Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

nieuwe pc opstartprobleem

Pagina: 1
Acties:

  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
hi all,

Ik ben voor het eerst een pc in elkaar aan het bouwen. Heb het volgende allemaal aamgesloten:

Processor q6600 quad core socket 775
Moederbord: Gigabyte g41m-combo
Sweex voeding
Msi r6850 cyclone 1gb
2x 500 gb harde schijven 3,5 inch
1x ssd samsung evo 120gb
2x kingston 4 gb

En dat allemaal in een antec isk 600m

Heb volgens mij alles netjes aangesloten. Hij gaat aan maar na 20/30 gaat hij automatisch uit en weer aan. Ik heb verschillende dingen geprobeerd, maar kom er niet uit

Heb hem aangesloten via hdmi op mn tv die geeft wel een singaal door want hij herkent het op de tv.

Kan iemand mij helpen?

Groeten,

Lex

  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
Thanks voor je reactie. Hij valt met 20/30 seconden uit. Zonder beeld oid.

Ik heb deze voeding:

http://nl.hardware.info/p...wer-supply-650w-low-noise

Het enige wat ik nieuw heb zijn het moederbord en geheugen.

Daarvoor werkte alles prima op een asus p5d-vm -do

  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
@daniel geen idee ik kan niet in mn bios oid. Krijg geen beeld kan het liggen aan de hdmi aansluiting ipv dvi?!

@snowwie
Ja staat er op, CMX8GX3M2A1333C9

Snap dat je zegt dat sweex rommel is. Maar het heeft altijd gewerkt. Heb je een tip om te testen waar het mis gaat?

Alvast bedankt!

Groeten

[Voor 25% gewijzigd door Lexv88 op 18-04-2015 17:32. Reden: Aanvulling]


  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
Allright dan gaan we dat maar doen. Vreemd wel dat hij 4 jaar prima heeft gedraaid en dat hij het nu niet trekt. Wat zou de reden kunnen zijn en waarom is dit zon rampzalig ding?

Tips voor een betere voeding?

Groeten

  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
@snowwie bedankt voor je reactie. Alleen hoe kan ik in mn bios komen als ik mn pc niet eens krijg opgestart. Ik ga vandaag even een nieuwe voeding halen. Jullie horen van mij!

Groeten lex

  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
Heb bovenstaande voeding besteld. Morgen is hij er. Ik liep net trouwens een winkel(paradigit) om 5 voor 6 en die wilde mij niet helpen omdat ze gingen sluiten. Stukje service wel van de desbetreffende winkel. Achja het is ook maandag...

  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
Nieuwe voeding gehaald, maar hetzelfde probleem. Zet hem aan. Herkent het hdmi kanaal en valt na 30 second automatisch uit en start hem weer opnieuw op. Vreemd. Iemand suggesties?

  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
Virus kan het niet zijn maar had idd gekund. Geheugen heb ik verwisseld, is het ook niet. Pc ook al los van de kast gebouwd. Hd's ook verwisseld.

Ik zit ongeveer met de handen in het haar ;)

Monitor moet ik zeker checken alleen ook zonder vga moet hij langer aan kunnen blijven dan 30 mag ik hopen

  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
Ja die seasonic. Mooi ding wel. Voelt goed aan. Voeding heb ik er zeker aan :). Inderdaad mn eerste build. Een vriend van me zegt het volgende:

Heb je het vermogen in je bios wel op je settings aangepast? Heb hetzelfde probleem gehad en bij mij zat het in een multiplier/jumper waardoor de processor te veel stroom kreeg

Ik denk dat het daar in zit. Dat moederbord pak 1066 fsb niet standaard, maar je cpu vraagt dat wel.

Klinkt jullie dit bekend?

Groeten

Lex

  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
Hi Snowwie,

Thanks voor je reactie. Dat ga ik vanavond proberen.

Wat wel nog een ding is, als ik de 4pins 12v niet aansluit, blijft de pc wel draaien en valt hij niet uit.
Is dit vreemd? Zelf geen idee namelijk.

Ik houd jullie op de hoogte

  • Lexv88
  • Registratie: april 2015
  • Laatst online: 08-09-2015
Aangesloten alleen op moederbord op monitor maar ook hier geen succes helaas. Geen idee meer.

Kent iemand toevallig iemand een tweaker in amsterdam waar ik hem naar toe kan brengen? Uiteraard tegen een vergoeding.

Groeten,
Lex
Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True