• goosche
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 02:20
Mede-auteur:
 • chengbondkwok
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 28-05 21:11

chengbondkwok

Wat is Fifa Ultimate Team?

FIFA Ultimate Team (FUT) is een speltype dat gratis bij FIFA 14 zit. In FUT verdien, koop, verhandel en verkoop je FIFA-spelers om je Ultimate Team samen te stellen. Coach je teams en speel tegen andere gamers in dynamische online en offline toernooien en seizoenen voor één speler. Je hebt overal waar je over een internetverbinding beschikt via je Android smartphone, iPhone of PC toegang tot je gegevens.

Inhoudsopgave

Enkele begrippen

 • Coins
  De muntjes die je verdient in Ultimate Team door middel van het spelen van wedstrijden of het handelen van spelers.
 • TOTW
  Team of the Week / Team van de Week. Spelers op een zwarte kaart.
 • TOTY
  Team of the Year / Team van het Jaar. Spelers die in TOTY zitten bevatten een kaart met een speciale kleur. Een speler die in dit team zit kan ook worden aangeduid als TOTY-player/speler.
 • IF
  In Form, speler die geüpgraded is omdat hij in TOTW zit.
 • Rare
  Een speler of item die zeldzaam zijn. Te herkennen aan de glans over een kaart heen.
 • Chemistry
  Teamgeest van het team welke bepaalt wordt door hoe de connecties zijn van bepaalde speler met zijn omringende medespelers, of de speler de juiste opstelling bevat en op de correcte positie staat.
 • Pacewhore
  Speler die alleen maar speelt met snelle spelers en vaak gebruikt maakt van een lobje om zo door je verdediging te komen. Zeer moeilijk te verdedigen in FUT13, maar hoogstwaarschijnlijk aangepakt in FUT14.

Waar te spelen?

Je kan FUT 14 op verschillende platformen spelen. Allereerst is het automatisch beschikbaar als je FIFA 14 koopt. Je kan dan via het menu in FIFA 14 aanmelden bij Ultimate Team. Van daaruit kan je handelen en spelen.

Wat ook mogelijk is om FUT 14 te 'spelen' via de web-app van EA. Hier kan je alleen handelen en andere kleine aanpassingen, maar het spelen van een wedstrijd zit daar niet bij. Spelers die FUT13 ook hebben gespeeld, kunnen sinds 15 september inloggen op de web-app. Zij krijgen dan een loyalty pack bovenop de starter-pack, en elke dag krijg je een daily gift, dat kan variëren van wat coins tot een gold pack.

Ben je echt verslaafd aan FUT, of wil je continu weten of iemand je heeft overboden, dan is er ook een oplossing. Er zijn nu ook mobiele apps van FUT beschikbaar voor zowel Android als iOS. Ook hier geldt dat je alleen kan handelen.

Nieuw! Chemistry StylesDe chemistry / teamgeest is een belangrijk onderdeel van FUT. Het is belangrijk om een zo hoog mogelijk chemie. Hoe hoger de chemie, hoe beter de spelers presteren. Zo zal een speler met een chemie van 10 ook spelen met de stats die hij heeft. Speelt hij echter met een chemie van 7, dan rendeert hij slechts op 70% van zijn kunnen. Dit merk je dan ook in het spel. De chemie is afhankelijk van nationaliteit, competitie en sinds dit jaar loyaliteit.

Loyaliteit werkt alsvolgt:
Spelers die je in je pakjes hebt gevonden hebben sowieso een loyaliteit chemie boost, maar spelers gekocht op de transfermarkt niet. Deze spelers moeten op z'n minst 10 wedstrijden spelen, voordat ze loyaal zijn.

Nieuw in FUT 14 is de toevoeging van chemistry styles. Dit zijn kaartjes die de stats een specifieke boost geven. Zo kan je met de chemistry style Shadow je speler +3 Pace en +3 Verdediging geven. Handig als je snelle vleugelspelers en spitsen tegenkomt. De kaartjes zijn eeuwigdurend. De 'boost' vervalt alleen wanneer er een nieuwe Chemistry Style wordt toegepast.

Onderstaand tabel geeft de beschikbare chemistry styles weer.
AfkortingVolledigPaceShootingPassingDribblingDefendingHeading
SENSentinel    +3+3
GRDGuardian   +3 +3
GLAGladiator +3  +3 
BACBackbone  +2 +2+2
ANCAnchor+2   +2+2
ARTArtist+3+3
ARCArchitect+3+3
PWRPowerhouse+3+3
MAEMaestro+2+2+2
ENGEngine+2+2+2
SNISniper+3+3
BASBasic+1+1+1+1+1+1
FINFinisher+3+3
EYEDeadeye+3+3
MRKMarksman+2+2+2
HWKHawk+2+2+2
HUNHunter+3+3
CTACatalyst+3+3
SHAShadow+3+3

AfkortingVolledigDivingHandlingKickingReflexesSpeedPositioning
BASGK Basic+1+1+1+1+1+1
SLDShield+2+2+2
WALWall+2+2+2
CATCat+2+2+2
GLOGlove+2+2+2


Een handige guide over Chemistry is hier te vinden.

Nieuw! FormatiesIn FUT 14 zijn er dit jaar nieuwe formaties bijgekomen. Zo kan er in een 4-2-3-1 formatie eindelijk met vleugels gespeeld worden, en kan je de tactiek van Barcelona eindelijk toepassen met de 4-3-3 valse spits formatie. De nieuwe formaties zijn (inclusief afbeelding):

Nieuw! FUT Legends (XBOX One exclusive)


Op 20 augustus werd aangekondigd dat de XBOX One exclusieve content kreeg voor FIFA 14. Wat blijkt: zij krijgen toegang tot de FUT Legends voor FUT. Voorlopig helaas pindakaas voor PC en PS4 spelers.

Hier een overzicht van alle Legends:


Op 23 oktober werden de laatste 4 Legends bekend gemaakt: Pele, Figo, Romario en Nedved. Het totaal aantal Legends komt hiermee op 42 stuks.
Nog meer nieuwe dingen

 • Online single matches

  Iets waar vele FUT-gebruikers om hadden gevraagd. In FUT14 kan je nu een losse/enkele wedstrijd online spelen, in plaats van alleen in een toernooi of competitie.
 • Uitgebreidere Seizoens-modus

  Strijdt online of offline in Seasons Mode, welke nu ook online 10 divisies heeft met promoties, degradaties, felbegeerde titels en de kans om je te kwalificeren voor toernooien.
 • Nieuwe zoekfuncties op de transfermarkt

  Een nieuwe, gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke zoekscherm, waarbij je spelers kunt opzoeken door simpelweg hun naam in te tikken en kunt vergelijken met je huidige selectie.


  *Note: Op het moment van schrijven ondersteunt de web-app deze functie niet. Of dit slechts exclusief in het spel is of EA vergeten is om dit alsnog toe te passen is een raadsel.
 • Nieuwe aanpassingen aan je elftal

  Voor het eerst in de geschiedenis van FUT, kan je nu de rugnummers van je spelers en de nemers van dode spelmomenten aanpassen in het teammenu van FUT.

Van Current-gen naar Next-genVanwege de komst van de PS4 en XBOX One (ofwel Next-gen consoles), zullen er ongetwijfeld enkele spelers zijn die FIFA zowel op de current gen als de next-gen console gaan spelen. Het goede nieuws is dus dat FUT gelijk is op alle consoles. De dingen die meegenomen worden van Current naar Next gen zijn het volgende:
 • FIFA points

  Eenmalige transfer, welke ook maar een richting op kan (van current gen naar next gen).
 • Club items

  Gedeeld op beide platformen
 • Spelers

  Gedeeld op beide platformen
 • Divisies in seizoenen

  Gedeeld op beide platformen
 • FUT trofeeën

  Gedeeld op beide platformen
 • Coins

  Gedeeld op beide platformen

Het delen van je team op het forum

Natuurlijk is het geweldig om je peperdure en onverslaanbare team aan mede-tweakers te laten zien. Dit kan op twee manieren, waarbij de voorkeur uitgaat naar de tweede manier.

De eerste manier is om een link te creëren in de web-app. Ga naar 'Team / Squad' en vervolgens 'Actief Team / Active Squad'. Vervolgens zie je op de plek waar je je formatie kan wijzigen een blauwe knop met 'Delen / Share' op. Klik daarop en klik vervolgens op 'Gedeelde URL maken / Create shared link'. Kopieer vervolgens de URL/link en plaats het vervolgens in dit topic.

Een andere manier is om met behulp van de 'Squad creator' op de website van Futhead een team te maken. Als je die vervolgens opslaat en deelt, dan kunnen de users het ook zien.

Waarom gaat de voorkeur uit naar de tweede manier? Dit omdat de eerste manier gebruik maakt van flash en heel erg zwaar is. Gebruikers die via hun smartphone naar dit topic kijken, zullen je met behulp van de eerste manier gemaakte link niet kunnen openen. De tweede manier maakt geen gebruik van flash en is daardoor te openen op de meeste apparaten. Ook is het niet heel zwaar.

Tips voor FUT 14

 • Let op de EA Tax/belasting bij het verkopen van je spelers!

  Bij het verkopen van je speler, moet je 5% belasting afstaan van het eindbedrag. Hier gaan veel beginners de fout in. Stel je koopt een speler voor 300 coins, maar blijkt achteraf toch tegen te vallen. Als je het weer voor 300 coins verkoopt, dan heb je niet break-even gedraaid, maar een verlies van 15 coins (300 x 0,05). Dus als je spelers verkoopt, doe dan het volgende: je gewenste bedrag * 1,05. Zo hou je altijd rekening met 5% belasting.
 • Verkoop niet meteen de slechte spelers!

  Met slechte spelers kan je behoorlijk wat coins verdienen op de volgende manier. Speel een offline wedstrijd met de slechte spelers, totdat zij geen contracten meer over hebben. De nieuwe spelers vers uit een pakje kunnen 7 wedstrijden spelen, voordat ze niet meer mogen spelen. Gemiddeld krijg je 300 coins per wedstrijd, waardoor je toch 2100 coins kunt binnenharken. Vervolgens moet je zelf bepalen of je ze op de transfermarkt zet, of ze snel verkoopt / quick sell. Zo verdien je toch nog wat aan slechte spelers.
 • Koop aan het begin geen pakjes!

  De kans dat je iets goeds krijgt uit de pakjes is vrij klein. Het is zonde van je coins. Probeer vooral te handelen om aan spelers te komen. Dat is vaak goedkoper dan pakjes kopen.
 • Koop de goedkoopste bronzen pakjes om aan coins te komen

  Een methode die in FUT13 heeft gewerkt. Koop de goedkoopste bronzen pakjes en verkoop de contracten. Alleen al via de contracten kun je vaak de kosten van zo'n bronzen pakje eruit halen. Als je geluk hebt zit er nog een goede bronzen speler of item in, die je voor redelijk wat kunt verkopen. Ideaal voor in het begin.
 • Staar je niet blind op de overall ratings van spelers ! Een speler van 85 hoeft niet per se beter te zijn dan een speler van 83. Een voorbeeld is zijn de twee CDM's Busquets en Song. Hoewel Busquets een hogere rating heeft, ziet Song er toch iets beter uit voor die positie.
Nog meer tips die je hebt, wilt delen, maar niet ziet staan? Stuur dan een DM naar een van de topicstarters, en wij zetten het erin voor je!

Handige links
FUT 14 Spelers

Wil je in onderstaand tabel komen, stuur dan een DM naar een van de auteurs van dit topic, zodat een van ons je kan toevoegen. Vermeld daarbij je Gamenaam en Platform, zodat een mede-tweaker je kan vernederen uitdagen.
Tweaker-nameGamenaamPlatform
GooscheProtoz-XXLPC
chengbondkwokcbkwokPC
SuperVeloceSuperLeggera-7PC
RiemerDasKingdasIIIPC
BinaryRunBinaryRunXbox
GerbenKwakkelGAITiiPC
Mik0sMikos1111PC
Jeroen87Alphaverb87PS3
TommyboyThe-RescriptorPC
Zico0030zicoPC
iNFiNiTY-DHYNAMIXX-NLPC


Team of the Week

Elke week op woensdag wordt er een Team of the Week aangekondigd. Dit bestaat uit 18 spelers die in de afgelopen week uitmuntend hebben gepresteerd en dus een betere kaart krijgen, een In-Form (IF).

De topic-start is nog in aanbouw. Opmerkingen en suggesties zijn uiteraard welkom! Ook wil ik Jeroen04 en FraxieNL bedanken voor hun FUT13 topic, waar ik enkele elementen van heb overgenomen.

[Voor 230% gewijzigd door chengbondkwok op 01-08-2014 10:10]

Pagina: 1

Let op:
Wil je in de spelerstabel stuur dan de TS een DM, post dat soort info niet in het topic.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee