Toon posts:

[Versio] Ervaringen & Discussie - Deel 2 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2
Acties:

Onderwerpen


Acties:
 • +1Henk 'm!
Zucht.
Ons systeem heeft zojuist geprobeerd de domeinnaam lala.nl te registreren. Dit is niet gelukt, de exacte foutmelding was: (code: ).
En dan ook geen foutcode ofzo. Domein staat vrij ter registratie.
kuipje schreef op vrijdag 15 maart 2019 @ 17:25:
Een DDos aanval als excuus. LOL.

Als we dat moeten geloven neem je je klanten niet serieus. :-(
DDOS valt onder onmacht en kan de gehele storing onder de tafel worden geschoven wat betreft aansprakelijkheid. Maar ik heb vaker gezien dat bepaalde lui binnen de hostingwereld in de breedste zin echt een spaghetti qua netwerk instellingen in het algemeen hanteren dat echt 1 wijziging het hele platform onderuit kan halen.

Nou ja. Ik heb reeds ontdekt waarom ik registratie van een .nl ineens niet meer kon doorvoeren. Bij het telnr voor een .nl en daar 0000000000 invullen ipv een werkelijk nummer wordt niet geslikt door SIDN. Versio communiceert het dan ook niet door (de foutcode) en komt met een status = NULL retour.

Hoe stupide ook ... dat men bij het SIDN valide gegevens wil snap ik. Dat versio niet zelf controleert of het nummer niet 0000000000 is ... ;)

[Voor 68% gewijzigd door Jism op 15-03-2019 18:09]

M'n magische bol werken.

Als ik hosting bij versio gebruik, switch ik de dns wel eens om (express). Bij ziggo vroeger werkte dit ook, omdat vooral op piekuren (zondagen) de DNS resolving langer op zich kon laten duren dan normaal. Als je je bedenkt dat iedere client bij Ziggo de standaard setup heeft met dns01 & dns02 dan is het niet zo gek dat 01 veel meer belast is dan de rest.

Soms omdraaien kan namelijk zorgen dat het zaakje wat vlotter resolved.

M'n magische bol werken.

Matheee schreef op zaterdag 16 maart 2019 @ 17:19:
Heb nu voor 1 maand een VPS (Cloud II) bij versio en een gratis maand BladeVPS X1 van TransIP.
Tot nu toe denk ik er zo over:
Versio = Lagere prijs en minder goede support.
TransIP = Hogere prijs en goede support.

Kan bij beide VPS's nog niet de resolutie aanpassen als ik met VNC zou verbinden. Dus beide helpdesks om 13:30 dezelfde vraag gesteld (kleine uitleg er bij hoe en wat).

Om 15:00 had ik eerlijk antwoord van TransIP dat ze er zelf ook niet veel ervaring mee hebben en dus niet konden helpen (pluspunten voor eerlijkheid _/-\o_ ).

Van Versio nog niks gehoord :/ (hopelijk morgen dan maar?).
Transip levert eigenlijk weinig tot geen support op dat vlak. Ze leveren de basis en dat is het. Managed doen ze niet en bevelen ze aan middels anders partijen (Denk aan Vservs.com).
JeroenT schreef op zondag 17 maart 2019 @ 01:18:
Hoe kan het dat een DDoS alle NS servers plat laat gaan? En zoals er in de statusupdates geschermd is met een import van de configuratie? Het lijkt mij dat zodra je een DDoS mitigate, je niet de config opnieuw hoeft in te laden? Los nog van het feit dat NS1 en/of NS2 al upstream een DDoS zouden moeten overleven?
Als je een fout wegwuift onder DDOS dan vervalt enige aansprakelijkheid omdat het overmacht zou zijn.

M'n magische bol werken.

Ik heb geen idee. Hostnet had in het verleden ook zoiets. Alle NAMESERVERS en A records waren zo verdwenen op de een op andere dag. Geen backup beschikbaar. Vind dan maar es uit met 30 namen welke website waar stond.

Maar als er in een status update gesproken wordt over 88% opgelost dan is dat vermoedelijk een backup die teruggezet wordt. In de hosting kan een verkeerde setting zo een heel netwerk onderuit halen hoor. Het valt of staat met hoe alles opgezet is.

M'n magische bol werken.

Die stelling klopt. Ze zijn dan een bank en dat valt onder andere spelregels.

M'n magische bol werken.

Wacht, saldo was niet toereikend voor vernieuwing :+

M'n magische bol werken.

Vraag eens support aan, en je begrijpt waarom Versio gewoon Versio is. Ik stelde vorige week een vraag, waarom registratie van .nl ineens niet meer lukte. Had voldoende saldo, alles klopte, totdat ik erachter kwam dat je bij het telefoonnummer van de WHOIS geen 000-0000000 in kon vullen. Het moet een geldig telefoonnummer zijn. Oke. Bij Versio krijg je een code zonder inhoud, en de support beantwoord je ticket met ja er zijn momenteel DNS problemen. Wijzigde ik dat nummer, werkte het wel ineens.

Dus soms moet je zelf gewoon inspringen bij Versio. Ze zijn goedkoop. Maar er is een periode geweest dat alles met regelmaat er wel uit lag (enorme downtime spikes). Alles was natuurlijk DDOS maar erkennen dat bijv. servers veels te veel users hadden was er niet.

Op andere momenten wanneer ik er zelf ineens niet meer uitkom, bijv het kopen van een webhostingpakket, en erachter komen dat het compleet geen SSL heeft, schoot Versio me wel weer toe met U had geen SSL geactiveerd vanuit het account. Zonder dat heb je standaard geen SSL.

Volg ook niet waarom je de optie uit wil laten by default. SSL is onmisbaar, ook al verwerk je geen formulieren. Het weegt namelijk mee in ranking wel / geen SSL ook al is het 0.05% ofzo.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • +1Henk 'm!
Opent hier. Wellicht sta je in CSF (Firewall) waardoor het lijkt alsof het offline is.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • +2Henk 'm!
Napsju schreef op maandag 1 april 2019 @ 11:08:
[...]

Zou kunnen. Hoe kom ik daar? Ik zie het niet in DirectAdmin.
Daar kom jij niet in. Dat moet je aankaarten bij versio, is mijn IP geblokkeerd? En dan moet je even het IP adres meesturen van waar je er niet mee op lijkt te komen.

CSF is software firewall van Directadmin zelf. Als je paar keer verkeerd inlogt met FTP, POP3/IMAP en troep dan wordt je erin gezet. Dan weigert de server connecties vanaf dat ip zeg maar. Alles lijkt dan offline maar dat is alleen voor jou.[Voor 11% gewijzigd door Jism op 01-04-2019 11:32]

M'n magische bol werken.

Gewaardeerde klant,

Mede dankzij jou wordt Versio steeds groter. Een factor wat gepaard gaat met groter worden is meer verantwoordelijkheid. Concreet merken wij dat de behoefte aan support steeds groter wordt. De behoefte varieert van eenvoudige vragen naar wat complexere vragen. Om de groeiende behoefte aan support op te vangen, hebben wij onze supportteam recent uitgebreid en zijn wij bezig met een verdiepende training voor het supportteam. De uitbereiding en de vernieuwde supporttraining, zal ervoor zorgen dat wij jouw vraag sneller en zorgvuldiger kunnen beantwoorden.

Klanten met complexere vragen

Bij Versio hebben wij verschillende type klanten met een grote diversiteit aan productbehoeften. Het varieert van klanten met hobby websites tot aan klanten met iets complexere always on websites. Voor een spectrum aan verschillende soorten klanten wil Versio de juiste support bieden. Klanten met een groter volume en complexere producten hebben afhankelijk van hun kennis, vaker complexere vragen. Het signaal is dat er behoefte is aan telefonisch contact voor die klanten. Hier geven wij graag gehoor aan.

Telefonische support voor premium klanten

Vanaf 8 mei zal Versio Klanten met een premium pakket de mogelijkheid bieden telefonisch contact op te nemen met support. Dat houdt in dat jij als premium klant de mogelijkheid krijgt om ons te bellen.

Op de afbeelding 1.1 hieronder kun je zien waar je het nummer voor de telefonische support kunt vinden

Iedere klant heeft zijn unieke pincode. Daarmee kun je als klant toegang krijgen tot de telefonische support. Hieronder beschrijven wij de stappen om een supportmedewerker aan de lijn krijgen.

Bel het opgegeven nummer
Voer jouw unieke pincode in
Bespreek jouw vraag met de support medewerker
Waarom slechts telefonisch support voor premium klanten?

In de basis streeft Versio ernaar om de prijzen zo laag mogelijk te houden voor al zijn klanten. Er is overwogen om telefonisch support aan te bieden aan al onze klanten, maar dat zou betekenen dat wij voor al onze klanten een prijsverhoging moeten doorvoeren. Dat zullen wij niet doen. Onderzoek wijst namelijk uit dat een groot deel van onze klanten niet erbij gebaat is om meer te betalen voor telefonische support.

Op 8 mei stuurt Versio jou nogmaals een aankondiging dat wij online zijn met de telefonische support. Daarnaast zullen wij middels een pop-up in de klanten paneel jou informeren over de telefonische support.

Kosten

Voor jou als premium klant is de telefonisch support volledig gratis.

Bereikbaarheid

De telefonische support is te bereiken tussen 9:00 - 16:00 uur.

Hopelijk ben je op deze wijze voldoende geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Mail gehad. Nou ja met tig hosting/reseller paketten en meer dan duizend domeinnamen is dat ook niet zo vreemd. :P

M'n magische bol werken.

Als men namen wilt registreren, zonder de .online actie er steeds doorheen (bij beginscherm, facturatiescherm) open dan https://www.versio.nl/act...sable_promotional_domains

Ik deed m'n beklag over het opdringen van .online extensies. Zodoende kwamen ze met deze URL op de proppen.

M'n magische bol werken.

Jawel, mailen naar support@versio.nl.

M'n magische bol werken.

2 servers weigeren, standaard direct admin welcome emails te versturen. Ik moest uiteindelijk de user die ik aanmaakte verwijderen, opnieuw aanmaken, en zelf een handmatig wachtwoord ingeven zodat ik de FPT inkon. 8)7

Via chat aangekaart gisterenavond, wordt niet gelezen. Dan maar telefonische support, aangezien ik flink wat namen & paketten daar staan heb. Wat blijkt:
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 16:00
:') Zucht. Het enige wat wel werkt is een mail sturen naar support@versio.nl. Niet dat ik dat geprobeerd had, maar dat is mijn ervaring.

[Voor 12% gewijzigd door Jism op 17-07-2019 08:47]

M'n magische bol werken.

Zucht.
Als Groothandel voor domeinnamen heeft u voordelige domeinnaam tarieven.
De kosten voor dit pakket zijn € 19.00 per maand. Bekijk tarieven
Dus om de status groothandel (en behorende prijzen) te krijgen moet je wel 19 euro per maand aftikken, x12 is 226 euro ex btw per jaar.

De korting gaat er al gauw vanaf weer allemaal. Dit zeiden ze niet bij wijzigingen van het pakket of AV. Wat een teringzooi bij Versio. Stilzwijgend de AV wijzigen, kosten introduceren, ik denk dat ik een claim in ga dienen.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • +1Henk 'm!
Het moet technisch toch helemaal niet mogelijk zijn om een domein met î ipv een i vast te leggen? Nou bij versio wel. :') Lekker, geen controle op de chars die ik toestuur via hun registratiepaneel. Ik heb dus een domein nu vastgelegd wat ik niet managen kan. :P

Ik vindt de nieuwe frontpage verschrikkelijk,

1: bulk domein registratie ontbreekt nu
2: je kunt de nameservers pas nadat ze geregistreerd zijn invoeren, dus niet vooraf bij bestelling al.

[Voor 14% gewijzigd door Jism op 11-05-2020 16:26]

M'n magische bol werken.


Acties:
 • +1Henk 'm!
Tracht maar eens een .fr domein vast te leggen. Mag je scrollen door 181 extensies heen, search op je browser werkt niet helemaal lekker (hij highlight het niet) en voordat het klaar is met het resolven van alle extensies loop je tegen een timeout aan en werkt het niet (meer).

Onmogelijk om een .fr domein vast te leggen. Sterker zelfs: ticket erin geschoten, geen antwoord. Chat erin geschoten, duurt inmiddels 2 (!) weken en heb nog steeds geen reactie.

Maakt niet uit, verhuizen we de 1500+ domainnamen toch elders enzo. Geen punt.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • +1Henk 'm!
Ja hier ook. Ik bouw alles af, en verhuis alles van versio af. Het is weken geleden sinds ik mijn probleem ingevuld had; ik had per ongeluk een domein met een e en dan zo'n puntje erop vastgelegd, kan blijkbaar, maar hun systeem kan er niet mee overweg.

M'n magische bol werken.


Acties:
 • +1Henk 'm!
Ik ga ze eerlijk beoordelen. Gaan ze niet cool vinden.

M'n magische bol werken.

Als je bij domeinnamen, een .fr extensie wilt gaan registeren of verhuizen, succes. Eerdat je de 170 extensies gepasseerd bent krijg je allang al een timeout. Second; ik kon blijkbaar een domein met een a en een puntje erbovenop, vastleggen. Was onmogelijk om deze te 'managen' onder domein beheer. Ik heb gevraagd om dit werkbaar te krijgen weer, nooit bericht gehad, domein ontbreekt ineens uit m'n paneel nu. Dus blijkbaar is de TLD handmatig eruit gegooid, zonder iets te zeggen.

Ik heb een paar accounts daar, eentje had 1500+ namen ofzo, alles zeg ik langzaam op. Sinds de overname ga ik er duizenden euro's op achteruit. Alles dat opgezegd kan worden > Automatisch verlengen uit en alles dat goedkoper elders kan > overzetten.

Je moet "betalen" om korting te krijgen. En dan is het op de korrel een paar honderd euro op jaarbasis goedkoper. Toegegeven, de hosting werkt wel "goed" nu als dat ik een commercieele bedrijfswebsite dat vooral snachts opereert daar draai. De config is in principe prima en de time to first byte op verschillende mmomenten is verassend goed.

Ik snap niet echt waarom de chat uberhaubt op de website staat. Die wordt toch nooit optijd beantwoord. Support tickets, het kan soms dagen duren, en dan direct die mail erachteraan met LAAT WETEN HOE XXX VOOR U WAS. Ik weet het niet. In Nederlandse handen was versio ondanks de smet die het toen had "enigzins" nog robuust en je wist wat je eraan had zeg maar.

Dit design, mweh. ik moet google gebruiken om op de oude interface voor bulk registratie te komen: https://www2.versio.nl/domeinnaam-check

Het idee is leuk, maar doe aub wat grondig werk ipv een fancy thema erop neerkwakken waarvan de gebruikersinterface nog behoorlijk wat te wensen overlaat. Standaard logout button linksonder en niet als iedere andere website bovenin ofzo.

M'n magische bol werken.

Blijft hangen op establishing secure connection.

Ik heb het een beetje gehad met deze partij. Verschillende redenen, en ik bouw langzamerhand ook alles af.

1: Support tickets worden niet of nauwelijks benantwoord.

2: Chat reageert pas na een dag of 3 tot 5 gemiddeld. Waarom voer je het dan?

3: De load op servers is gigantisch hoog, oftewel je kunt er geen fatsoenlijke website op basis van wordpress (meer) op draaien. Als je er een topic op het forum over zet wordt het verplaatst welk alleen zichtbaar is voor hunzelf.

4: Vorige week betaling gedaan om de portemonnee aan te vullen, betaling gelukt, echter de status blijft 5 dagen zo en niemand die reageert op een ticket of chat, pas na een week. Dan pas wordt manueel de portemonnee bijgewerkt.

Ik heb zelf lightspeed op m'n eigen servers nu gezet. Dit is de redding voor tragere wordpress websites. De time to first byte is nu amper in 0.5ms en het laadt razendsnel. Zelfs beter als een eigen VPS met 8GB geheugen wat alleen voor 1 website met PHP 7.4 ingericht was. Nadeel? Lightspeed cache kost 35 per server. Maar dat haal ik er wel uit gezien de wordpress klanten die ik inmiddels heb.

Versio doet aan overselling, en niet zo'n klein beetje ook. Er staan veel meer sites op zo'n server dan dat de hardware fysiek aankan. Het is geen goede hoster als je een beetje een bedrijfskritische website hebt of wilt draaien. Ga alsjeblieft naar een andere partij.

M'n magische bol werken.

:')

Een website liep traag, time to first byte echt richting de 6 seconden ofzo voordat er wat gebeurd. Backup gemaakt > overgezet > ten eerste klopt er al niets van de telling van DA, die zegt dat het om een 80MB .tar.gz bestand gaat, bij download is het een 260MB bestand, bij poging tot herstellen in DA elders kapt ie af met dat het geen tar.gz / gzip is. Natuurlijk de user space gechecked voordat ik de backup starte.

Handmatig uitgepakt, so far so good, alles hersteld, inclusief database, rits van foutmeldingen van hier tot gunter omdat alle content in o.a de PHP files gewoon corrupt is:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
 thrown in /home/site/domains/site.nl/private_html/wp-content/plugins/woocommerceidealcheckout/woocommerceidealcheckout.php on line 44
2020-10-08 20:10:42.227572 [NOTICE] [4938] [x_www.qrtwftwgregertg3tqg.nl:443] [STDERR] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function showMessage() in /home/site/domains/site.nl/private_html/wp-content/plugins/woocommerceidealcheckout/woocommerceidealcheckout.php:44
Stack trace:
#0 /home/site/domains/site.nl/private_html/wp-includes/class-wp-hook.php(287): idealcheckout_showAdminMessages()
#1 /home/site/domains/site.nl/private_html/wp-includes/class-wp-hook.php(311): WP_Hook->apply_filters()
#2 /home/site/domains/site.nl/private_html/wp-includes/plugin.php(478): WP_Hook->do_action()
#3 /home/site/domains/site.nl/private_html/wp-admin/admin-header.php(292): do_action()
#4 /home/site/domains/site.nl/private_html/wp-admin/update-core.php(855): require_once('/home/bierkoeri...')
#5 {main}
 thrown in /home/site/domains/site.nl/private_html/wp-content/plugins/woocommerceidealcheckout/woocommerceidealcheckout.php on line 44


Zucht. Nu handmatig 10k files downloaden en handmatig terugzetten. Dit is toch belachelijk voor een hostingpartij dat overal zgn goede reviews heeft? Ik weet al dat een ticket maken toch geen zin heeft. Ik verhuis alles gewoon op zeer korte termijn.

M'n magische bol werken.

Als je naar nameservers gaat, vervolgens volgende tabelletje bekijkt:
185.182.56.8 server 543
Waarvan er 543 users op staan. Dit is een resellerpakket dus het aantal domeinnamen dat onderverdeeld nog eens zit op die users zit er niet bij in. Ik schat dat per user er voor het gemak 5 tot 20 actieve domeinnamen staan, (eigenlijk nog veels te laag berekend heb ik het idee) waarop je uitkomt op zo'n 2700 tot 10k aan websites.

Mijn ervaring is is dat een VPS met 16GB ram zo'n 100 tot 200 websites kan huisvesten, wil je spreken over <2% load in performance. En dan kan je nog pieken opvangen als je de omgeving goed geconfigureerd hebt. Maar dat een zwaar geoptimaliseerde wordpress website nog steeds 6 seconden aan een avg ttfb nodig heeft dan is er op server level gewoon iets goed mis.

Ik weet dat ze altijd riepen ja maar u moet bezoekers hebben wilt u dat de website snel reageert. Nou dat is het juist. Als een website 6 seconden erover doet om een pagina te openen dan loopt 90% van die bezoekers al weg. Ik vindt het een telleurstellende partij geworden, men had makkelijk een limit op het aantal users per server kunnen zetten om zo de performance voor iedereen te garanderen.

Dan verdien je nog geld op nieuwe hosting/reseller sales want men wil uitbreiden als er sprake is van betrouwbare, reliant en snelle hosting. Zucht. Kutpartij ook. Sinds die overname is alles niet alleen duurder geworden, de hele support en snelheid van die support is bedroevend.

M'n magische bol werken.

Prijsverhoging 2021:
Vanaf 1 januari 2021 zullen de tarieven voor het verlengen van .nl, .be en .com domeinen wijzigen. Dit betekent dat domeinnamen in jouw account waarbij de verlengdatum na 1 januari 2021 ligt, worden verlengd tegen het nieuwe tarief. Je vindt de nieuwe tarieven hieronder:

Verlenging prijs .nl domein: €9,99
Verlenging prijs .be domein: €9,99
Verlenging prijs .com domein: €14,99
Ik ga denk ik maar verhuizen. Kan iemand verklaren of SIDN duurder geworden is of niet?

M'n magische bol werken.

Nou snel gefixed, aankomend jaar alles elders verhuizen, 3,20 inkoop nl / be en 9 euro voor .com. Bovenstaand zijn echt belachelijke prijzen, zonder enig onderbouwing (in de email) en ronduit onbeschoft.

Ik durf te wedden dat ze gaan antwoorden dat je het kortingsding af moet nemen a 9 euro per maand (?) om zo lagere prijzen te verkrijgen.

Een tientje maak je geen marge op. Als je klanten hebt en daar 12 per .nl voor in rekening gaat brengen dan zijn die op ten duur ook niet gek door juist het domein te verhuizen naar een andere partij.

Versio maakt gewoon vies misbruik van de verhoging van het SIDN: die gaan amper 2% omhoog naar inkoop 3,48. Een stijging naar 9,99 is 6,51 marge. :'(

Dit is niet serieus meer te noemen.

[Voor 15% gewijzigd door Jism op 04-12-2020 20:08]

M'n magische bol werken.

Ik had gesproken met iemand, die zei dat Versio een paar jaar terug op het laatste uur van de afgrond van een faillissement gestaan had. Totdat ze overgenomen waren en het bedrijf als het ware was gered. Versio heeft jaren onder de kostprijs domeinnamen ter voorbeeld verkocht. Geld bijgelegd jaar in jaar uit. Dat kon toen nog blijkbaar want nu zijn de regels zo dat wanneer je BV voor 5 jaar verlies of langer maakt je niet bedrijfsvatbaar meer bent.

Ze zijn overgenomen en de winst(en) moeten omhoog. En niet zo'n klein beetje ook. Ze mailen mij met dat de prijsstijging voor mij niet zou gelden ivm groothandelspakket (meer dan 1000 namen) maar ze vergeten dat ik een tweede account ook heb die buiten dat om valt. Ik kan geen marge meer maken zo als ik nu namen in moet kopen voor 10 euro per stuk en door moet berekenen voor 15 euro per stuk aan de klant. Laten we eerlijk zijn; in deze tijden als iemand 10 euro kan besparen op 1 of 100 euro kan besparen op 10 namen dan gaan ze elders. Ik had destijds 1 forum bericht gepost daar en 2 support tickets gestart.

Dat forum topic was binnen een uur verplaatst naar verborgen. Het ging mij om de server speeds die belachelijk hoog zijn. Check / test het zelf:

https://www.biertaxihetgooi.nl/

En dan met name de time to first byte.

Diezelfde website, maar dan op één van m'n eigen servers,

https://boozedelivery.nl/

Gigantisch snelheidsverschil. Nu moet ik wel zeggen dat op mijn servers er specifiek litespeed draait en dat daardoor de performance echt uitstekend is, veel minder resources in gebruik, in combinatie met WASP firewall enzo echt een prachtig stukje software dat aan te bevelen is bij ieder hostingbedrijf. licentie kost 35 euro per server ongeveer per maand, maar dat haal je er echt uit. Ik host nu zo'n 200 websites op specifiek die server met veel minder resources dan dat versio heeft.
185.182.56.188 server users: 527
Dat komt ook omdat versio echt zwaar aan overselling aan het doen is. Iedere machine moet zo vol mogelijk worden gekwakt en het enige wat je wel nog redelijk draaien kunt is een statisch html pagina of light weight PHP; maar als er iets in de buurt komt kijken van wordpress dan kan je het shaken. Kan je nog duizend plugins gebruiken voor optimalisatie enzo, het is gewoon belabberd daar.

Ik ga dan ook vanaf Januari alles net voor opzegging verhuizen. Alleen dat al met duizend namen scheelt me meer dan 2500 euro op jaarbasis. De hosting en bedragen die ze ervoor rekenen kan echt niet. Je ziet de bovenstaande performance van 1 van de websites die ik daar draaien heb. En hoe screwed up de situatie is. Op dagdelen is de time to first byte zelfs 5 tot 10 seconden (!).

Dat er niemand even inhoudelijk kijkt naar de load op die servers ook en denkt, goh, mischien moeten we even wat afbouwen, of mischien de configuratie eens herzien, of mischien versio gewoon even nieuw leven in blazen dat de prijzen die ze rekenen ook confirm zijn met wat ze (nu niet) leveren.

Nja. Ik denk dat het leuk geweest was. Ze waren jarenlang een prijsstunter, eweka had de trend gezet, steeds meer hostingboeren willen alleen de 'grotere' klanten wat ik ergens wel voor kan stellen, maar begin dan een tweede tak van versio af. Zet daar propere hardware en software neer, en biedt daar een serieus alternatief voor een wat duurdere prijs dan dat versio nu momenteel aan het doen is.

SIDN rekent 2% prijsstijging vanaf 2021, en loopt door tot 2023. Dus in 3 jaar gaan we er ongeveer 6% op omhoog qua kost/inkoopsprijs. Versio daarintegen mailt zonder verdere onderbouwing dat ze ff met 100% omhoog gaan. Ook niet een mail met dat het voor groothandel niet van toepassing is, of de suggestie hoe men daaronderuit kan komen. Nee ook marketing technisch is versio nooit de slimste geweest.

[Voor 5% gewijzigd door Jism op 06-12-2020 02:25]

M'n magische bol werken.

jochem1998 schreef op zondag 6 december 2020 @ 13:10:
[...]


Sites lijken gewoon even snel voor mij 8)7
https://tools.pingdom.com/#5d8e67cd2d800000

Kijk even naar de "Wait" state. 1.3 seconden 8)7

https://tools.pingdom.com/#5d8e67dd4e000000

En dan een wel gezonde "Wait" state, 15ms.

Dit is gewoon een enorm bezette server. Het probleem is het moment dat iemand vanuit search naar zo'n URL klikt, de time to first byte of response, gewoon zo hoog ligt dat het risico is dat iemand > Back klikt en vervolgens een wel snelle website opzoekt. Daarom is site snelheid (TTFB) ook zo belangrijk.

Vroeger hadden ze nog system information enabled staan bij Versio; maar dat staat al jaren uit. Toen kon je al zien dat ze nog op vrij antieke opterons aan het draaien waren. (De tegenhanger van de Bulldozer). Geen idee of dat ooit veranderd is.
Chloortablet schreef op zondag 6 december 2020 @ 15:16:
[...]

Als je daadwerkelijk zoveel domeinen hebt, dan ben je waarschijnlijk beter uit bij OpenProvider. Betaal je een vast bedrag aan fee en neem je ze verder af tegen kostprijs. Ook mogelijk zonder de vaste fee, maar dan zijn de prijzen hoger en werken ze met staffels. Geen aandelen, wel een tevreden gebruiker :+
Niet slecht ! :) Maar ik ga nu al bij mijn eigen vaste partij zitten; ik krijg tegen inkoop inclusief toegang tot Powerdns.

M'n magische bol werken.

Ik denk dat ik gewoon volledig alles stop ga zetten bij Versio. Ik kreeg te horen dat ik niet teveel mocht verwachten van een shared hostingpakket, en maar op een VPS moest gaan zitten voor betere site speeds. Ik weet niet maar ik heb 10x shared hostingpakketten van 30 euro per stuk per jaar bij Vimex en de problemen die ik bij versio ervaar heb ik daar ook totaal niet.

Het is precies wat ik zei; het is oude hardware, er vindt overselling plaats en maakt niet uit hoeverre je een website wel of niet 'optimaliseerd' - het is alsof je bij iemand op zolder je websites laat hosten. De server knalt er ook vaak genoeg uit; constant reboots van httpd (ik herken het gedrag) maar bij versio zien ze nagenoeg 100% uptime ... rara.

De geadverteerde prijzen zouden niet gelden voor groothandelsprijzen; m.a.w je moet 9 euro 19 euro
per maand extra betalen om in aanmerking te komen voor een korting. Ik heb uitgerekend dat ik voor .nl per domein 50 cent vooruit ga en 1 euro voor een .be. .com ligt ongeveer hetzelfde en voor exotische extensies zal het verschil ook wel te verwaarlozen zijn. Als ik een snelle rekensom doe dan spreek ik over 350 tot 500 euro geschat voor .nl en 400 tot 650 euro voor .be, en dan komt de vaste fee van 19 euro per maand ook nog eens te vervallen, a 228 euro.

Schrap ik de hosting ook bij versio dan is dat 2x een reseller en 3x een mini pakket. Al met al een paar duizend euro op jaarbasis. En toekomstige registraties vallen veel goedkoper uit voor mij zodat ik een gezonde marge overhou, en sites die op hun hosting draaien zullen veel beter ineens af bij mij of een andere partij zijn. Helder! :)

M'n magische bol werken.

Nou, er is een telefoontje verricht door versio,

Ze bevriezen als eerst de 'stijgende' tarieven voor de komende 2 jaar. Daarbij wordt een tweede account dat ik gebruik, kosteloos geupgrade naar een business account inclusief de behorende tarieven. Dan verviel er nog iets wat iets zou besparen, en eerlijk is eerlijk, ze komen me wel enorm tegemoet mee hier.

Ik heb de nadruk gelegd gisteren in de mail dat ik op deze manier geen heil meer in versio zie zitten. Maar blijkbaar is daar met overleg intern toch een uitzondering gemaakt. Ik zal de mail (bevestiging) zometeen even in lijnen copy pasten hier.

M'n magische bol werken.

Bedankt voor het telefoongesprek van zojuist, zoals besproken kan ik voor het account xxxxxx groothandel aan zetten zonder dat je daarvoor de
€19 per maand betaald.

Bij deze bevestig ik ook dat de groothandel tarieven in het jaar 2021 niet zullen veranderen. Bij eventuele prijsstijgingen na 2021 zul je per mail op de hoogte gebracht worden.

De prijzen voor het groothandel abonnement blijven:
https://www.versio.nl/domeinnaam-prijzen?id=3

Ik heb bij deze voor account xxxxxx, daar betaal je nu dezelfde tarieven als op je andere account. Als het goed is worden er geen groothandel kosten a €19 per maand in rekening gebracht, mocht dat wel het geval zijn zou je dan even aan de bel willen trekken?

Mocht je nog vragen hebben laat het dan gerust even weten!

Met vriendelijke groet,

Milan - Versio
Daarmee vervalt 19 euro in de maand, en blijft de prijs enigzins vast (voor het eerste jaar). Gaat om 2 accounts. Tja de hosting valt weinig (meer) aan te doen. Het is wat het is, gewoon duurkoop.

M'n magische bol werken.

Het plan was om een ruime 2 weken voor afloop, te verhuizen. Zit ik niet met downtime of dubbele kosten. Maar vergt best wel wat werk ook, sommige hebben aparte DNS instellingen, sommige alleen een nameserver.

Versio werkte wel oke als je snel een domein moest vastleggen; en de hosting was voor relatief kleine sites ook wel oke; maar als je er iets van vragen gaat, tja.

Qua marges zou ik in theorie bij de andere aanbieder nog steeds goedkoper uitzijn, want het is immers tegen inkoopsprijzen aan. Ik huur bij die partij namelijk zowat al mijn servers voor meerdere jaren inmiddels.

https://www.versio.nl/domeinnaam-prijzen?id=3

Dit zijn mijn tarieven voor nu 2 accounts, en dan vervalt de maandelijkse, 19 euro. Toegegeven, toch props voor versio in dit geval. Mag best gezegd worden dat die lui zo nu en dan ook een spreekwoordelijke veer in hun reet gedrukt mogen krijgen ;) :P

[Voor 20% gewijzigd door Jism op 10-12-2020 04:05]

M'n magische bol werken.

Ik weet, het kan goedkoper, en die aanbieding ligt hier al. Tis alleen een shitload aan werk om alles voor afloop nog maar eem te gaan verhuizen. Ik kijk het wel aan een paar dagen.

M'n magische bol werken.

Ja ik snap het ook niet. Maar ik zie dat vaker dat bedrijven op internet in Nederland overgenomen worden door buitenlandse investeerders. Alles gaat vervolgens met bakken omhoog. Ik kan ff geen links geven met wat voor een andere soort bedrijven dat waren maar dat waren zeg maar de marktplaatsen van NL op gebied van "betaalde dates". Daar zijn miljoenen voor neergeteld en ook die gooide de prijzen met dik 150 tot 300% omhoog.

Ik gebruik een tijdje cloudflare, sinds kort kreeg ik daar een mail dat mijn .com af dreigde te lopen bij mijn huidige registar. Cloudflare biedt die dus voor 8$ aan wat neerkomt op 6,60 voor een .com. Nou ja gezien de shitload aan .coms die ik staan heb is dat wel degelijk interessant. Ik heb cloudflare voor 6 maanden getest en ben daar behoorlijk tevreden over.

Belangrijkste was voor mij om een goede CDN gebaseerde dienst te vinden dat oversea's, het goed zou doen. Cloudflare komt daar als enige eigenlijk goed mee uit de bus voor mij. Ik krijg bij registratie domeinnamen bij Versio ook steeds gratis hostingpakket aanbiedingen (voor 1 jaar incl code) maar laat maar zitten.

De time to first byte is nog steeds asociaal hoog (soms 10 seconden voordat er wat gebeurd).

M'n magische bol werken.

mcDavid schreef op maandag 15 februari 2021 @ 14:51:
[...]


Tot nu toe is het vooral TWS die overal de prijzen omhoog gooit dus misschien juist wel goed dat ze bij team blue gegaan zijn.

edit: @Lrrr mijn ervaring (inmiddels alweer een jaar of 8 geleden?) met versio is dat de TTFB idd een seconde of 10 is bij de eerste request, maar subsequent requests wat sneller. Waarschijnlijk houdt de webserver een lokale cache bij van files die de afgelopen paar uur benaderd zijn. Dat werkt misschien voor een wat drukkere site maar een site met weinig bezoekers loopt dus iedere keer tegen die ~10 seconden aan.
Ja, en dat wordt dus 100% veroorzaakt door overselling. Overselling houdt in dat er op een server veel meer websites staan dan dat ie (tegelijk) aankan

Ik geef je 2 identieke websites:

https://www.biertaxihetgooi.nl/ (Versio)
https://boozedelivery.nl/ (mijn eigen op litespeed gebaseerde server)

Nou terwijl ik de reactie hier nog type is die website nog steeds bezig met openen bij versio. 8)7 En die website staat ingesteld op PHP 7.4, alles zwaar optimised met autooptimize, compressie, cached kopie'en bewaren etc. Mijn topic na een klacht werd bij versio snel op het forum als verborgen gezet; support wil niet echt een zinnig antwoord geven dan behalve me naar een VPS te pushen.

Doen we niet :) Ik heb ook een account bij Vimex met daarop 30+ wordpress sites gedraaid voor ongeveer 2 jaar. Daar ben ik wel tevreden over en de sitespeed daar was stukken beter. Gewoon een snelle en frisse server met een goede configuratie en gaan maar.

Ik heb nu 1 litespeed gebaseerde server specifiek voor wordpress; en dat werkt. Ik kan er veel meer op kwijt nu dan met een normale Apache / PHP 7.4 configuratie. De load avg is amper 1% verdeeld over een website of 200 ofzo.

edit:
nu dat er wat op geklikt wordt is het ff gecached ja, maar daarna zakt het weer volledig in elkaar

M'n magische bol werken.

Het gaat om de time to first byte. Die is gewoon belangrijk. Dat is het moment dat jij op een search result klikt en de website daadwerkelijk opent. Nou je kunt de afweging maken welk hier (beduidend) beter presteert.

M'n magische bol werken.

AW_Bos schreef op zondag 8 augustus 2021 @ 19:55:
[...]

En dat moet dus niet gebeuren lijkt mij.

Edit:
Nu gaat hij wel direct naar CloudFlare over. Raar dat het eerst niet ging.
Wijziging is pas effectief tussen de 4 en 8 uur. Pas na 24 uur is de rest ook meeveranderd in de rest van de wereld.

Bij Versio wordt de dns overigens op de server afhandeld. Niet echt handig. Als zo'n server in theorie offline gaat gaat je DNS ook meteen onderuit. Er is niets meer om dat aan te roepen zeg maar.

Cloudflare is overigens super. Ik host nu een website of 60 via CF en de bandbreedte die daar doorheen wordt gejaagd zit op gemiddeld 500GB per maand. Ook de prijzen voor .com extensies onderbrengen bij Cloudflare is spot en spotgoedkoop. (3 tot 4 euro per .com).

Nja. Ik heb weinig goeds voor Versio over dan behalve dat de prijsverhoging die vorig jaar doorgevoerd was, niet bij mij van toepassing is geweest. Ik betaal eigenlijk hetzelfde als alle jaren voorheen. Voor andere klanten gelden nu wel de (fikse) prijzen.

De hosting is nog steeds ruk. Time to first byte van in de 8 tot 15 seconden. Gaat gewoon nergens (meer) over. Versio moet eens wat doen aan de overselling op hun servers, en een limiet stellen aan hoeveel een server mag hebben qua websites.

Als dat op orde is zal de algemene snelheid veel beter worden en is de hosting op z'n hollands gewoon weer te pruimen.

M'n magische bol werken.

De reden dat ik een gigantische discount heb t.o.v de rest is dat ik daar 1000+ namen heb staan. Versio zag de bui al hangen en kwam met een voorstel waardoor ik besloot te blijven hangen. Voor mij geldt dat de komende jaren er geen prijsstijging plaats zal vinden en ik de allerlaagste prijs voor namen zal blijven betalen. Ik registreer voorlopig als tegenprestatie ook nieuwe domeinnamen met een tweede account die onder dezelfde voorwaarde valt.

Maar ik ben natuurlijk een dief van m'n eigen portemonnee als ik de .com extensies bij versio blijf houden voor 9,99 per stuk terwijl die bij cloudflare voor amper 4$ te verkrijgen zijn. Dat is ruim 7 euro besparing per domein en het zijn er nogal wat ...

Vroeger tuinde ik er ook in bij Transip het eerste jaar extra goedkoop te registeren, en dan met het vervolgjaar met een duurdere prijs te worden geconfronteerd. Neem daarbij in acht dat ook Transip al jaren stelselmatig weigert een "mailer" in te stellen die een maand van te voren bericht met domein Y loopt af op die en die dag, en het was voor mij op ten duur ook wel helder waar het verdienmodel van Transip lag.

In mijn geval moest ik de klant eigenlijk al factureren als ik maar net al te laat was en er ontstond soms een geschil met dat de klant niet verlengen wou. Ik wil het gewoon vooraf weten zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Vaak is het toch zo dat in de internet wereld wij als laatste aan de beurt zijn wat betreft "rekeningen" die worden betaald etc.

M'n magische bol werken.

Support@versio.nl ?

M'n magische bol werken.

Het is niet gevonden willen worden, maar eerder de drempel zo hoog mogelijk leggen om alles door support te laten gaan. Je kunt je ook beroepen via support@versio.nl voor verkrijgen adres voor poststukken. Lijkt me niet zo lastig.

M'n magische bol werken.

Spreekt iets tegen toch?
Versio Hoofdkantoor
Reaalhof 64
8232 VS Lelystad

M'n magische bol werken.

Ach het heeft een overname gehad en nu zitten ze met 2 fysieke locaties.

Maakt het uit. De info staat online en je kunt het relatief eenvoudig terugvinden. Anders wel via support.

M'n magische bol werken.

Grotendeels draait nog steeds op antieke opterons. Volgens mij kocht versio ook 2dehands servers op, helemaal volstouwen met ram en storage, en volgooien maar.

Maakt mij niet uit. Hosting is niet de reden waarom ik bij versio zit in ieder geval.

M'n magische bol werken.

Stuur me een PB'tje eventueel.

Anders zijn er genoeg andere hostingpartijen niet onder de vleugels van TWS.

M'n magische bol werken.

Dat is normaal. De ICAN vergt dat houderschap wordt bevestigd. Anders kan je geen extensie bij hun afnemen. AXC is de provider (versio).

M'n magische bol werken.

Pali schreef op dinsdag 14 september 2021 @ 13:31:
[...]


Blijft apart om te zien dat alle partijen die worden overgenomen dezelfde cookiecutter mail naar hun klanten sturen. Een beetje personalisatie zou wil op zijn plaats zijn maar helaas.
Ik denk dat de hostingbedrijven die uiteindelijk overstag gaan een financieele offer krijgen die ze niet kunnen weerstaan. Bedoel niemand is verplicht. Die markt is gewoon enorm verzadigd.

En als investeerder denk ik dat ze in meerdere landen tegelijk dit aan het doen zijn. Is niet alleen NL hoor.

M'n magische bol werken.

Het is een klik klik klaar oplossing hoor, dat migreren van de ene naar de andere host met Directadmin. :) Alleen je dns of nameservers naderhand aanpassen en klaar.

M'n magische bol werken.

joopv11 schreef op dinsdag 19 oktober 2021 @ 09:23:
Voor wat het waard is: drie dagen geleden overgestapt van Versio naar Cloud86 en nu al drie dagen geen enkele spam email.
Bij Versio waren dit er ongeveer 50 per dag ...
Omdat er geen fatsoenlijke spamfilter geconfigureerd is laat staan dat je zelf Spam assasin hebt ingesteld. Als je uitgaat van een normale directadmin omgeving dan ja krijg je alles wat er gestuurd wordt. Ik gebruik eigen servers en maak gebruik van zowel Spamassasin in combinatie met RDspamSinds ik Rdspam gebruik is het aantal spam mails echt drastisch verminderd. Je kunt ook zelf onder spam assasin en SPAM Filters in Directadmin het e.a instellen en finetunen. Werkt prima.

Maar de andere hoster waarvan je zegt geen spam meer te ontvangen laat waarschijnlijk alles via 1 ding lopen en controleert ook op de legitimiteit van de emails. Dat is in mijn geval precies hetzelfde en werkt supergoed voor ruim 2700 websites.

Versio is gewoon goed voor je hobby site. Iets professioneels wordt je vaak al gepushed naar een eigen VPS waar voor hun de marge groter op is terwijl als je bij een goede hoster gewoon zit dat alles inbegrepen (moet) zijn vindt ik.
GoGoHaRrY schreef op woensdag 20 oktober 2021 @ 11:22:
Zeker als je ook nog ene pakket afneemt met "Premium DDoS bescherming" .......
Het onderliggende probleem bij Versio is de overselling die al jaren plaatsvindt. Tenzij je een eigen server afneemt waarbij alle resources voor jou zijn. Overselling houdt in dat er veel meer websites op een server worden gezet dan dat het fysiek aan kan. En dat verklaart de vele reboots, timeouts en toestanden.

Iemand heeft zijn internationale webcams bij mij ondergebracht, hij is me "dankbaar" voor hetgeen dat het altijd online is, altijd responsief en vooral snel.

[Voor 16% gewijzigd door Jism op 20-10-2021 15:59]

M'n magische bol werken.

https://nl.trustpilot.com/review/versio.nl

Nja. Bekende liedje. En veel van die positieve reviews zijn toendertijd gestimuleerd met een gratis domeinnaam.

M'n magische bol werken.

Tazzios schreef op donderdag 18 november 2021 @ 08:34:
Sinds kort leegt Versio de mail prullenbak waarbij het mails ouder dan 30 dagen verwijdert. :-(
Ik heb al een ticket aangemaakt maar nog geen reactie ontvangen.
Hoe bedoel je, de folder met deleted emails?

Wat is het nut anders als die niet in de zoveel tijd (automatisch) geleegd wordt? Dat kost alleen maar storage. Nu is jouw email box niet zo groot maar voor duizenden accounts tikt het wel aan.

M'n magische bol werken.

Dan moet je het niet deleten of verplaatsen in een andere folder? :P

Beperkte retentie op een prullenbak is normaal. Ik stel het standaard ook in op m'n eigen servers. Anders kost het op ten duur bakken met storage gezien ik over duizenden mailboxen spreek.

M'n magische bol werken.

Lrrr schreef op donderdag 18 november 2021 @ 17:21:
[...]


Gmail doet het wel, maar dat is natuurlijk een gratis dienst. Hoe dan ook lijkt het me 'not done' om dat zomaar zonder aankondiging te implementeren.
Dan moet je denk ik bij Directadmin zijn. Versio implementeert gewoon gebruik van Directadmin en DA pushed zo nu en dan updates waardoor er veranderingen optreden.

Op mijn Iphone als ik een foto verwijder wordt dat ook automatisch na 30 dagen geleegd.

M'n magische bol werken.

Lrrr schreef op donderdag 18 november 2021 @ 23:03:
[...]


Lijkt me geen excuus om het als Versio niet aan te kondigen. Als klant neem je een product af bij Versio, niet bij DirectAdmin. En ik mag hopen dat Versio zelf de changelogs wel leest voordat ze iets updaten.
Nee,

Als je een licentie op directadmin hebt, dan pushed directadmin als het ware updates naar je server toe. Dat is onderdeel en lijkt me ook logisch als er een zero day gaande is.Soms doen of maken ze een verandering eraan. heel sporadisch dat ze iets echt ingrijpends veranderen, maar ik heb het 1x in een paar jaar tijd gehad dat er iets omgezet was wat ik niet terug kon draaien. Ook zit er sinds kort standaard aangevinkt onder filemanager als je iets verwijderen wilt, dat het eerst de prullenbak in gaat ipv direct weg. Ook zoiets. Ik vink het standaard altijd uit als ik een handeling doe via filemanager.
AW_Bos schreef op vrijdag 19 november 2021 @ 00:31:
[...]

De meeste veranderingen die ervoor zorgen dat functies anders werken zijn overigens wel instelbaar in de DA-configuratie. Vaak staan ze niet eens standaard aan.
Zie bovenstaand bericht. De update kan ook gewoon via Exim of Dovecot komen. Ik heb werkelijk geen idee maar als je mail verwijderd dan is het logisch dat die trashcan over tijd ook automatisch geleegd wordt. Ik weet niet maar een server met duizenden gebruikers of duizenden mailboxen en dagelijks daar mail van weggooien wat eindigt in een prullenbak kost gewoon storage.

Versio zal waarschijnlijk zeggen dat ie z'n mail maar in een ander mapje moet slepen als het echt zo'n probleem is. Ik persoonlijk bewaar mail al sinds 2002 volgens mij ( 8)7 ) en mail dat niet belangrijk is of weg moet gaat er gewoon uit. De rest kan je in een archief gooien en daarmee klaar.

M'n magische bol werken.

Aangezien ik aardig wat namen heb staan vindt ik niet dat de verlenging moet afhangen van een globale knop of setting. Ergo per domein moet ik gewoon in kunnen stellen (default) aan en de namen die eraf moeten, uit.

M'n magische bol werken.

MazeWing schreef op dinsdag 30 november 2021 @ 11:38:
[...]

Maar geef dan geen grote knop met de tekst dat het om alle producten gaat...
Het zou es wat zijn als ik een premium set van namen ergens heb staan en die allemaal ineens niet verlengd zouden worden omdat er 1 globale switch voor ingesteld is.

Ik vindt de constructie nu zoals die is beter en ik vindt ook niet dat men daar aan moet gaan zitten.

Als je van een dienst afwilt > automatisch verlengen uitschakelen. Simpel zat.
Tazzios schreef op dinsdag 23 november 2021 @ 09:41:
Volgens support en systeembeheer zouden er geen mails verwijdert moeten worden:
"Gisteren heb ik jouw vraag bij onze systeembeheerders neergelegd en zij zeggen dat wij geen mails verwijderen na 4 weken."

Update:
Na nog een keer vragen en precies aangeven waar systeembeheer moet kijken(Admin Level -> Administrator Settings -> Automatically Purge Spambox/Trash data ) heeft support mijn vraag nogmaals door gezet.

En volgt er een ander antwoord:
"Dat staat inderdaad op 30 dagen."
Support was ook verrast door het totaal ander antwoord.
"In de nieuwe omgeving van Direct Admin staat dit zo ingesteld"

Duurt 7 mails maar dan zijn ik, support en systeembeheer van Versio ook weer op de hoogte hoe hun de configuratie is. :+
Zei het toch... Pushed update. En logisch ook. Op m'n telefoon zit ook een 30 dagen retentie. Op windows zit ook een retentie in de prullenbak. Het kost gewoon storage over loop van de tijd. Snap ook niet waarom je verwijderde emails toch nog bewaren wilt.

Edit: prijsverhogingen aankomende:
Zoals aangekondigd in september 2020 verhoogt SIDN jaarlijks de prijzen. De eerstvolgende verhoging is 1 januari 2022. Dit betreft een verhoging van 4,4 eurocent voor kwartaalverlengingen en 16 eurocent voor jaarverlengingen. De verhoging is opgebouwd uit het vervallen van een betalingskorting van 2,5% en een tariefsverhoging.

[Voor 60% gewijzigd door Jism op 30-11-2021 18:40]

M'n magische bol werken.

Lrrr schreef op donderdag 18 november 2021 @ 23:03:
[...]


Lijkt me geen excuus om het als Versio niet aan te kondigen. Als klant neem je een product af bij Versio, niet bij DirectAdmin. En ik mag hopen dat Versio zelf de changelogs wel leest voordat ze iets updaten.


Heb het gevonden. Het staat standaard aangevinkt in DA / admin account. Dus ja, DA heeft die update "gepushed". Niet versio. Versio neemt alleen een license af bij DA per server.Ik heb het standaard ook aanstaan; en toegegeven met 1000 mailboxen kost het niet prunen van een prullenmand na 30 dagen toch echtwel kostbare storage.

[Voor 20% gewijzigd door Jism op 30-12-2021 00:00]

M'n magische bol werken.

Ik stoor me zo aan die nieuwe DA interface :'(

M'n magische bol werken.

Ja maar niet zoals het ooit was. Wat een troep hee. Management is gewoon idioot slecht nu.

M'n magische bol werken.

Pagina: 1 2Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee