• Uniciteit
 • Registratie: maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Topicstarter
http://img695.imageshack.us/img695/970/br20111.png

Algemene Info:
Welkom in het Sony BRAVIA LCD-TV 2011 Series Topic!

Aangezien we nu al in februari zitten, en de nieuwe modellen al net na het nieuwe jaar zijn aangekondigd, heb ik maar besloten een topic te maken over de 2011-series. Ik heb eerlijk gezegd geen idee of dit wel de bedoeling is, maar iemand moet het toch doen. Om het simpel te houden maak ik gebruik van dezelfde layout als in het vorige topic.

Met de BRAVIA 2011 line-up biedt onder andere veel betere 2D, maar ook 3D weergave. 2D ziet er nu nog beter uit dankzij nieuwe beeldverwerkingstechnieken en de nieuwe X-Reality Pro engine (ook wel de Bravia Engine 4 genoemd). Volgens Sony kan deze nieuwe engine beelden van SD kwaliteit omzetten in naar (bijna-)HD kwaliteit. Ten slotte wordt er ook van een nieuwe LED techniek gebruikt gemaakt bij het high-end model in de Cinematic-series. Ze noemen deze techniek "Intelligent Peak LED" waarmee er nog nauwkeuriger kan worden gedimd, en die nog feller de kleur wit kunnen weergeven.

De 3D televisies in 2011 hebben veel minder crosstalk en een grotere kijkhoek. Daarnaast zijn nu alle 3D brillen oplaadbaar, zitten ze comfortabeler en laten ze meer licht door waardoor het beeld niet zo donker uitvalt.

Ten slotte pusht Sony internet-tv door het bij bijna alle modellen (zelfs de kleinere) internet connectiviteit toe te voegen. Alle functies van vorig jaar, zoals YouTube kijken op je TV, zitten erin. Nieuw is echter dat je nu kan Skypen op je TV. Het is alleen de vraag of je je grootmoeder wel levensgroot op je televisie wilt zien. Een ander nieuwtje is dat de TV nou is gekoppeld aan de Gracenote database waarmee je direct kan opzoeken welke muziek op is of welke film bezig is. Verder kan je je smartphone (iPhone en Android-toestellen) als afstandsbediening gebruiken. Dat alles draadloos via WiFi, of via LAN.

Dit jaar is er geen Signature editie meer. In plaats daarvan zijn er nu nog 3 series: Cinematic, Presence en Essential.

Foute informatie? Verbeteringen? Overige suggesties? Stuur me een PM!
Vorige delen:
Links:
Enkele verschillen
Voor veel mensen is het onduidelijk wat het verschil precies is tussen bijvoorbeeld de X-Reality Pro engine en de normale X-Reality engine. In dit gedeelte wordt dit uitgelegd.

X-Reality Pro vs X-Reality
De X-Reality (Pro) engine is de opvolger van de Bravia Engine 3. Het is in staat om materiaal in SD kwaliteit om te zetten naar (bijna-)HD kwaliteit. Bijna alle nieuwe modellen in 2011 zijn uitgerust met de X-Reality engine, waarvan de high-end modellen in de Cinematic range de X-Reality Pro engine bezitten. De pro engine zet ook alles van internet om naar (bijna-)HD kwaliteit, daar waar de 'normale' X-Reality engine dit niet doet voor internet op je TV. Afbeeldingen en filmpjes op het internet worden zo dus omgezet naar een hoge kwaliteit.

Intelligente aanwezigheidssensor vs aanwezigheidssensor
De standaard aanwezigheidssensor schakelt het scherm uit als je er even niet bent, of zet de TV zelfs in stand-by als je helemaal niet meer terugkomt. De intelligente aanwezigheidssensor doet dat ook, maar waarschuwt tevens als je te dicht bij het beeld zit, bespaart meer energie als je niet meer kijkt en stelt het beeld in op basis van waar je kijkhoek (waar je zit).

Edge LED vs Dynamic Edge LED
Edge LED moet je eigenlijk zo zien: er zitten twee brede lampen boven en onder het scherm (bij de rand dus) en dus verlichten het scherm. Het licht wordt overal gelijkzijdig verspreid dankzij speciale platen. Dit kost minder energie en zorgt voor mooiere kleuren. Bij Dynamic Edge LED zit er onder en boven bij de rand niet 1 grote lamp maar meerdere kleinere aan elkaar. De TV kan dan dus bepaalde lampen dimmen of juist feller laten branden voor betere kleuren. Dit is niet helemaal Local Dimming maar het komt soms aardig in de buurt. Daarnaast verbruikt Dynamic Edge LED minder stroom dan Edge LED (daar waar Edge LED weer minder stroom verbruikt dan de ouderwetse schermen).

Intelligent Dynamic LED vs (Dynamic) Edge LED
Intelligent Dynamic LED wordt alleen gebruikt in de HX920. Er worden honderden kleine lampen, LEDs, gebruikt die elk apart kunnen dimmen (vandaar de term "Local Dimming") of juist feller kunnen branden. Er wordt dus gebruik gemaakt van Full LED Dit zorgt voor extreem diepe zwarte kleuren, of juist extra fel wit. Het zorgt voor een beter contrast en verbruikt minder energie dan de ouderwetse schermen. Edge LED kan het scherm niet op bepaalde plekken dimmen, en Dynamic Edge LED kan dit slechts gedeeltelijk maar niet met het zelfde effect als Intelligent Dynamic LED. De term is "Intelligent Dynamic LED" is misschien verwarrend omdat fabrikanten nu zoveel termen gebruiken, maar deze term houdt simpelweg in dat ze van Full LED gebruik maken met een speciale techniek waardoor de schermen minder energie verbruiken en dunner zijn. Het voordeel van Edge LED is dat ze over het algemeen net iets dunner zijn, maar dat is niet perse altijd het geval.

Bravia Series & Type Nummers:

Er zijn op de CES 2010 een groot aantal nieuwe BRAVIA series en modellen geïntroduceerd. Ook de typenummering is daarbij nogal omgegooid, maar nu de CES 2011 is geweest lijkt de typering hetzelfde te zijn als vorig jaar op een paar kleine verschillen na. Kennelijk doet de letter X het goed volgens Sony’s marketing afdeling, alle nieuwe series hebben deze letter namelijk in de type aanduiding. Wat echter nieuw is dat naast de letter aanduidingen, de series nu ook een naam hebben, wat het op zich wel weer wat overzichtelijker maakt. Over de nieuwe series en hun namen wordt verderop meer verteld, de typenummers zijn als volgt opgebouwd:
 • KDL-{Formaat in Inch}{Serie}{Subserie}{Recentheid}{Mogelijk regio}
Een bestaand type nummer is KDL-46HX920. We kunnen hier het volgende aan uitlezen:
 • Formaat: 46 Inch. (Omrekenen naar cm: x 2,54.)
 • Serie: HX-Serie (De hoofd verdeling van de Bravia productlijn. Dit is vooral een verdeling in de hoeveelheid features en blijft min of meer constant over de jaren heen.)
 • Subserie: 9 (Dit slaat vooral op de hoeveelheid features. Hoe meer features, hoe hoger het nummer.)
 • Recentheid: 2 (Was vorig jaar 0, dus misschien volgend jaar 4 (steeds evengetallen, of 2 erbij)
 • Mogelijk regio: 0 (In de US is dit 9, dus misschien iets met regio te maken. In Europa 0.)
Een model van vorig jaar kan je dus herkennen aan het eennalaatste nummer. Is dat nummer namelijk een 0, dan is het een model uit 2010. Is dat nummer een 2, dan is het een model van dit jaar (2011).

http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic10/features.jpg
De belangrijkste features die met de nieuwe series worden geïntroduceerd zijn:

Full-HD 3D TV met Active Shutter-bril
Deze 3D techniek werkt met een actieve bril waarbij waarbij de glazen om en om in hoog tempo worden verduisterd en Full HD-beelden in steeds een ander perspectief worden geprojecteerd. Quote Sony: “Deze 3D-technologie creëert een uniek gevoel van diepte, waarbij voorwerpen uit het scherm lijken te springen.” Vorig jaar waren er ook modellen die "3D-ready" waren. Dit waren modellen waarvoor je nog een speciale adapter moest kopen, mocht je 3D ondersteuning willen. Dit jaar ligt het anders. Het is of de TV ondersteunt 3D, of niet. Hiermee wordt er verwarring voorkomen.

BRAVIA Internet Video
TV’s met ingebouwde WIFI waarmee fullscreen videos kunnen worden bekeken van sites als YouTube en Dailymotion. Ook is het dit jaar mogelijk om te Skypen, en om direct informatie over muziek of films op te zoeken.

BRAVIA Internet Widgets
Mogelijkheid om diverse widgets te downloaden om te connecten met Flickr, Twitter, Facebook, etc.

Aanwezigheid Sensor (Intelligent Presence Sensor)
Als er niemand TV kijkt kan de TV hiermee automatisch worden gedimd of uitgeschakeld, tevens kunnen de instellingen afhankelijk van de kijkhoek automatisch worden aangepast, worden kijkgewoonten van programma’s herkend, waarmee aanbevelingen kunnen worden gedaan. (Nadere details hierover vooralsnog onbekend). Teven is er een mogelijkheid tot waarschuwen bij te kleine kijkafstand (tbv kinderen).

Ambient Sensor
Automatische afstelling van Color en Brightness, in tegenstelling tot de normale Licht Sensor die alleen Brightness doet.

Monolithic Design
Dit design (zie de plaatjes :)) werd vorig jaar geïntroduceerd. Het lijkt erop dat dit design erg in de smaak valt, aangezien nog meer modellen dit design nu hebben.

http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic10/cinematic-hx.jpg


De duurste serie van de drie. Gericht op hoge beeldkwaliteit met een ultieme Full HD 3D ervaring. Beschikbaar vanaf 40 inch tot maarliefst 65 inch!

Modellen in de Cinematic serie (hoger nummer is beter model):

HX720:Features:
 • Beschikbaar in 40 en 46 inch
 • Sony Deep Black Panel, Full HD 1080p
 • Dynamic Edge LED
 • Motionflow XR400 (400 HZ)
 • X-Reality Pro engine ('Bravia Engine 4')
 • 2D -> 3D conversie
 • Clear Phase speaker
 • 4 HDMI, ARC
 • WiFi ready (adapter nodig)
 • Skype, TracKID, DLNA
 • Bravia Internet video, HTML browser
 • Opnemen via USB of harde schijf
 • Aanwezigheidssensor
 • Exclusief 3D brillen
HX820:Features:
 • Beschikbaar in 46 en 55 inch
 • Alle features van HX720
 • Monolithic design
 • Sony OptiContrast panel
 • WiFi ingebouwd
 • Intelligente aanwezigheidssensor
 • Energiebesparende stand
 • Monolithic design
 • Exclusief 3D brillen
HX920:Features:
 • Beschikbaar in 46, 55 en 65 inch
 • Alle features van HX720 en HX820
 • Intelligent Peak LED (contrast >1000000:1)
 • Motionflow XR800
 • Inclusief twee 3D brillen
 • Inclusief microfoon plus HD camera voor Skype (los aan te sluiten)
http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic10/presence-nx.jpg


De Presence series biedt slechts één enkel model, in 4 verschillende maten. Er is slechts een verschil: het 40 inch model heeft standaard Edge LED en 46-60 inch modellen Dynamic Edge LED. Verder heeft het het zelfde schone monolithic design als de HX820 en HX920 en heeft het wederom 3D ondersteuning.

NX720:Features:
 • Sony OptiContrast panel, Full HD 1080p
 • Edge LED voor 40" model, Dynamic Edge LED voor 46"-60" inch modellen
 • Motionflow XR200
 • 3D ondersteuning (exclusief 3D brillen)
 • 2D -> 3D conversie
 • Clear Phase speaker
 • X-Reality engine
 • WiFi ingebouwd
 • 4 HDMI, Arc
 • Skype, TrackID, DLNA
 • Bravia internet video, HTML browser
 • Opnemen via USB (of harde schijf aangesloten via USB)
 • Intelligente aanwezigheidssensor
http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic10/essential-ex-bx.jpg


Ten slotte nog de Essential series. In de Essential series zitten de goedkoopste, maar niet perse de slechtste, televisies van Sony.

BX320:Features:
 • Beschikbaar in 26 en 32 inch
 • HD Ready
 • CCFL scherm, geen LED
 • DVB-T/C
 • Bravia Sync
 • 2 HDMI
 • 2 scarts, component video en composite video
 • Analoog en digitaal audio out, PC input
BX420:Features:
 • Beschikbaar in 40 inch
 • Alles van de BX320
 • Full HD 1080p
CX520:Features:
 • Beschikbaar in 32, 40 en 46 inch
 • X-Reality engine
 • Skype ready
 • WiFi ready (adapter nodig)
 • Wifi Direct ondersteuning (via update)
 • TrackID / Video Search / Media Remote (via update)
 • DLNA
 • BRAVIA Internet video en HTML browser
 • Clear Phase speaker
 • Advance Auto Volume
 • S-master digital amplifier
 • S-force front surround 3D
 • Aanwezigheidssensor
Dit waren de echte low-end modellen, waarvan - zoals je kunt zien - de CX520 nog de beste is. Nu gaan we verder met de iets betere televisies met Edge LED.

EX320:Features:
 • 50 Hz
 • DVB-T/C MPEG4
 • HD Ready
 • Edge LED
 • 2 HDMI, Arc
 • WiFi ingebouwd
 • Skype, TrackID, DLNA
 • Bravia internet video, HTML browser
 • Opnemen via USB (of harde schijf aangesloten via USB)
 • Aanwezigheidssensor
 • 24 inch model: Full HD 1080p
EX520:Features:
 • Alles van de EX320 modellen
 • 4 HDMI
 • WiFi ready, niet ingebouwd
EX720:Features:
 • Alles van de EX320 en EX520
 • 3D (brillen niet inbegrepen)
 • 2D -> 3D conversie
 • Motion XR200
 • Clear Phase speaker

http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic10/specs.jpg
SubserieHX920HX820HX720NX720EX720EX520EX320CX520BX420BX320
Full HDJaJaJaJaJaJaJa1JaJaNee
Full HD 3D2JaJaJaJaJaNeeNeeNeeNeeNee
Full LEDJaNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeNee
Edge LEDN.v.t.Dynamic Edge LEDDynamic Edge LEDDynamic Edge LED3JaJaJaNeeNeeNee
BRAVIA EngineX-Reality ProX-Reality ProX-Reality ProX-RealityX-RealityX-RealityX-RealityX-Reality??
Motionflow800 Hz Pro400 Hz Pro400 Hz Pro200 Hz Pro200 Hz Pro50 Hz50 Hz50 Hz50 Hz50 Hz
Aanwezig- heidssensorProProProProJaJaJaJaNeeNee
LichtsensorJaJaJaJa------
WiFiJaJaJaJa------
WiFi ReadyN.v.t.N.v.t.N.v.t.N.v.t.------
DLNAJaJaJaJa------
Internet VideoJaJaJaJa------
Internet WidgetsJaJaJaJa------
USB2x2x2x2xJaJaJaJaJaJa
HDMI4x4x4x4x4x4x2x2x2x2x
DVB-T TunerJaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
DVB-C TunerJaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
CI+ SlotJaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
Specificaties nog onder voorbehoud. We weten alles pas 100% zeker zodra de modellen te koop zijn of als Sony alles op haar site heeft gezet.

1 Enkel het 24 inch model.
2 Alleen bij HX920 twee 3D brillen inbegrepen.
3 Het 40 inch model heeft standaard Edge LED, de andere 3 maten (46, 55 en 60 inch) hebben Dynamic Edge LED.

[Voor 30% gewijzigd door Uniciteit op 14-07-2013 21:28]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • El_BingO
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 26-11 20:05
Carbon schreef op maandag 30 mei 2011 @ 12:06:
Ik heb even gekeken met de 3D weergave optie op sony.nl, maar bij zijaanzicht lijkt het scherm volkomen vlak.
Ja maar dat zijn renders denk ik. Voor een idee, zie foto:

 • RVD24
 • Registratie: oktober 2007
 • Laatst online: 31-07-2013
Hij is binnen wat een mooie tv en wat een verschil tegenover mijn 5 jaar oude hd ready Sony 40V2000.

De sweetspot heb ik nog niet getest en alleen recht ervoor en dat is zeer goed geen backlight bleeding te bekennen in ieder geval.

Ik heb alleen nog maar films getest via de Dune mediaplayer en ook wat 3D half sbs files dat zag er zeer goed uit en mooi vloeiend allemaal.

Een losse blurayspeler met 3D ondersteuning moet ik nog kopen en de Marantz UD5005 staat hoop op het lijstje, past ook mooi bij de AV7005 ;-)

Even snel 2 foto's gemaakt en er is nog redelijk wat licht inval ook nog.


[Voor 14% gewijzigd door RVD24 op 04-06-2011 20:32]


 • Carbon
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 28-11 16:28

Carbon

4800Wp + 5400Wp

Waarschuwing voor de tweakers die zitten te denken over de aanschaf van een HX92x

Bij de eerste batch is de glasplaat (bij sommige toestellen?) niet op juiste manier verlijmt met het LCD paneel, met als gevolg dat er spanning komt te staan op het LCD panel.

Het gevolg is een donkere rand die de contour van het scherm volgt.

Bron: hifi-forum.de

[Voor 9% gewijzigd door Carbon op 21-06-2011 19:58]


 • ButsMG
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 29-11 14:20
Even een vraagje. Stel: je TV heeft last van ghosting.
Zie je dit dan bij alle snelle beelden?

Ik kan namelijk een actie Blu-ray kijken en nergens last van hebben, maar als ik voetbal kijk zie ik vaak af en toe onderstaand effect. Eigenlijk alleen bij close-ups van rennende spelers.Het lijkt wel minder extreem te zijn als in het plaatje te zien is. En nogmaals... alleen maar bij close-ups van rennende spelers. Tenminste, dat zijn de enige keren dat ik het tot nu toe heb gezien.

Edit: Waar ik dus naar toe wil: Is dit al reden om mijn televisie om te laten ruilen of niet?

[Voor 10% gewijzigd door ButsMG op 21-09-2011 16:52]

PSN: ButsMG


 • Myliobatis
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 28-11 22:47
Zag dat de 2011 modellen (in ieder geval de CX520) geen 2x tulp analoge audio uitgang hebben, maar alleen een hoofdtelefoon uitgang 3,5mm.

De handleiding gedownload.Als ik het zo lees kun je dus instellen of de hoofdtelefoon uitgang wordt gebruikt voor een hoofdtelefoon of voor een aangesloten versterker.
Waarbij, lijkt mij, de eerste optie volume vanaf de tv geregeld wordt en via de tweede optie geluid 'rechtstreeks' wordt doorgevoerd en het volume op de versterker onafhankelijk is van de televisie.

Alleen er staat dus dat het volume via de afstandsbediening van de TV geregeld kan worden?
Dat is niet zoals ik 'gewend' ben dat het werkt...

Wellicht werkt het net zo als bij de optische uitgang? Weet dat het bij de EX500 uit 2010 ook zoiets werkt, kan het geluid ingesteld worden op reciever, wordt die van de TV uitgeschakeld en kan ook 5.1 doorgegeven worden (voor zover zenders naast een 5.1 signaal ook daadwerkelijk écht 5.1 geluid uitzenden maar goed dat terzijde).

Iemand die toevallig ook gebruikte wordt van de analoge uitgang en kan bevestigen hoe deze werkt?

[Voor 100% gewijzigd door Myliobatis op 30-10-2011 13:43]


 • Shocked
 • Registratie: december 2010
 • Laatst online: 23:59
De 46hx920 bevalt prima, maar tijdens de callibratie en ook tijdens bepaalde stukken film (grijzige lucht, hockey, voetballucht, tekenfilms) met panning komt DSE voor (dirty screen effect). Op zich is daar wel mee te leven en "bekend" van de hx920.
Alleen op mijn scherm zit tegenwoordig linksboven een duidelijk feller stuk (bright spot).
Grootste probleem is het toegenomen DSE-effect rechts, die "verticale" banen te zien geeft. Het linkergedeelte van het scherm laat dat niet zien en is duidelijk egaler.
Tijdens panning zie je die banen ook. Is het beeld wat gevuld met donkerder materiaal, dan valt hiet niet op omdat de "ledbanen" of "strepen" inblenden in het geheel en wegvallen.

Vraag : kan iemand even checken met een egaal wit scherm of dat ook zo is? Minder erg of juist meer?
Of is dat "normaal".

Ik zit er erover te peinzen om maar 's te bellen met Sony support.

PS je moet even naar de foto staren op het rechtergedeelte om het te zien. In het echt is het veel duidelijker.

Sony 55 A90J & Sony 48A9 - B&O Beosound Stage - Dynaudio M10 - Dali || 3,2 kW Qcell + SolarEdge : plat dak met 3 oost met een boom en 7 west


 • turkeyhakan
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 19:11
Wat mij opvalt is dat je bij een zwart scherm wat backlight bleeding hebt. Niet dramatisch, maar het is er wel.

Net van die standaard filmpjes afgespeeld, en bij een wit scherm dit beeld: (het was wel 3D, maar volgens mij maakt het voor dit gedeelte niets uit)Wat is dit? Is het erg? TV staat op standaard instellingen.

 • turkeyhakan
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 19:11
Dit roze hierboven komt doordat 3D aanstond.

Zonder 3D heb ik dat roze niet terug kunnen vinden.

Youtube video's:Video die in Internet Video zit:Een klein beetje backlight bleeding:Maar opmerkelijk is, dat bij deze video (video van Youtube, waar alleen maar zwart beeld wordt afgespeeld) geen backlight bleeding is:


 • turkeyhakan
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 19:11
Vandaag door een reparatie bedrijf gebeld. Het moge duidelijk zijn dat ik geen zin heb in reparatie. De TV was 1 week oud (nu 1.5) toen we naar de winkelier met onze klacht gingen. Hij gaat NIET gerepareerd worden. Ik heb recht op een nieuwe neem ik aan? Oordeel zelf:
 • bad-joey
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 28-01-2012
Ik heb de 46NX720 en ik zag op het avsforum dat bij sommige mensen het glas soort van los laat van de tv. Waardoor je de backlight verlichting kunt zien. Hier een piccies van dat forum:

Heeft iemand hier ook last van? Zou het erger worden met de tijd?

[Voor 3% gewijzigd door bad-joey op 27-01-2012 22:07]


 • ChiLLeR
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 28-11 22:29
Jee eindelijk is mn DOA 46HX929 omgeruild voor een nieuwe en hier staat hij naar zenders te zoeken :)


Straks hem eens even wat HD materiaal voeren en verder afstellen, ben erg benieuwd!

>> Signature?


 • CrushOne
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 14-10 23:03

CrushOne

Error Ω

Purk schreef op dinsdag 03 april 2012 @ 12:14:
[...]


Huh? Bij welke vestiging heb je ze gezien? Ze zijn nog niet uitgeleverd naar mijn weten...?
Dit bedoeld hij denk ik


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • apis29
 • Registratie: januari 2012
 • Niet online
Onbekend schreef op zondag 13 mei 2012 @ 11:30:
Verrek, er zit nog een USB-aansluiting op mijn tv. :) Hij zit dus niet naast de andere, maar een stukje verder.
Het apparaat registeren ging meteen goed en opnemen en afspelen werkt ook. :)

Ik heb eventjes de papieren handleinding en de I-manual er op nagelsagen, maar nergens wordt over een tweede USB-aansluiting gesproken. Alleen bij het instellen van een draadloos netwerk staat dat je de andere uitgang geen draadloos netwerk ondersteunt. Aangezien ik dat niet gebruik, had ik dat hoofdstuk overgeslagen.

Jammer dat de helpdesk ook niet met zo'n reactie kwam dat mijn type tv twee USB-poorten heeft. :(
:D . Er staat toch ook iets bij van "USB REC" bij die tweede poort?

Zelf gister ook de inhoud van een harde schijf (500GB Maxtor met voeding) met moeite een ander plekje weten te geven en hem aan de tv gehangen. In 1 keer goed 8) . Gewoon via disk management alle partities verwijderd en verder gewoon niet geformateerd.
DVB-C HD opname van NED1 ook goed en vooruit spoelen, etc. werkt gewoon.
En via HDMI kijk ik gewoon naar wat anders met 't kastje :P (voda glasvezel)


 • CrushOne
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 14-10 23:03

CrushOne

Error Ω

welke remote zit er nu eigenlijk bij een 55hx850?

deze:of deze?


 • diotav
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 21:51
Gisteren de KDL-46NX720 (incl. soundbar) besteld via Foka voor € 999. Zojuist bezorgd!Waarom het oude type? Ik vind het design simpelweg mooier. En voor deze prijs kon ik 'm niet laten staan!

dion.im


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mobzy
 • Registratie: april 2012
 • Laatst online: 29-11 14:18
trabuca schreef op dinsdag 05 juni 2012 @ 12:44:
Gisteren bij de MM in Zwolle staan verlekkeren aan een 55HX850. Door de EK wisselactie kost deze €1639,- en dat is volgens mij de beste prijs die er is in NL. Ik twijfel nog tussen de HX850 en een Panasonic 55VT50, die staat er van €2499 voor €2099. Momenteel heeft de sony mijn voorkeur omdat ik wat bang ben voor inbranden op de plasma ivm veelvuldig gebruik XBMC (ook voor muziek) en dus veel statische menus.

Zijn er nog mensen die wat sfeerpics willen plaatsen van een HX850 bij jullie thuis? Kan ik mijn vriendin overtuigen dat de voet wel degelijk mooi is, ze vindt hem niks namelijk.
https://www.dropbox.com/s/s0sxut6vdia69f0/2012-06-03%2014.57.32.jpg

Edit:linkjes naar dropbox plaatsen blijkt niet mijn sterkste punt.
https://www.dropbox.com/s...2012-06-03%2014.57.32.jpg
https://www.dropbox.com/s...2012-06-03%2021.59.02.jpg
https://www.dropbox.com/s...2012-06-03%2016.15.40.jpg


(de kwaliteit van de fotos, de plaatsing van de tv, en de calibratie daarvan zijn twijfel achtig op zijn best. Dit vooral omdat de ouders welke er nu naar moeten kijken de "Vivid" setting het 'mooist' vinden en deze het mogen bepalen zolang hij benden staat(ik krijg hem de trap niet op omdat hij te groot is T_T))

Niet al te best, maar het is iets.
De TV op zijn tijdelijke plaats in het ouderlijk huis, voor de ouderlijke TV (welke er dus achter verstopt staat). De voet heeft zo z'n charmes, de bovenkant voelt goed aan. De onderkant is dan weer van plastic. Zodra ik kan intrekken in mijn nieuwe onderkomen zal deze toch echt met een muurbeugel aan de muur worden geplakt omdat naar achter hellende hoek mij niet zint.

Daarbij komt dat het geluid wat uit de voet komt ook niet al te best is en deze toch aan de AV reciever wordt gekoppeld. (Het geluid is een duidelijke achteruitgang in vergelijking met de Sony W(?)4500 van de ouders. Wel een verbetering ten opzichte van de Samsung C6700 waar ik vandaan kom)

[Voor 16% gewijzigd door Mobzy op 05-06-2012 15:28]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Alfisti
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 19:04

Alfisti

CaffeineJunkieXL

evleerdam schreef op zondag 26 mei 2013 @ 17:31:
[...]


Is er al meer over bekend, of dit ook voor Nederland geldt?

Ik zie inderdaad op de Engelse site dat je bij de 46 en 55 inch W9 een gratis Xperia Z krijgt.
Bij de 47 en 55 inch W8 serie krijg je een gratis Xperia L.

De actie geldt in de UK van 23 mei tot 14 juli.
Zie ook: http://www.sony.co.uk/hub/braviapromotion
Tadaa! :)

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee