• Tenshu
 • Registratie: augustus 2006
 • Niet online


http://i55.tinypic.com/2hg8rva.jpg
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/10eq6wz.jpg
Op de HTC-persconferentie in Londen op 15 September werden er twee nieuwe toestellen in hun Desire-lijn gepresenteerd. Dat waren de Desire HD en de Dezire Z. De laatst genoemde telefoon is wat meer gericht op professionals. De smartphone is erg geschikt voor mensen die absoluut behoefte hebben aan een hardware-toetsenbord.

HTC Desire Z
HTC Desire Z in het engels

http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/34qtzso.jpg
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg


http://i52.tinypic.com/j9ysdh.jpg
HTC Sense is een complete ervaring die jou in het middelpunt plaatst, door simpelweg dingen te laten werken zoals ze horen te werken. Nu hebben wij deze ervaring naar online uitgebreid met HTCSense.com. Kijk met ons mee naar de voordelen die je krijgt door HTCSense.com te gebruiken.

Maak je geen zorgen als je je telefoon niet kunt vinden
HTCSense.com is de eerste plek waar je terecht kunt zodra je je telefoon kwijt bent.
Als dit jou overkomt, ga dan naar HTCSense.com en laat je telefoon afgaan... heel hard... zelfs als je telefoon op trillen staat. Hopelijk is je telefoon in de buurt - verstopt achter de bank of onder een stapel papieren.

Een andere mogelijkheid van HTCSense.com is het lokaliseren van je telefoon op de kaart. Wanneer je ziet dat je telefoon nog steeds in het cafe is waar je 20 minuten geleden was, gebruik dan HTCSense.com om je telefoon te vergrendelen en door te schakelen naar een andere telefoon.

In het ergste geval - als je ziet dat je telefoon op een plek is waar hij niet hoort te zijn (bijvoorbeeld nog in de trein die momenteel de stad uitgaat), gebruik dan HTCSense.com om je telefoon te vergrendelen en alle persoonlijke data te wissen.Bewaar al je herinneringen
HTCSense.com bewaart al jouw ontvangen en verzonden smsjes. Op die manier kun je makkelijk dat speciale smsje terug vinden. Omdat jouw geschiedenis speciale herinneringen of adressen van onvergetelijke locaties bevat, zal HTCSense.com deze informatie altijd bewaren, ook als je een nieuwe telefoon hebt. Om jouw leven nog makkelijker te maken op je thuis- of kantoorcomputer, kan je smsjes verzenden en ontvangen zonder je telefoon aan te raken.

Beheer je contacten gemakkelijk
HTCSense.com maakt het makkelijker dan ooit om foto’s van je vrienden die op je computer staan, toe te voegen op je telefoon. En natuurlijk kun je nieuwe vrienden toevoegen en hun details naar je telefoon sturen via je computer. Als jij je familie en collega’s gescheiden wilt houden, kun je met HTCSense.com handig verschillende contactgroepen maken. Dit alles kun je gemakkelijk uitvoeren met behulp van het grote scherm en het ruime toetsenbord.

Ontdek nieuwe plaatsen - pak je telefoon en ga erheen
Bijhouden wat je gedaan hebt en waar je geweest bent - en waar je graag heen wilt en wat je graag wilt zien - het is gemakkelijk op HTCSense.com met Footprints. Gebruik het geïntegreerde Google Maps en je computer om Footprints te creëren van alle coole plekken die je wilt zien. En Voila! Alle Footprints die jij creëert verschijnen op je telefoon. Nu kun je de weg naar dat nieuwe café of die verstopte jazz bar vinden.

Ontdek leuke, gebruiksvriendelijke en vertrouwde apps
Hou je ervan om je telefoon leuker en gebruiksvriendelijker te maken? Dan is HTCSense.com de plek voor jou. Daar vind jij een selectie, door HTC getest en bekritiseerde applicaties, die je met vertrouwen kunt installeren.

Deel te gekke apps met je vrienden Level
HTCSense.com heeft een handige manier om applicatie aan te bevelen die jij al geprobeerd hebt en waarvan jij denkt dat anderen het ook leuk vinden. Je ziet ook wat jouw vrienden leuk vinden en aanbevelen.
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://oi55.tinypic.com/k1aw0j.jpg
De HTC Desire Z is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 499,- euro.


http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://oi56.tinypic.com/119xr9i.jpg
Processor800 MHz Processor
BesturingssysteemAndroid 2.2 (FroYo) met HTC Sense
Scherm3.7-inch SLCD touch screen met een resolutie van 480 x 800
Intern Geheugen1.5 GB
RAM512 MB
GeheugenuitbreidingmicroSD™ memory card (SD 2.0 compatible)
Gewicht180 grams (6.35 ounces) met batterij
Afmetingen119 x 60.4 x 14.16 mm (4.69 x 2.38 x 0.56 inches)
NetwerkHSPA/WCDMA: • Europe/Asia: 900/2100 MHz • Upload speed of up to 5.76 Mbps and download speed of up to 14.4 Mbps
Quad-band GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
ToetsenbordZ-slider QWERTY keyboard
TrackballOptical Trackpad
GPSinterne GPS-antenne
Wifi IEEE 802.11b/g/n WiFi
SensorenInternal GPS antenna, G-Sensor, Digital compass, Proximity sensor en Ambient light sensor
Camera5.0 megapixel color camera with auto focus and flashlight
VerbindingenHSPA/WCDMA: • Europe/Asia: 900/2100 MHz • Upload snelheid tot en met 5.76 Mbps en download snelheid tot en met 14.4 Mbps
Quad-band GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
WiFiIEEE 802.11b/g/n WiFi
BluetoothBluetooth 2.1 met FTP/OPP voor bestandsverkeer, A2DP voor draadloos stereo muziekluisteren en PBAP voor adresboektoegang vanaf je carkit
Audio3.5 mm stereo audio jack Standard micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)
AansluitingStandaard micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)
Camera vidoe opnemen720p HD video recording
Muziekformaten afspelenPlayback: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9) • Recording: .am
Videoformaten afspelenPlayback: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP and MP3), .xvid (MP4 ASP and MP3) • Recording: .3gp
Batterij1300 mAh Battery
BatterijduurTalk time: • Up to 400 minutes for WCDMA • Up to 590 minutes for GSM
Standby time: • Up to 430 hours for WCDMA • Up to 430 hours for GSM
HTC WidgetsBookmarks, Calendar, Clock, Footprints, Friend Stream, Mail, Messages, Music, News, People, Photo Album, Photo Frame, Search, Settings, Stocks, Twitter, Weather and Downloadable widgets
Social NetworkingFacebook™ integration, Friend Stream, Photo sharing (on Facebook, Flickr, and Twitter), Video sharing on YouTube™, HTC Peep for twittering.
TetheringInternet delen via USB
Extra'sShare pictures, video or music to your big screen TV or PC display via DLNA® (Digital Living Network Alliance)
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i53.tinypic.com/i5x0y8.jpg
Binnenkort nieuwe foto's beschikbaar

http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i54.tinypic.com/307rgcn.jpg

HTC Desire Z - A Closer Look


HTC Executive interviews - HTC Desire HD & HTC Desire Z


Hands on Desire Z


Engadget: HTC Desire Z Hands On


HTC Desire HD vs Desire Z vs iPhone 4


HTC Desire HD Desire Z
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=pNW9kynr0q0]

Hands on HTC Desire HD and HTD Desire Z (Phandroid.com)
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=Lpqxle5f1j8]

T-Mobile G2 Unboxing and Official First Look Walkthrough
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=AEzWHuNiXwQ]

T-Mobile G2 Unboxing and Official First Look Walkthrough


T-Mobile G2 Reviewed a HTC Desire Z Phone - Unboxing


HTC Desire Z unboxing and first boot


Unboxing en korte vergelijking met andere toestellen door PocketNow:


Review van PhoneArea, totaal iets van 30 minuten![video]http://www.youtube.com/watch?v=GnBcZars_ds"[/video]


http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i54.tinypic.com/4sb6g1.jpg

Tweakers.net
De HTC Desire Z wordt wel de opvolger genoemd van de HTC G1, de eerste Android-telefoon. Net als de illustere geek-chic-smartphone G1 heeft de Desire Z namelijk een fysiek toetsenbord. In de tussentijd bracht HTC alleen slates uit, die voor de tekstinvoer afhankelijk zijn van een touchscreen.

Net als met de Desire HD wordt er met de Desire Z voortgeborduurd op de Desire, het succesvolle Android-toestel dat de Taiwanese fabrikant in april van dit jaar in Nederland uitbracht. De Desire Z, die dit voorjaar opdook onder de naam Vision, heeft ook een Amerikaanse evenknie in de vorm van de T-Mobile G2.

Tweakers.net bekeek dit toestel al eerder in een preview, maar in deze review gaan we dieper in op het toetsenbord, de prestaties en alle andere facetten van dit toestel.

Tweaker.net User Reviews
Op Tweakers.net kan jij je eigen review plaatsen. Deze komen ook in de topic te staan. Zit die van jou er niet bij? Laat het mij dan via een DM weten, dan wordt deze toegevoegd aan de startpost.

Er zijn nog geen reviews geplaatst. Heb jij een review geplaatst, stuur dan een DM naar mij toe en het wordt in deze topicstart geplaatst.

http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i55.tinypic.com/25zs3us.jpg
Hoe kan ik mijn batterij het beste opladen voor optimaal gebruik?
 • De eerste paar keren volledig opladen, en volledig leeg laten gaan voordat je hem opnieuw oplaadt.
 • Na deze paar keren gewoon zo vaak mogelijk aan de oplader hangen, dit is goed voor Lithium-ion accu’s.
 • Laat na 30 keer opladen de accu helemaal leeglopen. Dit zorgt ervoor dat de accu % status gekalibreerd wordt. Als je dit niet doet heb je kans dat je op gegeven moment grote verschillen in accu % status ziet.
 • De accu wordt tijdens en na de eerste maand gebruik steeds beter, dus bij de eerste paar keren opladen zal de accu nog niet 100% functioneren, omdat hij nog geconditioneerd moet worden.
 • Na 2 jaar van de productie datum bedraagt de capaciteit van Lithium-Ion accu’s nog ongeveer 80%. Het maakt niet uit of je hem gebruikt of niet, deze accu’s verslechteren na verloop van tijd. Deze vermindering is gekoppeld aan de technologie. Daarom is het aan te raden om te kijken naar de productie datum als je een tweede accu koopt in de toekomst. Nu geldt dat natuurlijk nog niet omdat de accu’s nu allemaal nieuw zijn.
Hoe verkrijg ik ‘Temproot’ toegang doormiddel van ‘one-click root-methode’?
 • Download VISIONary
 • Open VISIONary en klik op ‘Temproot now’ en even wachten totdat de je weer terug komt in het menu. je hebt nu tijdelijke root. Let op: Wanneer je telefoon opnieuw start verdwijnt je tijdelijke root.
Hoe verwijder ik system apps? Wanneer ik ‘Temproot’ hebt?

Nu is er keuze, of installeer Terminal Emulator (Zie market) en voer daar onderstaande:

code:
1
su

Mount /system
code:
1
mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock03 /system

Verwijder de app die je wilt verwijderen. Bijvoorbeeld Amazon mp3
code:
1
rm /system/app/com.amazon.mp3.apk


Of via ADB (command-line op je PC, is wat makkelijker typen):
 • Installeer android SDK (Google)
 • Activeer USB debugging in Settings -> Applications -> Development
 • Driver installen (staat in usb_driver map) vergeet niet de USB driver mod.
 • cmd openen en naar tools/ gaan in de SDK en dan adb shell
 • Nu voer je dezelfde commands in als hier boven.
Gebruik van VIOSIONary is op eigen risico
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/14488bt.jpg

Dit wordt binnenkort aangepast.

http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/1se82r.jpg
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1411071"]Android Software & Discussie - Deel 6[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1426748//"]HTC Desire Z levertijden- en abbonemententopic[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1434766"][HTC Desire Z] Rooten & Custom ROM's[/url]
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i53.tinypic.com/dvpu1h.jpg
Huidige Firmware: 2.10.405.2
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i53.tinypic.com/2zflq4j.jpg
Verdere opmerkingen
Heb je vragen of opmerkingen betrekking tot deze start post, dan kan je mij een DM sturen.
Ook mag je een DM sturen als je deze topic up2date wilt houden.

Topic changelog:
 • 02-08-2010: HTC Desire Z gestart
 • 18-10-2010: Foto's en Video's toegevoegd
 • 20-11-2010: Layout veranderd
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg
Deze topic is gemaakt door Tenshu. De inhoud en de layout mag door niemand worden overgenomen zonder toestemming daar voor te hebben.

[Voor 255% gewijzigd door Tenshu op 28-11-2010 11:28]


 • tomtom137
 • Registratie: oktober 2007
 • Laatst online: 10-08-2020
Is dat eerste plaatje een mockup of heb ik iets gemist? :P

 • staringgg
 • Registratie: maart 2009
 • Niet online
Nee, dat eerste plaatje is gewoon een plaatje dat gelekt is. Niet iets van een PhotoShop afbeelding zoals het tweede plaatje.

Gewoon doen


 • Hahn
 • Registratie: augustus 2001
 • Nu online
staringgg schreef op maandag 02 augustus 2010 @ 12:52:
Nee, dat eerste plaatje is gewoon een plaatje dat gelekt is. Niet iets van een PhotoShop afbeelding zoals het tweede plaatje.
Net stond er alleen het tweede plaatje, wat dus wel een mockup is ;)

The devil is in the details.


 • Jeffrey v. Hees
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 06-12 17:28
Hoop dat als hij uitkomt, hij ook een beetje snel uit komt. Moet namelijk binnen 3 maanden mijn abboverlengen.

eMeals.nl


 • Tenshu
 • Registratie: augustus 2006
 • Niet online
Mute schreef op maandag 02 augustus 2010 @ 12:53:
[...]

Net stond er alleen het tweede plaatje, wat dus wel een mockup is ;)
Eerst stond inderdaad alleen het eerste plaatje, daarna de bovenste geplaatst. Dat is dus de gelekte foto.
Jeff van Hees schreef op maandag 02 augustus 2010 @ 12:58:
Hoop dat als hij uitkomt, hij ook een beetje snel uit komt. Moet namelijk binnen 3 maanden mijn abboverlengen.
Het schijnt in Oktober uit te komen. Dat is dus ruim over 2 maanden.

 • liffey
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 30-11 12:37
waarom staan alle specs met een streep erdoorheen? Nog niet bevestigd?

 • Jorg
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 22-09-2013
Volgens mij inderdaad omdat er officieel nog niks bekend is gemaakt.

D300, 35 f1,8, 70-300 f4,5-5,6G ED VR, SB600


 • qgem1992
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14-07-2012
zeer interessant toestel :o

 • Brummetje
 • Registratie: december 2003
 • Niet online

Brummetje

Ginkeltjes

De mockup ziet er goed uit... het eerste plaatje daarin tegen vind ik erg lelijk.... is geen mooi design....
Dit toestel belooft veel! Ik persoonlijk ben met name in de prijs geïnteresseerd, ik gok dat deze net onder de 700 euro (adviesprijs) zal zitten.

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • qgem1992
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14-07-2012
zeer interessant toestel, al ga ik er van uit dat de prijs niet hoger dan 550 zal worden,

de desire was ook niet zo schrikbarend duur, en om nu 200euro extra te vragen voor een toetsenbordje? nee zo schat ik HTC niet in :)

hopelijk komen er nog meer goede keuze's rond februari 2011, dan mag ik weer een nieuwe uitzoeken :) aangezien ik dit keer wel perse met fysiek tobo wil, is dit een goede kandidaat, jammer alleen dat er geen pijltjes toetsen op dat 1e plaatje staan, dat zou toch afbreuk doen :\ ivm games/heen en weer scrollen en emulators

 • paulpayne
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 17-11 13:57
*spam*

[Voor 96% gewijzigd door pven op 22-09-2010 14:28]


 • Joosie200
 • Registratie: september 2007
 • Niet online
Zoals de mockup eruit ziet vind ik het ontwerp juist geslaagd. Die gelekte foto die als eerste in de OP staat, als dat uiteindelijk de vormgeving wordt dan laat ik het aan mij voorbij gaan. Afwachten dus. Zit zelf ergens met: koop de X10 mini pro en klaar ben je. Maarja, en klein scherm en 1.6 en je moet maar zien wanneer SE daadwerkelijk begint met de uitrol naar 2.1. Terwijl HTC in de tussentijd de Desire zelf van 2.1 naar 2.2 brengt. Ik heb nog geen haast met de aankoop van een android toestel. Dus ik kan rustig afwachten, net zolang tot mijn SE W995 het begeeft.

Ben idd geen early adaptor van android. Zal eerder een late adaptor worden, want zodra ik er eentje aanschaf wordt het meteen android met touchscreen en qwerty toetsenbord. Zal een rigoreuze overstap zijn voor me. Want tot dusver heb ik enkel "featurephones" gehad.

 • Hahn
 • Registratie: augustus 2001
 • Nu online
pven schreef op zaterdag 07 augustus 2010 @ 19:54:
Dit toestel belooft veel! Ik persoonlijk ben met name in de prijs geïnteresseerd, ik gok dat deze net onder de 700 euro (adviesprijs) zal zitten.
Waarom gok je zo hoog? Nieuwe modellen van HTC zitten vrijwel nooit (ver) boven de €500 en ik denk ook niet dat dat bij deze zal gebeuren.

The devil is in the details.


 • Odaiba
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 29-10-2011
Ik neig er erg naar om een HTC Desire te nemen. Als dit toestel hetzelfde is, maar met toetsenbord, dan is moet ik deze natuurlijk hebben.

Ik hou het topic iig in de gaten

 • Qoon3x
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 08:55

 • Polinya
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 01-12 01:01

 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
Als dit de T-Mobile G2 versie is, alleen dan in Europa, dan zijn er al heel wat meer specs vrij gegeven.
Echter staat de G2 bekend onder de codenaam Vanguard. Dat word ook wel weer samengevoegd: Vision = Vanguard.
De CPU is ook bekend, namelijk de MSM7230 van Qualcomm.
De kloksnelheid is dan 800 Mhz tot 1 Ghz, de GPU is een Adreno 205 (tot 4x sneller dan de Desire/Nexus)

Er is zelfs al een mogelijke release van 29 September bekend.

 • BillsGate
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 25-11 18:28

BillsGate

...en er stralend uitzien

Bij XDA hebben ze er inmiddels ook lucht van gekregen:

http://www.xda-developers...-the-htc-vision-g2-added/

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=750

Edit: De geschatte release/unveal date daar is al 15 september!
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=754291

[Voor 24% gewijzigd door BillsGate op 27-08-2010 11:22]

Blaat het niet dan schaadt het niet...
Reflex Discoshow - Het beste wat je bruiloft kan overkomen


 • Morgoth
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 12:46
Zit er ook sterk over te denken om deze te gaan nemen, alle specs zijn goed. Enige jammere is dat die waarschijnlijk geen super amoled gaat krijgen a la de galaxy s. Vind dat er toch wel erg mooi uit zien :o.

 • Dannisi
 • Registratie: februari 2005
 • Laatst online: 03:18

There is no place like 127.0.0.1


 • Mad_Cow
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 06-12 16:41
Ziet er goed uit. Ik ben benieuwd wanneer we deze telefoon in de winkels zullen zien

 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
Het blijft wel angstvallig stil rondom de populariteit van deze telefoon ;)
Iig ziet deze erg wel mooi uit! :)

 • MarcoC
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 12:35
Koen87 schreef op woensdag 01 september 2010 @ 11:53:
Het blijft wel angstvallig stil rondom de populariteit van deze telefoon ;)
Iig ziet deze erg wel mooi uit! :)
Onaangekondigd he, alleen maar rumors en gelekte foto's.

 • Mad_Cow
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 06-12 16:41
Ondertussen ook al dit gezien:
http://www.engadget.com/2...video-android-2-2-and-mo/

Heel lang was weinig voor Android+Toetsenbord, en nu wordt het toch wel lastig kiezen tussen deze twee

 • qgem1992
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14-07-2012
oeh de milestone2 is zeker een mooi apperaatje,

vind persoonlijk het design wat stijlvoller dan van de Desire Z tot nog toe, maar kampte de droid 2 niet met processor issue's? althans, dat je niet echt merkte dat er een 1ghz proc in zit, aangezien de scrollen en dergelijken vaak nog schokkerig ging?

anyway, als de desire z en hd ook btw, dit jaar nog uit moeten komen, dan mogen ze wel opschieten met aankondigen, want het is nog maar 3maand :p

 • Camacha
 • Registratie: april 2006
 • Laatst online: 03-07-2017

Camacha

Herder of bits.

Ik zit er voor het eerst over te denken voor een smartphone te gaan en daarbij zijn Android + toetsenbord toch wel zeker een eis voor mij. Ik ben heel benieuwd hoe deze twee telefoons het tegenover elkaar gaan doen.

Ze mogen wel opschieten, mijn abonnement loopt eigenlijk eind deze maand al af, al wil ik voor een fraai toestel best even wachten :p

Ik hoorde ook nog iets over een Galaxy S Pro. Nu is Samsung om andere redenen geen optie voor mij (bouwkwaliteit + garantieperikelen), maar sommige mensen zouden 'm interessant kunnen vinden.

Persuader of bytes.


 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
En er is nu ook voor amerika een prijs bekend ;)

 • MarcoC
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 12:35
Amerikaanse prijzen niet zo interessant, praktisch elke telefoon is daar $199 in combinatie met een abonnement.

 • BillsGate
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 25-11 18:28

BillsGate

...en er stralend uitzien

Koen87 schreef op donderdag 02 september 2010 @ 07:37:
En er is nu ook voor amerika een prijs bekend ;)
TmoNews posted a photo of an internal T-Mobile document, showing the G2 to be $499.99 off-contract...
Mute schreef op vrijdag 20 augustus 2010 @ 17:28:
[...]

Waarom gok je zo hoog? Nieuwe modellen van HTC zitten vrijwel nooit (ver) boven de €500 en ik denk ook niet dat dat bij deze zal gebeuren.
Precies zoals te verwachten viel dus :)

Blaat het niet dan schaadt het niet...
Reflex Discoshow - Het beste wat je bruiloft kan overkomen


 • phobosdeimos
 • Registratie: augustus 2007
 • Laatst online: 12:35
En nu blijkt dat er een 800mhz CPU in zit, met een verouderde chipset :(

 • Mad_Cow
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 06-12 16:41
Ik dacht dat het juist een nieuwe chipset was

 • JackPoint
 • Registratie: juli 2007
 • Laatst online: 06-12 16:10
http://www.androidplanet....2-de-revolutie-gaat-door/
De T-Mobile G1 was een ‘droom’ die uitkwam: eindelijk een telefoon met Android als besturingssysteem. Nu, anderhalf jaar later, komt T-Mobile in de Verenigde Staten met de G2. De droom van Google is grotendeels al uitgekomen. Dagelijks gaan er honderdduizenden Android-telefoons over de toonbank en de komende maanden worden er een aantal goede Android-tabletcomputers gelanceerd. Aan de T-Mobile G2 de taak om de revolutie voort te zetten. Er is een nieuwe pagina uitgelekt op T-Mobile Scoop, waarop de T-Mobile G2 te zien is.

De T-Mobile G2 maakt gebruik van het snelle HSPA+ netwerk. Daarnaast heeft het toestel mysterieuze Quick Keys. Met één vingerbeweging krijg je toegang tot Google shortcuts en applicaties. De G2 draait op Android 2.2, heeft een fysiek QWERTY-toetsenbord en heeft een 800 MHz Scorpion-processor aan boord. En natuurlijk kan de G2 Flash-sites openen en bekijken.

Het gerucht dat de T-Mobile G2 een MSM7230 CPU zou krijgen is dus helaas niet waar. De 800 MHz-processor van de G2 is minder krachtig dan de MSM7230, een processor die waarschijnlijk dezelfde prestaties levert als Samsungs Hummingbird chip of TI’s OMAP3630. Benieuwd geworden naar de G2? Bekijk de eerder uitgelekte foto’s! Wij hopen dat het toestel ook in Europa verschijnt.

De officiële website van de T-Mobile G2 laat nog steeds een inschrijfformulier zien voor de nieuwsbrief. Neem een kijkje op de pagina van T-Mobile Scoop voor een eerste overzicht.

 • MarcoC
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 12:35
Mad_Cow schreef op donderdag 02 september 2010 @ 10:40:
Ik dacht dat het juist een nieuwe chipset was
Dat is het ook, het is de tweede generatie Snapdragon-processors met een betere GPU. Daarnaast is het een 45nm chip ipv 65nm. Dat betekent sowieso een betere batterijtijd. Maar volgens mij kan je er van uitgaan dat deze chip op 800MHz sneller is dan de 1GHz "oude" Snapdragon.

 • Sherlock
 • Registratie: mei 2000
 • Laatst online: 11:32

Sherlock

No Shit

Dit ziet er wel interessant uit als opvolger van mijn HD2 :)

 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
phobosdeimos schreef op donderdag 02 september 2010 @ 10:20:
En nu blijkt dat er een 800mhz CPU in zit, met een verouderde chipset :(
Jammer dat sommige mensen niet zien dat de MSM7230 niets met de vorige MSM7xxx serie te maken heeft, maar totaal gebaseerd op de snapdragon ARMv7, zoals die van de Snapdragon, instructie set is :)

[Voor 5% gewijzigd door Koen87 op 02-09-2010 12:36]


 • FurY_84
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 23-07 13:40
Zeker een mooi toestel. Neem aan dat hij bij iedere provider uitkomt. Ik gok op begin oktober te verkijgen. Heb vernomen dat hij al op de roadmap staat voor deze maand bij een aantal providers, maar het zal sowieso pas na de aankondiging zijn op 15 september. Is die overigens ergens te volgen?!

 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
FurY_84 schreef op donderdag 02 september 2010 @ 12:59:
Zeker een mooi toestel. Neem aan dat hij bij iedere provider uitkomt. Ik gok op begin oktober te verkijgen. Heb vernomen dat hij al op de roadmap staat voor deze maand bij een aantal providers, maar het zal sowieso pas na de aankondiging zijn op 15 september. Is die overigens ergens te volgen?!
Alle informatie die ik vind post ik hier, net zoals alle andere gebruikers.
Echter wordt deze ook gezien als de T-Mobile G2, dus of deze ook voor alle andere providers uitkomt, moeten we maar afwachten.
Er is wel een Teaser site ;)

Update
Er is weer wat nieuws losgelaten.
The phone is wrapped by a nice, red scorpion confirming everyone’s suspicion that this will have an 800MHz Scorpion processor instead of the 1GHz Snapdragon we were expecting (it’s possible that the chip is actually as fast as a 1GHz Snapdragon – if not faster. Qualcomm’s boasting improved performance efficiency alongside improved battery usage for the line of chipsets it’s based on, and we also know the Scorpion’s using a more capable GPU than we’ve seen coupled with Snapdragons.)

[Voor 33% gewijzigd door Koen87 op 02-09-2010 14:59]


 • effect10
 • Registratie: januari 2008
 • Laatst online: 02:20
Dus een betere chip ondanks de 800 MHZ? Vergelijkbaar met die van de Galaxy S?

[Voor 33% gewijzigd door effect10 op 08-09-2010 11:05]


 • FurY_84
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 23-07 13:40
Hehe, ja dat begrijp ik ook niet helemaal.. Kan het me haast niet voorstellen

 • _Silencer
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 23-07 19:01
FurY_84 schreef op woensdag 08 september 2010 @ 12:15:
Hehe, ja dat begrijp ik ook niet helemaal.. Kan het me haast niet voorstellen
Waarom niet? Volgens mij gaat die nieuwe 800Mhz chip op CPU prestaties niet echt onder moeten doen voor de huidige 1Ghz Snapdragon. Op GPU gebied zou de nieuwe chipset stukken beter moeten scoren volgens Qualcomm. Waarschijnlijk heeft de nieuwe chip ook betere dedicated hardware voor video/audio.

Wat meer informatie:

http://www.androidplanet....rijgt-snelle-msm7230-cpu/ (staat ook een video over de nieuwe MSN7x30 serie)
De MSM7230 bevat dezelfde Scorpion CPU als de Snapdragon, maar dan met een Adreno 205 GPU. De nieuwe Adreno 205 biedt ongeveer vier keer de grafische prestaties van de Adreno 200. De Adreno 205 GPU zit ook in de multikernprocessor Qualcomm QSD8672. Deze processor dook voor het eerst op in de benchmarks van de HTC Glacier.
De chip zelf zal waarschijnlijk zonder problemen kunnen werken op 1Ghz...

 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
Er is weer wat nieuws bekend. Dit maal is het toetsenbord wat beter bekeken en daar zijn wat Quick keys op gevonden ;)

Update
Laatste persbericht met zowat alle informatie :)

[Voor 25% gewijzigd door Koen87 op 09-09-2010 07:47]


 • Mad_Cow
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 06-12 16:41
Nu maar kijken wanneer ie naar nederland komt

 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
Nu maar hopen dat deze exact zo wordt in Europa :)

[Voor 82% gewijzigd door Koen87 op 09-09-2010 15:39]


 • effect10
 • Registratie: januari 2008
 • Laatst online: 02:20
Volgens mij valt het wel mee met de processor:


http://androidandme.com/2...ance-to-samsung-galaxy-s/

[Voor 20% gewijzigd door effect10 op 10-09-2010 13:09]


 • DancePlaza
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 23-11 19:23
wow 499 mooie prijs voor een mooie phone!

Van het kastje naar de muur lopen...


 • monnick
 • Registratie: december 2005
 • Niet online
Wow, als dit toestel echt €499 kost dan wordt dit echt een toestel dat ik ga overwegen. Is er al iets bekend over de dikte van het toestel? Ik kan me voorstellen dat hij redelijk dik is aangezien er een fysiek tobo is.

We zullen het morgen te weten komen bij de persconferentie van HTC :)

 • The_Double
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 25-03 21:34
Koen87 schreef op woensdag 08 september 2010 @ 19:19:
Er is weer wat nieuws bekend. Dit maal is het toetsenbord wat beter bekeken en daar zijn wat Quick keys op gevonden ;)

Update
Laatste persbericht met zowat alle informatie :)
als je naar die plaatjes kijkt zie je dat de bovenboeken afgerond zijn, ik dacht dat alleen cyanogenmod dat had >:) .

 • FurY_84
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 23-07 13:40
En hij staat in de US online op de HTC site! Specs

Weinig verrassingen lijkt me zo op het eerste gezicht. Ben wel verbaasd over 'maar' 512 MB RAM en de maar 5 megapixel camera, maar dat zegt natuurlijk nog erg weinig over de kwaliteit van de foto's..
Als dit toestel de camera van een Nokia N8 had, dan had ik hem meteen besteld (en vele met mij ;)). De enige reden waarom ik nu twijfel is de camera. Die LED-flitsers zijn uiteraard erg positief, daarbij was de 5Mpixel van mijn N95 ook ruim voldoende. Maar toch: gevoelsmatig ben ik nog niet overtuigd. Uiteraard gebruik ik de camera alleen voor snapshots en niet voor vervanging van een echte camera, maar een beetje kwaliteit is wel wenselijk.

Heeft iemand al iets over de camera gevonden?

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • monnick
 • Registratie: december 2005
 • Niet online
FurY_84 schreef op woensdag 15 september 2010 @ 08:23:
En hij staat in de US online op de HTC site! Specs

Weinig verrassingen lijkt me zo op het eerste gezicht. Ben wel verbaasd over 'maar' 512 MB RAM en de maar 5 megapixel camera, maar dat zegt natuurlijk nog erg weinig over de kwaliteit van de foto's..
Hoe zit het nou met die processor? Is die 800 MHz Qualcomm MSM 7230 beter dan de Snapdragon of juist het tegenovergestelde? De kloksnelheid zegt nooit alles in ieder geval...
512 MB RAM is wel jammer, de Desire heeft zelfs meer.

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 26-11 09:34
monnick schreef op woensdag 15 september 2010 @ 08:36:
[...]

Hoe zit het nou met die processor? Is die 800 MHz Qualcomm MSM 7230 beter dan de Snapdragon of juist het tegenovergestelde? De kloksnelheid zegt nooit alles in ieder geval...
512 MB RAM is wel jammer, de Desire heeft zelfs meer.
Het is een underclocked Snapdragon dacht ik?

 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
monnick schreef op woensdag 15 september 2010 @ 08:36:
[...]

Hoe zit het nou met die processor? Is die 800 MHz Qualcomm MSM 7230 beter dan de Snapdragon of juist het tegenovergestelde? De kloksnelheid zegt nooit alles in ieder geval...
512 MB RAM is wel jammer, de Desire heeft zelfs meer.
De MSM7230 van Qualcomm is een zelfde generatie CPU, met een nieuwe GPU erop. Dat wil zeggen dat de op 800 Mhz tikkende Snapdragon wel iets langzamer is als de op 1 Ghz tikkende MSM8250 (Desire, Nexus N1)

Iets van de Qualcomm pressrelease articel:
The 7x30 has the same market-leading Scorpion CPU as previously commercialised in the Snapdragon QSD8x50 chipset. The 7x30 uses an 800 MHz to 1 GHz custom superscalar CPU based on the ARM v7 instruction set, delivering exceptionally high-end processing at low power to support features

 • Die Bruine
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 05-12 09:05
Alleen jammer dat ik dus niets over die GPU kan vinden. Ik wil een Droid vanwege de GPU. Ik heb liever een HTC vanwege XDA. Maar dan moet de GPU wel minstens net zo goed zijn als die in de Droid. Dat artikel geeft min of meer aan dat de GPU variabel kan zijn. Net zoals de kloksnelheid van de CPU. Ik ben dus heel erge benieuwd welke combinatie er nu uit gaat komen in de Desire Z.

...heeft geleerd vandaag al te doen wat morgen pas hoeft te gebeuren


 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
Die Bruine schreef op woensdag 15 september 2010 @ 09:59:
Alleen jammer dat ik dus niets over die GPU kan vinden. Ik wil een Droid vanwege de GPU. Ik heb liever een HTC vanwege XDA. Maar dan moet de GPU wel minstens net zo goed zijn als die in de Droid. Dat artikel geeft min of meer aan dat de GPU variabel kan zijn. Net zoals de kloksnelheid van de CPU. Ik ben dus heel erge benieuwd welke combinatie er nu uit gaat komen in de Desire Z.
De GPU is vergelijkbaar aan die van de Galaxy S, volgens mij was dat ook al een x geplaatst hier.
Het is in ieder geval 4x zo snel als die van de Desire/Nexus 1. (zie ook een vorige post in dit topic)
De GPU is als vergelijking op een PowerVR SGX535 als ik het goed heb.

 • BillsGate
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 25-11 18:28

BillsGate

...en er stralend uitzien

pven schreef op woensdag 15 september 2010 @ 08:27:
Als dit toestel de camera van een Nokia N8 had, dan had ik hem meteen besteld (en vele met mij ;)). De enige reden waarom ik nu twijfel is de camera. Die LED-flitsers zijn uiteraard erg positief, daarbij was de 5Mpixel van mijn N95 ook ruim voldoende. Maar toch: gevoelsmatig ben ik nog niet overtuigd. Uiteraard gebruik ik de camera alleen voor snapshots en niet voor vervanging van een echte camera, maar een beetje kwaliteit is wel wenselijk.

Heeft iemand al iets over de camera gevonden?
Let wel dat HTC niet bekend staat om zijn goede camera's. Ondanks dat 5MP misschien voor het huis- tuin- en keukenwerk voldoende is, kan deze camera alsnog tegenvallen :|
Koen87 schreef op woensdag 15 september 2010 @ 09:46:
[...]

De MSM7230 van Qualcomm is een zelfde generatie CPU, met een nieuwe GPU erop. Dat wil zeggen dat de op 800 Mhz tikkende Snapdragon wel iets langzamer is als de op 1 Ghz tikkende MSM8250 (Desire, Nexus N1)

Iets van de Qualcomm pressrelease articel:

[...]
Als ik het goed gelezen heb, is de Snapdragon gebakken op 65nm, waar de Scorpion op 45nm gebakken is. Zou de Scorpion daarmee niet ongeveer even snel of in ieder geval energiezuiniger moeten zijn?

Blaat het niet dan schaadt het niet...
Reflex Discoshow - Het beste wat je bruiloft kan overkomen


 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
BillsGate schreef op woensdag 15 september 2010 @ 10:15:
Als ik het goed gelezen heb, is de Snapdragon gebakken op 65nm, waar de Scorpion op 45nm gebakken is. Zou de Scorpion daarmee niet ongeveer even snel of in ieder geval energiezuiniger moeten zijn?
Klopt, ik had ook wel ergens gelezen dat de snelheid niet onder ging doen voor de oude Snapdragon core. Maar ik wist niet zo gauw meer de link te vinden.

 • an3surk
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 27-10 08:56
Is er nog niks bekend over de nu gaande press-release in Londen? Heb meerdere keren gelezen dat daar de europese G2/Dezire Z aangekondigd ging worden. Ik kan zelf nergens een verslag vinden.

http://thenextweb.com/mob...ptember-15th-heres-proof/

[Voor 22% gewijzigd door an3surk op 15-09-2010 12:00]


 • RoD
 • Registratie: september 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
De persconferentie is pas over een uur. Als er iets bekend is, dan lees je het vanzelf.

 • Sagaris
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 06-12 09:00
an3surk schreef op woensdag 15 september 2010 @ 11:59:
Is er nog niks bekend over de nu gaande press-release in Londen? Heb meerdere keren gelezen dat daar de europese G2/Dezire Z aangekondigd ging worden. Ik kan zelf nergens een verslag vinden.

http://thenextweb.com/mob...ptember-15th-heres-proof/
Ik las ergens dat hij pas om 13.00u begint. En Nokia schijnt de party al gecrasht te zijn met Ovi Maps ballonnen. http://twitpic.com/2olqtz :D

 • monnick
 • Registratie: december 2005
 • Niet online
Zijn er nog mensen daar in de zaal die live mee-tweeten?

 • Sagaris
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 06-12 09:00
monnick schreef op woensdag 15 september 2010 @ 12:07:
Zijn er nog mensen daar in de zaal die live mee-tweeten?
Volg #htclon en je vindt genoeg mensen die meetweeten. ;)

 • ickeicke
 • Registratie: oktober 2005
 • Laatst online: 06-12 23:54
monnick schreef op dinsdag 14 september 2010 @ 23:41:
Wow, als dit toestel echt €499 kost dan wordt dit echt een toestel dat ik ga overwegen. Is er al iets bekend over de dikte van het toestel? Ik kan me voorstellen dat hij redelijk dik is aangezien er een fysiek tobo is.

We zullen het morgen te weten komen bij de persconferentie van HTC :)
Desire Z is 119mm(L)x 60.4mm(W)x 14.16mm(T), 180g

Droid 2 is 116.3 x 60.5 x 13.7 mm, 169g

Iphone 4 is 115.2mm x 58.6mm x 9.3mm, 137g

Droid 2 en Desire Z zijn behoorlijk vergelijkbaar qua dikte dus. Desire Z heeft bollere toetsen, maar het scherm scharniert daar als het ware over heen, terwijl het bij de Droid 2 alleen schuift.

Had graag een aantal dingen anders gezien (S-AMOLED scherm, HDMI-uit, FM transmitter), maar geen enkele telefoon is perfect, maar deze komt voor mij wel heel dicht in de buurt.

EDIT:
monnick schreef op woensdag 15 september 2010 @ 12:07:
Zijn er nog mensen daar in de zaal die live mee-tweeten?
Engadget (en wellicht ook anderen) doen live verslag.

[Voor 10% gewijzigd door ickeicke op 15-09-2010 12:33]


 • Koen87
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 04-12 13:50
Het liveverslag van Modaco (Paul O'Brien)

HTC have today announced the Desire Z (codenamed the HTC Vision), an Android equipped phone with top end specifications built around a 'Z' sliding keyboard.

Specifications include...
800 MHz Processor
Android 2.2 (Froyo) with HTC Sense
Internal phone storage: 1.5 GB
RAM: 512 MB
119 x 60.4 x 14.16 mm (4.69 x 2.38 x 0.56 inches)
180 grams (6.35 ounces) with battery
3.7-inch SLCD touch screen with 480 x 800 resolution
HSPA/WCDMA: • Europe/Asia: 900/2100 MHz • Upload speed of up to 5.76 Mbps and download speed of up to 14.4 Mbps
Quad-band GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
Optical Trackpad
Z-slider QWERTY keyboard
Internal GPS antenna
G-Sensor
Digital compass
Proximity sensor
Ambient light sensor
Bluetooth® 2.1 with FTP/OPP for file transfer, A2DP for wireless stereo headsets, and PBAP for phonebook access from the car kit
IEEE 802.11b/g/n WiFi
3.5 mm stereo audio jack Standard micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)
5.0 megapixel color camera with auto focus and flashlight
720p HD video recording
Audio supported formats - Playback: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9) • Recording: .amr
Video supported formats - Playback: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9) • Recording: .3gp
1300 mAh Battery
Talk time: • Up to 400 minutes for WCDMA • Up to 590 minutes for GSM
Standby time: • Up to 430 hours for WCDMA • Up to 430 hours for GSM
microSD expansion (SD 2.0 compatible)
100 ~ 240 V AC, 50/60 Hz DC output: 5 V and 1 A AC adaptor
Share pictures, video or music to your big screen TV or PC display via DLNA® (Digital Living Network Alliance)

[Voor 88% gewijzigd door Koen87 op 15-09-2010 13:52]


 • an3surk
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 27-10 08:56
Hands on van Engadget met mooie foto's http://www.engadget.com/2010/09/15/htc-desire-z-hands-on/

 • brrrt
 • Registratie: februari 2007
 • Laatst online: 06-10-2019
Wel jammer van de 800 Mhz, dat is dus geen update naar Android 3.0 voor dit toestel...
Misschien niet officieel, voor de rest zegt het niks..
Tevens vind ik het niet echt een mooi toestel.. Vind die pianolak achter die toetsjes maar weird..
Ben benieuwd hoeveel sneller die is dan m'n (overclockte) Motorola Milestone, valt denk erg mee.

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • Mad_Cow
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 06-12 16:41
brrrt schreef op woensdag 15 september 2010 @ 14:34:
Wel jammer van de 800 Mhz, dat is dus geen update naar Android 3.0 voor dit toestel...
Deze requirement bleek niet waar:
http://www.phonearena.com...bish-article-a_12222.html

 • JBS
 • Registratie: januari 2004
 • Niet online
Lijkt erop dat je het toetsenbord niet kunt kantelen zoals dat bij de Touch Pro2 wel kan, dat is jammer wat mij betreft. Zorgt echter mogelijk wel voor een steviger aanvoelend geheel.

 • an3surk
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 27-10 08:56
Inderdaad dat had ik ook gelezen. En hoe het al in de zogenoemde "vereisten" stond werd het juist genoemd als aanbevelingen. Dus zelfs in dat nep artikel werd niet gezegd dat een 1 Ghz nodig was.

Ik vind het wel belangrijk in mijn keuze voor de Dezire Z. Ik hoop dat Android snel met info komt over Android 3.0

 • monnick
 • Registratie: december 2005
 • Niet online
Ik vind de HTC Desire Z de interessantste aankondiging van vandaag! In eerste instantie roep ik: "jaah! eindelijk een HTC toestel met Android 2.2 en een goed fysiek toetsenbord". Dit zou best wel eens mij volgende toestel kunnen worden. Ik bezit nu een een Nokia E71 en ben best wel gehecht aan een fysiek toetsenbord. De laatste weken zat ik een beetje te twijfelen of ik een HTC Desire zou kopen, maar toch even gewacht op deze persconferentie.

Ik ben nu vooral benieuwd naar de benchmarks van dit toestel. Gewoon de algemene gebruikerservaring, of alles even snel werkt als bijvoorbeeld de Desire. En ik ben ook benieuwd naar of hier mensen zijn die ervaring hebben met zo'n soort slider phone met fysiek toetsenbord + groot touchscreen. Hoe is de interactie tussen toetsenbord en touchscreen? Gebruik je de telefoon wel is onuitgeklapt of niet? En als je het tobo uitgeschoven hebt, maak je dan nog gebruik van het touchscreen of doe je dan alles met het toetsenbord en optische trackpad?

En hoe is de kwaliteit van zo'n slider mechanisme? Ik vind het er persoonlijk niet heel stevig uitzien. Na een jaar is er misschien wat speling ontstaan en slide hij niet lekker meer? :o Kan iemand die al langer zo'n model slider phone (van HTC) heeft iets zeggen over de bouwkwaliteit van zo'n mechanisme?

HTC heeft verder een aantal nieuwe dingen van Sense laten zien. Ik geloof dat dit wat kleine handigheidjes zijn en de mogelijkheid om dingen te backuppen in de cloud voor als je je toestel kwijtraakt ofzo (correct me if I'm wrong). Krijgt de Desire Z ook deze nieuwe versie van Sense of is dit alleen voor de HD2. Ja, dat krijgt de Z dus ook :P

Verder klinkt het erg interessant dat de Desire Z een nieuwere generatie processor heeft die een stuk zuiniger zou zijn. Ben benieuwd naar wat je hier in de praktijk van merkt. En natuurlijk ook naar de snelheid van de Z t.o.v. de Desire, Desire HD en Samsung Galaxy S! De GPU van deze nieuwe Qualcomm chip schijnt een grotere verbetering te zijn na de Desire. Android 3.0 zal tevens GPU versnelling gaan ondersteunen, dus mocht deze ook op de Z uitkomen dan zou je flink verschil in snelheid moeten merken :)

De opstarttijd van de Desire Z is echt héél ziek!De Desire Z en een kijkje naar de nieuwe Sense


 • bobwarley
 • Registratie: november 2002
 • Niet online
De telefoons naast elkaar

Op WP7 kun je niet eens eigen mp3s als ringtone instellen, how smart is that??


 • AkTje
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 04-12 22:41
Dit word hem! Misschien dat iemand pricewatch kan aanpassen? Aangezien daar nog staat dat hij een AMOLED schem krijgt?!

 • Twee Dee
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 11:35

Twee Dee

Even geen ondertitel

Deze Desire Z gaat mijn Desire vervangen. Voor de Desire had ik de ADP1 en de Desire is een fantastisch toestel maar ik kan niet lekker met een touch keyboard overweg. De Desire Z moet dus de ultieme smartphone zijn, in ieder geval de komende maanden ;)

De verbeteringen aan Sense zien er goed uit, volgens mij zitten er nog wel meer nieuwtjes in waar we de komende maand meer van gaan zien. De opstarttijd ziet er ook erg prettig snel uit...

Als ik geen ondertitel doe dan ga ik toch ook niet wel iets in mijn signature zetten toch? Nou dan.


 • monnick
 • Registratie: december 2005
 • Niet online
Officiële promo video van HTC:

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=ly4C0TXmnlQ]

Stem van de Red Dead Redemption trailers anyone?

[Voor 15% gewijzigd door monnick op 15-09-2010 23:48]

Iemand al antwoord op die vraag wat die toetsen zijn met die puntjes op het toetsenbord?
Geen D-pad of pijltjestoetsen vind ik ook een beetje vaag of kijk ik daar overheen ofzo..?

Verder vraag ik me af hoe hij er in het echt uitziet, ben er nog niet helemaal ondersteboven van..
En ik vraag me af hoe goed / robuust dat slidermechanisme is, het is wel ingenieus dat zeker!

Voor de rest heb ik vandeweek weer een Motorola Milestone aangeschaft omdat ik dat gewoon een superdevice vond en nog steeds vind en ik kan er niet om treuren nu deze HTC Desire Z is aangekondigd.

De Desire Z zal ongetwijfeld sneller zijn, maar hoeveel dat scheelt met een geOC'te Milestone? Hmm...
Tevens vraag ik me af hoe het nou precies zit met de GPU en dergelijke, daar is HTC niet de beste in.
Voor de rest zitten er niet erg veel nieuwe features in, die bij de Desire HD wel zijn geimplementeerd imho.

Als HTC nou nog even een half jaartje doorontwikkeld, wacht op Android 3.0 en komt met een toestel met zo'n formfactor, een hoger resolutie beeldscherm, HDMI-output, goede camera met xenon-flash, I am the man!

Ik zal deze Desire Z uiteraard in de winkel / reallife bekijken, maar denk niet dat ik omga..
Aan de mensen die 'm gaan aanschaffen, veel plezier, enjoy en blijf hier op Tweakers.net in ABM!!! :9

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • JarlSX
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 03-12 13:59
dat ie geen pijltjes toesten heeft vind ik ook jammer, maar hij heeft wel een optische trackpad, misschien kun je die ervoor gebruiken?

de toetsen met puntjes zijn shortcut keys die je zelf in kan delen

ik vind het wel een mooie telefoon om te zien, alleen jammer dat ie zo zwaar is, 180gran, bijna net zo zwaar als de milestone

voor video output, hij heeft dlna, maar ook medialink om 'm aan te sluiten op je tv, check de laatste video van monnick maar

gaat de TS de 1e pagina nog aanpassen, nu de specs bekend zijn?

[Voor 8% gewijzigd door JarlSX op 16-09-2010 01:11]

Huawei P30 Pro || Gear S3 || Pixel C || nVidia Shield LTE


 • Sissco
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 15-07-2013
Dat htcsense.com is wel heel erg cool. Ik heb het niet zo op tobo's op een telefoon dus ik bestel gewoon de desire, maar krijgt die ook deze functie?

 • DeOS
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 13:36
monnick schreef op woensdag 15 september 2010 @ 23:40:
Officiële promo video van HTC:

[video]

Stem van de Red Dead Redemption trailers anyone?
"Dit is een privé video." :/

Repeat after me: I Will Use Google Before Asking Stupid Questions


 • ickeicke
 • Registratie: oktober 2005
 • Laatst online: 06-12 23:54
JarlSX schreef op donderdag 16 september 2010 @ 00:58:
dat ie geen pijltjes toesten heeft vind ik ook jammer, maar hij heeft wel een optische trackpad, misschien kun je die ervoor gebruiken?
Vind het zelf juist wel goed dat er geen D-pad op zit, neemt enorm veel ruimte in, kijk maar naar de Droid 1. Voor het nauwkeurig verplaatsen van de cursor in teksten enzo kan je volgens mij ook wel de optische trackpad gebruiken, en in emulatoren of games kan je vast ook "gewone" (letter) toetsen gebruiken.
JarlSX schreef op donderdag 16 september 2010 @ 00:58:voor video output, hij heeft dlna, maar ook medialink om 'm aan te sluiten op je tv, check de laatste video van monnick maar
Ja, maar die "The HTC Media Link wireless DLNA streaming adapter" is wel een stukje duurder en lastiger mee te nemen dan een simpel HDMI kabeltje (zoals bij de EVO 4G en de nieuwe Nokia E7)

 • monnick
 • Registratie: december 2005
 • Niet online
DeOS schreef op donderdag 16 september 2010 @ 08:19:
[...]

"Dit is een privé video." :/
Ik weet niet wat HTC aan het doen is...Ze hebben gisteravond 2x de promo video's van de Desire Z en Desire HD geupload, maar beide keren werden de filmpjes weer na een tijdje verwijderd. Nu staan ze er niet meer op... :(

De hele perconferentie van gisteren staat nu wel online:De Desire Z staat nu op smartphoneshop.nl voor 519 euro. Beetje jammer, gisteren was dat nog 499 euro. :'(

[Voor 3% gewijzigd door monnick op 16-09-2010 08:47]


 • Twee Dee
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 11:35

Twee Dee

Even geen ondertitel

monnick schreef op donderdag 16 september 2010 @ 08:46:
De Desire Z staat nu op smartphoneshop.nl voor 519 euro. Beetje jammer, gisteren was dat nog 499 euro. :'(
Op .nl is het wel nog €499.

Als ik geen ondertitel doe dan ga ik toch ook niet wel iets in mijn signature zetten toch? Nou dan.


 • JarlSX
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 03-12 13:59
@ickeicke: ik bedoelde pijltjestoetsen zoals op de Droid 2, die nemen een stuk minder plek in als een d-pad
wellicht dat het met een combinatie van toetsen te doen is? en anders inderdaad met de optische pad

dat van de medialink was ik al bang voor, niet dat ik het zo belangrijk vind om m'n telefoon aan m'n tv te hangen, dan koppel ik 'm wel aan m'n mediaplayer :)

Huawei P30 Pro || Gear S3 || Pixel C || nVidia Shield LTE


 • Timmetjuhs
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 24-11 13:12
Dit is toch wel de telefoon waar ik op gewacht heb. Een nieuw Android toestel met een fysiek toetsenbord.
Kan ik eindelijk met Touch pro weg doen. Ik heb het wel al gezien met Windows Mobile. Ik denk niet dat 7 hier veel aan zal veranderen.

 • DennusB
 • Registratie: mei 2006
 • Niet online
Ook ik ben erg geïnteresseerd in dit toestel, momenteel loop ik met een gerootte HTC Desire met OpenDesire 4.0.15 en dat draait echt fan-tas-tisch! Super snel, alles werkt geweldig en typen op het scherm gaat in landscape ook razendsnel. Toch ben ik erg benieuwd of het QWERTY toetsenbord iets toevoegd voor mij. Enig idee vanaf wanneer deze telefoon in de winkels ligt om te bekijken/proberen? :)
JarlSX schreef op donderdag 16 september 2010 @ 00:58:
de toetsen met puntjes zijn shortcut keys die je zelf in kan delen
Ansich wel grappig meer ook niet vind ik..
alleen jammer dat ie zo zwaar is, 180gran, bijna net zo zwaar als de milestone
De Milestone weegt wel een stukje minder, 165 gram om precies te zijn
voor video output, hij heeft dlna, maar ook medialink om 'm aan te sluiten op je tv
Zoals al opgemerkt werd, vind ik een kabeltje wel ietwat handiger, sneller, goedkoper en gebruiksvriendelijker
ickeicke schreef op donderdag 16 september 2010 @ 08:43:
Vind het zelf juist wel goed dat er geen D-pad op zit, neemt enorm veel ruimte in, kijk maar naar de Droid 1. Voor het nauwkeurig verplaatsen van de cursor in teksten enzo kan je volgens mij ook wel de optische trackpad gebruiken, en in emulatoren of games kan je vast ook "gewone" (letter) toetsen gebruiken.
Ben benieuwd hoe dit in de praktijk gaat werken..
Je zou de WASD kunnen gebruiken samen met het vraagteken, de twee punttoetsjes en het pijltje omhoog..
Ja, maar die "The HTC Media Link wireless DLNA streaming adapter" is wel een stukje duurder en lastiger mee te nemen dan een simpel HDMI kabeltje (zoals bij de EVO 4G en de nieuwe Nokia E7)
Inderdaad =)

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • Spongerobie
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 06-12 15:33

Spongerobie

Keizacht de sponsigste!!

Zojuist de personcferentie maar even gekeken, ziet er allemaal best wel interesant uit moet ik zeggen, dit zou nog wel eens een prachtige vervanger kunnen zijn voor mijn TP2.

Vraag me toch wel af hoe dat gaat dat je vanaf je PC je telefoon laat afgaan, zal dat ook werken wanneer die op Stil/Trillen/Uit staat? daar zeggen ze dan weer niets over (of mis ik dat stukje)

Dagelijks Stekkie /// Steam Profile


 • Boyd
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 06-12 11:30
Vraag me toch wel af hoe dat gaat dat je vanaf je PC je telefoon laat afgaan, zal dat ook werken wanneer die op Stil/Trillen/Uit staat? daar zeggen ze dan weer niets over (of mis ik dat stukje)
Dat heb je dan gemist, want dat zeggen ze wel. Ook als hij op stil staat, kun je hem via je je computer over laten gaan, MET geluid.
Is zoiets nou een interessante feature dan? Kan allang via tig third party applicaties.. Via de PC of sms and so on. Lijkt een beetje op Apple die opeens met 'het nieuwe videobellen' op komt zetten imho..

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • DennusB
 • Registratie: mei 2006
 • Niet online
CLB schreef op donderdag 16 september 2010 @ 11:17:
Is zoiets nou een interessante feature dan? Kan allang via tig third party applicaties.. Via de PC of sms and so on. Lijkt een beetje op Apple die opeens met 'het nieuwe videobellen' op komt zetten imho..
Ach ik snap HTC wel, ze willen het gewoon zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. Prima toch :)
Dat Apple met al die rare functies op de proppen komt is al lang duidelijk, daarom neem ik nooit Apple! :D

 • Spongerobie
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 06-12 15:33

Spongerobie

Keizacht de sponsigste!!

Gamepie56 schreef op donderdag 16 september 2010 @ 11:02:
[...]
Dat heb je dan gemist, want dat zeggen ze wel. Ook als hij op stil staat, kun je hem via je je computer over laten gaan, MET geluid.
Luister hem nog even terug en hij hint er idd wel met geluid naar, stel nou dat ie uit staat. dan moet je (lijkt mij) helemaal via htcsense geen verbinidng meer kunnen maken toch?

Dagelijks Stekkie /// Steam Profile


 • Tenshu
 • Registratie: augustus 2006
 • Niet online
JarlSX schreef op donderdag 16 september 2010 @ 00:58:
[...]

gaat de TS de 1e pagina nog aanpassen, nu de specs bekend zijn?

[afbeelding]
Als je goed had gekeken stonden deze er al, maar dan nog niet op de goede plek. :)
(nu dus wel)

 • JarlSX
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 03-12 13:59
volgens mij had ik alle 4 de paginas gecheckt voordat ik 'm postte? nouja, lekker belangrijk :)

@CLB inderdaad 165gram, jammer, vind de milestone al zwaar, de Z is dus nog zwaarder

[Voor 7% gewijzigd door JarlSX op 16-09-2010 11:44]

Huawei P30 Pro || Gear S3 || Pixel C || nVidia Shield LTE


 • Robbels
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 01-12 17:45
http://www.htc.com/nl/product/desirez/overview.html
HTC Nederland heeft hem nu ook officieel staan.

Hiervoor werd ergens gevraagd hoe een HTC slider phone het nu doet kwa techniek en gebruik.
Ik heb zelf nu ongeveer een jaar de Touch Pro 2 dus mij ervaringen na 1 jaar gebruik:
Het slider mechanisme werkt nog steeds erg goed er zit wel wat speling op ongeveer 1 a 2 mm verschillend van locatie. Echter dit is niet storend en het blijft goed functioneren. Ditzelfde geld voor de toetsen.
Wat betreft het gebruik zelf wil ik niet meer zonder tobo en ik zat dus op deze te wachten. als ik wil smsen / mailen etc dan klap ik mijn toetsenbord uit. Echter even snel een telefoontje plegen vind ik het makkelijkste met het normale touchscreen zonder uitklappen dus, nummer selecteren en gaan. Je kunt wel typen met het onscreen tobo maar dit vind ik niet fijn. (grote klauwen als handen dus gepriegel). Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 • monnick
 • Registratie: december 2005
 • Niet online
Robbels schreef op donderdag 16 september 2010 @ 12:32:
http://www.htc.com/nl/product/desirez/overview.html
HTC Nederland heeft hem nu ook officieel staan.

Hiervoor werd ergens gevraagd hoe een HTC slider phone het nu doet kwa techniek en gebruik.
Ik heb zelf nu ongeveer een jaar de Touch Pro 2 dus mij ervaringen na 1 jaar gebruik:
Het slider mechanisme werkt nog steeds erg goed er zit wel wat speling op ongeveer 1 a 2 mm verschillend van locatie. Echter dit is niet storend en het blijft goed functioneren. Ditzelfde geld voor de toetsen.
Wat betreft het gebruik zelf wil ik niet meer zonder tobo en ik zat dus op deze te wachten. als ik wil smsen / mailen etc dan klap ik mijn toetsenbord uit. Echter even snel een telefoontje plegen vind ik het makkelijkste met het normale touchscreen zonder uitklappen dus, nummer selecteren en gaan. Je kunt wel typen met het onscreen tobo maar dit vind ik niet fijn. (grote klauwen als handen dus gepriegel). Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Ja, daar heb ik zeker wat aan! Bedankt voor de reactie op mijn vraag :)

Nu nog maar een maandje wachten tot oktober. Hopelijk komen er binnen niet al te lang wat reviews. Denk dat dit mijn toekomstige toestel wordt _/-\o_

 • YoAfroEddie
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 01-02-2011

YoAfroEddie

Wanna split a.....

monnick schreef op donderdag 16 september 2010 @ 13:17:
[...]

Ja, daar heb ik zeker wat aan! Bedankt voor de reactie op mijn vraag :)

Nu nog maar een maandje wachten tot oktober. Hopelijk komen er binnen niet al te lang wat reviews. Denk dat dit mijn toekomstige toestel wordt _/-\o_
Monnick dit ter toevoeging van je vraag over de slider mechanisme.
Desire z heeft geen slider. Maar een Kick mechanisme.
Altans zo lees ik het in een aantal artikelen+filmpjes.

Die kick mechanisme is in een vorm van een Z heeft thuis een sterke constructie, altans dat neem ik aan van een Z vorm.

Iedergeval mijn ervaringen met "slide" soorten mechanismen, dat ze bestwel goed werken.
Iedereen zij ook over mijn G1 die gaat het niet overleven. Dat ding is nog steeds goed.

 • ickeicke
 • Registratie: oktober 2005
 • Laatst online: 06-12 23:54
Spongerobie schreef op donderdag 16 september 2010 @ 11:28:
[...]


Luister hem nog even terug en hij hint er idd wel met geluid naar, stel nou dat ie uit staat. dan moet je (lijkt mij) helemaal via htcsense geen verbinidng meer kunnen maken toch?
Nee, als ie uit staat kan je er waarschijnlijk geen verbinding mee maken nee. Maar wellicht kan je wel "erase" of "lock" kiezen, wat dan wordt uitgevoerd zodra de telefoon weer aan gaat?

 • FurY_84
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 23-07 13:40
Ben erg benieuwd naar het kick mechanisme. Lijkt mij redelijk makkelijk stuk gaan. Ik wil niet pessimistisch doen hier hoor. ;-) Zijn er eigenlijk al meer toestellen met dit mechanisme?
Pagina: 1 2 3 ... 48 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee