Toon posts:

[PC] Star Citizen - Deel 4 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2 3 ... 19
Acties:
 • 166.128 views

Acties:
 • +14Henk 'm!

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Mede-auteurs:
 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39

Case_C

 • Facerafter
 • Registratie: december 2012
 • Laatst online: 14:15

Facerafter

Developer: Cloud Imperium Games (CIG)
Publisher: De Community!
Genre: Space Simulation, FPS, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 2016 (backers kunnen al eerder met modules aan de slag: Releaseschema)
Official Site: Roberts Space Industries
Status: Project Status


Tweakers Multiplayer
Steam groep: SC-GOT
DISCORD: Gathering of Tweakers
Teamspeak: ts.mattie-systems.nl
wachtwoord Star-Citizen Group: gotinc

Star Citizen laat zich door de complexiteit moeilijk in het kort uitleggen. Voor de nieuwkomers die dit topic hebben gevonden is er hier een goede TL;DR Daarnaast gaat dit filmpje ook aardig in op de content en scope van de game.

Star Citizen is in ontwikkeling sinds 2012, maar pas begin 2014 zijn er grotere studio's opgezet. Vanaf dat moment is de ontwikkeling van de game in een hogere versnelling gegaan. Echter tegelijkertijd is de scope ook dermate gegroeid. In eerste instantie zou SC enkel een Single-Player campaign omvatten, dit is door de funding echter uitgegroeid tot het meest ambitieuze crowdfunded project ooit. Momenteel ligt de scope op een universum van ~100 semi-handcrafted systems waarin de spelers een kleine 10% omvatten van de totale populatie. Daarnaast is er nog steeds een singplayer in ontwikkeling genaamd Squadron 42. Dit deel van het spel heeft een vermoedelijke releasedate in Q3/Q4 2016.
(uitstel voorbehouden, want daar zijn ze behoorlijk goed in bij CIG)

http://static.tweakers.net/ext/f/XszkanqbkjrROOgl8YFOb5zs/full.pnghttp://static.tweakers.net/ext/f/DmGQ7ooI54btSuV70NMRAqmO/full.png

Ben je Star Citizen backer? Vul dan het volgende formulier in. We zijn een overzicht aan het maken van alle Tweakers die SC backen en hun schepen. In de eerste link vind je het invulformulier, in de tweede link zie je het resultaat met alle tweakers die SC backen:http://static.tweakers.net/ext/f/r4BXs9xf4VtpvDwFyDxvH8Bi/full.png

Star Citizen is de terugkeer van Chris Roberts naar de gaming industrie en ook zijn meest ambitieuze game tot nu toe. Het is een zeer uitgebreide space sim met zowel een singleplayer als multiplayer component ontwikkeld voor de PC en gebruik makend van een sterk aangepaste variatie op CryEngine.

Het bijzondere aan Star Citizen is dat het een AAA game is die volledig crowd funded is. Hierdoor zijn de ontwikkelaars niet afhankelijk van een publisher en krijgen ze volledig de ruimte om de ambitieuze doelen waar te maken. Na de bekendmaking van de game in oktober 2012 was het de bedoeling om 2 miljoen dollar binnen te halen met crowd funding. Hiermee kon dan aan investeerders bewezen worden dat het genre nog steeds levensvatbaar was.
Maar het enthousiasme om het project te steunen was zo groot dat het geld bleef binnen stromen. Na een paar maanden werd besloten dat de investeerders overbodig waren en het spel volledig crowd funded kon worden. Het originele budget voor de game werd geraamd op 21 miljoen dollar maar dat doel is ook inmiddels al ver voorbij gestreeft. Door het veel grotere bedrag wat inmiddels beschikbaar is, is de scope van de game dan ook aanzienlijk vergroot.

Chris Roberts crowdfunding trailer:http://static.tweakers.net/ext/f/udupfX70OeFbKaue311NBXj2/full.png

De game bestaat uit een singleplayer en multiplayer component. Star Citizen legt vooral de focus op het real time dogfighting aspect met diepgaande Newtownian vliegmechanics die uitgebreid uitgelegd worden in deze post van Chris Roberts. De game is veel meer skill based dan afhankelijk van stats en levelling. Maar naast dogfighting is er ook een uitgebreide economie inclusief trading, mining, salvaging, exploration, pirating en verder teveel om op te noemen. Hieronder gaan we daar verder op in.


http://static.tweakers.net/ext/f/SK6XwQUBfwLC1JeKwlZxyRJ5/full.png

Squadron 42 is de singleplayer campaign van de game en heeft inmiddels ook een eigen website. De volgende details zijn al bekend:
 • Squadron 42 is vergelijkbaar met de oude Wing Commander games
 • De SQ42 campaign (zonder uitbreidingen) gaat zo'n 30 uur speeltijd omvatten.
 • Missies in de campaign bestaan uit diverse modussen, waarbij FPS, Space-combat e.d. gedurende de missie kan wisselen.
 • De campaign kan op verschillende manieren doorlopen worden afhankelijk van de uitkomsten van de missies, dus niet elke playthrough is precies hetzelfde.
 • Ook de relatie met andere characters wordt beinvloed door de manier waarop je de campaign doorloopt.
 • Er komen uitgebreide RPG achtige conversatie mogelijkheden met NPC's die ook je relaties beinvloeden.
 • Je singleplayer character kan je overzetten in de PU nadat je SQ42 hebt uitgespeeld. Je kan de multiplayer server ook met een verse character beginnen (je bent dus niet verplicht om de SP te spelen, echter heb je dan ingame nog niet de status van ‘Citizen’).
 • Squadron 42 wordt uitgebracht in verschillende 'episodes/delen' en zal speelbaar zijn voordat de PU on line komt.
 • Na release van de game zullen er "mission discs"(DLC) uitkomen met nieuwe singleplayer avonturen (2 van deze uitbreidingen zijn al bekend gemaakt. Dit zijn toevoegingen op de standaard campaign welke bij de huidige backing-packages zit. Pre- 6 miljoen stretch-goal backers krijgen de eerste DLC gratis)
 • Op CitizenCon 2015 werd de cast bekend gemaakt en Squadron 42 zal een aantal bekende A-list acteurs krijgen zoals Gary Oldman, Gillian Anderson, Mark Hamill, Mark Strong en meer. Voor de volledige cast, zie de Squadron 42 website.
Op CitizenCon 2015 werd een scene uit Squadron 42 getoond met Admiral Bishop (Gary Oldman):

http://static.tweakers.net/ext/f/15QW3ocO38AUKRAxsoYSbn0l/full.png

Het multiplayer gedeelte van Star Citizen bestaat uit 2 onderdelen:
 • De Persistent Universe (PU): De online Star Citizen universe (zie hieronder);
 • Eigen server hosten: Je kan zelf een server hosten om met je vrienden te gamen of om net zoals bij Freelancer de universe naar je eigen smaak te modden. Alle assets uit de PU zijn dan beschikbaar en je bent vrij om te doen wat je wilt, maar je kan niet meer in-game progressie maken omdat je niet meer op de centrale PU server zit. Daarnaast heeft een eigen server niet de volledige fidelity van de daarwerkelijke PU.
http://static.tweakers.net/ext/f/lAA4wl4pzY2CtwEIUz1XyuW0/full.png
De PU is verreweg het meest ambitieuze onderdeel van de game. Hoewel het een grote on line universe is kan je het niet zomaar een MMO noemen, omdat het toch in veel opzichten anders is dan traditionele MMO's. Zo is er bijvoorbeeld geen levelling en er zijn geen stats die je kan verbeteren. Je succes in combat wordt vooral bepaald door je skills in het besturen van je schip, character en de kennis van systemen. Uiteraard hangt het ook af van je schip en hoe je die hebt geupgrade met equipment (de mogelijkheden hiervoor zijn ook zeer uitgebreid). De PU is een constant levende en ontwikkelende universe waarin ook heel veel NPC activiteit zal zijn en het is jouw keuze hoe je met de universe omgaat (leger, piraat, bounty hunter, trader, explorer). Je betaalt geen maandelijke fees voor Star Citizen, je koopt gewoon de game en daarna zijn alle updates voor de PU gratis. Een uitzondering hierop zijn "mission discs". Dit zijn grote updates die bijvoorbeeld nieuwe singleplayer avonturen toevoegen. Hiervoor zal wel een bepaald bedrag betaald moeten worden.

Een andere manier waarop de game geld gaat verdienen is door de mogelijkheid te bieden om in-game credits met echt geld te kopen. Hier zal een maandelijks maximum aan zitten zodat mensen die veel geld in de game pompen niet een extreem voordeel kunnen krijgen tov mensen die dat niet doen. En alle assets zullen altijd met in-game credits beschikbaar zijn.

Het doel van CR is om alle type spelers tegemoed te komen, dus zowel grote guilds als lone wolfs (Han Solo's). Het is mogelijk voor spelers om aan te geven in hoeverre ze andere spelers tegenkomen in de universe (PvP vs PvE). Solo spelers die liever willen exploren in hun eentje kunnen aangeven dat ze vooral NPC's willen tegenkomen, terwijl leden van grote guilds juist grote PvP battles kunnen uitvechten. Het is wel zo dat deze zogenaamde "PvP slider" minder effectief is in gevaarlijke systems waar vooral de piraten het voor het zeggen hebben (maar waar de potentiele loot wel beter is). Je kunt dus nooit helemaal voorkomen dat je echte spelers tegenkomt, de universe is nu eenmaal een gevaarlijke plek. De focus van de game ligt wel vooral op PvE, de game wereld ontwikkelt zichzelf met behulp van NPC's en de spelers oefenen hier invloed op uit door hun acties. Dit is anders dan EVE waar echt de hele economie gerunt wordt door de spelers. Maar de hardcore PvP'ers komen zeker ook aan hun trekken in Star Citizen.
De seamless transition die we op in eerste instantie op rocky-planets kunnen verwachten.


http://static.tweakers.net/ext/f/5VnJhyopYfLmQgOda0xGMG4w/full.png

De PU wordt gerund door een constante server waar alle informatie zich op bevindt (de Galaxy server). Deze server regelt niet de real time action, maar bijvoorbeeld wel alle speler bezittingen, PvP/PvE voorkeuren, relaties met guilds/NPC's, wie je vrienden zijn (waarmee je dus samen wilt vliegen) etc. Het probleem met 1 constante server is dat er een maximum is aan het aantal spelers. Dit komt vooral doordat Star Citizen focust op real time first person dogfighting met zeer gedetailleerde space ships. Door dit detailniveau is het niet mogelijk dat duizenden spelers zich tegelijk op 1 server in 1 gebied bevinden. De oplossing hiervoor is "instancing". De PU server plaatst jou in een instance binnen de universe op basis van alle bovengenoemde eigenschappen (wie je "getagd" hebt als vriend/vijand, je relaties, je missies etc.). Deze "instance" servers faciliteren de directe gameplay, terwijl de overkoepelende Galaxy server alle informatie bijhoudt. Het verschil met bijvoorbeeld de "shards" in WoW is dat het bij Star Citizen veel dynamischer gebeurt. Als je bijvoorbeeld aangegeven hebt dat je met bepaalde vrienden op een bepaalde locatie wilt spawnen dan regelt de server dat voor je.

Chris Roberts legt dit Instancing systeem zelf uitgebreid uit op de website (must read);
Chris Roberts on Multiplayer, Single Player and Instancing


http://static.tweakers.net/ext/f/PGHCujViYVMHavrXk8Hua4t5/full.png

De economie van Star Citizen is vooral NPC gedreven, wat bijvoorbeeld anders is dan EVE Online. De echte spelers kunnen de economie wel beinvloeden door bijvoorbeeld supply lines naar een bepaalde system te verstoren of door hun eigen business/empire te starten. Echte spelers nemen als het ware de rol van NPC's over zodra zij zich met de economie gaan bemoeien, maar met of zonder echte spelers, de economie blijft altijd door draaien met behulp van de NPC's. Belangrijk gevolg is dat bijvoorbeeld gigantische guilds niet de universe kunnen domineren en het leven voor al de rest zuur maken, omdat de NPC's dominant blijven in de PU.

De economie werkt op basis van "nodes". Elke node heeft een bepaalde input, storage en output. Er zijn verschillende type nodes, bijvoorbeeld entertainment, training, repair, raw materials etc. De combinatie van vele nodes bepalen de vraag en aanbod van de economie. Op basis van deze vraag en aanbod dynamiek worden dan weer missies gegenereert (bv material supply aan een fabriek, escort, mercenary werk waarbij piraten bestreden moeten worden etc). Deze missies kunnen opgepakt worden door echte spelers, als dat niet gebeurt voert een NPC de missie uit. Spelers kunnen zelf ook missies genereren als ze een eigen business hebben of escort nodig hebben oid. Ook kan je NPC's inhuren om klusjes voor je te doen of te laten meevliegen in je schip (om bv de turret te bemannen).

De economie wordt uitgebreid uitgelegd op de RSI website:
The Star Citizen Economy

Ook wordt het uitgelegd in de volgende video:http://static.tweakers.net/ext/f/ZQ5cZGCWeOhYwZd10DFh7Nhw/full.png

Een van de grootste vernieuwingen in Star Citizen gaat de mogelijkheid zijn om met meerdere mensen grote schepen te besturen. Medium size schepen zoals de Constellation kun je met je vrienden besturen waarbij bijvoorbeeld iemand de besturing van het schip op zich neemt en iemand anders de turrets bemant. Ook hele grote carriers zullen bestuurbaar zijn door echte mensen (Bengal Carrier). Veel mensen nemen dan verschillende rollen aan. Ook kunnen fighters de mogelijkheid hebben om te docken op grotere schepen. Hierdoor zijn carriers dus perfecte platforms voor guilds. Ook kun je NPC's inhuren om taken op je schip te vervullen.

In 2014 is op de Gamescom event een eerste iteratie op multicrew laten zien. hier vloog een Constellation rond in een kleine map, die werd aangevallen door een paar Hornets.

Op de Gamescom 2015 SC event in Keulen is er nieuwe gameplay getoond van multicrew, waarbij de vooruitgang erg goed zichbaar is. Hierin zijn de local-grids voor multicrew schepen geimplementeerd, zodat de externe bewegingen geen invloed hebben op het interieur.

Op CitizenCon 2015 is hiervan nog een demo vertoond, waarbij de FPS en Multicrew in dezelfde build van het spel zaten:
http://static.tweakers.net/ext/f/rAhdgF1Sgbtso3ehQEKqFFiq/full.png
CR heeft ook voor doodgaan in de PU een nieuw systeem bedacht om het veel realistischer te maken. Als je schip wordt opgeblazen kun je ejecten. Als je dit overleeft dan kun je opgehaald worden door andere spelers of NPC's. Als je dood gaat in de PU zal je eerst een aantal keer gerevived kunnen worden. Je beschadigde lichaam wordt als het ware gerepareerd en je krijgt dan ook bijvoorbeeld vervangende ledematen. Maar aan deze revives zit wel een limiet. Op een gegeven moment is het echt over voor je character en ben je dood, maar je bent dan niet alles kwijt. Na je dood speel je als het ware verder als de zoon/dochter van je character. Die heeft dan wel dezelfde relaties in de universe, maar in mindere mate. Je zult dus wel het een en ander opnieuw moeten opbouwen. Je verliest overigens niet je items als je dood gaat, die worden overgeheveld naar je next of kin. Deze death mechanic geldt overigens niet voor de singleplayer, in Squadron 42 begin je gewoon de missie opnieuw als je dood gaat (net zoals Wing Commander).

Het doodgaan wordt uitgebreid uitgelegd door CR op de RSI website:
Death of a Spaceman

Naast het doodgaan is er een vrij complex healing systeem. Je ledematen hebben verschillende fases van schade (normal tot ruined). Onbruikbare ledematen beperken de mogelijkheden van je character, maar ze kunnen geheald worden. Ook moet je oppassen voor het uitbloeden van je character. Je bent zeker in FPS situaties van je maten afhankelijk om je weg te slepen of op te knappen na een gevecht. Het healing systeem wordt uitgebreid uitgelegd in het volgende artikel.
Design: Healing your Spaceman

http://static.tweakers.net/ext/f/HDZksf5TMLFEanf6eHkwctgG/full.png
Je kunt uiteraard ook je schip verliezen tijdens een battle. Daarom is het mogelijk om je schip en equipment te verzekeren. Er zijn verschillende soorten verzekeringen en die worden hieronder uitgelegd:
 • Standard Hull Insurance (SHI) - Dit is de standaard verzekering voor je schip en verzekert je hull en de basis equipment (equipment die meegeleverd wordt bij de aankoop van het schip). Upgrades die je doet aan het schip en je cargo worden hiermee niet verzekerd. Om de SHI geldig te houden moet je om de zoveel tijd in-game een klein beetje credits betalen. SHI is geldig in elk gebied (dus zowel in highsec als lowsec gebieden). Als je dus je schip verliest en hij is verzekerd met SHI krijg je hem na een bepaalde tijd terug in de basis toestand (zonder upgrades). Zonder verzekering ben je je schip kwijt.
 • Lifetime Insurance (LTI) - LTI is precies hetzelfde als SHI met het enige verschil dat er geen periodieke betaling plaats vind. Early Backers van de game kregen LTI bij het schip of package waarvoor ze hadden gepledged. Dit was meer een soort gimmick om early backers te bedanken en is daarom niet standaard meer beschikbaar. LTI is eenmaal in-game niet over te zetten naar andere schepen, de invloed ervan is dus miniem gezien de meeste mensen redelijk snel zullen upgraden naar nieuwe schepen. Tot 26 november 2013 kregen Original en Veteran backers nog LTI. Op de eerste schepen is LTI nog wel te krijgen bij hele dure multi ship packages (2700 dollar of hoger). Voor concept-sales is LTI wel terug in het leven geroepen, om de verkoop van deze schepen te helpen. Dit gaat om nieuw ontwikkelde schepen, welke nog niet eerder te koop zijn geweest.
 • Additional Insurance - Aangezien SHI alleen de hull en standaard equipment verzekert is het ook mogelijk om upgrades en cargo apart te verzekeren. Het is belangrijk om te vermelden dat deze extra verzekering niet geldig is in gevaarlijke (lowsec) gebieden. In hoeverre de verzekering geldt hangt af van tot welk security level de verzekering dekt. Een hoger level betekent uiteraard een hogere prijs.
LTI heeft de nodige controverse veroorzaakt, omdat het volgens sommigen teveel voordeel geeft aan spelers die het hebben, maar de kosten voor de normale SHI zullen laag liggen. Je zal het verschil dus nauwelijks merken.

http://static.tweakers.net/ext/f/0x9A9mDerAeFzfJSAMzB2zAB/full.png

Hoewel Star Citizen in de basis een space sim is, zal het ook voor een groot deel als FPS te spelen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in je schip rondlopen (mits daar de ruimte voor is), maar ook kan je je schip verlaten en in je space suit door de ruimte zweven. Ook kan je op planeten rondlopen en daar bijvoorbeeld in shops upgrades kopen of met vrienden afspreken. Daadwerkelijke FPS gevechten met verschillende wapens zijn ook mogelijk, maar dit zal niet in alle planetside omgevingen kunnen. FPS gameplay kan getest worden door backers in Star Marine, de FPS module.

Een ander belangrijk FPS onderdeel is Ship Boarding. Je hebt de mogelijkheid om een schip te enteren met een team. Hierna kun je dan op het schip een FPS gevecht uitvechten om zo proberen het schip over te nemen. Hiervoor moet je het schip wel tot een bepaald niveau uitschakelen.
http://static.tweakers.net/ext/f/UFCzT5UYT6SkVkcdklo5rMZY/full.png

Een grote stap vooruit is dat de schepen in Star Citizen veel gedetailleerder zijn dan in oude space-sims. De mechanics en besturingsmogelijkheden gaan veel verder dan we gewend zijn. Grotere schepen zijn te besturen met meerdere mensen, en zelfs sommige carriers/cruisers zijn volledig te managen bijvoorbeeld door een guild. Deze carriers zijn ook uitgerust met command centers waarmee strategieen bepaald kunnen worden. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan de gameplay. Sommige schepen zijn al vliegbaar in Arena Commander, anderen zitten nog in de conceptfase.

Voor uitgebreide ship specs (hardpoints ed) zie volgende link. Doordat de game nog in het ontwikkelstadium zit moet je deze specs wel met een korrel zout nemen, het een en ander kan nog veranderen:Voor een volledig overzicht van de vliegbare schepen, zie de pledge pagina op de RSI website:Schepen vormen de basis van de Star Citizen gameplay en krijgen daarom uiteraard erg veel aandacht tijdens de ontwikkeling. Dit artikel legt de Ship Development Pipeline uit en kun je de ontwikkeling zien van concept naar in-engine.Op het forum van CIG word de status van elk schip bijgehouden, van concept tot flight ready:Er is ook een fan made versie in google docs:Voor een aantal schepen heeft CIG in-fictie ship commercials gemaakt (vergelijkbaar met auto reclames). Deze hielpen met de crowdfunding campagne en maken op een mooie manier reclame voor de game. Alle commercials vind je op het volgende youtube kanaal:Sommige schepen zijn multi-role, anderen zijn ontworpen voor zeer specifieke taken (bv fighter, miner, research ship). In oude games waren taken zoals mining hele simpele en vrij saaie handelingen. In Star Citizen worden dit taken met hele uitgebreide en diepgaande gameplay waarbij je vaak ook meerdere mensen of NPC's nodig hebt om ze goed uit te voeren. Deze gameplay wordt uitgelegd in uitgebreide Design posts, hier een aantal voorbeelden:Via de volgende link vind je uitgebreide taakomschrijvingen van veel schepen:Via de volgende links vind je nog meer info over de schepen en hun mechanics:


Ship Size Comparison
http://static.tweakers.net/ext/f/Xxxqk4OIEaoYYktlO8pvsgXc/full.png
Er is al aardig wat bekend over de lore in de Star Citizen universe, meestal verteld in de vorm van korte goed geschreven verhalen. Je kan het beste beginnen lezen met de Time Capsule. Dit geeft de geschiedenis weer door middel van een serie belangrijke gebeurtenissen tot het moment waarop de game begint:Een fan heeft deze geschiedenis ook mooi interactief weergegeven:Een tweede serie die veel over de lore weergeeft is de Writer's Guide. Origineel geschreven voor mensen die fan fiction willen schrijven, maar geeft iedereen een goed idee hoe de Star Citizen Universe in elkaar steekt.Voor de rest zijn er korte verhalen die zich afspelen binnen de universe, erg leuk om te lezen:Naast de verhalen zijn er ook fictieve guides en news stations:Tenslotte is er ook nog Lore Builder. Een aantal facetten van de lore worden ontwikkeld in samenwerking met de community.
De Starmap is tijdens Citizen-Con 2015 online gekomen, en is voor iedereen te gebruiken:http://static.tweakers.net/ext/f/rL5oerV9LNcwDVFicY8jlmKD/full.png
 • De UEE (United Empire of Earth). De UEE staat voor het menselijke ras en is gemodelleerd naar het Romeinse rijk.
  Zie onderstaand plaatje voor de UEE structuur. Voor uitgebreide uitleg over de UEE structuur en politiek zie de Writer's Guide: UEE Structure, Citizens/Civilians, Local Government & Media, Corps en Criminals.


 • Banu Protectorate. Staan op goede voet met de UEE. Was het eerste alien ras dat ontdekt werd door de mensen. Vooral een trade volk. De Banu systems zijn populair bij criminelen die de UEE willen ontvluchten (meer info: Writer's Guide Part Six). • Xi'An Empire. Neutraal met UEE, maar er loopt al 259 jaar een koude oorlog tussen de twee. Alhoewel de relatie 'lastig' is zijn er nog geen grote conflicten geweest. Xi'An is een voornamelijk militair ras (Meer info: Meet the Xi'an & Writer's Guide Part Six). • Vanduul. Weinig over bekend. Het komt er op neer dat het agressieve nomaden zijn met een oorlog cultuur. Hebben geen centraal georganiseerde samenleving, maar bestaan uit verschillende clans die er vooral op gericht zijn resources te verzamelen. Desnoods met geweld. Ze zijn vijanden van de UEE (Meer info:
  Vanduul Warship Analysis & Writer's Guide Part Seven).
 • Kr'Thak. Zeer weinig over bekend. Waren in oorlog met de Xi'An (The Spirit Wars), hebben nog geen contact gemaakt met mensen. Doordat het vijanden zijn van de Xi'an is het voor de mensen politiek ingewikkeld om proberen contact te maken, aangezien dat de relatie met de Xi'an op het spel zal zetten. (News Update: The Kr'Thak).
 • Tevarin. De eerste aliens waar de UEE mee in oorlog raakte. De Tevarin werden uiteindelijk verslagen na 2 oorlogen en ze werden als het ware geassimileerd in de UEE. Hun beschaving bestaat niet meer, maar de overlevende Tevarin leven tussen de mensen in de UEE. (Meer info: Writer's Guide Part Seven).


http://static.tweakers.net/ext/f/9g5Xcx7Uzl0b4G3Jpntu7Bxe/full.png

Elke donderdag is er Around the 'Verse, een show die elke week de status van de ontwikkeling van de game weergeeft. De show bevat interviews, het tonen van nieuwe content en het beantwoorden van vragen van fans. De afleveringen vind je bij volgende link:
Around the 'Verse

Around the 'Verse is de opvolger van de show Wingman's Hangar. Afleveringen van deze show vind je bij de volgende link.
Wingman's Hangar

Een tweede wekelijkse show is 10 for the Chairman. Een rubriek waarbij Chris Roberts vragen beantwoordt van subscribers, zeer informatief. 10 for the Chairman is apart te bekijken op de website.
10 for the Chairman
Door het drukke rooster van Chris Robert rond het regisseren van de Single Player campaign in de UK zijn er ook andere formats in het leven geroepen. Voorbeelden hiervan zijn: 10 for the Producers, 10 for the Designers, 10 for the Writers. Hierin worden vragen gesteld aan de dev's van CIG betreffende het vakgebied waarbinnen zij in de game werken.


http://static.tweakers.net/ext/f/w0fR6IyR37fuKU8vqTZ6SNzy/full.png

TNGS was een competitie waarbij backers een schip konden ontwerpen voor de game. De uiteindelijke winnaar was 4 Horsemen en zij waren verantwoordelijk voor het schip de Redeemer, die nu ook in de hangar te bewonderen is.

Voor een overzicht van de teams en hun creaties:
The Next Great Starship Overview

Een vergelijkbare competitie zal ook gestart worden voor het ontwerpen van een uniform en helm voor een character (The next Great Star Marine). Meer info volgt nog.


http://static.tweakers.net/ext/f/i1hq7J3L04JC3p9DopG8Rysz/full.png

Update - Laatste Module release: Alpha 2.1 (feature list)
De ontwikkelaars hebben er voor gekozen om de game publiekelijk te ontwikkelen in samenwerking met de community. Hierdoor wordt er al zeer vroeg content vrijgegeven aan de backers, die dan als een soort testers kunnen optreden en feedback geven. In de loop van de tijd worden dan steeds nieuwe modules van de game vrijgegeven tot deze worden samengevoegd in de alpha en beta. Uiteindelijk wordt dit de eerste release, maar de game zal na release ook constant geupdate worden met content. Daarbij zitten ook grote updates zoals toevoegingen van compleet nieuwe singleplayer avonturen.

Het release schema:
 • Hangar Module Released: Een hangar waarin je je gepledgede schepen kan bekijken
 • Arena Commander Released: Multiplayer / Singleplayer Dogfighting met singleseat schepen. Wordt in de uiteindelijke game de training simulator.
 • Planetside / Social Module Released: Een multiplayer omgeving op een planeet. De eerste opzet voor alle planetside omgevingen in de uiteindelijke game. De eerste planetside omgeving is ArcCorp en hier zullen geleidelijk meerdere omgevingen aan toegevoegd worden.
Alpha: CIG heeft besloten veel modules samen te voegen in 1 grote release, dit werd in eerste instantie Alpha 2.0. Alpha bestaat uit:
 • Large World Map: Een grote map met space stations en planeten waarin de backers allerlei activiteiten kunnen ondernemen. Dit kan gezien worden als de eerste zeer vroege versie van de PU.
 • Multicrew: De mogelijkheid om grotere schepen met meerdere mensen te besturen. Dit zal worden toegevoegd aan de Large World Map.
 • FPS: PvP Multiplayer First Person gevechten binnen een station tussen 2 teams.
 • Star Marine: Volledige FPS simulator met FPS/EVA en sataball modussen (zit nog niet bij eerste release van Alpha 2.0)
Alpha is inmiddels geupdate naar Alpha 2.1. Klik hier voor de volledige feature list.

Na Alpha 2.1: Alpha is het begin van de PU en alle gameplay mechanics zullen hier geleidelijk aan toegevoegd worden zoals mining, trading, meerdere systems etc. Dit zal dan uitmonden in de Persistent Universe Beta en uiteindelijk in de eerste release versie.

Game release versie
 • Squadron 42: De singleplayer game vergelijkbaar met Wing Commander. SQ42 zal bestaan uit 3 episodes. Na release van de game zullen er nieuwe singleplayer avonturen worden toegevoegd als uitbreidingen.
 • Persistent Universe: De Alpha en Beta zullen uiteindelijk de eerste release van de PU worden. Maar hier zal ook na release veel aan worden toegevoegd.
 • Uitbreidingen en modding tools
Voor een overzicht van de status van de verschillende modules, zie de RSI website:
Project Status


http://static.tweakers.net/ext/f/EFIEysG5jzJFwCcbrMDbHoqd/full.png
Sinds februari 2014 publiceert CIG een maandelijkse reportage over de status van de game. Op moment van schrijven werken er meer dan 300 mensen aan Star Citizen verdeeld over verschillende "studio's" die parallel verschillende modules van de game ontwikkelen. De verschillende studio's:
 • CIG Los Angeles: Hoofdkantoor (Chris Roberts)
 • Foundry 42: Studio in Manchester verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Squadron 42 (singleplayer)
 • Foundry 42 Germany: Studio in Frankfurt bestaat voornamelijk uit ex-Crytek medewerkers. Is vooral verantwoordelijk voor nieuwe technologieën en CryEngine modificaties.
 • CIG Austin: Verantwoordelijk voor de integratie van alle modules in de PU en oa de server backend
 • BHVR (Behaviour Interactive): Studio in Montreal Canada die werkt aan de Mobiglas, de Avatar Customisation, de Economy System en Planetside Module
 • CGBot: Mexicaanse studio die verschillende assets maakt voor Star Citizen
 • Illfonic: Studio die werkt aan het first person shooter gedeelte van Star Citizen
 • Turbulent: Verantwoordelijk voor de website en het Organization systeem
 • Freelance: Een aantal freelance artiesten werken voor CIG, een beroemde naam is bijvoorbeeld Ryan Church
 • Moon Collider: Verantwoordelijk voor een middleware AI systeem (Kythera) dat gebruikt wordt in Star Citizen (meer info)
Voor een kort overzicht van de status van de ontwikkeling van de verschillende Star Citizen modules, zie:
Project Status
Reddit: Toevoegingen door CIG aan de Engine

Sinds Februari 2014 word er maandelijks door de studio’s een uitgebreide update gegeven over de voortgang van het werk.

 • 2017


http://static.tweakers.net/ext/f/U5LvLt7TQvwXdojVklj0tFbF/full.png

Als je zover bent gekomen is het waarschijnlijk dat je gigantisch enthousiast bent geworden, en gelijk wilt backen. Als backer kan je een package. kopen welke je toegang geeft tot de game (Squadron 42 en de Persistent Universe). Sinds 13 oktober 2015 is er geen verschil meer tussen 'alpha en beta' packages. Alle packages krijgen toegang tot elk onderdeel wanneer het uit komt.

Sinds 14 Februari 2016 zijn Squadron 42 en de PU opgedeeld in twee verschillende paketten. Alle packages die voorheen verkocht werden inclusief SQ42 zijn nu gestript van dit deel van het spel. Een starterpackage kost momenteel €49,55 incl., waarbij het ontbrekende deel eventueel later is bij te kopen voor €16,52. Dit geld overigens ook voor alle duurdere packages. We raden je met de nieuwe prijzen aan om te kijken voor het goedkoopste pakket. Indien je geinteresseerd bent in zowel SQ42 als de PU kan je deze ook al in een aanschaf krijgen voor €66,07.

Wanneer je inschrijft is het zeker niet onbelangrijk een referral te gebruiken. Deze geeft jouw 5000 UEC (Ingame credits) extra op je account. Een referral kun je vinden achter de volgende link.


http://static.tweakers.net/ext/f/pCZzxIhMUB77Xg172yRZyakZ/full.png


Logo by drogeworst


In januari 2014 is de organizations backend live gegaan op de RSI website, zodat mensen hun organization/guild kunnen vastleggen. Uiteraard is er ook een GoT organization opgericht! De enige eis om lid te worden is dat je een account hebt hier op tweakers. Je kan je hier aanmelden!

Het idee is om met de org in eerste instantie vooral te focussen op exploration en trading inclusief bijbehorende protection. Maar mercenary en security gerelateerde taken willen we ook aangaan als zij activiteiten. Op deze manier komen de meer combat georienteerde leden ook aan hun trekken.

Voor de org zijn het manifesto, charter en history opgesteld die op de organisatie website op RSI zijn geplubiceerd. Ook vormen we al een eerste tijdelijk leiderschap in de vorm van een council.

Door het vroege ontwikkelstadium van de game zijn de huidige ideeën uiteraard nog onderhevig aan veranderingen, gebaseerd op ervaringen tijdens de alpha en beta. Maar door nu al in grote lijnen een richting te bepalen voor de organisatie is het makkelijker om tijdens de alpha en beta uit te vinden wat wel en niet werkt.

Door middel van verschillende chat sessies werken we de organization verder uit, ieder lid van de organisatie is hierbij welkom. Ook spelen we al regelmatig samen met Arena Commander en andere games, zie de details aan het begin van deze post.

Alle details van de organisatie worden niet in dit topic besproken maar op de site van
Gathering of Tweakers Incorporated


http://static.tweakers.net/ext/f/KWmxQrexgysQthWBNpNFEKpm/full.png

Door Cygnitr0n heeft een aantal forum banners gemaakt die gebruikt kunnen worden door GoT leden op bijvoorbeeld de RSI forums (originele post). Alle Gathering of Tweakers Incorporated Banners kan je vinden achter de onderstaande banner.
http://i.imgur.com/e2A6yoX.png

http://static.tweakers.net/ext/f/wb7mZm0swjZNsOwPrHdWGRYD/full.png

De GoT org heeft nu ook een eigen starcard! Een idee van HardyHero op de RSI forums. De thread met alle starcards vind je hier. Specifieke tweakers artwork gemaakt door Mabok (origineel logo door drogeworst).
http://static.tweakers.net/ext/f/HSYFXtk4cvkoKpJxDPsRla2a/full.pngNaast de legitieme organisatie die GoT Inc. moet zijn, is er ook een tegenhanger welke zich minder aan de regels gaat houden. SKIR staat onder leiding van Bethor Invictus beter bekend op het forum als Bornhald.

Als vechten je ding is, dan is Skirmishers wellicht wat voor jou. Ons doel is relatief klein blijven ~50 man maximaal. En de focus zal meer liggen aan de dingen die niet zijn toegestaan in UEE space. Dus vooral Piracy en Merc werk, maar natuurlijk smokkelen en zelfs wat licht vracht vervoer zal ook onderdeel zijn van wat we willen gaan doen.

De organizatie is nog nieuw, dus als je nog input wil leveren en wat te zeggen wil hebben tijdens het opzetten, dit is dus het moment om te joinen. Zie de RSI pagina voor meer info.

SKIR banners door Cygnitr0n
http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

Meer SKIR banners.

http://static.tweakers.net/ext/f/iXz6pEqRWtoJNkifoZGZQ9NS/full.png

Arena CommanderCrusaderArccorp (Social Module)Idris Frigate, and Bengal Carrier (Squadron 42)
http://static.tweakers.net/ext/f/3eGKIBtwIwmCv9SkeU6hNhMH/full.png

Om ruimte in de topic-start te besparen hebben we besloten een groot deel van de video's te verwijderen. Deze zijn natuurlijk nog terug te vinden via links en op het youtube kanaal van Star Citizen.

Imagine: Star Citizenhttp://static.tweakers.net/ext/f/OBZmm5k5wUiM0fEeFjDj4qSz/full.png
Officiele links
 • Roberts Space Industries - Officiele website.
 • Cloud Imperium Games - Developer website.
 • Ask a Developer - Elke Star Citizen ontwikkelaar besteedt een deel van zijn/haar tijd aan het beantwoorden van vragen van fans op het forum. Daardoor is deze sectie een geweldige bron van informatie over de ontwikkeling van de game.
 • Project Status: Overzichtelijke weergave van de status van de ontwikkeling van de game
Belangrijkste gameplay elementen (Design posts):
Ship minigames
Extra informatie
Tweakers

http://static.tweakers.net/ext/f/xxxQ6RXXB2TBPiiPX5pZw3Jz/full.png

[Voor 255% gewijzigd door Case_C op 03-03-2016 17:43]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Kijk aan de TS is weer goed overgekomen :) . Kunnen we weer 400 pagina's hier vol schrijven met de bevindingen van aankomende Cit-Con :) .Als we dan toch bezig gaan;

Gereserveerd

Neem wel de 10ftW's mee uit 't vorige topic, omdat ze daarin rond 13 min het over de Exoverse in 1.3.0 hebben :) .


En het kost je 2 minuten, maar heb m´n browser geleerd om bij de letters ´GA´ gelijk naar deel 4 te gaan ipv deel 3. :+

[Voor 68% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 11:14]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Exoverse (large world map, met stations) > Toevoeging Multicrew-schepen > Toevoeging FPS > Baby PU (meerdere systems, met meerdere landing zones > Full Scale PU

In die volgorde, en die toevoeging van de FPS verwachten we binnen 2 weken toch wel.


Zie dat mijn idee weer anders is :P , want de baby-PU zou jump-points moeten hebben, wat de large-world map niet heeft. Of ze komen bij 1.3.0 ineens met een baby-PU met meerdere systems :P , mij best.

[Voor 20% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 11:45]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Thisuren schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 11:49:
[...]

Ah zo. In de verschillende ATV's, RTV's en 10ftWhatevers van de laatste weken hebben ze het vaak wel over baby-PU en dat het de volgende stap zou zijn. Vandaar mijn reactie, maar jouw uitleg klinkt ook wel logisch :S
Klopt dat ze intern en op Reddit er onderhand al behoorlijk wat namen aan hebben gegeven. Maar de Large-world map heeft nog niet meerdere systems, dus is geen PU in mijn ogen. Exoverse klinkt overigens wel vet.

 • Facerafter
 • Registratie: december 2012
 • Laatst online: 14:15
Ik kan me nog herinneren dat er gepraat werd over 'The first three'. De eerste 3 systemen in de PU, Nyx en Stanton waren de eerste 2. Ik weet alleen de laatste niet meer...

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
heggico schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 11:57:
ArcCorp? :+

En de large world map is dacht ik wel de baby PU, aangezien de planning was om daar steeds systemen en features aan toe te voegen. Helaas is het met alle benamingen de laatste tijd niet duidelijker geworden.
Arc Corp, ook wel Stanton III ;) .

http://starcitizen.wikia.com/wiki/ArcCorp_(planet)

En die benamingen... ja dat is een zootje, en je kan het wel de baby-PU noemen. Maar dan verwacht ik dat ik naar planetside kan vliegen, en vanuit mn hangar de ruimte in. En dat kan nog niet direct met de release van die Large world map... kies daarom liever voor Exoverse :) .


Gok trouwens dat die 3e Terra Prima kan zijn? Daar waren ze ook aardig ver mee :) .

[Voor 30% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 12:00]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Ze zouden al ruim anderhalf jaar bezig zijn met de Avenger Varianten, daar hebben we al concepts van gezien. Daar wil ik nu ook de final products van zien die kunnen vliegen.
 • Cutlas concepten hebben we ook gezien.
 • Freelancer rework hebben we via de leak gezien. Is al aardig ver.
 • Constellation schijnt door het hele team aan gewerkt te worden. Dus die moet voor Citizen Con Flight ready gemaakt worden gok ik.
 • 300 series hebben we niets van gezien, en niets over gehoord. Dus die komen later?
Ik verwacht dat ze met de CCU update op de site ook an de originele schepen alles een flight-ready update geven... Dat zou vertrouwen ook goed doen, hoewel SQ42 toch veel belangrijker is.

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Torrie844 schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:29:
Ooooh! Deel 4 :) yes.

Ben zeer benieuwd naar CitCon, ik baal alleen dat ik het niet live kan zien. Ben rond 21:00 thuis maar dan is het al ruimschoots begonnen.
Ze zeggen 19:00, maar..'t is CIG dus ze kunnen uitlopen. Is die 19:00 Nederlandse tijd? Want in Manchester is 't dan 18:00... en als 't 19:00 begint in Manchster, is 't hier al 20:00. Dus dan zou je met de gebruikelijke uitloop van CIG 't laatste stuk nog kunnen halen :P .

Gok zo dat de show rond de 1/ 1,5 uur duurt.

 • Facerafter
 • Registratie: december 2012
 • Laatst online: 14:15
Case_C schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:19:
 • Freelancer rework hebben we via de leak gezien. Is al aardig ver.
Ohja? Voor zo ver wat ik in de leak had gezien wat het een whiteboxing. Geen echte models, textures, etc.

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Facerafter schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:36:
[...]

Ohja? Voor zo ver wat ik in de leak had gezien wat het een whiteboxing. Geen echte models, textures, etc.
Het is natuurlijk niet zo dat ze in de tussentijd niets doen ;) , whiteboxing is overigens IMO wel het echte model. Er worden dan enkel assets toegevoegd (Textures, UV-mapping, bewegende deuren, landingsgestel phisics-grid)
jojoba007 schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:03:
Waar ik weinig info over kan vinden maar erg nieuwsgierig naar ben ik hoe ze de universe gaan opvullen met procedural generation. Het enige wat er laatst bekend werd was dat ze vorderingen boeken.

Ik ben benieuwd of ze dan complete planeten procedureel gaan plaatsen waar je vervolgens op kan landen om bijvoorbeeld materials te exploren. Dat zou toch te vet zijn.
Is het nu zo dat de procedural generation pas later na de release van de PU geïmplementeerd wordt?
Volledige planeten zit wel in de planning, net als voxel-astroid fields, cometen en andere random stuff. Maar ik gok dat er in eerste instantie enkel gekeken word naar hand-crafted onderdelen voor de Baby-PU, en die handcrafted delen kunnen op de lange baan gebruikt worden voor de PG.

 • Facerafter
 • Registratie: december 2012
 • Laatst online: 14:15
Oh crap, Ik kom er net achter dat CitizenCon deze zaterdag is...
Maar ff zorgen dat ik optijd terug ben van Firstlook.
Weet iemand hoe laat de Livestream begint? Kon het zo snel even niet vinden.

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Thisuren schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:44:
Wat betreft de CitCon livestream, in het Comm-Link Schedule staat dat de livestream begint om 1200 PDT / 1900 UTC. Gooi dat in een TimeZone Converter en dan geeftie 21:00. (Er staat ook dat NL tijd UTC+2 is).
Dus toch! Vond 18:00 al zo'n rare tijd voor Engeland.

Nou Torrie :) , kan je 't helemaal volgen!

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 14:36:
[...]

VIP (concierge) én Subscriber inderdaad. Er schijnt ook nog een icoontje te zijn voor Golden Ticket houders.
Ziet er wel leuk uit dat die subscribtions en 'titels' terugkomen op je kaartje :) , eye for detail!

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Tylocke schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 14:41:
[...]


Klopt, mac-rolec had die bij Gamescom ook. Dat is de enige die we allebei missen :'( Zo stom dat ik niet destijds gebacked heb...
dahakon was er volgens mij wel op tijd bij? Ik zal maar niets zeggen, met 150k+ :P , hoewel je binnenkort ook 1M+ kan zijn :+

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 14:42:
[...]

Ja ik was er volgens mij ook redelijk vroeg bij, november 2012 geloof ik. Tot wanneer was je Golden Ticket houder dan eigenlijk?
Ja Golden ticket was als je je op de website had ingeschreven voordat CR de reveal deed in oktober 2012.

Edit: Dacht eerst ook dat CitCon 19.00 was, maar is dus 21.00.

[Voor 8% gewijzigd door mac-rolec op 06-10-2015 14:47]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
CIG Frankfurt heeft een contract voor 5! jaar om te blijven ontwikkelen aan Star Citizen! Ze bedoelen waarschijnlijk de kantoor-ruimte ermee :P , maar alsnog mooi te horen dat er op langere termijn gedacht word!
Fünfjahresvertrag – fürs Büro
Und was passiert, wenn das Spiel fertig ist und Ende 2016 auf den Markt kommt? Chambers streckt den Rücken: "Auch wenn das Spiel fertig und veröffentlicht ist, haben wir einen Fahrplan für neue Inhalte, mit denen wir es anfüttern können." Dann lächelt er: " Wir haben doch einen Fünfjahresvertrag für dieses Büro unterschrieben!"
http://hessenschau.de/kul...dio-in-frankfurt-100.html


Torrie844 schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 15:13:
[...]
Woohoo! Gezellig op TS dus?
Uiteraard :) , kijken hoe druk 't daar kan worden.

[Voor 66% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 15:33]


 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Om het toch weer op te rakelen, maar vond het wel een erg goed artikel die uitlegt wat er mis is met The Escapist artikel en hoe om te gaan met anonieme bronnen.
https://techraptor.net/co...discuss-anonymous-sources

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
HYPE CONFIRMED! :+
http://i.imgur.com/hDkiYQv.png

mac-rolec schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 18:39:
Om het toch weer op te rakelen, maar vond het wel een erg goed artikel die uitlegt wat er mis is met The Escapist artikel en hoe om te gaan met anonieme bronnen.
https://techraptor.net/co...discuss-anonymous-sources
Waarom weer oprakelen :P , was net zo blij dat het op dat gebied 1 dag stil was :z . Edit: dit is dan wel weer hilarisch uit dat artikel XD.
One source alleged that company funds are being used to fund the development of a crowdfunding platform.
8)7 8)7 8)7


Vind dit dan weer veel interessanter :D :
http://forum.vkb-sim.pro/viewtopic.php?f=26&t=1947

[Voor 14% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 18:43]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
siriouz schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 18:44:
[...]

Hoor nu ook echt in m'n hoofd iemand met een Duits accent in gebrekkig Engels'Das the point'' zeggen... 8)7
Moet het dan niet 'Das ze point!" zijn? :+

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Wel grappig om de Star Citizen twitter feed te lezen. Wordt nu veel geroleplayed door orgs na dat vanduul Attack bericht. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
CitizenCon details:
https://robertsspaceindus...zenCon-2015-Event-Details
CitizenCon will feature the entire Foundry 42 staff, over one hundred developers currently hard at work on multicrew and Foundry 42. Chris Roberts, Sandi Gardiner, Erin Roberts, Ortwin Freyermuth, Thomas Hennessy and other familiar faces from other studios will also be on hand.
Als dat geen SQ42 wordt.. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 20:19:
Het is trouwens wel obvious dat Vega heel veel met Squadron 42 te maken heeft. Kijk maar naar het CitizenCon ticket:

[afbeelding]

.. en de header afbeelding in de Galactic Guide van Vega:

https://robertsspaceindus...alactic-Guide-Vega-System
Er is inderdaad een duidelijke link te herkennen, maar nu de vraag.... wat gaan ze op CitizenCon laten zien...
 • Trailer [least spoiler heavy]
 • Demo/Proloog [gaan veel backers niet zo leuk vinden ivm spoilers?]
 • Gameplay [spoilers!!! 8)7 ]
Dus ik gok op een trailer die de destruction van Vega laat zien...
Dat laat ook goed zien dat er geld uitgegeven word aan ontwikkeling, en niet aan onzinnige dingen.
(Hoewel er vast wel een paar dingen te noemen zijn.)


Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

[Voor 36% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 22:48]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Hmm als dit het SQ42 nieuws is, zullen we dan zaterdag de andere kant van het verhaal zien?
spoiler:
The main Vanduul force had been repelled. Admiral Bishop had won.


Wel leuk om te zien hoe er 'in-lore' gelijk complot-theoristen ontstaan :) .
https://www.reddit.com/r/..._way_too_convenient_vega/

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Zullen we dan de 'class' proberen te raden?

UEE
 • Light-Fighter
 • Heavy-Fighter
 • Hauler
 • [military hauler/resupply?? 8) ]
 • Utility-ship
 • [utility zijn er al met die conceptschepen]
 • Bomber
 • Corvette
 • [valt af]
 • Frigate
 • [Bornhald verwacht niet groter]
 • Destroyer
 • [Bornhald verwacht niet groter]
 • Escort-Carrier
 • [Bornhald verwacht niet groter]
 • Carrier
Alien? (Banu, Xi'An, Vanduul)
Beter houden ze die grotendeels geheim..

Gok dat het een schip gaat zijn uit de keuken van Manchester, en dus gewoon een military vessel. Net zoals de Gladius er naast de F7 Hornet is gekomen. Wellicht een dedicated escort-ship? Wat een destroyer is op 't water? Momenteel is daar alleen de Retaliator voor, wellicht krijgt die een broertje?

[Voor 29% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 08:57]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Bornhald schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 08:57:
[...]

Er is toch nog zo een esperia boarding craft. Weet niet meer hoe die heet noch of de naam in wc zit. Maar dat is wel een human build ship. Maar niet echt een human ship. Want het is een replica. Die zou wel redelijk in de beschrijving passen
Maar dat schip is al met naam genoemd, en kan het dus al niet meer zijn.

Ik hoop op een zwaar bewapende military hauler :D .

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Tylocke schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:18:
[...]
Edit: nu zit ik alleen met een beeld in mijn hoofd van die WW2 landing crafts. Dat wordt het vast niet maar dat beeld zie ik wel zo voor me.
Het zou inderdaad wel vet zijn wanneer je met zo'n schip een docking-port kan rammen/openbreken. Waardoor je bijna direct access hebt tot het schip, tegenover eerst de boel moet openbreken.

Dat zou wel behoorlijk gave actie geen. Hoewel me dat meer een tactiek van de Vanduul lijkt, met die Assault ships die ze hebben...

[Voor 24% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 09:25]


 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Mijn gok zou ook de Prowler zijn.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
En hij zat ook in Wing Commander... dus 't kan. Hoewel ik vind dat we die al kennen, en daarom geen nieuw schip is. Maar evengoed zou ik 't mooi vinden om dat schip te zien :) .

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:49:
Ik denk dat het een heavy fighter is realiseer ik me net. Het is een categorie die goed past bij SQ42, en zou er niet een Anvil tegenhanger zijn van de Vanguard? Dacht dat ik zoiets een tijd geleden ergens in de lore of WIP posts tegenkwam. Bovendien is er op het moment nog maar 1 heavy fighter en is dus eigenlijk de enige waar nog wat ruimte is voor "concurrentie".
Een heavy-fighter van Drake??? :D Dat zal Bornhald leuk vinden :) .

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:49:
Ik denk dat het een heavy fighter is realiseer ik me net. Het is een categorie die goed past bij SQ42, en zou er niet een Anvil tegenhanger zijn van de Vanguard? Dacht dat ik zoiets een tijd geleden ergens in de lore of WIP posts tegenkwam. Bovendien is er op het moment nog maar 1 heavy fighter en is dus eigenlijk de enige waar nog wat ruimte is voor "concurrentie".
Ik denk het niet. Want ze hadden al aangegeven dat het iig niet de F8 Lightning was. Of er moet een tweede heavy fighter komen.

Maar een assault schip lijkt me waarschijnlijker aangezien ze dan ook meteen ship boarding en FPS kunnen laten zien. Ik denk dat er een deel van een SQ42 missie getoond gaat worden waar ook FPS in zit ivm met het tonen van nieuwe animaties.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
mac-rolec schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:53:
[...]


Ik denk het niet. Want ze hadden al aangegeven dat het iig niet de F8 Lightning was. Of er moet een tweede heavy fighter komen.

Maar een assault schip lijkt me waarschijnlijker aangezien ze dan ook meteen ship boarding en FPS kunnen laten zien. Ik denk dat er een deel van een SQ42 missie getoond gaat worden waar ook FPS in zit.
Ja.. maar als dropship hebben we al de:
 • Redeemer
 • Cutlass
 • Retaliator
 • Freelancer???
 • Avanger??
Als heavy-fighter, enkel de F8.

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Bornhald schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 10:03:
[...]


De echte enige is natuurlijk de Redeemer, althans die er specifiek voor gemaakt is, de cutlass is een SER de retalliator een Heavy Bomber :)

Zou je de Vanguard Harbinger niet ook onder de heavy fighters kunnen zetten?
De Vanguard heeft een interieur waar je in rond kan lopen. Vond 't een beetje 'moeilijk' om 't dan een fighter te noemen... maar wellicht is mijn idee van een fighter niet correct voor de SC standaard :P . Qua stats mag je 'm inderdaad wel een Heavy-Fighter noemen. Hoewel een carrier-based dedicated fighter nog beter zou moeten zijn. F8 vs de Vanguard zou de F8 moeten winnen, bij gelijke skills van de piloot.

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Vega system komt wel overal terug in de SQ42 gerelateerde dingen.99% zeker dat het de opening van SQ42 gaat zijn met een EPIC! spacebattle. Dat betekend: Alle capitals voor SQ42 zijn gereed om in actie te komen in de trailer!!!

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Zou fijn zijn als de reworked Bengal klaar is. :)
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 10:21:
Volgens mij is een F8 ook geen heavy fighter :)

F8 zou als ik me goed herinner de hornet gaan vervangen voor de UEE en valt in dezelfde categorie, dus een Light Fighter, of Space Superiority fighter. In ieder geval geen Heavy.
Het is zeker geen Light Fighter. Volgens de gelekte images is het toch wel echt een grote fighter. :) En hij was volgens mij indd bedoeld als Superiority fighter en niet als vervanging van de Hornets.

[Voor 84% gewijzigd door mac-rolec op 07-10-2015 10:29]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
mac-rolec schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 10:25:
Zou fijn zijn als de reworked Bengal klaar is. :)
Zou fijn zijn als alle reworks klaar zijn ;) .

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
jojoba007 schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 10:56:
Wat ik mij trouwens al een tijdje afvraag is het volgende. Komen er ook omgevingen in star citizen die wat meer "groen" bevatten? Zoals planeten of landing zones in de natuur (watervallen, vegetatie etc). Van wat ik nu gezien heb vind ik dat er ook wat minder donkere omgevingen mogen toegevoegd worden. Is het al bekend of bepaalde systems zulke omgevingen bevatten? Puur voor de variatie.
Het is bijna gegarandeerd dat zulke planeten gaan komen. Welke dat zijn is nog onbekend. Maar dat lijkt mee meer voor procedural generated Planets, zodra je nieuwe systems kan ontdekken.

Hier een lijstje van planeten met wat erop zit:
http://starcitizen.wikia.com/wiki/List_of_planets

Maar de grap zal zijn, dat de verkende systems met dergelijke enviroments waarschijnlijk onder het fair chance pact vallen waardoor je er niet op mag landen.

http://starcitizen.wikia.com/wiki/Kellog_system hier hebben ze een jungle world.

[Voor 4% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 11:03]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
jojoba007 schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 11:05:
[...]


Uit deze lijst maak ik op dat er best aardig wat "green band" planeten komen. Maar goed, Arc Corp valt ook onder de green band en dat is nou niet bepaald "groen" te noemen.
Ik denk ook dat green-band hooguit aangeeft dat het in de Goldi-lock zone zit, wat ze in hun planetary chart als een groene band weergeven.

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
jojoba007 schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 11:24:
Ja vette beelden zitten daarin. Die steden zijn ook wat "lichter" opgezet kwa sfeer.
Terra Prima is een 'lichte' stad, met volledig nieuwe/open architectuur. Het grootste deel van de overige planeten zijn meer industrial worlds, en zullen een wat donkere uitstraling hebben.

Verder heb je ook nog Ice-worlds waar colonies op zijn :P ,

Voyager Direct Concept op Terra Prime

[Voor 15% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 11:36]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 13:46:
[...]

Jij laat je gezicht zien het het is gelijk stil :P
Stilte voor de storm van CitizenCon ;) . Heeft niets met Cyg z'n gezicht te maken. (Misschien een beetje, maar meer ook niet :+ )

[Voor 18% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 14:00]


 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Misschien toch maar je vriendin de deur uit werken voor de zekerheid. Prioriteiten enzo.

[Voor 11% gewijzigd door mac-rolec op 07-10-2015 14:15]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
mac-rolec schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 14:15:
Misschien toch maar je vriendin de deur uit werken voor de zekerheid. Prioriteiten enzo.
Samen de livestream kijken met een vriendin iskan toch ook leuk zijn?

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Torrie844 schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 19:26:
Ship is revealed dus..qua naam. Is spoiler dus ik noem niks :) Als iemand het wilt weten mag die PM-en of reddit goed afzoeken!
Het is iig niet de Scimitar, want dat heeft Ben ontkracht :p . Hoe het wel heet... :P

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Bornhald schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 19:52:
[...]

spoiler:
ik hoop wel dat ze hem iets mooier hebben gemaakt

[afbeelding]
Hoezo? Just the right amount of poly's toch?
spoiler:
Voor een DS game in 2015

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
SNAFU schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 20:26:
Apart om een hele pagina met zwarte vlakken te zien.
Valt nog wel mee toch? Tijdens de leak was het 10x erger :p .

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Ook nog wel leuk om te delen. Michael Shean is een fictie schrijver voor INN en hij schrijft zelf ook scifi boeken:
http://www.michael-shean.com/wordpress/

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 21:34:
Hmmm... Een vriend maakt me net attent op Angels Fall First, lijkt qua opzet een beetje op een mix tussen planetside en waar star citizen naartoe gaat, maar dan round based. Zie iig seamless multicrew en boarding fps enzo.

Early Access uiteraard dus weet nog niet goed wat ik ervan moet denken :P

[video]
Ik zag 't pas bij Scott Manley, en heb dezelfde mening.

Sommige aspecten zien er heel gaaf uit, bijvoorbeeld zoals je launched vanuit het schip de ruimte in. Zeker niet seemless, maar de uitvoering is wel aardig. Verder rubberbanding, low res/poly. Maar het heeft wel een paar aspecten die SC ook heeft, maar dan meer richting Space Engineers. Waar je praktisch ook al die dingen in kan doen wanneer planets daar naar toe komen.

Geef mij maar m'n high-res/poly Carrack waar ik praktisch in kan leven :) .

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 21:49:
Zoek nog een paar coop games voor dit weekend als een vriend op bezoek komt, dit is samen met de battlefront open beta iig kandidaat. Voor 13.50 valt de prijs ook nog wel mee :P
Payday 2 :p , zijn we ook weer aan 't doen. Mattie112 had 'm ergens voor 7 euro gevonden, voor steam.Bugsmashers;

[Voor 9% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 21:52]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 21:51:
[...]

Meh, heb ik bij release gekocht, beetje burned out op die game. Werd op een gegeven moment een hele vervelende grind voor progress.
Met "bekende" is het veel leuker toch ? En progress gaat veel harder tegenwoordig, Mattie was in 1,5 uur level 40+ :P .

En als je uitdaging zoekt moet je gewoon alles stealth doen natuurlijk :) .Dan maar dit om deze post "on-topic" te houden. Als je niets van GOT INC wil zien, niet op de spoiler klikken Bornhald ;) .
spoiler:
Simpele designs voor vlaggen aan 't maken. Eerste is natuurlijk 't logo van drogeworst, en de tweede textueel zoals Mabok GOT Inc zo mooi wist te vormen :) (door mij daarna in CAD gezet) Verder nog WIP dus niet mauwen op kwaliteit :+ .... oh wacht SC... zelf alpha moet natuurlijk top notch zijn.. crap :XDat bespreken we overigens verder hier :) http://gotinc.nl/forum/index.php?topic=49.msg898#msg898

[Voor 57% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 22:14]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
maniak schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 22:48:
Kon hem niet vinden in deze topic maar wilde hem toch even delen: https://archive.is/fM9e8
Ik ben zelf geen backer maar volg de ontwikkeling van dit spel al een tijdje. Heb zelf geen mening over de artikelen maar het zal me niet verbazen (ik heb tijden geleden al in 1 van deze topics al aangegeven dat ik vind function creep een groot probleem is bij dit spel).
DS blogs kunnen we helaas niet meer serieus op ingaan. De beste man kan beter bij een psycholoog z'n verhaal blijven doen, dan het op internet te blijven gooien.

Overigens gaan we zaterdag zien of de feature creep een probleem gaat vormen voor Squadron 42, de SP.

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
maniak schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 22:48:
Kon hem niet vinden in deze topic maar wilde hem toch even delen: https://archive.is/fM9e8
Ik ben zelf geen backer maar volg de ontwikkeling van dit spel al een tijdje. Heb zelf geen mening over de artikelen maar het zal me niet verbazen (ik heb tijden geleden al in 1 van deze topics al aangegeven dat ik vind function creep een groot probleem is bij dit spel).
Zoals al gezegd DS is niet serieus te nemen, dus geen goed begin om de discussie (weer) mee op te rakelen. Kritisch zijn is goed, maar de afgelopen dagen hebben we enorm uit de hand gelopen potje modder gooien gezien zonder ook maar enkel bewijs. Dus we moeten doen wat mooi wordt gezegd in het laatste Forbes artikel, Everybody Needs To Calm Down About 'Star Citizen'.

Het enige zinnige wat er over de staat van het spel gezegd kan worden gaan we zien op CitizenCon en de aankomende releases. Dat en de bijbehorende roleplaying zijn dus een stuk interessanter. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
maniak schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 23:35:
[...]


Mja.. het is niet mijn doel om een discussie (weer) op gang te helpen. Maar ik denk wel dat mensen kritisch moeten zijn en blijven. Mensen zijn nu eenmaal snel om te halen met een idee, plaatje of een video om geld te doneren. Als het goed is hebben ze genoeg geld, dat is wat ze zelf aangeven, dan is afwachten een prima keuze zonder weer geld te betalen voor een digitaal ingame item.
Iedereen moet zelf weten wat ze met hun geld doen. Niet lullig bedoeld, maar voor backers is het een beetje vermoeiend dat externen hun komen vertellen wat ze met hun geld moeten doen (zeker bij Star Citizen want dat is het project in de spotlight). Dat is een risico wat iedere persoon zelf aangaat en voor zichzelf moet bepalen.

Ik heb persoonlijk al lang geen digital items meer gekocht. Haal zelf liever het meeste in-game, maar voor mensen die graag nog willen blijven bijdragen is er de mogelijkheid.

[Voor 3% gewijzigd door mac-rolec op 07-10-2015 23:59]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Q&A 2 Voor de Endeavour is online:
https://robertsspaceindus...-MISC-Endeavor-Q-A-Part-2

Since the ship cannot dock in our hangars, does it persist in the universe when we log out?
No, we do not intend for ships to be always ‘at risk’ just because they don’t fit in your Hangar. Standard landing areas will keep the workshop and drive sections safe while you land the Explorer in your hangar. (Of course, if you leave it in orbit of some unexplored planet the story is quite different!)

Is the Endeavor’s supercollider the only way to have equipment overclocked?
No! Chris outlined his plans for a robust overclocking system early in the game, in the hopes that players will eventually make careers out of being ‘overclocking’ experts capable of providing the best tuned weapons and other components. While we see the Endeavor’s supercollider (name change pending, re: science!) as the ultimate tool for this task, the climb to that level will start with the already-offered workbench.

Does the Explorer Cab have two landing bays as detailed it previously released concept art? If so, what ships can land there?
No, these were intended to be drone bays a la 2001, but we removed them in favor of the secondary engines when we decided to allow the Explorer cab to separate from the rest of the ship. They (and drones in general) may be added back in a future module, but for now the only bay available is the single, larger bay seen on the Hope-class.


En een goede chart die laat zien waar de ontwikkeling van SC zich momenteel kan bevinden, en hoe ver ze nog moeten voor een full-fledged game. Boffen wij even met die alpha :) .Funny-DS BS (Eigenlijk een interview uit 2011 met RPS, waarin z'n falen goed duidelijk wordt.
spoiler:
RPS: Can you tell us a bit about the roadmap for LoD? When can we expect to see it live etc?

Smart: We are on track for a late 2011 deployment, though depending on schedules, I may hold it until Q1 2012 depending on how crowded Q4 2011 is.
interview: http://www.rockpapershotg...-line-of-defense-alganon/

[Voor 70% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 09:19]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
maniak schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 08:48:
@Case_C Mooie chart. Alleen gezien de beoogde functionaliteit in Star Citizen vergeleken met de andere games op de chart en waar ze staan in de tijd moet het wel een HELE lang balk gaan worden.
Zeker, voor de PU kan die balk zomaar 10 jaar lang worden voor ze daarmee 110% feature compleet zijn. maar... de singleplayer maakt natuurlijk gebruik van een 'walled' off universe. Met alle actie zoals Vanduul-incursions die redelijk on-rails zijn. Daarnaast is alle actie voor deel 1 al gemo-capped, dus de animaties van characters zijn er al. Schepen/assets zijn er al, het enige wat SQ42 nog nodig heeft is het speelveld, wat ook al geruime tijd in ontwikkeling is. (1 "klein" voorbeeldje Shubin mining station) Daarnaast zal ~80% van alle tijd buiten de missies waarschijnlijk op de Idris zijn waar je op gestationed bent.

[Voor 6% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 08:55]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Snoz Lombardo schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 09:06:
Verdere uitleg over de capaciteit van de Landing Bay module van de Endeavor:

The Landing Bay offers a fairly spacious 30m x 60m x 10m volume of space to work with. In gameplay, you’ll be allowed to safely store/transport/launch/refit up to 4 ships that fit inside this space. A Cutlass Red and a pair of 300’s, a couple of Hornets or Avengers, you should absolutely have some good choices to make in terms of what you carry along.

Now, what about when a 5th ship decides to land? We don’t want to have random invisible walls stopping you from landing, but we also can’t just let things be randomly piled in and expected to be able to move through the server-architecture. How we’re planning to handle these cases is by limiting these aspects to a local-system only.

So if you’re the owner of the Endeavor, and your Landing Bay is over capacity, you’ll be given a warning when attempting to plot a Quantum or Jump action, preventing you from leaving until the overage is cleared out. Similarly, if you’re the pilot of that 5th ship and the Endeavor is trying to leave, you’ll be given a clear notice that you’ll need to remove your ship from the Landing Bay shortly.
Ik ga er overigens wel vanuit dat ze rekening houden met size. Dus 2 Medium schepen, of 1 Medium en 2 small of 4 small. Maar dit betekend ook dat een large vessel er kan landen als 't past! Alleen is jumpen dan niet mogelijk.3

Connie Taurus gaat dus niet passen... Wel leuk te zien dat je nu precies ziet waar ze mee bezig zijn :) .
https://robertsspaceindus...tion/Constellation-Taurus
HANGAR READY
Damage States being mapped

[Voor 6% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 09:18]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Snoz Lombardo schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 09:24:
[...]

Waarom pakken ze niet hetzelfde systeem als voor de hangars? Daar kun je ook 3 kleine, of 1 medium, of 1 large ship op een bay plaatsen. Zelfde kunnen ze ook doen voor dit soort modules lijkt me.
Oh sorry dan heb ik 't fout..

Dacht dat 1 Medium 2 Small was.

Dus 3 kleine en 1 medium moet dan gaan. Zal ook de optimale load-out zijn gok ik :P .
Fordox schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 09:26:
Een 980ti trekt de game best soepel :9 alleen heeft ie wel last van sommige delen van de Social module. Maar dat kan ook aan mn Cpu liggen (een 8150 van amd).

En ik eerst maar denken dat de game die nu uit is gewoon aanvoelt als drap want alpha :p
Oeh netjes :P , een GTX980ti... (oh wee als je 'm voor non 144hz 1080p gaming gebruikt )

[Voor 32% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 09:28]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
jojoba007 schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 09:50:
... Voor wat er nu werkelijk al klaar in na 3 jaar ontwikkeling valt mij nog erg tegen.

Maar goed, zaterdag zal blijken hoe ver de vorderingen zijn. Ik hoop zo erg dat deze game gaat slagen. "Hands crossed"!!!
Ik denk dat je 'klaar' beter kan zien als 'uitgebracht'

Want niet 'alles' wat klaar is zien wij direct. Ik denk dat we schirkken als we de volledige scope/lijst van alle projectjes/onderdelen/assets die gemaakt worden zien.

Qua assets is er in ieder geval al een berg af. Zodra we de technische kant werkend zien (van in eerste instantie FPS + Multi-crew) zullen een berg van die zorgen toch wel kunnen verdwijnen?

Hoop zaterdag echt op een overdonderende presentatie!

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Case_C schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 09:59:
[...]

Ik denk dat je 'klaar' beter kan zien als 'uitgebracht'

Want niet 'alles' wat klaar is zien wij direct. Ik denk dat we schirkken als we de volledige scope/lijst van alle projectjes/onderdelen/assets die gemaakt worden zien.

Qua assets is er in ieder geval al een berg af. Zodra we de technische kant werkend zien (van in eerste instantie FPS + Multi-crew) zullen een berg van die zorgen toch wel kunnen verdwijnen?
Dit is inderdaad wel een veel gemaakte verkeerde redenering. Intern zijn er al veel meer assets klaar dan de backers in handen hebben. Dat is wel bewezen ook door de leak een tijdje geleden en ook door de vele technische reports.

Iig zie ik de eerste versie van Baby PU - Large World Map als een zeer belangrijk moment voor de game omdat de meeste core technologie er is (fps, animaties, netcode en later multicrew etc).

En Squadron 42 zal de gemoederen wel moeten bedaren wat betreft dat er echt een game gaat komen.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Fordox schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 11:38:
[...]
Maarrrr mijn huidige gpu was aan het overlijden. En voor in de toekomst heb ik een ultrawide 1440p scherm op het oog
Alleen jammer dat die schermen nu nog duurder zijn dan de GPU...

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
pwacooijmans schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 14:04:
Was iemand trouwens al opgevallen dat in Around the Verse 37 wordt gesproken over een stealth Aegis schip dat waarschijnlijk op Citizen Con gaat worden verkocht? Hint hint.
Volgens mij hebben ze het toch alleen over de Vanguard? Heb een specifieke time-stamp?

Maar meer stealth schepen is alleen maar mooi natuurlijk, momenteel hebben ze alleen een Hornet variantdaarvoor...
Vind alleen wel dat Anvil te weinig variatie kent met enkel de Hornet, Gladiator en Carrack...

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Thisuren schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 15:53:
[...]

Was inderdaad erg interessant om te lezen. Ik kwam op /r/StarCitizen deze ook nog tegen, van 4 maanden geleden, geeft ook een mooi beeld van hoe ingewikkeld de ontwikkeling is en hoe geavanceerd de engine wordt: https://www.reddit.com/r/...ation_decided_to_try_and/

EDIT: Ah, zie net dat hij de post vandaag weer aangepast heeft :D
Ja was wel grappig, ik vroeg die gast of hij die post ff wou updaten. Maar gaat ie nu doen. :D

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
whatupdoc schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 19:02:
Het fps gedeelte wordt binnen 3 weken verwacht?
Hij word als laatste van 3 komende updates verwacht. Eerst large world map, dan multicrew daarna de FPS. Die eerste 'large world' zal ergens rond of na t weekend zijn.

[Voor 10% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 19:11]


 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Tylocke schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 19:10:
[...]


Tsja is lastig te zeggen. Ik had verwacht dat fps eind september/begin oktober zou komen. In ieder geval voor Citizen Con. Nu lijkt het er op dat óf fps samen komt met large world in 1.3 óf dat fps nog wat later komt en dan hopelijk voor eind oktober.


[...]


Ik ging er vanuit dat die eerste 2 samen zouden komen. Ik kan het alleen goed fout hebben omdat ik de laatste anderhalve week niet goed op releaseinformatie heb gelet.
In de laatste AtV is al bevestigd dat Multicrew later wordt toegevoegd aan de Large World Map. FPS blijft denk ik blockers geven, dus vandaar later dan de rest.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
In before lawsuit threat/imminent takedown :+

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Oke 1.3 heeft:

Nieuwe guns; Size 4
Nieuwe Cutlass model??

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Nog 2 dagen, dan is de presentatie al bezig :) .

edit...

oh ja HYPE!

[Voor 21% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 21:20]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Cygnitr0n schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 21:22:
[...]

18:20 ... Die explosie! Holy :D :D
Vergeet die spoiler tags niet! Ik zit pas op 11:30.. :+

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Torrie844 schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 21:29:
[...]


spoiler:
MICHEAL BAY ZOU ZO TROTS ZIJN[...]


Wil je een spoiler tag en spoil je zelf door hem te quoten xD
Heb 'm net gezien :P , beter zetten we 't filmpje hier gelijk op de site!

Inderdaad kippenvel!!!
Laten we nu maar weer normaal doen :P . Anders zitten we zo op deel 5 voor de December Sales..

[Voor 23% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 21:34]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Basekid schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 21:40:
Ook maar die ATV opstarten dan maar...
Beste ATV in jaren!

Heck, nu ik die Caterpillar zo zie.... Kan zomaar zijn dat ik een schip ernaar toe CCU :P

[Voor 21% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 21:45]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Torrie844 schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 21:45:
[...]


Jep.. precies goed qua; hype, content en informatie.

En ik ben eigenlijk heel blij dat DL de interviews doet ipv James Pugh.
Disco doet het echt geweldig :) , goed items en enthiousiasme :)

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Cygnitr0n schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 21:46:
[...]

Wat is er met James gebeurd dan?
Die is weg-gegaan/heeft ontslag gehad bij de reorganisatie in Austin.
En de Tali internal explosions:
Die docking-collar concept is ook eye-opening :D , weet ik eindelijk hoe dat eruit ziet :) .

Die Connie -hoop in de achtergrond zitten dus gedocked aan 1 punt.

Pfff de Caterpillar is echt gigantisch geweldig qua modules en werking ervan...

[Voor 46% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 21:51]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Ik gok wel dat Citizen Con een gigantische boost in funding en backers gaat geven. Behoorlijke hoeveelheid commotie/drama beantwoorden met awesome tech en gameplay schijnt te werken :) .

De hype is iig weer behoorlijk :D .

[Voor 9% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 21:59]


 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Maar als ik Ben goed begrijp is de eerste iteratie van patch 1.3 alleen maar de dev-stream merge en nog niet echt extra content (behalve de S4 guns). Dit maakt alleen de weg vrij voor Large World Map, Multicrew en FPS die er later aan toegevoegd worden. amiright?

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
mac-rolec schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 22:02:
Maar als ik Ben goed begrijp is de eerste iteratie van patch 1.3 alleen maar de dev-stream merge en nog niet echt extra content (behalve de S4 guns). Dit maakt alleen de weg vrij voor Large World Map, Multicrew en FPS die er later aan toegevoegd worden. amiright?
Dat is inderdaad ook hoe ik het interpeteerde. Dus.... 1.3 is de merge van alle dev-streams.
1.3.1 Largeworld map (+ mogelijk Multi-Crew)
1.3.2 Multicrew als die nog niet direct in 1.3.1 zat, anders de FPS
1.3.3 FPS als 't er nog niet in zat.

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Of in ieder geval gewoon wachten tot de FPS daadwerkelijk uit komt :P .

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Nou Tylocke en Snoz (en overige CitCon gangers natuurlijk :) ), je tassie word al gevuld:

[Voor 3% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 23:27]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Cygnitr0n schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 00:01:
Ja die CAT is geen concurrent meer van de Freelancer. Deze staat daar dik boven.

Ben benieuwd of er weer een sale komt met modules.
En gefeliciteerd Cygnit0n, hoop dat je 't CCU systeem cadeau krijgt :) .

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
MichelR67 schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 07:25:
Zou leuk zijn als je van een los schip naar een Package kan CCU.. Maar vrees van niet.

Hoop dat we daar binnenkort wat over gaan horen.
Nee, dit gaat niet kunnen. CCU draait alleen om de romp zelf. Wat wel kan is als je een package hebt, het schip in dat package CCU'en, maar de perks van het package houden (LTI bijvoorbeeld).

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
MichelR67 schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 07:34:
Jammer hoopte dat ik Reliant met LTI zou kunnen CCU naar Package Freelancer DUR.
Ik heb nu een Freelancer DUR package met 3 maanden insurance.
Als dat je enige package is, is dat wel vervelend. (Maar dan ook alleen maar als je er Alpha bij hebt.)

Als je geen alpha hebt, melt je de Freelancer. Voor 't geld van de package haal je een Aurora MR bij een aankomende Anniversary sale. En de overige centen gebruik je om de Reliant een Freelancer LTI van te maken.

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
En de Connie explosion voor wie AtV te lang vind:


De eerste reactie is ook wel aardig :) .
Well I thought there was hope for my 970... I was wrong.
Op naar de GTX1080/GTX990/Fury X Gemini.

[Voor 39% gewijzigd door Case_C op 09-10-2015 08:47]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Torrie844 schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 08:49:
[...]


Pfftt.. GTX1080, nu nog wachten op het prijskaartje :X
Denk AMD FURY X + 150 eu nVidia premium erbovenop :+

Maar je kan niet van 300 GPU's een huis bouwen :+

[Voor 10% gewijzigd door Case_C op 09-10-2015 09:05]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Gurmukh heeft een gast-lezing gedaan op een Uni, en daar z'n werk laten zien. En laten weten hoe de schepen gaan werken!

http://livestream.com/gno...star-citizens-3d-concepts

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
En wat kunnen we gaan verwachten voor facial animation in SQ42?

http://3lateral.com/ werkt tegenwoordig ook voor CIG

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Het kan blijkbaar dus toch :) .


Aardige vergelijking ook qua hoeveelheid personeel tussen studio's, met Bethesda als bekende van Fallout tegenover CIG.
https://www.reddit.com/r/...da_game_studios_only_has/

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Bornhald schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 16:11:
[...]


ik zat door het filmpje heen te spoelen, en op een bepaald moment (rond 33 minuten) werd gezegd dat alle onderstaande schepen in het spel zitten
[afbeelding]

van links naar rechts:
5.2 interieur van iets?
Dus ze vliegen gewoon al met de F8 in de dev-stream.. :/

En die box is een Vanguard module gok ik ;) .

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Bornhald schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 16:17:
[...]


of iets voor de avenger?

trouwens. rond 1u 50m geeft hij ook wat commentaar op de stream...


[...]
Volgens mij is 't ie daar te groot voor? Maar de Avenger is echt een geweldig space-efficient schip :P . Zie de Gladius geen xxSCU meenemen :) .

Ik hoop morgen een berg interessante info weer te zien, die me die laatste weken naar de grotere updates doorhelpt :x

[Voor 13% gewijzigd door Case_C op 09-10-2015 16:21]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
:o
Snoz Lombardo schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 18:45:
Eh oke, er komen duster coats aan:

[afbeelding]

Voor wie ook niet direct wist wat een duster coat is: https://www.google.nl/sea...I06PPhuu1yAIVQtYaCh1vTQpg
Ik wist wat een duster-coat was :D , begreep alleen niet dat ze die in de shop zouden gaan aanbieden! Maar dat is wel redelijk gaaf :) . Hoop stiekum op ook een grijze variant, want bruin past niet bij een evt. hoed 8)

Waarschijnlijk op Reverse the Verse meer info daarover?

[Voor 10% gewijzigd door Case_C op 09-10-2015 19:14]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Snoz Lombardo schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 20:53:
[...]

Vorig jaar was het in LA als ik het me goed herinner. Denk het wel dus. Of in ieder geval in de buurt van een ontwikkelstudio van CIG?
CitizenCon Rotterdam 2016!

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Een paar RTV punten:
 • CCU komt online tijdens CitCon
 • Nieuwe schip schijnt een 'groter' pakket te zijn dan overige schepen?
 • Alle schepen met 3 jaar anniversary garantie!? Volgens Ben

CCU
- [Question News on the new CCU System? Pre or post CitCon?] During Citizen Con
- [Question Will the new CCU system be for only flyable ships] It will be for anything that is on sale. Regardless of it’s flight status


PATCH
- [Question Why did PTU 1.2.1 come out?] It became 1.3 because they merged everything and wanted to have it all together rather than 1.3 being the big one
- [Question What is in 1.3?] It’s the “one patch to rule them all” as Ben says; but seriously it’s a groundwork patch with all the framework for the future

New ship/ Sale
There will be a new ship announced at CitizenCon but have to wait till tomorrow to find out
[Question Limited onsite sale?] No they will not be doing that, anything sold will be available to anyone
- [Question Is there a limited quantity sale tomorrow?] No, Everything is time limited. There will be one package that’s bigger and goes for 48 hours but the rest is for the duration of the event3 Jaar verzekering op alle schepen die dit weekend verkocht worden! Dan zit je met je 2 year anniversary schip :+

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Snoz Lombardo schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 21:03:
[...]

Da's wel een extreem korte sale, "for the duration of the event". Hoop dat bezoekers daar dan ook makkelijk een aankoop kunnen doen als ze dat willen?
Ja rare keuze, dat wordt weer website down. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Ik gok dat het een fout is, en dat alles 48 uur gaat zijn. OF jullie krijgen een bon oid om alsnog dat schip op een later tijdstip te kunnen kopen. Overigens CCU die live gaat tijdens CitCon is ook een geweldig goed idee natuurlijk :) . En risicovol............

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Tylocke schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 21:11:
[...]


Ik smelt mijn Banu dan wel weer gewoon om ;) Of gebruik CCU ...hmmm.

Ik ben nog steeds benieuwd wat ze nou gaan verkopen tijdens CitizenCon
Ja ik ook... en zulke teksten helpen niet..
"There will be one package that’s bigger"
BIGGER? BIGGER? MUST BE A JAVELIN VARIANT!

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Snoz Lombardo schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 21:13:
[...]

Op Reddit zegt iemand:

[...]

Da's beter :)
Dat is mooi om te horen.. maar.. waar staat 'bigger' voor :P .

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Snoz Lombardo schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 21:22:
[...]

En waarom 'package' en niet 'ship' :P
 • Schip + modules?
 • Schip + rover?
 • Schip + kleiner schip á la Constellation?
CR heeft RSI en de Constellation, en Erin was jaloers. Heeft toen ESI opgericht, en is ook met een ship-lineup gekomen.

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Nice :) , maar 4 vragen.. maar behoorlijk indepth qua antwoord. Nu hopen dat het de realiteit dicht gaat raken.

 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Sak3d schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 21:52:
Iemand enige idee of mijn GTX 480 dit nog een beetje gaat trekken? Hoeft niet max. maar om nou te upgraden voor 1 game :+
Het uiteindelijke spel zal je er in ieder geval niet mee gaan trekken :P , maar om nou te verwachten dat een 6+ jaar oude kaart een next-gen spel goed gaat draaien...

Je zal 't waarschijnlijk wel zonder al te grote problemen kunnen opstarten. Maar een update kan ik wel aanraden. Wellicht nog 1 gen wachten?

Snoz Lombardo schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 21:57:
[...]

Hij is wel zwaar ja, maar heb er thuis (100/100 glas) niet zoveel last van gelukkig.


Totaal ongerelateerd aan SC maar toch vet; morgenmiddag zal er boven Manchester een Vulcan Bomber te zien zijn die een (laatste) rondvlucht doet. Hoop dat ik 'm kan spotten!
[afbeelding]

http://www.manchestereven...eater-manchester-10223002
Dat zijn die vliegtuigen geweest die naar de Falkland Eilanden zijn gevlogen toch? Om daar een bomb-run op 't vliegveld uit te voeren?

[Voor 41% gewijzigd door Case_C op 09-10-2015 22:09]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Sak3d schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 22:01:
[...]


Ja, denk dat ik sws wacht op de VR brillen.

Was trouwens wel een fantastiche kaart. 350 euro voor een GPU die 6 jaar later games als Cities Skylines nog gewoon max op 1920x1200 draait O+
Vandaag de dag is dat een stuk moeilijker te behalen, zulke waarde uit een GPU :P . Maar ben je zeker van je stap naar VR? ik heb dat nooit als primaire setup voor gaming gezien, maar meer een gimmick, voor af en toe en niet te lang.


High Res Bengal achter de link:

Spoiler? Meh beetje misschien?
http://i.imgur.com/z3ZUDLa.jpg

[Voor 8% gewijzigd door Case_C op 09-10-2015 22:27]


 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 14:39
Ik zit er nog over te denken :) , waarschijnlijk wacht ik tot vanavond.

Al die activiteit, en vergeten jullie de FPS update?

Ga 'm eerst even lezen.

https://robertsspaceindus...Star-Marine-Status-Update

Ze zijn begonnen met het listen van blockers die de release nog in de weg staan, net zoals met AC gebeurde. Nu moet ik wel zeggen dat dit lijstje totaal niet indrukwekkend is, en ik binnen 2 weken wel die release verwacht.

Blocking Issues

I’m going to start providing a list of the issues that we feel we must fix before we open the tests to backers.

Pistol animations need to be implemented and cleaned up, once we finish the stocked weapon set.
All Armor Types – Taking damage while swapping weapons causes character to lose weapons.
Stocked Weapons clip into the characters face while prone.
Damaging breakable objects causes random objects to move.
Using the Hologram causes a crash.
When pistol is selected user is unable to throw grenades or use gadgets.
All Armor Classes – Characters are missing line art/interior helmet geo/Hud elements.
P4-AR Ballistic Rifle – Rear sight and part of gun vanish when user goes into ADS
ATT-4 Energy Rifle – Rear sight and part of gun vanish when user goes into ADS. (JH edit: I think this one was fixed today – was broken yesterday, though.)
Devastator-12 Energy Shotgun – Rear sight and part of gun vanish when user goes into ADS.
Throwing a grenade can cause a crash.
All loadouts – Sometimes you are unable to shoot your weapon until you cycle through all of the fire modes (press V).
MichelR67 schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 09:39:
Zat ergens een glitch.. Nu wel gelukt.. Weer eigenaar van een Freelancer DUR maar nu met LTI.. :-)
Als er vanavond geen hele geweldige schepen in de verkoop gaan, doe ik diezelfe ruil :) .

[Voor 141% gewijzigd door Case_C op 10-10-2015 11:00]

Pagina: 1 2 3 ... 19

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee