Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 54 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1
Acties:

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02Inhoudstafel

World of Tanks


De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience systeem. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door allerlei factoren zoals vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 6 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit minstens Tier 4 en hooguit Tier 8 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden.

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, China, Japan, Tsjechië en Zweden het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een minimap ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

Het verdienmodel van Wargaming is berust op microtransacties, 'kleine' uitgaven binnen het spel. Er zijn eigenlijk drie zaken die je kan kopen met je geld. Premium tanks, Premium account en gold.
top

Gebruikte afkortingen/woordenschat

 • Bot/Botten: Een speler die gebruik maakt van een programma om zelf niet te hoeven spelen en zo exp en credits te vergaren voor hogere tiers, ingame herkenbaar aan extreem lage winrate <45 en wn rating.
 • CW: Clan War
 • Derp: Gebruik van een howitzer op een tank om met 1 shell veel damage te kunnen doen of te kunnen one shotten vaak gebruikt in combinatie met premium ammo. (sinds 8.7 niet meer zo in trek)
 • ESL: Electronic Sports League, ook wel bekend als een eSports site waar je tournaments en cups kunt spelen voor gold en euro's.
 • FC: Field Commander
 • Noob: Algeheel scheldwoord tegen spelers die er niks van kunnen in de tank waarin zij spelen, kan voorafgegaan worden door de tank..artynoob, IS-6 noob, etc.
 • OP: Betekenis is tweeledig Over Powered of Openings Post, hangt dus af in welk zinsverband deze afkorting staat.
 • PremiumNoob 1: Iemand die een Premium tank, T34/Löwe/IS-6, heeft gekocht terwijl hij net 2 Battles heeft gespeeld en dus niet weet wat je in een tier 8 tm 10 battle moet doen (je hebt dus weinig aan zo’n speler in je team).
 • PremiumNoob 2: Iemand die met premium shells schiet om makkelijk damage te doen ivm hogere penetratiewaarde van deze shells.
 • Premium shells/Gold Shells: Deze kan je kopen voor gold of veel credits en hebben vaak hogere penetratie dus je hoeft niet echt op weakspots te mikken.
 • Peekaboo: Snel uit cover komen om een schot te kunnen lossen of de tegenstander te kunnen spotten.
 • Sealclubber/Noobstomper: Iemand die al langer speelt en weet hoe het spel werkt, die koopt vervolgens een tier I/II/V/VI tank om daarmee het enemyteam te rapen voor het behalen van hogere stats/WN rating. (WN 7 geeft penalty bij tiers onder de IV).
 • TB: Tank Battle
 • TC: Tank Company
 • XVM: Extended Visualisation Mod, deze mod geeft ingame oa allerhande info over de spelers.
 • WN7/WN8: WN is een afkorting voor “Weighed and Normalized” waarbij door middel van berekeningen een speler een rating krijgt waarbij je kan zien of deze speler weet waar deze mee bezig is. De huidige rating, WN8, gaat uit van de zogenaamde ‘expected values’ per tank en leunt sterk op het doen van zoveel mogelijk schade per battle. Zie de WN8 wiki voor meer uitleg.
 • WG: Wargaming, het bedrijf wat WoT op de markt heeft gebracht.
top

System Requirements


Minimum RequirementsRecommended RequirementsUltra preset
Operating system
Windows XP SP3/ Vista / 7 / 8/10
Windows 7/8/10 – 64-bit
Windows 7/8/10 – 64-bit
Processor
A processor with at least two physical cores supporting SSE2
Intel Core i5 (Desktop)
Intel Core i5-7400 / AMD Ryzen 5 1500 X
Memory
1.5 GB for Windows XP SP3, 2 GB for Windows Vista / 7 / 8 / 10
4 GB (or more)
8 GB (or more)
Video Card
GeForce 6800 / ATI HD X2400 XT with 256 MB RAM, DirectX 9.0c
GeForce GTX660 (2GB) / Radeon HD 7850 (2GB), DirectX 9.0c
GeForce GTX 1050ti (4gb) / Radeon RX 570 (4 Gb), DirectX 9.0c
Disk Space
36 GB
36 GB
55 GB
Internet Connection
256 Kbps
1024 Kbps
1024 Kbps

top

Mechanics


Game Mechanics

Wargaming heeft heel wat werk gemaakt van youtube filmpjes die game mechanics uitleggen.
Dit om nieuwe spelers het makelijker te maken om alles te begrijpen. Deze filmpjes zijn ook beter te begrijpen dan gewoon wat tekst, daarom zul je hier dus veel filmpjes terugvinden.

Armor/Armor penetration
Wargaming guide: Armor
Wargaming guide: Explaining Mechanics: How to Block Damage
Wargaming guide: Explaining Mechanics: Armor Penetration

Shooting
Wargaming guide: Effective shooting
Wargaming guide: Ammunition

Spotting and Concealment
Wargaming guide: Spotting and Concealment
Wargaming guide: Explaining Mechanics: Vehicle Spotting

Credits/Experience/Bonds/Gold
Wargaming guide: In-game resources
Wargaming: Bonds and medals

Team Communication
Wargaming guide: Battle Chat

Matchmaking
Wargaming: Matchmaking
Wargaming: Matchmaking improvements

Personal missions
Wargaming: Personal missions


Tanks and Equipment
Modules
Wargaming guide: Modules

Equipment
Wargaming guide: Equipment


Crew

Wargaming guide: Skills and perks
Wargaming guide: Training and quilifications

Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account). Let er op dat de crew experience (xp) anders werkt dan de xp die je voor je tanks verdient. De laatste paar % tot 100% (bijv. van 98 naar 99%) gaan veel langzamer dan van 68 naar 69%. Je hebt een bijna exponentiële toename van xp nodig om één procent te stijgen (zie onderstaande afbeelding). Zie voor meer uitleg van dit mechanisme de wiki pagina over crew.

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Camo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor camo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Camo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Let er wel op dat perks veelal de 100% moeten bereiken eer ze geactiveerd worden. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew

CrewJobCommand

De Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.

CrewJobDrive

Drivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.

CrewJobLoad

De Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.

CrewJobGun

De Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.

CrewJobRadio

Radio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.top

Gevechts types

Ranked
Wargaming guide: Ranked battles

Grand battles
Wargaming: Grand battles
top


Media


top


Gathering of Tanks


Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tanks | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tanks 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de twee clans wel met elkaar te laten kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen na een paar dagen). Dit channel is niet enkel bedoeld voor Gathering of Tanks leden maar mag door iedere Nederlands sprekende speler worden gejoined. Je vindt hier zowel GoT/GoT2/exGoT spelers of zelfs vrienden van GoT die veelal wel bereid zijn je op weg te helpen, mee te platoonen of gewoon lekker om te kletsen.

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.

top

Playertable


tweakerWoT usernameClanstatsyoutubetwitch
2hv2w84uCrazyHGDSTL
AmayiiAmayiistats
appel437DwentinkNLBE-stats
Arjant2ArjanTH-F-Tstats
Appie HeijnAppieHeijnGOTstats
atticus182p0stGOTstats
Bean77Bean77GOT
Bertje88bert_xxlHE-JAstats
Bigbeertje89Bigbeertje89stats
databeestjedatabeestjestats
Dramborlegdramborleggstats
DreekenkorinDreekenkorinBNEFstats
DiagloBurcksGOT2stats
Ed_LMazlov
ElPacoElPacoSnakeGOTstats
FordoxFordox
FrunzFrunzzzzzGOTstats
GarathaneGarathaneGOTstats
GeneralRGeneralRudolfskiNOS
HesarHesarstats
IlikebananasIlikebananas
InGen10InGen10B00TX
jdh009jdh009GOT
JoindryJoindrystats
JuustemBasharranstats
KeproKepro_GOTstatstwitch
KirpeknotsKirpeknotsNLFstats
KremlinCardinalKremlinCardinalDD
kreezjiekreezjieGOT
KwikbalpanzerjurHE-JA
Mr_SizeMr_SizeGOTstatsyoutube
NemeanNemean-CUTE
noilnoilGOTstats
nYzEkEnyzekeNBTTstats
PcDealerGoT_PcDealer
pickboyRickz0rGOT
psychoclownkyozu
QuantorQuantorGOTstats
Ramius23Yozzman
redwinggreenwingGOTstats
R0bb3rtsgtskip83stats
SeraohSeraohSARstats
ShockWave_ShockWave_
SurfBoyWindsurfboy1999stats
TelefooncaldeTelefoonUFF-Zstats
Thierry88GeneralThierrystats
UserUsertmpS3AL
Vae VictusVicecomesGOTstats
VedranoVedranostats
VluggejapienlVluggejapienlstats
vissie003vissie00311RHSstats
wiskidMrBluePTSstats
wsLySneakySchnitzelS3ALstats
XixmeisterFurious_DaddyCry-Xstats
x-cessiveXcessiveGOTstats
ZTeeVeRZTeeVeR
ZuupermaNZuupermaNEXTUstats

Lijst vervoegen?

Wil je in deze playertabel? Stuur dan een PM met de volgende gegevens:
 1. Tweakers naam
 2. Ingame naam
 3. Clan
 4. WoTLabs/Noobmeter/WoTLife profiel (vrijblijvend en optioneel)
 5. Youtube channel
 6. Twitch channel
top

Notes


De originele topicstart is gemaakt door ShockWave, Mr_Size en psychoclown alle credits aan hen!

Fouten of verbeteringen?

Deze huidige openingspost is nog onderhevig veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via PM: Stuur bericht!

Bedankjes
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.
 • Mr_Size bedankt voor het opzoeken van missende info en aanleveren van updates.
top

[Voor 255% gewijzigd door nYzEkE op 11-04-2018 09:55]


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Deze topic is het vervolg op [MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 53

We zijn nu in versie 1.0 en dit zorgt ervoor dat we een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen.

[Voor 18% gewijzigd door nYzEkE op 22-03-2018 16:20]


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Voor de mensen die willen in de playertabel kan in de player tabel gerust een youtube kanaal of twitchkanaal toegevoegd worden

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Blue Boon schreef op donderdag 22 maart 2018 @ 16:45:
De player table is echt volledig out-dated :o, verder goed idee om een nieuw topic te beginnen met 1.0
Bij deze heb ik de playertabel uitgekuist, iedereen die geen enkel game gespeeld heeft in de laatste +/-6 maanden ligt uit de lijst.

Wat me wel opviel is dat je zelf niet in de lijst zat :)

Voor de mensen die ook hun twitch of youtube kanaal willen promoten stuur gerust een PM dan voeg ik deze toe in de playertabel
_Anvil_ schreef op donderdag 22 maart 2018 @ 17:34:
"tank uit Tier 6 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier *4* en hooguit Tier 8 tegenkomen, "
Fixed maar ik zal ook nog kijken voor een stukje over de matchmaking (of een link naar de wargaming guide erover)

Misschien is het voor het topic wel beter om foutjes via PM te melden, maar bedankt voor deze fix :)

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Voor de mensen die nog niets gepland hadden voor het weekend, je kan 500,000 credits verdienen door 6 tokens binnen te halen. Eén token is 5000XP binnenhalen, weliswaar maximum 3 tokens per dag.

Voor iedereen haalbaar lijkt me als je er tijd voor hebt. Credits zullen voor wel voor iedereen nuttig zijn ook.
Als je natuurlijk zoals ik in het weekend niet kunt spelen zal het onmogelijk worden :(

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Ik heb ook een streamer gezien die hier last van had. Hij heeft zijn sli afgelegd en haalde hogere fps en geen crashes meer. Heb jij toevallig sli? Anders zal het forum van wargaming ook wel vol staan van mogelijke oorzaken waar je eens kan gaan kijken

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Je hebt gewoon geen 20% van je teamdamage gedaan 2880 was 20% geweest

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Bij mijn weten kunnen er wel maar maximum 3 arty's per team zijn dus 4 of 5 artys lijken me vreemd.
SPGs. The number of arty is limited to a maximum of three per side.
Source

Dat terzijde is het inderdaad niet slecht om niet teveel autoloaders in het algemeen in de game te hebben, of toch zeker niet met een onbalans in de teams

[Voor 22% gewijzigd door nYzEkE op 26-03-2018 11:22]


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Ik weet niet als jullie er ooit naar kjiken, maar de nieuwe youtube account van World of Tanks Europe, legt alles wel heel mooi uit. Ik wou dat ik die filpjes had in mijn begindagen. Ze tonen echt mooie dingen zoals angle van armor achter de tracks enzo. Wargaming guide: Explaining Mechanics: How to Block Damage

Ze vergeten alleen te zeggen dat er sites zijn zoals tank.gg waar je dan ook de armormodels kunt opzoeken.

[Voor 35% gewijzigd door nYzEkE op 26-03-2018 16:42. Reden: comment over object 705A verwijderd]


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Misschien omdat de 430 de naam heeft van noobfriendly te zijn? Niet iedereen kan zo goed zijn

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
kuwerti schreef op woensdag 11 april 2018 @ 09:37:
[...]


ff een domme vraag (#moetkunnen :-) ) : wat moet je vandaag verkopen en morgen kopen? Welke winst heb je?
Ik veronderstel dat hij bedoelt vandaag aan volle pot alle tanks verkopen die je niet meer wil om zo je credits zo hoog mogelijk te krijgen.
Als je tanks verkoopt dan verkoop je die namelijk altijd aan 50% van de huidige prijs. En aangezien er korting zal zijn, zou je heel wat credits mislopen.

En wat je er na koopt dat is een keuze, kunnen tanks zijn, consumables, equipement.

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Tige schreef op woensdag 11 april 2018 @ 12:58:
[afbeelding]

Je moet even al die missies doorscrollen. Sommige zijn wel bizar veel werk!
Om de een of andere reden zie ik die missions niet in men game. Die staan gewoon tussen de missies veronderstel ik?

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Kepro schreef op woensdag 11 april 2018 @ 12:59:
[...]


Moet je alle missies halen?
Aangezien de missies er staan met slotjes op veronderstel ik dat de volgende pas zal unlocken als je klaar bent met de vorige. Was dit ook niet zo met de unlocks in de kerstperiode?

En blijkbaar ben je er zo met 312.000 exp in de top 10 van je team *kuch* *kuch*, het zorgt er wel voor dat het voor iedereen niet onmogelijk is om te halen

[Voor 19% gewijzigd door nYzEkE op 11-04-2018 13:20]


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
*knip* gefixed

[Voor 99% gewijzigd door nYzEkE op 11-04-2018 13:42]


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Zycrom schreef op donderdag 12 april 2018 @ 15:10:

Ik ben dus alvast begonnen met wat tier 8/9 tanks te verkopen waarvan de tier 10 toch niet zo bijster interessant is (KV-4, Emil I, G.W. Tiger, Obj. 704 etc.) om 2 nieuwe tier 10's met korting te kunnen kopen. Daarvoor heb ik nog wel een vraag. Ik heb nog een M103 in de garage staan, maar is de T110E5 het eigenlijk nog wel waard om naartoe te grinden als je al een IS-7 en WZ-11111111 5A hebt?
Ik hoop dat je die gisteren verkocht hebt en niet vandaag? Omdat zoals reeds aangehaald, als je deze vandaag verkocht hebt, de verkoopprijs berekend wordt op de huidige prijs en deze is in afslag.
Verder zal iemand anders moeten antwoorden op de vraag als die tank in orde is, ik zit nog niet ver genoeg :)

On another note: Ik heb me nog nooit echt bezig gehouden met de campaign, ik vink de missies wel aan, maar probeerde nooit echt specifiek iets te halen, nu heb ik natuurlijk wel de pech dat ik nu wel de spg's moet spelen als ik geen tokens wil verspelen hieraan. Daarom de vraag, welke spg's zijn goed voor die missies te doen?

ik heb een tier 4 amerikaans spg de M37, maar zou ook de russchische S-51 kunnen aanschaffen.
Of opteer ik nog beter voor een andere spg voor die missies?

En heeft iemand al eens het volgende tegen gekomen: Speel ik het spel en denk van och dat is wel een goeie speler in mijn team (ben geen top speler). Ik kijk naar zen naam ShipTheNutz en denk maar die ken ik precies van youtube. Blijkt het Dezgamez te zijn. Kijk naar zijn filmpje en bedenk maar die battle zegt mij iets en ja hoor :) Niets opmerkelijk maar toeval.

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
ja precies, maar dat het filmpje dan nog gebruikt wordt op youtube ook ;) voor mij de eerste keer dus speciaal. Voor jou misschien dagelijkste kost _/-\o_ Ik ben snel tevreden zeker? ik verwacht geen chat hoor.

[Voor 24% gewijzigd door nYzEkE op 12-04-2018 15:27]


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
belBOSS schreef op vrijdag 13 april 2018 @ 12:40:
Een GoT clan gerelateerd vraagje:

Ik ben begin deze week een clan gejoined omdat er een paar mensen in zitten die ik nog van vroeger ken. Gewoon een clan voor het plezier. Door t werk en andere zaken heb ik geen tijd meer voor intensief clan wars te spelen. Maar ik mis wel deftige platoon makkers. Daar ben ik ook vaak naar op zoek. Mijn dilemma is dat ik deftige platoons wil maar ook bij die oude maten wil zitten voor de fun. Zonder in got te zitten, geen platoons met jullie i guess? -O-
Ik zit zelf ook niet in GOT maar zit wel soms op de teamspeak van GOT, je kan dan de rechten krijgen 'vrienden van GOT' en kun je samen platonen als je wil :)

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Dat is inderdaad wat er staat, en in game staat onder de missies ook een knop om hem zogezegd te kopen maar ik kom op een pagina waarop staat

THIS CATEGORY IS EMPTY
Unfortunately, there are currently no items here, but they will be added in the future.
Don't worry, there are lots of attractive offers available in other categories.

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02

Als ik ingame op de link klik kom ik op de volgende pagina, waar ik ingelogd ben

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Ed_L schreef op zaterdag 14 april 2018 @ 17:16:
[...]

Ik meen in een video van dezgames te hebben gezien dat je de extra's die bijvoorbeeld bij stage1 horen niet krijgt als je met 10% korting koopt. Ik zal het eens nakijken.
Wat hij bedoeld is dat je die extra's niet nog eens zal krijgen (niet dubbel).
Als je 10% korting hebt wil dit zeggen dat je stage 1 al doorlopen hebt en dus die extra's al gekregen hebt door gewoon te spelen.
De extra's van stage 2-10 heb je nog niet, en die krijg je dus als je de bundel koopt.

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02


Ik heb ergens de memo niet gezien waar aanvallen terugvallen naar de red line wil zeggen, en verdedigen ja aanvallen is wel de beste verdediging

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Van ons (clan was strongholds) zijn er in game geraakt, battle was afgesloten blijkbaar. En zijn er dan weer uit gesmeten

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
thijsco19 schreef op zondag 13 mei 2018 @ 21:40:
@MerijnB
O? Dan heb ik blijkbaar een andere versie van wot, bij mij geeft 't' alleen maar 'aanvallen' of als ik op een tegenstander mik 'valt xxx aan, klaar om te vuren'.

(ja, ik heb wot in het NL staan :9 )
Wat er wel een verschil is als je specifiek op een target mikt en dan T drukt zegt hij valt XXX aan.
Maar als je ernaast mikt en dus de grond aanduid dan zal je de cirkels zien, en wordt er gezegd dat een plaats aangevallen wordt. Wat je ook niet mag vergeten is dat volgens mij ook je reload gezegd wordt. Altijd handig voor je team om dat te weten, misschien kunnen ze dan net terug spotten als je aangeduid hebt dat je die regio wil beschieten.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Catscratch schreef op vrijdag 15 juni 2018 @ 10:55:
[...]


Goh camouflage, retraining van crews, héél occasioneel omwisselen voor silver. Ik ben waarschijnlijk de doelgroep die Wargaming het liefste heeft. (Hard)werkende persoon met een gezin, die zijn grinds binnen aanzienlijke tijd wil houden. ;)

Ik speel ondertussen bijna 5 jaar en heb maar 7500 battles op mijn teller.
En waarschijnlijk free xp omzetten? Dat durf ik ook wel eens doen, val in dezelfde categorie als jou. Zodat die stockgrind toch deels kan overgeslaan worden.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Hoewel ik veel meer leer van jou video's hier nog iets wat je misschien wel of niet wist. En als je het wel wist is het een verduidelijk voor anderen misschien.

De armor indicator wordt groen als de penitration waarde van je kogel hoger is dan de armor dikte van je target. De armor indicator houdt echter geen rekening met de hoek waarmee je richt.

Dus als je een groene armor indicator hebt dan kan je als je haaks op het armor richt + rng zit niet tegen zeker pennen :) Haaks op het armor richten gebeurd zelden, en rng blijft rng.

Ter info

Van 29 juni tot 3 juli is het weer tijd om consumables en equipment in te slaan!
En voor de mensen die wargaming sponseren: het is ook weer 1 gold voor 35xp naar free exp tarief. En als je iets van voetbal gespeeld hebt kunnen er daar wel grote hoeveelheden staan.

[Voor 16% gewijzigd door nYzEkE op 29-06-2018 09:24]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Dit is vanaf vandaag al, net ingelogd om te checken

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Ik vind anders wel dat ik minder in de +2 uitkom en heb speel vooral met lttb en t44 dus beiden tier 8. Viel me vooral om dat de 5/10 teamvulling meer voorkomt dan vroeger. Dus blijf wel bottomtier

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Moesten ze nu gewoon de is6 inwisselen voor een defender, problem fixed en ik content :)

[Voor 22% gewijzigd door nYzEkE op 26-07-2018 15:34]


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
kan ik mee leven ;), maar haal je de is6 nog uit als je de defender hebt? De beste reden kan enkel de mm zijn en die gaat verloren dus dan kan je toch geen reden bedenken dat jij die is6 in je garage houdt?

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02


defender, e25, scorpion, IS-3A ... te winnen en een paar epic cammo's

maar uit de comments
World of Tanks Europe
17 minuten geleden (bewerkt)
@feroks _ As far as I know the boxes will be available in all European countries. Regarding Belgium we´ll share more details very soon! :) -DelhRoh.
Ik ben eens beniewd wat ze specifiek voor België gaan doen. (misschien meer dan onze regering ;) )

[Voor 10% gewijzigd door nYzEkE op 10-12-2018 13:04]


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Vraagje: wat is de prijs van die large boxes? bvb 11 boxes
.
Commanders!

Due to legal restrictions, Holiday Ops boxes will not be available to purchase in Belgium.

However, players from Belgium will still be able to accept them as a Gift, when purchased by players from other countries.
Ik kan deze dus niet vinden in de shop

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
kreezjie schreef op vrijdag 14 december 2018 @ 09:28:
[...]

Voor ons Belgen is het helaas niet mogelijk om lootboxes te kopen. Daar mogen we onze politiekers voor bedanken...
Je kan wel iemand anders ze laten giften, dat dan weer wel...
Ik weet dat we onze politiekers ervoor mogen bedanken, maar versta wel dat sommige groepen ertegen beschermd moeten worden. Dat iedere belg ervoor gestraft is, dat is natuurlijk weer niet goed.

Optie twee is we vragen hier mooi aan iemand om een account aan te maken vanuit Nederland en met die lege account: inloggen en aan onszelf giften.

[Voor 17% gewijzigd door nYzEkE op 14-12-2018 09:52]


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Laten we het er op houden dat er genoeg dingen in het leven zijn die je niet kunnen ervaren zoals een ander omdat we gewoon die ander persoon niet zijn, en ook nooit zullen zijn.

Een ander punt is wel dat voor de mensen die QB zijn videos nooit bekijken deze misschien wel eens het beluisteren waard is. 0 gameplay maar zijn mening over wat er veranderd kan worden aan het spel om het gezonder te maken.


Ik kan enkel hopen dat wargaming ook naar die video kijkt.

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-05 16:02
Het enige wat ik ze heb horen zeggen is dat passive spotting minder is, wat een rechstreeks gevolg is van de mindere viewrange en onmogelijkheid om bino's te gebruiken. Maar dat zal jullie minder interesseren, ik veronderstel dat jullie meer actief spotting doen.
Pagina: 1Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee