Toon posts:

[Versio] Ervaringen & Discussie - Deel 2 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2
Acties:

Onderwerpen

http://tweakers.net/ext/f/IwFd6Bc0WMGFOamUa2j5fT8h/full.gif


Versio webhosting, ervaringen, reviews en meer

Versio staat bekend als goedkope webhosting partij voor o.a webhosting, resellerhosting, domeinnaam registratie, cloudVPS en meer. Juist door de goedkope prijs is het een interessante webhosting partij voor diegene die goedkoop een webhoster zoekt en zijn website hosten wil. Het doel van dit topic is ervaringen delen. Het vorige deeltje tikte bijna de 1000 posts aan dus het is tijd voor een deel 2. :)

Kwaliteit versio

Over de kwaliteit verschillen de meningen. De ene zegt dat versio relatief slome servers heeft en support dat niet beargumenteren kan. De ander is tevreden want het hosten van een statische website vergt natuurlijk bijna niets. De support kaart nagenoeg met regelmaat aan dat zij last hebben van DDOS aanvallen.

Wat wel zo is is dat bewezen, de servers van Versio vaak aan overselling doen. Dit houdt in dat op 1 fysieke machine enorm veel gebruikers kunnen worden geplaatst. Hiermee is het technisch mogelijk om meer dan 2000 websites per machine te hosten. Mensen die de hostingwereld wat beter kennen en met name ingaan op technische achtergrond, weten dat zoiets niet gezond kan zijn.

Een server heeft een bepaalde limiet aan handelingen, geheugengebruik, en hoeveel bezoekers het tegelijk af kan handelen. Doordat je met meer dan 2000 websites actief bent, kan het voorkomen dat een website langzaam wordt of zelfs niet bereikbaar. Mijn ervaring is is dat de support van versio relatief snel en gemakkelijk tickets oppakt en inhoudelijk ook goed beantwoord en / of verhelpt.

Prijzen versio webhosting

Versio hanteert goedkope prijzen voor webhosting. Voor een actueel overzicht kan je het beste naar de website van versio zelf surfen. Met name registratie van domeinnamen zijn opzich interessant, mede omdat je werkt met levels. Heb je tot minder dan 100 domeinnamen? Dan is je level status 1. Groei je door naar 500 domeinnamen? Dan kan je een level 5 status verwachten waarbij korting wordt geboden op registratie, verhuizing of vernieuwing van je domeinnamen. Deze info vind je tevens op de website van Versio terug.

Zo is het mogelijk naast webhosting ook resellerhosting af te nemen. Er is ook een feature voor mensen die serieus veel opslag en / of verkeer nodig hebben. De prijs is hier dan ook naar. Als extratje bij de wat grotere paketten ontvang je elke maand gratis extra opslag en / of dataverkeer.

Uptime versio

De uptime van versio wordt gegarandeerd op 99.9% met uitzondering van downtime. Als versio eruit ligt, dan antwoord support van versio dat het vaak gaat om een DDOS. Wij kunnen helaas niet zien of dat nu waar is of niet. Wat wel zo is is dat er in het verleden met regelmaat overlast te ontdekken was bij versio, en dat hierdoor sites eruit lagen. Mijn ervaring met het melden van een trage of niet bereikbare website was in orde.

Geadvanceerd...

Ben je van mening dat de server waarop je staat echt traag is? Dan kan je relatief eenvoudig via directadmin (uitgaande van een resellerhostingpakket) controleren hoe 'vol' jouw server staat. Log in op je panel, en klik bij "extra features" op "System information". Hier zie je een klein overzicht met status op een server, en belangrijker, geheugengebruik:lolol @ mysql status :D Zolang de swap memory niet extreem in gebruik is zit de performance van een server meestal wel goed. Linux neemt enorm veel geheugen bewust in beslag, omdat het deze inzet voor caching. Het niet gebruiken van vrij geheugen zou zinloos zijn op een server, en caching via het geheugen is 100x sneller dan traditionele storage of harde schijf opslag. Als je een pagina terug gaat, en weer naar "extra features" gaat en vervolgens optie "nameservers", kan je hier een indicatie krijgen van hoeveel users er op een machine staan:Voor een shared webhosting en / of resellerhosting is dit een normaal beeld. Elke webhoster kan tussen de 200 en 1200 users per machine 'hosten' afhankelijk van hoever de hardware dat ook toelaat. Er zullen ongetwijfeld ook inactieve users staan, dus een echte harde cijfer is het niet. Als je van mening bent dat je machine traag is kan je vanuit versio control panel een verhuizing aanvragen naar een andere machine.

Overige info

Versio accepteert in de regel alle vormen van websites (Normaal, adult, etc) met in achtneming van de nederlandse wet. Ook is de verantwoording van het bijhouden van je website (Denk aan wordpress of joomla) jouw verantwoording. Wanneer je website gehacked wordt (dit komt voor) en je website overlast geeft op de server of globaal door deel te nemen in een botnet of spammen, dan wordt je suspended. Dat mag versio doen omwille stabiliteit en / of reputatie op hun server(s). Het is raadzaam je website up to date te houden. Gebruik je wordpress? Check de volgende plugins in acht die je website niet alleen veiliger maken maar ook sneller:

Wordpress super cache = Zet je wordpress om naar een statische website, sneller en enorm uitgebreid. Zie hier voor een tuturial

Wordfence = Malware scanner, en biedt de mogelijkheid een site te herstellen naar originele bestanden.

WP Denyhosts = Anti-bruteforce plugin, deel wereldwijd 'slechte ip adressen' die bruteforce's proberen.

Voor niet wordpress of joomla sites zijn er tips je website te versnellen. Dit heet caching en verloopt meestal via htaccess / apache. Een handige site met uitleg versnellen htaccess staat wat zinvolle info in. Kortweg plak je deze info in je '.htaccess' in de public_html van je website. Versio accepteert deze settings ook. Krijg je een 500 foutmelding? Haal dan de door jou geplaatste instelling in je htaccess weer weg en check waar het misgaat. Ook server foutmeldingen (Web error log) kunnen raadzaam zijn.

Tot slot

De prijs is de voornaamste reden dat men kiest voor Versio. Met name de registratie van domeinnamen zijn spotgoedkoop. Ook voor verlenging dus. Zie voor een tabel de website van versio, op dit moment hebben zij een actie voor .eu 0,99 cent de registratie.

Er zijn users geweest die een incassobureau van Versio hebben gehad. De algemene voorwaarden van versio zijn duidelijk. Wees tijdig met het opzeggen of laat openstaande rekeningen niet uitlopen. Zorg ook dat email van versio ten alle tijde gewhitelist, om te voorkomen dat je laatste herinneringen mogelijk niet ontvangt.

Als je een issue hebt met je website, is het raadzaam de FAQ van versio eerst door te nemen. Kom je er niet uit? Open dan een ticket, en onderbouw duidelijk waarom je denkt dat je website kuren vertoont. Ook kan het topic worden gebruikt voor algemene nieuwsberichten, meldingen en / of issues. Happy posting. :Y)

[Voor 23% gewijzigd door Equator op 01-05-2018 07:07. Reden: referral verwijderd]

M'n magische bol werken.

Marzman schreef op zondag 29 maart 2015 @ 18:53:
2000 domeinen zoals in jouw geval zou ik toch liever geautomatiseerd betalen.
Versio biedt geautomatiseerd betalen ...
uknowSam schreef op zondag 29 maart 2015 @ 18:58:
[...]

Maar als iemand een een tip heeft om mijn site in het ram te laten blijven hoor ik het graag :)!
http://www.limecanvas.com...ing-caching-and-htaccess/ > hier staat wat zinvols over caching met htaccess. Je zou bijv example 3 in je htaccess kunnen knallen:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<ifModule mod_headers.c>
# Turn on Expires and set default expires to 3 days
ExpiresActive On
ExpiresDefault A259200
 
# Set up caching on media files for 1 month
<filesMatch ".(ico|gif|jpg|jpeg|png|flv|pdf|swf|mov|mp3|wmv|ppt)$">
ExpiresDefault A2419200
Header append Cache-Control "public"
</filesMatch>
 
# Set up 2 Hour caching on commonly updated files
<filesMatch ".(xml|txt|html|js|css)$">
ExpiresDefault A7200
Header append Cache-Control "private, must-revalidate"
</filesMatch>
 
# Force no caching for dynamic files
<filesMatch ".(php|cgi|pl|htm)$">
ExpiresDefault A0
Header set Cache-Control "no-store, no-cache, must-revalidate, max-age=0"
Header set Pragma "no-cache"
</filesMatch>
</ifModule>


En eventueel wat spelen met de expires-tijdstip. Gebruik bij joomla een dynamisch naar statisch plugin en je zit aardig dicht in de buurt ermee.

M'n magische bol werken.

Storage is gewoon druk, overvol, bezet. Zal vast ook wel per user een I/O limit zijn ingesteld.

Als je dat met 900 andere users op 1 machine deelt... 8)7

M'n magische bol werken.

Je zou ook gewoon een ticket kunnen overwegen?

M'n magische bol werken.

Meld je website dan eens aan op startpagina's, zorg dat je wat bezoekers binnenhaalt. Website is er toch ook om bekeken te worden? :D

@mcDavid... Het eerste de beste bedrijf die mij toegang ontzegt aan de hand van een support ticket kan een advocaat op z'n dak verwachten. Het lijkt mij onnemelijk dat je gebanned wordt omwille het stellen van een vraag. Zal wel meespelen hoe jou reactie tov support is geweest.

M'n magische bol werken.

Nou, ik weet wel wat manieren. Mail andere site beheerders eens en vraag om een linkruil. Zet desnoods je website URL in je signature, altijd tweakers die uit interesse klikken enz.

M'n magische bol werken.

As you go you learn. ;) Dit is iets dat veel hosters doen, het cachen van actieve sites, en de wat mindere op de achtergrond zetten. Het deelt de resources die een server heeft op een goede manier. Wil je ook met de trein mee moet je wat bezoekers binnenharken.

Het valt mij wel op zodra je een site optimaliseerd met o.a coding en caching, dat het ook op versio relatief snel zal draaien. Maar je merkt wel het verschil tussen versio en een wat duurdere host. Versio doet op drukkere momenten er wat langer over.

M'n magische bol werken.

Zoals eerder verteld, wehosted.nl biedt ook goedkope hosting aan, mischien dat je het daar proberen kan. Ik zou het gooien op meer bezoekers binnenhalen, caching inschakelen enz. :)

M'n magische bol werken.

mcDavid schreef op zondag 29 maart 2015 @ 21:09:
[...]

Bij een normale hostingpartij hoeft je site echt niet in het RAM te staan om datsoort accesstimes te halen.


[...]
Nee dat doet apache automatisch... bestanden die niet vaak worden opgevraagd hoeven ook niet in de cache te staan.
Voor die paar stuivers? Snap best dat Mabili dat destijds niet gedaan heeft maar gewoon opgestapt is.
Ook hier, common dat iemand na 10 foutieve inlogs in de firewall wordt gezet. Dat komt vanuit Config server & firewall wat standaard bij een centos / linux distro meekomt. Niet versio z'n schuld. Log 10x verkeerd in op je directadmin scherm en hetzelfde gebeurd je ook. Gebeurd bij elke hoster.

M'n magische bol werken.

Toen ik ervaarde dat een website aan de trage kant zat, en daar een support ticket voor opende, loste ze dat probleem op en de website is een stuk sneller dan voorheen. uknownsam kaart zelf al aan dat hij niet over voldoende bezoekers beschikt om in de cache te geraken. Lijkt me voor de hand liggend dat je of meer bezoekers probeert binnen te halen (Waarvoor heb je anders een website?) of gewoon verkast naar de 50 cent per maand hosters eerder aangegeven in dit topic.

Een hoster afbranden omdat je zelf 10x verkeerd inlogt lijkt mij onterecht, omdat het niet versio is maar de software die dat doet en op foutieve inlogs triggert in 5 minuten tijd.

Ik heb zelf ook managed dedicated servers en ja daar komen dagelijks tal van berichten aan voorbij met foutieve inlogs. 95% daarvan is ruis, pogingen tot bruteforce aanvallen en een kleine 5% legitiem 'onbedoeld'.

Je betaald 0,50 cent per maand voor het goedkoopste pakket. Wat verwacht je nou? Weet je wat het draaien van hardware aan stroom kost, of een rack in beheer in een datacenter kost? Zorg voor wat bezoekers en je probleem is opgelost. Dat ze mij wel bereidwillend helpen is mogelijk omdat ik niet meteen op het forum ga platbranden over hoe kut de support wel niet is. Ik doe m'n huiswerk en zorg voor een ticket met onderbouwing. Mischien ben ik wat interessanter voor hun omdat ik jaarlijks meer in het laatje breng dan menig 50 cent webhostingpakket.

M'n magische bol werken.

Gast, stuur dan wat bezoekers, dan heb je dat probleem niet meer. Of verhuis je website gewoon. Ook op een andere hostingpartij zal je buiten de cache vallen, en nog afhankelijk zijn van hoesnel de storage de website voor je op kan halen.

M'n magische bol werken.

Het is al eerder uitgelegd, er is sprake van overselling. En juist doordat dat gebeurd staat zo'n server tot aan de nok toe vol met sites. Hoe voller, bezetter en vooral drukker, hoe meer dan ten koste gaat van latency en / of tijden om een pagina te openen. Volgens mij staat er een optie om je site te verhuizen als je denkt dat je op een drukke server staat.

Het instellen van cache zorgt ervoor dat je bij de eerste hit, alle bestanden aan gaat bieden bij de bezoeker, zodat als hij terugkomt, bestanden van zijn apparaat, pc of laptop worden geladen en hiermee overhead vanaf de server wegneemt.

Denk aan CSS, images, javascripts enz. De laadtijd versnel je hiermee aanzienlijk en hoef je niet bij de tweede request opnieuw van de server alles weg te halen.

Snap je waar ik heen wil? Als je een dynamische website zoals wordpress hebt, dan heb je met zo'n plugin zoals zencache een feature dat je al je website gegevens in een berg statische bestanden kunt zetten (Gewoon html, zonder alles opnieuw dynamisch op te halen) wat een website aanzienlijk versnelt.

Ik kijk niet vreemd op hoor van hosting van 50 cent of 4 euro per maand. Het komt ook niet in je op ofzo waarom anderen wel duurder zijn? :> Als het 8 seconden nodig heeft dan zou ik de boel daar ook weghalen of verplaatsen als ik er met de support niet uit zou komen. Je wil niet weten wat ik jaarlijks kwijtben aan server(s) en / of goede stevige resellerhosting... :D Versio is lunchgeld.

Een website bouwen en hosten is makkelijk, het afstemmen en finetunen is een tweede zaak en vergt een beetje technische kennis. Maar de winst is merkbaar en ook jouw website kan het beter doen bij een goedkope webhosting partij.

[Voor 3% gewijzigd door Jism op 29-03-2015 22:41]

M'n magische bol werken.

mcDavid schreef op zondag 29 maart 2015 @ 22:41:
[...]

Dat is prima te snappen als je leest dat ze mensen die negatieve reviews plaatsen chanteren door ze op blacklists te zetten, korting geven aan mensen die positieve reviews plaatsen, en op hun eigen fora alle vormen van kritiek klakkeloos verwijderen zonder er op in te gaan. Voor meer dan genoeg voorbeelden: Zie vorige topic.
Zal allemaal best, maar ik heb die ervaringen niet. Ik zie alleen een aantal servers die overvol staan, en common knowledge dat men afschuift op versio en niet wat eigen onderzoek doet. Het is makkelijk een andere partij de schuld te geven. Als de websites die ik draaide eruit zouden liggen dan zou ik ze wijzen op downtime, en of ze daar op reageren moeten.

Je moet ook niet verwachten dat je voor de prijzen die versio vraagt voor reseller of webhosting dat je daar top service voor terug kunt verwachten. Of dat je daar letterlijk 99.9% uptime kunt verwachten of op een server zit die altijd snel zal zijn. Ik ben er ook van overtuigd dat er genoeg lui bij zitten die overal wordpress sites op kwakken zonder enige optimalisatie(s) en daarmee de load gigantisch hoog maken. Wat doet versio? Die capt gewoon de IO per hele user, en dan mag je gewoon een x percentage van de beschikbare resources gebruiken. Als je dan slim bent benut je vormen van caching op waarop je het maximale eruit haalt.

Ook bij andere hostingpartijen geldt dat wanneer je overlast veroorzaakt, je eruit wordt gezet. Log je verkeerd in 10x, krijg je ook een ban. Versio is ook niet verplicht support te bieden op een gehackte website wanneer die deelneemt in een botnet of spam-machine. Jij neemt hosting af, tot hier en niet verder.

Overigens is er niks mis mee met marketing waaronder het schrijven van een recensie in ruil voor een gratis domein. Want er zijn legitiem ook gebruikers tussen die wel tevreden zijn over de hosting, en niet een bak delen die overvol staat (Zoals ik dus). Dat je er gebruikers tussenhebt zitten die wel een review schrijven voor een gratis .nl , tja. Een beetje je huiswerk doen (staat wat info in de startpost) en je kunt ook je website beter krijgen.

[Voor 4% gewijzigd door Jism op 29-03-2015 22:57]

M'n magische bol werken.

Is 5% echt een schokkend bedrag?

Laten we uitgaan van het duurste webhostingpakket, a 47,88 incl per jaar.

Het vervolgjaar zou 50,27 gaan kosten (+ 5%) en dat jaar erop 52.78. Een derde jaar 55,49.

Je hebt daar 15GB opslag en 200GB traffic per maand voor terug (+ 90MB Extra / + 1.2GB storage extra per maand), 100 domeinnamen.

Ik kom bij andere, populaire webhostingpartijen, geen specs zoals bovenstaand tegen voor hetzelfde geld. Integendeel, die zijn wat prijziger, zeg maar gerust richting de 110 tot 130 euro per jaar. Ik trek nu 3 populaire hostingbedrijven naar voren zoals yourhosting, antagonist en hostnet.

Dan de domeinnamen, op de website staat een handig overzicht met prijzen, ik vind ze bij andere partijen echt niet goedkoper hoor, zelfs niet bij aangesloten SIDN partners. Ik weet niet hoe ze het doen maar de prijs is wel gunstig. Zeker als je meer dan 2000 domeinnamen in wilt brengen. Enige nadeel, het bulk registratie werkt niet zoals het zou moeten maar so be it.

Over 3 jaar tijd vind ik een verhoging van 7,61 geen wereldschokkend bedrag. Je hebt toegang tot support (die ook betaald moeten worden lijkt mij) en je hebt webhosting wat je bij andere partijen niet goedkoper vinden kunt 8)7

Stabiliteit c.q snelheid is een ander verhaal als je op een drukke server staat, maar ook hier zijn middelen voor om hier iets tegen te doen.

M'n magische bol werken.

Ik heb gisteren inhoudelijk ook al op je bericht gepost, maar je herhaalt jezelf elke keer, chantage, omkoping, traag, instabiel etc... Waarom ontdek ik die dingen niet bij versio? Ik maak een ticket aan en deze wordt binnen 24 uur opgelost. Website weer snel, was dat zo moeilijk?

Nee ik werk niet voor versio. Van m'n leven niet. Ik heb vroeger ooit in de hosting gestaan, ook een half rack mogen beheren. Nou spannend hoor. Maar ik weet dat er misstanden zijn die eindgebruikers bij de hostingpartij neerleggen wat niet waar is of waar kan zijn, en dat je door zelf wat huiswerk kunt doen ook een hoop zelf op kunt lossen. Die tips zijn al eerder gegeven.

M'n magische bol werken.

Exact. You get what you pay for. En met betrekking tot het schrijven van een positieve review met als beloning een domeinnaam is gewoon marketing. De eindgebruiker besluit hier een review te schrijven, versio zet ze niet daartoe. Dat hun klanten ijverig op een gratis .nl domein zitten te wachten ....

M'n magische bol werken.

Ik heb een degelijke startpost met info geschreven, behoorlijk wat input en effort erin gezet, op z'n minst mag ik daar iets in ruil voor terugvragen lijkt mij, zeker als het om de reputatie van versio gaat (zo blijkt in dit en vorig topic). Het lijkt wel een wespennest hier man.

M'n magische bol werken.

Andere hostingpartijen adverteren ook met prijzen eerste maand, kleine lettertjes dat het om een actietarief gaat op waarop de volgende maand meer in rekening gebracht wordt. Niets nieuws onder de zon.

M'n magische bol werken.

Nee dat is lekker om op ISPGids te gaan bladeren, te selecteren op prijs / kwaliteit / review verhouding om erachter te komen dat de geboden prijzen voor webhosting om een actietarief en niet de daadwerkelijke tarief gaat. 8)7

Je krijgt bij versio dan toch ook exact waar je voor betaald het eerste jaar? Je kunt na een jaar gewoon opzeggen hoor. Of switchen van klantnummer bijv. Of voor lief nemen dat je voor 2,39 (Twee euro en negenendertig cent) extra betaald het vervolgjaar.

Like, serious.. waar hebben we het over gasten. Alle belangrijkste punten staan in de AV vermeld. Wedden dat je die bij andere hosters ook tegen zult komen? Of een boeteclausule wanneer je overlast veroorzaakt etc..

Echt, het geld dat ik kwijt ben per jaar bij Versio is peanuts in verhouding met een dozijn managed dedicated servers. 2,39 euro per jaar is 20 cent per maand! En nog krijg je extra daarbij....

M'n magische bol werken.

Ik denk wel dat het los zal lopen met die prijzen.

Klanten die webhosting bestellen en daadwerkelijk doorgroeien in hun 'needs' zullen echt niet meer met het goedkoopste pakket blijven maar juist willen uitbreiden. En de eendagsvliegen zullen de hosting binnen een jaar alweer hebben opgezegd.

Ook andere hosters stunten met prijzen die voor de actieperiode geldt, ook bij transip (Zie bladeVPS bijv, of domeinnaamregistratie, registratie vs verlenging bijv). De maand daarop of het jaar daarop is de prijs soms wel 40% duurder.

10% op 6 euro is 60 cent ...

M'n magische bol werken.

Als die prijsstijging je niet bevalt, kan je toch ook gewoon vooruit inkopen?Vertel mij eens waar jij een 60 maanden contract kunt vinden met die specs voor die prijzen.

Wil je echt absolute uptime? Nou dan staat op de website een mooie link LINKS in het tabel met daarin 100% uptime garantie. Dat kost iets meer, maar dat schopt natuurlijk tegen de schenen hier van de krentedraaiers die voor 6 euro voorop willen zitten en nog eisen gaan stellen ook.

Bij Transip is hetzelfde aan de gang. Het eerste jaar voor een .nl domein 3,99, bij verlenging gewoon de volle mep. Wil je ook transip aansprakelijk gaan stellen dat het domein het vervolgjaar bijna 50% duurder is? Ja de tab actie staat vermeld maar op zo'n plek dat je 'm bijna niet ziet.

Je kunt bij versio na een jaar gewoon ontbinden. En wat nou ja maar dan moet ik alles overzetten .... Het is gewoon 1 druk op de knop in directadmin, een .tar.gz downloaden, die uppen op je nieuwe hostingomgeving, klik op restore, nameserver of A record wijzigen, klaar is kees. Heb jij je 6 tot 10% korting ook weer in eigen zak gestoken ... krent. :')

Ik ben relatief tevreden over de hosting, support. Ik stel geen eisen, want ik hoef niet veel te verwachten. Datzelfde geldt voor de websites die draaien bij versio. Voor basic shit is het prima. Als je tips zoekt om je website te verbeteren, te versnellen, is bepaalde uitleg in de startpost zinvol, want het kan ook nut hebben nut.

M'n magische bol werken.

Hoeft ook niet. Je kunt je beklag hierover gewoon bij versio doen of als het daar niet lukt een kort geding spannen. Zo dring je ook af dat versio het wel op de juiste manier zal moeten vermelden.

De prijsstijging kan je ook gewoon afkopen door meerdere jaren vooruit te betalen. Ik snap ook niet waar je je druk over maakt van een hostingpakket dat geen drol kost in verhouding met andere partijen.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Ticket aanmaken, komt nog wel eens voor dat de stats niet meer bijwerken.

Anders kan het zijn dat vanuit Directadmin zelf besloten is de support op webalizer te staken. Dat hebben ze voorheen met Awstats ook gedaan, die 10x beter was dan Webalizer.

Dat stomme webalizer meet een hit ook vanaf het hoofddomein naar een andere pagina als refferer.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Is webalizer niet klikbaar? Anders het domein aanvinken, en dan rechtsonder de stats link maken.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Ja hij maakt een snelkoppeling, bijv /awstats/ of /stats/ , je moet de website ook bezoeken gevolgd met /awstats/ of /stats/ om zo wat statistieken in te kunnen zien.

Je kan het ook met een wachtwoord beveiligen, echter moet je daarvoor de filemanager in en klikken op protect op het behorende mapje.

M'n magische bol werken.

Waarom zit je in DNS beheer als je schrijft de nameservers om te zetten naar die van Cloudflare?

Heel DNS settings bij versio worden genegeerd zodra je de nameservers omzet.

M'n magische bol werken.

Idd, even 'resetten' en vervolgens opnieuw doorvoeren.

Aan een whois controle kan je checken of ze doorgevoerd zijn of niet. Ik heb er nooit problemen mee gehad bij Versio. Wat ik wel weet is dat DNS beheer gewoon niet werkt als je de nameservers extern gaat zetten.

M'n magische bol werken.

Versio timmert aan de weg:

https://www.secure.versio.nl/customer
Versio heeft vorige week de uitgaande e-mail filtering van SpamExperts in gebruik genomen op alle webhosting en reseller hosting servers.

Dit betekent dat e-mails die verzonden worden vanaf een webhosting of reseller hosting account van Versio, eerst via servers van Versio gecontroleerd worden op spam en virussen voordat ze definitief worden verzonden naar de geaddresseerde(n). Indien een e-mail spam is of een virus bevat, dan wordt de e-mail in quarantaine gezet en niet verzonden. De filtering moet voorkomen dat IP adressen van webhosting en reseller hosting servers op blacklists komen te staan van spamfilters.

E-mails die verzonden worden door gebruikers op de webhosting en reseller hosting servers worden via automatische algoritmes gefilterd op servers die in het bezit zijn van Versio met software van SpamExperts. Het aantal blacklists van de webhosting en reseller hosting servers is sinds ingebruikneming van het filter fors afgenomen. Dit zorgt er voor dat e-mails die verzonden worden vanaf een Versio webhosting of reseller hosting account vrijwel nooit meer gemarkeerd wordt als spam of ongewenst.
Ze zijn de servers ook aan het migreren naar PHP 5.5. Beide zijn een verbetering ansich. Vooral dat email gebeuren, zo is de kans dat jouw email account of IP in een blacklist komt aanzienlijk kleiner.

Dus.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Ik ben wat wezen spelen met een degelijk, caching plugin voor wordpres, en heb eindelijk wat gevonden dat ook bruikbaar is op versio. Sterker zelfs; het versnelt je website aanzienlijk 8)7

Wat uitleg:
Basically when Apache gets a request for a page on your blog, it fires up a PHP process, PHP takes the human-readable WordPress code and compiles it to something the server can then run and then that talks to MySQL, etc etc. This happens every time a page request is made, and this is horribly inefficient.
Op servers van versio is dat natuurlijk 'vragen' om problemen, want een beetje load zorgt er al voor dat je website zo traag als stront wordt. Ik heb accestimes voorbij zien komen van 7 seconden ( 8)7 ) om puur een frontpage op te kunnen starten van wordpress op versio.

De plugin van wp super cache is een all-in-one caching plugin, die van je hele website een statisch pakket maakt. Dit haalt de overhead een beetje weg wat vermeld staat in bovenstaande uitleg. Het voordeel is is dat je website vele malen sneller zal zijn, maar er een side-effect is zoals vertraagd verwerken van 'comments' op bijvoorbeeld een artikel. Iemand die geen reactie mogelijkheid heeft op z'n wordpress site heeft dat ook helemaal niet nodig. Ik zal de meest ideaale configuratie voor Versio hier neerplempen:Zorg eerst dat je de plugin van wp super cache geinstalleerd en geactiveerd hebt. Je moet mogelijk enkele dingen rechten toe gaan wijzen zoals /wp-content/, wp-config.php en .htaccess (eenmalig, 777, hierna kan het terug naar 644 en voor /wp-content/ op 755). Als alles goed staat kan je bovenstaande optie probleemloss aanvinken en opslaan.Klik nu op advanced, en kies voor optie 1, mod rewrite (snelste, meest effectieve). Vink vervolgens "Compress pages" (optie 1) aan en "dont cache pages for known users" anders krijgt een bezoeker een admin bar in beeld die per ongeluk mee gecached wordt - de rest hoef je niets mee te doen, scroll iets naar onderen en klik op update status.

Let op: Gzip was populair terug in de dagen van 56k6 tijd, en zal op drukke servers alleen nog maar meer 'load' geven waardoor het langzamer wordt. Gebruik gzip alleen wanneer je dat echt denkt nodig te hebben.

Nu de magic trickPreload houdt eigenlijk in dat het al je pagina's, posts, tags en dergelijk op zal slaan als 'statische html'. Dit is vele malen sneller te 'serveren' dan het iedere keer opnieuw aanroepen van een dynamische pagina. Op een snelle server maakt dit weinig uit, maar op versio is het het verschil tussen bruikbaar en onbruikbaar. :+ Vink beide opties aan, en stel qua tijd ongeveer 960 minuten in. Als je site vaak wordt gebruikt in het actueel houden van content, dan kan je het aantal minuten iets terugschroeven.

Klik nu op update settings, en ram preload cache now in. Test je website snelheid nu maar eens vergeleken met dynamisch vs statisch.

Het preload heeft 1 nadeel; voor bijv blog comments kan het zijn dat deze pas verwerkt worden na de update ronde van bijv 960 minuten. Ook een webshop kan tricky zijn bij het plaatsen van nieuwe items of het bewerken ervan. Voor sites die eigenlijk set & forget zijn is zoiets als dit ideaal. De snelheid gaat omhoog, versio heeft minder zwaar belaste servers ( ;) ) en het is ook prettiger voor bezoekers.

[Voor 3% gewijzigd door Jism op 29-06-2015 06:44]

M'n magische bol werken.

Wp cron handmatig uitschakelen via wp config en deze met een manual cron instellen scheelt ook. Het schijnt dat per wp bezoeker er steeds een cron gestart wordt.

M'n magische bol werken.

Waar denk je dat zo'n cronjob cycle uit bestaat?

CPU > DB > CPU > Apache

Het blijkt dus dat Wp-cron elke keer per bezoeker aangeroepen wordt op een wordpress website, by default. Ook als je dus caching ingesteld hebt. Check je apache logs maar eens na (Of teminste apache status pagina als je die hebt). Iedere keer zie je dit voorbij komen:

code:
1
POST /wp-cron.php?doing_wp_cron=randomnummer


Trek je die eruit, en stel je het handmatig in (Een set & forget website heeft wellicht 1x per dag maar nodig) en dan zal ook dat schelen in de snelheid. Tja versio... je moet het doen met de riemen die je hebt daar. :P

M'n magische bol werken.

Aanvallen op wordpress (Hoevaak zie je wel niet POST Wp-login.php in je logs voorbij komen?) gebeurd onwijs vaak. Ik denk dat grotendeels de hoge load bij versio hier ook aan te danken is.

Ik heb sinds kort een script op root niveau dat de apache status elke 30 seconden controleert, en zodra het minimaal 5 connecties naar wp-login.php of xmlrpc.php ziet dat het dan gelijk het IP blokkeert via CSF B)

Het voordeel? Alle spambots met geautomatiseerde rotzooi wordt eruit gefilterd en in de blacklist gezet. Op langere termijn wordt het dan ook heel erg rustig op je wordpress site.

Echter is zoiets alleen mogelijk voor OF een eigen VPS / Dedicated. Zulks kan je niet op een shared bak installeren tenzij versio dat zelf doet.

Script wat ik heb hebben vele interesse in. :)
yannickie111 schreef op donderdag 16 juli 2015 @ 20:04:
Ik heb niet gecontroleerd of dit al vaker voorbij is gekomen in dit topic, maar:
http://www.versio.nl/59-w...pakket-jaarlijks-verhoogd

Whut?!
Dat nieuwe klanten voordeeltjes krijgen is algemeen bekend, maar bij versio gaan ze een stapje verder door bestaanden/loyale klanten te naaien door elk jaar een hogere prijs te vragen. |:( |:(

De helpdeskmedewerker gaf geen antwoorden, alleen "zo heeft de eigenaar het bedacht". Voor vragen kunt u terecht bij de chat (daar was ik).
Wat een onzin.
Gegeven advies klopt dan toch ook? Koop gelijk voor een aantal jaren in om het voordeligste eruit te halen. En wat is maximaal 5% stijging bovenop de bestaande hostingprijs? Die disussie is hier of in het vorig topic al eerder aangehaald. Het gaat om een paar luttele dubbeltjes.

[Voor 37% gewijzigd door Jism op 23-07-2015 23:29]

M'n magische bol werken.

CSF checkt alleen SSH, FTP, Imap / Mail, directadmin en dergelijk als 'bruteforce' attempts. Niet /wp-login.php of xmlrpc.php. Daar is waar het met een aanval, op hoge load kijken komt. Als een gehackte server loopt te hakken op 1 van die 2 url's dan gaat je server met genoeg connecties gewoon onderuit.

CSF op connectielimiet is wel oke maar het stopt bovenstaande niet. Iemand kan met 1 thread ook 'heel snel' de ene na de andere user/pass combo met een bruteforce gaan rammen. Mijn script was niet feilloos, want iemand die aan de voorzijde van je website inlogt (Dus wp-login.php?blaat ) omzeilt dat. Maar dat was snel opgelost door gewoon alles met een string na wp-login.php? aan te pakken B)

Blijkbaar omzeilt het ook wordfence, met een login limit. Alles op wp-login.php? kwam er gewoon aan voorbij....

Het klopt dat veel gebruik maakt van ajax vanuit wp-admin. Dat is dus ook het 'nare' eruit... ook al schrijf je plugin writers aan met haal dat er aub uit want $args .. doen ze niet.

Het script is net 5 a 10 regels, en vergt root access met toegang tot een apache status pagina, plus cronjob om de 30 seconden. Die vist dan alle POSTS op uit apache status naar wp-login.php en xmlrpc.php, als meer dan 5x dat wordt gevonden met 1 ip adres in een bepaalde tijd > Csf. Geloof me maar dat het werkt. Krijg ook netjes een mailer:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
Connecties: 5

190.101.77.238: Array
(
  [0] => Adding 190.101.77.238 to csf.deny and iptables DROP...
  [1] => DROP all opt -- in !lo out * 190.101.77.238 -> 0.0.0.0/0
  [2] => LOGDROPOUT all opt -- in * out !lo 0.0.0.0/0 -> 190.101.77.238
)


Edit: je merkt soms echt een verschil tussen het laden van een wordpress site en een 'gewone' met mysqli in elkaar geprakte website.

[Voor 15% gewijzigd door Jism op 24-07-2015 07:57]

M'n magische bol werken.

Ik zie geen heil in een gratis .eu domein, dus bij deze:

code:
1
CELEBRATE-EU-WITH-Jeroen-EYAQCZM


Gebruiken bij registratie ^

M'n magische bol werken.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Nice. Nog geen 0.3% load op een wordpress site met meer dan 2500 bezoekers in een uur tijd.

Cachen, alles statisch zetten, cron handmatig laten uitvoeren... Ik denk dat ik voor websites op versio hosting inmiddels de oplossing ook gevonden heb in een 'snelle' site.

Overigens; elke user heeft gewoon een I/o limit bij Versio. Je hebt gewoon een beperkt aantal resources alvorens je tegen de IO limit aanhikt.

Als je dat zoveel mogelijk kunt offloaden zonder database of file cycles dan kan je ook jouw website aanzienlijk sneller maken.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Adult maakt in de regel niet zoveel uit. Als het maar geen spam is. Ik combineer zowel adult als normaal op hetzelfde ip en haal daarmee goede resultaten hoor.

Google zegt zelf ook dat een mixed server met een gezond beeld in orde is, maar dat het niet moet gaan lijken op 99.999 domeinnamen met adult en 1x 'normaal'.

Het probleem bij versio en de goedkope hosting is juist dat men van hostingpakket adult site A gaat linken naar site B op hosting pakket B, en dat het een cris cross aan het worden is van iedereen die hoger gevonden wil worden.

Dat zou reden genoeg zijn om voor google een iets lagere notering te kunnen hanteren. Maar dat is niet bewezen dat google dat daadwerkelijk doet. Het siert je in ieder geval niet om met een nette site tussen een netwerk van adult sites te staan inderdaad.

Ik heb geen 1300MS geconstateerd bij websites van mij op Versio. De keer dat dat wel zo was, een bericht naar support gestuurd, en het probleem was over. Je moet een hoster ook in de gelegenheid stellen het probleem op te lossen en niet ervanuit gaan dat de situatie nu voor altijd zo zou zijn.

Echt, ik ben er van overtuigd dat bijna 80% op zo'n server rotzooi is, outdated, meedraait in een botnet of slecht geschreven scripts aan het gebruiken is wat een hoge load veroorzaakt.

De verandering naar PHP 5.5 (Waarom niet 5.6 trouwens?) moet ook een hoop verbeteren. Alle scripts dat met 5.3 geschreven is zal weliswaar niet meer werken op 5.5+ maar de snelheidswinst is er echt. Ik zit dat nu met name te testen en zie gewoon progressie met overstap naar PHP 5.6.

Versio is inderdaad in de schreef gegaan door machines te oversellen. De hardware kan het aantal websites gewoon echt niet aan en ondanks de brokken ram die erop staan (128GB) is de IO ook niet afdoende meer om alles tegelijk te draaien. Ze sturen inderdaad uit op gebruik van een VPS als je 'het' beter hebben wilt. Zo verdienen ze er wat meer aan. Niet iedereen gebruikt caching of past truucs toe om de I/O te offloaden ...

Echter zet ik m'n vragen bij de HOST op waarop die VPS cloud draait. Ik kan je vertellen dat een slecht geconfigureerde HOST enorm veel problemen en outtages kan geven. Omdat ik ook het vermoeden heb dat Versio van commercieele software gebruik maakt voor management van VPS Clouds enzo, denk ik dat het daar nog een beetje in de (semi) kinderschoenen staat en niet echt volwassen genoeg (nog) acht om er gebruik van te maken.


offtopic:
Resource beperking geloof ik niet zo... Met I/O limit wordt gewoon een limiet op de aantal handles die je op de storage server kunt verrichten. Met storage kan bedoeld worden file of databasesysteem. Juist door users te beperken is het dan ook niet mogelijk dat iemand met het maken van een backup of file restore, al het mogelijke I/O opslokt en de rest niets meer over heeft. Je hebt gewoon een X percentage dat je per cycle gebruiken mag en daarmee moet je het doen ;) Als het maken van een backup bij Versio tergend langzaam is dan is of de I/O constant bezet of je bent gewoon limited.

[Voor 31% gewijzigd door Jism op 26-07-2015 03:41]

M'n magische bol werken.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Het is eerder aangekaart, als jij een wordpress site hebt met 0 bezoekers (nog) dan kom je gewoon niet in memcache. En dan wordt je site geladen vanaf I/O en niet het geheugen.

En juist doordat I/O of overbezet is of limited duurt het laden gewoon erg lang. Tel daarbij op dat de machines overselled zijn en je hebt je antwoord.

Echter, je kunt gewoon een wordpress site goed krijgen, ook kaal en zonder bezoekers. Ik wil die uitdaging zelfs met je aangaan, een cleane nieuwe installatie en een voor en na grafiek van hosting bij versio. :P

Ja ik heb geklaagd en heb mijn verlies genomen. Nu heb ik geen problemen meer en zie ik waar het ook met versio misgaat, en hoe je dat zelf grotendeels kunt oplossen.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Oke. Ik zal een testdomeintje ergens op een host bij versio installeren, baserend op wordpress, en testen met voor / na resultaten genomen op verschillende tijdstippen.

Het zal geen standaard template worden ofzo maar een 'riant' gevulde demo site, gewoon daar waar veel resources voor nodig voor zijn om het te laden.

Ik post je morgen de resultaten en URL.

overigens.. bedrijven en scholen host je niet op een budget hosting :P

[Voor 10% gewijzigd door Jism op 26-07-2015 04:02]

M'n magische bol werken.

Zo, ik heb 1 domein, dat in nu 2.5 dagen tijd 1800GB (!) heeft staan verstoken bij versio :X

Blijkbaar stond askimet niet ingeschakeld, en hebben bots wereldwijd die database met meer dan 130.000 comments vol zitten stouwen.

Het was maar een klein resellerpakketje nog wel .... Kijken of ik tot een oplossing kan komen. Echt niet cool gewoon.

M'n magische bol werken.

Nee, dat is allemaal geautomatiseerd. Pas na middernacht zodra Directadmin weer alles bijwerkt krijg je dan ook email.
Reseller x has used up 831.793% of his/her bandwidth
= 1800GB (!)

Logs staan ook vol met POST /wp-comments-post.php

De site is qua opslag van 50MB gestegen naar 1000MB... gewoon de Database immens groot geworden :X

M'n magische bol werken.

Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. De website is van een klant van mij en enige aansprakelijkheid wordt dan ook doorgeschoven als daar kosten uit vallen.

Punt is is dat ik vaker tickets heb aangemaakt bij Versio met de vraag fix die stats van Directadmin eens. Normaal behoren die elke nacht bij te werken, maar dat gebeurd al jaren niet. Het lijkt erop dat alleen de eerste dag van de nieuwe maand gegeneerd wordt, en that's it.

Wat betreft het spammen; het gaat om een .info domein en die zijn blijkbaar waardevol genoeg. Er zijn tools in omloop waar je wereldwijd wordpress sites kunt afstruinen op artikels, en een behorend keyword. Dit wordt dan in een lijst geladen en misbruikt om te spammen. Dit is ook wel een vorm van blackhat seo omdat je op deze manier onnatuurlijk links aan het genereren bent en websites zoals deze zijn dan de sjaak zonder askimet.

De website zelf had totaal geen comment moderation gaande, dus alles wat erin geramd werd was direct zichtbaar. Er staat per artikel zo'n 10k aan comments.

Via DB alles thrashen... want handmatig schiet gewoon niet op.
332864 rows deleted. (Query took 1.4922 sec)
:/

[Voor 3% gewijzigd door Jism op 03-08-2015 12:17]

M'n magische bol werken.

Een pagina met 10k aan comments kan zo 1GB per view aan traffic veroorzaken.

De 1800GB is ook wel te verklaren.

M'n magische bol werken.

Komt met de laatste update van Directadmin mee, is niets nieuws onder de zon ofzo ;) Verwacht ook geen top service verder ofzo met gratis ssl.

Als je je website omzet naar https, dan moet je deze installeren in de map private_html, en alle URL's moet je omzetten van http:// naar https:// die bij je website horen. Als je de site op private_html geinstalleerd hebt dan moet je in de htaccess van de public_html nog een verwijzing maken in htaccess:

code:
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]


Het is niet nodig de website nog langer op public_html te houden. Google duurt altijd even eerdat die de wijziging van http naar https oppakt. Het is het beste om meteen ook https://www.site.nl/ toe te voegen onder webmaster tools.

free ssl is zeker niet aan te raden voor commercieele sites zoals webshops enzo. gratis komt altijd met een staartje

[Voor 88% gewijzigd door Jism op 03-03-2016 09:42]

M'n magische bol werken.

Kan ook. Wat je niet moet doen is op een https site content gaan opvragen vanaf http. Daarmee veroorzaak je onnodig (meer) queries voor apache en daarmee wordt de load van je server iets hoger.

Ook kan het slotje linksbovenin maf gaan doen als je content linkt vanaf http:// op je https:// site. Het is dan niet secured meer omdat je inhoud van derde websites integreert zonder https op je website. :)

M'n magische bol werken.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Dan gebruiken ze vermoedelijk SMTP daarvoor, en zijn wachtwoorden gelekt van die accounts.

Onder DA / Email usage en dan een 'monthly' uitdraai zou genoeg moeten zijn. Als daar niks in staat maar toch verstuurd wordt is het via SMTP.

Reset daarom alle wachtwoorden eens.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Het is beta, en je weet niet of het echt veilig is. Op een shop is dat gewoon niet wenselijk. Ik snap niet waarom je een gratis ssl op je commercieele website wilt planten... Spendeer dan naast je hostingkosten jaarlijks gewoon een goed SSL certificaat.

M'n magische bol werken.

sdk1985 schreef op vrijdag 27 mei 2016 @ 18:00:


Verder ben jij aansprakelijk wat betreft Versio. Of jij dat kan doorschuiven naar jou klant hangt af van jou algemene voorwaarden. Hoe is het uiteindelijk opgelost?
Je quote een bericht uit 2015. Dat was netjes opgelost met Versio en hadden ze ook geen extra kosten hierover gerekend. Wordpress is echt een verschrikkelijk product, vooral als je geen askimet erop hebt staan je in 24 uur zo dik een paar honderd GB kunt verstoken en kom te zitten met een explosief grote database vol met spam. Het viel me ook op dat willekeurige bots bij Versio ook niet worden geblokkeerd. Ja wel de standaard bots die SSH of FTP bruteforce proberen (die raken in een blacklist) maar de wordpress bots die overlast veroorzaken is een ander verhaal.

M'n magische bol werken.

Al zet je het uit krijg je de queries naar je site toe nog steeds. Bekijk je apachelogs maar eens naar je wordpress site en 'noteer' het aantal posts naar xmlrpc.php, wp-admin/, wp-admin-ajax.php enz enz.

M'n magische bol werken.

Limiten op ip en werken met satisfy om zo includes vanuit wp admin te omzeilen.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • +1Henk 'm!
Beveilig het wel een beetje tegen antispam enzo... :)

M'n magische bol werken.

Staat er toch duidelijk vermeld?
Het is daarom erg interessant om bij het aanschaffen van een nieuw pakket en bij het verlengen van uw huidige pakket meteen voor zoveel mogelijk maanden het product aan te schaffen. U betaalt dan gedurende langere tijd niet voor eventuele prijsverhogingen.
Nu is het aan jou om in te schatten of je daadwerkelijk hosting voor langer dan 1 jaar nodig hebt.

Ze hebben hun interface bijgewerkt (website), opzich een verbetering maar er kan nog behoorlijk aan gesleuteld worden. De search in lijst domeinnamen werkt kut. Je klikt eerst op het vergrootglas, vervolgens weer links in het zoekveld, tik je domeinnaam in (zonder enter) en een seconde of 5 pas komt je gewenste domeinnaam naar voren.

Maak het dan zo dat zodra je op search klikt je direct iets in kunt vullen zonder de stap nog eens naar links te slepen. Ik heb inmiddels 1200 namen daar staan (en groeiende gezien de prijs) maar dit is wel naar weer.

M'n magische bol werken.

In een normale configuratie kan worden ingesteld dat wanneer de load van een server of applicatie zoals Mysql gekozen kan worden voor een quick reload/restart.

Als Mysql dan vastloopt of een enorm hoge load op de server veroorzaakt, dan krijgt het gewoon een restart en dan is alles binnen een minuut weer terug. Het voorkomt dat een machine volledig vast kan lopen en dingen daardoor niet bereikbaar raken.

Shared of niet, dit hoort normaal niet. En met goede software en traces kan je er zo uit vissen welke user op een machine die overlast veroorzaakt. Je kunt ze ook gewoon cappen op resources, dus dat een user een X percentage van de CPU tijd verbruiken mag, X percentage van I/O enz enz, en dat lijkt versio niet te doen. Versio gaat gewoon uit van de standaard configuratie die met hun softwarepakket meekomt.

Ik weet wel dat wordpress ontzettend veel overlast veroorzaakt, en onnodig veel PHP / Mysql taxeert voor het opvragen van een pagina. Als er een bruteforce plaatsvind (wat heel vaak gebeurd) dan stort alles gewoon heel snel in.

Neem maar eens een VPS, 512MB / 1GB ofzo, zet daar eens een standaard wordpress installatie op, ga nu op de index / homepagina staan en hou de F5 knop eens ingedrukt.

Kijk dan eens naar usage van je server. Je schrikt je rot hoeveel resources wordpress gebruiken kan tot aan crashen aan toe.

Het is vooral de nachtelijke uren aan die screenshot te zien. Tijdstippen dat alle stats en dergelijk worden gegenereerd.

M'n magische bol werken.

Lennart schreef op dinsdag 09 augustus 2016 @ 08:29:

Het verbaast me dat er zoveel positieve reacties op internet te vinden zijn.
Versio heeft met regelmaat acties gehouden, een gratis domeinnaam in ruil voor een 'positieve' review.

Als je dan het aantal positieve reviews bekijkt dan overstemt dat wel de negatieve. Maar het is marketing en mensen willen nu eenmaal lekker goedkoop een hostingpakketje hebben.

M'n magische bol werken.

fiberdordrecht schreef op dinsdag 09 augustus 2016 @ 19:21:
[...]


Dit zegt genoeg over het ***** bedrijf :X
Marketing = marketing, of je het ermee eens bent of niet, het 'werkt'.

M'n magische bol werken.

fiberdordrecht schreef op dinsdag 09 augustus 2016 @ 22:55:
[...]


Dan ben je diep gezakt als bedrijf........
Ja lach maar, maar ze staan op flink wat keywords toch best hoog, zeg maar in de top 5.

En wat verwacht je nou voor 99 cent per maand hosting? Dat het 24/7 draait, 24/7 support op zit en je een SLA af kunt sluiten hierop?

Je krijgt gewoon een plekje op een oude server toegewezen en daar moet je het maar mee doen. Opzich is het niet verkeerd. Genoeg bedrijven die oude machines overhebben die prima in kunnen dienen als productieserver. Zet er wat storage & geheugen achter, flink aantal cores en draaien maar.

M'n magische bol werken.

:P
Dit is een tijdelijke actie! Versio deelt tijdelijk kortingscodes uit aan alle bestaande klanten. Deze kortingscode is goed voor precies 2 EUR korting. Met deze kortingscode kan dus een gratis .XYZ domeinnaam geregistreerd worden.Wat moet ik doen om deze code te ontvangen?Wij vragen u om uw ervaring met onze diensten te delen met anderen op het internet. Ervaringen van klanten helpen ons de dienstverlenging te kunnen blijven verbeteren. Omdat feedback zonder tegenprestatie weinig word gegeven belonen wij klanten voor het schrijven van een recensie. Dit zal in totaal niet langer dan vijf minuten van uw tijd in beslag nemen!Door wie is de kortingscode te gebruiken?De kortingscode kan niet gebruikt worden via uw eigen klanten account. U kunt de kortingscode dus sturen naar een andere gebruiker van Versio of naar een vriend, collega of familielid. De kortingscode kan gebruikt worden voor een gratis .XYZ domein, wie wil dat nou niet? Let op: Wij controleren actief op misbruik, als wij dit constateren dan worden de volledige kosten van de bestelling + extra administratiekosten alsnog in rekening gebracht.Hoe lang blijft de kortingscode geldig?De kortingscode blijft onbeperkt geldig en vervalt niet!Zijn er verder nog voorwaarden aan verbonden?Zoals u gewend bent van Versio: Geen addertjes, geen verborgen kosten, geen kleine lettertjes.
Wat een toeval.. staat net een paar dagen in het paneel weer.

M'n magische bol werken.

saharoen schreef op zaterdag 17 maart 2018 @ 23:05:
Zijn er nog recente ervaringen die mensen willen delen?
Ik heb een 1600 tal domeinnamen lopen daar voor meerdere jaren. Dit groeit omdat ik langzamerhand alles elders afbouw en overzet naar Versio.

Qua support op gebied van domeinnamen zit het goed. Qua hosting schijnen ze de boel recent te hebben geupdate waardoor het iets beter zou moeten worden.

Ik verbaas me over de prijzen van VPS hosting. Een Cloud LXXX voor maar 225 ex btw per maand. Je krijgt dan een 16 Core CPU & 82GB aan ram, 2000GB SSD opslag en 35TB traffic.

Ik heb hier anderen al eens naar laten kijken maar die zeggen ook; je kunt dat nooit 100% gaan belasten zonder dat de rest er last van heeft of krijgt. Ik heb zelf ook een support mail naar Versio gestuurd, met name over support. Hoe zit het als om 04:00 snachts een machine crashed, wie kan ik bellen?

Dat bieden ze gewoon blijkbaar.

M'n magische bol werken.

Wietsee. schreef op maandag 30 april 2018 @ 19:33:
Heeft iemand ervaringen hoelang het duurt voordat een ticket wordt beantwoord?
Met regelmaat binnen 10 minuten, zelfs rond 01:30.

M'n magische bol werken.

Sinds dat Versio de boel heeft geupgrade, lijkt het in ieder geval beter te gaan met veel van hun hostingservices. Niet dat ik het veelzijdig gebruik om er een oordeel over kwaliteit van hun hosting te kunnen geven, maar de problemen in verhouding met een jaar of 2 terug zijn in ieder geval een stuk minder (en waarschijnlijk ook door gebruik van nieuwere software) op hun VM's.

De prijzen voor domeinnamen zijn wel 'goed'. Zit in level 10 en dat geeft de hoogste korting.

M'n magische bol werken.

Een kale VPS gekozen? Daar moet alles nog op worden geinstalleerd ja. Dat kies je toch zelf?

M'n magische bol werken.

Echter, als klant neem je veel domeinen af bij Versio. Dat laat ons niet ongemoeid en daarom kom je in aanmerking voor Groothandel prijzen. Hiermee registreer, verleng en verhuis je extra voordelig je domeinnamen. Dit hebben we al voor je geactiveerd. Mocht je hier vragen over hebben of dit gedeactiveerd zien, neem dan gerust contact met ons op.
Leuk, denk je. Alle .nl extensies zijn ruim duurder geworden. Waar zit het prijsverschil nu precies in? Ik heb daar 1600 namen staan ofzo. Dit is overduidelijk duurder geworden.

M'n magische bol werken.

Versio is voor mij wel goedkoper geworden. Wist het (nog) niet zeker maar er zit wel degelijk een verschil in in domeinregistratie qua prijs:

https://web.archive.org/w.../domeinnamenvoorkostprijs

Kijk ik naar verlenging van een huidig domein:
Automatische verlenging (1 jaar) 12345678.nl - 4.34 EUR
En kijk ik naar de prijzen nu voor registratie, verlenging:
.nl Nederland € 2,99
Scheelt 1,34 per .nl domein. echter belgie gaat met een dikke euro omhoog, van 4,00 naar 4,99. En een berg andere extensies die ook fors gestegen zijn. Ik weet niet wat ik er van denken moet. Het zou jammer zijn als ze niet meer de goedkoopste waren in NL.

M'n magische bol werken.

Ach, de grootste kritiek-zeikers zijn mensen die een paar centen willen betalen en verwachten dat ze 99.9% uptime in hosting hebben. Feit was is dat versio vooral vroeger veelal gebruik maakte van oudere servers die vaak overselled waren. Veels te veel users voor wat het aankon op piekuren. En dat bracht behoorlijk wat storingen met zich mee. Je bent vrij om te gaan staan waar je wilt w.b.t hosting. Als je goede hosting wilt zul je ervoor moeten betalen. Ik heb een aantal resellerpakketjes voor BE/NL en een xxxx aantal domeinnamen. Ik zie dat er wat voordeliger is geworden maar ook weer prijziger aan de andere kant.

Als versio inderdaad overgenome is dan is het denk ik einde van de prijsstunt en moet er op langere termijn gewoon winst worden gemaakt. Zonde! Want het was wel een bedrijf waar je tegen inkoop gewoon een legio aan domeinnamen kon pakken.

M'n magische bol werken.

maussie95 schreef op maandag 3 december 2018 @ 12:30:
[...]


Nu ben ik niet iemand die klaagt over de uptime bij Versie. Ik had alleen hobby websites en misschien zijn die wel eens down geweest, maar dat maakt mij niet zoveel uit. Maar als je als bedrijf een uptime garantie biedt, dan kan je toch die uptime verwachten? Ook al is de prijs extreem laag? Of mogen bedrijven ineens van alles beloven en als ze er zich niet aan houden, mag de klant niet klagen omdat het "zo goedkoop is"?
Je kunt updates, upgrades, externe storingen, prima buiten de 99.9% uptime garantie gooien hoor. Als je de realistische lijn dan trekt dan lag versio er ontzettend vaak uit. Ik host nu geen kritische websites daar dus ik kan daar ook niet over oordelen. Maar vroeger was het met regelmaat raak dat een server uitzichzelf constant rebootte daar.

Ik heb eigen servers (elders) en heb daar over een heel jaar bijna 100% behaald, incl. updates en dergelijk. Dat is pas performance. Load van iedere bak ligt onder de 2%.

M'n magische bol werken.

Lol "Maffia" :')

Typisch nederlands weer. Ik weet niet ik heb es op 50k aan kosten gezeten qua servers, domeinnamen en troep. 30 euro op jaarbasis is lunch op een vroege ochtend. :P

Ik zal aan het einde van de streep eens moeten kijken in hoeverre de prijsverhoging effect heeft gehad. De .nl worden iets goedkoper maar andere extensies zoals be worden wat duurder.

M'n magische bol werken.

DarkForce schreef op maandag 3 december 2018 @ 22:53:
[...]

Waar haal je het vandaan dat nl-domeinnamen verlaagd zijn?

Als ik Versio.nl bekijk, dan zie ik dat de verlengprijs nu € 5,99 bedraagt terwijl dit in september nog maar € 3,99 was. Als ik dus even ga rekenen dan praat je dus niet over een verlaging maar € 2,00 verhoging.

Als ik vervolgens kijk naar de staffel prijzen dan zie ik daar ook niet echt een voordeel, evenmin in de cache.

Dus goedkoper??
Eh.... goed punt. Ik heb meer dan 1000 namen dus ik val binnen die level 10 korting volgens mij. Ik weet niet waar ik die 3.99 vandaan had. Volgens mij recente facturatie; daar wordt 3.99 per .nl gerekend. Maar .net slaat de hoofdprijs: 13.30 EUR :')


Ik weet niet hoor... Ik trek alles weg als het moet naar een andere aanbieder. Edit: heb wat mails de deur uit gedaan met Make me your best offer :>

Wedden dat ze goedkoper dan versio aan kunnen bieden.

Edit: https://www.versio.nl/domeinnaam-prijzen?id=3

hier dus. Het hele level 1 tot 10 is geschapt dus en het valt nu onder 'groothandel'.

[Voor 8% gewijzigd door Jism op 04-12-2018 01:23]

M'n magische bol werken.

Ik heb 87x een .net domein registratie staan. Pak ik de facturatie van vorige maand erbij betaalde ik 10.49 per .net domein (verlenging). De nieuwe prijs nu (Groothandel) bedraagt 10.99 per domein. Dat is dus een verhoging van 50 cent per extensie, x 87 maakt 43,50 meerprijs.

Een .nl heb ik er meer dan 1000 van geloof ik; daar betaalde ik voorheen 3.59 per domein. Nu is dat 3.99 per domein geworden. Ook een verhoging van 40 cent. x1000 spreken we over 400 euro meerprijs op jaarbasis. Voor .be is het helemaal raak; daar betaalde ik voorheen 4.59 voor (ik heb er 500+ staan bij versio), nu is dat 4.99. Ook weer 50 cent omhoog. Ook hier geldt 495 euro op jaarbasis meerprijs.

Waar het in de email goedkoper lijkt te klinken zie ik dus helemaal niets van. Ik snap er ook geen reet van meer met al die tabellen en overzichten om eerlijk te zijn. Denk dat Versio hier zichzelf mee enorm in de voet geschoten heeft. Dit gaat hun klanten kosten.

Ten opzichte van andere aanbieders; zijn ze (toegegeven) nog steeds goedkoop. Sommige rekenen gewoon nog steeds 10 euro voor een .nl extensie. Transip bijv is nog steeds knetterduur met het eerste jaar de inkoops en vervolgjaar het dubbele. Denk dat het verdienmodel van Versio langzamerhand ook niet draagbaar werd meer.

Iedereen onder de hostingwereld vroeg zich ook af hoe versio dit kon blijven doen onder de inkoops van SIDN verkopen.

[Voor 19% gewijzigd door Jism op 04-12-2018 01:55]

M'n magische bol werken.

Nja je ontkomt er niet aan dat versio goedkoper blijft ten opzichte van anderen, vergelijk https://www.versio.nl/domeinnaam-prijzen?id=3 maar eens met anderen. Het gaat niet om of je 1 domein hebt maar teminste 100 of meer. Voor mij is het wel grofweg 1000 euro duurder het jaar. Maar een andere aanbieder kan op langere termijn en zeker met de mix van .nl, .be, .net en dergelijk niet tippen aan de prijzen van versio momenteel.

M'n magische bol werken.

@wildcheese Het is echt procentueel. En wat weerhoudt Vimexx ervan om volgend jaar ook een prijsverhoging door te voeren?

Versio is in dat opzicht welk makkelijk qua paneel (management). Ik ga er nog over nadenken wat ik ermee doe.

M'n magische bol werken.

Drardollan schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 20:55:
[...]


Ik vind Versio helemaal niet goedkoop. En ik kan me ook niet voorstellen dat je het paneel echt makkelijk vind. Er zijn veel betere op de markt, bekijk die van TransIP eens bijvoorbeeld.

Met veel domeinnamen kan je prima goede prijzen krijgen bij een betrouwbare partij, volume brengt korting met zich mee.

Paneel van Vimexx is wennen, alles wat je nodig hebt is te vinden. Maar is niet je van het.
Versio was goedkoop. Geloof me maar. Ik heb / had 1600+ domeinnamen. Waar dacht je dat deze voordeliger tussen alle aanbieders zoals Transip en dergelijk waren? Bij Versio natuurlijk. Het scheelde voor mij duizenden euro's op jaarbasis eerlijk gezegd. Transip is een rukbedrijf; het weigert stelselmatig een automailer in te stellen met wanneer een domein verloopt. Nee hoor, als je ff niet oplet zit je zo aan een nieuwe verlenging vast. Ik vond het rot want sommige klanten gaven ineens aan nee ik wil het niet meer maar vanuit mijn kant werd het wel verlengd ( te late opzegging ).

Transip heeft een enorm netwerk en toepassingen, maar weigeren een automailer in te stellen. Waarom? Omdat het een verdien-model is en ze dondersgoed weten dat er tich klanten zijn die het vergeten zijn dat ze een verlenging eraan hebben komen.

Anyway. Versio was goedkoop. Nu nog steeds als je de meeste aanbieders her en der vergelijkt. Wellicht dat ik ze eerdaags ga mailen met een vraagstelling. Ik kan de hele toko gewoon verhuizen (elders) en tegen inkoop m'n domeinnamen onderbrengen.
WeHoDo schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 20:55:
[...]


Behalve de prijsstijging, gaat het voornamelijk ook over de communicatie.
Deze is er niet geweest, waardoor velen zich in de maling zijn genomen, door dat deze verlengd zijn met dubbele bedragen.
Het is overgenomen, zo schijnt, en die kijken louter naar de cijfers en willen gewoon winst gaan maken. Het meest voor de hand liggende is de prijzen van domeinnamen procentueel verhogen wat zorgt dat versio op jaarbasis wellich tienduizenden euro's meer pakt. Bedoel 10 klanten zoals ik hebben we het over 10k op jaarbasis alleen al. Los van de grote jongens die over de 10k aan domeinnamen zitten (als ze die uberhaubt hebben).

M'n magische bol werken.

ASS-Ware schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 23:43:
[...]

Huh?
Je kan toch zien dat .nl verlengen omhoog gaat van 2,99 naar 5,99 per jaar?
Dat is duurder hoor.
Je snapt het niet. Ik zit met meer dan 1000 domeinnamen en val dan onder de 'groothandelsprijzen'. Voor mij gelden er andere tarieven dan voor iemand die een enkele domeinnaam heeft.

M'n magische bol werken.

Jongs, dat is een automailer. Die heb ik zovaak al gehad.

Edit: Ben benieuwd hoeverre de staff achter versio zichzelf nu niet achter de oren krabben gaat, en die wijziging wellicht zelfs terug zal draaien.

[Voor 56% gewijzigd door Jism op 05-12-2018 19:42]

M'n magische bol werken.

AW_Bos schreef op donderdag 6 december 2018 @ 12:01:
[...]

Hoelang bestaat die smeek-auto-mailer al? Of pas sinds de aanpassing aan de tarieven?
Heel lang.

Maar ik zat al die tijd al binnen level 10 (hoogste korting) en lager dan dat gingen ze denk ik niet. Ik denk dat ze alleen goedkopere tarieven voor je kunnen bieden als ze elders aan je verdienen (denk aan servers, dedicated hosting, rackspace of iets in die trend). Geen enkele ISP gaat geld bijleggen om jou als klant te houden. Al heb je 10k aan domeinnamen.

Ik heb een paar reseller pakketjes voor de minder belangrijkere websites. Dat draaide toen allemaal op AMD opteron's met 64GB geheugen volgens mij. Over de afgelopen jaren hebben ze dat geupgrade maar ook PHP en dergelijk heeft een schop gehad en Mysql is vervangen door MariaDB bijv. Het is een stuk sneller geworden en de uptime ook een stuk beter.

Maar je ontkomt er niet aan dat bij goedkope hosting sites er vaak uitliggen omdat andere users op dezelfde server gewoon een berg overlast veroorzaken.

M'n magische bol werken.

Zo, voor:
.gratis Globaal € 14,99
Nu:
19.35 EUR
Hoeveel procent is dat? Dit is niet normaal meer hoor.

M'n magische bol werken.

Zit 'm vooral in consumenten, daar waar het recht lichtjes wordt geschonden. Zakelijke klanten hebben weinig keuze dan te verhuizen als het niet langer meer bevalt.

M'n magische bol werken.

Ergens had ik een review geschreven, krijg een uur later een aanbieding met wij kunnen goedkoper. Ik stuur vervolgens de link over groothandelsprijzen van versio, dag later het antwoord terug:
Deze prijzen zijn wel erg laag. Kan in ieder geval niet lagere prijzen bieden dan dit.
Ik denk zelf ook dat Versio deze prijzen gaat verhogen.
Oftewel, versio is ondanks de stijging voor grote partijen, nog steeds goedkoop. Ja je levert wellicht honderden euro's in, maar bijna niemand tipt aan https://www.versio.nl/domeinnaam-prijzen?id=3 om eerlijk te zijn.

Ik laat het gewoon staan. Schijt. Er is zoveel negatiefs over de afgelopen dagen geschreven. bedoel je verhuisd niet ff een duizendtal domeinnamen. Zeker niet namen waar een A record op staat en die zonder input verloren gaat als je die zomaar overzet.

M'n magische bol werken.

Ik heb toch maar een support ticket geopend. Ik val blijkbaar niet onder groothandelsprijzen. Daarop staat dat je voor .be 4.99 betaald. Er is net 6.04 in rekening gebracht voor een dezelfde .be.

M'n magische bol werken.

Ik heb mijn servers niet bij versio. Een paar resellet pakketjes en dat is het. Voor de rest gebruik ik het puur voor domeinnaamregistratie's, wel zo goedkoop. Ik zat voorheen bij Transip maar die zijn ook onbeschoft duur in verhouding met anderen. Leuk zo'n paneel maar daar zit je maar 1x in.

Dus ja: versio was goed, tot nu de prijsverhoging.

M'n magische bol werken.

Goed punt,

maar moet men dan niet het bedrag excl btw vermelden voor ondernemers / zakelijke klanten? Wat is dat nou voor iets stoms. :X :D

M'n magische bol werken.

Je hebt gelijk. Portemonnee is wat anders dan de werkelijke factuur. De online portemonnee heeft een maximum van -1000 euro en dat is in dit geval incl. De prijs klopt dus wel en val dus wel onder groothandel.

M'n magische bol werken.

Iedere vorm van online reviews kan met een korrel zout worden genomen. Exact zoals @DarkForce aankaarte er een actie was waar je gratis een .nl / .be kon verdienen als je een review schreef over versio, en later aan de hand van een support of chat ticket de review-link deelde met versio.

Het is geen realtime Trustpilot dingetje; maar een momentopname. Die heeft versio zelf in het design staan prakken hoogstwaarschijnlijk. Ik heb geen antwoord op mijn ticket overigens gehad; alles wat met de prijsstijging te maken heeft wordt denk ik in /dev/null gezet. :P

M'n magische bol werken.

Ik duik in een gemiddelde hostingpakket dat ik daar heb,
185.182.56.8 server 624
624 users voor een resellermachine. Vroeger was dat ook al zo, dat zo'n bak nooit alles voor de volle 100% kon bedienen zonder eruit te klappen, met regelmaat te rebooten en noem maar op. Maar ik denk dat de hosting tegenwoordig aanzienlijk is verbeterd en softwarematig het e.a ook aangescherpt is. Je kunt nu verschillende PHP versies selecteren waar dat vroeger nog 1 was. Je hebt lets encrypt erbij die veel hosters weigeren te gebruiken omdat ze daarmee geen betaalde certificaten meer kunnen verkopen. Je kunt kiezen uit een zooi applicaties via installatron en wordt automatisch bijgewerkt voor je.

De responstijd ligt vrij laag hoewel ik dat niet uitgebreid ben gaan benchmarken ofzo, bedoel mensen die vroeger het e.a hadden bij Versio weten hoe erg dat kon zijn.

Dat ze geinvesteerd hebben denk ik wel dat dat klopt. Maar die investeringen lagen niet in de domeinnamen natuurlijk en die winst moet ergens vandaan worden gehaald. Als je duizenden klanten hebt met een avg van 150.000 tot 350.000 domeinnamen onder je dan is verhoging van 40 cent al explosief veel op de jaarlijkse balans.

Ik krijg erg veel aanbiedingen nadat ik reviews her en der heb geplaatst, maar als ik men de groothandelsprijzen toestuur en vraag of ze goedkoper kunnen, haakt men al af. Versio is nog steeds voordeliger. Daar ontkom je niet aan. Het paneel is ook gewoon eenvoudig.

M'n magische bol werken.

Wordpress is niet echt een betrouwbare benchmark ofzo. Wordpress is ontzettend loch en draait op iedere server wel moeizaam als je daar niet de juiste configuratie voor ingesteld hebt. Wordpress rekent grofweg 50MB om 1 pagina te openen per bezoeker. Ik vindt dat belachelijk veel.

PHP versie voor wordpress is enorm van invloed. Zie hier het verschil met load times en aantal queries wordpress verwerken kan per PHP:Als je bij Versio nog op 5.6 zit ofzo en bij de ander op 7.0 met fatsoenlijke caching, dan ja dan is het rap. Ik heb echt net een hoop wordpress websites op PHP 7.2 gezet omdat ik wou wachten tot ook de plugins en theme's hier rijp voor waren. Enorm verschil.

Maar ook dit kan je in versio uitvoeren > PHP selector onder domains. Je moet wel zorgen dat je scriptwerk er 'klaar' voor is anders krijg je een shitload aan foutmeldingen of een blanco pagina.

M'n magische bol werken.

mcDavid schreef op maandag 17 december 2018 @ 13:02:
[...]

Uhm, misschien offtopic maar "de laatste PHP" is 7.3. En daarin hebben ze ook weer perfomance improvements gemaakt.
Ja maar een nieuwe PHP deploy je niet zomaar even op een server. Zeker niet als het net een week uit is. Het kan voor de meest rare storingen zorgen en dat wil je niet.

M'n magische bol werken.

Transip is niet fijn. Ze weigeren al jaren een 'automailer' in te stellen die meld of een domeinnaam binnenkort verloopt of niet. Als je dus even niet oplet en duizenden namen daar hebt staan kunnen de kosten jaarlijks explosief stijgen. Eerste jaar is cheap, correct, maar het vervolgjaar betaal je het dubbele.

M'n magische bol werken.

Jezus wat irritant. https://www.versio.nl/

Die het opmerkt krijgt een koekje. :Y)

M'n magische bol werken.

Soort lazy-loading ofzo. Je klikt ergens op. De pagina slaat blanco. En dan pas komt in 1 keer de hele pagina in beeld.

M'n magische bol werken.

Het is niet alsof een investeringsbedrijf bepaald of iemand zijn of haar zaak de deur uit doet hoor. Dat besluit komt gewoon vanaf hogerhand af (eigenaar achter versio) en die besluit het te verkopen.

Versio draait echt al heel lang mee. Ik kan me goed voorstellen dat je op ten duur er ook een beetje klaar mee bent en een andere wending in zult gaan. Dat de keuze van een investeringsmaatschappij vervolgens de nek een beetje om gaat draaien ben ik met je eens.

Maar het is wel verbeterd over de afgelopen jaren bij Versio. Ze zijn nog steeds goedkoop ten opzichte van andere aanbieders. Ga maar eens de vergelijking treffen.

M'n magische bol werken.

R&D ? :')

Sorry maar probeer eens een technisch probleem voor te leggen bij Support.

M'n magische bol werken.

Maar jullie weten dat SIDN, ICAN of wie dan ook de prijzen gaat verhogen, de hostingpartijen ook automatisch meegaan hierin?

M'n magische bol werken.

Nee, ik herken je probleem hoor. Maar ik heb rond zitten kijken; en de effort die ik doen moet ten opzichte van de besparing, laat maar zitten. Ik heb geen 5 websites ofzo. Ik heb er bijna meer dan 3000 inmiddels. Een derde hiervan zit bij partijen zoals bij Versio omdat die nog niet echt belangrijk zijn ofzo.

M'n magische bol werken.

Ik kan het dragen hoor. En ik reken dat enigzins op jaarbasis dan ook weer door aan de klant(en). Maar leuk is anders. Je kiest voor een partij op dat moment en je mag er ook vanuit gaan (overgenomen of niet) dat ze diezelfde service c.q kwaliteit bieden. Maar de hostingmarkt is gewoon enorm verzadigd en iedereen wil geld verdienen. Ben benieuwd hoeveel mensen hun namen c.q hosting inmiddels weggetrokken hebben.

M'n magische bol werken.

Dat is een automailer, en die hebben ze echt al jaren. Het is niet zo dat ze je domeinnamen onder de inkoops/kostprijs gaan geven, dat moeten ze echt vanuit een ander product weg weten te halen.

M'n magische bol werken.

Snoeiirritant. Plaats je een bestelling (nu) voor een domein, meerdere wellicht, dan staat standaard op de vervolgpagina het goedkoopste hostingpakket geselecteerd, en op die vervolgpagina (SSL) weer de goedkoopste commodo ssl.

Ik weet niet; als dit zo blijft dan smeer ik 'm. Echt ik heb zoveel aanbiedingen gehad. Maar het opdringen als je ff niet oplet moet echt niet.
Het bestelproces is aangepast en niet elke klant vind de manier van bestellen fijn net als de vorige bestelproces, helaas kunnen wij daarin nooit alle klanten tevreden mee stellen.

Het is jammer om te horen dat je het nieuwe bestelproces vervelend vind, maar dat word niet teruggedraaid.

[Voor 29% gewijzigd door Jism op 18-01-2019 07:54]

M'n magische bol werken.

Kan iemand mij uitleggen waarom die lazy load op heel de site uitgevoerd staat? Willen ze een hogere sitespeed? Of een hogere 'verblijfstijd' middels analytics?

Het is snoeiirritant dat op iedere klik die je maakt @ versio.nl er teminste 3 tot 4 seconden 'laden' tussen zit. amateurs!

M'n magische bol werken.

Kan iemand bevestigen, of bij bestelling c.q verhuizing van een domein NAAR versio, automatisch de extensie .online toegevoegd wordt onder het mom van Gratis domein actie?

i.e ik verhuis net een .nl naar versio toe, en ineens staat er de .online extensie bij als tweede domein. Ik kijk op de prijzen pagina > eerste jaar gratis, tweede jaar 28 euro.

Versio begint jammergenoeg meer en meer te lijken op een graaihostingpartij. De aangevinkte hosting / SSL was tot hier al aan toe, maar dat .online er ineens bij ... Dit is me de tweede keer dat het me overkwam, de vorige dacht ik ook al he ik heb toch geen .online erbij besteld ... ?

edit: snap het al.Bij vervolgpagina stoppen ze er een GRATIS button van een .online extensie bij.

[Voor 12% gewijzigd door Jism op 04-03-2019 21:24]

M'n magische bol werken.

Altaphista schreef op dinsdag 5 maart 2019 @ 11:43:
[...]

ja klopt had ik laatst ook. Direct ff automatisch verlengen UIT zetten!

Op basis van alle bovenstaande reacties heb ik maar ff accountje aangemaakt bij https://www.opendomainregistry.net . (ben nog wachtende op overeenkomst, dus geen ervaring yet)
Voor een NL domein 3,80 per jaar (prepaid) en anders 3,68 ex btw.

Ik ben nu bezig om een scriptje te maken om via de API mijn domeinen automatisch van Versio naar ODR te gaan schieten. Met 250+ is dit handmatig niet te doen.
Of heb je zoiets al gemaakt @Jism ? :*)
Ik snap 1 ding niet... als je domeinnamen overzet naar Versio, je kunt de bestaande whois en dns of nameserver gegevens nooit meenemen zoals ze zijn. Je MOET de whois en NS aanpassen bij een inkomende verhuizing. Waarom is dat bij Versio wel en anderen niet :?

M'n magische bol werken.

Waarbij de AV stilzwijgend kan worden aangepast naar verloop van tijd. Daar heb je immers voor 'getekend' bij signup.

M'n magische bol werken.

Niet verplicht? Alles wat naw gegevens verwerkt wordt moet met ssl.

[Voor 4% gewijzigd door Jism op 14-03-2019 22:25]

M'n magische bol werken.

bendeh schreef op vrijdag 15 maart 2019 @ 10:43:
Hebben jullie ook last van de DNS-storing bij Versio?

https://www.versio.nl/status
Weet je wat nog storender is, als je een domein verhuisd, en je vult de code later in; deze de dns settings niet meeneemt c.q reset naar zero.

Mag je na verhuizing opnieuw alles instellen.

M'n magische bol werken.

Pagina: 1 2Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee