Toon posts:

[MMORPG] [PC/PS3] DC Universe Online

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen


 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27

DC Universe Online

Introductie
DC Universe™ Online is the only next-generation massively multiplayer online action game that delivers unparalleled physics-powered combat set in the DC Universe™. This genre-defining game puts the power of theDC Super Heroes and villains into the palm of your hands…The next legend is YOU!

Aldus de marketing speak van Sony Online Entertainment. DC Universe Online of DCUO is een Massive Multiplayer Online Role Playing Game die zich afspeelt in de wereld van de DC Universe comics. Waaraan moet je dan denken? Batman. Superman. The Joker. Wonder Woman. Lex Luthor. Circe. En vele anderen!

Een belangrijk verschil met een MMORPG als World of Warcraft is het combat-systeem, dat meer weg heeft van een action-RPG. Afhankelijk van de stijl die je hebt gekozen, waarover later meer, kan je er actief op los rossen met een staf, een paar zwaarden, of toch gewoon die hippe ijsstralen die uit je handen schieten :P

Een andere interessante eigenschap is dat de game voor zowel de PC als de PS3 verkrijgbaar is. Dit betekent overigens niet dat PC-gamers en PS3-gamers samen kunnen spelen; de servers zijn gescheiden. Een leuk detail is dat je bij de launcher kan kiezen tussen de EU- en US-servers. De EU-servers zijn uiteraard beter qua latency. Door de populariteit van de game heeft SOE extra Europese servers al beschikbaar gesteld. Nadeel is dat die servers fysiek nog in de VS staan. SOE zou er aan werken om die servers ook fysiek in Europa beschikbaar te hebben.
Inhoud
Factions
Tot nu toe lijkt dit heel simpel te zijn: je hebt de good guys/women en de bad guys/women. Jouw toon, die je bijvoorbeeld een mengvorm hebt gemaakt van Batman en de portier bij jouw favoriete kroeg, kan het opnemen tegen de Joker, Circe, of een toon die meer lijkt op Dennis Hopper in Easy Rider met een voorkeur voor BBQ-handen.
Mentoren
Aan het begin van de game kies je een van de zes mentoren. Het gevolg van een dergelijke keuze is dat de mentor jou primair missies geeft en zal begeleiden. Voor het overige moet ik het ook nog verder ontdekken :+
Powers en aanverwante kenmerken
Bij het maken van je toon is er, naast een aantal voorgeprogrammeerde combinaties, de mogelijkheid om zelf te bepalen wat de belangrijkste kenmerken zijn van jouw toon. De sets waarbinnen gekozen moet worden betreffen movement modes, powers en weapons.

Bij movement modes kan gekozen worden uit superspeed, acrobatics en flight. De gevolgen spreken denk ik voor zich ;)

Powers zijn onderverdeeld in meer variaties als bekend uit de DC Universe: fire, ice, mental, nature, sorcery en gadgets (denk aan Batman).

Qua wapens is er ook weer een divers gezelschap beschikbaar, zoals een staf, dubbele zwaarden of gewoon de handjes en voetjes.

Het grappige is dat als je fire met dubbele zwaarden combineert, de vlammen dan ook uit de zwaarden komen. Kies je ijs samen met blote handjes, dan zullen de ijsstralen uit jouw handen schieten. Op die manier kan je dus een toon samenstellen die past bij jouw persoonlijke stijl!
Locaties
De primaire werelden waarin rondgelopen of gevlogen kan worden zijn Metropolis en Gotham City. Binnen die steden zijn bekende locaties te vinden, zoals Wayne Tech, Arkham Asylum en LexCorp. De grootte van elke primaire locatie zou vergelijkbaar zijn met Liberty City in GTA4. Daarnaast zijn er aparte locaties voor group-based combat encounters.
PvP
Naast de PvE-server waar je jezelf kan flaggen als PvP-speler, is er een world-PvP server. De eerste indrukken zijn dat PvP goed werkt, en dat zeker op de world-PvP server snel massale knokpartijen kunnen ontstaan!

Daarnaast zijn er gecontroleerde PvP-omgevingen beschikbaar, waar je bijvoorbeeld met een bekend personage uit de DC Universe tegen de wederpartij kan spelen (PvP Legends-modus). In het begin is er maar een personage beschikbaar, maar er zijn op dit moment in totaal 8 personages vrij te spelen.
System Specs
PC
Minimum:
Windows XP 32 bit
P4 3.0 GHz of AMD-equivalent
NVIDIA 7800+ or ATI 1950+ Video Card
1 GB of RAM
30 GB Hardeschijfruimte
Breedband Internet

Aanbevolen:
Windows XP/Vista/Windows 7
3.0 GHZ CPU Dual Core Processor
2 GB RAM
NVIDIA 8800GTX+ of ATI 3800 series+ Video Card
30 GB Hardeschijfruimte
Breedband Internet
Playstation 3
Een Playstation 3
Breedband Internet

Op internet is daarnaast te lezen dat ruimte op de hardeschijf ook handig kan zijn in verband met toekomstige patches en uitbreidingen van de game. Bij het opstarten voor de eerste keer zal zo'n 14GB gedownload moeten worden!
Handleidingen
PC-handleiding (Engelstalig)
PS3-handleiding (Engelstalig)
FAQ
Knowledge Base
SOE Support Site
Kopen / Abonnementskosten
Ook hier is er weer wat verschil tussen de PC en de PS3. De PS3-versie is alleen op disc beschikbaar, terwijl de PC-versie bij Steam en andere diensten ook te downloaden is. Daarnaast is er een abonnement nodig waarvoor de volgende varianten beschikbaar zijn:
PCPS3
1 maandEUR 12,991 maandEUR 12,99
3 maandenEUR 34,993 maandenEUR 34,99
6 maandenEUR 64,996 maandenEUR 64,99
12 maandenEUR 119,9912 maandenEUR 119,99

Daarnaast is er voor de PC een Lifetime-abonnement beschikbaar voor EUR 179,99, en is het abonnement opgenomen in het Station Access-pakket. Eventuele belastingen kunnen hier nog bijkomen.

Naast creditcards kan via SOE Station ook betaald worden met direct debit / automatische afschrijving. Prepaid kaarten lijken ook mogelijk te worden, maar daar heb ik nog geen concrete info over gezien of ervaring mee.
Media
Movies
Intro

TotalHalibut/TotalBiscuit heeft daarnaast nog een aantal andere movies in zijn speellijst staan van zowel de beta als nu!
DCUO
Op de website van DCUO zijn ook wat movies te vinden: Movies!
Downloadables
Wallpapers en, jawel, buddy icons zijn hier te vinden.
Reviews
IGN heeft een nog lopende review op haar website staan, waar stapsgewijs de game besproken wordt vanuit PC- en PS3-perspectief. Een eerste review met beoordeling is van Cheat Code Central.

Houd natuurlijk ook Metacritic in de gaten!
Ten slotte
De game is net gelauncht, dus er komt hopelijk nog veel meer leuke info beschikbaar om op te nemen in deze topic-start en om besproken te worden in dit topic. Interessante zaken kunnen altijd aan mij gestuurd worden voor opname in de topic start. Mocht jij het leuk vinden om mee te werken aan de topic start, bijvoorbeeld omdat jij vindt dat de PS3-versie onderbelicht wordt, shoot/DM! En ja, er mogen nog wat kleurtjes en afbeeldingen bijkomen, maar daar moet ik nog even aan werken :+

Voor de creatievelingen onder ons: stuur mij (een link naar) een screenshot met jouw toon. Aan het einde van deze post kan ik dan een paar mooie voorbeelden opnemen!

[Voor 21% gewijzigd door Trenchdog op 17-01-2011 16:26]


 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Yup, dat is inderdaad de gedachte. Het is wat dat betreft een standaard-RPG. Wat het onderscheidend maakt, is bijvoorbeeld de meer directe manier van vechten (beetje hack-n-slash lees je al wel), en natuurlijk de specifieke gamewereld (DC Universe).

Lukin, heb jouw link nog even expliciet bij Movies gezet :)

[Voor 11% gewijzigd door Trenchdog op 15-01-2011 12:58]


 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Is het nuttig om dat even te vermelden volgens jou in de startpost? Een serieuze download is dat op de PS3.

Downloadinfo PS3 is bij de systeemeisen toegevoegd :)

[Voor 21% gewijzigd door Trenchdog op 15-01-2011 13:49]


 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Er wordt een hoop geouwehoerd, en de sfeer is prima. Samen questen lijkt de eerste levels wat lastig te zijn.

Om de zoveel tijd lijken PvP-events te starten. Daarnaast wordt er in de chat regelmatig gesproken over het samen doen van bepaalde quests. De eerste guilds (Leagues genaamd) zijn ook al verschenen.

[Voor 48% gewijzigd door Trenchdog op 15-01-2011 14:11]


 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Via SOE Station lijk je ook direct debit op te kunnen geven als betaaloptie. Las ergens dat het met ING sowieso werkte. Misscien is dat iets om te proberen?

Ondertussen zelf even geprobeerd om direct debit als betaalwijze voor abo te gebruiken (ABN AMRO). Lijkt goed te werken! @ hieronder: enjoy! Ik zal die info hierboven toevoegen.

[Voor 37% gewijzigd door Trenchdog op 15-01-2011 16:20]


 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Over een mac-versie is (nog) niks bekend. Een trial-variant is ook nog niet beschikbaar.

 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Tijdens bepaalde quests kan het toch behoorlijk frantic worden; rondom Science Police HQ in Metropolis was het een druk en hectisch zooitje :) Nu tot lvl 9 gekomen, en begint het toch iets pittiger te worden.

 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Je zou hier http://www.dcuniverseonline.com/buddykey/ eens kunnen kijken of dat werkt?

 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Ah ja, Star Trek Online... Dat was inderdaad een puinhoop. Dit valt daar niet mee te vergelijken. Het speelt soepel weg, graphics zijn prima, en tot nu toe heb ik nog geen crashes oid gehad. Het leukste is de combat: een combinatie van melee en ranged, afhankelijk van de powers die je hebt gekozen.

De moeilijkheidsgraad bevalt mij eigenlijk ook wel. Het begint rustig, maar rond level 10 wordt het een stuk uitdagender. Als je vastzit, is er echter altijd wel iets anders te doen. Wat racen, PvP of anderszins. Of natuurlijk gewoon wat andere mensen opduikelen om te helpen :)

 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Mwoa, volgens mij kwam ik uit op ong. 20 GB, maar verder klopt het wel aardig ja :+ Overigens heb ik de eerste review met beoordeling in de start post gezet.

[Voor 0% gewijzigd door Trenchdog op 17-01-2011 16:34. Reden: Typo]


 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Ik snap die lone wolf-opmerking wel een beetje. Je kan volgens mij goed levellen zonder op enig moment gedwongen te worden een groep te vormen. Daarnaast zit er een systeem in waardoor je zonder in een groep te zitten toch kan delen in de rewards van bijvoorbeeld het doden van een NPC. Dat laatste wordt toegelicht in punt 38 van deze start post op het officiële forum (bevat nog wel meer aardige info voor de pc-versie): hiero!

 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
stamp schreef op donderdag 20 januari 2011 @ 16:04:
[...]
Ik heb een keer zn hearthstone gekocht en volgens mij is het een consumable want ik heb hem een keer gebruikt en hij verdween uit mn tas. en weg was mn 400 credits.
Is er niet een transport-optie toegevoegd aan de map ten aanzien van die locatie?

 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
bangkirai schreef op zondag 23 januari 2011 @ 13:20:
Iemand enig idee, wat de "hold" key op de pc is om de intro movie te skippen?
De manual die via digital download erbij kwam, zegt niks over toetsen.
Esc vasthouden als het goed is :)

 • Trenchdog
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03:27
Nadeel is wel dat je als Lifetimer daar niet zo veel aan hebt, maar het mooi dat er weer gespeeld kan worden :)
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee