• BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36

MartinspireWelkom in het GTA V ONLINE topic op GoT


Uitgever Rockstar Games heeft Grand Theft Auto Online dinsdag 1 oktober vanaf 13:00 uur gefaseerd beschikbaar gemaakt op Xbox Live en het PlayStation Netwerk.

Om Grand Theft Auto Online te kunnen spelen moeten gamers die GTA V in huis hebben een kleine update (versie 1.0.1 - 39MB) downloaden. Na installatie van de update wordt er een vierde optie toegevoegd aan het keuzemenu waarmee in GTA V gewisseld kan worden tussen de drie personages in het spel. De extra optie, die aan de onderkant van dat menu verschijnt, geeft direct toegang tot GTA Online.
De vorige GTA bracht eindelijk weer een multiplayercomponent met zich mee, maar deze keer heeft Rockstar de Multiplayer nog verder uitgebreid dat het een heus op zichzelfstaand geheel is geworden. Hoewel de Online functionaliteit pas later beschikbaar zal zijn (1 oktober), zal deze uitgebreider zijn dan ooit. Niet alleen kun je missies doen, maar ook je karakter staat helemaal los van de singleplayer. Naast de standaard modussen als Team Deathmatch, kun je aan de slag om samen met je vrienden het criminele pad te betreden. Je begint door je personage te kiezen. Dit kan zowel een mannelijk als vrouwelijk personage zijn, waarbij je de ouders en grootouders kiest, waarna je karaktertrekken en meer kiest. Je kunt ook je animaties kiezen (zoals bekend van Saints Row 3). Uiteraard zijn er ook weer winkels waar je een ander kapsel, een tattoo of kleding kunt halen.

Hoe ver de customization precies gaat is nog niet bekend, wel is bekend dat je een aparte bankrekening hebt voor online waar je het hard verdiende geld in moet storten (doe je dat niet, dan kan je beroofd worden en alles kwijt zijn). Met het geld dat je verdient door de vele missies (welke je ook nog eens aan kunt passen zoals moeilijkheidsgraad, tijd, hoeveelheid spelers en meer) kun je huizen, wapens, auto’s en andere zaken kopen. Je kunt mensen uitnodigen voor je huis waar je zelfs op tv kunt kijken naar de achtervolgingen van je vrienden!
In de multiplayer staat dus het plegen van overvallen centraal. Hiervoor zal je voor de kleine missies weinig hoeven te doen, maar voor de grote missies vergt het vaak wat voorbereiding. Haal een vrachtwagen, gereedschap om een kluis te openen, een vluchtwagen en meer van dat soort werk. Tot wel 16 man kan meedoen aan de heist en uiteindelijk bepaald degene die het geld van de kassière heeft gekregen hoe het geld verdeeld wordt. Hij kan er overigens ook voor kiezen om er met het geld vandoor te gaan, dus houd daar rekening mee. Overigens kun je in dergelijke situaties ook het geld terugnemen door hem door te schieten, dus ben gewaarschuwd.

Ook interessant is de mogelijkheid om (in de toekomst) je eigen overvallen te ontwerpen en je eigen activiteiten uit te werken. De online-modus lanceert met een levelmaker voor team deathmatch en de mogelijkheid om races te maken. Daar komen later dus nog meer functionaliteiten bij. Rockstar heeft aangegeven dat men content zal blijven toevoegen na lancering. Men heeft verder de mogelijkheid om allerlei zaken snel aan te passen of bij te werken mocht dat gewenst zijn. Hierdoor zal je weinig last van bugs moeten hebben.
Als je even geen zin hebt in missies, zal je ook in contact kunnen staan met je maten. De wereld is vrij te doorkruisen en is tevens voorzien van auto’s en voetgangers (ook online dus). Overgang naar multiplayer gaat naadloos en je zult ook naadloos bij anderen kunnen zitten. Zo zal je dus altijd moeten zorgen dat je geld veilig is. Je kunt je verder ook verzekeren zodat autoschade geen probleem meer is en je ook niet met de pakken neer hoeft te zitten als je auto gejat is. Jaja, je kunt ook auto’s van andere spelers jatten of gaan zitten gokken met aandelen om je geld te verdienen. Overigens kun je er ook voor kiezen om alleen met je maten online te spelen, mocht je even geen behoefte hebben aan de online rivaliteit.

De online multiplayer heeft ook nog NPC’s die je kunt bellen of waar je missies van krijgt. Hier zitten ook weer cinematics aan vast. Sommige karakters komen ook in de singleplayer voor, waardoor je ze al wel zult herkennen. Verder komt alle inhoud (wapens, voertuigen, etc) ook naar de multiplayer toe. Dit wordt echter aangevuld met extra content zoals een Assault SMG, speciale wagen (Annis Elegy RH8), exclusieve kapsels en meer die je kunt unlocken. Je kunt ook je volledige statistieken bekijken (hoeveel kills je hebt gemaakt, afgelegde afstand, etc), foto's delen en actief zijn op Lifeinvader, het sociale netwerk van GTA (wat natuurlijk een parodie is op facebook). Stalk je ook nog wat pagina's op Lifeinvader, dan krijg je ook ingame bonussen (10% korting op eerste auto aanschaf e.d.).

Na de lancering heb je in ieder geval uitgebreid de mogelijkheid om te wennen aan de game om vervolgens de grootste schurk van Nederland of België te worden.
Een belangrijk onderdeel van de multiplayer zijn de crews. Je kunt met je maten een crew beginnen (ook via de website) om te laten zien dat je bij elkaar hoort. Een van de dingen die je ermee kunt is met elkaar communiceren of gemakkelijk elkaars game binnen komen. Het systeem komt over van Max Payne 3 en bied je nu de mogelijkheid om je crew in te delen in bepaalde ranks. Je kunt tot 4 niveau’s instellen waarbij ieder niveau zo zijn eigen mogelijkheden heeft.
Met je crew kun je experience points verdienen waar je uiteindelijk ook wat mee moet kunnen doen. Hoe of wat is nog niet helemaal bekend.

Tweakers.net heeft ook zijn eigen ‘crew’ op Rockstar Social Club. Wil je in deze crew? Volg dan deze link; TweaksCrew en log vervolgens in of creëer een account als je deze nog niet hebt. Als je ingelogd bent klik je op: "Join this crew"

Voeg vervolgens je Socialclub naam, platform, PSN/Xlive en je tweakers naam toe aan deze lijst: Google Doc, zodat we een mooi overzicht kunnen bijhouden van alle tweakers.

Wat er precies met deze crews gedaan kan worden binnen de game is nog niet bekend, maar Rockstar heeft toegezegd dat het een groot deel van de multiplayer moet uitmaken.

Binnen dit topic word dit onderwerp niet besproken, hier is een speciaal topic voor aangemaakt: [multi] GTA V Crew: TweaksCrew.
Uiteraard zijn er ook weer een heleboel leuke achievements (op de 360) of trophies (op ps3) te halen.
Een overzicht met deze achievements en hulp over hoe ze te behalen vind je hier: http://www.ign.com/wikis/gta-5/Achievements_and_Trophies

TrailersScreenshots
Preview
reviews: Grand Theft Auto V

Review
reviews: Grand Theft Auto V: Rockstar levert meesterwerk
http://www.gametrailers.c...grand-theft-auto-v-review
http://www.ign.com/articl...grand-theft-auto-v-review
http://www.gamespot.com/g...414475/?tag=Topslot;Slot1
http://www.escapistmagazi...Auto-V-Review-People-Suck
http://nl.ign.com/review/5950/grand-theft-auto-v-review
Met hoeveel man kun je online? Is het een MMO?
Je kunt met maximaal 16 man in 1 game terecht komen. Dus geen honderden karakters in 1 wereld (zoals je misschien gewend bent van GTA SA MP). Mocht je niet met je vrienden bezig zijn, dan zou je vloeiend moeten overgaan naar andere mensen, waardoor het wel de illusie wekt dat er meer mensen aanwezig zijn.

Hoe kan je snel online laden?
Tijdens het initieel laden van het spel kan je door middel van de X (PS3) en de ?? (XBox 360) toggelen tussen online en story mode.

Kun je weer huizen en bedrijven kopen?
Ja, je kunt per karakter diverse huizen kopen en ook bedrijven opkopen zoals een taxibedrijf. In je huizen kun je bovendien je auto’s stallen, maar is er ook plek voor een haven of helikopter platform.
Een ander ding wat je met je geld kunt doen is de aandelenbeurs op gaan. Deze kun je bovendien beïnvloeden door iets te jatten of te slopen.

Raak je al je geld kwijt als je dood gaat online?
Nee niet alles maar wel een groot deel zal op de grond vallen voor andere spelers om op te rapen

Kun je nog iets met je stem doen?
Je kunt in de microfoon schreeuwen om ervoor te zorgen dat personen bij een bankoverval naar je luisteren. Ook zal ingame je mond bewegen als je iets door je microfoon zegt.

Staat Friendly Fire aan online?
Meestal wel, maar je kunt de game in een modus zetten dat je elkaar niet neer kunt schieten zodat je niet gespawkilled kunt worden of lekker kunt free roamen. Dit zal echter worden uitgezet zodra je begint te schieten.

Let op:
Dit is het discussietopic, niet het slowchat topic. Daar is het Grand Theft Auto V - Slowchat & Levertijden Topic voor :)


Vragen of opmerkingen
Klopt er iets niet aan de TS of mist er vitale informatie? Stuur dan een DM naar BtM909 of Martinspire.
LET OP

De TS is nog een WIP; verwacht dus nog meer updates!

[Voor 177% gewijzigd door BtM909 op 08-10-2013 16:13]

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Topicstarter
Draakje5 schreef op dinsdag 01 oktober 2013 @ 21:54:
In hoeverre zijn de stats belangrijk die je kiest en het aantal uren dT je er aan besteed?

Als 'sitting on couch' 'hanging out with friends' 'doing illegal missions". 'Legal missions' etc.
Klik er maar doorheen ;)

Het bepaalt hoe je er fysiek uitziet (in de eerste instantie) :)

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Topicstarter
Ja, hoe meer illegaal werk je doet hoe meer je er als een junkie uitziet; hoe meer legaal werk hoe netter je gekleed wordt.

Haar, bril en baard kan je zelf aanpassen :)

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Topicstarter


Had je zelf ook ff kunnen zoeken ;)

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Gewoon retry drukken tot ie weg gaat

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
JP is Job Points, maar hoe of wat weet ik ook niet.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Hoeveel je hebt is afhankelijk van hoe je je karakter maakt. Als je hem veel laat werken (legaal of illegaal) heeft ie meer budget ;)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Dat Waiting for other Players of Launching Session zit er idd nog wel in, maar het lijkt nu wel veel korter te duren (slechts enkele minuten). Gewoon even geduld hebben dus en je zit erin ;)

En als je krijgt dat ie je karakter niet kan laden of dat ie geen verbinding heeft met Rockstar Social, moet je het gewoon opnieuw proberen (als er Retry staat) of anders gewoon opnieuw GTA Online laden.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Update -- 5:30 PM ET 10/3/13: We're currently working on a title update for both PlayStation 3 and Xbox 360 to address commonly reported issues with GTA Online. We hope to have it out for download as soon as tomorrow.
Zojuist bij de support gemeld

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36

Martinspire - PC, PS4, X1


 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Topicstarter
Toch wellicht maar de tweede crew gaan joinen of wachten tot die vol is en een derde legioen starten.

Beetje irritant dat mensen of Frans zijn :+ of het 10 minuten volhouden om achter je aan te blijven rijden om maar een kill erbij te schrijven :N


AtlAntA schreef op zaterdag 05 oktober 2013 @ 15:04:
De rally modus werkt niet lekker als je geen headset hebt ;) sorry voor het gebeuk tweakers. Ik was van plan om te volgen.
Moet idd ook een headset erbij gaan nemen, want via smsjes communiceren is echt butt.

[Voor 40% gewijzigd door BtM909 op 05-10-2013 15:48]

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Topicstarter
Nee, ik had de Bullit (maar kon ik niet mijn eigen auto van maken :(), dus gewoon vooruit rijden. Auto op de weg laten. Wachten tot ze eindelijk aankomen en beide een headshot afleveren! ;)

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Topicstarter
Thenotorious schreef op zaterdag 05 oktober 2013 @ 16:01:
Ik heb spontaan een bug dat mijn auto niet boven ongeveer de 30km/u komt. Erg irritant, iedereen kan mij inhalen.
Schakel je wel door naar de tweede versnelling met Y?

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
* Martinspire mompelt iets over maximaal 140 karakters enzo ;)

[Voor 3% gewijzigd door Martinspire op 07-10-2013 13:06]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
servival7 schreef op maandag 07 oktober 2013 @ 14:06:
[...]

Heb je enig idee in welk gedeelte van de stad ze rond rijden? Ik kom de laatste tijd alleen maar auto's van rond de 3000 tegen :(
Je hebt sowieso dat je maar max 5 verschillende auto's tegenkomt. Meestal hangt dat af van waar je ergens spawned. Begin je bijvoorbeeld in de haven met al die vrachtwagens (helaas allemaal zonder trailer, snap niet waarom dat niet mag in free roam), dan kom je die vrachtwagens overal tegen. In Hollywood, in Sandy Shores e.d. waar je maar naartoe rijdt.

Zoek je dus een specifieke auto dan is het meer een kwestie van geluk. Wat overigens niet helpt is dat je bij dure auto's ook niet terecht kunt bij Los Santos Customs of je huis om hem er neer te zetten. Dure auto's moet (!) je kopen en kun je niet op andere manier verkrijgen.

Wat ik een groot nadeel vindt is dat je bij veel missies (ook al ben je lvl 20) nog steeds zo weinig betaald krijgt en dat veel missies zich constant lijken aan te bieden maar uiteindelijk ook maar 2000 dollar opleveren. Dat helpt niet als je al meer kwijt bent aan ammo e.d. Ik snap dat ze niet willen dat iedereen snel geld verkrijgt, maar als je op 1/10 missies geld overhoudt en op de rest gelijk speelt of geld op toelegt, dan kun je uiteindelijk ook niet lekker free roamen. Ik vind het in ieder geval een groot risico om lange tijd in free roam te blijven zitten als je ergens voor aan het sparen bent (ook al heb je het op de bank, het gaat echt snel omlaag). Want naast een huis wil je ook een mooie auto, met tuning, en ook wapens met accessoires. Dat bij elkaar is gewoon veel te duur en grinden gaat enorm traag. Niet dat je na 1 dag spelen meteen miljonair moet zijn, maar een beetje aankloten wordt een duur geintje zo.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
NoFearz schreef op maandag 07 oktober 2013 @ 14:18:
[...]


Ik hoor anderen juist weer zeggen dat geld makkelijk te verdienen is :P Zeker met de 9k missie van 1-2 minuten.
Boosten kan inderdaad, maar ik beleef daar weinig lol aan. Na 10x spelen had ik die ook wel gezien, maar om een beetje geld te verdienen is dat eigenlijk ook wat weinig. Sure, het wordt daarna wel wat beter, maar nog steeds krijg ik missies van 9000 afgewisseld met 1200. Dat vind ik krom.

En verder doe ik liever 4 afwisselende missies dan 10x dezelfde, al is ook de afwisseling in de missies ver te zoeken. De verhalen over de MP die in diverse tijdschriften en sites werd beschreven kan ik echt totaal niet terugvinden in mijn online ervaring.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Weet iemand dat trouwens. Je kunt je Body Armor via je Inventory (back/select inhouden en dan in het menu inventory kiezen) de body armor veranderen en weghalen.

Betekend dit dat de armor zelf veranderd of is het alleen visueel? Want ik heb nu een outfit waar ie die armor overheen doet en dat is dus niet zo mooi, maar wil ook niet dat het ten koste gaat van mn beschikbare health.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Welke missies zijn eigenlijk allemaal nog meer een beetje makkelijk om te cashen? Violet Duct van Gerald en Rich Man van Simeon heb ik al gezien, maar wat daarna? Wordt hier een beetje ziek van alle missies waar je uiteindelijk maar 2000 of 3000 voor krijgt. Nu ook weer een missie van lamar, kwartier werk, levert 3000 op. Zelfs een potje Deathmatch levert meer op

[Voor 39% gewijzigd door Martinspire op 07-10-2013 19:37]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Bensimpel schreef op maandag 07 oktober 2013 @ 19:37:
Heb vandaag met een vriend survival gedaan, als je alle 10 waves overleefd krijg je 20k, easy money!
Easy money is wat overdreven. Van de 3 verschillende survival mappen die ik heb gespeeld waren ze allemaal erg irritant als het aankomt op spawns en cover. Verder ben je uiteindelijk ook 20k kwijt aan ammo, dus of dat zo'n succes is?

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Bensimpel schreef op maandag 07 oktober 2013 @ 19:40:
[...]

Ik was ongeveer 2k kwijt aan ammo, de rest heb ik allemaal opgeraapt :+ Als je het doet met iemand die een beetje goed is, valt het wel mee :P
Ik zeg ook niet dat het onmogelijk is, maar ik vind het niet lekker werken omdat elke AI met een pistol al de aim van een sniper heeft. En je kunt door de brakke AI spawns ook ineens omsingeld zijn.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Vandaag de Titan missie van Lester gehad. Die stuurtje gewoon op een gegeven moment een berichtje dat je de Titan (groot transport vliegtuig) op het vliegveld van LS moet ophalen. Deze wordt bewaakt door aardig wat Merryweather soldaten dus dat moet je uitschakelen, waarna je moet opstijgen en dat ding in Sandy Shores moet landen. Wel een geinige missie om te doen. Op het vliegveld komen is even wat lastig, gezien je niet zomaar door de deuren komt, maar middels een jump rechts naast het bekende hek (linker ingang) kun je er wel in komen.
Al met al wel een geinige missie maar niet zo episch als de vele reviews wilden doen geloven.

En ook een tank deathmatch gevonden. Bij de grote snelweg rechts van het midden de stad uit gaat heb je ergens links daarvan op een gegeven moment (volgens mij ergens rond rank 20) een deathmatch met tanks die je vrij kunt spelen. Lijkt me wel leuk maar je moet minimaal 4 spelers hebben. Dus dat doen we wel een andere keer.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Deadsy schreef op maandag 07 oktober 2013 @ 22:28:
[...]


Je hoeft geeneens te jumpen. De hekken bij de hangars aan de oost kant van het vliegveld kun je gewoon omver rijden.
Heftige jump vs hekken stuk rijden. Keuze lijkt me makkelijk >:)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
NoFearz schreef op maandag 07 oktober 2013 @ 22:55:
Ik zag dat mijn max health omhoog ging. Staat deze stat wel ergens aangegeven?
Ik kreeg dat bericht toen mijn stamina omhoog ging en niet mn strenght. Vond dat ook wel apart

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Zorean schreef op dinsdag 08 oktober 2013 @ 18:01:
ToobeNL is ook zo'n figuur in Crew 2. Ik zo gezellig naar hem toe rijden, maait ie me direct met vol geweld neer en jat mijn persoonlijke auto. Ja die staat op Crew+Friends i.v.m. missies enzo. :')
Ik vertrouw het ook niet helemaal als ik ineens iemand aan zie komen. Zou fijn zijn als crew-leden een andere kleur hadden in de game. Volgens mij heb je nu alleen je party wat een andere kleur heeft (of heb ik dat fout?)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Zorean schreef op dinsdag 08 oktober 2013 @ 18:15:
[...]

Wut? Crewleden hebben een rooie cirkel. :p Je vrienden blauw en crew+vriend is blauw met rooie cirkel.
Rooie cirkel is voor mensen met een Bounty toch?

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Ik heb ook al aardig wat gasten gehad die dachten lollig te zijn en mijn neer te schieten. Dus hoppa, terugpakken en auto laten ontploffen. Vooral dat laatste is irritant als het bij je gebeurd :+

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
De race rond de gevangenis brengt anders meer RP op. Zet hem op een ronde of 2 a 3 en je krijgt elke keer dat je de ronde afmaakt tot wel 2 balkjes XP erbij. Lijkt bugged momenteel, maar levert je enorm veel RP op en bovendien is de race met 2 man ook zo gedaan. Heb je meteen ook je unlocks van auto's erbij.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Zorean schreef op donderdag 17 oktober 2013 @ 00:03:
Veel pijn, moeite, frustratie, pissig wezen en een flinke trucklading gevloek later:

[afbeelding]
Bij mij ging het eigenlijk vrij vlot.

Gevangenis inrijden (gewoon aan de achterkant gaan staan onder het dak uit het zicht van de choppers), daar even wachten en mannetjes afschieten tot die "bus" eraan komt. Die schiet je ook neer. Het is een soort sluis, dus dat is makkelijk afmaken. Daarna stap je in die SUV en rijd je de gevangenis uit. Ondertussen bel je Lester om je wanted rating weg te halen en als je het goed doet haalt dat alle sterren weg (als je buiten zicht bent) en anders hou je nog 1 ster over, maar die ben je redelijk snel kwijt.

Dan naar de dichtsbijzijnde Los Santos Customs rijden om hem te verzekeren en eventueel bulletproof tires erop te zetten (andere opties zijn explosives en de witte kleur vervangen).

Erg leuk ding verder. Sirenes werken gewoon dus die kun je gebruiken om over de snelweg de overige bestuurders aan de kant te laten gaan. Verder werkt de radio nog gewoon en reageren politiemensen niet als je langsrijdt (ook met sirene). En je kunt er natuurlijk aan de zijkant gaan staan als de positie waar je Y (360) of Driehoekje (PS3) drukt al bezet is. Zo kun je 8 man meenemen met dat ding :D (en ze vliegen er leuk af als je rond gaat tollen).

Al met al met gemak mijn leukste auto

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Meer mensen die na de nieuwe patch ineens erg snel als Bad Sport zijn gekenmerkt? Had de missie versneld laten herstarten door een fikkend vliegtuig te laten ontploffen (waar per ongeluk de auto van een vriend naast stond) en vervolgens een Bad Sport geworden waarna ik nu 2 dagen dus geen sessies van vrienden kan joinen of opzetten en uitnodigen :(

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Blijkbaar kun je door commends te verzamelen (bij menu->online->players iemand te selecteren en dan voor commend te kiezen) de Bad Sport tijd verminderen. Maar het gaat niet snel. Elke commend is een uur dus voor 2 dagen heb je er 48 nodig ') . Bovendien zit er een cooldown op het geven van commends waardoor je dus ook niet eens dat veel kunt doen.

Als er nog mensen zijn op de Xbox die net als ik als Bad Sport zijn aangemerkt, geef dan effe een gil, dan kunnen we elkaar even commenden :)

[Voor 17% gewijzigd door Martinspire op 18-10-2013 20:00]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Ze leveren niet altijd de helft op hoor. Alleen als je een missie voor het eerst doet, krijg je de volle pond. Daarna levert het nog maar 50% op.
http://www.oxm.co.uk/6449...-grand-theft-auto-online/

Ik blijf dat echt de stomste wijziging vinden sinds de replay functie is weggehaald. Serieus. Je hebt dan wel 500 missies, maar het zijn eigenlijk 100 echte missies (de rest zijn races e.d.) plus 10 variaties op 10 verschillende missies. Dus woeptiefuckingdoe. Echt belachelijk hoe ze de fun uit de multiplayer weten te halen op die manier.

[Voor 40% gewijzigd door Martinspire op 20-10-2013 11:38]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Hier het appartement in het centrum gekocht van 240k (57e verdieping). Bevalt me prima. Gewoon 10 auto's in de garage en een prima uitzicht en de ligging is gewoon uitstekend. Hoef niet die heuvels in te rijden en ook geen rare weg te rijden om maar bij mn huis te komen. Erg goed bereikbaar vanaf de snelweg en eigenlijk lekker centraal binnen de stad (ben overal binnen een minuut of 2).

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Het lijkt me wel dat er duurdere huizen en auto's bij gaan komen, maar ik vraag me dan af hoe ze willen dat je die bij elkaar spaart. Alle missies een keer doen levert volgens mij maar net 1 miljoen op (gezien hoeveel missies je minder dan 5000 opleveren op dit moment)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Haha, mja dat is niet slim nee. Hoe lang nu? Weer 2 dagen?

Blijf het een stom systeem vinden overigens. Heb nu maar meteen even aan vrienden gevraagd of ze me even konden commenden (Start->Online->Players->Selecteer een speler->Commend->Helpful/friendly.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
TripleM schreef op maandag 21 oktober 2013 @ 11:30:
Hoe snel word je trouwens Bad Sport? Ik geloof niet dat ik ooit Bad Sport ben geweest, maar heb wel een keer een waarschuwing gehad. Toen ik m'n agressie met een shotgun had afgereageerd op iemands motor, moest ik $112 betalen en stond er een tekstje met iets van "Behave, or else..."
Quitten van missies geeft je een bad sport, maar dat gaat niet zo heel snel. Wat wel snel gaat: voertuigen van anderen opblazen. Iets waar je dus wel bij moet oppassen. Zeker na een nieuwe patch, dan wordt de bad-sport waarde weer reset blijkbaar.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Net GTA opgestart en na de verplichte prologue meteen even online geprobeert. Alleen 1 probleem "no previous grand theft auto online data is associated with your Social Club account". En ik ga dus van X360 naar X1. Vreemd dit. Meer mensen met dat probleem? Kan nu mn karakter niet overzetten

[Voor 6% gewijzigd door Martinspire op 18-11-2014 01:37]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
MartnK schreef op dinsdag 18 november 2014 @ 01:40:
Heb je in het startmenu wel specifiek character transfer geselecteerd onder het tabje online?
Jup, volledig zoals het hoort en ik zie bij de social club site mijn karakter ook gewoon staan enzo.

Naja goed, even eerste indruk gekregen van de game en die is prima. Ook even FC4 gedaan en heb ook ACU en Sunset Overdrive nog niet uitgespeeld dus voorlopig ook geen haast :+

Ik wil in ieder geval mn level 76 karakter met aardig wat auto's en mooi huis niet kwijt en ook de 500k bonus liever daar ontvangen

[Voor 34% gewijzigd door Martinspire op 18-11-2014 01:46]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Mja daar z it ik dus aan vast want kom ook niet op X360 meer online.

Wel balen maar maak misschien gewoon een tijdelijk karakter aan waar ik dan straks de 500k mee deel. Vind het alleen zonde om mijn lvl 76 weg te doen met full stats, mooie auto's, mooi huis en veel wapens.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Mooi:

11/18/14 Update: This issue has now been addressed for PlayStation®4 and Playstation 3 users, and will be addressed for Xbox One and Xbox 360 users by tomorrow. Xbox One players can still log in to Grand Theft Auto Online but will not be able to transfer characters until the fix is in place.

11/18/14 Update 2: Sony have increased the number of servers that the PlayStation®4 patch can be download from to reduce errors and make the patch more accessible. Please try the patch download again; if you still see an error, close GTAV completely and try to install the patch. Stay tuned to this page for the latest updates.

Dus problemen met de character transfer moeten zijn zijn opgelost

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Zal heists niet gewoon een 2.0 update zijn dan? Of 1.3?

[Voor 7% gewijzigd door Martinspire op 29-11-2014 12:40]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Voor mij was Heists 1 van de dingen (kijkend ook naar de SP van GTA5) die de Online content op een hoger niveau kunnen zetten. Momenteel zijn de missies niet meer dan wat je ook al in GTA 1 en 2 deed. Ga van daar na daar. Schiet dit neer, haal dit op of bescherm zus en zo om verder te gaan naar de volgende objective. En dan net zo lang aan elkaar knopen tot er een bepaald doel is bereikt.
En dat zonder mooie cinematics, leuke gesprekken, speciale muziek of bepaalde setpieces. Allemaal nog veel te basic om te spreken van een moderne online-ervaring. Het haalt nog steeds niet een hoger niveau dan de vele GTA Multiplayer mods destijds. En dat vind ik erg jammer.

Maar Rockstar kennende, perfectionisten dat ze zijn, moet het gewoon vanaf het begin goed zijn en dat duurt idd even. Ik vraag me af of ze aan de hand van feedback nog grote dingen hebben aangepast of dat ze eigenlijk bij de launch van GTA nog in het prille begin waren (of misschien zijn ze opnieuw begonnen).

In ieder geval kijk ik er naar uit en ben ik benieuwd of het kan voldoen aan de verwachtingen. 1 ding weten we wel zeker: die servers gaan geheid down zodra die update er is :')

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Mja Buzzard is vooral handig als taxi bij missies of om ergens aan te kunnen vallen met je raketten. Ben je minder kwetsbaar enzo (tenzij je je vliegkunsten nog moet bijspijkeren). Dus vooral een Buzzard gebruiken om geld te verdienen. Tank is gewoon leuk om mee te kloten, maar daar zijn meer dingen voor

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Hier ook aardig wat problemen. Vooral het vinden van een 4e man voor heist 3 is effe waardeloos.

Verder vraag ik me af: zijn alle heists voor 4 man? De eerste uiteraard niet, maar daarover snap ik ook niet of die nou meetelt voor die challenge met "alle heists met dezelfde mensen" miljoen.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Kju schreef op vrijdag 13 maart 2015 @ 11:29:
Dit zal je maar overkomen als je eindelijk denkt die prison heist te hebben voltooid..

[afbeelding]
Haha nice!
Wel herkenbaar. Na de missie te hebben voltooid had iemand zijn parachute niet geopend (ik vermoed dat ie even eten haalde of naar wc was) en daardoor konden we hem weer over doen. Wat uiteindelijk nog 5x mislukte dus pas na een uur of 2 de missie daadwerkelijk voltooid :X

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:36
Vooral dat je precies 4 man moet hebben is erg irritant. Zeker als je wat later online komt heb je eigenlijk geen mogelijkheid meer om een crew samen te stellen. Randoms werkt gewoon niet, die verkloten de boel te vaak. Ben zelf ook niet meer verder gekomen dan heist 2 en heb nu wel effe genoeg van het rondkloten tot er iemand eindelijk weer online is.

Martinspire - PC, PS4, X1

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee