• janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 25-06 11:32

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Inhoudsopgave
Disclaimer
Het rooten en flashen van custom ROM's is volledig op eigen risico. We zijn niet verantwoordelijk voor enige schade die kan worden aangebracht tijdens het rooten van het toestel. De kans bestaat dat je toestel na het rooten geen garantie meer heeft. Ons advies voordat je het toestel gaat rooten is: lees de handleidingen zorgvuldig door, denk goed na en bereid je goed voor!

Introductie
Direct na de aankondiging dat Root toegang (grotendeels) mogelijk is op de HTC Desire, was dit het enige onderwerp waarover gepraat werd in het HTC Desire topic. Daarom is voor het rooten en het flashen van custom ROM's dit aparte topic geopend. Stel dus in dit topic je vragen, geef je mening en deel vooral je ervaringen aan en met andere HTC Desire gebruikers over het rooten, het flashen en over de verschillende ROM's. Lees aub wel eerst de OP door, voordat je een vraag stelt.

Heb je interesse hoe het allemaal zit met termen zoals NAND geheugen, DATA2EXT en security flagg, dan is dit .pdf bestand zeker de moeite van het lezen waard (gemaakt door tweaker Cruz).
Waarom zou ik willen rooten?
 • Om andere versies van het besturingssysteem (custom ROMs genoemd) te kunnen installeren, die vaak hele leuke extra's hebben
 • Volledige controle over je telefoon
 • De mogelijkeid om bestanden te wijzigen in de systeem folder. Zo kun je thema's installeren, het opstartplaatje/animatie veranderen en systeemapplicaties verwijderen
 • Een backup van je hele telefoon maken (Nandroid)
 • De mogelijkheid om apps op je SD-kaart te kunnen installeren. Onder andere vanwege de veelgehoorde klacht "mijn interne geheugen is vol". Je kunt je Desire rooten en er een los apps2sd script op zetten, zodat je toestel hetzelfde blijft, alleen nu met apps2sd. Het hoe&wat vindt je bij Geroot! En nu?
Hoe krijg ik Root?
 1. [list=1] De onderstaande wijze is geschikt voor de Desire met AMOLED en SLCD scherm. Heb je de Android 2.3.3 versie, dan heb je Revolution nodig, kijk bij S-off. [br] [b]Even in het kort de te volgen stappen bij het rooten:[/b] [br] [br] [list]
 2. Alle aps bijwerken in de Android Market
 3. SMS Backup (optioneel)
 4. Sync met je google account
 5. Sync met app brain en op website lijst met apps opslaan
 6. Root je toestel
 7. Maak een back-up van je apps met Titanium backup
 8. Maak een back-up van je complete ROM met een Nandroid backup vanuit je custom recovery
 9. Kopie van je SD maken (zodat je titanium back-up en nandroid back-up op je computer staan)
 10. Nieuwe rom flashen
 11. SD kaart partitioneren voor apps2sd
 12. Inhoud SD kaart weer terugzetten incl. back-ups
 13. Sync met google account
 14. SMS restore
 15. Apps weer installeren (inloggen op appbrain site en kijken wat je mist)
 16. Titanium Backup starten en data(alleen de data!) van je apps terug zetten
 17. [/list] Hieronder staat het een en ander uitgebreider omschreven. [br] [br]
 18. Installeer HTC Sync incl. de drivers. De-installeer daarna HTC Sync, maar niet de drivers. De laatste versie van HTC Sync vind je hier.
 19. Ga naar de website van Unrevoked en download het programma (nog niet opstarten). Als je een Mac in de buurt hebt staan, download het dan daar mee. Windows gebruikers moeten namelijk wat extra stappen verrichten voordat de telefoon juist herkend wordt. Doe dit voordat je naar stap 3 gaat.
 20. Zet in je telefoon (die nog niet aan de pc hangt) een vinkje bij USB debugging (foutopsporing) en bij Charge Only (Alleen opladen). Hoe dat moet vind je hier.(directe link & .pdf alert)
 21. Ga je nu gewoon door, dan krijg je standaard de custom recovery van Clockworkmod. Ben je tevreden met de standaard recovery van Clockworkmod, dan kun je naar door naar punt 6.* Het wordt wel aangeraden om een andere custom recovery te kiezen zoals 4EXT (nieuw en uitgebreid) of Amon_RA (ouder maar ook degelijk).
 22. In dit gedeelte beschrijven we hoe je de custom recovery van Amon_RA kunt flashen. Zorg dat je Desire nog NIET aan de kabel zit, anders kun je geen andere recovery meer kiezen.
  Ik leg je nu uit hoe je Amon_Ra kan installeren. Dit is niet verplicht, maar het maakt je straks veel makkelijker om applicaties op je SD-kaart te installeren.

  Controleer voor het flashen ALTIJD de MD5sum om er zeker van te zijn dat het bestand niet corrupt is.

  Download de laatste Amon_Ra recovery hier.,MD5Sum: 4d6d17dcddc632579dcf88af6fbde0e1
  De versie met CyanogenMOD afbeelding en kleur vind je hier, MD5Sum: 835b2f180869b00116d1e5b9a430ed4d (alleen achtergrond en kleur zijn anders), de originele thread van Amon_Ra op XDA vindt je hier.
 23. Start nu Unrevoked op
 24. Wil je de standaard custom recovery van Clockworkmod, ga dan naar 9
 25. Als je Windows hebt, klik op File -> Custom Recovery, als je een Mac hebt in de menubalk op File -> Custom Recovery.
  Selecteer hier het .img bestand dat je net hebt gedownload. Er hoort nu onderaan te staan 'Recovery image: custom'. Als dit zo is, sluit dan nu je Desire aan op de kabel, klik op OK en laat Unrevoked z'n werk doen.
 26. Sluit nu je Desire aan op de kabel, klik op OK en laat Unrevoked z'n werk doen. Het kan voorkomen dat Unrevoked vastloopt op op je PIN code beveiliging, schakel deze dan uit en probeer het opnieuw.
 27. Unrevoked loopt nu allerlei stappen door, als laatste krijg je de melding, [done] oid.
 28. Klaar!
 29. [/list] [br] Het komt soms voor dat je de melding krijgt "Error: failed to get root. Is your firmware too new?" of "internal error: installing package failed" . Probeer dan je toestel te rooten met een oudere versie, [url="http://dl.dropbox.com/u/6871627/Desire/reflash_package.exe"]Unrevoked 3.21.[/url] Een tutorial vind je op [url="http://androidforums.com/desire-all-things-root/300866-guide-rooting-htc-android-2-2-lower-unrevoked-windows-updated-11th-november-2011-a.htm"]androidforums.com[/url]

Geroot! En nu?
Gefeliciteerd met je Root toegang! Heel leuk allemaal, maar nu begint het feest pas echt. Je kunt nu alles aanpassen zoals jij wilt! Je kunt nu een custom ROM (= een aangepaste versie van de firmware op je telefoon) installeren. Gelukkig is dit niet zo moeilijk en er is genoeg keus. De beste ROM's vind je in onderstaande lijst. Wil je alleen maar apps2sd, dan kun je de .zip uit deze post op XDA downloaden en flashen als een custom rom. Maak wel eerst een backup van je SD kaart en maak een ext3 partitie op je sd kaart dmv je custom recovery.
Custom ROM's

ROM naamBijzonderheidApps2SDOpmerkingen
SensEVolutioNAndroid 2.3.3 met Sense 2.1 (Stock GingerBread met Sense)JaZo standaard mogelijk
OxygenAndroid 2.3.7JaKale Android versie met tweaks
Oxy ZMAndroid 2.3.7JaICS Styled Oxygen 2.3.2
MildWild CM-5.0 Android 2.3.7JaCM7.2 based ROM met ICS theme en apps
CM 7.2Android 2.3.7Ja/NeeWerkt snel,met originele CyanogenMod tweaks
Bravo CM9 ICS Android ICSJaCM9 tweaks en custom opties
Cool IceCream SenseGingerbread met SenseJaICS themed
Runnymede AiOSense 3.5JaGeen
MIUIZeer aparte ROM, met extreem veel aanpassingen en verbeteringen (video)JaSoms iets te iPhone-achtig
CM 10Jelly Bean(no sense)JaZie topic CM10
Nikez LenteJelly Bean (no sense)JaZie hier


Een linkje naar een topic op XDA met daarin een overzicht van zo ongeveer alle ROM's vindt je hier. Deze wordt netjes bijgehouden met de laatste ROM versies die op XDA worden gepost.

Custom ROM installeren
Download een van de bovenstaande ROMs en zet het ZIP-bestand (na het eventuele partitioneren) op de SD-kaart. Pak het ZIP-bestand NIET uit!


Backup maken
We gaan eerst een back-up maken van alles wat je wilt bewaren. In de Market zijn diverse backup apps te vinden, de bekendste is Titanium backup (alleen met root). Deze app maakt een backup van al je apps incl. data. Mijn advies is om Titanium een backup te laten maken van alles wat er op het toestel staat. Je start Titanium Backup op>Backup/Restore>menu knop>Batch>[RUN] Backup all user apps + system data. Na het flashen van je ROM adviseer ik om de de apps normaal te downloaden (als Android dat al niet zelf doet) en met Titanium de DATA van die apps te restoren. Doe dit alleen voor niet-systeem apps, dus bijvoorbeeld Angry Birds en andere spellen, een alternatieve browser, enz. Ga je alles restoren, dan heb je een grote kans op FC's (force close). Voor een backup van je sms berichten kun je gebruik maken van een apps zoals SMSBackup&Restore. Het handigst is ook om al je contacten via Google te syncen. Als je een nieuwe ROM oid hebt geflashed, dan geef je je Google account weer in en al je contacten komen automagisch weer op je toestel te staan.

Ext partitie aanmaken
Zet voor het partitioneren alle backups en bestanden die je wilt bewaren op je PC, bij het partitioneren verdwijnt alla data van je sd kaart.
Nu gaan we een ext3 partitie aanmaken op je SD-kaart. Een ext partitie is nodig voor het gebruik van bijvoorbeeld apps2sd en data2sd scripts. Kijk altijd goed in de topicstart van de desbetreffende ROM of er een minimale ext partitie grootte is. Kun je niets vinden, dan voldoet een grootte van 512 MB tot 1GB, wat je zelf wilt. Als je in het begin van deze handleiding Amon_Ra hebt geïnstalleerd, volg dan deze stappen:
 1. Zet je telefoon uit en start 'm weer opnieuw op met de volume-omlaag knop en power knop ingedrukt.
 2. Je krijgt nu een wit scherm te zien met wat kleurige informatie. Klik weer op de volume-omlaag knop (soms moet je even wachten totdat 'ie reageert) zodat RECOVERY geselecteerd staat. Klik dan weer op de power knop.
 3. Nu zie je een zwart scherm met groene tekst. Ga nu met de trackball (touchscreen werkt niet) naar 'Partition sdcard' en klik erop. Klik nu weer op 'Partition SD' en klik nog een keer op de trackball om het te bevestigen.
 4. Kies voor Swap=0mb (geen swap, is niet nodig en slecht voor je sd kaart) Hierna vraagt hij naar je ext partitie, de grootte mag je zelf bepalen. In veel gevallen is dus 512 mb voldoende, maar als je een Sense HD ROM of Sense 3.0 gaat draaien, kies dan voor 1gb. Kies hierna nog voor 'SD:ext2 to ext3' en dan ben je klaar.
Als je Amon_Ra niet hebt (als er niet 'Partition sdcard' staat in de bovenstaande stappen heb je Amon_Ra niet), zijn er nog andere manieren om een partitie aan te maken. Het maken van partities met je recovery werkt wel het makkelijkst en wordt dus aanbevolen.

Voor Windows zijn er meerdere partitiebeheer programma's, eentje die schijnt te werken (niet zelf geprobeerd) is 'EASEUS Partition Master'.EASEUS partition master herkend je SD-kaart alleen als je vanuit recovery modus van je telefoon kiest voor mount SD. Je telefoon moet dan dan uiteraard wel met USB aan je laptop zijn aangesloten. Vervolgens kun je zonder dataverslies je fat32 verkleinen en er een EXT partitie achter aanmaken. Maak dan op de lege plek een nieuwe ext3 partitie van ongeveer 1gb, dan kun je vrijwel elke ROM gebruiken en heb je voldoende ruimte voor apps.


Let op: Je hele SD-kaart wordt geleegd! Zet dus de back-ups die je hebt gemaakt en nu op je SD-kaart staan over naar je computer!! Zet na het partitioneren je foto's, muziek, backups en je ROM weer terug op de sd kaart.

De ROM installeren
Nadat je een back-up hebt gemaakt & een ext partitie en je er helemaal klaar voor bent, gaan we de ROM - die als het goed is nu op je SD-kaart staat - installeren. Het stappenplan:
 1. Volg de eerste 2 stappen van het vorige stappenplan.
 2. Als je een Nandroid Backup wilt maken van je huidige ROM, kies dan voor Backup/Restore>Nand backup of Nand+ext backup. Deze backup is een exacte image van je huidige systeem, incl. sms, email, call log, alle instellingen en eventueel je ext partitie(dus al je apps).
 3. Nu je in de recovery bent, ga naar 'Wipe', en wipe alle opties (sd-ext optioneel)
 4. Klik op 'Flash'. Dit kan soms iets anders heten, maar het komt allemaal op hetzelfde neer, als er maar het woordje flash in voorkomt.
 5. Klik op 'Flash zip from sdcard' (soms ook 'Choose zip file' genoemd). Kies nu het ZIP-bestand wat je op je SD-kaart hebt gezet. En klik nog een tweede keer op de trackball om het te bevestigen.
 6. Als 'ie klaar is, herstart dan je telefoon. Je telefoon gaat er nu waarschijnlijk meer dan 5-10 minuten over doen om op te starten. Laat 'm z'n gang gaan en raak niet in paniek!
 7. Klaar!


  CyanogenMOD 7 installeren  Cyanogenmod (vanaf nu CM7) is een geval apart. Het is de kale Android versie met diverse CM toevoegingen/instellingen. Standaard zitten er geen Google apps op zoals Gmail, Maps, etc. omdat Google het er niet standaard bij wil hebben. Qua tweaks moet je denken aan een extra optie in het standaard menu waarin je diverse dingen kunt instellen zoals trackball wake (het wakker maken van je toestel middels de trackball), statusbar tweaks, batterij percentage aan/uit, hardbutton verlichting aan/uit, etc. Installatie van CM7 is ook iets anders dan gemiddeld. Ik ga nu in het kort uitleggen hoe je het flashed met Google apps en apps2sd.
  1. Download eerst de CM7 ROM
  2. Download de laatste Gapps (Google apps zoals de market, Gmail, Maps, etc.)
  3. Download Darktremor Apps2SD
  4. Ga naar je custom recovery en wipe alle opties (eventueel zonder de ext3 partitie als je die al hebt).
  5. Flash de CM7 ROM
  6. Flash daarna direct je Gapps
  7. Flash daarna optioneel het Darktremor script
  8. Reboot je toestel
  Hij zal nu waarschijnlijk minimaal een keer of 3 opnieuw opstarten om het een en ander te installeren, maak je geen zorgen, dit is alleen de 1e keer zo.
  http://dl.dropbox.com/u/6871627/Desire/a2sdgui-darktremor-a2sd-gui-09.png
  Er is voor Darktremor apps2sd een aparte app beschikbaar, APPS2SD GUI. Klik op de link om naar de Android market pagina te gaan van deze app. Android Market: A2SDGUI - Darktremor A2SD GUI - Apps op Android Market
  De kans is aanwezig dat je grotere apps niet kunt downloaden uit de market. Je kunt dan een van de oplossingen toepassen uit de volgende post: furbydenooij in "[HTC Desire] Rooten & Custom ROM's - Deel 3"

S-off

Tweaker IEF _/-\o_ heeft het voor elkaar gekregen om de ingebouwde beveiliging van HTC te omzeilen door een gepatchte H-boot versie uit te brengen. Onlangs zijn AlphaRev en unrevoked samen gaan werken om een nieuwe tool te ontwikkelen om de nieuwste toestellen ook s-off te maken. De naam van het samenwerkingsverband is Revolutionairy.Het programma is geschikt om diverse types HTC toestellen s-off te maken, ook de Desire met de laatste officiële update, 2.3.3. Welke precies vind je hier. Het programma bevind zich nog in de developers preview status, maar werkt op dit moment al beter dan de oude van AlphaRev.

Onderstaan stappenplan is voor Windows uitgeschreven, stappenplan voor Linux zal vergelijkbaar zijn veronderstel ik.
Aangezien Revolutionary zich nog in developer preview-status bevindt, vraagt het programma naar de serial n° van je telefoon. Zonder de serial n° zal je niet kunnen doorgaan.
"We use your serial number to generate your unique beta key to use revolutionary. We introduced the beta key mechanism so that if problems/bricks occur we can stop generating beta keys to prevent more people being affected. Stable releases will not require a beta key, however there may be significant time between a beta and the subsequent stable release."
Zorg dat je telefoon geboot is, USB Debugging en Stand-by aan (en 'enkel opladen' ingeschakeld, maar niet verbonden met PC)
 1. Ga naar http://revolutionary.io/
 2. Download het programma voor Windows of voor Linux (afhankelijk van je besturingssysteem)
 3. Pak het zip-bestand uit
 4. Start Revolutionary.exe
 5. Programma meldt 'Waiting for device ...', sluit dus je telefoon aan op PC met de USB-kabel
 6. Copy-paste serial n° van je telefoon in het webformulier om je beta key te krijgen
 7. Copy-paste beta key
 8. Je telefoon zal rebooten
 9. Even wachten en je telefoon is S-Off!
 10. Optioneel: Voor root acces moet je nog dit bestand flashen vanuit je recovery.(MD5sum: a2844ac335a5c1cfdb9bea2fc041b415)
(bovenstaande stappenplan dankzij dEX2340 )


Heb ik het nodig?

Als je het niet mist niet :) Je kunt als je toestel S-off is bijvoorbeeld je splash screen wijzigen (je hebt nu een wit splash screen (opstartscherm) met "HTC" erop) en (systeem) apps verwijderen op je toestel met Root Explorer. Ook kun je custom H-boots flashen (de Oxygen rom heeft ook een aparte H-boot beschikbaar) waarmee je NAND geheugen anders wordt ingedeeld zodat je bijvoorbeeld meer ruimte krijgt voor apps dan standaard.

Kan het kwaad?


Ja, dit is niet zonder risico. Je bent bezig met een belangrijk gedeelte van je telefoon, gaat het mis, dan is je toestel bricked. Belangrijk is dat je controleert of de MD5SUM klopt met het door jou gedownloade bestand. Doe niets wat niet op het scherm wordt aangegeven, trek niet tussentijds je kabel uit je toestel, etc, gebruik je gezonde verstand. Lees eerst het hele verhaal en de disclaimer op de site van AlphaRev, ga dan pas aan de slag.Hé leuk, ik heb nu S-off, maar wat kan ik er nu mee?

Allereerst gefeliciteerd, alles is blijkbaar gelukt! Je kunt nu met het doodeenvoudige programma Android Flasher of Fastboot Commander zeer eenvoudig een ander bootanimatie, splash screen, HBOOT, recovery of radio flashen. Je download het van XDA, zet het op je PC en je kunt aan de slag. Lees altijd eerst even de OP van die thread door zodat je weet waar je mee bezig bent en hoe het werkt.
Op de site van AlphaRev ( zie link hierboven) zie je een aantal versies staan van HBOOT. Deze kun je met het bovenstaande programma flashen om zo bijvoorbeeld meer ruimte voor apps te krijgen. Een Hboot is een indeling van je interne geheugen. Een custom ROM zonder Sense heeft minder ruimte nodig en dan kan de map /system op het interne geheugen worden verkleind zodat de map /data automatisch groter wordt. De /data map is de ruimte waar je je apps installeert als ze op het interne geheugen komen te staan.

Hboot flashen zonder PC

Het is mogelijk om de Hboot te flashen zonder tussenkomst van je PC. Op de site www.alpharev.nl zie je een aantal Hboots staan in een tabel. In de laatste kolom [PB99IMG] staan de Hboots die je met de telefoon zelf kunt flashen.
Ik heb zelf op mijn SD kaart een mapje aangemaakt "Hboot" met daarin een aantal verschillende hboots (dropbox links met MD5 vind je hieronder ). Als je je Hboot wilt wijzigen, dan kopieer je de gewenste Hboot naar de root van je SD kaart en hernoem je hem naar PB99IMG. Je zet je toestel uit en zet hem dan weer aan met de power & volume down toets ingedrukt. Je komt nu automatisch in het Hboot menu terecht en na enkele seconden zal er de melding komen "Do you want to start update? ". (zie screenshot ).


Je bevestigd met de volumetoets volume up en hij flashed in enkele seconden de nieuwe Hboot. Dan krijg je de vraag of je je toestel wilt rebooten en die kun je met je volumetoetsen beantwoorden.
LET OP: HET FLASHEN VAN JE HBOOT KAN JE TOESTEL BRICKEN. ALLES WAT JE DOET DOE JE OP EIGEN RISICO.

Controleer altijd de MD5, met bijvoorbeeld de app ManD5.

PB99IMG_bravo_cm7r2.zip
MD5: DCA69A60FAD61F4BF349C331BC43ED9F
PB99IMG_bravo_oxygen.zip
MD5: 4F19784AE373FBFD8C2E5DE6D32696A0
PB99IMG_bravo_stock.zip
MD5: EFB47EDA9D04A0B696114C1F91FA8B76Terug naar de officiële HTC ROM
 1. Flash de Bravo Downgrader door het bestand eerst op je SD-kaart te zetten en het te renamen naar PB99IMG.zip en start vervolgens je telefoon in HBOOT mode (vol down+power). Wacht een paar seconden, je toestel zal automatisch controleren of het bestand in de root van je sd kaart staan en zal dan toestemming vragen om het te flashen, doe dit.
 2. Download hierna de stock rom die op je Desire stond en zorg ervoor dat HTC Sync op je PC geinstalleerd staat en dubbelklik op het .exe bestand (de rom) om het proces te starten.
  - Indien je toestel Vodafone branded is deze rom.
  Lees ook nog even de post van Groentenboer, die heeft er een aanvulling op.

  Met dank aan Laguna en Groentenboer
Custom Recovery's
Op dit moment zijn er 3 bekende en goed werkende custom recovery's. Een custom recovery is een programma op je telefoon (vergelijkbaar met een BIOS op een PC) waar je o.a. custom ROM's mee kunt flashen en nog veel meer. Wat precies is afhankelijk van de gekozen recovery.

4EXT recovery
Deze recovery is eenvoudig te downloaden en installeren met de 4EXT recovery updater die je hier kunt vinden.

Amon_RA
Deze recovery kun je flashen met Unrevoked of Fastboot Commander.

Clockworkmod recovery
Deze recovery kun je flashen met Unrevoked of Fastboot Commander.


Mijn toestel is bricked, wat nu?
Bricken komt nu eigenlijk niet meer voor, en mocht er alsnog een brick optreden, dan is hij vaak weer softwarematig te repareren. Mocht je toch een brick hebben, kijk dan eens in de OP van [HTC Desire Rooten & Custom ROM's (deel 1) voor oplossingen.

USB Brick

Er komt op dit moment nog wel eens een USB brick voor (voor een niet herkende SD kaart moet je de link naar deel 1 volgen). Mocht je daar last van hebben, dan kun je deze tutorial volgen. In het kort:
download deze update.zip en zet hem op je SD kaart. Flash hem in de recovery en het probleem is verholpen.


ADB
De Android SDK

Android heeft een Software Developers Kit (SDK). De SDK bevat een aantal tools die handig zijn voor ROM flashers.

Android Debug Bridge (ADB)
ADB is een commandline tool waarmee je met een via USB aangesloten mobiele telefoon kunt communiceren. Via de ADB Wireless app kun je overigens ook via je WIFI netwerk met de telefoon praten wat erg handig kan zijn.

Met ADB kun je veel en de volledige lijst met commando's vind je op developer.android.com. Hieronder worden beknopt 3 handige functies besproken.

Een applicatie installeren

Om een applicatie te installeren gebruik je het volgende commando.

code:
1
2
1
adb install <path_to_apk>


Files van en naar je mobiele telefoon kopiëren

Kopieren van het decice naar je computer:

code:
1
2
1
adb pull <remote> <local>


Kopieren van de computer naar je device:

code:
1
2
1
adb push <local> <remote>


Een voorbeeld van het versturen van het bestand foo.txt van je pc naar de sdkaart van je Desire:

code:
1
2
1
adb push foo.txt /sdcard/foo.txt/


Fastboot

Fastboot is een commandline tool welke je gebruikt voor het flashen van een bootanimatie, splash screen, HBOOT, recovery- of radio ROM. Fastboot werk net als ADB via je USB kabel. Ook nandroid backups kun je terugzetten met fastboot. Je kunt fastboot alleen gebruiken als de security van je Desire uit staat, het zogenaamde S-off.

Een volledige lijst en veel gebruikte fastboot commando's vind je in de cyanogenmod wiki.

Je kunt ook fastboot commander gebruiker voor je fastboot commando's.

Belangrijk

Voor het gebruik van ADB en fastboot hoef je niet de volledige SDK te installeren. Na het uitpakken van de SDK zip kun je deze tools al gebruiken. Een handleiding hiervoor vind je op theandroidsoul.com. USB drivers voor je Desire vind je in de SDK maar worden ook meegeleverd bij HTC Sync.
(ADB gedeelte gemaakt door Ma_rK)
Credits


FAQ

Is de Desire met Android versie 2.3.3 ook al te rooten?
Ja, dat kan met Revolutionairy, zie S-off.

Ik zit vast in hboot recovery mode, en geen enkele knop reageert! Wat nu?
Batterij eruit halen :)

Ik krijg een "Insufficient permissions error" in Linux!
./adb-linux kill-server
sudo ./adb-linux start-server
sudo ./recovery-linux.sh

Ik krijg de melding “Communications with phone unexpectedly interrupted". En nu?
Zet een vinkje bij USB-foutopsporing (menu>Toepassingen>Ontwikkeling>USB-foutopsporing) en "Charge only" als je hem aan de USB kabel hangt.

Windows en Linux voor een rootje? Moet dat nou?
Nee dat hoeft niet meer :P

Kan ik de rom van een Nexus one op mijn Desire laden?
Nee, de N1 en Desire hebben een verschillende kernel. Vooralsnog is dit dus niet mogelijk

Verlies ik mijn geliefde Sense interface?
Nee, je zult Sense niet verliezen na het rooten.

Heeft rooten invloed op mijn garantie, en kan ik de root ongedaan maken?
In beginsel zou het veranderen van software van een door jou aangeschaft product géén invloed mogen hebben op de garantie van in elk geval de hardwarematige aspecten van het toestel. In beginsel, omdat hierop natuurlijk ontelbaar veel nuances zijn aan te brengen, en een harde wettelijke basis en relevante jurisprudentie ontbreken op dit gebied, dus absolute zekerheid kan je helaas niet gegeven worden. Wat wél beschikbaar is, is een manier om het toestel naar stock (dus niet naar branded) te unrooten, en dit kun je wederom op Modaco lezen.Mocht je overigens écht in een clinch liggen met HTC over de garantie omdat je geroot hebt, PM mij (Obiter Dictum) hier maar even over; het lijkt me een erg interessante zaak om je wat juridische hulp mee te geven.

SpaceK33z had laatst een defect aan zijn HTC Desire. Het beeldscherm bleef zwart. Eerst hoopte hij dat dit een gevolg was van het rooten, maar het bleek iets in de hardware te zijn. Omdat het beeldscherm zwart bleef, heeft hij hem blind ge-unroot en laten repareren door HTC. 5 dagen later netjes zijn HTC terug met de nieuwste software zonder dat hij iets bij moest betalen. Unrooten heeft dus effect en er blijven waarschijnlijk geen sporen achter!

"Ik krijg de melding " Can't mount /sdcard" in de custom recovery"

De oplossing is hier te vinden.


Terminologie


A2SD, A2SD+, Data2EXT, Data++, wat is het allemaal?
 • Froyo Apps2SD (F-A2SD): De standaardfunctie die sinds Froyo in Android zit slaat (een gedeelte van) een app op de standaard FAT32-partitie van je SD op. Voorwaarde is dat de app dit ondersteund. Soms zul je apps zelf moeten verplaatsen, maar indien de ontwikkelaar dit aangeeft kan deze ook standaard op SD geinstalleerd worden. Deze functie heeft geen ondersteuning voor widgets. Er blijft vaak nog veel achter op het intern geheugen.
 • Apps2SD (A2SD): Anders dan de Froyo A2SD-functie, gebruik van een EXT-partitie op je SD om je apps op te zetten. Alle apps worden automatisch op deze partitie geinstalleerd. Een app hoeft de Froyo A2SD dan ook niet te ondersteunen omdat dit voor de app gelijk is aan het intern geheugen.
 • Apps2SD+ (A2SD+): Hetzelfde als Apps2SD met als verschil dat ook de Dalvik-cache op de EXT-partitie van je SD word geplaatst. Omdat de Dalvik-cache meegroeit met het aantal apps kan Apps2SD+ nog meer intern geheugen besparen. Zoals de naam cache al suggereerd worden deze gegevens vaak aangesproken door Android. Een snelle SD (klasse 6 of hoger) is dan ook aangeraden.
 • Data2EXT (D2EXT): Data2SD of Data2Ext verplaatst de hele data-partitie van Android van intern geheugen naar SD waaronder je apps met bijbehorende opgeslagen gegevens en de Dalvik-cache. Dit zorgt voor nog meer ruimte op het intern geheugen, maar ook voor extra lees-/schrijfacties voor de SD. Sommige gebruikers verklaren dit dan ook trager dan A2SD+ zelfs met een snelle SD.
 • Data++: Doet hetzelfde als Data2EXT. Het laat echter je Dalvik-cache op het (snellere) interne geheugen staan. Daarbij herschikt het de partities van je intern geheugen om de Dalvik-cache meer ruimte te geven. Dit wordt gezien als de meest optimale methode van bovenstaande. Voor Data++ is echter wel S-Off voor nodig! (Credits voor Maranello)
Verwante topics
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1406714 "][HTC Desire] Rooten & Custom ROM's Deel 1[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1443106/0"][HTC Desire] Rooten & Custom ROM's - Deel 2[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1461614"][HTC Desire] Rooten & Custom ROM's - Deel 3[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1444568 "]Het Grote MIUI Topic[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1416532"]HTC Desire - Deel 6[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/33480473"][ABO] HTC Desire levertijden- en abonnemententopic[/url]
 • Problemen betreft de Desire: [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1408011//"]Roze kleuren en paars/roze gloed op de HTC Desire[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1404167"]Accessoires voor de HTC Desire[/url]
 • [TOPIC=1416242]Android Software & Discussie - Deel 7[/TOPIC]


Poll: Welke ROM gebruik jij?


CM7/CM7 Nightly's
MIUI
Oxygen
Ginger Villain
DevNull
Redux
Leedroid
Insertcoin
CoolSensation
Standaard geroote ROM
Anders

Ook een poll maken? Klik hier

[Voor 8% gewijzigd door janvanduschoten op 29-09-2012 14:23. Reden: Meer ROM's]

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 25-06 11:32

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Op en aanmerkingen mogen per DM, niet in het topic. Er zijn wat uitbreidingen en wijzigingen, de credits ga ik nog toevoegen :)

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


Anoniem: 262068

Nog maar een keer proberen dan: ik ben nu al enkele dagen bezig om m'n telefoon s-off te krijgen. Ik heb met veel plezier een tijd lang enkele custom roms gedraaid, maar ik zie dat er tegenwoordig weer iets meer bij komt kijken.
Nu is het probleem dat als ik revolutionary gebruik dat ik de foutmelding 'failed to get root acces' krijg. Ik dacht dat het misschien aan mijn verouderde versie van super user lag dus die probeerde ik te updaten, maar super user zegt dat ik niet kan updaten omdat er een beveiling op zit zoals s-on. Wat ironisch is, omdat ik die juist eraf probeer te krijgen. Toen ik de update van super user handmatig flashde kwam m'n telefoon in een reboot loop terecht. Toen heb ik maar weer een stock rom erop gezet, maar nu heb ik nog steeds een verouderde versie van su :( Ik heb de correcte hboot 0.93.0001 en verder weet ik niet waar het aan kan liggen... Any thoughts?

 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 25-06 21:02
Mooi om te zien dat na ruim anderhalf jaar nog zoveel animo voor dit toestel is. Ik zou op het moment ook nog niets anders willen.

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


 • Shanquish
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
zeker :Y
het is zowiezo het meest fijne telefoontoestel smartphone die ik tot nu toe heb gehad, qua OS maar ook zeker qua duurzaamheid.

en ik ben van mening dat de houdbaarheid van toestellen bij ons tweakers valt of staat met een goeie ondersteuning vanuit de community. bij een nieuwe ROM heb je toch het gevoel weer over een nieuw toestel te beschikken.. :)

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 11:12
Na een dag met MildWild te werken heb ik maar 1 menig: Wat een goede rom.

Blij wel even plakken met MildWild tot er een echte ICS rom uit is, maar deze oxygen met skin is zowiezo een leuk alternatief.

Na alle "T-Mobile" ala Qteks/HTC versies gehad te hebben vanaf de MDA Vario tot de compact is dit het eerste toestel waarvan ik na 1,5 jaar nog steeds niet in zie om te upgraden. Alle andere toestellen hadden een paar mhz verschil, wat erg merkbaar was.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


 • Maranello
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 24-06 17:21
Anoniem: 262068 schreef op woensdag 14 december 2011 @ 02:01:
Nu is het probleem dat als ik revolutionary gebruik dat ik de foutmelding 'failed to get root acces' krijg. Ik dacht dat het misschien aan mijn verouderde versie van super user lag dus die probeerde ik te updaten, maar super user zegt dat ik niet kan updaten omdat er een beveiling op zit zoals s-on.
Driver en/of ander PC<>Telefoon communicatie probleempje? Telefoon unpluggen. Op Windows: HTC Sync (her)installeren, HTC Sync deïnstalleren maar de drivers laten staan. Vervolgens de Fastboot driver installeren. Instellingen > Applicaties > Ontwikkeling > USB Debugging en Stand-by aanvinken. Telefoon aankoppelen in 'enkel opladen' stand en nog eens proberen.

 • StephanVierkant
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 21-06 09:13
Hulde aan de schrijvers OP. Erg helder!
shameete schreef op woensdag 14 december 2011 @ 08:23:
en ik ben van mening dat de houdbaarheid van toestellen bij ons tweakers valt of staat met een goeie ondersteuning vanuit de community. bij een nieuwe ROM heb je toch het gevoel weer over een nieuw toestel te beschikken.. :)
Helemaal met je eens. Ik probeer slechts eens per twee jaar een nieuw toestel te kopen. De Nokia E71 heb ik voortijdig afgeschreven en ben daarom ook van Nokia afgestapt. Nu over op HTC en na anderhalf jaar gebruik was ik eigenlijk wel weer toe aan iets nieuws (geheugengebruik was echt storend). Dankzij nieuwe ROM kan ik weer even vooruit.

 • Cyleo
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 19-06 19:27
Nou, ik heb het erop gegokt aan de beta ICS erop gegooid. Dat wil zeggen deze en ik vind het geweldig. ICS ziet er echt slick uit, zonder camera is voor mij prima te werken en de rom doet wat je verwacht. Zeker eens aan te raden voor de geintreseerden.

Overigens een grappig interpretatie van de trackball: dit wordt de muis :P
Cyleo schreef op woensdag 14 december 2011 @ 13:31:
Nou, ik heb het erop gegokt aan de beta ICS erop gegooid. Dat wil zeggen deze en ik vind het geweldig. ICS ziet er echt slick uit, zonder camera is voor mij prima te werken en de rom doet wat je verwacht. Zeker eens aan te raden voor de geintreseerden.

Overigens een grappig interpretatie van de trackball: dit wordt de muis :P
Grappig...ja. Handig of soepel...nee. Heeft zeker niet mijn voorkeur, de trackball werkt prima.

 • El Snorro
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 20-07-2017
Cyleo schreef op woensdag 14 december 2011 @ 13:31:
Nou, ik heb het erop gegokt aan de beta ICS erop gegooid. Dat wil zeggen deze en ik vind het geweldig. ICS ziet er echt slick uit, zonder camera is voor mij prima te werken en de rom doet wat je verwacht. Zeker eens aan te raden voor de geintreseerden.

Overigens een grappig interpretatie van de trackball: dit wordt de muis :P
Ok cool, zodra de camera issues gefixed worden ga ik ICS ook proberen.

Kun je nog wel gewoon een backup maken/terugzetten met titaniumbackup??

E6600||Gigabyte P35C-DS3R||2x1gb Crucial Pc8500||Sapphire X1900XTX||2xSamsung Spinpoint F1 750GB RAID-0


 • Zobat
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 16-06 17:39
Ik heb recentelijk MildWild geinstalleerd nadat ik een hele lange tijd CM-Nightlies flashte. Ik ben erg onder de indruk. Alleen zou ik willen weten of er ook een manier is om het ledje groen te laten worden als mijn desire 100% opgeladen is.

 • richy t
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 24-06 17:22
Sinds gisteren MildWild op mijn desire staan en natuurlijk als een gek apps aan het installeren.
Nu loop ik eigenlijk tegen een raar probleem aan dat dit niet meer wil, terwijl ik toch zo'n 10 apps erop heb kunnen zetten.
Het downloaden vanuit de market gaat goed maar tijdens het installeren reboot de telefoon weer.
Dit gebeurd met verschillende apps.
Quick system info geeft het volgende aan:

a2sd opslag 771MB beschikbaar.
intern geheugen 102MB beschikbaar
Systeemopslag 142MB beschikbaar
System-cache 14.37GB beschikbaar
Geheugen 195MB beschikbaar

Dus geheugen genoeg..

 • Cyleo
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 19-06 19:27
El Snorro schreef op woensdag 14 december 2011 @ 14:42:
[...]


Ok cool, zodra de camera issues gefixed worden ga ik ICS ook proberen.

Kun je nog wel gewoon een backup maken/terugzetten met titaniumbackup??
Even getest, werkt gewoon. Vind het echt een toprom. Agenda, gmail en browser zijn enorm verbeterd. Mocht je trouwens een groot fan zijn van games, dan is het nog wel even af te raden, de gpu driver is nog niet vrijgegeven dus hebben ze een of andere hack toegepast, hierdoor xie je soms wat glitches. Speel je geen games dan zijn het vooral verbeteringen (alleen de camera is jammer)

 • annebaabjan
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 03-11-2021
Wil ik deze http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1355660 rom kunnen flashen heb ik dan een ext3 partitie nodig? Begrijp ik dat goed?

 • Zobat
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 16-06 17:39
annebaabjan schreef op woensdag 14 december 2011 @ 21:38:
Wil ik deze http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1355660 rom kunnen flashen heb ik dan een ext3 partitie nodig? Begrijp ik dat goed?
standaard hboot of cm7r2 volgens de eerste post en dat klopt.

[Voor 4% gewijzigd door Zobat op 14-12-2011 21:52. Reden: het staat inde eerste post]


 • annebaabjan
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 03-11-2021
Zobat schreef op woensdag 14 december 2011 @ 21:49:
[...]


standaard hboot of cm7r2 volgens mij.
Oke dat snap ik maar ik bedoelde meer zo iets van anders kun je geen apps installeren?

 • Zobat
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 16-06 17:39
Ik heb die rom ongeveer 24 uur gedraaid, ongeveer een week geleden. Ik herinner me vaag dat er inderdaad problemen kunnen zijn met een te kleine cache. Dat kun je oplossen met een symlink naar je sdcard.

 • annebaabjan
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 03-11-2021
Zobat schreef op woensdag 14 december 2011 @ 21:55:
Ik heb die rom ongeveer 24 uur gedraaid, ongeveer een week geleden. Ik herinner me vaag dat er inderdaad problemen kunnen zijn met een te kleine cache. Dat kun je oplossen met een symlink naar je sdcard.
Oke thanks ik zal 'm zo even flashen en dan laat ik wel weten hoe hij draait!

 • Zobat
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 16-06 17:39
annebaabjan schreef op woensdag 14 december 2011 @ 21:57:
[...]


Oke thanks ik zal 'm zo even flashen en dan laat ik wel weten hoe hij draait!
Ik was wel onder de indruk destijds. Het is alleen zo dat de camera in mijn desire de enige is die ik altijd bij me heb. Voor mij is het belangrijk dat de camera het doet.

Ik heb de laatste 2 dagen Mildwild gedraaid. Was erg onder de indruk. Ik vind het alleen lullig dat het ledje niet groen wordt als de batterij vol is.

 • annebaabjan
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 03-11-2021
Zobat schreef op woensdag 14 december 2011 @ 22:01:
[...]


Ik was wel onder de indruk destijds. Het is alleen zo dat de camera in mijn desire de enige is die ik altijd bij me heb. Voor mij is het belangrijk dat de camera het doet.

Ik heb de laatste 2 dagen Mildwild gedraaid. Was erg onder de indruk. Ik vind het alleen lullig dat het ledje niet groen wordt als de batterij vol is.
Is voor mij ook meer voor de test die ICS rom. Maar ik ben te benieuwd om 'm niet te flashen haha.

Helaas ja ik vond 1.8 van MildWild perfect alleen nu met die v2 heb je de colored edition. Niet iets voor mij, hopelijk komt er een v2 met ICS uiterlijk...

 • Zobat
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 16-06 17:39
annebaabjan schreef op woensdag 14 december 2011 @ 22:09:
[...]


Is voor mij ook meer voor de test die ICS rom. Maar ik ben te benieuwd om 'm niet te flashen haha.

Helaas ja ik vond 1.8 van MildWild perfect alleen nu met die v2 heb je de colored edition. Niet iets voor mij, hopelijk komt er een v2 met ICS uiterlijk...
hij heeft het belooft :)

 • InZane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 25-06 20:23
Cyleo schreef op woensdag 14 december 2011 @ 19:35:
[...]

Even getest, werkt gewoon. Vind het echt een toprom. Agenda, gmail en browser zijn enorm verbeterd. Mocht je trouwens een groot fan zijn van games, dan is het nog wel even af te raden, de gpu driver is nog niet vrijgegeven dus hebben ze een of andere hack toegepast, hierdoor xie je soms wat glitches. Speel je geen games dan zijn het vooral verbeteringen (alleen de camera is jammer)
Ik heb 'm er gisteren ook op geflashed en, inderdaad, de camera is een beetje jammer. Gelukkig heb ik nog een backup toestel (WP7, sue me :P).

De galerij werkt trouwens ook nog niet helemaal lekker. Verschillende FC's gehad en 't heeft er voor gezorgd dat m'n accu van 100% gisteravond naar 0% vanochtend was gegaan. Blijkbaar was ie blijven hangen heeft ie lekker CPU zitten slurpen de hele nacht lang.. naja.. tot ie van ellende uit ging :P
annebaabjan schreef op woensdag 14 december 2011 @ 22:09:
[...]


Is voor mij ook meer voor de test die ICS rom. Maar ik ben te benieuwd om 'm niet te flashen haha.

Helaas ja ik vond 1.8 van MildWild perfect alleen nu met die v2 heb je de colored edition. Niet iets voor mij, hopelijk komt er een v2 met ICS uiterlijk...
Komt er een deze dagen aan :

http://forum.xda-develope...?p=20319139&postcount=535

 • Melkunie
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 18:54
Ik heb m'n Desire geroot, maar geen custom ROM. Nu krijg ik een bericht over een systeemupdate:
Systeemverbeteringen 6.34
Ik heb em al gedownload, maar als ik em wil installeren komt de telefoon na reboot in Android System Recovery:
Verifying update package...
E:No signature (338 files)
E:Verification failed
Installation aborted.
En dat keer op keer. Wat nu? Hoe kan die verificatie fout gaan of moet ik proberen de update opnieuw te downloaden, en zo ja, hoe?

 • sphere
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 13:51

sphere

Debian abuser

Zou het kunnen dat ik geen Market updates meer krijg omdat mijn cache nog maar 5MB is? Heb sinds ik SGBS draai nul market updates gekregen (wel van apps).

http://stackoverflow.com/questions/1732348/regex-match-open-tags-except-xhtml-self-contained-tags/1732454#1732454


 • Lizard
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 24-06 17:49
Melkunie schreef op donderdag 15 december 2011 @ 14:56:
Ik heb m'n Desire geroot, maar geen custom ROM. Nu krijg ik een bericht over een systeemupdate:
Systeemverbeteringen 6.34
Ik heb em al gedownload, maar als ik em wil installeren komt de telefoon na reboot in Android System Recovery:

[...]


En dat keer op keer. Wat nu? Hoe kan die verificatie fout gaan of moet ik proberen de update opnieuw te downloaden, en zo ja, hoe?
Waarschijnlijk checkt de update bepaalde bestanden. Aangezien je toestel geroot is zullen bepaalde checksums niet kloppen. Daardoor faalt de check. Waarschijnlijk kan je de update het beste handmatig via xda proberen te krijgen.
Als vuistregel geldt zodra je root, verlies je officiële OTA updates.

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Hmm, ik draai nu een paar dagen RunnyMede maar ik ben er niet zo tevreden over. Deze ROM is toch wel vrij traag (het unlocken, internetten). LeeDroid draaide toch een stuk vlotter. 'ns oriënteren op een andere ROM dan maar denk ik...

 • StephanVierkant
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 21-06 09:13
sphere schreef op donderdag 15 december 2011 @ 15:14:
Zou het kunnen dat ik geen Market updates meer krijg omdat mijn cache nog maar 5MB is? Heb sinds ik SGBS draai nul market updates gekregen (wel van apps).
Met cache bedoel je vrije ruimte? Dat lijkt me zeer waarschijnlijk, bij mij stopt Gmail zelfs met synchroniseren bij < 15 MB.

 • ReZ1987
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 19:15
Stephan4kant schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 15:46:
[...]

Met cache bedoel je vrije ruimte? Dat lijkt me zeer waarschijnlijk, bij mij stopt Gmail zelfs met synchroniseren bij < 15 MB.
Ik denk door het gebruiken van een custom HBOOT (zoals CM7r2 met 5MB /cache partitie). Ik heb hetzelfde probleem namelijk ook; de market update zichzelf niet en ook apps moet ik handmatig een updatezwengel geven :P.
Ik heb nu Market versie 3.4.4 maar is er ook een lijst met uptodate Market-versies :)? Dit zou wel handig zijn om in de toekomst snel te kunnen kijken of er een update is :).

Death Knight Zaebor(80), Warlock Thortur (80) en Druid Galithor (80). Retired.


 • Maranello
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 24-06 17:21
Market 3.4.4 schijnt eindelijk weer een aanrader te zijn. Volgens velen een duidelijke snelheidsverbetering. Voor mij een moment om eens van 2.3.6 af te stappen. Vorige ROM had ik 3.1.x maar die was niet fijn qua snelheid.

Ik weet dat er iig versies 3.4.4, 3.3.11, 3.2.0, 3.1.6 en 2.2.6 in omloop zijn.

 • kaasaanfiets
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online

kaasaanfiets

Extreme Edition of koekoek

El Snorro schreef op woensdag 14 december 2011 @ 14:42:
[...]


Ok cool, zodra de camera issues gefixed worden ga ik ICS ook proberen.

Kun je nog wel gewoon een backup maken/terugzetten met titaniumbackup??
De camera gaat nog wel een tijd duren als ik het goed begrijp uit het xda topic.
Daar hebben ze bepaalde hardware drivers voor nodig, of iets met een specifieke kernel ofzo. Beide gevallen waren niet zo 123 gemakkelijk te maken/porten.

Kan iemand in gewoon Nederlands uitleggen wat ze met de: dirty hardware hack bedoelen?
vanuit dit topic: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1361940
Explained how to hack for EGL - updated as much as
1. You need rights *.so adreno200. Not all *.so worked with ICS. You can try from my build.
2. You should patch these files:
DisplayHardware.cpp - selectConfigForPixelFormat
SurfaceFlinger.cpp - SurfaceFlinger::createNormalSurface or define NO_RGBX_8888
eglApi.cpp - eglSwapBuffers
glext.h - remap GL_TEXTURE_EXTERNAL_OES
gl2ext.h - remap GL_TEXTURE_EXTERNAL_OES
state.cpp - fix case GL_TEXTURE_EXTERNAL_OES
BootAnimation.cpp - BootAnimation::android()
for details see patchset - first aid hacks. Needs additional investigations and developments.
http://www.multiupload.com/HMP17EWYS1
Het zegt me alleen niks...

[Voor 39% gewijzigd door kaasaanfiets op 16-12-2011 17:22]


 • Obiter dictum
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online

Obiter dictum

Zwart, geen suiker.

Gisteren heb ik Oxygen met bijbehorende Hboot geflashed, en gelijk ook maar even een nieuwe recovery. Als je toch bezig bent...

Komende van CM7 paar voordelen, paar nadelen. Mis vooral de trackpad wake. Maar er is een groter probleem; de SD-kaart. In de recovery heb een ext partitie aangemaakt van 512, zoals in de OP staat beschreven. Titanium laat zien;-volgens mij- betekent dat dat A2SD goed werkt. Maar de Desire ontkoppelt mijn SD-kaart om de haverklap. Zonder melding kan ik dan niets meer downloaden uit market, gallery is leeg etc. In settings staat de kaart nog wél als gekoppeld en ontkoppelen/aankoppelen verhelpt het probleem maar een paar uur later gebeurt vervolgens precies hetzelfde. Echt onbeschrijfelijk irritant. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?

Mijn meest recente productreview.
GoT; een haast oneindige bron van technologische kennis. Experts die elkaar helpen, en ik ben trots, hieraan een bijdrage -nsfw- te mogen leveren!


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Dat is echt vreemd, ik heb ook oxygen 2.3.2 maar in tegenstelling tot jou heb ik een andere Hboot (CM7r2). Ik herken je problemen niet mbt je sdcard.

 • The Legend
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 15:45
Ik heb vanmiddag m'n Desire geroot vanwege het ruimtegebrek. Ben eerst gaan kijken naar een andere ROM, maar zie door de bomen het bos niet meer. Ben ook niet ontevreden met de stock ROM, dus wilde alleen a2sd+ installeren. Nu loop ik tegen het probleem aan dat ik m'n micro-SD kaartje moet partitioneren. Ook hier zijn tigduizend FAQ's voor geschreven, maar ik loop steeds vast. Ik heb nu de standaard custom recovery. De Amon_Ra recovery installeren krijg ik niet voor elkaar. Dit zou toch moeten kunnen met de Revoked tool? Ik selecteer de .img en koppel daarna m'n telefoon aan, maar die boot dan heel snel door het Hboot scherm heen om vervolgens gewoon weer op te starten? Ik kom dus niet in de recovery uit wat volgens mij de bedoeling is.. Is er niet een 1-click-app die het partitioneren regelt? :P

Ik ben toch malle pietje niet!


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
The Legend schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 20:05:
Ik heb vanmiddag m'n Desire geroot vanwege het ruimtegebrek. Ben eerst gaan kijken naar een andere ROM, maar zie door de bomen het bos niet meer.

Ben ook niet ontevreden met de stock ROM, dus wilde alleen a2sd+ installeren. Nu loop ik tegen het probleem aan dat ik m'n micro-SD kaartje moet partitioneren. Ook hier zijn tigduizend FAQ's voor geschreven, maar ik loop steeds vast. Ik heb nu de standaard custom recovery. De Amon_Ra recovery installeren krijg ik niet voor elkaar.

Dit zou toch moeten kunnen met de Revoked tool? Ik selecteer de .img en koppel daarna m'n telefoon aan, maar die boot dan heel snel door het Hboot scherm heen om vervolgens gewoon weer op te starten? Ik kom dus niet in de recovery uit wat volgens mij de bedoeling is.. Is er niet een 1-click-app die het partitioneren regelt? :P
Heb jij de handelingen in de startpost gevolgd? Is je toestel s-off? Welke versie heb je? 2.2.3 of 2.3.3? Welke recovery heb je? Heb je uberhaupt wel een recovery? Als dit alles je niets zegt, lees de startpost dan gerust ff door...

Ik zie net dat unrevoked nog in de startpost staat, tegenwoordig hebben we revolutionary. En verder kan je androidflasher gebruiken voor het flashen van andere recoverys. Dat zou met 2.2.3 en s-on moeten lukken, met 2.3.3 moet je toestel perse s-off zijn.

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 237909 op 16-12-2011 20:29]


 • MysterX
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-04 15:05

MysterX

Memleak 4 ever

Ok ik ben ook al een tijdje bezig en heb het nu gesloopt 8)7

Ik wilde mijn telefoon rooten, dus ik met unrevoked met Amon_ra getracht te rooten.
Dit ging niet aangezien ik Android 2.3 had, hij gaf de melding "Firmware to new".
Toen las ik dat ik eerst S-Off moet zijn. Dit gaat met Revolution.
Ik dit gedaan, en dit lukte, dus mijn telefoon is nu S-Off.

Nu begint bij mij de verwarring. Kan ik nu custom roms erop zetten?
Ik dacht van niet, dus ik denk, dan ga ik naar Android 2.1 en root hem dan met Unrevoked.

Dus ik download deze Rom: RUU_Bravo_HTC_WWE_1.15.405.4_Radio_32.30.00.28U_4.05.00.11_release_122704

Ik draai hem en hij reboot maar komt niet verder dan het HTC logo.

Het enige wat ik nog kan is naar de HBoot met de volume knop truc.

Nog even voor de voordeligheid dit staat er in mijn HBoot:
-Revolutionary-
Bravo PVT3 SHIP S-Off
HBOOT-6.93.1002
MICROP-051d
TOCH PANEL-SYNW0101
RADIO-4.05.00.11

Hopelijk kan iemand mijn weer een beetje op weg helpen. Is het niet mogelijk om een nieuwe ROM vannuit HBoot te flashen?

When does the hurding stop?


 • The Legend
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 15:45
Anoniem: 237909 schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 20:16:
[...]

Heb jij de handelingen in de startpost gevolgd? Is je toestel s-off? Welke versie heb je? 2.2.3 of 2.3.3? Welke recovery heb je? Heb je uberhaupt wel een recovery? Als dit alles je niets zegt, lees de startpost dan gerust ff door...

Ik zie net dat unrevoked nog in de startpost staat, tegenwoordig hebben we revolutionary. En verder kan je androidflasher gebruiken voor het flashen van andere recoverys. Dat zou met 2.2.3 en s-on moeten lukken, met 2.3.3 moet je toestel perse s-off zijn.
De startpost heb ik gelezen, wees gerust ;) Heb net vanuit de standaard Clockworkmod Recovery een FD uitgevoerd. Vervolgens opnieuw de Amon_Ra recovery met de Unrevoked tool geflashed en nu doet 'ie het wel :) Nu dus met de nieuwe recovery m'n SD card juist partitioneren en dan A2SD2 installeren. Weet jij zo of de link naar de stand-alone versie van A2SD+ die in de startpost wordt gegeven nog de juiste is?

Ik ben toch malle pietje niet!


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
@MysterX: je maakt hem s-off om custom roms te kunnen installeren, en wat doe jij? Je pakt de originele RUU rom waardoor je toestel niet meer s-off is en je weer van te voren af aan kan beginnen? :o

@The Legend: ik heb altijd kant en klare roms gebruikt waar as2d script al in verwerkt zat. Ik kan je niet zeggen of dit de goede as2d script is...?

Kijk eens in de startpost bij CM7, daar zou ook een a2sd script linkje moeten staan (darktremorscript). Dat zou zeker goede URL moeten zijn aangezien dat stukje over CM7 nog niet zo lang geleden erbij is gezet. De stappen van het rooten zitten er al heel erg lang in en het zou best kunnen dat dat wat minder klopt.

 • MysterX
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-04 15:05

MysterX

Memleak 4 ever

Anoniem: 237909 schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 20:44:
@MysterX: je maakt hem s-off om custom roms te kunnen installeren, en wat doe jij? Je pakt de originele RUU rom waardoor je toestel niet meer s-off is en je weer van te voren af aan kan beginnen? :o
Ok kan je mij dan uitleggen wat nu precies het verschil is tussen
Rooten en S-Off..

When does the hurding stop?


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
MysterX schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 20:50:
[...]


Ok kan je mij dan uitleggen wat nu precies het verschil is tussen
Rooten en S-Off..
Lees de startpost ff door, het voorkomt dat je basic vragen gaat stellen wat vaker is langsgeweest in de vorige delen van de reeks.

s-off="godmode" op je toestel, je kan echt alles veranderen/aanpassen/verwijderen. Maar root krijg je hier niet standaard erbij. Dat moet je dus nog wel ff doen.

root=administratortoegang, je kan 1 en ander veranderen maar niet alles. Als je toestel s-on is en 2.3.3 is kan je niet rooten. Dan moet je perse s-off zijn.

stock=fabrieksstandaard

Door RUU te installeren is je toestel weer zoals het was toen het uit de fabriek kwam. RUU is meer voor de garantieclaim of voor de verkoop van je toestel.

[Voor 25% gewijzigd door Anoniem: 237909 op 16-12-2011 21:12]


 • MysterX
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-04 15:05

MysterX

Memleak 4 ever

Anoniem: 237909 schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 20:59:
[...]

Lees de startpost ff door, het voorkomt dat je basic vragen gaat stellen wat vaker is langsgeweest in de vorige delen van de reeks.

s-off="godmode" op je toestel, je kan echt alles veranderen/aanpassen/verwijderen
root=administratortoegang, je kan 1 en ander veranderen maar niet alles

Door RUU te installeren is je toestel weer zoals het was toen het uit de fabriek kwam. RUU is meer voor de garantieclaim of voor de verkoop van je toestel.
Ok, ik heb de startpost meerdere malen doorgelezen en het zal aan mij liggen maar wat jij nu zegt staat niet zo beschreven in de startpost. Laat ik het anders zeggen het komt niet zo bij mij over zoals jij nu beschrijft. Ik heb het dus verkeerd begrepen. Als er bijstond dat S-Off rooten overbodig maakt was het duidelijk geweest voor mij.

Echter ik kan nog steeds in mijn HBoot komen waarin staat dat hij S-Off is. En het werkelijke probeem is dat hij niet boot. Nu is het ook mogelijk vanuit HBoot te flashen, zal kijken of dat werkt.

When does the hurding stop?


 • DrNizeGuy
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 19:08
Obiter dictum schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 18:00:
Gisteren heb ik Oxygen met bijbehorende Hboot geflashed, en gelijk ook maar even een nieuwe recovery. Als je toch bezig bent...

Komende van CM7 paar voordelen, paar nadelen. Mis vooral de trackpad wake. Maar er is een groter probleem; de SD-kaart. In de recovery heb een ext partitie aangemaakt van 512, zoals in de OP staat beschreven. Titanium laat zien;

[afbeelding]

-volgens mij- betekent dat dat A2SD goed werkt. Maar de Desire ontkoppelt mijn SD-kaart om de haverklap. Zonder melding kan ik dan niets meer downloaden uit market, gallery is leeg etc. In settings staat de kaart nog wél als gekoppeld en ontkoppelen/aankoppelen verhelpt het probleem maar een paar uur later gebeurt vervolgens precies hetzelfde. Echt onbeschrijfelijk irritant. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?
Trackball wake: clique ici
Heb je ruimtegebrek dan dat je A2SD nodig hebt? Ik gebruik hboot cm7r2 en heb ruimte zat over op het telefoon geheugen.
Als je het toch nodig hebt, probeer je kaart is opnieuw te formateren en te partitioneren.

 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
MysterX schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 21:07:
[...]


Ok, ik heb de startpost meerdere malen doorgelezen en het zal aan mij liggen maar wat jij nu zegt staat niet zo beschreven in de startpost. Laat ik het anders zeggen het komt niet zo bij mij over zoals jij nu beschrijft. Ik heb het dus verkeerd begrepen. Als er bijstond dat S-Off rooten overbodig maakt was het duidelijk geweest voor mij.

Echter ik kan nog steeds in mijn HBoot komen waarin staat dat hij S-Off is. En het werkelijke probeem is dat hij niet boot. Nu is het ook mogelijk vanuit HBoot te flashen, zal kijken of dat werkt.
Ho, nu begrijp jij mij verkeerd. Ook al is je toestel s-off, dan nog moet je rooten om custom roms te installeren. Natuurlijk staat het bij mij anders geschreven, ik heb een andere manier van uitleggen.

Ik zal de vorige post ff aanpassen.

 • MysterX
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-04 15:05

MysterX

Memleak 4 ever

Anoniem: 237909 schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 21:10:
[...]

Ho, nu begrijp jij mij verkeerd. Ook al is je toestel s-off, dan nog moet je rooten om custom roms te installeren. Natuurlijk staat het bij mij anders geschreven, ik heb een andere manier van uitleggen.

Ik zal de vorige post ff aanpassen.
ok ok, het wordt duidelijker.. maar, het lukte mij nog niet om te rooten met S-Off, hij bleef de melding geven:"Firmware is to new". Toen heb ik besloten om een stock rom van Android 2.1 erop te zetten. En nu boot hij niet meer. En zijn we nu toch weer bij het echte probleem. :P

[Voor 3% gewijzigd door MysterX op 16-12-2011 21:16]

When does the hurding stop?


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Je kan dus nog wel in recovery komen?

 • The Legend
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 15:45
Zucht, het gaat nog niet zoals het moet :+

Ik heb nu een geroot toestel met de Amon_Ra recovery. Hiermee heb ik mijn SD kaartje op de juiste manier gepartitioneerd (geen cache, 512MB ext2 -> vervolgens ext2 naar ext3). Toen de Darktremor versie van A2SD geinstalleerd. Het resultaat is echter dat 'ie blijft hangen op het HTC boot-scherm (wit scherm, enkel groen HTC logo). Hij trilt, zoals normaal bij het opstarten, vervolgens zou de tekst "quietly brilliant" oid moeten verschijnen, maar in plaats daarvan gaat het scherm even op zwart om vervolgens weer een keer te trillen en het witte HTC scherm te tonen. Dat blijft zo maar doorgaan. Nu dacht ik maar weer een FD uit te voeren, maar de Amon_Ra recovery heeft niet zo'n optie? Hoe kom ik hier nu weer uit? ;(

Ik ben toch malle pietje niet!


 • DrNizeGuy
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 19:08
Dat heet Wipe. En even opnieuw je Rom flashen

 • MysterX
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-04 15:05

MysterX

Memleak 4 ever

Als ik in HBoot zit en op Recovery druk start hij mijn Rom en loopt dus vast.

When does the hurding stop?


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
*klopt niet wat ik schreef*

[Voor 115% gewijzigd door Anoniem: 237909 op 16-12-2011 21:42]


 • DrNizeGuy
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 19:08
@MysterX
Moet je even nieuwe recovery downloaden en dan via fastboot flashen.
Dus booten in HBOOT, je tel aan de pc hangen en in CMD type je "fastboot flash recovery recovery-RA-desire-v2.0.0.img


Als je fastboot niet hebt, zit dat in dit pakket

Of wat bitjesmaker zegt is misschien makkelijker ;)

[Voor 6% gewijzigd door DrNizeGuy op 16-12-2011 21:39]


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
DrNizeGuy schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 21:39:
@MysterX
Moet je even nieuwe recovery downloaden en dan via fastboot flashen.
Dus booten in HBOOT, je tel aan de pc hangen en in CMD type je "fastboot flash recovery recovery-RA-desire-v2.0.0.img


Als je fastboot niet hebt, zit dat in dit pakket
Dan is androidflasher nog handiger dan jouw manier, zeker voor een beginner...

Overigens raad ik zelf de 4ext recovery aan. Die is uitgebreider, duidelijker, helderder enz enz dan de amon_ra recovery

[Voor 17% gewijzigd door Anoniem: 237909 op 16-12-2011 21:53]


 • MysterX
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-04 15:05

MysterX

Memleak 4 ever

DrNizeGuy schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 21:39:
@MysterX
Moet je even nieuwe recovery downloaden en dan via fastboot flashen.
Dus booten in HBOOT, je tel aan de pc hangen en in CMD type je "fastboot flash recovery recovery-RA-desire-v2.0.0.img


Als je fastboot niet hebt, zit dat in dit pakket

Of wat bitjesmaker zegt is misschien makkelijker ;)
Cool ze hebben ook Fastboot onder linux ;-) Alleen krijg ik daar de melding:
sending 'recovery' (3936 KB)... FAILED (status malformed (1 bytes))

When does the hurding stop?


 • DrNizeGuy
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 19:08
staat je tel wel in fastboot mode? dus op je scherm niet HBOOT USB PLUG maar FASTBOOT USB

[Voor 7% gewijzigd door DrNizeGuy op 16-12-2011 22:06]


 • The Legend
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 15:45
DrNizeGuy schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 21:34:
Dat heet Wipe. En even opnieuw je Rom flashen
Thx, het is zo simpel 8)7

Nu ik toch opnieuw een ROM moest flashen heb ik maar voor een custom ROM van Leedroid gekozen. Eerste keer flashen ging nog niet goed, maar na nog een wipe, opnieuw partitioneren en weer een wipe, kijk ik nu naar het bootscherm van m'n nieuwe ROM. Wel benieuwd of A2SD nu ook echt werkt, want daar was het me allemaal om te doen :P

De one-click-root van m'n Transformer was toch wat eenvoudiger :+

Ik ben toch malle pietje niet!


 • Squixx
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 10:50
The Legend schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 22:08:
[...]


Thx, het is zo simpel 8)7

Nu ik toch opnieuw een ROM moest flashen heb ik maar voor een custom ROM van Leedroid gekozen. Eerste keer flashen ging nog niet goed, maar na nog een wipe, opnieuw partitioneren en weer een wipe, kijk ik nu naar het bootscherm van m'n nieuwe ROM. Wel benieuwd of A2SD nu ook echt werkt, want daar was het me allemaal om te doen :P

De one-click-root van m'n Transformer was toch wat eenvoudiger :+
download ff titanium backup daar kan je het zien :)

android since G1.


 • sphere
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 13:51

sphere

Debian abuser

ReZ1987 schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 16:06:
Ik denk door het gebruiken van een custom HBOOT (zoals CM7r2 met 5MB /cache partitie). Ik heb hetzelfde probleem namelijk ook; de market update zichzelf niet en ook apps moet ik handmatig een updatezwengel geven :P.
Ik heb nu Market versie 3.4.4 maar is er ook een lijst met uptodate Market-versies :)? Dit zou wel handig zijn om in de toekomst snel te kunnen kijken of er een update is :).
Klopt ik heb CM7r2. Las dat Google de limiet voor apps heeft opgehoogd naar 50M en dat dat een probleem is soms. Dus ging er een lichtje branden en vroeg ik me af of daarom ook de market niet binnen kwam :|

http://stackoverflow.com/questions/1732348/regex-match-open-tags-except-xhtml-self-contained-tags/1732454#1732454


 • MysterX
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-04 15:05

MysterX

Memleak 4 ever

DrNizeGuy schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 21:39:
@MysterX
Moet je even nieuwe recovery downloaden en dan via fastboot flashen.
Dus booten in HBOOT, je tel aan de pc hangen en in CMD type je "fastboot flash recovery recovery-RA-desire-v2.0.0.img


Als je fastboot niet hebt, zit dat in dit pakket

Of wat bitjesmaker zegt is misschien makkelijker ;)
Dit heb ik gedaan maar ik merk geen verschil.. 8)7
Result:

sending 'recovery' (3936 KB)... OKAY
writing 'recovery'... OKAY


Hey ik zit erin!! in recovery! he he... eindelijk vooruit gang, iets met geduld! :P
Ok maar nu, ik ben nog geen root. Maar wel S-Off.. nu nog een goeie rom erop zetten.. Kan ik nu elke willekeurige rom pakken?

[Voor 13% gewijzigd door MysterX op 17-12-2011 02:45]

When does the hurding stop?


 • MysterX
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-04 15:05

MysterX

Memleak 4 ever

Ok het is me gelukt een custom rom te flashen!
Ik heb weer een telefoon die werkt! :P

Echter ben ik nog geen root. Maar dat vogel ik morgen wel uit.

Heren bedankt! top!

When does the hurding stop?


 • Squixx
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 10:50
MysterX schreef op zaterdag 17 december 2011 @ 03:21:
Ok het is me gelukt een custom rom te flashen!
Ik heb weer een telefoon die werkt! :P

Echter ben ik nog geen root. Maar dat vogel ik morgen wel uit.

Heren bedankt! top!
als je een custom rom hebt zou je root moeten hebben gezien ze dat allemaal hebben? :P (als je de superuse app heb heb je root ;) )

android since G1.


 • MysterX
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-04 15:05

MysterX

Memleak 4 ever

coredalae schreef op zaterdag 17 december 2011 @ 04:47:
[...]


als je een custom rom hebt zou je root moeten hebben gezien ze dat allemaal hebben? :P (als je de superuse app heb heb je root ;) )
Klopt ik heb nu root, kan ook Titanium backup gebruiken.
Heb nu de SGBS Rom erop staan, weet niet of ik die wil houden..
Maar ok ik snap nu eindelijk hoe werkt..

When does the hurding stop?


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Je kan in ieder geval RCMIX HD en Villainrom overslaan, die worden al ruim 1 jaar niet meer verder ontwikkeld. Die zouden uit de startpost moeten worden gehaald net zoals met insertcoin is gebeurd.

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 237909 op 17-12-2011 17:59]


 • Obiter dictum
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online

Obiter dictum

Zwart, geen suiker.

Obiter dictum schreef op vrijdag 16 december 2011 @ 18:00:
Gisteren heb ik Oxygen met bijbehorende Hboot geflashed, en gelijk ook maar even een nieuwe recovery. Als je toch bezig bent...

Komende van CM7 paar voordelen, paar nadelen. Mis vooral de trackpad wake. Maar er is een groter probleem; de SD-kaart. In de recovery heb een ext partitie aangemaakt van 512, zoals in de OP staat beschreven. Titanium laat zien;-volgens mij- betekent dat dat A2SD goed werkt. Maar de Desire ontkoppelt mijn SD-kaart om de haverklap. Zonder melding kan ik dan niets meer downloaden uit market, gallery is leeg etc. In settings staat de kaart nog wél als gekoppeld en ontkoppelen/aankoppelen verhelpt het probleem maar een paar uur later gebeurt vervolgens precies hetzelfde. Echt onbeschrijfelijk irritant. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?
Mijn vraag was een beetje ondergesneeuwd door de vraag van The Legend... Logisch, geen probleem! Maar omdat het wel heel erg vervelend is, toch nog even een schopje in de hoop op een oplossing:)

Mijn meest recente productreview.
GoT; een haast oneindige bron van technologische kennis. Experts die elkaar helpen, en ik ben trots, hieraan een bijdrage -nsfw- te mogen leveren!


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Je hebt 2 antwoorden gehad, 1 met een linkje naar de trackpad wake, en 1 waarin ik schrijf dit probleem niet te herkennen, ook al hebben wij dezelfde setup. Ik zeg het ff omdat jij heel misschien eroverheen gelezen hebt.

Mag ik vragen of jij die sdcard sinds kort hebt of al een fikse poos (en dus ruim voor het rooten en custom rom installeren) om uit te sluiten dat je sdcard gewoon stuk is.

Heb je misschien 32GB en wat ondersteund oxygen eigenlijk maximaal vraag ik mij nu af. Ik heb 16GB
In je screenshot staat hoe groot je SDcard is... 8)7

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 237909 op 17-12-2011 19:47]


 • Obiter dictum
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online

Obiter dictum

Zwart, geen suiker.

Anoniem: 237909 schreef op zaterdag 17 december 2011 @ 19:47:
Je hebt 2 antwoorden gehad, 1 met een linkje naar de trackpad wake, en 1 waarin ik schrijf dit probleem niet te herkennen, ook al hebben wij dezelfde setup. Ik zeg het ff omdat jij heel misschien eroverheen gelezen hebt.

Mag ik vragen of jij die sdcard sinds kort hebt of al een fikse poos (en dus ruim voor het rooten en custom rom installeren) om uit te sluiten dat je sdcard gewoon stuk is.

Heb je misschien 32GB en wat ondersteund oxygen eigenlijk maximaal vraag ik mij nu af. Ik heb 16GB
In je screenshot staat hoe groot je SDcard is... 8)7
Ja, sorry! Had je nog geen erkenning gegeven voor de trackpad wake, bij deze alsnog! _/-\o_

V.w.b. de sdcard; het is de kaart die bij het toestel werd geleverd, dus gewoon 4 gig en ik heb hem al een kleine 2 jaar. Hij unmount spontaan vanaf het moment dat de nieuwe rom is geflashed, dus stuk zou wel erg toevallig zijn... Om de mogelijkheid uit te sluiten heb ik al wel via een micro-sd adapter de kaart op mijn pc aangesloten en een gigantische stapel mini bestandjes een paar keer gekopieerd... Statistisch had hij in die periode dan ook moeten ontkoppelen, en dat is niet gebeurt...

Mijn meest recente productreview.
GoT; een haast oneindige bron van technologische kennis. Experts die elkaar helpen, en ik ben trots, hieraan een bijdrage -nsfw- te mogen leveren!


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Ik ben niet diegeen die je erkenning moet geven, volgens mij was dat DrNizeguy. (geen zin om terug te lezen)

Ik weet geen oplossing, schoonblazen? Opnieuw de rom installeren? Andere rom installeren? Heb je darktremorscript geinstalleerd of zo?

Gebruik je toevallig MyBackup pro?

 • Obiter dictum
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online

Obiter dictum

Zwart, geen suiker.

Schoonblazen en reinstall van de rom geprobeerd, incl. wipe en alles.
Darktremorscript heb ik niet geinstalleerd, en ik gebruik geen MBP... Mss toch de sd kaart die overlijdende is :(

Mijn meest recente productreview.
GoT; een haast oneindige bron van technologische kennis. Experts die elkaar helpen, en ik ben trots, hieraan een bijdrage -nsfw- te mogen leveren!


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
4GB is niet te klein of zo maar je kan idd wel investeren in grotere sdcard. Is tegenwoordig niet zo duur meer. Ik kocht 16GB van trandscend class10 voor weinig van dataio.

Je gaat er hoe dan ook op vooruit.

Anoniem: 86020

MidWIld 2.2. is uit. Nu met ICS theme. Ben hem nu aan het downloaden.

http://fyels.nl/3jZ

 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Anoniem: 86020 schreef op zondag 18 december 2011 @ 14:35:
MidWIld 2.2. is uit. Nu met ICS theme. Ben hem nu aan het downloaden.

http://fyels.nl/3jZ
Die URL is hier niet bereikbaar, zal wel teveel downloads hebben. XDA draadje: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1353861

Jammer van de ontvangsicoontje, die andere begint halverwege en eindigt maximaal en zo kon ik oxygen of mildwild makkelijk herkennen:"hej, dat is een oxygen rom?"

Zo op het 1e oog ziet het er best strak uit.
Anoniem: 237909 schreef op zondag 18 december 2011 @ 14:56:
[...]

Die URL is hier niet bereikbaar, zal wel teveel downloads hebben. XDA draadje: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1353861

Jammer van de ontvangsicoontje, die andere begint halverwege en eindigt maximaal en zo kon ik oxygen of mildwild makkelijk herkennen:"hej, dat is een oxygen rom?"

Zo op het 1e oog ziet het er best strak uit.
Zekers. De bekende look van v1.8 ICS. Wat mij betreft de betere cleanere look, alhoewel de kleurige look van non-ICS v2.1 ook niet slecht is. Klein minpuntje wat mij betreft zijn de grote iconen in de Statusbar deze keer. Maar goed, dan ben ik wel aan het mieren#@ken... :)

 • ttb_82
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 22-06 19:59
Ik draai met plezier CM7.1. Daarnaast heb ik ClockworkMod Recovery 2.5.0.7. Kan ik deze gewoon updaten tot de laatste versie (5.0.2.0 aldus ROM Manager)? Of zijn er afhankelijkheden tussen een ROM en de recovery?

Respectfully, TTB.


 • Crazymonkey
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 25-06 16:33

Crazymonkey

Gek als een aap ;)

Anoniem: 86020 schreef op zondag 18 december 2011 @ 14:35:
MidWIld 2.2. is uit. Nu met ICS theme. Ben hem nu aan het downloaden.

http://fyels.nl/3jZ
Zou je deze straks ergens kunnen uppen?
Link is aardig dood

 • Zobat
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 16-06 17:39
ttb_82 schreef op zondag 18 december 2011 @ 15:34:
Ik draai met plezier CM7.1. Daarnaast heb ik ClockworkMod Recovery 2.5.0.7. Kan ik deze gewoon updaten tot de laatste versie (5.0.2.0 aldus ROM Manager)? Of zijn er afhankelijkheden tussen een ROM en de recovery?
gewoon upgraden.

 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
ttb_82 schreef op zondag 18 december 2011 @ 15:34:
Ik draai met plezier CM7.1. Daarnaast heb ik ClockworkMod Recovery 2.5.0.7. Kan ik deze gewoon updaten tot de laatste versie (5.0.2.0 aldus ROM Manager)? Of zijn er afhankelijkheden tussen een ROM en de recovery?
Als je via de rommanager bedoelt. Dat is mij nooit gelukt, uiteindelijk via androidflasher wel. Romanager zegt dat het is geupdated maar zodra je in recovery komt staat er nog steeds 2.5.xxxx

Ik raad je overigens 4ext aan maar natuurlijk mag je zelf weten welke recovery je wilt. :)

URL van androidflasher en 4ext

[Voor 18% gewijzigd door Anoniem: 237909 op 18-12-2011 18:56]


 • Terror
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12-04 23:38
Vandaag 8 uur bezig geweest met telefoon van mijn vrouw, i.c.m. de nodige relatie stress, ze zag haar mooie desire namelijk al hemelen :'(

Er deed zich een heel vreemd probleem voor. Rooten ging voorspoedig. Booten naar Clock work mode recovery was geen probleem. Flashen van roms ook geen probleem, maar stuk voor stuk wilde de nieuwe roms niet voorbij het t-mobile bootscherm booten (ja, ext3 partitie, alles gewiped en 30 min gewacht).

Aangezien het allemaal A2Sd+ roms (SGBS, insertcoin, Mildwild 2.2) waren ben ik wat gaan expirementeren met andere roms (geen A2SD+). Heb uiteindelijk een wat oudere rom gepakt, Gingerburst, en vervolgens data2SD gepusht via een los flash zipje. Werkt nu als een trein. Ze heeft nu 1 GB voor aps en weer een werkende telefoon.

Misschien een tip voor anderen met een bootloop. Wellicht licht het aan A2SD+ of een incompatibiliteit tusses A2SD+ en je SDkaart.

Dell XPS M1530 (Red) | T8300 | 4 GB | 750 GB 7200 rpm | 8600m GT | Wifi N | 1440x900 LG | 9 Cells | Windows 8.1 Pro x64


 • MetalManic
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 21-05 09:47
Ik ben overgestapt van amon-ra naar 4Ext. onder het spelen met 4Ext zag ik dat mn eerste partitie niet goed ge-aligned is en ik kreeg de optie om mn sdcard opnieuw te partitioneren.

Nu vraagt hij hoe groot mn eerste partitie moet zijn. Is dat de partitie die uiteindelijk ext4 wordt?? Zo ja, dan moet deze 1024 mb zijn. Zo nee, dan ga ik er vanuit dat het mn data opslag gedeelte wordt en dan moet ie 3 gieg zijn (de kaart is 4 gieg, ik zie echter alleen mogelijkheden om de partitie 1, 2 of 3 gieg te maken)

Er staat ook nog een warning: Use this feature to leave FAT32 intact AT YOUR OWN RISK.

Kort gezegd. is er ook een handleiding van 4Ext. Net zo mooi en handig als van Amon-ra in de TS?? De links die ik vond naar handleidingen op xda doen het allemaal niet... EDIT: Ik kom XDA helemaal niet meer op... Vaag!!

EDIT: 1ste partitie aangemaakt ad 1024 MB. Ext4
SD-card : 3 gieg, geen swap. Partitioneren is gelukt, Foon blijft echter hangen in HTC-scherm :-(

Edit:na een rom via mn recovery op mn sdcard te hebben gezet en deze te hebben geflasht doet ie het weer als een zonnetje...

[Voor 21% gewijzigd door MetalManic op 19-12-2011 12:52]

Snoep verstandig, verslind een Apple!


 • shinchan03
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 25-06 15:37
Je had je SD-kaart opnieuw gepartitioneerd, waardoor hij de Ext4 ook formateerd, dit zorgt er dus daarna voor dat je niet meer kan opstarten. Opnieuw installeren van je rom is inderdaad dan de oplossing.

 • Terror
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12-04 23:38
Net een app gerestored dat een system app bleek te zijn. Effectief de mail app van htc sense gedowngrade. Gevolg, niet werkende mail app.

Iemand enig idee hoe ik dit herinstalleer?

Heb /system/app/ all rw gemaakt
goeie mail.apk uit de rom geextract.
Installeren wil echter nog niet lukken.

Dell XPS M1530 (Red) | T8300 | 4 GB | 750 GB 7200 rpm | 8600m GT | Wifi N | 1440x900 LG | 9 Cells | Windows 8.1 Pro x64


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Nu dan toch eens de overstap naar CM7.1 gemaakt. Ff enkele opmerkingen. Het is net een tweelingbroertje van Oxygen met als grote verschil dat oxygen in 1 keer goed werkt en slechts 80MB van de totale systeemrom gebruikt en CM7 meteen op 146 MB zit en een marketfix+a2sdscript+gapps nodig heeft.

@Terror, TBpro kan oa dingen restoren maar ook de restore ongedaan maken. Welke backuptool gebruik je?

 • cocico
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 11-06 23:25
Ik heb CM 7.1 op m'n Desire staan sinds eergisteren, en op de meest overwachte momenten freezet m'n Desire volledig. Enkel batterij uithalen helpt dan nog.
Ik heb er voor gezorgd dat de standaard licht overgeklokte modus UIT staat, dus daar zou't volgens mij niet aan mogen liggen.
Andere Tweakers die ook problemen hebben met CM7.1?

 • Cyleo
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 19-06 19:27
Anoniem: 237909 schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 04:21:
Nu dan toch eens de overstap naar CM7.1 gemaakt. Ff enkele opmerkingen. Het is net een tweelingbroertje van Oxygen met als grote verschil dat oxygen in 1 keer goed werkt en slechts 80MB van de totale systeemrom gebruikt en CM7 meteen op 146 MB zit en een marketfix+a2sdscript+gapps nodig heeft.

@Terror, TBpro kan oa dingen restoren maar ook de restore ongedaan maken. Welke backuptool gebruik je?
CM bied net wat meer tweaks en verfijningen. Sommige daarvan worden later wel naar Oxygen geport, maar het is wel de reden dat ik meestal weer uitkom op CM.

Overigens nu al een poosje tevreden gebruiker van ICS op de Desire :)

 • Terror
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12-04 23:38
Weten jullie of je een NANDROID backup van een desire per definitie naar een andere desire kan flashen?

in dit specifieke voorbeeld wil ik de Nandroid backup van een Amoled toestel in een SLCD toestel flashen?

Dell XPS M1530 (Red) | T8300 | 4 GB | 750 GB 7200 rpm | 8600m GT | Wifi N | 1440x900 LG | 9 Cells | Windows 8.1 Pro x64


 • peppie71
 • Registratie: Maart 2005
 • Nu online
Hellup!!

Ik heb vandaag mijn desire geprobeerd te flashen, maar ik zit nu behoorlijk vast.

Desire met stock 2.3.3

Gedaan tot nu toe:
1. toestel s-off gemaakt via revolutionary (gelukt)
2. via clockworkrom manager via de market Leedroid op het toestel gezet (mislukt?)

Als leedroid opstart dan kom in niet verder dan het zwarte scherm met de letters "ANDROID". Dit knippert constant. Het toestel reageert nergens meer op

Als ik dan via volume down en power in de recovery kom, dan is dit Clockworkmod recovery v5.0.2.0.
Vanhier uit kan ik mijn sdcard niet mounten. Ik kom nu dus geen steek verder.

Wie kan mij helpen???"?

 • cocico
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 11-06 23:25
Cyleo schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 13:17:
[...]
Overigens nu al een poosje tevreden gebruiker van ICS op de Desire :)
Een ROM met werkende camera ondertussen?

 • Terror
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12-04 23:38
peppie71 schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 20:38:
Hellup!!...Als ik dan via volume down en power in de recovery kom, dan is dit Clockworkmod recovery v5.0.2.0.
Vanhier uit kan ik mijn sdcard niet mounten. Ik kom nu dus geen steek verder.

Wie kan mij helpen???"?
Bedoel je in dit geval mount naar je computer of kan je niet door je Sd heen bladeren om een rom te selecteren? Hoe mount jij je SD-kaart?

Dell XPS M1530 (Red) | T8300 | 4 GB | 750 GB 7200 rpm | 8600m GT | Wifi N | 1440x900 LG | 9 Cells | Windows 8.1 Pro x64


 • peppie71
 • Registratie: Maart 2005
 • Nu online
Dat doe ik vanuit de recovery.

 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
@Peppie71: de 1e boot duurt altijd een beetje lang en vanzelfsprekend reageert ie nergens meer op.

Overigens wordt de rommanager niet echt geadviseerd, het gaat wel vaker fout via rommanager. Voortaan gewoon in de recovery zelf doen en je kan een betrouwbaardere recovery installeren zoals 4ext of als je dat niks vind, amon_ra. Kijk ff in startpost.

[Voor 56% gewijzigd door Anoniem: 237909 op 20-12-2011 21:30]


 • peppie71
 • Registratie: Maart 2005
 • Nu online
Ok, dan zal ik hem een tijdje laten booten.

 • annebaabjan
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 03-11-2021
Ik heb een probleem wat betreft m'n batterij van m'n Desire.

M'n setup:
MildWild V2.2 gebaseerd op Oxygen 2.3.2

Ik heb al ruim anderhalve maand het probleem dat m'n batterij uitvalt rond de 19 a 20 procent.

Heb de volgende app gebruikt om het te proberen te herstellen
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1024867
Die heb ik meerdere malen geprobeerd (zo'n 10 keer) en elke keer gaf ie aan dat het gelukt was maar achteraf dropte de batterij vanaf 20 procent tot nul.. Elke keer nadat ik een rom heb geflasht hebi k ook deze app gebruikt om te calibreren.

Verder heb ik aan de hand van dit draadje geprobeerd de batterij te calibreren. Lukte ook alweer niet..
http://forum.oxygen.im/viewtopic.php?id=723

Ik ben ten einde raad, tips iemand??

alvast bedankt

 • Terror
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12-04 23:38
Kortom, als je op mount klikt, dan krijg je in windows geen extra drive erbij te zien?

Mogelijk dat er iets mis is met je FAT partitie. Ik zou de Sd kaart uit je desire halen en in je pc stoppen. Als het goed is kan je hem met Minitool Partition Wizard opnieuw prepareren. Werkt bij mij iit EASEUS wel als ik de kaart direct in de pc stop.

http://download.cnet.com/...3000-2094_4-10962200.html

Dell XPS M1530 (Red) | T8300 | 4 GB | 750 GB 7200 rpm | 8600m GT | Wifi N | 1440x900 LG | 9 Cells | Windows 8.1 Pro x64


 • Tutti-frutti
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Tutti-frutti

Graag gedaan!

annebaabjan schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 21:31:
Ik heb een probleem wat betreft m'n batterij van m'n Desire.

M'n setup:
MildWild V2.2 gebaseerd op Oxygen 2.3.2

Ik heb al ruim anderhalve maand het probleem dat m'n batterij uitvalt rond de 19 a 20 procent.

Heb de volgende app gebruikt om het te proberen te herstellen
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1024867
Die heb ik meerdere malen geprobeerd (zo'n 10 keer) en elke keer gaf ie aan dat het gelukt was maar achteraf dropte de batterij vanaf 20 procent tot nul.. Elke keer nadat ik een rom heb geflasht hebi k ook deze app gebruikt om te calibreren.

Verder heb ik aan de hand van dit draadje geprobeerd de batterij te calibreren. Lukte ook alweer niet..
http://forum.oxygen.im/viewtopic.php?id=723

Ik ben ten einde raad, tips iemand??

alvast bedankt
Je bent niet de enige. Ik heb dit probleem al sinds ik oxygen gebruik (december 2010 gok ik?). Ligt misschien aan de base die ze gebruiken, maar de developers willen er niets van weten. Er is een redelijk lange lijst met comments in de issue tracker destijds geweest. Het kwam er op neer (volgens de kernel dev) dat het echt niet aan de kernel/rom lag, onze batterijen waren brak of niet gecalibreerd. Daar ben ik het tot op de dag van vandaag niet mee eens. Er zit weinig anders op dan er maar mee te leren leven.

Tenzij de guide die je daar noemt mij wel helpt, die methode heb ik nog niet gezien. Zal het binnenkort eens proberen.

[Voor 4% gewijzigd door Tutti-frutti op 20-12-2011 21:45]

4015Wp west (Dordrecht)


 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Ik merkte zelf ook dat er iets niet klopte met de accu en oxygen icm procentage weergave accu naast klokje.

Soms brandde de orangje ledlicht terwijl ie 100 procent was en soms was ie groen als ie op 95 procent was.

Ik heb batterywipe gedaan in recovery toen de accu 2 maal vol was geladen achter elkaar. het hielp niet. Verder heb ik niks geprobeerd.

Ik heb me er verder niet aan gestoord maar idd, de accu lijkt minder lang mee te gaan, dacht dat het kwam omdat ik nu vaker wordfeud speel.

Zit nu op AceSmod007. Doet het tot nu toe wel heel aardig maar heb het maar 1 dagje. Is een tweelingvariant van Insertcoin, en het zijn Hybrid sense 2.1+3.0 roms. Niet te zwaar en mooier dan bijv SGBS.

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 237909 op 20-12-2011 21:57]


 • peppie71
 • Registratie: Maart 2005
 • Nu online
Ik heb de kaart opnieuw geformatteerd. Een fat32 partitie van 13 gig en een ext3 partitie van 1 gig.
Maar ik kan de sdkaart nog steeds niet mounten niet via usb en niet rechtstreeks via de recovery.

 • peppie71
 • Registratie: Maart 2005
 • Nu online
Ook Leedroid start nog steeds niet op.

 • annebaabjan
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 03-11-2021
Tutti-frutti schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 21:42:
[...]

Je bent niet de enige. Ik heb dit probleem al sinds ik oxygen gebruik (december 2010 gok ik?). Ligt misschien aan de base die ze gebruiken, maar de developers willen er niets van weten. Er is een redelijk lange lijst met comments in de issue tracker destijds geweest. Het kwam er op neer (volgens de kernel dev) dat het echt niet aan de kernel/rom lag, onze batterijen waren brak of niet gecalibreerd. Daar ben ik het tot op de dag van vandaag niet mee eens. Er zit weinig anders op dan er maar mee te leren leven.

Tenzij de guide die je daar noemt mij wel helpt, die methode heb ik nog niet gezien. Zal het binnenkort eens proberen.
Oke bedankt voor de snelle reactie.. Het is echt balen dat de accu gewoon bij 20 procent dropt naar 0. Dit is natuurlijk wel een 5e minder acculading per dag.. Misschien dat het inderdaad aan de rom ligt..

 • Anoniem: 237909
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
peppie71 schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 22:14:
Ook Leedroid start nog steeds niet op.
Je hebt je sdcard geformatteerd, dus ben je wat belangrijke dingen van de rom kwijtgeraakt die op de SDcard geplaatst stonden. Ff opnieuw de rom installeren.
Voor alle anderen met de custom ICS rom: nieuws: 'Google stopt uitrol ICS voor Nexus S wegens accu-bug'

Hebben de custom ICS rom gebruikers ook last van een snel leeglopende accu?

[Voor 32% gewijzigd door Anoniem: 237909 op 21-12-2011 01:23]


 • peppie71
 • Registratie: Maart 2005
 • Nu online
Maar hoe kan ik mijn rom weer opnieuw installeren? Ik kan mijn sdkaart niet benaderen. niet via usb en niet via de recovery.

Als ik in clockwork recovery via usb wil mounten, dan krijg ik de volgende tekst: E: unable to write to ums lunfile (no such file or directory)

[Voor 37% gewijzigd door peppie71 op 21-12-2011 06:16]


 • MikeOO
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 08:02
peppie71 schreef op woensdag 21 december 2011 @ 06:05:
Maar hoe kan ik mijn rom weer opnieuw installeren? Ik kan mijn sdkaart niet benaderen. niet via usb en niet via de recovery.

Als ik in clockwork recovery via usb wil mounten, dan krijg ik de volgende tekst: E: unable to write to ums lunfile (no such file or directory)
Als je de eerste pagina had gelezen dan kun je daar de meesta info vinden. Daar staat dus ook iets over het niet meer herkennen van een SD kaart in Deel 1.
[HTC Desire] Rooten & Custom ROM's
Pagina: 1 2 3 ... 35 Laatste

Let op:
[html]Help mee ROMs onderling te vergelijken door benchmarkresultaten te uploaden. Zie daarvoor <a href="https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFB4bGl4RFczMnFsd1BJa2Fpd044cXc6MQ#gid=0">deze</a> spreadsheet.[/html]


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee