sluiten

Uitnodiging gebruikerstest in Amsterdam

We zijn op zoek naar deelnemers voor een leuke gebruikerstest in het centrum van Amsterdam. Voor de test zoeken we gebruikers die veel gebruik maken van het forum. Het interview duurt ongeveer 45 minuten en voor je deelname krijg je €40,- vergoeding.

Heb je op dinsdag 11 oktober tijd om mee te doen (tussen 9:30 en 17:00)? Meld je dan aan voor de selectie en wellicht zien we je snel!

Aanmelden

Toon posts:

Betrouwbare Duitse webshop

Pagina: 1
Acties:

 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 02-10 21:27
Hoioi,

Aangezien mijn eerste Zbox en 760 retour gaat onder WKoA wegens deels defect geluid wil ik een nieuwe aanschaffen.
Helaas zijn ze in Nederland achterlijk duur(en zelfs nog duurder geworden sinds launch) waardoor ik liever naar het buitenland (DE) uitwijk. (scheelt bijna 10%)

Ik vroeg me alleen af welke webshops daar betrouwbaar zijn.
Ik kwam zelf bij deze site uit:
http://www.idealo.de/prei...18_-zbox-en760-zotac.html
en hoewel hier ratings bijstaan vroeg ik me af of er Nederlandstaligen ervaring hebben met deze webshops.

Pricewise zijn voor mij de volgende webshops interessant:
http://www.hardwarehouse....o.php?products_id=4137315
http://www.klarsicht-it.de
http://www.cyclotron.de
http://www.csv-direct.de/
http://direkt.jacob-computer.de/
http://www.localpc.de/
http://www.itboost.de/
http://www.alternate.de/

Iemand ervaring mee? Want met een potentiele DOA wil ik natuurlijk wel goede aftersales.

 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 02-10 21:27
AFAIK is ie bedoeld om te testen of een product aan de verwachtingen voldoet. Een defect kan de oorzaak zijn waarom het niet aan de verwachtingen voldoet en si daardoor een valide reden om te retourneren.

 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 02-10 21:27
s
Gadgeteer schreef op dinsdag 19 augustus 2014 @ 12:27:
Zbox? 720? Ik heb een tijdje onder een steen gewoond denk ik?
De zotac Zbox EN760 is een X1/PS4 killer in het formaat van een router.
Zit een relatief zwakke i5 ulv in, maar de 860m (in feite een 750ti) is de koning van de performance per watt. Kortom maximale prestaties in een power-package van <100watt.

[Voor 25% gewijzigd door eL_Jay op 19-08-2014 13:20]


 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 02-10 21:27
scenix_ schreef op dinsdag 19 augustus 2014 @ 15:37:
hi!

Ik moet hier in Duitland regelmatig inkopen voor verschillende bedrijven en kan je het volgende zeggen over jouw webshops:

http://www.klarsicht-it.de Heb ik nog niet gebruikt
http://www.cyclotron.de Positief, veel gebruikt voor kassa hardware
http://www.csv-direct.de/ Wel eens gebruikt, geen problemen
http://direkt.jacob-computer.de/ Doe ik best vaak aankopen, geen problemen
http://www.localpc.de/ ken ik niet
http://www.itboost.de/ ken ik niet
http://www.alternate.de/ Doe ik vaker aankopen, is niet altijd de goedkoopste (in tegendeel).

Verder ben ik een hele grote www.amazon.de klant
Maar de topper voor mij is Urano:

http://www.urano-shop.de/...tails/2165/1518028/false/
Dank, hier kan ik wat mee. Dat wordt twijfelen tussen cyclotron, urano en direkt jakob. Toevallig bij 1 van die 3 ervaring met aftersales/RMA/retourneren/e.d.?

Slightly offtopic:
MicGlou schreef op dinsdag 19 augustus 2014 @ 13:23:
[...]


Nee dat is het niet, even heel plat gezegd verneuk je daar de regels met elkaar... als het product defect is heb je het niet kunnen beoordelen en bij een defect product moet je de winkelier altijd eerst in staat stellen het probleem op te lossen. Dat garantie en wkoa hier elkaar wss kruisen is toevallig, maar een defect product is defect... simple as that. Maar ik heb het vermoeden dat de term wkoa door de TS verkeerd wordt gebruikt...

Overigens kan het je wel eens flink gezeik opleveren als jij een product onder wkoa terugstuurt en je geld terug vraagt en ze daar vervolgens een defect apparaat aantreffen... gewoon eerlijk zijn, er is geen reden om de boel te manipuleren/bedriegen.
Ik ben ook eerlijk, de communicatie met Afuture is tot dusver zeer schappelijk verlopen. Heb gelijk aangegeven dat Audio issues had, heb zelf vervolgens 2 weken een oplossing proberen te vinden en aan het eind van die 2de week de koop ontbonden. Uiteraard heb ik het product met respect behandeld want ik dacht al direct dit wordt een gevalletje ontbinding toen de audio lastig deed. Verder werkt het product (en de rest van de order) top.
Ze bieden niet de service die een Acesdirect (dezelfde dag nog een vervangend exemplaar verzenden en retourneren achteraf regelen _o_) maar tot dusver valt Afuture absoluut niet tegen.
Bij het retourneren van uw product met betrekking tot de wet koop op afstand dient u de volgende instructies in acht te nemen:

- Om transportschade te voorkomen dient het product, in het geval van verzending, voldoende beschermd te worden geretourneerd. Verstuur het product niet enkel in de originele verpakking, maar maak gebruik van een omdoos en opvulmateriaal (tenzij het product door Afuture ook enkel in de originele verpakking naar u is gestuurd).

- Breng geen stickers of opschriften aan op het product en/of de productverpakking zodat deze niet beschadigd kunnen raken bij het verwijderen van van stickers of opschriften.

- Het product dient compleet, onbeschadigd en in de originele verpakking geretourneerd te worden. Zorg hierbij dat het product en evt. toebehoren op dezelfde wijze verpakt zijn zoals deze oorspronkelijk aangeleverd werden.

- Het product mag uitgepakt en uitgeprobeerd worden, maar mag niet meer gebruikssporen bevatten dan nodig is om (de werking van) het product te beoordelen.

- Vermeld bij het verzenden het RMA nummer duidelijk op de omdoos. Breng geen andere teksten of opschriften aan naast het RMA nummer en het adres (en afzender).

- De kosten en het risico voor het retourneren zijn voor de rekening van de afzender.

- Het product dient binnen 14 dagen bij ons binnen te zijn, daarna zal uw aanvraag geannuleerd worden.

- Voeg een kopie van de factuur bij aan het pakket. Voeg geen ander papierwerk (klachtomschrijving, orderbevestiging, paklijst, e-mails, persoonlijk schrijven, etc.) bij, dit zal niet gelezen worden. Meld belangrijke zaken via rma@afuture.nl of (+31) (0) 318 510226.

- Het is ook mogelijk het product langs te brengen, de bovenstaande instructies zijn ook hierbij van toepassing (afgezien van de zaken die specifiek gaan het over verzenden). Voor het langs brengen kunnen onze openingstijden aangehouden worden: https://afuture.nl/info/10/openingstijden.html

- Wanneer het product niet of niet volledig volgens de voorwaarden van de wet koop op afstand geretourneerd wordt, heeft Afuture het recht om hier kosten voor in rekening te brengen.

In het geval van vragen, opmerkingen of aanvullingen over uw aanvraag kunt u contact opnemen via rma@afuture.nl of (+31) (0) 318 510226.

Met vriendelijke groet,

 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 02-10 21:27
order geplaatst bij Urano. Zelfs met 19 euro verzendkosten is het nog ruim 2 tientjes goedkoper dan hier.
Ze hebben daar wel een rare manier van betalen. Gedurende het gehele proces krijg je geen betaalopties. Schijnbaar krijg ik straks een mailtje met verdere instructies.

Ik snap er de ballen van :S

[quote]Vorkasse
Bei Auswahl der Zahlungsart Vorkasse nennen wir Ihnen unsere Bankverbindung in der Auftragsbestätigung und liefern die Ware nach Zahlungseingang.

Nachnahme
Bei Auswahl der Zahlungsart Nachnahme fallen zzgl. 9,90 Euro als Kosten an. Zusätzlich sind 2 Euro direkt an den Zusteller zu entrichten.

Paypal
Sie bezahlen den Rechnungsbetrag über den Online-Anbieter Paypal. Sie müssen grundsätzlich dort registriert sein bzw. sich erst registrieren, mit Ihren Zugangsdaten legitimieren und die Zahlungsanweisung an uns bestätigen (Ausnahme ggf. Gastzugang). Weitere Hinweise erhalten Sie beim Bestellvorgang.

Bei Auswahl der Zahlungsart Paypal/Paypal Express fallen zzgl. 1,5 Prozent des Kaufpreises als Kosten an.

Sofortüberweisung
Wir bieten auch sofortüberweisung an. Dabei erhalten wir die Überweisungsgutschrift unmittelbar. Hierdurch beschleunigt sich der gesamte Bestellvorgang. Sie benötigen hierfür lediglich Kontonummer, Bankleitzahl, PIN und TAN. Über das gesicherte, für Händler nicht zugängliche Zahlformular der Sofort AG stellt sofortüberweisung automatisiert und in Echtzeit eine Überweisung in Ihrem Online-Bankkonto ein. Der Kaufbetrag wird dabei sofort und direkt an das Bankkonto des Händlers überwiesen. Bei Wahl der Zahlungsart sofortüberweisung öffnet sich am Ende des Bestellvorgangs ein vorausgefülltes Formular. Dieses enthält bereits unsere Bankverbindung. Darüber hinaus werden in dem Formular bereits der Überweisungsbetrag und der Verwendungszweck angezeigt. Sie müssen nun das Land auswählen, in dem Sie Ihr Online-Banking-Konto haben und die Bankleitzahl eingeben. Dann geben Sie die gleichen Daten, wie bei Anmeldung zum Online-Banking ein (Kontonummer und PIN). Bestätigen Sie Ihre Bestellung durch Eingabe der TAN. Direkt im Anschluss erhalten Sie die Transaktion bestätigt. Grundsätzlich kann jeder Internetnutzer die sofortüberweisung als Zahlungsart nutzen, wenn er über ein freigeschaltetes Online-Banking-Konto mit PIN/TAN-Verfahren verfügt. Bitte beachten Sie, dass bei einigen wenigen Banken die Sofortüberweisung noch nicht verfügbar ist. Nähere Informationen, ob Ihre Bank diesen Dienst unterstützt erhalten Sie hier: https://www.sofort.com/ge...fer/fragen-und-antworten/

Bei Auswahl der Zahlungsart Sofortüberweisung fallen zzgl. 1,2 Prozent des Kaufpreises als Kosten an.[/]

Aiai
Urano
Misschien dat ik me toch nog een harde buil ga vallen
(for the record ik had die rene even daarvoor ook al aan de lijn)Ah dus schijnbaar gewoon een internet bankier betaalopdracht maar dan naar het buitenland i.c.m. BIC code.

[Voor 87% gewijzigd door eL_Jay op 20-08-2014 17:27]


 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 02-10 21:27
Het is duidelijk wat ik moet doen (heb een limburgse/duitstalige moeder ;))
Je mag mijn screenshot zeker doorsturen aan je accountmanager bij Urano.

Ik denk gewoon dat 'Rene' geen zin had om een achterlijke Auslander te helpen. Want nu ik er achteraf aan terug denk was het ook wel een achterlijke vraag (hoe moet ik i-net bankieren 8)7 ). Daarnaast kan het zijn dat de Indiase servicedesk medewerkers alleen maar Duitstalig zijn :+ . Tot slot lijkt het er sowieso op dat Urano zich op Duitsland richt want een engelse uitvoering van de site heb ik nog niet gevonden (ook al shippen ze wel naar half europa)
Hoe dan ook erg netjes vond ik het niet nee, maar heb niet zoiets van daar moet actie op worden ondernomen. Als jij dit incident aan de kaak wil stellen dan heb je mijn zegen.

Ik heb niet meer screenshots maar ik had dus een minuut of 10 daarvoor al een dergelijke servicegesprek. Daar werd ik wel netjes te woord gestaan in het Engels en werd gemeld dat instructies in een mail zouden worden na verzonden. (reden van dat gesprek was dat ik het raar vond dat er geen betalingsmogelijkheid was gedurende het bestelproces). Toen de mail mij niet duidelijk was en er voor andere betalingsopties een % in rekening werd gebracht besloot ik om gesprek 2 te starten waar jij de screenshot van kunt zien.

 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 02-10 21:27
Helaas kreeg ik vanochtend een mailtje van Urano dat het nog 3 weken duurt voordat de Zbox weer leverbaar is. Heb de order dan ook geannuleerd.

2de keus, cyclotron heeft ook levertermijn van 2 a 4 weken.
CSV direct lijkt deze als enige in stock te hebben dus daar zal ik vanavond eens even de voorwaarden m.b.t. afkoelperiode uitpluizen. Daarnaast lijkt deze shop geen SO-DIMM's te verkopen :(
http://www.csv-direct.de/artsearchresult.php?KATEGORIE=041#

offtopic:
Nadeel is wel dat ik nu ruim 1,5 k open heb staan aan retourgeldjes


MM, smeerpijpen shop die op basis van views blijkbaar de prijs aanpast :S
alle 3 de gekozen producten zijn nu 2 euro duurder dan toen ik ze voor het eerst opende :(

[Voor 12% gewijzigd door eL_Jay op 26-08-2014 14:52]

Pagina: 1Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee