Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 54 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2 3 ... 21
Acties:

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 14:17Inhoudstafel

World of Tanks


De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience systeem. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door allerlei factoren zoals vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 6 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit minstens Tier 4 en hooguit Tier 8 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden.

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, China, Japan, Tsjechië en Zweden het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een minimap ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

Het verdienmodel van Wargaming is berust op microtransacties, 'kleine' uitgaven binnen het spel. Er zijn eigenlijk drie zaken die je kan kopen met je geld. Premium tanks, Premium account en gold.
top

Gebruikte afkortingen/woordenschat

 • Bot/Botten: Een speler die gebruik maakt van een programma om zelf niet te hoeven spelen en zo exp en credits te vergaren voor hogere tiers, ingame herkenbaar aan extreem lage winrate <45 en wn rating.
 • CW: Clan War
 • Derp: Gebruik van een howitzer op een tank om met 1 shell veel damage te kunnen doen of te kunnen one shotten vaak gebruikt in combinatie met premium ammo. (sinds 8.7 niet meer zo in trek)
 • ESL: Electronic Sports League, ook wel bekend als een eSports site waar je tournaments en cups kunt spelen voor gold en euro's.
 • FC: Field Commander
 • Noob: Algeheel scheldwoord tegen spelers die er niks van kunnen in de tank waarin zij spelen, kan voorafgegaan worden door de tank..artynoob, IS-6 noob, etc.
 • OP: Betekenis is tweeledig Over Powered of Openings Post, hangt dus af in welk zinsverband deze afkorting staat.
 • PremiumNoob 1: Iemand die een Premium tank, T34/Löwe/IS-6, heeft gekocht terwijl hij net 2 Battles heeft gespeeld en dus niet weet wat je in een tier 8 tm 10 battle moet doen (je hebt dus weinig aan zo’n speler in je team).
 • PremiumNoob 2: Iemand die met premium shells schiet om makkelijk damage te doen ivm hogere penetratiewaarde van deze shells.
 • Premium shells/Gold Shells: Deze kan je kopen voor gold of veel credits en hebben vaak hogere penetratie dus je hoeft niet echt op weakspots te mikken.
 • Peekaboo: Snel uit cover komen om een schot te kunnen lossen of de tegenstander te kunnen spotten.
 • Sealclubber/Noobstomper: Iemand die al langer speelt en weet hoe het spel werkt, die koopt vervolgens een tier I/II/V/VI tank om daarmee het enemyteam te rapen voor het behalen van hogere stats/WN rating. (WN 7 geeft penalty bij tiers onder de IV).
 • TB: Tank Battle
 • TC: Tank Company
 • XVM: Extended Visualisation Mod, deze mod geeft ingame oa allerhande info over de spelers.
 • WN7/WN8: WN is een afkorting voor “Weighed and Normalized” waarbij door middel van berekeningen een speler een rating krijgt waarbij je kan zien of deze speler weet waar deze mee bezig is. De huidige rating, WN8, gaat uit van de zogenaamde ‘expected values’ per tank en leunt sterk op het doen van zoveel mogelijk schade per battle. Zie de WN8 wiki voor meer uitleg.
 • WG: Wargaming, het bedrijf wat WoT op de markt heeft gebracht.
top

System Requirements


Minimum RequirementsRecommended RequirementsUltra preset
Operating system
Windows XP SP3/ Vista / 7 / 8/10
Windows 7/8/10 – 64-bit
Windows 7/8/10 – 64-bit
Processor
A processor with at least two physical cores supporting SSE2
Intel Core i5 (Desktop)
Intel Core i5-7400 / AMD Ryzen 5 1500 X
Memory
1.5 GB for Windows XP SP3, 2 GB for Windows Vista / 7 / 8 / 10
4 GB (or more)
8 GB (or more)
Video Card
GeForce 6800 / ATI HD X2400 XT with 256 MB RAM, DirectX 9.0c
GeForce GTX660 (2GB) / Radeon HD 7850 (2GB), DirectX 9.0c
GeForce GTX 1050ti (4gb) / Radeon RX 570 (4 Gb), DirectX 9.0c
Disk Space
36 GB
36 GB
55 GB
Internet Connection
256 Kbps
1024 Kbps
1024 Kbps

top

Mechanics


Game Mechanics

Wargaming heeft heel wat werk gemaakt van youtube filmpjes die game mechanics uitleggen.
Dit om nieuwe spelers het makelijker te maken om alles te begrijpen. Deze filmpjes zijn ook beter te begrijpen dan gewoon wat tekst, daarom zul je hier dus veel filmpjes terugvinden.

Armor/Armor penetration
Wargaming guide: Armor
Wargaming guide: Explaining Mechanics: How to Block Damage
Wargaming guide: Explaining Mechanics: Armor Penetration

Shooting
Wargaming guide: Effective shooting
Wargaming guide: Ammunition

Spotting and Concealment
Wargaming guide: Spotting and Concealment
Wargaming guide: Explaining Mechanics: Vehicle Spotting

Credits/Experience/Bonds/Gold
Wargaming guide: In-game resources
Wargaming: Bonds and medals

Team Communication
Wargaming guide: Battle Chat

Matchmaking
Wargaming: Matchmaking
Wargaming: Matchmaking improvements

Personal missions
Wargaming: Personal missions


Tanks and Equipment
Modules
Wargaming guide: Modules

Equipment
Wargaming guide: Equipment


Crew

Wargaming guide: Skills and perks
Wargaming guide: Training and quilifications

Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account). Let er op dat de crew experience (xp) anders werkt dan de xp die je voor je tanks verdient. De laatste paar % tot 100% (bijv. van 98 naar 99%) gaan veel langzamer dan van 68 naar 69%. Je hebt een bijna exponentiële toename van xp nodig om één procent te stijgen (zie onderstaande afbeelding). Zie voor meer uitleg van dit mechanisme de wiki pagina over crew.

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Camo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor camo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Camo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Let er wel op dat perks veelal de 100% moeten bereiken eer ze geactiveerd worden. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew

CrewJobCommand

De Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.

CrewJobDrive

Drivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.

CrewJobLoad

De Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.

CrewJobGun

De Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.

CrewJobRadio

Radio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.top

Gevechts types

Ranked
Wargaming guide: Ranked battles

Grand battles
Wargaming: Grand battles
top


Media


top


Gathering of Tanks


Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tanks | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tanks 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de twee clans wel met elkaar te laten kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen na een paar dagen). Dit channel is niet enkel bedoeld voor Gathering of Tanks leden maar mag door iedere Nederlands sprekende speler worden gejoined. Je vindt hier zowel GoT/GoT2/exGoT spelers of zelfs vrienden van GoT die veelal wel bereid zijn je op weg te helpen, mee te platoonen of gewoon lekker om te kletsen.

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.

top

Playertable


tweakerWoT usernameClanstatsyoutubetwitch
2hv2w84uCrazyHGDSTL
AmayiiAmayiistats
appel437DwentinkNLBE-stats
Arjant2ArjanTH-F-Tstats
Appie HeijnAppieHeijnGOTstats
atticus182p0stGOTstats
Bean77Bean77GOT
Bertje88bert_xxlHE-JAstats
Bigbeertje89Bigbeertje89stats
databeestjedatabeestjestats
Dramborlegdramborleggstats
DreekenkorinDreekenkorinBNEFstats
DiagloBurcksGOT2stats
Ed_LMazlov
ElPacoElPacoSnakeGOTstats
FordoxFordox
FrunzFrunzzzzzGOTstats
GarathaneGarathaneGOTstats
GeneralRGeneralRudolfskiNOS
HesarHesarstats
IlikebananasIlikebananas
InGen10InGen10B00TX
jdh009jdh009GOT
JoindryJoindrystats
JuustemBasharranstats
KeproKepro_GOTstatstwitch
KirpeknotsKirpeknotsNLFstats
KremlinCardinalKremlinCardinalDD
kreezjiekreezjieGOT
KwikbalpanzerjurHE-JA
Mr_SizeMr_SizeGOTstatsyoutube
NemeanNemean-CUTE
noilnoilGOTstats
nYzEkEnyzekeNBTTstats
PcDealerGoT_PcDealer
pickboyRickz0rGOT
psychoclownkyozu
QuantorQuantorGOTstats
Ramius23Yozzman
redwinggreenwingGOTstats
R0bb3rtsgtskip83stats
SeraohSeraohSARstats
ShockWave_ShockWave_
SurfBoyWindsurfboy1999stats
TelefooncaldeTelefoonUFF-Zstats
Thierry88GeneralThierrystats
UserUsertmpS3AL
Vae VictusVicecomesGOTstats
VedranoVedranostats
VluggejapienlVluggejapienlstats
vissie003vissie00311RHSstats
wiskidMrBluePTSstats
wsLySneakySchnitzelS3ALstats
XixmeisterFurious_DaddyCry-Xstats
x-cessiveXcessiveGOTstats
ZTeeVeRZTeeVeR
ZuupermaNZuupermaNEXTUstats

Lijst vervoegen?

Wil je in deze playertabel? Stuur dan een PM met de volgende gegevens:
 1. Tweakers naam
 2. Ingame naam
 3. Clan
 4. WoTLabs/Noobmeter/WoTLife profiel (vrijblijvend en optioneel)
 5. Youtube channel
 6. Twitch channel
top

Notes


De originele topicstart is gemaakt door ShockWave, Mr_Size en psychoclown alle credits aan hen!

Fouten of verbeteringen?

Deze huidige openingspost is nog onderhevig veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via PM: Stuur bericht!

Bedankjes
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.
 • Mr_Size bedankt voor het opzoeken van missende info en aanleveren van updates.
top

[Voor 255% gewijzigd door nYzEkE op 11-04-2018 09:55]


 • belBOSS
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 26-08-2019

belBOSS

Alea iacta est.

Wow. Na al die lange rants te lezen in het einde van het vorige topic is het precies een fijn idee om WoT opnieuw te proberen binnenkort! (Sarcasme :p )

[Voor 7% gewijzigd door belBOSS op 22-03-2018 16:59]


 • GJP80
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 08:25
wsLy schreef op donderdag 22 maart 2018 @ 18:13:
Ik kan best wel weer aan de player table toegevoegd worden.

TweakerUsernameClan
wsLySneakySchnitzelS3AL
Speel eerst maar eens een maandje zonder ragequit... :+

http://wotlabs.net/eu/player/GJP


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 14:17
Voor de mensen die nog niets gepland hadden voor het weekend, je kan 500,000 credits verdienen door 6 tokens binnen te halen. Eén token is 5000XP binnenhalen, weliswaar maximum 3 tokens per dag.

Voor iedereen haalbaar lijkt me als je er tijd voor hebt. Credits zullen voor wel voor iedereen nuttig zijn ook.
Als je natuurlijk zoals ik in het weekend niet kunt spelen zal het onmogelijk worden :(

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 16-04 18:53
GJP80 schreef op vrijdag 23 maart 2018 @ 18:17:
[...]


Ja hoor, maar bij voorkeur niet tussen mijn ribben... :+
Ho ho G, ik ben wel een professionele chauffeur he. Ondanks dat ik normaal geen pakketjes vervoer zal ik het voor die ene keer wel doen, en dan pas ik ook nog eens een route aan :p.

Ik lever dat netjes af en dan ga ik weer verder met mijn programma :>

Stichting Hobbyserver


 • ElPaco
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 08:38
Je peleton is niet je team ;)

WoT stats || 3240 Wp op het oosten

Velen doen niets liever, ik doe liever niets


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • looyenss
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 30-01 14:21
Arty heeft letterlijk helemaal niks te zoeken in de game

Energie idioot | Gek op gelijkspanning | DC-pel


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • belBOSS
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 26-08-2019

belBOSS

Alea iacta est.

looyenss schreef op zondag 25 maart 2018 @ 15:41:
Arty heeft letterlijk helemaal niks te zoeken in de game
Ja weet je uiteindelijk maakt het mij persoonlijk niet uit of ze er in of er uit blijven. Arty discussie = meh :p

Btw @Mr_Size Heb net een paar replays van je gezien op je kanaal. Zitten er wel goede tussen! Kan al niet wachten om af en toe weer WoT te spelen. Alleen zal t na vier jaar weer super lang duren voor k mijn niveau terug heb vrees ik -O- :p

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Arjant2
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 25-05 11:19
*snip*

Er zijn voor en tegenstanders van arty, deal with it. Ik vind ze ook bloed irritant maar ja zijn nu eenmaal onderdeel van het spel. Een ander vindt het juist weer leuk.

[Voor 43% gewijzigd door Geronimous op 25-03-2018 23:56]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • TukkerT
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 14:34
Zo reageren helpt alleen maar meer ontsporen en is ongewenst.

[Voor 75% gewijzigd door Geronimous op 25-03-2018 23:58]


Acties:
 • +1Henk 'm!
TukkerT schreef op zondag 25 maart 2018 @ 21:26:
[...]


als ik niet aan het mikken ben wel...maar ik zei toch dat het ding 1 grote weakspot is als je aan het mikken bent?
Ik heb een vermoeden dat ik de E100 echt heel anders dan jou speel. De E100 is tevens de beste trader in de hele game.

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • nvidia666
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 15-05 14:21
Kepro schreef op zondag 25 maart 2018 @ 21:29:
[...]


Ik heb een vermoeden dat ik de E100 echt heel anders dan jou speel. De E100 is tevens de beste trader in de hele game.
Een Type 5 zullen we maar buiten beschouwing laten zeker O-) O-) O-)

Case Xpredator Black E , I7 3930K @4.6 (H100I) , 3090 Suprim X, Msi X79 G65-8D ,16 Gb Corsiar Veng. 1600 Mhz, 980pro 1TB, 1TB&512 GB 850 Pro WD Black 4TB , CM V1000 (PC2 3570K 6GB 3090 ,240 GB ssd) (Dell e6540@8790M)(Dell xps15 9560)


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Geronimous
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-05 23:32

Geronimous

Moderator Spielerij
Modbreak:Topic weer open...

Laten we voorkomen dat het weer mis gaat met deze simpele regels die op GoT gelden:
- niet op de man reageren of trollen
- niet reageren op deze reacties maar gewoon netjes negeren en een TR aanmaken.

[Voor 66% gewijzigd door Geronimous op 26-03-2018 00:12]


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • GJP80
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 08:25
nvidia666 schreef op maandag 26 maart 2018 @ 01:21:
[...]


Het is grappig hoeveel keer er een modbreak moest gebeuren waar arty in bemoeid was _O- _O- _O-
Modbreaks zijn net als arty, het ene moment ben je lekker bezig en ineens *BOEM* en het is klaar! :+

http://wotlabs.net/eu/player/GJP


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Catscratch
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 22-04 13:14
Roozzz schreef op maandag 26 maart 2018 @ 20:16:
[...]

Tja, ik snap het ook niet zo goed. Ik heb dit soort problemen niet in bijvoorbeeld de IS7 of in al die andere Russische heavies. Het lijkt alsof de helft van mijn schoten gewoon verdwijnt :P

De object 705 wordt in ieder geval geen blijvertje, maar zo te horen wil ik in ieder geval nog wel de 705A aanschaffen. Of ie mag blijven zie ik dan wel weer :P
Ik hou de Object 705a sowieso. Eén van de meest sexy tanks in wot! 8)

Ik blijf trouwens ook nog spelen met de Object 705 tot ik m’n Ace binnen heb. Die crew mag dan misschien daarna in de IS-4 als mijn ST-I grind is afgerond, of ik zie wel welke T-10 opvolger ze introduceren.

Frank Lenaerts


 • patrickos85
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 19-05 17:46
Catscratch schreef op maandag 26 maart 2018 @ 16:32:
Ik snap iets niet ...

Ik heb dit weekend de Object 705A aangeschaft. Eerste indrukken zijn ok. Tot ik op een gegeven moment rustig aan't sidescrapen was met een Object 705 aan de overkant. 3 opeenvolgende schoten zijn los door de gun mantlet gegaan. Alle 3 op dezelfde plaats die ik hier heb aangeduid ... https://www.screencast.com/t/a8UqVhalEc

How? Hij schoot zelfs niet met premium ammo. Ik ben niet iemand die mensen snel uitmaakt voor cheater, maar hier heb ik toch aardig m'n wenkbrauwen gefronst ...
Het kan ook zijn dat de shell bounce/ricochet naar beneden in je tank. Als ik je afbeelding bekijk kan dat een komische weakspot zijn :+

 • Russica
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 23-03-2020

Russica

HEAT is all you need.

jantje 2 schreef op donderdag 29 maart 2018 @ 11:11:
[...]


Kan je die linken die ook werkt voor 1.0?

Zoek er ook nog eentje, maar diegene die ik had werkte niet met de zip van XVM om een of andere reden die ik niet kon achterhalen. Nu ff opnieuw proberen. Wel fijn om te zien wat je moet halen, kan ik tenminste voor iets streven :+
http://www.pkmods.com/mar...nce-calculator-by-spoter/

Zelf even mapje renamen naar 1.0.0.1

 • SurfBoy
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 10:56
Map: Parijs
Voertuigen: Bat.-Châtillon 25 t
Exp: 1.236
Obligaties ontvangen: 11 Credits: 44.030 (compensatie voor schade toegebracht door bondgenoten: 198)
Gevechtsprestaties: 1 Markering van uitmuntendheid, Meesterschapsbadge: "2e Klasse"

Misschien heeft het toch een beetje geholpen om de batchat met food en vents te runnen... De eerste MoE is binnen.

Wat ik nu ook probeer is een flank te verlaten wanneer ik in de gate krijg dat deze verloren gaat. Bijvoorbeeld wanneer er nog 2 ally's over zijn tegenover 8 enemy's. Hierna probeer ik eerst van een grote afstand te schieten, buiten de spotting range. Als m'n clip dan leeg is ga ik weer verplaatsen, zodat ik weer van buiten de spotting range kan schieten. Dit heeft me nu al 2 keer een potje van 4.5-4.9k dmg opgeleverd. :D

[Voor 37% gewijzigd door SurfBoy op 29-03-2018 18:43]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • SurfBoy
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 10:56
http://wotreplays.eu/site/4264766
http://wotreplays.eu/site/4264321

Bedankt voor degene die me aanraadde voor de object 257 te gaan... De ace tankers blijven maar binnenstromen _/-\o_

Gestoord hoe overpowered die tank is als je top tier bent.... Tier 7's komen niet eens door je heen met gold ammo. Overigens wanneer je bottomtier bent is ie zeker ook niet slecht. Paar keer al reverse sidescrapen geprobeerd, heerlijk hoe iedereen dan denkt je te kunnen pennen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:09

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

Russica schreef op vrijdag 30 maart 2018 @ 17:35:
Iemand nog tips voor het grinden van gunmarks? Zit nu op 82,8% bij de T54 en wil hem vanavond even binnenhengelen. HEAT spammen en tracking damage ben ik al bekend mee. Het gaat me meer om de speelstijl. Te agressief kost je vaak al vroeg heel veel hitpoints maar als je te passief bent loop je vaak veel damage mis. Hoe vind je hier een goede balans in?
Ik zou zeggen, als je initieel wil gaan spotten, met het risico op schade. Wees dan zeker dat je spot voor een reden. Niks irritanter dan early spotting, geen assisted damage en wel zelf damage oplopen.
Daar betrap ik mezelf wel eens in, vooral in mijn T44 grind nu :) Eigenlijk ben ik net iets te traag om veilig "quickspots" te kunnen maken, maar ik probeer het toch vaak. Soms met niet gewenste resultaten :X

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 13-04 15:55
DEZE GAME:

YouTube: World of Tanks - The shitbarn is crazy

What the actual fuck :+ 8)7

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 12:46
_Anvil_ schreef op zaterdag 31 maart 2018 @ 12:42:
[...]


Goed, T28 na een korte winstreak maar verkocht met 49,3% winrate, can't fight the server RNG. Zodra er een discount is (7 jarig bestaan komt er aan) koop ik de T95 :)

Nu denk ik alleen dat mn crew niet Doomturtle proof is, ze zijn op 86% van de 3e skill (inclusief bia uiteraard) en slechts 1 van de heren heeft firefighting als skill.

Ik wil echter altijd double repairkits op tanks als dit en gezien het feit dat de T95 soms wel eens vlam wil vatten moet ik dus firefighting skills hebben. Ondanks crew xp boosters gaat het bereiken van de 4e skill super traag. Dus graag advies:

- De T28HTC reward tank heb ik ingeruild voor gold discount op de M4a1Revo premium. De Scorpion premium is meh en wil ik niet.

- Ik zou de T67 of Hellcat o.i.d. kunnen terugkopen en een tijdje kunnen spelen met crew boosters aan, gaat vast veel rapper dan skills grinden op tier 9 straks. Ik heb echter geen gold meer om 2 keer te hertrainen, dus dat zou dan 2x voor credits moeten worden. Ik doe dat sowieso meestal voor credits.

- Als ik de crew niet hertrain zijn ze 80%, wat op baby tiers niet heel erg is.. echter volgens mij verdien je ook maar 50% crew xp dan?

vraag 1) Dus hoe kan ik het beste snel firefighting skills krijgen, voordat ik straks met een telkens af fikkende Doom/Zoom turtle zit?

sidenote: ik wil geen geld uitgeven aan dit soort zaken, ik heb de afgelopen 3,5 jaar al ruim over de 300 euro aan dit spel uitgegeven, vind ik persoonlijk al belachelijk genoeg. Is ook een beetje sport voor mij om telkens mn ingame doelen te behalen zonder er altijd maar geld tegenaan te gooien.

vraag 2) welke equipment op de T95? Rammer, vents en Optics? of toch spall liner... ander idee: met een toolbox zou ik i.c.m. de reeds aanwezige repair skills op mn crew de 2e repairkit in kunnen ruilen op een fire ext. consumable, dan heb ik die firefighting skills alsnog niet nodig.
Toolbox, rammer en optics of toolbox, rammer, spall liner. Maar arty HE is nu niet zo heel krachtig meer dus die is net wat minder belangrijk nu. Ik speelde dubbel repair en food zonder FF crew volgens mij. Viel wel mee qua vuur. Maar zoals @Kepro zegt is het wel handig om die fire fighting crew met bonds te nemen kost 2 bonds per game.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Caveman
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 26-05 19:17

Caveman

whahoehaha

Eindelijk is AMX 13 57 in de store :) Mezelf maar eens een kadotje gegeven, wat een heerlijk irritante tank is dat. Veel op gevloekt, ga nu eens andere het leven zuur maken })

I don't need to "Get a Life." I'm a Gamer. I 've lots of Lives !


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 13-04 15:55

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Russica
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 23-03-2020

Russica

HEAT is all you need.

Wat is dat dit weekend toch met al die mongolen teammates die echt precies voor je parkeren op het moment dat je aan het aimen ben op een enemy.

Ook erg leuk die enemy platoons van 268-4's :+

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 13-04 15:55
Trololol, zojuist een T92 light tank voor zijn volle HP blind weg geschoten op Malinovka.

He mad :+

https://tweakers.net/ext/f/eW7LhtEPKMig1Cwymyp6mU9s/thumb.jpg

edit: rofl the rage continues _O-

https://tweakers.net/ext/f/IRCN2DHJBv5gEsn7VypFQHJo/thumb.jpg

[Voor 27% gewijzigd door Mr_Size op 02-04-2018 20:45]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • _Anvil_
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 26-04 10:29
Kepro schreef op maandag 2 april 2018 @ 19:04:
[...]

edit 2: is de korting op tanks met een top of the three hoger? 30 ipv 15 procent?
jep, top of the tree discount is voor high tiers 30% en gaat t/m tier 10. Goedkoper wordt dat niet op de EU server.

[Voor 21% gewijzigd door _Anvil_ op 02-04-2018 20:59]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • nvidia666
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 15-05 14:21
Nou jullie bedragen vallen echt mee hoor.
Speel al van 2011 en er zit al zeker 3000 euro in dat spel lees +- 450 per jaar.
Geen seconde spijt van want anders was het toch naar andere spellen of bier gegaan ;)

Case Xpredator Black E , I7 3930K @4.6 (H100I) , 3090 Suprim X, Msi X79 G65-8D ,16 Gb Corsiar Veng. 1600 Mhz, 980pro 1TB, 1TB&512 GB 850 Pro WD Black 4TB , CM V1000 (PC2 3570K 6GB 3090 ,240 GB ssd) (Dell e6540@8790M)(Dell xps15 9560)


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • belgareth
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 24-04 10:13
crusader1983 schreef op dinsdag 3 april 2018 @ 18:16:
Als ik een tank koop, altijd in de aanbieding, en vaak ook een tank met 'karakter'. O-)
heb je de TOG II gekocht?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Russica
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 23-03-2020

Russica

HEAT is all you need.

Kepro schreef op woensdag 4 april 2018 @ 11:26:
Ik vind het allemaal wel meevallen. Blijft een koepelloze tank. De grille is ook kapot generved waardoor deze geen zak meer aan is. Zal me niets verbazen als dit ook met de 268-4 gaat gebeuren.
57%winrate...

Acties:
 • +1Henk 'm!
Wat boeit winrate? Eindelijk een competieve TD gaat iedereen whinen.

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


 • Tige
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 25-05 09:30
Mr_Size schreef op donderdag 5 april 2018 @ 12:32:
Iemand die weet wat er met noobmeter aan de hand is? Ben ineens 400 WN8 gedaald.
Nou gaat het niet super crescendo de laatste tijd, maar zo slecht speel ik nou ook weer niet :+
Ik heb deze twee waarden voor je.

Deze is via wotzilla.
https://i.imgur.com/UwJuJnA.png

Deze is via tanks.gg


Kan alleen te verklaren zijn door een andere versie van WN8. Gebruik noobmeter zelf niet overigens.

Selks


 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 12:46
Mr_Size schreef op donderdag 5 april 2018 @ 12:32:
Iemand die weet wat er met noobmeter aan de hand is? Ben ineens 400 WN8 gedaald.
Nou gaat het niet super crescendo de laatste tijd, maar zo slecht speel ik nou ook weer niet :+
Ach ik had iets van -550 :+ Vind al die WN8 wel prima, ik weet het niet. Al die nieuwe marks liggen bizar hoog als je die mod bekijkt ( in andere worden bijna onmogelijk hoog als je het mij vraagt )

Ik kan op een 430 geen eens 3k avg damage halen meer.( 3,5k damage is top van server, normaal gesproken zit ik daar aan of net iets onder of boven ) The times van 5k + wn8 per dag zijn voorbij :+ Ben nu niet meer dan een casual bot, meta is gewoon verziekt in meeste maps en daarnaast spelen de teams ook zo raar.

Wil wel try harden maar ik merk dat ik gewoon te hard yolo of te greedy speel. Moet echt weer terug naar veel voorzichtiger als ik een beetje noemswaardige resultaten wil behalen. De bs bounces en RNG blijven alleen wel altijd bestaan >.<

[Voor 5% gewijzigd door jantje 2 op 05-04-2018 17:14]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • ElPaco
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 08:38
Kepro schreef op vrijdag 6 april 2018 @ 11:54:
[...]


Wat wil jij dan? Dat een tier 8 tank 330 heat pen krijgt? Think again.
Je bedoelt zoals de 416? ;)

WoT stats || 3240 Wp op het oosten

Velen doen niets liever, ik doe liever niets


Acties:
 • +1Henk 'm!
Alle tier 8 tanks hebben max 258 prem pen op een paar uitzonderingen na. Ik snap nog steeds je probleem niet. Je bent tier 8 en geen tier 10. In mijn lorraine of Liberte schiet ik nooit gold. Als je bottom tier bent moet je anders spelen. FCM is nog steeds goed, snap niet waarom iedereen zon heeft naast het excuus powercreep.

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


Acties:
 • +1Henk 'm!
Ik heb de IS6 ge 3 marked in de huidige meta. :> :9

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


Acties:
 • +9Henk 'm!

 • Tige
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 25-05 09:30
Yey, alle light tank missies met honors gehaald!

Selks


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 13-04 15:55

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • GJP80
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 08:25
Dat was een rare game, waarin we zeker veel geluk hebben gehad.
- Mijn kill op de t-44
- De T54E1 die ik in eerste instantie weet te spotten en later weet te killen zonder dat hij mij ziet.

In de stad maakte onze tier 9 een grote fout waardoor hij veel hp kwijt raakte.
Gelukkig kwam de vijand redelijk 1 voor 1 onze kant op, vooral de communicatie op discord zorgde er voor dat we een goede verdediging konden coördineren.

Dit was overigens ook voor mij een Ace tanker aangezien ik de nodige spotting damage had.

Al met al zeker een aanrader de T20, prima tank voor een tier 7.

http://wotlabs.net/eu/player/GJP


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 13-04 15:55
SurfBoy schreef op zondag 8 april 2018 @ 18:23:
Meeste damage wat ik ooit in m'n batchat heb gedaan.

http://wotreplays.eu/site/4285074

Helaas een loss... Doe je zoveel dmg en dan leeft nog steeds bijna de helft van het team
Tja, dit was een grand battle he? Dus 2x zoveel tanks in de game en dus ook 2x zoveel HP als gebruikelijk.
Maar goed, meestal is 7K dmg doen wel voldoende ja, ook in grand battles.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Gwatholthar
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 10-02 10:30

Gwatholthar

WOT Heavy_panzer_1

SurfBoy schreef op zondag 8 april 2018 @ 18:23:
Meeste damage wat ik ooit in m'n batchat heb gedaan.

http://wotreplays.eu/site/4285074

Helaas een loss... Doe je zoveel dmg en dan leeft nog steeds bijna de helft van het team
netjes. ik heb sinds kort de GB mode ook weer aanstaan. ik moet zeggen dat ik het erg lastig vind en erg voorzichtig speel. voorzichtig in niet alleen basecampen maar echt op mijn hp let. maar 4k schade is het hoogste wat ik gedaan heb in mij e50m

Intel Core i5 4670K / 3.4 GHz * Corsair Vengeance 1600 MHz / PC3-12800 * 1x Asus EAH6870 DC/2DI2S/1GD5 * MSI Z87-G45 Gaming * Logitech G19 Keyboard * Logitech Mouse G500 * WD Caviar Black WD1002FAEX


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Quantor
 • Registratie: September 2000
 • Niet online
Gisteren de grind op de IS-M voltooid en de 705 gekocht. Omdat het mijn enige grind is, gelijk de tracks en turret (beide 25K) free-exp-ed. De topgun had ik blijkbaar al via een andere tank, dus op de motor na gelijk alles al researched. Eerste twee potten waren echter kwalitatief uitermatend teleurstellend, In de tweede pot bijv door een Emil II en Somua (met gold ammo) in de tweede minuut weg geschoten, geen enkel schot geblocked, ook omdat mijn team iets verder achterin bleef staan dan ik dacht.

Daarna in platoon met Dobla-hunter en Kasplantje nog een dikke 72% winrate en 2700 wn8 over de avond gehaald met vooral games in de 705, dus toch nog vriendjes ermee geworden. Denk dat de grind hierin snel klaar is.

Speelt padel!


Acties:
 • +1Henk 'm!
Ik dacht, oh nee, t100 op Ensk maar Voila.

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • _Anvil_
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 26-04 10:29
dat was echt een ranzige map voor sealclubbers, met full camo en binos in een bush. wat een noobfest was dat zeg...
Jantje bedoelt max view range met enkel optics en bia.

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 14:17
kuwerti schreef op woensdag 11 april 2018 @ 09:37:
[...]


ff een domme vraag (#moetkunnen :-) ) : wat moet je vandaag verkopen en morgen kopen? Welke winst heb je?
Ik veronderstel dat hij bedoelt vandaag aan volle pot alle tanks verkopen die je niet meer wil om zo je credits zo hoog mogelijk te krijgen.
Als je tanks verkoopt dan verkoop je die namelijk altijd aan 50% van de huidige prijs. En aangezien er korting zal zijn, zou je heel wat credits mislopen.

En wat je er na koopt dat is een keuze, kunnen tanks zijn, consumables, equipement.

 • Tige
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 25-05 09:30


Je moet even al die missies doorscrollen. Sommige zijn wel bizar veel werk!

[Voor 44% gewijzigd door Tige op 11-04-2018 12:59]

Selks


 • ElPaco
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 08:38
Hier staan alle plaatjes van de missies (voor hen die nu niet in de client kunnen)
https://imgur.com/a/PhWCW

Wat me opvalt is dat wanneer je niet alle missies lijkt te halen je wel korting krijgt op de tank (zie eerste screenshot onderin bij mijn link)

[Voor 40% gewijzigd door ElPaco op 11-04-2018 13:14. Reden: korting]

WoT stats || 3240 Wp op het oosten

Velen doen niets liever, ik doe liever niets


 • ElPaco
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 08:38
Voor onderstaande moet je een van beide missies halen, dus voor stage 1 moet je ofwel 1x high caliber met een tier 10 tank, of in totaal 5K base experience met een tier 6 of hoger.

Tier XElke tier 6+
Stage 11x High Caliber5K base XP
Stage 25x 4K damage blocked7K base XP
Stage 35x Top damage15K base XP
Stage 410x 850 base XP30K base XP
Stage 510x 4K blocked35K base XP
Stage 65x High Caliber35K base XP
Stage 715x Top XP40K base XP
Stage 820x Top damage45K base XP
Stage 920x 850 base XP50K base XP
Stage 1020x Top XP50K base XP

[Voor 9% gewijzigd door ElPaco op 11-04-2018 13:51. Reden: Stage 2 was fout.]

WoT stats || 3240 Wp op het oosten

Velen doen niets liever, ik doe liever niets


 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 12:46
Kepro schreef op woensdag 11 april 2018 @ 13:42:
[...]


Is elke stage ook een dag? Of kan je in een keer door.
Ziet eruit als een makkelijke grind, gewoon base XP of sneller met die speciale missies. High calibers, top damage ed. is super easy en gaat sneller dan die base XP missies. Alleen die blocked missie ga ik lekker skippen. Redline is life Redline is love :z

Lijkt erop dat je als je er één af hebt gewoon de volgende start.

 • Russica
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 23-03-2020

Russica

HEAT is all you need.

Angeloonie schreef op woensdag 11 april 2018 @ 16:07:
[...]


Leuk filmpje :) Ik denk dat die M4 Rev wel wat voor mij is als ik die anderen zo zie. Ja liever die Patriot maar die is niet te krijgen :P

Hoeveel gaat die nieuwe Italiaanse premium kosten? Anders is dat ook wel een poging waard.
Lorraine 40t (nu ook tijdelijk te koop) is ook een goede premium.

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 13-04 15:55

 • kuwerti
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 25-05 10:07
VOOR vanavond doen:
Real Madrid and Juventus are competing tonight in the Champions League! Who is going to win? Redeem the bonus code REAL or JUVENTUS before the game starts and win additional in-game rewards if your team wins! :the_horns: Redeem the code here: http://ow.ly/jfLH30jqQCp

 • Angeloonie
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 26-05 22:17

Angeloonie

Cheeseburger Addict

Wow..

Dat was ff wennen gisteren xD
http://wotlabs.net/eu/player/Angeloonie

WN8 van 861 8)

Goed, paar dingen duidelijk:
1. Ik heb heel lang niet gespeeld.
2. De maps zijn niet alleen grafisch geupgrade maar de hele map zelf is ook aangepast. Ik herkende werkelijk niets meer en had dus ook geen idee wat te doen. Wat resulteerde in nogal wat domme beslissingen.
3. Ik speel veel te veel "LEEEROOOOOY" ipv rustiger afwachten en bij de T10 in de buurt blijven :+

Maar aan de positieve kant: van 60k credits naar 500k :) Die M4A1 Rev is best wel een leuke tank om mee te spelen.
In mijn garage stonden overigens enkel nog Duitse tanks (E-100, E75, Tiger II, Tiger, Luchs, premium T2 ding) en een Wolverine :+

[Voor 9% gewijzigd door Angeloonie op 12-04-2018 09:53]

Uplay: Angeloonie - Battletag: Angeloonie#2758 - Steam: Angeloonie


 • kreezjie
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 17-05 16:44
Kepro schreef op donderdag 12 april 2018 @ 09:49:
[...]


Valt toch wel mee? Hoe veel XP halen we binnen in 2 uur spelen? En je hebt die XP boosters, of tellen die niet mee?
Ze tellen enkel BASEXP dus premium, X2's en boosters tellen niet mee.

 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 12:46
nvidia666 schreef op donderdag 12 april 2018 @ 12:15:
[...]


Met beetje geluk kan het met mijn Type 5 heel snel gaan O-) :z
-O-

Heb nog een paar T10 markginds die ik gelijk mee kan pakken, alleen geen centjes om al het heat te bekostigen want huidige full T10 meta games is zo static met al die heavy armor tegenwoordig.

Laatse tijd voor de lolz ook meer HE aan het meenemen als de tank het toelaat en je een beetje caliber hebt. Dat werkt opzich ook wel prima hoor. Echt super irritant als je telkens 100hp door HE kwijt bent.
Heel damage effective is het dan weer niet :+ :z

 • Russica
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 23-03-2020

Russica

HEAT is all you need.

Ik laat die Progetto ook wel aan m'n neus voorbij gaan. Ik speel sowieso al weinig tier 10 games en heb ook niet echt bijzondere tanks om die missies vrij fatsoenlijk mee te kunnen halen (E100, E50M, JgPzE100, CAX, IS7 en de BC25t). Niet onmogelijk maar tier 10 tanks zijn tot nu toe nog niet m'n favoriet. En die xp bij elkaar grinden... ik ga liever BBQ'en ofzo mocht het dit weekend mooi weer worden.
Ik vind de E5 nog altijd een prima tank mede door zijn mobiliteit en gun handling.

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken

jantje 2 schreef op donderdag 12 april 2018 @ 15:21:
[...]


Je bedoelt dat je bij famous spelers in het team zat of wat wil je hier nu mee zeggen eigenlijk? :+

Al een paar keer gehad met QB, Foch, Decha etc. in het team gespeeld of tegen gespeeld. Niets bijzonders aan verder toch? Ze praten toch nooit in de chat }:O
Size, quantor en ik zaten gisteren in het team met circon en snooze. Kreeg er bijna een harde P van. (y)

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


 • Zycrom
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 01-08-2018
nYzEkE schreef op donderdag 12 april 2018 @ 15:18:
[...]


Ik hoop dat je die gisteren verkocht hebt en niet vandaag? Omdat zoals reeds aangehaald, als je deze vandaag verkocht hebt, de verkoopprijs berekend wordt op de huidige prijs en deze is in afslag.
Verder zal iemand anders moeten antwoorden op de vraag als die tank in orde is, ik zit nog niet ver genoeg :)
Ja, ik ben er gisteravond nog speciaal voor uit mijn bed gerold, net op tijd aan gedacht ;)
nYzEkE schreef op donderdag 12 april 2018 @ 15:18:
[...]
On another note: Ik heb me nog nooit echt bezig gehouden met de campaign, ik vink de missies wel aan, maar probeerde nooit echt specifiek iets te halen, nu heb ik natuurlijk wel de pech dat ik nu wel de spg's moet spelen als ik geen tokens wil verspelen hieraan. Daarom de vraag, welke spg's zijn goed voor die missies te doen?

ik heb een tier 4 amerikaans spg de M37, maar zou ook de russchische S-51 kunnen aanschaffen.
Of opteer ik nog beter voor een andere spg voor die missies?
Voor de meeste missies moet je een X aantal tanks stunnen (vaak voor een X aantal seconden) of stun damage halen. Ik vond dat het makkelijkste in snelvurende SPGs, zoals de Fransen. De S-51 heeft juist een extreem lage RoF, maar de Russische tier 10, de Obj. 261, is wel weer uitstekend :)

Maar het ligt er ook aan voor welke reward tank je bezig bent: de eerste 2 kun je met elke lijn doen, maar voor de T-55A/Obj. 260 heb je eigenlijk én een SPG met hoge RoF én een SPG met veel splash nodig (in mijn geval de B-C arty en de T92).

 • Roozzz
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 11:35

Roozzz

Plus ultra

nYzEkE schreef op donderdag 12 april 2018 @ 15:18:
[...]

ik heb een tier 4 amerikaans spg de M37, maar zou ook de russchische S-51 kunnen aanschaffen.
Of opteer ik nog beter voor een andere spg voor die missies?
Ik zou gaan voor de M44. T6 amerikaanse spg. Niet meer zo goed als ie ooit was, maar behoorlijk geschikt om een heleboel missies mee te halen. Ik heb daar alle missies tot 90% van de T55a mee gehaald.
Eindelijk de top gun op de KV4 vrijgespeeld, was echt een drama tank en wat denk je. 1e game met top gun meteen de ace 7(8)7

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


 • Russica
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 23-03-2020

Russica

HEAT is all you need.

SurfBoy schreef op donderdag 12 april 2018 @ 16:12:
[...]


e100 en IS-7 moet wel mogelijk zijn. Ik heb atm qua tier 10's de batchat, amx 50b en foch b. :+ Zie die missies daar maar mee te halen :P
E100 sowieso niet. Iedereen laadt gelijk HEAT en dan is je tank gewoon gatenkaas. En ja ik angle mijn turret op het moment dat ik niet schiet. Meestal block je iets van 1,5-2k dmg per game maar meer dan 4k... zelden. Zodra ik de 15cm gun heb laat ik hem stof happen. Tijdens clan activiteiten komt ie misschien nog eens van stal.

Acties:
 • +3Henk 'm!
kuwerti schreef op vrijdag 13 april 2018 @ 08:38:
[...]


Nee, ik heb nog geen enkele Tier-10 tank nu.
Dan sowieso IS7 als eerst.

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • kuwerti
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 25-05 10:07
Kepro schreef op vrijdag 13 april 2018 @ 08:42:
[...]


Dan sowieso IS7 als eerst.
OK, dan ga ik daar maar eens ff voor sparen. heb 30k XP dus moet ff het weekend door ;-)
bedankt kepro!

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 14:28

thijsco19

KTM 990 SMT

Helemaal mee eens, is7 is een leuke tank om als eerste tier 10 te hebben. Ik heb precies hetzelfde gedaan. Ik begon met de duitse e100 lijn, tot de tiger II gekomen, en daarna de is7 lijn met de is7 als mijn eerste tier 10.

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • ElPaco
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 08:38
QB probeert uit te rekenen hoe lang het duurt voor je die Italiaan gratis hebt:


Komt er op neer dat je veul moet spelen. Hij schat dat een average speler (500 base XP per pot) ongeveer 5,5 uur per dag moet spelen om het ding gratis te krijgen.

Zie onderstaand screenshot:

[Voor 11% gewijzigd door ElPaco op 13-04-2018 10:36. Reden: Screenshot]

WoT stats || 3240 Wp op het oosten

Velen doen niets liever, ik doe liever niets


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • _Anvil_
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 26-04 10:29
lol, dacht ik het niet... 60 euro dus, zelfs als je 5 stages gaat grinden betaal je nog 30 euro voor een hoop pixels.. Well played Wargaming :P

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • kreezjie
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 17-05 16:44
Probeer deze link eens?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • SurfBoy
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 10:56
Hahhaha, Je zal maar zo graag pixels willen kopen :+ Ik ga lekker voor die bonussen spelen, heel die tank kan mij niks uitmaken :9

Acties:
 • +1Henk 'm!
Deze teams, ik wordt helemaal parra.

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken

Russica schreef op zaterdag 14 april 2018 @ 18:15:
Die top gun op de E100 maakt wel echt een wereld van verschil. Die klappen van 750 laten de damage wel snel optellen.
Was jij niet de gene die de e100 zo slecht vond? :? :9

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken

Dweebus schreef op zaterdag 14 april 2018 @ 21:22:
Leuke marathon, niks anders dan verziekte teams met laag IQ of verziekte tegenstanders die alleen maar premium schieten.
Lopen ze te zeuren over arties dat het clickers zouden zijn, maar zelf de hele tijd auto-pen clicken.
Ik ben niet zo snel triggered maar gisteren en ook toe straks, man man man. Geen kut aan. Wn8 en win ratio om te janken.

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


 • Dweebus
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 25-05 15:42
En dan ook nog eens de buggy sounds in versie 1.0...
Helft van de tijd dat je geraakt wordt hoor je geen impact. En dan maar afvragen waarom je opeens dood bent :(

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • nYzEkE
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 14:17
Ed_L schreef op zaterdag 14 april 2018 @ 17:16:
[...]

Ik meen in een video van dezgames te hebben gezien dat je de extra's die bijvoorbeeld bij stage1 horen niet krijgt als je met 10% korting koopt. Ik zal het eens nakijken.
Wat hij bedoeld is dat je die extra's niet nog eens zal krijgen (niet dubbel).
Als je 10% korting hebt wil dit zeggen dat je stage 1 al doorlopen hebt en dus die extra's al gekregen hebt door gewoon te spelen.
De extra's van stage 2-10 heb je nog niet, en die krijg je dus als je de bundel koopt.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • looyenss
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 30-01 14:21
Dweebus schreef op zondag 15 april 2018 @ 11:13:
[...]


Wait what?
Als je de tank koopt, krijg je dus al die extra's er bij?

Wat een biggen zijn het ook bij WG om maar weer iets te verzinnen om de prijs omhoog te drijven.
ik vind het alleen al waard vanwege die 30 credit boosters..
en verder bepaal je zelf wanneer je het koopt. en of je het uberhaupt koopt.

Het feit dat de stages niet aan een dag gebonden zitten maakt het wat mij betreft al prima, ik ga tot de 50% off en koop hem dan wel.

Energie idioot | Gek op gelijkspanning | DC-pel


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Ed_L
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 26-05 18:41

Ed_L

Crew Council
nvidia666 schreef op zondag 15 april 2018 @ 21:28:
[...]


Een meerwaarde lijkt mij dit niet :|
Want? Ik ben al lang blij dat WG niet weer een paar tanks neerplempt die beter moeten zijn dan het laatst enieuws.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • GerGio
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 09:53
Dweebus schreef op zaterdag 14 april 2018 @ 23:24:
En dan ook nog eens de buggy sounds in versie 1.0...
Helft van de tijd dat je geraakt wordt hoor je geen impact. En dan maar afvragen waarom je opeens dood bent :(
Ik heb ook een beetje het probleem dat ik soms niet door krijg dat ik gespot ben die is nog veel irritanter

Nickname KasPlantje.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Roozzz
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 11:35

Roozzz

Plus ultra

thijsco19 schreef op maandag 16 april 2018 @ 13:08:
[...]

:X :X
Tja heb dan ook ruim een jaar niet meer gespeeld..
Zo af en toe wel jammer aangezien ik nog wel eens een positief berichtje wil sturen maar ook wel heel begrijpelijk omdat negatieviteit de boventoon voert.
Je kan natuurlijk nog steeds na de game een privéberichtje sturen... doe ik ook af en toe na een goede spannende pot. En zeker 1 op de 10 die ik ontvang is niet een scheldkanonnade ;)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Gaius
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
thijsco19 schreef op maandag 16 april 2018 @ 13:08:
[...]

:X :X
Tja heb dan ook ruim een jaar niet meer gespeeld..
Zo af en toe wel jammer aangezien ik nog wel eens een positief berichtje wil sturen maar ook wel heel begrijpelijk omdat negatieviteit de boventoon voert.
Vanaf 9.16 (Oktober 2016) is de all chat uitgeschakeld. Maar je kunt altijd na de battle nog een aardig berichtje sturen naar de tegenpartij natuurlijk. Mag ook wel, de community kan wel een beetje positiviteit gebruiken. :)

Acties:
 • +2Henk 'm!
nvidia666 schreef op maandag 16 april 2018 @ 15:53:
[...]


Nope ben voorlopig gestart met stage 5 dus hopen dat ik amper moet betalen en uiteraard liefst gratis.
(Type 5 gaat mij nog echt geld besparen ook , dat ding is megaleuk als je weet wat je kan doen _/-\o_
Als ik een type 5 tegenkom kost me dat alleen maar geld.. insta gold laden.

Twitch kanaal Kepro_ - WoT Statistieken


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • _Anvil_
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 26-04 10:29


_/-\o_

Acties:
 • +7Henk 'm!

 • Rianata
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 14:20
Eindelijk, 3e MoE op een oude 'jeugdliefde':


https://imgur.com/mgGqTs4

Laatste potjes full APCR, want tier 8 tank is (bijna) altijd bottom tier MM. Je moet de Tiger II tegenwoordig echt als support tank spelen, want armour telt niet meer, maar dat heeft de Tiger II i.v.m. vele andere tanks toch al niet.

Mijn Youtube kanaal | Mijn Twitch kanaal | Volvo XC40 P8 Recharge


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • FSXnoob
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 11-05 00:13
Grinden gaat vrij aardig, met 3 van me favo tanks om de beurt steeds, haal zo rond de 40/50 battles per dag en dan heb ik dagelijks 20k verdiend. Als ik dit volhou dan kom ik op level 9 en met wat geluk haal ik het gratis.

Nu ben ik bijna met level 5 klaar, Grinden is ook geen ramp, als je met tanks speelt die leuk zijn en waar je goed in bent. Vlotte snelle battles, rond 400/600 per battle en gaan..

[Voor 4% gewijzigd door FSXnoob op 17-04-2018 22:54]


 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 12:46
superduper schreef op donderdag 19 april 2018 @ 10:22:
Ik wordt helemaal wappie van mijn t49 de laatste 3-4 dagen: het is echt ineens radicaal anders. Ik schiet niets meer raak, tenzij van point blank (~10m). Ik heb prima crew, vert stab, gun laying and rammer. Waar ik voorheen nog 1500-2000 dmg deed per game is dat verdampt naar nihil :( Ik schiet gewoon ruim over of vol in de grond.

Wat moet ik hier nu weer mee?
Wisselen naar de 90 MM en eindelijk een normale fatsoenlijke gun spelen ;) T49 met stock gun is O+

 • Roozzz
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 11:35

Roozzz

Plus ultra

nvidia666 schreef op donderdag 19 april 2018 @ 16:14:
[...]


Now rode tomaat Type 5 speler ben ik niet hoor eerder het ergere soort ene die weet wat hij doet ;)
Skillless HE schieten doe ik niet , ik mik wel degelijk naar de weakspots en vooral tracks wegens meeste damage en vooral track ass. damage.

Dus mij vermijd je best inderdaad ;)
I know :)

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 12:46
Gisteren eindelijk alle light missies gehaald met honors, moest er nog eentje 6k spotten en overleven.
Toen kwam mooi Malinovka voorbij. Normaal ben ik veel te ongeduldig als scout en ben ik gelijk als eerste dood. Doe liever damage.Maar ik had nu nog wat crackers om te eten dus tank in een bosje geparkeerd en ondertussen ff lekker wat eten, 5 minuten later 6k spotting :+ Toen alles was verorberd nog wat rondgereden en 9k spotting binnen geharkt uiteindelijk.

Nu moet ik alleen de arty missies nog met honors -O- Ben al bij T55 A met de missies >:)

Ook missie 5 kunnen afronden, dus we zijn op de helft. Loop nog aardig gelijk maar nu begint de grind pas echt eigenlijk. Probleem is ook dat ik nog maar 20k credits heb. Paar potjes badger en de credits vliegen de deur uit. Snap niet waarom maar bijna elke game 50k verlies 8)7

Gisteren ook het meest onmogelijke arty schot EU tegen gekregen op westfield in me Sheridan. Ik was spotted in het midden reed onder de brug weg na de brug al paar seconden( Volgens mij ) niet meer op raakt een BC58 me on the move 65 km/h en pent me ook nog :'(

[Voor 6% gewijzigd door jantje 2 op 20-04-2018 10:18]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • kreezjie
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 17-05 16:44
jantje 2 schreef op vrijdag 20 april 2018 @ 10:16:
Gisteren eindelijk alle light missies gehaald met honors, moest er nog eentje 6k spotten en overleven.
Best grappig, ik heb gisteren ook mijn laatste LT missie met honors behaald, LT-4.4 waarbij je tanks moet tracken. Dus nu heb ik helaas geen LT missies meer te doen ;w

Speciaal voor @Rianata dan ook maar met een plaatje :+

[Voor 13% gewijzigd door kreezjie op 20-04-2018 13:40]


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Rianata
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 14:20
kreezjie schreef op vrijdag 20 april 2018 @ 11:04:
[...]

Best grappig, ik heb gisteren ook mijn laatste LT missie met honors behaald, LT-4.4 waarbij je tanks moet tracken. Dus nu heb ik helaas geen LT missies meer te doen ;w
Yup, ik van de week ook! 8) Kennelijk is RNG geheel positief tegenover light tankmissies :+


https://imgur.com/bCnDjJI

Mijn Youtube kanaal | Mijn Twitch kanaal | Volvo XC40 P8 Recharge


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Tige
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 25-05 09:30
Van het weekend korting op crew resets @Rianata :D

https://worldoftanks.eu/e.../special-boost-your-crew/

Selks


 • superduper
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 26-05 20:37

superduper

Z3_3.0 Woeiiii

jantje 2 schreef op donderdag 19 april 2018 @ 10:48:
[...]


Wisselen naar de 90 MM en eindelijk een normale fatsoenlijke gun spelen ;) T49 met stock gun is O+
Ok, dat werkte wel lekker ja. Een van de eerste potjes gelijk ace tanker, 3.2k dmg, 6.5k spot dmg en 2.5k base exp. :)

t49_at

 • Ed_L
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 26-05 18:41

Ed_L

Crew Council
En zelfs dan moeten de sterren goed staan. Hoe vaak ik niet het halve vijandelijke team heb opgelicht om vervolgens ongeveer 0 schoten die kant op te zien gaan is bijzonder. Het punt is dat je met spotting damage afhankelijk wordt van je eigen team. Dat kun je enigszins opvangen door te platoonen.

 • Arjant2
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 25-05 11:19
@nvidia666 ik zie het inderdaad, 1263 WN8. Geen rode tomaat, gewoon gemiddelde speler net als ik. Ik sta op 1365 en vind mezelf ook gewoon een gemiddelde tanker hoor.
En dat die tank OP is blijkt naar mijn mening dan wel uit je stats. Je stats op die tank liggen niet bepaald in lijn met wat je op andere tanks haalt.

Was niet zo zeer als rant bedoeld maar zoals ik zeg, je hebt niet veel skill nodig voor die tank dus kwam nogal braggerig over elke keer ;)

[Voor 33% gewijzigd door Arjant2 op 21-04-2018 16:23]


 • looyenss
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 30-01 14:21
nvidia666 schreef op zaterdag 21 april 2018 @ 16:28:
[...]


Ik bedoel vooral deze matches waarin ik de boel carry zonder mij waren ze verloren.
Btw zoals je kan zien moet je al je best doen om in een T95 0 damage te doen 8)7
Moet wel zeggen met een reroll zou mijn WN8 wel rond de 400 beter zijn omdat ik de eerste 10K battles niet zo goed speelde...

[afbeelding]
carry, in een noskill tank. Lol

Energie idioot | Gek op gelijkspanning | DC-pel


 • looyenss
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 30-01 14:21
nvidia666 schreef op zaterdag 21 april 2018 @ 16:35:
[...]


Haha bedankt.
Toch stijgt er helaas mijn WN8 door O-) :z :$ _O-
thats kinda the point... ;-)

Energie idioot | Gek op gelijkspanning | DC-pel


 • Gaius
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Und ze losses continue... Dus passend de Ace in de M41 Bulldog in een loss gepakt. :')

misschien moet ik ook de Type 5 maar gaan grinden. :+

 • looyenss
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 30-01 14:21
nvidia666 schreef op zaterdag 21 april 2018 @ 16:35:
[...]


Haha bedankt.
Toch stijgt er helaas mijn WN8 door O-) :z :$ _O-
https://clips.twitch.tv/SpeedyCrowdedMochaPanicBasket

speciaal voor jou

Energie idioot | Gek op gelijkspanning | DC-pel


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Rianata
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 14:20
nvidia666 schreef op zaterdag 21 april 2018 @ 16:35:
[...]


Haha bedankt.
Toch stijgt er helaas mijn WN8 door O-) :z :$ _O-
Precies... en dat geeft aan hoe overpowered zo'n tank dan is en dus gebalanceerd moet worden.Je doet gemiddeld zoveel meer damage dan je in andere tanks doet... en idd ook je WN8 op deze tank is in vergelijking meer dan 700 punten hoger 8)7

Mijn Youtube kanaal | Mijn Twitch kanaal | Volvo XC40 P8 Recharge


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • nvidia666
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 15-05 14:21
looyenss schreef op zondag 22 april 2018 @ 11:38:
[...]


dus gewoon een filthy statpadder :-D
http://i68.tinypic.com/wujd6b.jpg

O-) O-) O-)

Case Xpredator Black E , I7 3930K @4.6 (H100I) , 3090 Suprim X, Msi X79 G65-8D ,16 Gb Corsiar Veng. 1600 Mhz, 980pro 1TB, 1TB&512 GB 850 Pro WD Black 4TB , CM V1000 (PC2 3570K 6GB 3090 ,240 GB ssd) (Dell e6540@8790M)(Dell xps15 9560)

Pagina: 1 2 3 ... 21Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee