harde schijf-bay verkrijgbaar. De beschikbare kleuren zijn: Aqua Blue, Neon Orange, Red, Glacier White, Gold en Silver. (alleen voor de originele PS4)

Draadloze Gold en Platinum Headset
Sony biedt ook een officiele Gold Headset en Platinum Headset voor de PlayStation 4 aan. Beide headsets bieden een virtuele 7.1 Surround Sound ervaring, en zijn dankzij de meegeleverde dongle ook te gebruiken op je Windows en Mac PC.

Stereo oordopjes
Nieuw in het assortiment zijn de nieuwe stereo-oordopjes voor je PS4 met noise-cancellation en een microfoon.


Software

In dit gedeelte zul je informatie aantreffen over:
PlayStation Dynamic Menu

Het PlayStation System Software is het besturingssysteem voor de PlayStation 4. Het besturingssysteem is erop gericht om snel te kunnen worden gebruikt, multitasken en sociale functionaliteiten (zoals het delen van screenshots uit games).

Accounts
Op de PS4 kun je meerdere accounts instellen voor verschillende gebruikers. Elk account beheert eigen instellingen, aankopen, PS Plus abonnement, vriendenlijsten, berichten en trophies. Een groot voordeel is dat je met je account kunt inloggen op een willekeurig andere PS4 systeem en zo al je instellingen automatisch meeneemt. (Digitaal) aangeschafte games kun je dus overal spelen. Let wel dat voor het online opslaan van savegames en game-instellingen een PS Plus abo nodig is. Micro-DLC (zoals een ingame aangekochte skins of wapens) worden niet onderling gedeeld.

Sub-accounts
Onder elk master-account kun je tot 6 sub-accounts aanmaken die beheert worden door het master-account. Dit is met name handig voor kinderen, waarbij het master-account instellingen voor Ouderlijk Toezicht kan beheren, en daarmee bijvoorbeeld aankopen uit de Store of leeftijdsgebonden content kan blokkeren. Het beheer gaat over de accounts, dus ook als iemand met een sub-account inlogt op een ander PS4 systeem, blijven de restricties gelden. Berichten sturen en ontvangen is niet te blokkeren of te filteren.

Tieneraccounts maken: tieners (13 – 17 jaar) kunnen nu een eigen account maken en in de offlinemodus spelen totdat ouders het account goedkeuren en de instellingen voor ouderlijk toezicht hebben voltooid.

Onderling delen van content
Het is mogelijk om content te delen tussen de verschillende accounts op de PS4. Zo zijn games, thema's en applicaties die zijn geinstalleerd op het systeem toegankelijk voor alle gebruikers (met de beperkingen die worden nageleefd onder ouderlijk-toezicht). Ook worden bepaalde voordelen van PS Plus gedeeld als een account met een Plus abonnement het PS4-systeem instelt als Primaire PS4-systeem.

Om de content (de games, thema's, applicaties) die behoort aan een account te delen op een specifiek PS4 systeem, moet je op dat systeem inloggen met het account en de PS4 instellen als 'Primair PS4-Systeem (Primary PS4)' Onder [PlayStation™Network/Accountbeheer] > [Activeren als je primaire PS4] > [Activeren]. Dit moet je voor elk account afzonderlijk doen. Content wordt dus alleen gedeeld met andere gebruikers op de PS4 die staat ingesteld als Primair.
Voorbeeld: Jij hebt een PS4 systeem thuis en jouw account heeft deze PS4 ingesteld als Primair PS4-systeem. Een vriend die langskomt en met zijn account inlogt heeft toegang tot de games die jij hebt geinstalleerd/gekocht. Jij hebt echter geen toegang tot de games, etc. van je vriend tenzij hij jouw PS4 instelt als zijn Primaire PS4-systeem.
US-accounts
Aangezien het aanbod van content veel groter is in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, en de aankoop van content vaak een stuk goedkoper is, maken veel spelers in Europa een account aan in de VS. Hiervoor voert men een fictief adres is en koppelt een creditcard aan het account. Door in te loggen vanaf je PS4 op dit account en deze PS4 onder dit account te activeren als 'Primair systeem', worden de aankopen in de US store dus gedeeld met je Nederlandse account.

[disclaimer]
Het aanmaken van een account in een ander land dan waar je woonachtig bent, gaat in tegen de servicevoorwaarden van PlayStation Network en Sony Entertainment Network. Het aanmaken van een buitenlands account en alle eventuele gevolgen zijn dus geheel op eigen risico en niet zonder gevaar. Sony kan accounts blokkeren / bannen, waarbij je al je aankopen kwijt bent. Sony kan in de toekomst mogelijk ook de voorwaarden wijzigen.


Apps
Entertainment Apps
Net zoals op de PlayStation 3 zijn er voor de PlayStation 4 ook weer apps beschikbaar. Het aantal apps is sinds de release flink uitgebreid.

Bekende apps zijn Netflix, YouTube, Twitch, Spotify, Videoland, Plex, Pathe Thuis, NOS, etc. Voor een actueel aanbod van apps ga je in je PS Store naar "Apps".

Play As You Download
Sneller gamen met Play As You Download
Als je digitaal games aanschaft, dan zal "Play As You Download" van toepassing zijn: zo hoeft maar een gedeelte van de game gedownload en geïnstalleerd te worden en vervolgens kun je beginnen met spelen. De rest van de game wordt gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond. Je kunt hierdoor dus veel eerder beginnen met het spelen van een game.

Suspend & Resume
Pauze functie
Suspend & Resume is een functie die je game pauzeert en de console vervolgens in een low-power modus plaatst. Stel je zit midden in een potje FIFA 14 en je moet plotselnig een paar uur weg, dan kun je de "Suspend & Resume" functie gebruiken. Zodra je terugkomt kun je de PS4 weer aanzetten en je kunt binnen enkele seconden meteen verdergaan waar je gebleven was.

Remote Play [ PC &MAC ]

https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/images/icon_remotePlay.pngSinds firmware 3.50 is het mogelijk om via je Windows of Mac PC de PS4 via Remote Play te gebruiken. Hiervoor moet je een app downloaden en installeren, en kun je door een DualShock 4 controller met een USB kabel aan te sluiten gamen.

Uitleg van de stappen, apps en systeemvereisten zijn hier te vinden.

Voor een soepele werking is het raadzaam om een degelijke PC en een snelle (bekabelde) internetverbinding te hebben.
Voor het streamen van de games kun je kiezen voor verschillende resoluties en framerates:

Resoluties: Laag [360p], Standaard [540p] en Hoog [720p].
Framerates: Standaard [30fps] en Hoog [60fps]

Met een speciale USB-adapter kun je ook je DualShock4 aansluiten op je Windows PC of Mac.

"SHARE"-functie
SHARE functies via de knop op de controller
De DualShock 4-controller heeft een aparte "SHARE"-knop. Met deze knop kom je in het SHARE menu, waar je screenshots en video's kunt opslaan en delen, of het broadcasten van je live gameplay kunt starten/stoppen.

Automatisch 15 minuten aan video
De PlayStation 4 houdt altijd automatisch de laatste vijftien minuten aan gameplay bij. Als je dus iets heel leuks of gaafs doet in een spel, dan kun je altijd op de "SHARE"-knop drukken en alsnog een video of screenshot delen. Je kunt de PS4 ook instellen op de laatste 10 of 5 minuten op te slaan, of een opname starten met de SHARE-toets.

Livestreamen
Je kunt ook je game livestreamen via bekende, grote websites. Indien je hiervoor kiest, kun je ook de PlayStation Camera gebruiken om live commentaar te geven of om jouw eigen gezicht ook in beeld te tonen.

Ondersteunde diensten: Ustream, Twitch, YouTube Live, Dailymotion

Shortcuts
Je kunt de functionaliteit van de SHARE-knop tot een bepaalde mate zelf instellen. Zo kun je instellen dat bij het kort indrukken van de knop er automatisch een video wordt opgeslagen, bij het snel dubbel indrukken een screenshot en bij het lang indrukken het menu. Je kunt dit helemaal naar eigen wens instellen: je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat 'lang indrukken' gelijk staat aan een screenshot maken.

Bij het uploaden van screenshots en videoclips kunnen spelers andere spelers taggen met wie ze hebben gespeeld. Om te kiezen wie jou kan taggen, selecteer je [Instellingen] > [PlayStationNetwork/Accountbeheer] > [Privacy-instellingen] > [Je ervaring delen] > [Tags].

SHAREfactory
Met de SHAREfactory app kun je zelf video's editen en direct uploaden naar YouTube, Facebook en Twitter. Je kunt je video's eenvoudig voorzien van overgangen, intro's en outtro's, stickers, effecten, muziek, commentaar

Communities
communities
Met de software update 3.0 werden de Communities geintroduceerd. Het is hierdoor nog makkelijker om groepen spelers te vinden met gelijke interesse's. Er is een gezamelijke 'chat' en je kunt eenvoudig zien welke andere leden aan het spelen zijn en welk spel. Vanuit hier is het ook eenvoudiger om een Party te starten.
Je vind de Communities naast je Vrienden menu.

Voor de Gathering of Tweakers community is er bijvoorbeeld een grote PS4 Community. Als je je hierbij wilt aanmelden kun je de community vinden via de zoekfuntie; de community heet "Gathering of Tweakers". Je kunt deze vrij betreden.Events
https://static.tweakers.net/ext/f/VsvlPBZ3aKa8BFoqJCecRl7m/full.gif
Met de 3.0 firmwareversie zijn ook de 'Events' toegevoegd. Hier kun je voor jou interessante evenementen vinden en je daarvoor aanmelden voor specifieke games en officiële game broadcasts.

Het is ook mogelijk om je eigen Event aan te maken en je vrienden hiervoor uit te nodigen. Selecteer [Events] > [Event maken], stel de datum, tijd, het aantal spelers dat kan meedoen en andere details in en verstuur vervolgens uitnodigingen naar de spelers met wie je wilt spelen. Je kunt ook events maken in [Berichten].PS Apps

De Playstation Companion App is opgesplitst in meerdere apps; zo wordt de app niet te bulky, werken ze vlotjes en hoef je alleen te installeren wat je wilt gebruiken. Hieronder gaan we per app in wat je ermee kunt doen en linkjes naar de Play Store en App Store.

PlayStation App

PS app
 • Blader door de PlayStation Store, los codes in en beheer downloads op afstand zodat je meteen kunt beginnen als je er klaar voor bent.
 • Blijf op de hoogte van recente activiteiten van je vrienden en de PlayStation-community met Wat is er nieuw? Je kunt onderweg ook statussen schrijven.
 • Bekijk je PlayStation Network-trofeeën en vergelijk jouw voortgang met die van je vrienden.
 • Bekijk komende evenementen en meld je aan voor nieuwe evenementen.
Play Store App Store

Messages App

Messages appChat over je favoriete games, plan multiplayer-wedstrijden en stuur game-uitdagingen naar je vrienden.
 • Bekijk je vriendenlijst om direct te zien wie er online is en wat ze spelen.
 • Verstuur tekstberichten of gesproken berichten naar individuele vrienden of vriendengroepen, wanneer je maar wilt.
 • Upload en deel je eigen afbeeldingen en bijlagen of ruil PlayStation-stickers.
 • Zoek nieuwe PlayStation Network-contacten en voeg ze toe.
Play Store App Store

Communities App

Communities appPraat mee met duizenden gelijkgestemde spelers in onze officiële online PS4-community's en blijf op de hoogte — waar je ook bent — met de officiële Communities-app voor op je smartphone.

Plaats snel en eenvoudig tekstberichten en afbeeldingen in discussies, zoek onderweg naar nieuwe community's en onderwerpen en vind gamers om online mee te gamen.

Play Store App Store

Second Screen App

Second Screen app
 • Navigeer op een intuïtieve manier door je PS4-menu's vanaf een telefoon of tablet.
 • Voer moeiteloos tekst in met een toetsenbord op het scherm.
 • Bekijk extra content, zoals maps en radars, in compatibele games.
Play Store App StoreServices
Online / Cloud services
De PlayStation 4 ondersteund verscheidene online functionaliteiten. De meeste functionaliteit zit in het PlayStation Plus abonnement, hieronder verder uitgesplitst.

PlayStation Plus PlayStation Plus
PlayStation Plus
PlayStation Plus is een betaalde dienst van Sony die zorgt voor enkele extra voordelen. Plus is niet verplicht, maar in de praktijk voor veel zaken wel vereist, zoals multiplayer functionaliteit.
De abonnementen kosten standaard €59.99 / jaar, €24,99 / kwartaal of €7.99 / maand. Er zijn echter met regelmaat aanbiedingen waarbij de abonnementen een stuk voordeliger zijn te krijgen. Houd hiervoor dit topic of [PS] Playstation Plus in de gaten, of stel een prijsalert in in de Pricewatch.

De voordelen van PlayStation Plus in een notendop:
 • Online Multiplayer
  Online Multiplayer zorgt ervoor dat je online tegen andere kunt gamen. Je kunt bijvoorbeeld in Battlefield online tegen andere spelers strijden.
 • Instant Game Collection
  Met PlayStation Plus krijg je toegang tot de 'Instant Game Collection': als je je inschrijft krijg je direct toegang tot een aantal top games (metacritic-score van 70 of hoger). Daarnaast krijg je elke maand een nieuwe gratis PS4 game.
 • Kortingen
  Je krijgt in de PlayStation Store exclusieve kortingen
 • Online Game Saves
  Jouw game saves worden online opgeslagen, waardoor je op elke PS4 verder kan gaan in een game waar jij gebleven was.
 • Andere voordelen
  Onder andere exclusieve game content, automatische download en installatie van game patches, en meer.
PlayStation Plus Multiplayer
Online Multiplayer is op de PS4 onderdeel van PS+. Voor de meeste games betekent dat wanneer je online wilt spelen, je een PS Plus abonnement nodig hebt.

PlayStation Plus Gratis Maandelijke Games
Als je PlayStation Plus hebt, dan krijg je ook elke maand gratis games:
 • PS4 games
 • VR games (hoewel zeldzaam)
 • PS Vita games *
 • PS3 games *
* Vanaf Maart 2019 zullen er geen PS3 en PS Vita games meer bij de maandelijkse games zitten.

Het aanbod wordt elke maand vernieuwd: je moet er dus op tijd bij zijn, want je kunt de games niet achteraf 'aanschaffen'. Je kunt de games wél nogmaals achteraf downloaden als je ze al een keer eerder hebt gedownload of als je ze tijdens de actieperiode hebt toegevoegd aan je bibliotheek (installeren is dus niet vereist, je moet de game allen 'claimen').

Je kunt de gratis games via PS+ alleen spelen als je lid bent van PS+. Als je je PS+ Abonnement (tijdelijk) stopzet verlies je toegang tot de games die je hebt toegevoegd aan je bibliotheek via PS+.

PlayStation Plus Korting in PS Store
Met PS+ krijg je korting in de digitale online PlayStation Store. Je krijgt meestal korting op indie games of oudere triple A games, die al in prijs zijn verlaagd.

De kortingen zij meestal voor wat oudere titels, maar kunnen ook voor relatief nieuwe games of zelfs op vooruit te bestellen DLC van toepassing zijn. De kortingen liggen doorgaans tussen de 10 en 25%, maar kunnen op oude of Indie titels oplopen tot maar liefst 80%.

PlayStation Plus 10 GB cloud Game Saves
Met PS+ kun je al Game Saves direct 'in de cloud' opslaan. Dit betekent dat je op elke PS4 direct weer bij je Game Saves kan.

Met de release van firmware update 3.0 heeft Sony de online cloudopslag voor PS Plus vergroot van 1 GB naar 10 GB!

PlayStation Plus Andere extras
Met PS+ krijg je ook andere voordelen, zo kun je bijvoorbeeld een aantal triple A games gratis uitproberen voor een periode van 1 uur. Game Patches worden automatisch gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond, waardoor je niet hoeft te wachten op een Game Patch als deze is uitgekomen.

Party's: cross-game chat
Cross-Game Chat is gratis op de PS4. Je kunt een Party aanmaken waarin tot wel 16 personen met elkaar kunnen praten. Je kunt open en gesloten Party's maken; gesloten party's zijn niet zichtbaar voor je vrienden en hiervoor moet je uitgenodigd worden door iemand in de Party.

Een open party kun je gewoon binnenstappen. In het overzicht staan alle Party's waar vrienden momenteel zitten.

Daarnaast heb je ook de 'Berichten'; hier kun je 'traditioneel' met elkaar chatten via tekst, en kun je screenshots en video's bijvoegen. De berichten-chat is niet gelimiteerd tot 16 spelers.

Overal Toegang
Je kunt op elke PS4 direct met jouw eigen gegevens inloggen. Dit betekent dat je overal toegang hebt tot jouw (digitale) games en deze overal kunt spelen. In principe, als je alleen maar digitaal games koopt, kun je op elke PS4 - waar ook ter wereld - bij je games en deze gaan spelen.

Zodra je uitlogt van zo'n "gast PS4" worden al je gegevens direct en permanent verwijderd, waardoor er niets van jou achterblijft.

Remote Play (PS Vita)
Vrijwel alle PS4 games ondersteunen "Remote Play", tenzij deze gebruikmaken van bepaalde accessoires zoals de PlayStation Camera. Dit houdt in dat je jouw PS4 games direct op je Vita kan spelen.

Verbindingsmogelijkheid 1/3: directe connectie
Je PlayStation 4 moet hiervoor verbonden zijn met een LAN internetkabel. Vervolgens kan de PS4 direct contact leggen met jouw PS Vita. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van andere apparaten op je thuisnetwerk en de lag zo klein mogelijk is.

Verbindingsmogelijkheid 2/3: draadloos via router
Je PlayStation 4 is in dit geval draadloos verbonden met je router. Je router zoekt vervolgens de PlayStation Vita. Ook deze mogelijkheid zorgt voor heel erg weinig lag, maar je loopt het risico dat andere apparaten op het netwerk bijvoorbeeld torrents aan het downloaden zijn.

Verbindingsmogelijkheid 3/3: weg van huis, via het internet
Dit is de meest risicovolle verbinding. In dit geval loopt Remote Play volledig via het internet, waardoor zowel het internet thuis als op de plek waar je op dat moment bent erg goed moet zijn. Is dit niet het geval, dan is er een kans op lag.

PlayLink

PlayLink is een service voor de PS4 waarbij je bij bepaalde, speciale PlayLink games samen kunt spelen via je smartphone of tablet. Door het installeren van de PlayLink App maak je van je smartphone of tablet een controlller.
De games zijn hier speciaal op ingericht; je zult meteen denken aan Quiz-achtige games, maar ook filmachtige games en games voor 1 speler zijn beschikbaar.
Meer info: Maak kennis met PlayLink


Playstation Now

PlayStation Now is een extra abonnementsdienst waarmee je direct een ruime collectie van meer dan 500 PS4-, PS3- en PS2-games die je meteen kunt streamen naar je PS4 of PC. Het abonnement kost 14,99 per maand.
Omdat PS Now een stream-dienst is, hoef je de games niet op je PS4 of PC te installeren, maar heb je direct toegang mits je over een degelijke internetverbinding beschikt. De dienst onthoud je voortgang in de games die je speelt.
Om PlayStation Now te spelen op een PC heb je de Windows app nodig en een compatible controller. Je kunt natuurlijk je DualShock 4 gebruiken, maar dan heb je een extra USB dongle nodig.

> Compatibele controllers
> Draadloze adapter voor DS4
> Windows App
Minimumvereisten
 • Windows 7 (SP1), 8.1 of 10
 • Core i3 2,0 GHz
 • 300 MB beschikbare opslagruimte
 • 2 GB RAM
Aanbevolen specificaties
 • Windows 7 (SP1), 8.1 of 10
 • 3,5 GHz Intel Core i3 of 3,8 GHz AMD A10 of sneller
 • > 300 MB beschikbare opslagruimte
 • > 2 GB RAMSpecificaties

Technische Specificaties:
PS4
PS4 Slim
PS4 Pro
Processor:
 • CPU: x86-64 AMD "Jaguar", 8 cores
 • GPU: 1,84 TFLOPS, AMD Radeon
 • CPU: x86-64 AMD "Jaguar", 8 cores
 • GPU: 1,84 TFLOPS, AMD Radeon
 • CPU: x86-64 AMD "Jaguar", 8 cores
 • GPU: 4,20 TFLOPS, AMD Radeon
Geheugen: • GDDR5 8 GB• GDDR5 8 GB• GDDR5 8 GB
Opslagcapaciteit:
 • 500 GB
 • 1 TB
 • 500 GB
 • 1 TB
 • 1 TB
BD / DVD station:
 • BD: 6x CAV
 • DVD: 8x CAV
 • BD: 6x CAV
 • DVD: 8x CAV
 • BD: 6x CAV
 • DVD: 8x CAV
Invoer/Uitvoer:
 • USB 3.0 x2
 • AUX-aansluiting x1
 • USB 3.1 x2
 • AUX-aansluiting x1
 • USB 3.1 x3
 • AUX-aansluiting x1
Netwerk:
 • Ethernet (10-, 100-, 1000BASE-T) x 1
 • WiFi IEEE 802.11 b/g/n
 • Bluetooth® 2.1 (EDR)
 • Ethernet (10-, 100-, 1000BASE-T) x 1
 • WiFi IEEE 802.11 b/g/n/ac
 • Bluetooth® 4.0
 • Ethernet (10-, 100-, 1000BASE-T) x 1
 • WiFi IEEE 802.11 b/g/n/ac
 • Bluetooth® 4.0 (LE)
AV uitvoer:
 • HDMI (HDR)
 • DIGITALE UITGANG (optisch)
 • HDMI (HDR)
 • GEEN Digitale uitgang (optisch)
 • HDMI (4K/HDR)
 • DIGITALE UITGANG (optisch)FAQ

Playstation Netwerkservice status: Netwerkservicestatus bekijken

PSN Foutcodes: Foutcodes PSN opzoeken

Ik heb last van trage downloadsnelheden
Het komt nog altijd voor dat de downloadsnelheden aan de trage kant zijn. Hier enkele truucjes die mogelijk je snelheden wat verhogen.
[!] Houd er wel rekening mee dat downloadsnelheden kunnen variëren: het kan druk zijn bij de release van een spel of updates. Hierdoor haal je dus ook niet je volledige maximum downloadsnelheid van je provider.

• Sluit je PS4 bekabeld aan je router (lijkt vanzelfsprekend, maar wordt wel eens vergeten)
• Pauzeer / hervat je downloads tot je een hogere snelheid krijgt

Moet ik een PS4 Slim of PS4 Pro aanschaffen?
Deze vraag is al zoveel gesteld dat er lang en breed over is gediscussieerd. Het komt op je eigen voorkeuren en budget aan.
Voor de afweging kun je het volgende laten meewegen
• De PS5 komt niet voor 2021 uit
• Een Slim is een stuk goedkoper
• Als je een 4k TV hebt, heeft de Pro de voorkeur
• De Pro is de aangewezen keus voor de PS VR, al kun je het geld dat je bespaart voor de Pro ook in de VR stoppen natuurlijk.
• De Pro heeft ook op een Full HD TV voordelen: veel games hebben Pro optimalisatie ingebouwd voor resolutie of performance. De Pro heeft ook opties om Supersampling en Boost mode te forceren op games die dat niet zelf ondersteunen.
• De Pro is een veel krachtigere console, dus veel games draaien soepeler.


SIE

[Voor 9% gewijzigd door Geronimous op 12-10-2019 19:03. Reden: prijzen voor PS Plus]


Acties:
 • +3Henk 'm!
Jeroenimoes schreef op dinsdag 12 juni 2018 @ 15:08:
[...]


Ja precies! Dan is het toch extra leuk als je je karakter kunt aankleden zoals je wilt? :+ B) }) grapje he Mike :>


(*Actual Battlefield 5 Soldier Interpretation. On the right side of history)

 • Dj Neo Ziggy
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 08:09

Hopelijk tegen die tijd een 4k tv, en dit zou toch wel een hele mooie vervanging zijn van mijn Star Wars PS4

Wat is hoop? Uitgestelde teleurstelling


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online
Kaegan schreef op woensdag 13 juni 2018 @ 22:54:
[...]

Ik zie ze niet in voorraad waar zie jij ze ?
Nou gewoon hier.niet zulke enorme platen aub :)

[Voor 33% gewijzigd door Geronimous op 14-06-2018 13:40]

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


Acties:
 • +10Henk 'm!

 • Vaniska
 • Registratie: juni 2013
 • Laatst online: 07:43
Jasphur schreef op woensdag 20 juni 2018 @ 13:57:
[...]


Nou, hop! Naar de dichtstbijzijnde verkooppunt dan!
Hier is ie dan!

WoW / FFXIV Tweakers Discord https://discord.gg/9XrdKmBy

DigitalError schreef op vrijdag 22 juni 2018 @ 10:50:
Ik snap niet dat het Black Ops IIII is ipv IV 8)7


BO IIII is door de artwork te zien in bijvoorbeeld dit plaatje.
De vier streepjes dus, als je de Black Ops reeks kent is het
eigenlijk grappig en logisch.


Ik denk dat ze tot en met Black Ops IIIII gaan.

_/-\o_

Acties:
 • +12Henk 'm!

 • Voxalizer
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 22:26

Voxalizer

Quicksilver Bullets

Call of Duty Black Ops 5 zal dan wel deze telling gebruiken:

http://sebastienvalkenberg.nl/wp-content/uploads/2015/08/Turven-608x400.jpg

[Voor 4% gewijzigd door Voxalizer op 22-06-2018 13:16]

PSN / Steam: Voxalizer // Battle.net: Plaguehead#2325 // Common sense isn't very common.

Dennis585 schreef op woensdag 20 juni 2018 @ 19:40:
Weet iemand wanneer Warface FF in de NL PS Store komt te staan?

2 weken geleden stond die in het PS Store nieuws op het PS Blog,
maar die kwam voorlopig alleen in bepaalde landen uit.

Ik heb me net in het sweet gegoogled maar kon niks hierover vinden.


Warface FF (Only in France, UK, Poland, Russia)

8th June

Ik heb nog geen nieuws gevonden of het spel ook bij ons in NL gaat komen.

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Yonix
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 23:06

Yonix

Gamertag: Yonix360

Sinds vandaag is /me Yonix weer eigenaar van een PlayStation 4. Dit keer de Pro! :*)Dit ter voorbereiding op Marvel's Spider-Man die in september uit zal komen; kan ik meteen ook de toffe exclusives spelen die ik al die tijd heb moeten missen. Beginnend met Horizon Dawn! 8)

Trouwens, iemand nog tips m.b.t. aanschaf van Plus?

Intel Core i9-10900KF | Asus Maximus XII Hero | RTX 3080 Ti FE | 32GB DDR4 (3200MHz) | LG OLED C9/C1 | Lenovo Legion 7 (2021) | Xbox Series X|S | Sony PlayStation 5 | Nintendo Switch | Inventaris


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • BarôZZa
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 09:46
Deze gekocht in Taiwan voor €70 incl de drums.Game is geheel in het Engels _o_

 • v8power67
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 03:11
Om te testen of je ps4 pro dus koeling problemen heeft gewoon die boven plaat eraf halen en zwaarste game spelen die je hebt.
Als dan stiller is dan met plaat erop( wie slim is doet eerst testen zonder en dan tijdens deze sessie de klep er weer op plempen en kijken kf hij dan luider word).
Zo ja dan zou ik een 2e kap kopen van marktplaats of ebay en dan idd beetje hobbyen ermee. ( Je kan ook stoffilter van een pc fan gebruiken misschien).

Dit kan ook :

https://www.reddit.com/r/..._ps4_pro_cooling_mod_140_ºf_118_ºf_55db_45db/?utm_source=reddit-android

Stock 60 ° 55db
Modded 48° 45 db

Lijkt dus echt te werken !!

Of als je geld hebt te verspillen :
https://www.reddit.com/r/...utm_source=reddit-android

De kolere wat sexy !!
Maar kan je beter dikke pc bouwen denk van dat geld.
Correctie: dit is een dikke pc met ingebouwde ps4 pro wtffff haha te gek!!

Enne blijf dus weg van die externe coolers:Edit:

Iets anders dreams is blijkbaar zo bizar gaaf dat je spellen kan maken wat lijkt op ori(xbox) en unravel:

https://www.reddit.com/r/...utm_source=reddit-androidVoor meer dreams :
For more Dreams, check out these as well:

* [Spa...

https://www.reddit.com/r/...utm_source=reddit-android

[Voor 65% gewijzigd door v8power67 op 27-06-2018 16:25]

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!


Acties:
 • +2Henk 'm!
DigitalError schreef op woensdag 27 juni 2018 @ 19:59:
De KarmaKoning heeft ruzie met de KarmaKeizer? :P ik ga vast popcorn pakken :+
bram1984 schreef op woensdag 27 juni 2018 @ 20:05:
[...]


Niet echt. Er is namelijk geen TV discussie gaande. Ik gaf een verklaring voor het op dit moment niet kunnen testen van een game. Iets met een kant noch een wal.
Naaah sjeez brompot brampot wat laat jij je kennen zeg :+

[Voor 36% gewijzigd door poor Leno op 27-06-2018 20:09]


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online
Iemand nog een gouden tip voor als je Ps4 Pro geen discs meer leest?

Ik heb hem al herstart, stroomloos gehad, update opnieuw geïnstalleerd via recovery, opnieuw geinstalleerd via recovery en ben hem nu aan het herstellen vanaf USB.

Je hoort dat de ps4 de disc pakt, leest, uitwerp geluid maakt terwijl de disc er niet uitkomt en weer gaat lezen.

Vervolgens krijg ik dan deze melding:Lijkt helaas af te streven op een garantie afhandeling.

[Voor 17% gewijzigd door Donstil op 28-06-2018 19:57]

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Fietsbel
 • Registratie: april 2000
 • Niet online

Fietsbel

¯\_(ツ)_/¯

Ikaruga is nu ook beschikbaar voor de PS4, via de Search kom je het spel niet tegen maar dit is de directe link: https://store.playstation...11525_00-APP0000000000000

39


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online
Ike. schreef op vrijdag 29 juni 2018 @ 21:22:
[...]


Downloaden of het spel verder installeren?
Dat is mij een beetje onduidelijk. Ik heb al iets van 6 scenes gespeeld en toen ineens kwam er een wit scherm met een Voortgangindicator.

Even weg geweest. Hij loopt nu door.


Ze hadden vast ff storing ofz. Dit is trouwens voor “het inteview” zie ik. Daar ga ik nu verder.

[Voor 28% gewijzigd door Donstil op 29-06-2018 21:43]

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


Acties:
 • +7Henk 'm!

 • Yonix
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 23:06

Yonix

Gamertag: Yonix360

Nog meer backlog! :DMet 'Bloodborne' (tweedehands) had ik nog geluk, want bij GameMania hadden ze - door een fout in het systeem - alleen nog maar de GOTY-edition liggen en die heb ik nu voor de prijs van de 'normale' versie (tweedehands). :*)

Intel Core i9-10900KF | Asus Maximus XII Hero | RTX 3080 Ti FE | 32GB DDR4 (3200MHz) | LG OLED C9/C1 | Lenovo Legion 7 (2021) | Xbox Series X|S | Sony PlayStation 5 | Nintendo Switch | Inventaris


Acties:
 • 0Henk 'm!
@bram1984

Bloodborne 2 duikt plotseling op bij Amazon Italië:


Acties:
 • +6Henk 'm!
Poll: Uncharted 1-3 nog de moeite waard op de PS4?
Yes
Nope
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=400693&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

 • Winkiller
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 24-01 19:38

Winkiller

De MopperpotMan opgebaard met chips, bier en PlayStation. :)

Ook op RTL Nieuws.

d:)b :w

[Voor 14% gewijzigd door Winkiller op 11-07-2018 11:38]

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Winkiller
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 24-01 19:38

Winkiller

De Mopperpot

Ik niet, had het gepost hier, en toen ik er over struikelde moest ik gelijk aan iemand denken. _O-
Maar dit is fantastisch, alleen al dat het allemaal kan, net als met die motorrijder een paar jaar terug.

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • rnenator
 • Registratie: juli 2007
 • Laatst online: 09:44
musiman schreef op donderdag 12 juli 2018 @ 13:35:
[...]

Als ik de plaatjes zo bekijk, dan worden de PS4 versies gewoon in het formaat en met de indeling van een standaard Dualshock uitgebracht en de XBox versies krijgen de indeling zoals je bij de originele gewend bent.


Ik weet niet hoe jij naar de plaatjes kijkt, maar ik zie a-symmetrische thumbsticks met een PS homeknop in het midden. Zelfs het touch-screentje zit er gewoon op.

PSN: Haenkie | CSGO: http://steamcommunity.com/id/haenkie (HANK)


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Yonix
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 23:06

Yonix

Gamertag: Yonix360

Wat een fantastisch spel is 'God of War'! 8)

Intel Core i9-10900KF | Asus Maximus XII Hero | RTX 3080 Ti FE | 32GB DDR4 (3200MHz) | LG OLED C9/C1 | Lenovo Legion 7 (2021) | Xbox Series X|S | Sony PlayStation 5 | Nintendo Switch | Inventaris


Acties:
 • +16Henk 'm!
Yes! oOoBericht gerapporteerd als spam, waarna ik als reply kreeg dat dit niet de richtlijnen schendt en vervolgens nog iets over een mogelijke ban bij onterecht rapporteren. Ik zal ze nog eens "helpen de gebruikerservaring te verbeteren" :/

[Voor 11% gewijzigd door Superkiwi op 17-07-2018 13:20]

PSN ID = zuperkiwi // Fanatec Formula V2 // Fanatec Clubsport V3 // Sim-Lab GT1-Evo // GT Omega RS9


Acties:
 • +4Henk 'm!

PSN ID = zuperkiwi // Fanatec Formula V2 // Fanatec Clubsport V3 // Sim-Lab GT1-Evo // GT Omega RS9


 • Jumpman
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 07:48
steefje schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 12:52:
[...]


Wat vind je er zo goed aan? Ik vond deze echt enorm tegenvallen. Geluid klopte niet voor mijn gevoel en de mic vond ik niet fijn klinken.
Van alle headsets die ik geprobeerd heb voor de PlayStation 3 en PlayStation 4 vond ik deze nog het beste, je hoorde goed waar iedereen liep, goede hoge tonen en diepe bass.

Deze heb ik het over:

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Lasmibalsingh
 • Registratie: oktober 2014
 • Laatst online: 22:11
De Spiderman PS4 pro heeft een hoogglanslak aan de bovenkant zo te zien:

PSN: KADR777 - Core i7-8750H / GeForce GTX 1060 6GB / 16GB ddr4-2666, dualchannel


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Thermometer
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 19-01 12:23

Thermometer

Whoop Whoop!

Jeroenimoes schreef op zondag 22 juli 2018 @ 13:09:
[...]


Ik heb de mail wel gehad, en bij het bezoeken van de bovenstaande link had de Store even de tijd nodig om te switchen van "Niet beschikbaar voor aankoop" naar "59,99" omdat ik al was ingelogd. De tekst lijkt dus te kloppen :)
Lijkt erop dat het een aanbieding is voor bestaande plus leden?


Acties:
 • +5Henk 'm!
v8power67 schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 10:54:
En dan dalijk spiderman !! Pfff die gaat ook verkopen als een malle !
Dat denk ik ook :):9

GamiQ, de game notes app met game maps!

Jasphur schreef op woensdag 1 augustus 2018 @ 15:49:
[...]


Een onveranderde planning voor een release op de PS5 is ook gewoon een planning. :+
hehe dat, maar wellicht hele logische hypothese als reactie op de vraag, cyberpunt op ps4 of ps5 uitbrengen?


Als een ding deze generatie is gebleken, is dat 'we' met zijn allen gek zijn op remakes/master etc.

Dus indien mogelijk zal het vast op de ps4 komen, ze zijn gek om dat niet te doen, gezien de gigantische userbase, en dan op de ps5.........Nog een keer! (sorry te lui om er een teletubby plaatje bij te zoeken)

10 second ninja DONE

Ik loop dus tegen dit probleem aan:Ga ik naar de safe mode, dan zie ik dit:Het is wat moeilijk te zien, maar de D-pad werkt niet. Ik kan geen enkele andere optie kiezen dan 7. Waarna ik dus vervolgens weer dit zie:Exfat, fat32, ntfs, drie verschillende sticks en vijf keer opnieuw die file gedownload. Echt niets helpt. Het is dus het volledige bestand welke je nodig hebt om het systeem opnieuw te initialiseren.

Monteer ik mijn oude schijf, start alles op. Hang ik de nieuwe schijf aan de pc met een kabel, wordt die ook herkend.
Voordat ik hiermee begon heb ik de PS4 ook al geupdate.

Ik heb werkelijk geen flauw idee wat ik hier nu nog verder mee moet. Ben allang buiten de garantie, dus dat heeft ook geen zin.

[Voor 3% gewijzigd door Vrijdag op 04-08-2018 17:26]

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • Kaasdipje
 • Registratie: maart 2011
 • Laatst online: 24-01 18:16
.Zijn er nog mensen hier die de Spider-Man Playstation Pro Edition halen? Ik zit er aan te denken om hem te halen als upgrade over de Slim variant, maar m'n vriendin vindt de kleur niet zo mooi. Is niet zo handig aangezien hij in de woonkamer staat inmiddels.

O+

Stadia: StadiaSkies Steam: Kaasdipje - Uplay: Kaasdipje


 • kaanmijo
 • Registratie: maart 2010
 • Nu online
Morgen om 17:00 uur komt de eerste gameplay video van Red Dead Redemption 2 uit!


 • Tweakmans
 • Registratie: januari 2016
 • Laatst online: 02-01 17:33
Dit heb ik nog niet eerder gezien: in de nieuwe Tomb Raider kun je de moeilijkheidsgraad van de gevechten, de puzzels en de omgeving afzonderlijk instellen. Liever denken dan knallen? Of liever omgekeerd? Het wordt allemaal mogelijk.

Meer gedetailleerde info vind je op de site van Square Enix.Er zit eindelijk een refund aan te komen voor de slechtste game op de PS4 tot nu toe.

Wie haalt er uit deze tekst dat je ook voor de game zelf een refund krijgt?

 • Juhrat
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 11-01 17:03
Zojuist dan toch de Playstation 4 Pro 500 met alles erop maar besteld in Duitsland. Kan hem de 24e ophalen in Hückelhoven, ben er nog nooit geweest maar een uurtje rijden is net zo ver als Utrecht 8)7FYI: € 699,- bij Mediamarkt Duitsland, nog steeds te bestellen! O-)

[Voor 9% gewijzigd door Juhrat op 15-08-2018 09:15]


 • Jasphur
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 09:23
Er zijn al een paar lucky bastards in de wereld. :PFoto van Matt Sohinki van Toaster Ghost

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie

PlayStation Europe

New Blue Camouflage, Copper and Berry Blue DUALSHOCK 4 colours arrive later this year, alongside the return of a few older favourites:

https://blog.eu.playstati...ers-revealed/#sf195875243

Mjammie!En, snik, slechts 4 screenshots van Cyberpunk 2077 als enige nieuws mbt de game


En.... Mutant Year zero, release in December 4th!

[Voor 89% gewijzigd door -SaveMe- op 21-08-2018 17:44]

GamiQ, de game notes app met game maps!Het zoeken in de PS Store is verbeterd op de PS4 met system software 6.0 beta.
PlayStationEU

Games Under €20 is back, two classics return and a pollo-powered adventure comes to PS4:

https://store.playstation...MSF75508-GAMESPECIALOFF/1Even checken of er wat leuks bij zit.

EDIT: Link was niet goed in de PS Twitter. :+

[Voor 30% gewijzigd door Dennis585 op 22-08-2018 14:57]


 • Winkiller
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 24-01 19:38

Winkiller

De Mopperpot

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • ThaBEN
 • Registratie: augustus 2013
 • Laatst online: 12-01 16:43
Viel me net op dat de cover art voor 'The Walking Dead - The Final Season' een homage is aan het eerste seizoen met Lee :)PSVR Owner | PSN ID: ThaBEN_NL

PlayStation Europe

Get to know Connor, the android sent by Cyberlife, in Detroit: Become Human. The narrative adventure from Quantic Dream is our Deal of the Week on PS Store:

https://store.playstation...00717_00-DETROIT000000PAL

[Voor 4% gewijzigd door Dennis585 op 30-08-2018 06:02]

PEGI introduceert nieuw “in-game aankopen” icoontje:“Making parents aware of the existence of optional in-game purchases upfront is an important first step. PEGI will now make this information available at the point of purchase, so that a parent can decide whether and how they want to monitor and/or limit a child’s spending”

“While we know that parents use different methods to control spending, parental control tools are a very helpful next step in making sure that the overall online experience of the child is safe, including the possibility to control spending. Entering into a dialogue with the child about the games they enjoy is certainly a must for all parents. It will provide them with the necessary context to create a gaming environment both the children and the parents are comfortable with.”

“It’s basic information, but that’s what parents sometimes feel they are lacking,”

 • Consoles4life!
 • Registratie: september 2015
 • Laatst online: 16-04-2019
http://i66.tinypic.com/1z4ft36.jpg

Drie dagen voor de officiële release datum op m'n deurmat.

Eerste oordeel:

Mooi, modern ogend met soepele controls, terwijl de retro fundamenten en feel uit deze langlopende serie nagenoeg intact gehouden worden.

NB: De game komt met een flip cover. Op de afbeelding de binnenzijden.
De map van Just Cause 4 is were huge en heel divers:HIER zie je de map in veel meer detail!

[Voor 21% gewijzigd door -SaveMe- op 03-09-2018 14:32]

GamiQ, de game notes app met game maps!

bram1984 schreef op maandag 3 september 2018 @ 16:58:
[...]


Puur als singleplayer zou ik wel hyped zijn, maar door dat hele online gebeuren laat ik 'm lekker links liggen.
Precies. Helemaal mijn idee ook ....

EDIT:
Leuke cijfertjes mbt God of War

[Voor 21% gewijzigd door -SaveMe- op 03-09-2018 17:13]

GamiQ, de game notes app met game maps!Ik ben flink bezig geweest in PES 2019. Een meesterlijk voetbal spel en een aanrader van mij.

 • Consoles4life!
 • Registratie: september 2015
 • Laatst online: 16-04-2019
Joetje079 schreef op woensdag 5 september 2018 @ 06:24:
[...]


Het spel krijgt een 9 als cijfer maar ik zie bijna alleen maar verzuurde reacties eronder 8)7 (over speelduur, port begging, dlc etc)
Bizar, ik keek hier ook erg van op, en dan met name het gezanik over de speelduur.

Noem mij maar eens één Spider-man game die ooit verscheen, met een speelduur van langer dan 20 uur.

Laat ook maar, die bestaat namelijk niet. Spider-man is een superhelden game, en 20 uur voor een superhelden game daar is helemaal niets mis mee, sterker nog:

De nieuwe Spider-man game heeft maar liefst 4x de speelduur van bv Deadpool. |:(


@DQ XI

Monster riding fun!

http://i66.tinypic.com/k4w27m.jpg

[Voor 5% gewijzigd door Consoles4life! op 05-09-2018 11:34]


 • Recon24
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 23-01 11:09
Dit is toch wel even ontzettend indrukwekkend:
 • v8power67
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 03:11
Wie de dreams draadje wil volgen op reddit :

https://www.reddit.com/r/PS4Dreams

Dit gifje bedoel ik :Nog een gevalletje bizar mooi met dreams gemaakt :

[Voor 75% gewijzigd door v8power67 op 05-09-2018 17:31]

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!


 • Catch22
 • Registratie: november 2001
 • Nu online

Catch22

Oval chainring fetisjistIk heb deze besteld :) kan ik mijn 55c7 optimaal benutten

 • Yonix
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 23:06

Yonix

Gamertag: Yonix360

Ike. schreef op donderdag 6 september 2018 @ 22:53:
[...]


Physical > Digital
Ik koop altijd de retail versie zodat ik deze kan doorverkopen na het uitspelen.

Wachten totdat de DLC goedkoper wordt tijdens een sale ;)
Couldn't resist ... :PNormaal koop ik ook altijd de disc-versies, maar nu scheelde het niets qua prijs (Special vs. Digital Deluxe). Over 45 min. kan ik los + nu heb ik meteen de DLC.

Intel Core i9-10900KF | Asus Maximus XII Hero | RTX 3080 Ti FE | 32GB DDR4 (3200MHz) | LG OLED C9/C1 | Lenovo Legion 7 (2021) | Xbox Series X|S | Sony PlayStation 5 | Nintendo Switch | Inventaris


 • MelvinW
 • Registratie: juli 2014
 • Laatst online: 06:58

MelvinW

PartsBot

Ben je een weekendje in Guernsey, loop je een gamewinkel in en blijkt er nog 3x een 500 Million Limited PS4 Pro te staan 7(8)7 Heb er dus maar 1tje meegenomen. €445 ook maar :p

discord.gg/partsbot


 • MelvinW
 • Registratie: juli 2014
 • Laatst online: 06:58

MelvinW

PartsBot

Nummertje 00972/50000 :D Nog iemand die lager heeft?

discord.gg/partsbot

Vergeet vanavond 19 uur de Black Out beta van Black Ops IIII niet.Ik heb alvast wat bier in huis gehaald voor de dorst.

_/-\o_
MRE-Inc schreef op vrijdag 14 september 2018 @ 00:18:
[...]


Hehe, nou het is flink wennen om met de DS4 te spelen als je de Xbox Elite controller gewend bent met hoge thumb sticks. Vliegen in BF1 ging daarentegen wel redelijk.
Voor de PS heb je ook een controller, de Nacon Revolution, met Xbox layout en paddles op de achterkant :)


 • MRE-Inc
 • Registratie: juli 2008
 • Nu online

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Anton.net schreef op vrijdag 14 september 2018 @ 00:32:
[...]


Een slim heeft toch geen aux poort? Geen enkele ps4 heeft een aux poort. De OG en Pro hebben wel een optical poort.
De Pro heeft wel een usb vanachter.

Bedoel je misschien die aansluiting voor de camera?
Nou ik dacht dat het een usb poort was, dus ik probeerde de usb dongle van de Gold headset daar in te drukken. Lukte niet. Toen maar de Slim uitgebouwd en gekeken, stond er gewoon AUX boven. Dacht dat het een usb poort was.

Tis ook maar goed dat die PS4 er bij @Reefun nog lang niet komt, @poor Leno zou dan noodgedwongen overstappen naar de Xbox waar hij dan niet uit de lucht wordt geschoten door 2 xbox flying aces :>

XBL: MRE Inc

bram1984 schreef op vrijdag 14 september 2018 @ 08:01:
[...]


Ik begrijp alleen de vorm van de sticks niet bij deze. Een holle stick geeft veel meer profijt bij het mikken, maar die hebben ze bol gemaakt. En een bolle stick is juist veel fijner om mee te lopen/bewegen, omdat je daar continue tegenaan moet duwen, maar die hebben ze dan weer hol gemaakt. 8)7
Nouja, voor mij persoonlijk, vind ik juist bij die opstelling de holle kant voor het lopen beter omdat je duim recht onder de stick zit en ligt ie er goed in zeg maar.. bij de mik-knop, zit je duim er schuin op en kun je nauwkeuriger richten omdat je dan door de bolling beter contact hebt met vooral het puntje van de stik ipv het hele oppervlak. Maar dat is heel persoonlijk natuurlijk..
Kun je t nog volgen? _O-

-
MRE-Inc schreef op vrijdag 14 september 2018 @ 08:02:
[...]

Tis ook maar goed dat die PS4 er bij @Reefun nog lang niet komt, @poor Leno zou dan noodgedwongen overstappen naar de Xbox waar hij dan niet uit de lucht wordt geschoten door 2 xbox flying aces :>
>:)

Eigen screenshot:Vergeet deze mooie meid niet:

De vandaag uitgekomen Shadow of the Tomb Raider.

Mooier en spannender dan ooit tevoren.
Wtf, op die screenshot ziet haar gezicht er ook al zo raar uit?
Wat is er misgelopen bij de ontwikkeling van die game?

In Rise had ze toch een beter dagje

[Voor 34% gewijzigd door Anton.net op 14-09-2018 16:46]


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Nu online
Jullie zitten weer te muggeziften over 1 screenshot vanuit rare hoek, aparte belichting en bovendien met modder op dr gezicht.

Wel op Xbox, maar ze ziet er imo gewoon prima uit:Ja Uncharted is mooier en ja het is prima om dat een betere game te vinden, maar die hebben we allemaal al uitgespeeld en nu kunnen we gewoon lekker met Lara aan de gang. Ik snap niet waarom een game moet winnen, je kunt er nu toch gewoon plezier aan hebben?

[Voor 32% gewijzigd door Martinspire op 14-09-2018 17:28]

Martinspire - PC, PS4, X1

bram1984 schreef op vrijdag 14 september 2018 @ 20:37:
[...]


Haha ja Martin ziet TR als een soort multiplatform Xbox exclusive die het tegen Uncharted moet opnemen. :+

 • theduke1989
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 29-09-2021
Hier in Luxemburg toch Nog genoeg ps4 pros hoorPrijs per stuk €440,-

 • Consoles4life!
 • Registratie: september 2015
 • Laatst online: 16-04-2019
Heb je net de weekend boodschappen gehaald, kom je thuis en liggen er 2 PS4 games in de brievenbus waar je al weken rijkhalzend naar uit keek _/-\o_

http://i67.tinypic.com/244yux5.jpg
Tweakmans schreef op vrijdag 21 september 2018 @ 22:39:
Bizar nieuws: naar verluidt sluit Telltale Games zo goed als de deuren. De meerderheid wordt ontslagen, slechts een klein team van een twintigtal mensen blijft nog om The Walking Dead af te werken. Andere aangekondigde games zoals The Wolf Among Us 2 en Stranger Things zouden zijn gecanceld.
Bevestigt door Telltale zelf:https://twitter.com/tellt...43252010999410689/photo/1

[Voor 4% gewijzigd door -SaveMe- op 22-09-2018 00:00]

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Jasphur
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 09:23
Heuj. Je kan vissen in RDR2. Ben benieuwd of dat net zo leuk is uitgewerkt als in FFXV. Maar het zal waarschijnlijk meer een noodzaak zijn om te overleven.Net zoals jagen:


En je loot verkopen:

[Voor 30% gewijzigd door Jasphur op 25-09-2018 08:38]

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • Winkiller
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 24-01 19:38

Winkiller

De Mopperpot

Klor schreef op dinsdag 25 september 2018 @ 17:35:
[...]

En natuurlijk waarom de pro nergens te koop is.
Er zijn er genoeg te krijgen hoor, coolblue bijvoorbeeld, morgen in huis staat erbij. :P

http://oi65.tinypic.com/anjw5t.jpg

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Winkiller
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 24-01 19:38

Winkiller

De Mopperpot

Met spelletje maar ook 429,= >:)

http://oi65.tinypic.com/6xuseo.jpg

Ook morgen thuis.

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Predje
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 09:08
Mad-Matt schreef op woensdag 26 september 2018 @ 13:23:
Heeft iemand ervaring met deze site?
Prijs is vrij goed, maar het ziet er wat discutabel uit.

http://coolblue-discounter.nl/?product_cat=gameconsoles
Kijk even naar het logo..


Dit is een nep-coolblue... heel ver van wegblijven!!
PS Store has a new Deal of the Week from today, plus new discounts on GTA V.

See the full list of offers:

https://blog.eu.playstati...ta-v-f1-2018/#sf198544348

Friday the 13th is een goeie classic horror movie reeks met zelfs recente remakes.
De game is wat minder en alleen echt van te genieten als je een fan bent van de serie.Je kunt als gamer tieners slachten in de game met deze ultra horror figuur aka Jason.
It's Outbreak Day! Celebrate your love of @Naughty_Dog’s The Last of Us with a timed-edition poster, new TLOU2 wallpapers and much more:

https://blog.eu.playstati...eak-day-2018/#sf198569325Gratis The Last of Us spullen.
@poor Leno

Feast your eyes on the Gold Wireless Headset White Edition, featuring 7.1 virtual surround sound and launching 13th December.

And it sounds just as good as it looks:

https://blog.eu.playstati...-in-december/#sf198643837


 • 3style
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 09:48
Kennelijk hebben webshops hier lak aan?

turkeyhakan schreef op zaterdag 29 september 2018 @ 19:34:
[...]


Haha, helaas dat gaat niet! :-)
Nouja, Sinterklaas/Kerst/Black Friday komen eraan, dus met zn allen samen als cadeau geven 8)

En anders kun je misschien naar zoiets kijken?

Anti-slip/zweet plakkers, hebben ze bij AliExpress :)

[Voor 29% gewijzigd door poor Leno op 29-09-2018 20:00]


 • v8power67
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 03:11
Steam heeft weer cijfers bekend gemaakt. Slechts 1.33 % van de gebruikers heeft een 4k scherm.
60% zit op 1080p.

Ik zou graag zulke cijfers zien van console gamers.
Denk dat het daar ong zelfde is.
Zo zie je maar dat het eigenlijk bizar is dat ze 4k aimen met consoles. Waar het overgrote gedeelte van de gebruikers gewoon op 1080p zit( waaronder yours truly). ( Even ervan uitgaande dat op consoles ongeveer zelfde cijfers heeft).
Als ik mijn directe omgeving bekijk heeft niemand 4k behalve broertje die 4k monitor heeft.

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!

The PS Store Big Game Discounts promotion kicks off today, with savings on some of your favourite blockbuster titles:

https://blog.eu.playstati...ks-off-today/#sf199047679FF checken en jagen...
Hamazaki schreef op woensdag 3 oktober 2018 @ 09:04:
[...]


koelpasta is het denk ik niet hoor, mijn 1e spel op mijn nieuwe ps4 pro was HZD en hij was zo luidruchtig als maar kan...fans zou wel kunnen.
Ja maar dat is dus het probleem..

Als de processoren de hitte niet goed kwijt kunnen omdat de koelpasta niet goed werkt (leuk weetje, 'koel'pasta koelt niet _O- maar zorgt juist voor goede hittegeleiding/afvoer naar de heatsink, die op zijn beurt gekoeld wordt) dan blijft de proc warm en gaan de fans veel harder blazen om proberen de boel te koelen :)

--
@anderen

Ohja ik heb TLOU ook niet gespeeld, maar weet er genoeg van dat t me niets boeit en er geen zak aan vind >:):>
poor Leno schreef op woensdag 3 oktober 2018 @ 18:47:
[...]


--
@anderen

Ohja ik heb TLOU ook niet gespeeld, maar weet er genoeg van dat t me niets boeit en er geen zak aan vind >:)

[Afbeelding]

:>

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • 3style
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 09:48
iew schreef op vrijdag 5 oktober 2018 @ 12:38:
[...]


Zucht..., ja ik ben ook aan het aftellen voor RDR2, ik baalde echt dat hij nog een maand werd uitgesteld hahaha, verder ben ik het helemaal met je eens vwb setting, genre en verhaal !

We wachten nu al jaren op RDR2 !!! ;)
Even wat RDR2 sfeer :9~

Martinspire schreef op dinsdag 9 oktober 2018 @ 11:43:
[...]
Voor iemand die alle consoles momenteel heeft, kun je in ieder geval stellen dat je met geen enkele console een miskoop doet en er prima games voor te krijgen zijn, al dan niet 3rd party. Exclusives zijn mooi en houdt de gemoederen bezig, maar het zijn vooral de multiplatform titels die het meest gespeeld worden. En voor je begint met "ja maar system sellers", kijk voor de gein eens naar hoeveel mensen de grote SP games hebben uitgespeeld aan de hand van de trophies. Je zult schrikken hoe weinig mensen de credits zien tegenwoordig. Begrijp me niet verkeerd, ik zie de credits graag en speel graag toffe exclusives, maar het is niet alsof singleplayer ervaringen nodig zijn om een platform tot succes te brengen. Goed, ik ga weer verder met Assassins Creed :+
10% platinum binnen 1 maandje is anders netjesNet de 1600 trofeeën gehaald door Assassin's Creed Origins uit te spelen.
1 oktober met de game begonnen en net uitgespeeld. De tweede AC game
die ik uitgespeeld heb. De andere was Black Flag in de begin tijd van de PS4.

 • theduke1989
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 29-09-2021
Dennis585 schreef op dinsdag 9 oktober 2018 @ 14:20:
[Afbeelding]

Net de 1600 trofeeën gehaald door Assassin's Creed Origins uit te spelen.
1 oktober met de game begonnen en net uitgespeeld. De tweede AC game
die ik uitgespeeld heb. De andere was Black Flag in de begin tijd van de PS4.
Ben dan echt een noob


 • Jasphur
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 09:23
Dennis585 schreef op dinsdag 9 oktober 2018 @ 14:20:
[Afbeelding]

Net de 1600 trofeeën gehaald door Assassin's Creed Origins uit te spelen.
1 oktober met de game begonnen en net uitgespeeld. De tweede AC game
die ik uitgespeeld heb. De andere was Black Flag in de begin tijd van de PS4.
En dan level 13? Ik ben ook level 13 maar dan met 1200 trophies :PI know, er is een speciaal topic hiervoor: (PSN/XBL) Het grote Trophy & Achievement topic

Edit: Never mind. Zie nu dat jij al op 81% zit en ik op 16% :D

[Voor 9% gewijzigd door Jasphur op 09-10-2018 14:53]

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie

Face the (potential) end of the world in Shadow of the #TombRaider, the latest Deal of the Week on PlayStation Store:

https://blog.eu.playstati...tation-store/#sf199664417Een persoonlijke aanrader van mij vanaf €49,99.

 • MisterMichel
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 09:40
Zoals ik al eerder gemeld heb hier, heb ik een tijdje geleden de Days of Play competitie gewonnen. Afgelopen vrijdag heb ik de doos met PS-Pro, PS-VR en een bonus spel mogen ontvangen.
Oorspronkelijk zou ik een Limited edition van de PS Slim krijgen, maar door lange wachttijden, kon ik kiezen tussen een PS Pro nu of de limited edition een tijd later. Ik heb gekozen voor de PS Pro. Ter compensatie hebben ze er nog een recent spel bij gedaan: Spiderman.
Dank je wel Sony!!!

Hieronder een paar foto's waarbij ik hulp kreeg van m'n dochtertje bij het uitpakken:

PSN ID: MrMichel_75

Sagat schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 10:15:
[...]
Moet je die er dan zelf bijzoeken of heb je een soort van import functie in je excel gebouwd?
Ja, ik zoek het zelf op. Is al mijn maandelijkse routine de eerste dinsdag van de maand: PS+ games allemaal 'kopen' en mijn Excel updaten (PEGI rating, #players, Metacritic...).
bram1984 schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 10:20:
@Twixie Nieuwsgierigheid: wat is exact de gedachte achter het bijhouden van al je games in Excel? Wat doe je met die lijst verder?
Dan heb ik mooi een overzicht van al mijn games en de belangrijkste eigenschappen. Ben ermee begonnen toen ik meer en meer digitale games begon te hebben door PS+ en daarna ook soms wel eens een game digitaal kocht. De enige plaats waar je zag wat je had, was de Downloadlijst in de Store, maar die vind ik een regelrechte ramp, zeker eens je aantal games serieus begint toe te nemen. Mijn Downloadlijst is momenteel al bijna 1000 entries groot (daar zitten ook DLCs, Themes, Avatars.... tussen).

De sheet is klein begonnen, maar in de loop der jaren serieus uit de hand gelopen eigenlijk :). Zo houd ik ook bij welke DLCs ik heb, wat er geïnstalleerd staat of niet, hoeveel diskspace het in neemt. Enz... ziet er momenteel zo uit :

http://i67.tinypic.com/2qame0m.jpg
http://i65.tinypic.com/294s8de.jpg

Buiten gewoon een overzicht van mijn collectie te hebben, gebruik ik het soms ook wel eens om te filteren. Bvb als mijn zoontje vraagt om een spel, kan ik filteren op PEGI, of op aantal spelers als we samen willen spelen, enz...
Zoals ik hier paar dagen geleden meldde heb ik vroeger (lees:PS2 tijden en ouder) nog mijn gehele collectie in Collectorz Game Collector gehad. Die kon dan ook een website ervan genereren enz... Zou eens moeten kijken hoe goed die vandaag ook digitale games ondersteunt en de extra veldjes die ik zelf bijhoudt. Maar de tool is eigenlijk ook veel te duur, vind ik.
DualShock 4 controller van goud met diamanten moet $13.995,- opbrengen:Iets voor iemand hier?
Even een schaamteloze c&p uit het Read Dead topic...

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online


Houd dit in dat er Ingame niet gekozen kan worden? 8)7

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • Thodekroo
 • Registratie: augustus 2018
 • Laatst online: 09:19
Als je inzoomt op het plaatje van de doos van de ps4 pro RDR bundel dan zie je op de doos de versie. In dit geval is het dus de CUH-7216B

With the eeriest night of the year just around the corner, stock up on some of PS4's spookiest games with the Halloween Sale of PS Store:

https://store.playstation...HALLOWEEN18/1#sf200537296


 • Winkiller
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 24-01 19:38

Winkiller

De Mopperpot

Uitnodigingen voor de PS4 firmware 6.10 beta met PSN-naam verandering preview programma worden verzonden.

[Voor 15% gewijzigd door Winkiller op 23-10-2018 16:29]

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Tweakmans
 • Registratie: januari 2016
 • Laatst online: 02-01 17:33
Voor de liefhebbers: Studio Frozenbyte heeft een nieuw vervolg op Trine aangekondigd.

Meer info op Tweakers' frontpage.

[Voor 21% gewijzigd door Tweakmans op 24-10-2018 21:24]

Pagina: 1 2 3 4


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee