Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Ventilatie unit aansturen met Loxone via 0-10v

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Lucks
  • Registratie: augustus 2006
  • Laatst online: 23-05 18:48
Hallo tweakers

Ik heb mijn ventilatiesysteem, een Vasco D400 II, aangesloten op mijn Loxone systeem. Met aangesloten doel ik enkel op de sturing (het ventilatiesysteem heeft zijn eigen stroomvoorziening). Dit gebeurt via een 0-10 volt analoge uitgang op Loxone naar de 0-10v aansluiting op het ventilatiesysteem.

Als kabel gebruik ik een draadje van een UTP kabel (omdat die er nu eenmaal al lag). Deze kabel is zo'n 15m lang. In de Loxone configuratie heb ik een virtuele input aangemaakt met een 'input type' = slider voor gebruik in de Loxone UI, i.e.:
https://tweakers.net/ext/f/oPAEPkUbsk4v1ZT9hdW36Vu1/thumb.png
Deze virtuele input heb ik in de Loxone configuratie software gekoppeld met de 0-10v analoge uitgang. Plain and simple. In de Loxone liveview zie ik de aanpassing gemaakt via de UI mooi toegepast op de 0-10v analoge uitgang.

Maar, dit alles dus zonder resultaat. Hoewel het voltage wel aangepast wordt, reageert het ventilatiesysteem er niet op. Het is me onduidelijk waarom.

Bij gebrek aan materieel heb ik tot op heden de UTP kabel enkel kunnen testen via een batterij en een led lampje (= OK). Verder heb ik in de handleiding (blz. 3) van het ventilatiesysteem gelezen dat het ventilatiesysteem naar de 'automatische stand' gebracht moet worden indien het systeem via domotica wordt aangestuurd. Dat heb ik ook toegepast en eveneens zonder resultaat.

Iemand hier ervaring of een idee wat er mankt loopt met deze opstelling? Alvast bedankt!

One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Alle reacties


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • luukske
  • Registratie: augustus 2013
  • Niet online
Ik heb de uitgang van mijn analoge 0-10V dimmer (Qbus ANR04) rechtstreeks aangesloten op de Vasco, connector X26. Morgen kan ik daar een foto van maken.

Aansluiting is zoals beschreven in de handleiding (rode draad is +):
Vasci D400 II 0-10V sturing

Houdt er rekening mee dat beneden de 1V er een vast debiet van 50m3/h is. Tussen 1V en 10V is het debiet lineair van 50m3/h tot 400m3/h.

[Voor 74% gewijzigd door luukske op 02-06-2018 16:22]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • DinX
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 28-05 12:05

DinX

Motormuis

Voor zover ik heb kunnen vinden is er geen andere aansluitmogelijkheid dan de 0-10V en de aansluiting voor de manuele schakelaar.
Zelf vorige week ook m'n Vasco D400 II aangesloten op de Loxone. Regelen gaat perfect, je mag alleen de RF afstandsbediening zelfs nog maar niet aankijken of hij gaat van e automatische stand af. Kan je weer 3 seconden ingedrukt houden,...

Ik heb ook zitten zoeken naar een mogelijkheid om de bypass manueel te laten schakelen, maar kan nergens iets vinden. Het lijkt me dat dit volledig on-chip zit...
Die bypass zou het volledig automagisch zelf moeten doen blijkbaar. Waarschijnlijk zodra de buitentemperatuur koeler is dan de binnentemperatuur, en die laatste boven een bepaalde waarde zit. Geen idee bij welke temperatuur hij schakelt.

De automatische bypass gaat blijkbaar in werking wanneer aan die waarden voldaan is + de unit op 100% draait. Je zou eventueel zelf wat blokken aan elkaar kunnen knopen die, wanneer binnentemperatuur groter is dan x, en buitentemperatuur lager dan X, de unit op 100% zet.

edit: hier het technisch schema



Misschien kan je eens uitmeten wat voor spanning er op die aansluitingen van de temperatuurvoelers (X20 - X23) en de bypassmotor zit (X15). Door de dag eens meten en 's avonds eens meten en kijken wat voor waarde je ziet. Voor hetzelfde geld staat dat bvb netjes ingesteld op 21-22° ofzo, dan moet je eigenlijk nog maar weinig doen buiten de vasco op 100% zetten eens je Loxone ziet dat het buiten koeler is dan binnen en de temperatuur boven een bepaalde waarde (22° bvb) zit.

[Voor 24% gewijzigd door DinX op 06-07-2018 15:33]

Marokko 2015: Route
Sat Tracker: SpotWalla
Blog: Gone for a ride


  • DinX
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 28-05 12:05

DinX

Motormuis

* DinX heeft nog wat zitten prutsen. Misschien niet de meest nette oplossing, maar dit lijkt wel te moten werken bij ons thuis :)



Misschien dat ik de bewegingsmelders in huis (of toch 2 centrale) de 60% instelling ga laten activeren.
Of een NOT aanwezig.

Marokko 2015: Route
Sat Tracker: SpotWalla
Blog: Gone for a ride


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • pvdveen1
  • Registratie: december 2006
  • Laatst online: 28-05 19:43
Ik heb eindelijk het probleem gevonden waardoor de unit in storing springt.
Een stuk van de buitenlucht aanzuigbuis was in elkaar gedrukt over 1,5 meter.
Tijdens de bouw van het huis hebben ze aan de buitenkant een kap gemonteerd met daarin een fijn gaas als filter. Dit gaas zat volledig dicht. Hierdoor kreeg de unit niet genoeg lucht en ging draaien met een verhoogde snelheid. De aanvoorbuis is hierdoor vacuum getrokken en in elkaar geduwd.
Deze buis zit boven een verlaagd plafond en dit was niet op een normale manier te zien.
Helaas een gat in het plafond moeten zagen om de buis te vervangen.
Bij de invoerkap het gaas verwijderd zodat dit niet meer kan verstoppen.
Unit draait nu weer met een normaal toerental.
Conclusie unit werkt goed.



Pagina: 1


Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True