Toon posts:

Het grote motortopic deel 20 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 7
Acties:
 • 278.633 views

Onderwerpen


 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 04-06 13:13
ephymerous schreef op zondag 6 augustus 2017 @ 22:43:
[...]


Thanks, die mounts zijn nog te betalen, maar die lampen? Poe best duur. Waar zit bij jou de aan/uit knop? :)


die nep killswitch :z

 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

lolgast schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 09:43:
[...]

Ik heb nog een uitnodiging liggen om op zo'n apparaat te mogen rijden _/-\o_

Hoewel het niets voor mij is om te hebben, lijkt het me wel fantastisch om een keertje mee te kunnen sturen
Ik vind het een heel erg vet apparaat, (maar dat vind ik ook van de v-max, v-rod etc etc) :9~ 8)

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 17:05
Gisteren trouwens motogp gekeken. Wat was Ducati denkende toen ze deze fairing ontwierpen :XZijn teammaat reed wel nog met de normale fairings..

 • Icephase
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 17:45

Icephase

Alle generalisaties zijn FOUT!

lolgast schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 10:39:
Gisteren trouwens motogp gekeken. Wat was Ducati denkende toen ze deze fairing ontwierpen :X
[afbeelding]
[afbeelding]

Zijn teammaat reed wel nog met de normale fairings..
[afbeelding]
Deed mij denken aan:

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 17:05
Stel, je hebt een paar maanden geleden je voorspatbord gemollesteerd door achteruit te lopen met je remschijfslot er nog op. Enfin, nieuwe erop sinds paar maandjes en opletten vanaf nu.

Dan ben je in dit geval wel echt een domme l*l


Gelukkig deze keer bedacht om het boutje los te halen om de spanning eraf te halen voordat ik weer op goed geluk naar voren ben gelopen.
Ja ik heb zo'n touwtje. Nee, die kan ik niet meenemen nee :X

 • mr_zippey
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 07:58
Gebruik ook m'n schijfrem-slot alleen als ik wat langer van m'n fiets af ben. Eventueel met ketting indien er een mooie paal of hek beschikbaar is. Is mij meer om een beetje zekerheid te hebben dat ik nog terug naar huis kan op m'n motor, snel jatten zullen ze waarschijnlijk toch niet ding is 20 jaar oud en niet de mooiste ;)

Gisteren nog even met vriendin naar Sluis gereden, uurtje of 2 rondgelopen terrasje gepakt e.d. en weer terug.

Heb inmiddels 10.000 km op de Bandit gezet, sinds hij in bezit is (vanaf november vorig jaar). :)

[Voor 7% gewijzigd door mr_zippey op 07-08-2017 21:18]

W211 E200K - GSF 600 Bandit '95 - GSF 1200 Bandit '04


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:03

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.Was leuk :Y. Ik heb veel beelden gemaakt, thuis nog maar zien wat er bruikbaar is, @caesar1000 liep hard weg vandaag!

Ik vind de KTM erg leuk rijden. Dat er weinig pk's in zitten wist ik al dus daar zocht ik niet naar. De zitpositie is heel sportief, de remmen bijten als een malle en het draait op een muntstuk. De motor had duidelijk even een "wtf" momentje toen de berijder ineens 30 kilo aan was gekomen though :9.

De Alp kan zich ook in de Eifel meten met menigeen, vermogen te over en zeurt helemaal nergens over, zelf niet na een uurtje flink raggen! De ideale motor voor mij!

[Voor 7% gewijzigd door HTT-Thalan op 07-08-2017 21:37]


 • Grubeater
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 06-06 22:44

Grubeater

Gëxcommuniseerde Aap.

Woask schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 21:54:
Guys, kom net een hele vette motor tegen op marktplaats, eigenlijk precies wat ik zoek. Namelijk een CBR125R. Ik ga binnenkort afrijden voor AVD en ben op zoek naar een A1 motor. Nou gaan de meeste CBRetjes van na 2011 (heef tin 2011 een facelift gehad) voor 2500 a 3000. Heb zelf nog nooit een voertuig in bezit gehad, maar is dit wel te vertrouwen?
https://www.marktplaats.n...624&previousPage=lr&pos=7
De prijzen liggen iets lager buiten het midden van het land, Leeuwarden is voor veel mensen een eind rijden. ;)
De advertentie heeft foto's van beide kanten, de motor is niet plat gelegd en er zit veel bij.
Als je gaat kijken neem iemand mee die al langer een motor heeft en weet waar op te letten bij de remmen, banden, aandrijving, vloeistoffen en het frame.
Je wilt de motor horen starten als deze nog koud is, een warme motor loopt beter. Neem handschoenen mee zodat je de slijtage van de ketting kunt controle, op de achteras hoort te ketting redelijk strak te zitten. De tanden van de assen behoren niet spits zoals haaientanden te zijn. Kettingsets zitten tussen de €100 en €200.
Kijk bij de banden naar DOT codering, het kan best zijn dat er banden van 2011 op zitten. Kijk ook hoe de banden versleten zijn, cupping bij de voorband en vierkant bij de achterband bij veel snelweg km's betekent dat er nieuwe banden op moeten binnen kort (al snel €250 of meer).
Kijk bij de remmen naar de vloeistof, deze is het best licht van kleur. Oude remvloeistof is bruinig van kleur. De remblokken zijn ook van belang, bekijk hoe dik ze zijn en of de cubs van de remklauwen schoon zijn. Het liefst haal je ze even los om te kijken hoe ze zijn afgesleten. Bij een sleutelcursus zag ik bij een medecursist dat er bij de achterrem de remvoering had losgelaten van het blok. De vorige eigenaar had er niets van gemerkt, ze gebruikte de achterrem toch amper. :+ Remblokken beginnen bij €30 ongeveer en remvloeistof bij €10. Hou wel in je achterhoofd dat een garage natuurlijk ook nog uurtarief rekent en dat je veel van deze dingen redelijk makkelijk zelf kunt leren en doen.
Vind je vreemde dingen die niet verklaard kunnen worden? Neem je conclusie en laat de motor staan.
Heb het geld niet contant op zak, maar ga pas pinnen als het allemaal klopt en betaal pas als de motor op je naam staat.

[Voor 37% gewijzigd door Grubeater op 07-08-2017 22:29]

Honda Transalp XL600V | BMW R1200RT-P | Mijn fotomeuk | Revit Eclipse doorwaaijas XL nodig? DM mij.


 • FragFrog
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 17:53
lolgast schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 19:49:
Stel, je hebt een paar maanden geleden je voorspatbord gemollesteerd door achteruit te lopen met je remschijfslot er nog op. Enfin, nieuwe erop sinds paar maandjes en opletten vanaf nu.

Dan ben je in dit geval wel echt een domme l*l
[afbeelding]
Tijd voor een slot met bewegingssensor? Heb zelf laatst een oxford slot gekocht in een aanbieding voor $30, krijg dat kl#t$ding niet eens van slot af zonder dat die begint te piepen :+ Bij elke beweging geeft'ie een zacht waarschuwingspiepje, en als je dan binnen 20 seconden opnieuw gaat morrelen gaat'ie keihard schreeuwen. No way dat je daarmee uberhaupt je motor van z'n standaard haald zonder het te merken.

Zal ik me hierbij dan ook nog eens officieel melden in dit topic? Ik begrijp uit de topicstart dat Virago's niet gewaardeerd worden, enfin, ben lekker toch erg blij met mijn oude bak, puh :Y)

Zo zag'ie eruit toen ik hem kocht, jaartje geleden:
https://tweakers.net/ext/f/mI7XYxjaKSumDi5N4JjBQLl6/thumb.jpg
Een Yamaha Virago XV535 uit 1997 met inmiddels 32k kilometers op de teller. Beetje antiek en bepaald niet spannend, maar juist daarop uitgekozen: voor mijn eerste motor wilde ik graag iets waar ik mezelf niet gelijk op dood zou rijden, ik vind de stijl geweldig (mooi chroom is niet lelijk :+) en doordat'ie weinig kostte is het ook geen ramp als ik iets verpruts met onderhoud - de beste manier om het te leren is door te doen, en gelukkig heb ik met deze motor genoeg gelegenheid om te doen! ;)

Speaking off: afgelopen weekend besloten om plasti dip eens uit te proberen. Kleurkeuze was snel gemaakt, hoewel het uiteraard een lastige keuze was tussen neon-geel of gifgroen ben ik uiteindelijk toch maar voor matzwart gegaan:
https://tweakers.net/ext/f/7lCZAUbcFLRouUxJVmXCmJyI/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/X1fVEazPZghm2YIdiHnelZDc/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/1db7RRidlffxmFLXlCtsC7zw/thumb.jpg


De sissy bar is eraf (vriendin heeft haar eigen motor, en sowieso is het echt geen pleziertje om hier achterop te zitten), en aan de voorkant is er een winscherm bijgekomen, evenals een 12V/USB aansluiting. We zijn van plan om binnenkort een stuk door Noorwegen te rijden, dus heb er maar een truttig ruitje opgezet om de ~600km snelweg daarheen nog enigzins aangenaam te maken.

Uiteraard is het wat lastig om een perfect passend windscherm te vinden voor een twintig jaar oude motor, dus heb een 45 euro el cheapo past-bijna-op-alle-motoren scherm gekocht en daar de bovenkant van afgezaagd. Het is een verademing met snelweg rijden, maar zodra we stoppen met touren gaat'ie er weer af denk ik, het rijdt toch prettiger op een of andere manier zonder scherm :)

[ Site ] [ twitch ] [ jijbuis ]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 17:05
FragFrog schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 22:33:
[...]

Tijd voor een slot met bewegingssensor? Heb zelf laatst een oxford slot gekocht in een aanbieding voor $30, krijg dat kl#t$ding niet eens van slot af zonder dat die begint te piepen :+ Bij elke beweging geeft'ie een zacht waarschuwingspiepje, en als je dan binnen 20 seconden opnieuw gaat morrelen gaat'ie keihard schreeuwen. No way dat je daarmee uberhaupt je motor van z'n standaard haald zonder het te merken.
Opzich een heel goed plan, maar ik ben weken aan het zoeken geweest naar een geschikt slot voor mijn motor, omdat ik geen opbergruimte heb. Ik moet er dus een hebben waar een beugel voor beschikbaar is.
spoiler:
Die zijn er niet veel :/


Ik heb nog eens na zitten denken over een manier om die lock-reminder mee te kunnen nemen. Ik denk dat ik maar gewoon een karabijnhaak (of zoiets) haal om hem om mijn frame heen te kunnen draaien en de lussen vast te kunnen maken. Zie mijn mad Paint-skills voor de locatie van het slot tijdens rijden (hint, links bovenin).

Als ik die reminder mee kan nemen door hem om de buizen daarvoor te wikkelen zou dat al mooi zijn.
Zal ik me hierbij dan ook nog eens officieel melden in dit topic? Ik begrijp uit de topicstart dat Virago's niet gewaardeerd worden, enfin, ben lekker toch erg blij met mijn oude bak, puh :Y)
Alles wordt hier gewaardeerd! Welkom in ieder geval 8)

 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 08:46

steveman

Comfortabel ten onder

lolgast schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 08:36:
[...]

Alles wordt hier gewaardeerd! Welkom in ieder geval 8)
Jaaaa jaaa... stel je eens voor:
quote: eenOfAnderePipo

Ja, superblij meeblabla voel me echt motorrijder bla bla ...

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • ProfaNe
 • Registratie: Oktober 2012
 • Niet online
Hoi, laat ik mij ook maar is officieel melden in dit topic. Ik lees al een tijdje mee, maar nog niets gepost. Sinds een aantal maanden in het bezit van mijn (A) motorrijbewijs. Wist al voor mijn eerste rijles dat ik voor naked bike wilde gaan. Een tijd lang zitten twijfelen tussen een twee cilinder (Suzuki SV650n) of een vier cilinder (Suzuki GSR600). Beide zijn motoren die je weinig in het wild tegen komt en dus ook op marktplaats. Tijd lang marktplaats in de gaten gehouden tot er een mooie GSR600 te koop stond binnen mijn budget. Langs gegaan en na een proefrit maar meegenomen. Erg mooie motor naar mijn mening en rijd heerlijk. Enig minpuntje is dat er nieuwe bandjes op moeten, maar voor de rest in zeer goede staat. Heb er al wat kilometers opzitten. Had niet verwacht dat snelweg rijden zo vermoeiend kon zijn op een motor/nakedbike :P Rond de 120 gaat prima, maar als je richting de 180 of harder gaat is het niet te doen. Misschien maar beter ook :) In de toekomst gaat er wel een andere uitlaat onder (GPR Ghost) en monteer ik een andere kentekenplaat houder. • R0y.
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 15:51
lolgast schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:51:
[...]

Touché :o
[...]

Oke, mijn andere argument dan. Verschrikkelijk :P. En hartstikke onpraktisch. Bij elke potentiële rit dat tasje meenemen voor een touwtje? Ik zie het mezelf nog niet doen :z


[...]

Dan hou jij het langer vol dan ik steeds... :+ Afslaan lijkt nu verholpen na 2 keer afstellen. Koelvloeistoflekkage speelt nog steeds. Daar is hij ook al 2 keer voor bij de dealer geweest. Het zijn elke keer maar een paar druppels (zeg 5 à 10) bij stilstaan dus ik ga er niet meer voor langs.
Enige optie die ik dan nog kan bedenken is onderstaande:


Of zo'n leuk karretje!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 17:05
R0y. schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:00:
[...]


Enige optie die ik dan nog kan bedenken is onderstaande:
[afbeelding]

Of zo'n leuk karretje!
Het begint op slowchat te lijken, maar:
Dat kan alleen bij de biposto en ik heb een monoposto :+. Die missen bevestigingspunten

Ik kijk wel hoe ver ik kom met een karabijnhaak. Soms moet je ook gewoon niet te moeilijk denken :D

 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 08:46

steveman

Comfortabel ten onder

Stacheldraht schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 12:34:
Damn zo'n mt-07 rijdt best lekker zo te zien (mooi geluidje ook) :9~

[video]
Hey, een after market stuur zo te zien, heb er ook een van ABM gemonteerd op m'n cbr. Maar wat nou het verschil maakt op een MT-07 tov standaard?

https://www.1000ps.de/mot...-die-yamaha-mt-07-14009#9

zoiets zal er wel op zitten.

en zo te zien een stukje computer vision om die blur op de juiste plek te houden, wellicht een leuk hobbyprojectje...


Band 1 binnen, weer naar kantoor lopen... Nu wel de fietssleutel meenemen O-)

[Voor 20% gewijzigd door steveman op 08-08-2017 13:20]

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 15:23

Winkiller

De Mopperpot

Haha soldatenzakken, nee doe mij maar de panniers als er iets mee moet.Niet de mijne maar een geleend plaatje, ik heb ze wel maar gebruik ze bijna niet.

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 08:46

steveman

Comfortabel ten onder

Maegrim schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:02:
[...]

[...]

Wel jammer dat het geen art4 is..
Da's inderdaad erg jammer, moet je alsnog een ****-slot (4 sterren, of...?) ergens vandaan toveren.

Op zich zijn er oplossingen, ook voor als er niet een door de fabrikant wordt aangedragen./me Denkt aan een stuk aluminium met 2x 17.5mm gaten er in, en nog eens 2 dwars op die richting... en dan vastklemmen aan de duostepsteun...

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 15:23

Winkiller

De Mopperpotzoiets ? of ga je voor.._O-

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 17:45

Bommes

Capo del formaggio

Neergestort in een hotel...
In Frankrijk gerund door Polen waarvan de helft niet eens Frans of Engels spreekt, en de serveersters er uit zien alsof ik dadelijk zo een grote zwarte leren bank aantreft in mijn kamer en een camera op statief in de hoek.. :X :P


* Bommes heeft nog nooit zoveel regen op zijn helm gehad.

En dat met alleen een regenbroek, doorwaai zomer handschoenen en een niet waterdichte jas.. >:)


Hier wifi dus zal eens in een verslagje duiken vanavond, alhoewel de upload echt compleet bagger is... :N

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Chaot
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 06-06 08:15
FragFrog schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 22:33:
[...]


Zal ik me hierbij dan ook nog eens officieel melden in dit topic? Ik begrijp uit de topicstart dat Virago's niet gewaardeerd worden, enfin, ben lekker toch erg blij met mijn oude bak, puh :Y)

[...]
Virago's niet gewaardeerd?Daar ben ik het niet mee eens. Deze zomer met mijn 250 CCtje een paar mooie toertochtjes gedaan. 2 keer de
Pyreneeën over, omdat ik van Madrid naar Toulouse moest. Ook een rondje Noord-Portugal/Galicië omdat ik naar Vigo moest...
Mooi beladen met mijn combinatie van Kriega 30+20+10+5. De perfecte rugstuun voor als ik rustig onderuit met mijn voeten op de extra voetsteunen zit en stoort me niet als ik beter ga zitten voor de leukere bochten :) .Met een 250je kan je mooie tochtjes doen!

 • Jay-P
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 06-06 23:37
De leukste motor is degene die je onder je kont hebt niet waar..... Tenzij die op grond ligt.Man man man, toch wel minuutje of twintig en een paar liter zweet gekost om haar uit de greppel te trekken. Gelukkig alleen klein stukje van koppelingshendel afgebroken en stuur klein beetje recht moeten zetten. Voortaan toch ff twee keer nadenken welke paadjes ik pak als het net flink geregend heeft(groene spul links is letterlijk moeras).

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 17:18
Chaot schreef op woensdag 9 augustus 2017 @ 07:27:
Tja, hier in Spanje kan je niet direct voor je A gaan, maar verplichten ze je om 2 jaar met A2 rond te rijden.
Tel daarbij op dat de meeste van m'n kilometers in Madrid stad zijn + dat mijn vriendin de moto ook gebruikt, en ze een echte Spaanse is van 1m56, dan begrijp je de kleine versie misschien beter.

Als de 2 jaar om zijn ga ik wel de belasting betalen voor het volle A rijbewijs (geen examen, vraag me nu niet waarom) wil ik wel iets groters. Maar in de tussentijd vermaak ik me prima en raak ik steeds meer en meer gehecht aan het beestje.
Een verbruik van 3.3 l/100km helpt ook goed bij de lange tochten :) .
De nieuwe Rebel vind ik best tof en krijgt ook aardig wat positieve reviews :)

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • Conteaster
 • Registratie: September 2010
 • Niet online
Afgelopen week een keer in de regen thuisgekomen en in de haast m'n hoes eroverheen gedaan. Wil ik gaan rijden, zie ik m'n sleutel nog in het contact staan op 'On'. Fijn, je raadt het al: lege accu.

Ik denk: weet je wat, ik haal m'n accu er uit en laadt hem op (aangezien ik nog geen kabeltje voor de druppellader heb aangesloten). Alle schroefjes los op ééntje na, die heeft de vorige eigenaar dolgedraaid..

Iemand tips om hem er nog fatsoenlijk uit te krijgen? Een elastiekje ertussen heb ik al geprobeerd, zonder succes. Er zit denk ik weinig anders op dan uitboren?

https://imgur.com/a/lExa1
https://imgur.com/a/lExa1

 • Tylen
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 17:23

Tylen

Dutch ProClass 1000 #56 ⭐⭐⭐⭐⭐

Pompompidom... Karma noemen ze dat ;)

http://tyl.nl/images/1502293116.jpg


Was wel eigen schuld dikke bult. Vanmorgen dikke tegenwind dus verbruik lag hoger ;). Redde het dus net niet.

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”


 • A13X
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 17:34

A13X

Dude

Vandaag even aan het knutselen geweest :)

Originele stuur (63cm)vervangen voor een streetbar(83cm) 8)

Alleen even tot vrijdag wachten tot ik een rondje kan gaan rijden. Hopelijk is het dan mooi weer anders word het zaterdag ochtend of een week later pas.

Pics;

Was wel even iets lastiger om in de schuur te komen :+

[Voor 5% gewijzigd door A13X op 09-08-2017 18:26]

Awesome


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 17:05
Omdat een tweemaal gewaarschuwd mens voor 3 telt


Enige plek waar ik hem kwijt kan zonder kans op smelten :')

[Voor 22% gewijzigd door lolgast op 09-08-2017 20:46]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 17:05
PilatuS schreef op woensdag 9 augustus 2017 @ 20:33:
[...]


De bovenste kettingbeschermer mag ook wel wat langer zijn of niet ?
Welke kettingbeschermer :? Ikke nie snap

Dit is standaard:


Dit is met hugger (hetzelfde dus :+ )


Als dat is wat je bedoelt met kettingbeschermer

[Voor 31% gewijzigd door lolgast op 09-08-2017 20:44]


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
lolgast schreef op woensdag 9 augustus 2017 @ 20:47:
[...]

Ninja edit >:)

Maar zoals vaker gezegd: Bij het ontwerpen van deze motor stond praktisch niet hoog op lijstje volgens mij :F
Zo zit het bij mij (En bij de meeste andere motoren)Die gaat dus helemaal tot aan het einde van het achterste tandwiel. Dit scheelt zo enorm veel meuk wat anders overal naartoe vliegt.

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 17:05
PilatuS schreef op woensdag 9 augustus 2017 @ 20:49:
[...]


Zo zit het bij mij (En bij de meeste andere motoren)

[afbeelding]

Die gaat dus helemaal tot aan het einde van het achterste tandwiel. Dit scheelt zo enorm veel meuk wat anders overal naartoe vliegt.
Bij de tweede lichting hebben ze het wel verbeterd zie ik


Grijze achterbrug (zoals ik) < 2005
Zwarte achterbrug => 2005

 • aidanl
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 13:51
Hoe kan je dit nou serieus nemen :')

Dealer advertentie op marktplaats...

 • byn124
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 23-02-2022

byn124

Thunderace

Inmiddels terug van 5 dagen Eifel *O*

Wat is het heerlijk rijden daar zeg! In totaal zo'n 1500 km afgelegd. (Met een onverwachte 1:17 gemiddeld!).

Heb heel wat meer vertrouwen gekregen in bochten.
Geweldige ervaring, zou het ieder kunnen aanraden. Rustig het tempo een beetje opvoeren in de bochtjes en steeds het vertrouwen voelen toenemen. Ben zelf een paar keer bijna onderuit gegaan en eenmaal bijna een afgrond ingereden omdat ik te dicht op mijn voorganger reed.
Het mocht de pret niet derven, de volgende bocht was alweer spoedig om de hoek.

Hieronder wat kleine impressies!

Klaar voor vertrek:Na om en nabij 8 uur rijden bij het hotel aangekomen bij Hotel Maas in Lutzerath.

Uitzicht vanaf het hotel:Op dag 2...eerst verdwalen:Super mannelijke houdingen aannemen :9 :En dan toch! Na een paar uur rijden (en 15 min lopen) Burg Eltz:Op dag 3...eerst verdwalen :*) :En bijna de hele dag dit soort wegen (betere en slechtere) afrijden:Een impressie van de Moesol in Piesport:Een random plaats waarvan ik de locatie echt niet meer weet:------

@lolgast Deze mag in de startpost :>


Afgelopen dinsdag reden we terug, regen voering en pakken aan!Het mocht niet baten, we waren alle drie nat! :D
Op de autobahn wilde ik op een gegeven moment terug schakelen en voelde ik mijn pookje niet meer. Tot mijn schrik was het boutje waarom de pook scharniert los getrild. Gelukkig paste het boutje van de passagiers voetsteun ook in het gaatje en hebben we hem vast kunnen zetten!

Ik was uiteindelijk rond 1700u in Apeldoorn, vol goede herrineringen!

Het verschil tussen theorie en praktijk is in de praktijk groter dan in theorie


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 17:45

Bommes

Capo del formaggio

* Bommes leeft nog..

Teaser 2

Ja ik zag pas later in de schaduw ergens dat die halve steen voor de lens zat.

* Bommes hoopt op een betere upload op Brusagio.

Vandaag laatste volledige dagje, morgen terug richting mijn werk.
Eigenlijk zou ik vandaag al terug rijden maar kreeg van de grote baas te horen dat ik nog wel een dag langer weg mocht blijven.
En wat voor één dag was het vandaag..34km off-road ja ik heb dus een stuk van de Ligurische grenskamstrasse gereden.

En omdat het zo gaaf was ben ik aan het einde van dat stuk weer terug omgedraaid en de zelfde 34km terug gereden.
Heb er 3 uur enkele trip over gereden, met af en toe afstappen voor foto's en een broodje smeren.

Plus nog een goede 150 km op het asfalt, het was weer een top dag.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502383902-800-x-600px-IMG_20170810_111400.jpg

De rest van het verslag volgt morgen..

[Voor 10% gewijzigd door Bommes op 10-08-2017 18:56]

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Grubeater
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 06-06 22:44

Grubeater

Gëxcommuniseerde Aap.

Osiris schreef op donderdag 10 augustus 2017 @ 17:57:
[...]

De bandenboer waar ik laatst was trok aan de ketting achteraan het achtertandwiel en zei dat 'ie nog heulemaal niet versleten was. Nu is dat sowieso een dubieuze test én het zegt niets over de tandwielen zelf natuurlijk :+
Als je kleine tandwiel er zo uit ziet moet je het vervangen.

Een paar duizend kilometer geleden. :+

En dit tandwiel is ook ver heen.


Maar ik neem aan dat je haaientanden wel herkent. O-)

Om het bovenstaande te voorkomen kreeg ik vandaag deze DID/JT kettingset binnen.

Honda Transalp XL600V | BMW R1200RT-P | Mijn fotomeuk | Revit Eclipse doorwaaijas XL nodig? DM mij.


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 17:45

Bommes

Capo del formaggio

Ik heb ineens (op de laatste avond van mijn tripje een beetje fatsoenlijke upload snelheid dus voordat het er mee kapt het eerste verslagje.

Voordat we terug gaan naar NL maak ik nog een korte trip de Alpen in/over.
Ik heb mijn vrouw beloofd niet off-road te gaan en voorzichtig te doen.
Mijn moeder appt nog terwijl ik onderweg ben en voegt nog aan dat rijtje toe dat ik niet te hard moet rijden.
Een aantal van deze dingen zijn niet gelukt.. >:)

Zondag ochtend, dag 1: vertrek, kortste route richting de Col di Tenda, vermijd tolwegen.

Bij vertrek was het nog bijna 30° (om half 10 in de ochtend) echter hoe meer bergen ik zie hoe lager de temperatuur en de wolken.. '(

Tankstop 1, iets van 100km gereden, bij vertrek was er al een flinke slok uit de tank en het lampje brand al even maar nog niet lang genoeg om hem te knijpen.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502222626-800-x-600px-IMG_20170806_103930.jpg

Tanken is altijd een opgave met mijn bagage oplossing.
De tankdop zit onder het zadel/buddy en daarop heb ik mijn tent, slaapzak, luchtbed en visserskrukje gebonden. Om te tanken moet dat dus allemaal los en er af.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502223037-800-x-1067px-IMG_20170806_103953.jpg
En vaak als de reis wat dagen oud is verzamelen zich ook nog allerlei extra's achterop die bagage rol, broodjes, truien, handdoeken die moeten drogen tijdens het rijden, poetsdoeken, enz, enz.

Uiteindelijk dus regen en het heeft al een tijd niet geregend dus het schuim klotst over de Italiaanse wegen en ik glibber de tientallen rotondes over..
Ik doe het maar rustig aan, ga bijna stapvoets de serie haarspeldbochten die richting de Col di Tenda gaan op.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502309467-800-x-600px-IMG_20170806_115152.jpg

Zoals tot nu toe altijd als ik hier ben is het wederom wachten, volgens mij is de maximale tijd 20 minuten dus de 6 minuten die er nog stonden toen ik aankwam rijden vallen nog mee.
Helaas moet ik eigenlijk altijd zeiken als ik daar boven aankom, zo ook nu. Maar met heel die rij wachtende/publiek en maar 4 minuten resterend houd ik het maar op (met moeite).
Het ritje door deze tunnel is altijd een beleving maar vandaag lijkt een voelt het anders. En dat komt niet omdat ik niet zeiken, het is droger op de weg en het lijkt wel alsof er meer licht brand.

Aan de andere kant van de tunnel is het droog, de weg echter nog nat, en het merendeel van de motorrijders rijd met de voetjes aan de grond de bochtjes naar beneden.

Ik heb het ook nooit zo op natte wegen, zeker niet met 12inch en een enigszins versleten voorband dus ik houd mijn gemak. Maar na een paar kilometer wordt eindelijk de weg droog en kan ik de volle 23 peekahs op de weg brengen .

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502388535-800-x-1067px-IMG_20170806_123809.jpg.

Tijd voor wat te eten, we hadden van gisteren avond nog flink wat pasta over dus daar had ik een volle bak vol van mee genomen. Goed kracht voer.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502388537-800-x-1067px-IMG_20170806_123414.jpg

Ik volg de weg richting zuid, tot de afslag richting Sospel, tijdens mijn vorige tripje reed ik deze weg in de andere richting. Ook vanuit deze kant is het een geweldige weg. Goed asfalt met veel grip en ik rijd het liefste bergop. Dus ff lekker gummen, de haartjes moeten nog van de nieuwe Metzler Feelfree (? wat een type naam) achterband.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502388536-800-x-600px-IMG_20170806_132728.jpg

In Sospel is het tijd voor wat frisse Cola Bommes stijl. Stoppen, bestellen in 1 teug het glad leeg, afrekenen, plassen en 5 minuten later de Vespa weer starten.

De eerste col richting Noord vanuit Sospel is Colle de Turini. Een van mijn favorieten, nou was het wegdek al niet echt top maar in de dik 4 jaar dat ik hier voor het laatst was is het nog wel een klap erger geworden.
Ik stuiter naar boven en de temperatuur stijgt tot een tropische 37°. Fook die zwarte Macna jas met zonder fatsoenlijke doorwaai optie , ik ga op de Italiaanse tour.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502388538-800-x-1067px-IMG_20170806_135203.jpg

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502388882-800-x-600px-IMG_20170806_141616.jpg

Het wordt zo mogelijk nog warmer, ik zie ergens even 38 op mijn dashboard. :o
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502388884-800-x-1067px-IMG_20170806_142615.jpg

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502388883-800-x-1067px-IMG_20170806_153333.jpg

De volgende in de rij is de Bonette, via Isola rijd ik omhoog. Het valt me op dat er erg veel verkeer op de weg is. Ik moet de ene na de andere Scenic inhalen om over die klote campers nog maar niet te spreken. :X
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502389983-800-x-1067px-IMG_20170806_162233.jpg

Iedereen die deze col al eens gereden heeft kent deze ruïne, die ze nu aan het opknappen zijn, ben benieuwd wat ze er van maken.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502389981-800-x-600px-IMG_20170806_162613.jpg

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502389982-800-x-600px-IMG_20170806_163230.jpg
Nog net warm genoeg voor een T-shirt, ja ik blijf en scooter rijder, de teenslippers zitten in de buddyseat.

En boven:
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502389979-800-x-600px-IMG_20170806_165030.jpg

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502390437-800-x-600px-IMG_20170806_165607.jpg

Na het laatste restje pasta op gegeten te hebben blaf ik aan de Noord kant naar beneden.
Net na de top is nog ergens een restje van een fort en ik rijd er even omheen.
De eerste meters grind deze trip.. })
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502389985-800-x-600px-IMG_20170806_170504.jpg

Beneden in Jausiers draai ik camping Le Planet op en heb geluk, het laatste plekje.
Wel vol in de zon maar u hebt nog 2 koude pilsjes in mijn koeltasje (ik blijf en Nederlander) en mijn luchtbed doet dienst als luifel.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502390435-800-x-1067px-IMG_20170806_181934.jpg

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502390436-800-x-600px-IMG_20170806_181728.jpg

Na het eten, ja ik ben alleen onderweg dat wordt 5 dagen pizza.. Net als vroeger voordat ik gerouwd was.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502390433-800-x-1067px-IMG_20170806_194043.jpg

Is het uitzicht uit mijn tentje nog best wel tof eigenlijk
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502390438-800-x-1067px-IMG_20170807_064355.jpg

Het lijstje:
Om 9:15 uur vertrokken vanuit Spigno Monferrato (IT) en om half 6 in Jausiers op tijd voor de piepers op de camping.
2 keer getankt
Totale afstand 378km
Cols: Tenda, Turini en de Bonette
Max temperatuur: 38 graden
Minimale temperatuur: 12 boven op de Bonette
Smiles per gallon: 8 out of 10

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 05-06 13:54

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Weet iemand toevallig nog ergens een mooie highres foto van een rits motoren in de GT-chicane in en mooi waaier-effect? Een paar jaar geleden zijn er een aantal mooie gemaakt, maar ik vind ze zo snel niet terug.

Dit idee bedoel ik, maar dan nog wat uitgebreider:

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 17:45

Bommes

Capo del formaggio

Doppo giorno, dag 2.
De test voor de Vespa: Le Parpalion, eerst ontbijt en de zooi inpakken.

Van uit camping Le Planet loop je zo het dorp in en dus ook naar de bakker, 5 minuten later staat de koffie op en smeer ik mijn eerste stokbroodje met Nutella van deze trip.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502397006-800-x-1067px-IMG_20170807_070156.jpg
Het is een frisse 10 graden vanochtend dus mijn kortebroek en T-shirt ruil ik al halverwege het ontbijt in voor een trui en mijn motor jeans.

Alles ingepakt en klaar om te gaan.. natuurlijk kom ik er na de eerste col pas achter dat ik mijn handdoek op het hek van de camping heb laten hangen.
Ik heb eerlijk waar even overwogen om de col weer terug over te gaan, was erg gehecht aan mijn handdoek..
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502397007-800-x-1067px-IMG_20170807_083106.jpg

Er zit nog peut genoeg in de Vespa dus na een paar keer stoppen voor wat foto's sla ik links af het straatje richting Le Parpallion in.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502397006-800-x-1067px-IMG_20170807_084032.jpg

En natuurlijk de eerste selfie van vandaag:
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502397004-800-x-1067px-IMG_20170807_085000.jpg

Ok een foto met mijn Vespa en het bord ik kan eigenlik al weer omdraaien.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502397005-800-x-600px-IMG_20170807_085215.jpg

Vergeetachtig als altijd bedenk ik me pas na 5 minuten over het grind te stuiteren dat ik bedacht had om mijn bandenspanning te verlagen. Als een volleerd Parijs -> Dakar coureur laat ik de lucht er uit tot ik met mijn handen de bandjes flink kan indrukken.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502397555-800-x-1067px-IMG_20170807_090114.jpg

Scheelt aanzienlijk in het stuiteren en de Vespa spoort ook ineens een stuk beter over het grind. Okay het is nog geen 21 inch voorwiel maar het zal maar moeten zo.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502397551-800-x-600px-IMG_20170807_091056.jpg
Vespa op brug, verder niets over te vertellen.

Er zitten stuken tussen die behoorlijk wat vergen van de Vespa maar het gaat redelijk. Als ik de snelheid maar laag houd en het stuur niet al te vast.
De koelventilatortjes blijven echter maar draaien maar schijnbaar is dat afdoende want ik zie de water temperatuur niet oplopen.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502397552-800-x-600px-IMG_20170807_091355.jpg

Verplichte selfie, er waren al weer ruim 10 minuten verstreken zonder.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502397553-800-x-600px-IMG_20170807_092045.jpg

Het werd nog iets heftiger maar niets wat zelfs met een Toyota Yaris niet zou lukken.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502397553-800-x-600px-IMG_20170807_093631.jpg

Uiteindelijk halen de Vespa en ik de ingang van de tunnel
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502398195-800-x-600px-IMG_20170807_094939.jpg

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502398194-800-x-1067px-IMG_20170807_095100.jpg

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502398196-800-x-600px-IMG_20170807_094420.jpg

Na een beetje dralen en nog een keertje plassen duik ik die donkere tunnel maar in.
Ik had er veel over gelezen en zag er enigsinds tegenop.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502398194-800-x-600px-IMG_20170807_095404.jpg

Maar ik denk dat Asito net langs was geweest want het zag er spik en span uit daar binnen.
Daar kunnen de beheerders van de Liefkeshoek tunnel bij Antwerpen nog een puntje aan zuigen.

Ik had te tunnel ook een flink stuk langer verwacht na al mijn lees werk, en ik had al helemaal niet verwacht dat je meteen bij het naar binnen rijden al het licht van de andere kant ziet.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460224-800-x-1121px-IMG_20170807_095427.jpg

Stilte en leegte
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502398738-800-x-1067px-IMG_20170807_095652.jpg

Nou ja niet helemaal stil aan deze kant, een stukje na de uitgang stond een herder met een kudde koeien op de berg helling te klingelen.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502398738-800-x-1067px-IMG_20170807_095652.jpg

Afdalen zonder (echte) motor rem is best een uitdaging en een aanslag op de Vespa haar kleine schijfjes.
Ook rem je je zelf zo onderuit met die kleine rot wieltjes. Daar helpt de ABS op het voorwiel echt niets bij.
Gelukkig heb ik state of the art waterkoeling.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502398735-800-x-600px-IMG_20170807_100729.jpg

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502398739-800-x-1067px-IMG_20170807_102811.jpg

Terug op het asfalt stuurt de Vespa voor geen meter wat mij herinnerd aan de lage banden spanning. Oppompen dus en meteen een broodje en een bakkie.
Volgens de spanningsmeter op de pomp had ik ze afgelaten tot 0.8 bar, goed om te onthouden voor een volgende keer.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502398737-800-x-600px-IMG_20170807_110352.jpg

Wat volgt is een verbindingsroute richting de Izoard, en ook de temperatuur loopt weer op dus rijd ik weer verder in mijn kevlar t-shirt.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460225-800-x-600px-IMG_20170807_113529.jpg

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460226-800-x-1067px-IMG_20170807_121756.jpg

Onderweg stop ik voor een broodje en even wat tijd uit het zadel, maar zoals gewoonlijk ga ik gewoon weer zitten op een bankje dus schiet mijn lijf er nog niets mee op.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502487821-800-x-1067px-IMG_20170807_124917.jpg

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502487821-800-x-1067px-IMG_20170807_122516.jpg

Voor vele een bekend plaatje opweg naar boven op de Izoard
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460227-800-x-600px-IMG_20170807_130851.jpg

En helemaal boven, tussen de GS'en en Nederlanders met dikke buiken en flitsende t-shirts die maar in mijn beeld bleef dralen. (die uit een Volvo kwam overigens)
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460229-800-x-1067px-IMG_20170807_131513.jpg

De afdaling volgt en via de hete hel van Briancon blijf ik gewoon door rijden, ik heb geen zin in die bende en drukte daar en ik blaf in 1 ruk door de Galibier op.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460230-800-x-600px-IMG_20170807_141842.jpg

Geen rust voor mij en de Vespa want ik heb nog best wat kilometers te gaan vandaag, dus afstappen, foto maken, terug er op en weer door.
Tijdens de afdaling van de Galibier nog 1 selfie, nee ik had er best wel al meer gemaakt maar ik zal het plaatsen hier iets minderen.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460870-800-x-600px-IMG_20170807_142136.jpg

Volgend in het rijtje is de Telegraphe, volgens mij kun je niet nar beneden zonder via die te rijden, voelt ook niet echt als een col maar goed ik kom er langs en volg het goede voorbeeld van iedereen daar en maak een foto van mijn motor met het col bordje er op.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460871-800-x-600px-IMG_20170807_150201.jpg

Ik gas de Telegraphe af, en volg de D1006 parallel aan de snelweg een flink stuk richting het Oosten, door Lanslebourg-Mont-Cenis waar het weer de D902 is op weg naar Bonneval-sur-Arc.
The Road ahead is empty now, nee ik schaam me niet voor de muziek in mijn hoofd.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460872-800-x-1067px-IMG_20170807_161626.jpg

Grappig dorpje om te zien maar wel een erg hoog Efteling gehalte.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460873-800-x-1067px-IMG_20170807_162532.jpg

Hier nog wat rust
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460875-800-x-600px-IMG_20170807_163013.jpg

En hier totale hoogseizoen gekte
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460876-800-x-1067px-IMG_20170807_164250.jpg

Gaaf door kijkje over Val d'Isere naar het Lac du Chevril
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460877-800-x-1067px-IMG_20170807_164956.jpg

In Val d'Isere tank ik de Vepsa weer vol met 98 en koop een appel, een blikje cola en een banaan.
Krachtvoer voor de motorrijder.
Op weg het dorp uit haak ik aan achter een groep van 5 Spanjaarden op GS'en, ze rijden erg rustig wat ook door de drukte op de weg komt in het dorp.
Uiteindelijk halen we wat auto's en campers in maar blijft het toch hangen en gaat het mij als laatste man eigenlijk veel te langzaam.
Net na het Lac du Chevril komt er vanuit de weg vanaf het meer een Fransman op een Ducati aan gehaakt achter mij.
Die had het al helemaal snel bekeken en na 2 minuten ging het gas er voor hem op en haalt hij heel de bubs in.
Geholpen door de "afdaling" een de "extra" pk's pik ik meteen aan bij hem en samen blaffen we de helling af richting Bour-Saint-Maurice.
Ik zie hem regelmatig onder zijn oksels door in de spiegeltjes kijken.
Ik kan me dan alleen maar voorstellen dat hij verbaast is dat die stomme Vespa aan gehaakt is en op het elastiek blijft zitten. })
In mijn spiegel zie ik ineens 2 van de Spanjaarden aanhaken en met zijn 4en gaat het met de stepjes aan de grond naar beneden.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460879-800-x-1067px-IMG_20170807_175953.jpg

In Bourg St. Maurice duik ik de super-u in en koop een usb kabeltje om mijn accupack op te laden en een handdoek.. ;)
En vervolgens steek ik de straat over naar camping Huttopia (??? Die naam ook echt)
We waren hier vorig jaar eind Augustus nog met de camper en toen was er plek zat, nu had ik het "laatste" plekje.
Ik bouw mijn kamp op in iets wat er uitziet als een safari park
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460881-800-x-600px-IMG_20170807_185639.jpg

en trek een koud wit biertje open
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502460879-800-x-600px-IMG_20170807_183612.jpg

Wederom eet ik Pizza in een of ander tentje in het dorp en om half 10 lig ik al in bed en gaat het licht uit.

Wederom een lijstje:
Uurtje of half 9 vertrokken vanuit Jausiers rond 18:00 uur op de camping.
1 keer getankt
Totale afstand: 305 km
Col's: Parpallion, Izoard, Lautaret, Galibier, Telegraphe, Iseran
Temperaturen: niet onthouden
Smiles per galon: 9 out of 10

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-06 18:14

tdw

Amai seg!

Bommes schreef op vrijdag 11 augustus 2017 @ 19:42:
In Val d'Isere tank ik de Vepsa weer vol, koop een appel, een blikje cola en een Banaan.
Krachtvoer voor de motorrijder.
Ja, dat idee had ik dus ook toen ik vorige maand een lange rit ging maken richting de Ardennen. Spulletjes mee (kleding ed) en een rijpe banaan in de topkoffer zodat - mocht ik onderweg honger krijgen - ik nog wat kon eten. Helaas had ik me er niet op ingesteld dat m'n topkoffer tevens dienst doet als kas, want na 3 uur rijden zag de banaan er zo uit (en deze foto is op deze manier genomen omdat ik de banaan over m'n schouder weggooide):


Erg jammer :(

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • Ophidian
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 17:52


Vanavond weer eens een rondje kunnen rijden. Eerste keer moeten tanken, wel 9,7 hele liters op 240 kilometer :') En dan heb ik alles behalve rustig aan gedaan, het geluid wordt namelijk pas leuk bij hogere toeren, ondanks de standaard uitlaat :YAlleen het weer mag nou eindelijk eens wat beter worden }:|

ZO SE LG Neon 2 - 5,76kWp - Shade: Low - PVoutput | NOZW APS QS1 - CSun 320 - 3,84kWp - Shade: High - PVoutput | Corsa-E GS-Line | Volvo XC40 Pure Electric Ultimate


 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

xos schreef op vrijdag 11 augustus 2017 @ 22:28:
Geen idee, zoals ik zei vermoed ik dat de rn32 en de mt-x hetzelfde zijn maar dat hoeft natuurlijk niet. Als jouw abs kabel met crappie kabelbinders vast zit en eens los getrild voldoende speling heeft dat het de remschijf kan raken dan heb je hetzelfde probleem. Zo niet dan is er niks aan de hand. Ik gebruik inmiddels kabelbinders waardoor het ook niet meer kan voorkomen.

Weet iemand of dat bij gelijke remdruk de vertraging van een motor lineair is?
Ik zal zo eens een fotootje maken van het spul op m'n MT, maar 't lijkt me niet dat er veel anders aan is dan dat 't bij de RN (origineel) is.

MT ABS Sensor

Dat stukje "ABS Kunststof" wat je ziet zitten áchter de bobbin voorkomt volgens mij jouw probleem, en zit af fabriek ook op de RN serie :9

[Voor 18% gewijzigd door Will_M op 13-08-2017 13:48]

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-06 18:14

tdw

Amai seg!

fjux schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 11:56:
[...]


Zit te kijken naar een goedkope motor om mee te beginnen.

Nu zit ik te denken aan een Honda CBR 600f of een Razer.
Met Razer bedoel je... Racer, of Fazer? Als je dat laatste bedoelt zou ik een Fazer halen, topmotortjes zijn dat :+ Ik ben geheel niet gebiased omdat ik er zelf een heb verder hoor :+

fjux schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 11:56:
[...]

Ze werken over :D

Mij hoor je niet klagen :)
Goh, een overheidsorganisatie die met z'n tijd mee gaat... Ongelofeloos.

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 17:27

thijsco19

KTM 990 SMT

Geef eens gas joh! }) }) :+

Vanochtend onderstaande binnen gekregen.

De hjc rpha 70.
Gelukkig toch nog een gevonden oOo .

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 17:45

Bommes

Capo del formaggio

Terzo Giorno, nou ja ik ben op deze dag nog in Frankrijk dus volgens google is het dan:
troisième jour

Ik word wakker van de regen, het is iets van half 7 dus blijf ik nog maar wat liggen, broodjes kon ik toch pas om 8 uur ophalen bij het camping restaurantje. uurtje of half 8 is het droog dus er uit, zooi inpakken en ontbijt regelen.Naast mij is gisteren avond nog een Duitser op een NC750 aangekomen die staat ijverig zijn tent droog te vegen met zo een heel hip survival handoekje.
5 minuten later regent het weer. :P

Ik laad mijn zooi op en hobbel met de hele bende naar de camping receptie, daar staan wat picknickbanken met grote parasols er boven en kan ik droog mijn ontbijtje eten/maken.
Ik zet een bakkie en smeer een croissant met Nutella en eet een half stokbroodje.
Uurtje of 9 rijd ik de camping af, richting de Cormet de Roselend, het is nog droog gelukkig maar het ziet er maar grijs uit.Boven is het rustig, 2 campers en een paar auto's. Geen enkele GS vandaag.. })
Ik zet de Vespa recht voor het bordje trek een foto en in mijn ooghoek komt er een enorme wolk de parkeerplaats op rollen.Het koelt ook meteen nog verder af, het was nog maar iets van 15 graden maar nu is het nog maar krap 10 graden ineens.
Ik trek ook nog maar mijn regenbroek aan, meer tegen de kou want het is nog droog.Aan de noord zijde daal ik af en het blijft gelukkig nog droog en ook de wolken worden weer wat minder/hoger.
Het geeft in in ieder geval een ontzettend gaaf uitzicht over Lac de Roselend


Minuut of 10 later komen de apjes binnen van mijn vrouw, of ik nog leef.
Dus maak ik een

en stuur die terug..en ja ik heb het koud.

Ik daal verder af naar Beaufort en terwijl ik dat doe begint de regen, onderweg schuil ik samen met 2 wielrenners onder een of ander viaduct/tunnel ding.
Ik blijf op veilige afstand want mannen met geschoren benen kunnen niet veel goeds betekenen. :X
Na een 5 minuten is het nog een beetje miezer en rijd ik maar door naar het dorpje.
Daar pak ik een koffie en nog een croissantje, koop in de supermarkt 2 blikjes koud bier, een Colatje, een pak prins koekjes, een banaan en een appel.
De banaan, appel en cola gaan meteen op, de blikjes bier doe ik bij mijn vannacht opnieuw ingevroren koelelementen in mijn koeltasje :Y
Het is ondertussen weer droog maar de lucht in de richting waar ik heen wil beloofd niet veel goeds.Toch stap ik op en vervolg mijn weg, ik blijf de route grande alpes volgen richting Les Saisies, het houd op met zachtjes regenen en mijn doorwaaihandschoenen zijn de eerste die het opgeven.
Opzich gaat het rijden goed maar ik word steeds natter en mijn Macna jas is niet echt bedoeld als waterdicht ding.
In het onooglijke Le Planay duik ik een bushokje in om te schuilen nu mijn trui en broek nog droog zijn.
Ik houd het bijna een half uur uit in dit hokje, moet 2 keer naar buiten om tegen da achter kant van het hokje te plassen maar heb er dan wel de bal(l)en van. :N


Mijn geplande route zou door gaan richting Flumet, dan via Chamonix richting Martigny in Zwitserland. Het plan was dan om via de Gran san Bernardo terug Italië in te duiken om ergens onder Aosta een camping te zoeken.
Maar met deze regen, de voorspellingen en mijn niet waterdichte gear (op de regenbroek na) doen me besluiten om terug om te draaien.
Via app contact met mijn vrouw hoor ik dat het morgen in het zuiden (lees richting Briancon) weer beter weer is.
Dus ik stap maar weer op, trek mijn drijfnatte handschoenen aan en draai de Vespa om terug richting waar ik vandaan kwam.

In Beaufort parkeer ik de Vespa op het marktplein onder de houten overkapping en smeer wat brood en drink nog een cola.Ik zie 2 Belgische motoren staan die ik de dag daarvoor ook had gezien op de Telegraphe. Toen heb ik ze niet aangesproken maar als ze met zijn 3en 5 minuten later aan komen lopen knoop ik toch een gesprekje aan. Benieuwd welke kant ze op gaan en waar ze al geweest zijn.
We wisselen wat sterke verhalen uit, ik gooi er wat Belgische woordjes door heen en na 5 minuten stappen ze op en rijden de regen in.
Ik blijf nog even schuilen maar weet ook wel dat ik toch weer de regen in zal moeten.Ondertussen heb ik een plan gesmeed, ik rijd terug naar Bourg-Saint-Maurice en koop daar in de Intersport een goede regenjas voor over mijn motorjas. Ik hoop dat ik dat haal terwijl deze nog niet door gelekt is. Eventueel zoek ik ook nog naar een setje waterdichte handschoenen ter vervanging van mijn doorwaaisponzen.Tegen de tijd dat ik aankom in Bourg-Saint-Maurice heeft mijn jas het op gegeven, en is mijn trui daar onder ook al nat, heb ik een nat kruis (toch niet zo een goede regenbroek) en doen mijn vingers pijn van de kou/nattigheid en beginnen mijn schoenen ook door te lekken :X

Ik zet de Vespa op de middenbok recht voor de super-u onder het afdak, en hobbel al druppend de Intersport in die er langs zit.
Ik zoek een geschikte regenajs maar verder dan een rekje met wat poncho's en een extra groot regending met mouwen en ruimte voor een rugzak kom ik niet.
Toevallig tref ik een winkelbediende die ook blijkt motor te rijd en redelijk Engels spreekt, ik leg uit wat ik wil en hij heeft een betere optie. Hij voert me de halve winkel door en wijst me een rek met regenajssen en broeken.
Hij vist een xxl jas uit het rek, zegt dat die veel goedkoper is dan die rare regencape en zegt dat ik die maar even moet passen over mijn motorjas.

Ik koop de jas, en nog een of andere speciale impregneer spray voor op mijn jas als die ooit weer eens droog is.
Bij het terug naar mijn Vespa lopen zie ik ineensIk loop naar binnen en er blijkt nog 1 wachtende voor mij te zijn (iets van 8 minuten wachten nog volens de timer).
Ik trek mijn motorjas en trui uit, vis alle valbescherming meuk uit mijn Macna jas en wacht geduldig af. Ondertussen lees ik in het labeltje van mijn jas dat het ding niet in de droger mag.
Dus samen met mijn handschoenen frot ik de hele bende in de droger en zet het ding op dubbel extra heet programma.
Na een goede 15 minuten komt de trui en jas er droog uit :-) , de handschoenen zijn nog klam.
Maar met deze droge outfit, en mijn nieuwe regenjas heb ik er weer zin in, ik wil weg uit deze regen en mensen bende.
Buiten zie ik een bouwmarkt en ik loop ook daar nog even naar binnen en koop een paar grote smurfenblauwe rubberen handschoenen.
Nu kan ik dus ook met droge handen mijn weg vervolgen, en mijn doorwaaihandschoenen passen er zelfs met wat moeite nog gewoon overheen, wel zo veilig.

Ik tik Lanslebourg-mont-Cenis in de navi en kruip weer op de Vespa, heel veel peut zit er niet meer in maar ik wil weg uit de drukte daar rond om die Super-U en ik gok dat ik Val-d'Isere makkelijk haal.
Ondertussen regent het zo hard dat ik niet echt meer foto's maak, ten eerste omdat ik er niet meer aan denk maar ook omdat ik dan die rubberendoorwaaihandschoencombinatie uit moet trekken want die blijken niet touchscreen vriendelijk.

In Val-d'Isere pleur ik de Vespa weer vol met 98, en wijk af van mijn normale stramien en koop een banaan, Cola en een Nuts.. :9
Als ik door rijd richting de Iseran begin ik me ineens af te vragen of dit wel zo een slimme zet is met deze regen, de wolken en de eventuele kans op onweer.
Omdraaien is geen optie wat mij betreft, Val-d'Isere wil ik nog niet dood aangetroffen worden dus daar overnachten is ook al helemaal geen optie.
Dus ik waag het er op, onderweg zie ik 2 keer een bliksemschicht in mijn oog hoek, maar de donder komt niet over de wind en Vespa herrie heen.
Toch ga ik automatisch meer voorover zitten op de Vespa in de hoop maar niet getroffen te worden 8-)
Helemaal boven ben ik net boven de lagere wolken, droog is het echter niet dus zonder te stoppen rijd ik aan de andere kant naar beneden naar Boneval-sur-arc.Ik hoek de Vespa een lege feest tent binnen en moet zo ontzettend nodig plassen dat ik dat maar ergens in die tent in een hoek doe..
Mijn helm af en ik hak ook meteen de knoop door: opzoek naar een hotelkamer.
Even overweeg ik nog om mijn tent in deze feesttent op te zetten en te gokken dat ze me niet weg sturen.
Echter alles is nu zo door nat dat ik echt niet in mijn minitentje ga liggen bibberen met al mijn natte zooi op mijn voeteneind.
Via google zoek ik iets waar motorrijders welkom zijn, zodat de kans er ook is dat de Vespa binnen kan slapen.
De navigatie is doorweekt, ook aan de binnen kant, dus die is nutteloos geworden, lang leve 350 euro tomtom, wat een prul.

Ik vind een hotel in Lanslebourg-mont-cenis, stap weer op en rijd het laatste stuk door de regen.
Het hotel wordt schijnbaar gerund door Polen, en even heb ik het idee dat ik in mijn kamer zo een grote zwarte leren bank en een camera op statief ga aantreffen.
De Vespa kan in een ondergrondse garage box complex op een paar minuutjes lopen van het hotel.

De kamer is klein en er zit zo een kant en klare plastic badkamer/douche/wc cel in gebouwd. Met een of ander vreemd vermalertoilet wat een godskolere herrie maakt bij het door trekken.
Maar goed 48 euro voor de kamer en 79 inclusief avond eten en ontbijt..maar nergens die zwarte bank.Het eten smaakt goed, salade vooraf, lekkere pasta met een goede stoofpot er over heen, ik bedank voor de kaasjes en krijg nog een Tiramisu. De halve liters bier smaken goed en ik begin weer wat op te warmen.

Op de mijn kamer blijken er iets van 5 handdoeken te zijn, dus in elke doorweekte schoen frot ik er eentje en mijn helm druk ik ook vol met de grootste handdoek.
Ik trek nog een laatste biertje open op de kamer en ga een beetje internetten, opzoek naar een zwarte leren bank :P

Morgen zie ik wel weer verder, ik ben gesloopt maar tegelijk vond ik het een fantastische dag.
Dit is wat dit soort tripjes tot geweldige herinneringen maken, door gaan terwijl je eigenlijk al had moeten stoppen. Net te lang in het zadel blijven zitten en met pijn in je lijf in bed liggen.

De notities van vandaag:
Vertrokken uit Bourg-saint-Maurice om een uur of 9 en om een ongeveer 19:00 uur was ik in Lanslebourg-mont-Cenis in hotel La Vieille Poste
Totale afstand, 220 km, 1 keer getankt
14 selfies gemaakt

En voor het hotel trof ik dit juweeltje nog aan

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • daredha
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 15:37
Net even uit het elektrische auto's forum dit linkje gebruikt:
http://iserv.nl/files/pics/imiev/cost.php

Met enige natte-vinger ingevuld, mijn huidige BMW R1100GS versus een nieuwe BMW C Evolution

Links C-ev, rechts GS:
https://i.imgur.com/1ob27FX.jpg

Total Cost of Ownership ligt dus best wel gelijk :) terwijl je dan wel CO2-neutraal zou rijden.

Het enige wat ik zou moeten oplossen is het laden... woon in een appartement (zonder garage), geen laadstekker beneden, en op 't werk is er 1 paal in de buurt die nu al elke dag met dezeglde auto's vol staat :/

[Voor 6% gewijzigd door daredha op 12-08-2017 16:05]


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:03

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Ik heb nu ook mijn eigen restauratieproject gekocht, beetje op impuls, maar deze werd verwaarloosd en heeft liefde nodig :$.Binnenkort ophalen, moet alleen nog een bus / aanhanger + trekkend voertuig regelen. Mijn vader en zus hebben die, maar die zijn nog een tijdje op vakantie. Ding staat in Schiedam. Wie biedt :9.

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:03

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Panini schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 16:33:
Daarover gesproken eigenlijk. De meeste mensen hebben toch wel een droommotor denk ik. Welke motor zouden jullie graag toevoegen in je garage als je er één uit mocht zoeken bij de dealer?
in die kleur, met alle mogelijke accessoires erop natuurlijk.

 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 18:05

Secsytime

Automagisch

HTT-Thalan schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 16:35:
[...]


[afbeelding]

[afbeelding]

in die kleur, met alle mogelijke accessoires erop natuurlijk.
Niet eens in de echte Honda kleuren?

http://www.africatwinforum.com/forum/members/938-honda-africa-twin-news-albums-africa-twin-picture505-honda-africa-twin-adventure-sports-concept.jpg

 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 18:05

Secsytime

Automagisch

Joopieboy schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 16:52:
[...]

Wil er nog eens mee rijden, zo een ding lijkt mij echt serieus gaaf :Y
In Nederland heb je er zo weinig aan..
Panini schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 16:33:
Daarover gesproken eigenlijk. De meeste mensen hebben toch wel een droommotor denk ik. Welke motor zouden jullie graag toevoegen in je garage als je er één uit mocht zoeken bij de dealer?
Super Duke (GT) natuurlijk!

Denk dat ik me serieus in moet gaan houden als de 790 (adventure) uitkomt.

 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 17:27

thijsco19

KTM 990 SMT

Over droom motor gesproken;
De ducati monster 1200.
http://www.ducati.nl/cms-web/upl/MediaGalleries/549/1/MediaGallery_1549311/Color_M-1200_Red-01_1067x600.jpg
Maar dan in onderstaande kleuren combo: (is de monster 797, hopelijk me volgende motor..)
http://www.goedhartmotoren.nl/wp-content/uploads/2016/11/797-wit4.jpg

zojuist een rondje gemaakt om me helm te testen. Wat een wereld van verschil! Ben er echt blij mee.
Niet alleen een stuk stiller maar het draagcomfort is ook vele male beter.
Binnenkort maar eens kijken om me headset om te zetten. Zitten nu van die speciale pockets in de helm dus dat zou makkelijk moeten zijn. Alleen moet ik effe kijken hoe ik het ga doen met de microfoon. Aan de binnenkant zit er bij de mond nog een ventilatie schuif, microfoon zal daar dus niet passen.

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • Panini
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 17:01
steveman schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 17:18:
Meh, laatste keer Lelystad... ziek naar huys :/

Begon al wat last van m'n keel te krijgen gisteren, daar kon ik wel om rijden. Maar in de tweede sessie werd ik wat duizelig bij het draaien van m'n ogen... dat moet je toch echt stoppen.

Zit je op de snelweg terug naar huis en denk je "goh 't gaat eigenlijk best wel" maar dan op het klaverbad met al dat gedraai weet je weer waarom.

Baal al met al wel, 't was linksom vandaag en het ging niet eens zo gek.
Hoe vaak ben je nu daar geweest ondertussen?
Wel balen dat je last kreeg, maar verstandig dat je gestopt bent. Laatste wat je wilt is jezelf en anderen onderuit kegelen
Bommes schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 16:57:
[...]

Ik heb op veel plekken al gereden maar de Alpen blijven toch magisch, de uitzichten, de natuur en de 1000de bochtjes :9~
Heb je de kans rijd dan een keer de Route des Grandes Alpes.
Het kan makkelijk in 1 weekje, dagje heen over de snelweg + hotel ergens bij het meer van Genève.
Dan blaf je die hele route in 2 of 3 dagen naar het zuiden af. Draai aan de zee om een rijd de zelfde weg terug.. ;)
Of rijd de route Napoleon naar het zuiden en deze naar het noorden.

[...]

Daar ga ik even over nadenken.
Voor de hand liggend zou een dikke allroad zijn.
Maar zoals misschien wel opvalt aan mijn berichten krijg ik er ook wel een kick van om met iets afwijkends te rijden en daarmee dingen uit te halen die je er niet van zou verwachten >:)

Maar ik denk dat ik toch voor iets allroad achtige zou gaan maar dan een erg lichte fiets. Iets van Husqvarna, een 1 pitter.
Zal het onthouden. De Alpen staan zeker nog op de agenda voor een lange rit. Heb tot nu toe elke keer slechts kleine tripjes gedaan, echter wil wel een keer een week cruisen. Ben sowieso weg van de Alpen sind mijn eerste wintersportweken.

Husqvarna zijn toch niet echt allroad fietsen? Welk type denk je dan aan?
Ja maar wat is de duurste productiemotor dan? :+
Stacheldraht schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 17:25:
Hmm ik heb niet echt een droom motor. Voor woon/werk verkeer zou mijn droom motor de nieuwe Honda African Twin zijn. Daarnaast hoort echt een muscle bike bij mij zoiets als een Harley V-Rod, Yamaha XJR etc, etc.
De Duc Diavel past ook wel in dat rijtje toch?

Zou zelf wel één van deze 2 willen hebben:

http://superleggera.ducati.com/en/api/image/315fb74557b7a941502c59185352dc21289333b9.jpgKomt dicht bij het gevoel van rijden op een competitie SS denk ik.

[Voor 12% gewijzigd door Panini op 12-08-2017 17:36]


 • daredha
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 15:37
Panini schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 17:28:

Ja maar wat is de duurste productiemotor dan? :+
Volgens van die stomme lijstjes-websites een Ecosse (nog nooit van gehoord):


Ecosse Titanium Series FE Ti XX

$300,000 (£190,592)

 • kneusteun
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 10:51
Die CRF1000 is wel iets wat ik in de toekomst ga bezitten, dus droommotor wordt dan wat anders:
En dan nog een hele lijst klassiekers :)

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 17:45

Bommes

Capo del formaggio

Panini schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 17:28:
Zal het onthouden. De Alpen staan zeker nog op de agenda voor een lange rit. Heb tot nu toe elke keer slechts kleine tripjes gedaan, echter wil wel een keer een week cruisen. Ben sowieso weg van de Alpen sind mijn eerste wintersportweken.

Husqvarna zijn toch niet echt allroad fietsen? Welk type denk je dan aan?
Ja ik ging natuurlijk even zoeken na mijn post.. maar ik vind niet wat ik van de week zag rijden. Denk een flink aangepaste 701 enduro.
Waren 2 Duitsers die er op reden, bagage tassen achterop met daarom heen een verstevigingen frame. Die dingen zagen er tof uit, behoorlijk stevig en best comfortabel.
Maar ik denk dat het teveel aanpassen wordt voor wat ik bedoel.
Zo uit de showroom:
http://images.mcn.bauercdn.com/upload/210948/images/2008%20yamaha%20xt660z%20tenere.jpg
De xt660 z Tenere, volgens mij is dat licht genoeg voor wat ik er mee zou willen maar toch een serieus capabele fiets.

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • daredha
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 15:37
Sommige van die lijstjes slaan dat belachelijke ding over en tonen de Honda RC213V-S als duurste. 250 van gemaakt, slechts $184.000:

 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 15:23

Winkiller

De Mopperpot

ShininNL schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 17:13:
Tja is er leven na de ZZR1400 voor mij vraag ik me af.
Ik vind van wel, ooit bijna 9 jaar een ZZR1100 gehad en wilde niets anders, toch gedaan en geen spijt gekregen.
In de tussentijd 2x een Bandit gehad, 1x 1200 en 1x 1250 (Top dingen) en nu een Kawasaki Versys 1000. :9~
Je raad het al, ik wil nooit geen ander meer.....tot.....om je de waarheid te zeggen wilde ik rechtop zitten.
Geen trek meer in vermoeidheid of pijn in polsen of rug ect.

Ik zou overstappen naar de Kawasaki ZZR1200 toen hij uitkwam maar ik heb het niet gedaan, nu wil ook geen ZZR1400 meer ondanks dat ik ze erg mooi vind geworden, de eerste modellen waren niet mijn smaak. Kijk maar, ik maak nog steeds foto's van mijn ooit favoriete motorfiets.


Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 15:23

Winkiller

De Mopperpot

ShininNL schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 17:13:
Tja is er leven na de ZZR1400 voor mij vraag ik me af.
Nog even een foto van mijn ZZR 1100 en mijn huidige Versys 1000.PilatuS schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 17:59:
Soms is een vangrail toch wel handig.

[video]
Heb ik van de week ook gezien op YouTube, die gast rijd gewoon te snel. En als hij daar bekend is (zal wel) is het een dumbass. Hij mag blij zijn dat hij zijn verhaal nog kan vertellen, het schrikt anderen wel af denk ik. Ik zag v.d. week hier op tweakers ook een filmpje van iemand die ging inhalen voor een blinde bocht. ;w

[Voor 44% gewijzigd door Winkiller op 12-08-2017 20:37]

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • FragFrog
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 17:53
HTT-Thalan schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 20:42:
[...]


We hebben beiden geen nfc telefoon.
Heb je daar in NL NFC voor nodig? Hier in Zweden kan het via een QR code op het kentekenbewijs, in combinatie met het lokale equivalent van de RDW app. Er is een soort digid app hier om dergelijke dingen te ondertekenen. Daarmee kun je ook gelijk online een verzekering afsluiten, en geld overmaken.

Hoe ik dat weet? Vriendin heeft net vanmiddag deze gekocht:
https://tweakers.net/ext/f/efiREOY1CaVIflssBxVA0ff2/thumb.jpg
Een erg nette Triumph Speed Four uit 2004, ongeveer 2300 euro voor betaald. Ik heb hem de zestig ofzo kilometer naar huis gereden, mijn ding is het niet, maar allemachtig wat is dat een bak sneller dan mijn XV535 :X Weet wel gelijk weer waarom ik een langzame motor gekocht heb, toen ik een klein beetje accelereerde op de snelweg zat ik per ongeluk al erm.. ietsje boven de maximumsnelheid :+

Gelukkig is vriendinlief een stuk verantwoordelijker dan ik, dus als die met een weekje of twee haar rijbewijs heeft mag ze mooi achter mij aan tuffen :P

Nog wat nieuws: brandstofslangen *O*
https://tweakers.net/ext/f/NxV54cpQNcJOmjMabtsY6urm/thumb.jpg
Was verdorie nog niet simpel. Eerste onderdelentoko had wel slangen van 6mm, 8mm en 10mm, maar die hoofdleiding is uiteraard lekker 16mm. Uiteindelijk gevonden bij een autozaak, beetje stug maargoed het zit. Heb de slangen op mijn eigen Virago nog niet vervangen, maar je moet ook wat sleutelwerk overlaten voor de Zondag natuurlijk :+

[ Site ] [ twitch ] [ jijbuis ]


 • R0y.
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 15:51
Gisteren een proefrit gemaakt op een GSR 750 uit 2011 met 5200 KM op de teller. Wat een tof apparaat!

Ik had al eerder een proefrit gemaakt op een GSXR 750 en vind het een super mooi apparaat maar ik ben mij toen echt gaan bedenken over de zit houding en dat het (voor mijn gevoel) toch altijd wel hard moet gaan... Ik heb nu een CBR 600 F4, waarbij de Clipons boven de kroonplaat zitten i.p.v. onder de kroonplaat (zoals bij alle racers waaronder de GSXR 750). Dus qua zithouding ga ik op een moderne racer alleen maar achteruit.

Nu kwam ik gisteren bij een motorzaak en zag ik de GSR staan. Super mooie kont (persoonlijk) en de Akrapovic pijp voegt ook wel het e.e.a. toe voor mij :) De kleur op de foto (in de members only tag) lijkt egaal wit maar er zit een tint door heen, heel mooi om te zien. In de uitlaat leek geen DB killer te zitten, toen ik daar naar vroeg had de dealer het over een certificaat o.i.d. waarop staat dat hij legaal is. Toch nog maar even navragen hoe dat precies zit.

Toen ik een testrit ging maken was het eerst even wennen. Ik rij wel eens op mijn vriendin haar motor, een kawa ER6N uit 2006 maar dit is toch hele andere koek als je gaat kijken naar de zithouding en hoe het stuurt. Stukje gaan rijden.. Bochten gingen lekker, veel vertrouwen! Natuurlijk in Zeeland met alle toeristen hier op de dijken kwam het niet vooruit. Waar ik met mijn CBR last van mijn polsen begon te krijgen (als het langzaam ging) en helemaal niet relax op dat ding zat omdat ik gas wou/wil geven vond ik het totaal niet erg om eens wat te minderen. Want ik zal er voor mijn gevoel gewoon relaxt bij... Enkel het woord zadel mogen ze schrappen van dat ding, dat is puur cosmetisch en doet in mijn ogen niets 8)7

De motor heeft 5200 KM op de klok en de dealer waar ik was heeft hem zelf nieuw aan de eigenaar verkocht. Hij reed er amper op en is uiteindelijk voor een Suzuki Versys gegaan. Onderhoud is dus bekend, voor zo ver dat van toepassing is.

Dinsdag ga ik langs om nog het e.e.a. door te nemen.

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

 • Sorbo
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 06-06 21:40

Sorbo

Uw hulp in huis!

AVB Gehaald :D

Snelle slalom, stopproef, noodstop, achteruit inparkeren, uitwijkoefening, halve draai en de langzame slalom moeten doen. Alleen bij die laatste door de zenuwen een foutje gemaakt, maar de tweede keer ging die prima :)

Hopelijk komende week mijn AVD examen inplannen (wachttijd schijnt helaas vrij lang te zijn :'( ).

Iemand nog tips voor een goede, solide motorhouder? Mn telefoon (s8) is waterdicht, maar met de hoes er omheen passen de telefoon-speicifieke houders niet meer. Bovendien wissel ik vrij vaak van telefoon, dus een universele houder lijkt me het handigst.

Iemand ervaring met dit soort houders?


 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

xos schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 10:39:
[...]

Motor staat nu niet thuis dus kan het niet controleren maar afgezien van wat mods lijkt dit hetzelfde constructie. Dat stukje plastic helpt niks. Het gaat om de kabelhouders op de achterbrug. De kabel kan daaruit vallen en heeft dan voldoende speling om de remschijf te raken. Met een kabelbinder is dat nu definitief opgelost.

Bevalt je stand nog steeds en hoe hoog kan de motor ermee worden opgetild?. Heb weer wat meer plek in de schuur en wil nu echt iets hebben om de motor omhoog te brengen tijdens het sleutelen.
Dat kabeltje aan de onderkant van de achterbrug loopt inderdaad een beetje "vreemd" maar wordt wel voldoende beschermt tegen contact met de remschijf én achtervelg volgens mij.Jammer dat ze niet even een rubber tule gestoken hebben in dat middelste bevestigingspunt.... Kabel ligt daar volledig los tussen de brug en dat stukje plastic (maar kan in principe niet beschadigen doordat 't kabeltje lang genoeg is en er geen speling noodzakelijk is, daar).

Die "Abba" stand bevalt overigens érg goed. Misschien had ik 'm nu ook wel even kunnen gebruiken om die plaatjes wat gemakkelijker te kunnen trekken maar.... Heb ondertussen de vergunning voor een nieuwe garage ook op orde dus volgend voorjaar kan er gebouwd worden en kan ik die stand wat makkelijker plaatsen én gebruiken :*)

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:03

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Ik heb mijn wa-gen volgela-den, met een ou-de Trans-alp...Zo komt hij zojuist van de kar rollen. Het arme schaap is flink verwaarloosd, maar ik zie zeker mogelijkheden, en anders verwordt dit gewoon in een sloop om andere leden uit de brand te helpen. Ik wil het in ieder geval een serieuze poging geven!

We beginnen eerst maar met "the bad", zo op het eerste gezicht, in de vorm van wat eerste foto's:


De middenbok is doormidden (haha):
De achtervelg ziet eruit als een scene uit Alien (1979):Van de ketting is het een wonder dat hij nog draait:
En de remschijf is alleen nog geschikt als onderzetter:De afdeling "ik weet het nog niet":

De carburateurs zien er op het oog roestig uit, maar dat zegt niks over de binnenzijde:En dat geldt natuurlijk ook voor het blok, dat is niet mooi om te zien, maar de binnenzijde moet nader onderzocht worden:De upsides:

De voorvelg ziet er alleszins nog redelijk uit, ondanks dat die getuige de remschijf ook is blootgesteld aan weer en wind.
Daar komt bij dat het kuipwerk op het eerste gezicht nog redbaar lijkt:Bovendien zit er nog een alleraardigst zadel op, de initiele reden waarom de motor me opviel (mijn eigen zadel is gescheurd):En dan de bonus:
Het plan

Ik ga voorlopig nog uit van een rescue-missie. Dat wil zeggen dat ik de boel eerst helemaal uit elkaar ga trekken en inventariseren. Het zadel en de einddemper vinden waarschijnlijk voorlopig een plekje op mijn eigen Alp, evenals het nog aanwezige gereedschapskistje (dat mist bij mij).

Indien de motor te redden blijkt, ga ik hem helemaal reviseren. Dat kan ik uiteraard niet 100% zelf in verband met sommige benodigde gereedschappen (o.a. de blokrevisie) maar Waffie heeft een toverwerkplaats en weet overal weg mee. Daarnaast heb ik alle tijd van de wereld: Het ding staat geschorst, ik kan hem droog wegzetten op eigen terrein en op het gemakje alles oppakken.

In principe is dit het idee:De motor blijft in principe origineel, dat wil zeggen, ik ga geen andere achterbrug of iets dergelijks plaatsen, maar er komen wel progressieve veren op, gesinterende remblokken, stalen remleiding, dat soort zaken. Ook zullen er speciale stepjes en een carterbak erop komen, zwart gespoten. De velgen zullen ook vervangen worden door iets aftermarkets, ook in het zwart. Verder wil ik de koffers zelf maken (staal) om ze bij het design van de motor te laten passen.

Maar dat is allemaal voor (veel) later, stap één is demontage :9.

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 17:05
Vriendin: Is het goed als ik even naar de Ikea ga?
Ik: *staat al in de berging om de motor te pakken* :+

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Klikbaar

En deze keer niet vergeten om een fotootje te schieten *O*

Klikbaar

@HTT-Thalan Ziet eruit als een project waar je na deze winter nog niet mee klaar bent >:). Heb je überhaupt een punt waarop je nu wil dat hij klaar/rijdbaar is? Volgende zomer en dan je huidige er meteen achteraan of..?

 • Grubeater
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 06-06 22:44

Grubeater

Gëxcommuniseerde Aap.

Sorbo schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 12:40:
AVB Gehaald :D

Snelle slalom, stopproef, noodstop, achteruit inparkeren, uitwijkoefening, halve draai en de langzame slalom moeten doen. Alleen bij die laatste door de zenuwen een foutje gemaakt, maar de tweede keer ging die prima :)

Hopelijk komende week mijn AVD examen inplannen (wachttijd schijnt helaas vrij lang te zijn :'( ).

Iemand nog tips voor een goede, solide motorhouder? Mn telefoon (s8) is waterdicht, maar met de hoes er omheen passen de telefoon-speicifieke houders niet meer. Bovendien wissel ik vrij vaak van telefoon, dus een universele houder lijkt me het handigst.

Iemand ervaring met dit soort houders?

[afbeelding]
Werkt goed, zoals @PilatuS al zei hebben meerdere mensen hier een Rammount met X-grip.

Gisteren mijn 12V aansluiting gemaakt. Toen ik tijdens mijn ritje (Zie afbeelding hieronder) halverwege mijn mobiel wilde gaan opladen, deed het niks meer. Er zal wel een kabeltje los zijn geraakt. |:(

[Voor 14% gewijzigd door Grubeater op 13-08-2017 17:14]

Honda Transalp XL600V | BMW R1200RT-P | Mijn fotomeuk | Revit Eclipse doorwaaijas XL nodig? DM mij.


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:03

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Ik zal er, in tegenstelling tot de vorige eigenaar, geen gras over laten groeien. We gaan gelijk van start.


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 17:05
Heb ik ook nog iets aan zo'n Ikea bezoek van mijn vriendin? Jazeker! Blijkbaar hebben ze een nieuwe lijn (Eket) en dat past precies tussen onze meterkast en 'motorhok'. Mooi om de helmen in te plaatsen met de laarzen erboven!


 • Destruction
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 16:39

Destruction

(ex-)Automonteur

TheBrut3 schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 19:49:
[...]

Het gezicht van de motoragent? Stiekeme crush? O+
Als ik dit soort filmpjes zie merk ik altijd weer wat een pannenkoeken er rijden op onze wegen :+ Al ken ik persoonlijk ook mensen die helemaal in paniek raken als ze iets politie-achtigs op de weg zien.
Dat zijn vooral mensen die als een zombie achter het stuur zitten, starend naar de horizon. Mensen die hun volledige hersencapaciteit nodig hebben om 't voertuig waar ze in/op zitten te besturen, en geen ruimte meer over hebben om na te denken over de/een verkeerssituatie, standaard 50 rijden waar je 70 mag, etc.

Ik heb jaren gedacht dat dat type mens gewoon terrorist was en het expres deed, maar de theorie van hersencapaciteit is denk ik meer passend. De krachtcentrale kan gewoon niet harder draaien. Of je dat type achter het stuur van een (motor)voertuig wilt hebben is punt 2, maar voordat we afdwalen naar een discussie over welk type bestuurder wel en niet geschikt is... :+@HTT-Thalan succes, ziet eruit alsof dat een aardig project gaat worden :)

Ik heb zelf dus deze nog in de garagebox staan:

op veler verzoek maar de grote thumb geplaatst. En met extragratis onkruid dat vanaf de buren mijn tuin in komt :/

Met het oude kuipwerk erop leek de schade behoorlijk ernstig, maar in werkelijkheid valt het allemaal mee en als ik het echt zou willen (nee, dat wil ik niet in deze staat :X) zou ik ermee kunnen rijden. M'n eigen moet nog een nieuwe achterband en een onderhoudsbeurtje, dan maar 's op parts jacht voor deze :)

Ford Transit 2.2 TDCi '08 | Yamaha FZS600 Fazer '00 | Gravity is a myth, earth sucks.


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:03

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.Eaukay.

Er is overduidelijk al eerder aan deze motor gewerkt, maar wel door een ongelofelijke Boer Beun (ja, met hoofdletters). Reparaties op de niet voorgeschreven wijze (of met niet-voorgeschreven materialen), afgebroken plastic, bouten in plaats van rubberen mounts, en sommige bouten wiens contra-draad in de fitting vergaan was zijn gewoon met lijm opgevuld. De fairing zat dus niet meer zo heel briljant vast :+.

Er blijkt een scott-oiler-achtig systeem in te zitten (grappig), het zadel is nog heel netjes (die ga ik opfrissen en op mijn motor zetten) maar de tank heeft het hard te verduren. Er zit een stuk weggegeten door roest, doch wel een dragend gedeelte, de tank zelf is niet lek of aangetast. Ik moet de binnenkant nog checken overigens, want het ding was niet afgevuld weggezet (hij zei van wel, maar dan zitten er kabouters in zijn tuin, want ik haalde er nog maar ~8 liter uit).

Dus: Kappen zijn aan de buitenkant netjes, binnenkant stukje minder. Vooral veel beunwerk gevonden, en wat lelijke roestplekken. Ik kan pas zien of het frame te redden is als ik het kaal gemaakt heb (dus demonteren en controleren.

 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 04-06 13:13
Least Inkling schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 10:28:
Jeez...slecht weer geweest zeker dit weekend :+ een "paar" bladzijdes mogen bijlezen


Zeer slecht :P

 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

kneusteun schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 12:10:
Wie zocht er ook alweer een cagiva elefant?
Diegene was een xtz660z te duur, maar houd je vast.

https://www.marktplaats.n...ocial&utm_content=app_ios

Zoals verwacht zijn die 900's ook niet te betalen ;)
Echt belachelijke prijzen. Als ik een sleutelproject zou willen beginnen zou ik een Kawasaki 454 LTD kopen. Die dingen kosten tweedehands echt niets en er zijn hele leuke bobbers van te maken:

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:03

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.Spanningsregelaar wegKabelboom weghalen, accu eruitLucht aanvoer gescheurd boven de carbsCarbs dichtplakken tegen vuilDeze rechter voetsteun heeft een keer een tikje gehad (waarschijnlijk een flinke schuiver, getuige de overige schade)Ik heb de uitlaat eraf, en de klemring van de demper naar de bocht is ook los, maar de demper zit toch muurvast. Dat word vanavond fikkie stoken denk ik, kijken of heet stoken de boel losser maakt.

Als ik de binnenkant van de carbs zo bekeek, die zagen er geweldig schoon en mooi uit (de ingang dan toch) dus dat geeft een beetje hoop voor het blok, want de buitenkant is erg jammerlijk:

https://tweakers.net/ext/f/J6FSPP5ns3h4qheOtcP2J9DQ/thumb.jpg

Hij is toch geschorst, dus die hebben we ook even niet nodig (hier waren flink wat bouten verrot)Mijn vrouw was zo lief een grote doppenset, een bus remreiniger en een zeil voor me mee te nemen, evenals wat sorteerbakken voor de onderdelen en bouten O+ nu kan ik verder, ik mis alleen een blok om het frame op te plaatsen zodat ik de wielen eraf kan halen.

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:03

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

De eerste onderdelen gaan de verkoop in :).

Dit eigenlijk vooral om dat ik ze niet kan gebruiken voor wat ik wil gaan bouwen, en zo budget crëeer om zaken te vervangen die ik wél nodig heb.
 • daredha
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 15:37
Joopieboy schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 18:12:
[...]

Ja nep ja, zo kun je toch nooit laten zien hoe je moet rijden, bochten aansnijden, kijk en stuur tips en trucs. Daar leer je meer van als een beetje houterig en voorzichtig te gaan rijden... Ik heb ook wel eens bij @caesar1000 voorgereden met de leen 'alp en wat bochtjes laten zien. :Y
Ik blijf er bij dat ik 't vreemd vind om dit nep te noemen :/ ik kreeg dit soort instructies en tips op 't oefenveld, en on the road in m'n oortje.


For something different: laatste tijd komt 't wel vaker langs in dit topic, en ik kom 't wekelijks tenminste 3x tegen: rood-rijders. Laat ik vandaag nou net m'n camera op m'n hoofd hebben toen ik twee tegenkwam bij 't stoplicht in Doorn:

Vanuit stilstand gewoon optrekken in 't rood, geen enkel probleem joh:


En slechts 1 minuut later. Ik ken dit stoplicht als geen ander. Hij cycled door alle kanten 1-voor-1 heen, dus in geen mogelijkheid had deze gast nog oranje toen hij over z'n streep reed en ik al groen had:Wat mij betreft mogen ze elk nieuw stoplicht standaard uitvoeren met rood-licht-camera's. Dit soort laconieke mensen zijn een gevaar voor alle weggebruikers :(

 • Ari Gold
 • Registratie: Augustus 2011
 • Nu online
Heb laatst zulke paddock sliders gemonteerd.Nu vandaag de paddockstand binnen, is ie te smal. Dus alleen geschikt voor bobbins die gemonteerd zijn zoals hier beneden weergeven wordt.

fool me once, strike one. but fool me twice…strike three. -2020


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 17:05
Net weer lekker stukje gereden, deze keer met de vriendin erbij. Gemiddelde tempo meteen drastisch omlaag :+
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Fotootje erbij, ik begin er goed in te worden. "Waarom stop je?" "Gewoon, das leuk..." O-)
Klikbaar

 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 04-06 13:13
lolgast schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 19:09:
Heb ik ook nog iets aan zo'n Ikea bezoek van mijn vriendin? Jazeker! Blijkbaar hebben ze een nieuwe lijn (Eket) en dat past precies tussen onze meterkast en 'motorhok'. Mooi om de helmen in te plaatsen met de laarzen erboven!

[afbeelding]
Ik heb ook zoiets :Y


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 17:45

Bommes

Capo del formaggio

DraZ666 schreef op dinsdag 15 augustus 2017 @ 00:16:
He @Bommes , die TomTom van jou, isdat nou wat in de bergen? Ik vond in de showroom dat ding een beetje langzaam aanvoelen. Dat is wat mij het meest irriteert bij die dingen, je heb een paar bochten combis en hij is de weg kwijt of het scherm blijft achter op de realiteit. En is hij nou echt volgelopen tijdens je laatste trip in de regen?
Tijdens het rijden is de snelheid van het ding okay.
Ja hij is volgelopen (lees hier onder) en als je gaat zoeken naar iets is hij zo ontzettend sloom.
Ik vind het 350 euro miskoop. :'(

Dag 4 jonguh.

Na regen komt zonneschijn, en zo ook deze ochtend, er hangen nog wel wat wolken boven de bergen rondom Lanslebourgh Mont Cenis maar tijdens het ontbijtje zie ik de blauwe lucht al tevoorschijn komen.Ik kap het ontbijtje naar binnen, constateer dat de Poolse serveerster nog steeds (of alweer) het zelfde jurkje aan heeft en ook nog steeds mij volledig negeert.. :o

Ik haal de Vespa op uit de garagebox, rijd hem voor het hotel en begin mijn bagage er op vast te snoeren.Even heb ik nog de goede hoop dat ik mijn TomTom kan gebruiken.Helaas is 1 dag regen voorlopig de nekslag gebleken, ze weten wel een kwaliteitssysteem te maken daar bij TomTom.. :N
Dus dan maar een route die ik uit mijn hoofd weet, de zelfde weg terug richting het zuiden/goede weer.Het motortje loopt perfect maar de achterrem begon gisteren tijdens de laatste kilometers ook al beetje gek te doen.
Nu ook nog steeds dus, als of de blokken compleet verglaasd zijn en niet veel remkracht opleveren. Pas bij flink door remmen komt de voorrem er plotseling bij. (Gecombineerd systeem op de Vespa dus dat is vrij normaal).
Ik stop in het eerst volgende dorpje, gooi de bagage er af, zet een bak goed sterke koffie en begin te sleutelen.

Missie:
Achterwiel los zodat ik dat ver genoeg opzij kan draaien en ik de remklauw er uit/af kan halen.
Na een kwartiertje is het wiel los (5 stuks M8 inbusbouten) echter kan de klauw er nu echt nog niet uit.
Alles terug vast dan maar weer en even nadenken.
Blokken zijn pas hooguit 2 duizend km oud, ik heb best door geknepen in de rem (geen motor rem) maar tijdens die dag regen kunnen ze nooit zo oververhit geraakt zijn dat ze zo verglaasd zijn.
Daar moet iets anders aan de hand zijn.
Dus alles weer vast, bagage er op, relais van de ABS pomp er uit (zodat bij flink door knijpen niet plotseling de voorrem er ineens in hapt) en maar even door rijden misschien valt het kwartje zo wel.

En ja hoor.. na even rijden en soms wat harder door knijpen remt het goed achter.
Dus blokken moeten in orde zijn maar dan is het iets anders.
Ineens denk ik aan de remhendel, veel regen, smering foetsie?? misschien vreet daar iets op de rempomp..
Bij een bouwmarkt gestopt, busje vet gekocht en de boel eens goed ingespoten met smeerolie.
En ja hoor het remt weer zoals het hoort.. Relais terug voor de ABS pomp en mijn Italiaanse schone remt weer zoals het hoort. 8-)

Dus door, de Telegraphe terug op, boven stoppen voor de foto.Precies zo een klote camper er voor..Na de foto weer in het zadel, doel vandaag is Jausiers, terug naar camping Le Planet zodat ik morgen in 1 ruk terug via Cuneo naar "huis" kan.
En nu schijnt de zon dus pakken wat ik pakken kan.

Gisteren heb ik ondervonden waarom het hier zoGroen is...
Ik rijd de Galibier opEn maak natuurlijk een selfie.
In mijn ooghoek zie ik een bekende.. een oud collega samen met zijn vrouw en zo een klote camper.
(we hebben er zelf ook 1... :P )
We kletsen even wat, jij hier, wat leuk, Joep doei en de mazzel enz.

Ondertussen parkeert er een enorme Harley met NL kenteken recht achter mijn Vespa.
Ik maak wat foto's van het uitzicht en de Harley coureur spreekt me ineens aan.
Zelfde vraag als altijd:
Helemaal hier op dat ding??
Wijzend naar mijn Vespa, dus ik wijs naar zijn Harry en herhaal zijn vraag. :+
Het ijs is gebroken, we lullen wat, hij was de dag daarvoor ook compleet nat geregend en als een echte Harley rijder wel afgehaakt en 's middags al een hotel in gedoken.
Hij ging de zelfde richting op als ik, richting het zuiden en wilde die dag nog eigenlijk Nice halen, wat zelfs ik nog optimistisch vond. :PLang genoeg stil gestaan, ik rijd weer door, aan de zuidkant naar beneden en tussen de col en Briancon haal ik die oud collega luid toeterend in hun camper in. Zoals het hoort bij een inhaal verbod, een dubbele door getrokken streep en net voor een bocht.
Ik woon echt al weer te lang in Italië.. })In Briancon duik ik een bakker in, zie al dit lekkers en koop een stokbrood... |(
De bakker en Briancon ontvlucht ik zo snel mogelijk. Het is nog drukker dan 2 dagen terug, ik rijd langs de meeste files een slalom tussen de auto's door.
Lang leve mijn kleine Vespa.. :+

Op weg omhoog naar de Izoard stop ik voor mijn lunch een drankjeEn een stokje NutellaHet is vandaag erg druk op weg naar boven en onderweg moet ik flink wat mensen inhalen.
Wat met 22pk een iets van 250kg rijklaar (mij incluis) best een uitdaging kan zijn.
En dan gaat ook nog aan de voet van de beklimming mijn reserve lampje aan. De TomTom is nog steeds uitgeschakeld dus ik zie wel waar ik een tankstation tegen kom.Ik rol weer terug naar beneden en houd de snelheid op max 80 om wat brandstof te sparen, het laatste streepje is namelijk net ook al verdwenen van het metertje. Echt leeg dus.
In Guillestre vind ik uit eindelijk de eerste pomp en er gaat iets van 8 liter in, dat is echt wel de max volgens het boekje.Met een volle tank rijd ik de col de Vars op, voor de afwisseling niet zo hoog, maar wel een mooie col om te sturen.Lange overzichtelijke bochten, soms wat leuke korte draaien. De snelheid gaat omhoog en ik zoek Rage against the machine op in mijn playlist.
Gas op die lolly. })


Ja ik maak ook hier weer een selfieAan de zuid kant zak ik af en stop pas weer in Jausiers, wat niet eens zo heel ver weg blijkt te zijn.
Terwijl ik de oprit van de camping opdraai loopt de eigenaar er net van af.
Helaas heeft hij geen plek meer voor me.. :N

Wat nu, het is pas 4 uur en ik kan nog wel ff door vandaag. Navi doet het nog niet en internet laat me ook even in de steek.
Ik meen me te herinneren dat over de col de Bonette ergens voor Isola nog wat campings waren/zijn.Een raket er in en ik krijg de Vespa niet meer gestart.. Killswitch.. :D
Jaja :$Ondertussen bekend terrein dus ik stop wat minder vaak voor een foto.Ergens voor Isola zie ik wat campings maar de rest van het dorpje waar ze in/bij liggen is maar een dooie bedoeling.
Ik stop langs de kant van de weg en pak wat te drinken doe een plasje en overweeg mijn opties.

Ik wil eigenlijk wel weer terug naar Italië, en via Isola kan ik een of andere pas over steken richting Cuneo.
Daar in de buurt ken ik een leuke camping met een paar goede restaurantjes in de buurt.
Ik Google de camping site, bel ze op en in mijn beste Italiaans vraag ik of er plek is voor mij en mijn kleine tentje.
Gelukkig is dat er, ik eet nog wat prins koekjes en stap weer op, de TomTom werkt ondertussen net genoeg mee dat ik de camping in kan geven en op "rijd" kan klikken.
Half 7 is de verwachte aankomsttijd, dus wederom gas er op.Wat uiteindelijk volgt is een van de mooiste col's van heel de trip tot dan aan toe.
Van Isola naar Isola2000 en dan door naar Vinadio in Italië.Wat een asfalt, bochtjes en uitzichten.. :9~
Dit is mijn nieuwe favoriet en heeft daarmee de col de Turini van de troon gestoten.Col de la Lombarde, wat een geweldige rit, aanrader :+Aan de noordkant haak ik op de provinciale weg aan bij een Italiaan op een grote GSA vol met koffers. Hij trekt zich niet heel veel aan van de max snelheid en ik doe alsof ik gek ben en blijf lekker volgen.
Om half 7 stipt rijd ik camping Il Melo in Peveragno op, samen met de laatste col een aanrader voor als je in deze hoek bent.

Ik bouw mij kampje op op de helaas niet echt heel erg rechte plekjes.En heb contact/overleg met mijn vrouw. Ze stelt voor dat ik er nog één dag achteraan plak en zo is het dus ineens niet mijn laatste dag onderweg geweest vandaag maar kan ik nog weer een route voor morgen gaan verzinnen. (met een kapotte tomtom.. |:( )

You only had one jobIk zoek mijn favoriete restaurantje weer op, bestel maar weer een pizza en eindig met een goed toetje.Op weg terug ben ik wat teut van het flesje Arneis maar weet toch nog een foto te maken.Morgen nog een dag sturen, in mijn hoofd ontstaat al een plan voor de route, ik ben vlak bij Col di Tenda en ga denk ik nu eindelijk eens mijn kans grijpen .. ;)

Vandaag:
Vertrokken uit Lanslebourgh Mont Cenis
350 km totaal, 1 keer getankt
Half 9 vertrokken 18:30 uur aangekomen.
Passen: Telegraphe, Galibier, Izoard, Vars, Bonette en de Lombarde.

[Voor 8% gewijzigd door Bommes op 15-08-2017 11:57]

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Bioflap
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 23-05 14:03
In Amstelveen zie ik al 2 dagen nieuwe politiemotoren langs rijden, een BMW R1200R. Zit best wat geluid in overigens.

[Voor 5% gewijzigd door Bioflap op 15-08-2017 10:21]


 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 08:46

steveman

Comfortabel ten onderZo... moet alleen nog even kijken of ik de bobbins van de cbr wel kan gebruiken... De achterbrug van de stripple heeft wat meer vorm, waardoor er een spacer tussen moet... Maar de bouten moeten natuurlijk wel weer ver genoeg de brug in gaan.

Ik vertik het echter om 30 euro voor zulke simpele dingen te betalen.

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 08:46

steveman

Comfortabel ten onder

PilatuS schreef op dinsdag 15 augustus 2017 @ 12:10:
[...]

Die dingen zijn voor 10 euro toch ook wel te krijgen. Zelfs bij een motorzaak bij mij in de buurt hebben ze die voor 12 euro liggen. Ga je online kijken kan het nog flink goedkoper.
M8 met afstandsbus zie ik niet veel.

Zwarte exemplaren van:


zijn onderweg uit china.

Als dit nog niet genoeg afstandsbus is valt dat wel op te lossen met een andere bout en dikkere spacer. Maar dan heb ik iig de rollers in huis.

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • Mathijs14
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 16:34
R0y. schreef op dinsdag 15 augustus 2017 @ 12:06:
[...]


Met een beetje geluk, mag ik morgen de GSR 750 ophalen! Er komen valdoppen op, paddock bobbins en mijn bestaande 12V setje bouwt hij over en schakelt hem dan gelijk op het contact i.v.m. lekstroom.

Hopen dat het nog een beetje goed weer word zodat ik in mijn vakantie nog een flink toertje kan doen :Y
Heerlijke motor hoor, ziet er erg goed uit! Ik heb nu een maandje of 3 een GSR600. Die bevalt ook echt heel goed (zeker voor een beginnende rijder).

Alleen het zadel is bij mij behoorlijk hard, maar dit komt volgens mij doordat ik een limited edition heb. Ga binnenkort maar eens kijken wat het kost om wat extra padding erin aan te laten brengen. Wil wel graag dit zadel houden.Zal binnenkort eens een nieuwe foto maken. Inmiddels in de kentekenplaathouder een stuk strakker en heb ik kleine knipperlichten achter ipv deze blokken :+

 • Mathijs14
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 16:34
Links is de nieuwe, rechts de originele:In eerste instantie deze besteld: http://www.mlmparts.com/n...-voor-suzuki-gsr-600.html Die past voor geen meter, dus direct terug gestuurd.

Nu zit deze erop: https://www.motorcorner.n...n7GpOGyy6yhRoCazMQAvD_BwE

Wel een stukje duurder, maar ziet er wel erg strak uit vind ik.

De knipperlichten zijn deze: https://www.louis.nl/arti...r=10035508&list=366251009

Die vond ik persoonlijk erg tof omdat ze dat Audi-effect hebben O-)

[Video: https://cdn2.louis.de/content/catalogue/articles/zusatz/vdc/LED-Lauflicht-Blinker_10035508.m4v]

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 17:45

Bommes

Capo del formaggio

Dag 5, de extra dag en ook de ultimo giorno voordat ik terug naar "huis" moet... :+

Fris en fruitig uit bedAlle zooi weer op de VespaEn naar het dorpje voor de bakker en de alimentari om een ontbijtje te maken.Ik parkeer de Vespa op het marktpleintje en eet wat brood, met Nutella maar ook wat Prosciutto crudo en poets mijn tanden m.b.v. het fonteintje.Het reserve lampje was gisteren al aangegaan dus ik tank ergens in de buurt en rijd richting Col di Tenda.
De tunnel heb ik nu wel gezien na 4 keer, het is tijd voor een stukje offroad.
Ik had nog de gpx van een 34km ligurische grenzkammstraße staan en de tomtom werkt genoeg mee om die geladen te krijgen.
Dus


Na een half uurtje asfalt draai ik net na Limone Piemonte rechtsaf richting Limonetto en na wat smalle asfalt slingers rijd ik boven op het parkeer terrein links af het grindpad op.
Na een paar honderd meter stop ik om wat lucht uit de banden te laten, om weer na een paar honderd meter te moeten te stoppen om er weer terug wat bij te blazen, dit was echt te slap..Een bord met de benaming van de route in het Duits terwijl ik in Italië en je moet ook nog tol betalen..?? waar dan vraag ik me af. Zoals bij een natuurcamping vroeger in een of andere brievenbus??
Ik zie niets dus nadat ik mijn banden weer terug een beetje heb opgepompt rijd ik maar verder omhoog.Wat een uitzichten, ik blijf maar stoppen om foto's te maken.Zo kom ik natuurlijk nooit ergens.Een paar haarspelden verder is het tol verhaal ook duidelijk, een hokje met een slagboom.
10 euro voor de motor of fiets en 15 voor de auto, en laatste doorgang om 18:00 uur.
Yeah het laatste stukje avontuur is ook al gereguleerd.. :XWat verder omhoog zit er ergens een doorsteekje waar wat wandelroutes beginnen, je kunt dan ook ineens de Franse richting opkijken. Omdat ik op een Vespa ben maak ik maar een foto in de richting van ItaliëEr zitten wat lastige stukjes tussen maar het wordt eigenlijk nooit heel erg spannend.

De tomtom houd het maar weer voor gezien en verhuld de kaart in een interne mistbank.
Gelukkig is er niet veel keuze, het is gewoon 1 pad

Verplichte sanitaire stop, er passeren wat quads en er worden wederzijds wat duimpjes omhoog gestoken.
Verder is het niet echt heel druk op de route, voor me reed er een Duitser het pad in op een V-strom, en achter me was er voor het tolpoortje een BMW X5 omhoog aan het rijden.
De Duitser op de V-strom heb ik ergens terwijl hij foto's stond te maken ingehaald, en die X5 heb ik al lang niet meer gezien.

De Vespa houd zich goed, alles lijkt nog vast te zitten en de bandenspanning net onder de 1 bar is perfect voor zelfs af en toe wat snelheid op het grind.Echter ik vind het zo mooi dat ik maar foto's blijf maken :9~

Op de achtergrond in de diepte Rifugio Don Barbera waar ik wat bordjes bij paden zag met een verbod voor motoren dus daar ben ik maar langs gereden.

Op een gegeven moment daal ik weer steeds verder af en veranderd de omgeving naar bossen, ik stop voor een broodje en wat te drinken.
Het valt me op hoe stoffig de Vespa er van wordt hier.


Ik probeer nog wat met een videotje, als ik er een gifje van gemaakt krijg voeg ik die nog wel toe.


Er komen nu wat meer motoren voorbij, GSA, Africatwins en wat licht crossspul, geen enkele Vespa. Vreemd.. :P

2 bochten verder tref ik ineens weer zo een tol hokje aan en moet ik stoppen om te laten zien dat ik bij de ingang wel betaald heb. Ik reed het kleine stukje van na mijn lunch stop al achter een zwitser en duitser aan op 2 BMW's. Die slaan links af en gaan nog verder heuvel af.
Ik overleg wat met de gast bij het tol hokje want mijn tomtom wil me nog iets van 8 km verder rechtdoor laten gaan.
Dat kon, na die afstand ongeveer was er ook weer een mogelijkheid om terug naar asfalt af te dalen volgens de gasten bij het hokje.

Na een stuk wat ik eigenlijk zwaarder vond dan het voorliggende stuk in de bergen, veel erg grof grind en stenen en ik dus niet echt tempo kan maken herken ik ineens links van mij een dorpje.Begin juni was ik voor dat dorpje en bleek het afgesloten en kon ik dus niet op deze offroad route aansluiten.

2 bochten verder van af hier


Kan ik kiezen, naar beneden naar San Bernardo of omhoog naar de Monte Saccarello.
Het eerste zie ik niet echt zitten, dus misschien omhoog en aan de andere kan terug naar beneden aan de Franse zijde van deze route.
Het pad omhoog ziet er erg heftig uit en ik heb trouwens ook geen zin in Frankrijk/Fransen dus ik besluit om gewoon terug om te keren en de zelfde route als net heen, weer terug te rijden.

Ik stop nu wat minder vaak voor een foto, dus tussen omdraaien en de Refugi heb k maar 1 foto gemaakt.


Als ik langs de Refugi rijd zie ik er nu wel wat motoren staan en valt mijn kwartje ook dat die verbodsborden voor wat kleine smalle wandelpaadjes zijn. Om bij de Refugi te komen moet je gewoon een breed zandpad slingerend naar beneden volgen.Ik ga ff lekker zitten en bestel een drankje, de mensen op het terras knikken allemaal erg vriendelijk en ik hoor ze praten over mijn Vespa.
Uit eindelijk als ik weer weg wil rijden komt er ook een fransman die met een grote Jeep daar is naar me toe lopen en maakt wat foto's van mij en mijn Vespa.Ik vind nog een bordje met een of andere pas er op:Iets naar beneden het einde van een skilift en daarbij het tolhokje waar ik op de heen weg betaald heb. Overigens micht ik toen ik terug om keerde en dus weer langs het hokje aan de andere kant kwam gewoon door rijden. Er werd hartelijk om mijn Vespa gelachen en ik ik hoorde ze onderling iets over Piaggio kletsen. Maar ik mocht dus gewoon door rijden zonder nogmaals 10 euro te hoeven te betalen.

Uit eindelijk kom ik weer terug uit bij dat Fort waar de route ook min of meer start.
Dit keer rijd ik er naar toe en zoals zo vele maak ik binnen wat foto's

De 2 (Duitsers, man en vrouw) op hun Husqvrana's reden net toen ik aan de andere kant omdraaide voor mij de route op. De eerste 5 minuten heb ik ze gevolgd maar toen moest ik plassen en heb ik ze gelost.
Onderweg haalde ik hun weer in toen ze stonden te roken ergens.
Nu kwamen we dus bijna tegelijk aan bij het fort.
Hun stappen ook af maken wat foto's en bij het terug op stappen flikkert de man zo aan de andere kant weer van zijn motor af en die motor kantelt zo boven op hem.
Gelukkig had hij niets behalve een gekreukte ego denk ik. We kletsen wat over de route en over vallen.
Dat meestal dit soort dagen de routes zelf goed gaan, maar dan aan het einde van de dag het vaak net fout afloopt door vermoeidheid.Terug op het asfalt doe ik weer wat lucht in de banden en tik terug op camping Il Melo in mijn Navigatie.
Na wat sturen rijd ik om een uurtje of 4 al langs de camping, dat vind ik wat vroeg en ik besluit om vandaag nog de 2,5 uur er aan te plakken zodat ik weer "thuis" ben vanavond.

De tomtom doet het weer een beetje, ik tik de route er in en stap na wat rekken en strekken weer terug op.
Na een uur stomzinnig zo goed als rechtdoor te hebben gereden krijg ik er de balen van en is de benzine op.
Ik zoek een tankstation, eet een appel, drink een blikje cola en wijzig nogmaals mijn plan.
Zo een beetje afgestompt de laatste paar uur rijden is niet zoals ik mijn trip wil eindigen.
Ik tik weer terug op de camping Il melo in de navi en laat er een leuke route naar toe plannen.

Wat volgen zijn nog een aantal erg leuke stuur weggetjes, in een naar mijn idee erg mooie natuurlijke en typisch Italiaanse omgeving.


Hier kom ik zeker nog eens terug.
Net na zevenen rijd ik de camping op, ik krijg een hand en een douchesleutel en een brede glimlach van de receptioniste. Ja ik ben weer terug gekeerd.. ;)

Ik eet wederom in het restaurantje waar ik tot nu toe iedere keer was, maar bestel nu eens een salade en een pastatje. Oh en weer een flesje Arneis, laatste avondje.

Op weg terug naar de camping is de lucht pikzwart en hangen er een aantal flinke grote witte wolken niet heel ver weg die continu oplichten van de bliksem.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502800711-800-x-600px-IMG_20170810_212506.jpg

Het blijft droog en ik slaap niet veel later in mijn tentje.

Vandaag vertrokken uit Peverango en weer terug gekeerd, om een uurtje of half 9 de camping af en weer terug om 19:00 uur.
Gereden: een stukje van de ligurische grenzkammstraße, 34 km heen en weer 34 terug + nog 160 op het verhard.
Niet echt col's vandaag, en 2 keer getankt.
Smiles per Gallon 10 out of 10

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Foutje :X

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:03

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Zo, mijn onderdelenbakken en schuurtje liggen helemaal vol. Vandaag de carbs eraf gehaald, en het blok ziet er heel erg schoon uit vanbinnen *O*. En: ik heb de demper heelhuids van de bocht gekregen, met heel veel WD40, wrikken en soms een gepaste mep op de goede plek. Die gaat dus morgen op mijn motor :).

Het frame is nu bijna kaal, alleen het motorblok moet er nog uit. Ik heb al diverse aanboden gehad om de kapotte delen te vervangen (m.a.w. die zijn nog goed verkrijgbaar) en ook een tip voor een locatie waar ik voor het slechts 110 euro het hele frame kan laten zandstralen + poedercoaten.

De grootste uitdagingen worden (voor mij, want nog nooit gedaan) het uitzoeken + fixen van de kabelboom, het opknappen van de carburateurs en daarbij dus ook het motorblok. De rest is gewoon elbow grease en een beetje speurneuzen naar goeie deals voor vervangende delen + velgen.

Oh ja, en hij moet ook nog in elkaar natuurlijk, maar we hebben de tijd, hij hoeft pas na de winter klaar te zijn.
 • MeZZiN
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 14:07
@Blue-eagle waarom kiezen kan je niet beter een auto kopen van 6-7 jaar oud (bijvoorbeeld een C1/Aygo/107) voor 3000-4000 euro (niet stuk te krijgen die auto's) en gewoon lekker rijden wanneer je wilt en als je een keer geen zin heb lekker de auto instappen (en dan kom je er snel achter dat je de volgende dag toch weer lekker op de motor wilt)

Zelf rij ik eigenlijk het hele jaar door behalve bij vorst. Maar in de winter is omkleden een beetje meer werk.

Maar goed voor mij gaat het iets makkelijker normale rit naar het werk 1 uur auto + 15 minuten lopen + 8,5 parkeerkosten (was eerst 35 euro parkeerkosten per dag) Auto kosten 9 euro benzine per rit. Totaal tijd: 2 uur en 30 minuten + 17,5 euro kosten.
Motor omkleden 5min en 5 min op het werk + 55 mins rijden kosten 10 euro (mijn motor is minder zuinig dan mijn auto) Parkeer in de garage van het werk.
Totaal tijd: 2 uur en 10 minuten 10 euro kosten totaal.

Dit even zonder file leed met files/vertragingen mag je bij de auto rit per dag 30 minuten tellen.

Omkleden is lastig ja maar goed ik heb altijd leer aan dus geen kleren onder mijn motorpak dus ik heb 5 minuten nodig maar anders is het niet eens 2 minuten broek uit laarzen uit en zitten klaar :) En dan doe ik nog rustig aan.

Mijn voordeel is dat ik met de motor merkbaar sneller bent door het verkeer zeker op de ring amsterdam. Dat scheelt toch iets tijd per dag. Plus ik kom fris aan op mijn werk ipv duf van een auto rit.

Zeker omdat ik ZZP-er ben en vaak een klus in de binnenstad heb kan ik nu met af en toe de auto betaalbaar 'parkeren'. Bijna geen enkel bedrijf laat externe parkeren op hun parkeerplaatsen. Snap het wel ze betalen al genoeg waarom nog meer kosten maken.


Wel handig parkeren zo ^_^ maxima even op bezoek bij mijn werk. Mijn motor staat linksboven.
Probeer maar eens voor de deur te parkeren in amsterdam centrum. Kan wel maar neem wel even 35 euro mee.

Tesla MX - Leaf 2.zero


 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022
Terwijl de MotoGP net over de helft van het seizoen is heeft KTM (eerste jaar MotoGP) haar eerste top 10 notering weten te behalen! :*)

Stacheldraht schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 09:40:
[...]
Op een Universiteit :)

* Stacheldraht zit dagelijks tussen de knappe studentes 8) :*)
Of als je nog studeert. ;)

(Alhoewel het aantal studentes bij technische opleidingen erg laag is. :/ )

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Iemand nog behoefte aan meer vermogen ? Deze MTT 420 RR heeft 425pk met 814Nm _/-\o_Ziet er ook gelijk een stuk leuker uit dan de Y2K.

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 05-06 13:54

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Least Inkling schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 14:48:
Ergernissenlijstje:

5. Luchtpompen bij tankstations waar de slang een stalen opzetstuk heeft, waardoor ie niet past

Voor de rest heb ik wel een leuk leven hoor.. :+
Al sinds ik motorrij zorg ik dat elke motor die ik rij zsm (bij de 1e bandenwissel) haakse ventielen heeft. Nooit meer klooien met luchtpompen *O* Zeker bij motoren met grote remschijven voor is het met normale ventielen een gigantisch geklooi om er een luchtpomp op te krijgen, nooit meer last van :)

http://members.home.nl/w.v.dijk/Mijn_FJR/Banden/haaks_ventiel.jpg

Alternatief is een verloopstukje meenemen, maar dat is toch weer extra geklooi.

http://www.egbersbeek.nl/media/catalog/product/cache/1/image/265x265/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/v/e/ventiel1.jpg

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:03

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

*O*

De Laser Produro is succesvol onder de witte Alp gegaan, en dat klinkt nog steeds beschaafd, maar wel nét een tikkeltje sportiever. Bleek dat de originele demper onderaan al wat krokant werd, dus het kwam net mooi uit.

Verder is er dikkere olie in gegaan om te kijken of dat het olieverbruik doet minderen, een verse achterband (zelfde type), filtertjes, en we kunnen er weer 12k tegenaan. Totaalprijs: 289 euro (waarvan 130 voor de band), met extragratis wat nieuwe kennis en ervaring (alles zelf gedaan).

Alles er van onder:Olie eruit:En er weer in natuurlijk:Achtervelg had een beetje rot, dus wegslijpen en inspuiten om het nog even weg te houden:Pro-link uit elkaar en controleren + smeren: (er was 1 bus verroest, dat komt een andere keer wel)En de ProDuro opbouwen, nadat de oude met veel geweld verwijderd moest worden:

[Voor 55% gewijzigd door HTT-Thalan op 16-08-2017 17:15]


 • R0y.
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 15:51
Daar istie dan...De 12V aansluiting is uiteindelijk niet meer gemonteerd. De monteur belde omdat hij geen goede plaats voor de stekker kon vinden.

Even langs geweest en samen tot de conclusie gekomen als hij het monteert dat het er niet netjes uitziet. Het zit of voor de toerenteller of tegen mijn tank aan als ik mijn stuur helemaal draai.

Maar eens op het gemakje uitzoeken waar ik hem dan kan bevestigen, het is namelijk ook nogal een groot gevaarte en het oog wilt ook wat.

Met de motor ben ik super blij, hij stuurt heerlijk en heb nu al meer vertrouwen in het apparaat als dat ik in mijn CBR had :Y . Vandaag een rondje Renesse geweest over de dijkjes, heerlijk! Alleen dat zadel he... Zodra het winterweer word (zou zomaar eens volgende week kunnen zijn met het weer van afgelopen dagen.) maar eens wat aan laten doen. want een dag Eifell (@wimmel_1 ) zou mijn derrière niet aankunnen :9

@lolgast Wil jij mijn motor aanpassen in de TS? >:)

 • charrel
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 12:23

charrel

Cortisol4life..

Zo, laatst al de KTM verkocht. Straks even kijken bij een nieuwe Husqvarna 701 enduro uit 2017 om de r1200gs op in te ruilen. Wil met deze alles gaan doen, langere vakantie trips en het offroad werk wat ik toch nu wel alweer een beetje mis.
Misschien dan wel een extra tank erop en een kleine rally opbouw voor de Navi en wat wind bescherming.
Wordt vervolgd....

[Voor 10% gewijzigd door charrel op 17-08-2017 09:22]


 • Reloader
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 06-06 18:31
binnenkort trouwens ff naar luxemburg, weet iemand waar dit is---->

de plaats waar deze foto is genomen dus :+lijkt me in de omgeving van wiltz?

[Voor 10% gewijzigd door Reloader op 17-08-2017 16:51]


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 17:18
radium6969 schreef op donderdag 17 augustus 2017 @ 14:07:
^ Even extra info, Bij de choppers/customs zijn vaak ook brede achterbanden gemonteerd, die lekker 'vierkant' gereden zijn. De eerste keer dat ik op mijn Vmax stapte met de oude banden, leek hij om te willen vallen in de bochten. De transitie was echt heftig...

Bandjes vervangen en lekker gaan sturen en nu geen last meer van spoorvorming en het 'omvallen'. Echt een bizar verschil.
Zoiets?Als je door de bocht gaat moet je waarschijnlijk een paar keer steken :P

* Vrijdag vindt het er stiekum wel stoer uitzien bij dat soort musclebikes

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • FragDaddy
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 10:58
Ah, dat is een aangepast Night Rod.

Mijn Night Rod heeft dan wel niet zo'n brede band, maar heeft toch nog een 260 bandje. :+

Ja, het stuurt voor geen meter. Net een tractor. Maar het leuke is dat ik nu wel lekker hard moet werken om iedereen op nakedbikes en supersport motoren bij te houden. Heb ik nog steeds het gevoel dat ik lekker aan het rijden ben zonder (zoals op de sportmotoren altijd het geval was) overal en altijd veel en veel te hard te rijden.

[Voor 39% gewijzigd door FragDaddy op 17-08-2017 16:32]

Have a wheelie good weekend!


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 17:45

Bommes

Capo del formaggio

charrel schreef op donderdag 17 augustus 2017 @ 17:56:
[...]

De xchallenge heeft 54pk de husky 701 heeft 75pk en met een meer open uitlaat rond de 82-84pk.
Dus dat is best de moeite op 140 kilo.
Helaas waren ze uitverkocht en komen ze waarschijnlijk in oktober weer. Wachten op volgend jaar dus, dan maar even proefrijden op een nieuwe africa Twin.
Ik zag tijdens mijn trip vorige week nog 2 Duitsers op dergelijke husky's rijden.
Maar ik denk niet dat het deze 701's waren.
Met noppen banden en wat verbouwd, valbeugels, tassen, hoge schermen.
Leuke machines om te zien en ik denk dat zo iets echt leuk rijd, ook op het verhard.

Alleen al de basis supermoto

Lijkt me een geweldige fiets :Y

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 18:05

Secsytime

Automagisch

Heb deze tas hier voorbij zien komen op het forum, en na lang twijfelen toch 1 besteld. Rij bijna altijd met rugzak namelijk (en hij is ook gewoon heel vet :+ )


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 13:47

ToolkiT

brit-tweaker

ejdvandenberg schreef op donderdag 17 augustus 2017 @ 20:11:
[...]


Wij doen min of meer hetzelfde rondje, maar een stuk langzamer. Zijn tot nu toe in Glasgow en Ardnamachuran geweest, zitten nu op Skye en gaan vanaf morgen de NC500 doen. Gaan 2 weken totaal.

De VW campers zie je hier super veel, maar ik heb er tot nu toe geen met NL kenteken gezien dus we hebben elkaar gemist...
De mijne heeft ook UK plates:

Bij de Applecross pass:

Een aanrader trouwens!

[Voor 3% gewijzigd door ToolkiT op 17-08-2017 23:10]

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • radium6969
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 05-06 00:27
Ziet er vanaf de buitenkant niet zo heftig uit, rijd wel erg comfy!
Stacheldraht schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:51:
[...]
Zowel de V-Max en de V-Rod zijn beide heel erg gaaf. Zou leuk zijn als Kawasaki weer eens met een powercruiser zou komen vroeger hadden ze een voor die tijd erg gaaf ding. De Kawasaki ZL900 Eliminator 8)
Ja ook zo een leuk model! Cruisers zijn wel mijn ding, zo mag die nieuwe Intruder 1800 er ook wel wezen. :9

[Voor 62% gewijzigd door radium6969 op 18-08-2017 12:55]


 • R0y.
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 15:51
radium6969 schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:36:
Ziet er vanaf de buitenkant niet zo heftig uit, rijd wel erg comfy!
[afbeelding]


[...]


Ja ook zo een leuk model! Cruisers zijn wel mijn ding, zo mag die nieuwe Intrude 1800 er ook wel wezen. :9

[afbeelding]
Ik kwam vorig jaar een zwarte Kawasaki vulcan tegen. Dat vind ik ook wel een stoer ding! Mat zwart d:)bniet mijn foto ;)

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

lolgast schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:57:
Ik vind een hoop motoren leuk/mooi, maar zo'n cruiser kan ik om een of andere reden nooit echt de kijk op krijgen. Met voor zover ik kan bedenken als enige uitzondering de xDiavel. Het zal vast comfortabel rijden, maar qua looks doet het bij mij niet veel.
Mwow een mooie custom oid (bobber of hoe het ook heet) vind ik erg mooi en qua cruisen dikke prima. Maar idd zou niet mijn voorkeur hebben maar een keer erop rijden is gewoon zwaar klote.

Edit: vanmiddag een afspraak bij Mark om te kijken naar de brommer en een plan van aanpak te maken.

En omdat niet alleen mooie plaatjes gepost mogen worden, hierbij. :) Had er alleen van de week niet echt zin in. ;)En ja hij lekt uit het blok. :)

Vanaf hier (busbaan in het midden van de weg) ben ik onderuit gegaan en is de motor geschoven tot precies waar die nu weer rechts staat:

Andere kant op gekeken over de plekken/vervuiling op het asfalt:

En hier zie je de krassen in het asfalt:

Tsja :)

[Voor 50% gewijzigd door Joopieboy op 18-08-2017 13:09]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 03-06 15:11
Yeah mooie cruiser plaatjes. Deze staat op mijn lijstje van toekomstige motoren:

Indian Scout Bobber versie

[Voor 5% gewijzigd door Leviathius op 18-08-2017 13:14]

YouTube: MotorcycleGeek

Pagina: 1 2 3 ... 7

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee