Toon posts:

The Lord of the Rings Online - Deel 14 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1
Acties:
 • 158.162 views
The Lord of the Rings Online: Siege of Mirkwood


http://tweakers.net/ext/f/j9exUhUltKbCEnBIPZ5qh13v/full.png

Welkom bij alweer een nieuw deeltje uit de serie :).

In dit deel:


Naar boven
http://tweakers.net/ext/f/ivCi0zJAlvaB93eHg6CbwbkU/full.png

Hier zal nog een hoop tekst komen over Mirkwood. Er is alleen zoveel informatie, ik heb er nog geen tijd voor gehad. Sorry !


Naar boven
http://tweakers.net/ext/f/3sbe5acqXXIomb4kzzZcMBTD/full.png

Deze uitbreiding op Shadows of Angmar is op 18 november 2008 gelanceerd. Met deze uitbreiding kunnen spelers de Mines of Moria betreden, en zullen zij aan de andere kant van de mijnen Lothlorien vinden. Het gebied wat hierbij speelbaar wordt is volgens de ontwikkelaars minstens zo groot als het deel uit Shadows of Angmar.

The Fellowship is vertrokken uit Rivendell, begonnen aan hun lange tocht naar Mordor om voorgoed een einde te maken aan het kwaad van de Ring. Na onze verwoedde pogingen om het kwaad in Eriador te bestrijden, zullen we nu ook Moria betreden. Dit doen we nadat Gandalf en de anderen Moria zijn betreden, na de dood van Durin's Bane, de Balrog.

Met de dood van de Balrog is er iets losgemaakt in Moria. Nu de macht van deze verschrikking ten einde is, zijn andere krachten wanhopig bezig dit vacuum op te vullen. De troepen van Angmar willen hun greep verstevigen, de Dwergen willen Moria terug. Wie weet wat er nog voor verschrikkingen liggen te wachten in de diepten van Moria?

Behalve het ontdekken van nieuwe gebieden heeft ontwikkelaar Turbine nog veel andere leuke dingen voor ons gemaakt. Zo is het zogenaamde Legendary Item concept bedacht. Tijdens de release van Moria zullen we dit systeem toegepast zien op wapens. Deze wapens kunnen wij als speler zelf verder door ontwikkelen, in level laten stijgen en krachtiger maken. Wie maakt een zwaard wat kan wedijveren met Glamdring, of Sting?

Naast al dit lekkers heeft Turbine ook twee nieuwe classes toegevoegd aan het spel; de Warden en de omstreden Rune-Keeper. Meer over deze classes lees je hier.


Naar boven
http://tweakers.net/ext/f/RhaERA0UadlTlBAizBPPDoVv/full.png

In het eerste deel van deze MMORPG, genaamd "The Shadows of Angmar", bevindt de speler zich in het gebied Eriador. Via vele quests zal je veel van dit deel van Midden-Aarde zien. Je ontmoet verschillende beroemde personages uit de boeken, waaronder Tom Bombadil, Barliman Butterbur, Radagast, Elrond, Bilbo en natuurlijk de leden van 'The Fellowship'. Van de drukke straten van Bree en de kalme, vreedzame velden van de Shire tot de bevroren toendra in Forochel en de majestueuze pieken van de Misty Mountains, overal zal je het gevaar van Angmar tegen komen.

Angmar, het voormalige koninkrijk van de heer der Nazgul, de Witch King. Sinds de nederlaag van de Witch King, kort nadat hij het noordelijke koninkrijk Anor vernietigd had, was het een verlaten, verrot land, De machtige forten en vestingen vernietigd. Met de komst van Mordirith, de Steward of Angmar, groeit het kwaad. De vestingstad Carn Dum is herbouwd en Angmar is klaar om de vrede te bedreigen.

In diverse uitbreidingen, ook wel boeken genoemd, zijn de gebieden sinds de oorspronkelijke lancering flink uitgebreid en opgepoests. Zo zijn de gebieden Evendim, Forochel, Annuminas en Tal Bruinen toegevoegd. Angmar is volledig herzien, waardoor je nu nog meer het idee krijgt dat je in het hart van het kwaad bent. Talloze verbeteringen en extra mogelijkheden zijn toegevoegd aan het spel. Denk hierbij aan huizen voor spelers, een muzieksysteem, een hobbysysteem en nog veel meer. Ook hebben de raid-instances Helegrod en The Rift het daglicht gezien, waarin je uiteindelijk respectievelijk een vreselijke tot leven gewekte draak moet doden en het op neemt tegen een van de oudste verschrikkingen van Midden-Aarde, een Balrog.


Naar boven
http://tweakers.net/ext/f/cbAYemEZe1PS5IeZf1h6kn9f/full.png

Om het spel te kunnen spelen, heb je allereerst een Codemasters Online Gaming (COG) account nodig. Deze maak je hier. Om de game te kunnen spelen heb je ook een License Key nodig. Deze vindt je in de doos van de game. Het uitproberen van de game kan via een trial account. Hiermee krijg je 14 dagen lang vrijwel onbeperkte toegang tot de game. Met vrijwel onbeperkt wordt bedoeld dat je geen gebruik kan maken van mail ingame, noch kan je andere spelers tells sturen en dergelijke.

Je hebt uiteraard een game client nodig als je wilt spelen. Aangezien we een aantal patches hebben gehad, is downloaden de snelste optie. Let wel, met de release van Mines of Moria staan alle patches tot en met de release datum (18 November 2008) op de MoM discs. De downloads vind je hier.

De maandelijkse kosten voor dit spel zijn er natuurlijk ook. Naast maandelijkse kosten bestaat er ook de mogelijkheid om een "Lifetime" lidmaatschap te kopen, waarmee je eenmalig betaalt en daarna nooit weer.
PeriodePrijs
1 maand€ 12.99
3 maanden€ 35.97
6 maanden€ 65.94
12 maanden€ 119.88
Lifetime€ 219.99Naar boven
http://tweakers.net/ext/f/3xwabvjJcACnQc808hkgxCSG/full.png

De wereld van Midden-Aarde wordt door veel rassen bevolkt. Aangezien The Lord of the Rings Online zich niet bezig houdt met de "slechte" kant, zijn enkel de "goede" rassen te spelen.

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/dwarf.jpgDwarves
Dwergen zijn harde werkers, extreem koppig en niet makkelijk af te schrikken. Door hun aard zijn het sterke en onvermoeibare vechters.

Classes: Champion Guardian Hunter Minstrel Rune-Keeper

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/elf.jpg

Elves
Elven zijn van nature elegante wezens, in harmonie met de natuur. Ze zijn uitstekende boogschutters, bedreven met het zwaard en hebben een diepe kennis van de natuur.

Classes: Champion Guardian Hunter Loremaster Minstrel Rune-Keeper Warden

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/hobbit.jpg

Hobbits
De Hobbit is een levensgenieter. Klein van postuur, maar onvermoeibaar. Ze kunnen vaak ongezien rondgaan en aan hun moed valt niet te twijfelen.

Classes: Burglar Guardian Hunter Minstrel Warden

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/human.jpg

Men
De mens, de alleskunner. Vechtersbazen, boogschutters en grote leiders.

Classes: Burglar Champion Captain Guardian Hunter Loremaster Minstrel Warden


Classes
We kennen momenteel negen classes in The Lord of the Rings Online.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/burglar.pngBurglar
De Burglar is voornamelijk een debuffer. Hij is de grootste bron van zogenaamde "Conjunctions" of Fellowship Manouvres, speciale acties. Zoals een Burglar betaamt kan hij ongezien rondsluipen om zijn prooi een mes in de rug te steken. Door de natuur van de Burglar is deze class enkel te spelen door Hobbits en Men.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/champion.png

Champion
De Champion is een vechtmachine. Zwaar bepantserd en bewapend trekt hij ten strijde om zo veel mogelijk schade aan zoveel mogelijk doelwitten tegelijk toe te brengen. Wanneer nodig kan de Champion ook de rol van Tank vervullen. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/captain.png

Captain
De Captain is een leider in het veld. Zijn banieren inspireren de rest van de groep tot nog betere prestaties, een schreeuw van de Captain laat het bloed van allen sneller stromen. Hun voornaamste rol is buffen, maar ook off-tank is niet vreemd voor ze. Deze class is enkel voor Men beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/guardian.png

Guardian
De Guardian is de heavy tank. Met zware bepantsering en een groot schild zal de Guardian alles doen om zijn vrienden te beschermen. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/hunter.png

Hunter
De Hunter is een scherpschutter. Waar de Champion het effectiefst is tegen meedere doelen, is de Hunter de onbetwiste meester op een enkel doelwit. Ook hebben zij de mogelijkheid hun groep naar diverse locaties in het spel te teleporteren. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/loremaster.png

Loremaster
De Loremaster is een geleerde. Met een intieme kennis van de natuur kan hij beroep doen op de elementen om hiermee een voordeel te behalen. Ze fungeren voornamelijk als crowd-control en debuffers. De Loremaster is speelbaar als Elf en Man.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/minstrel.png

Minstrel
De Minstrel is de healer. Door hun muziek en zang blijft de moraal in de groep hoog. Ook kunnen zij de groep naar een hoger niveau tillen met de vele buffs die tot hun beschikking staan. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/runekeeper.png

Rune-Keeper
De Rune-Keeper is een zogenaamde glass cannon. Deze gebruiker van oude runen heeft de mogelijkheid te wisselen tussen healen en damage, waarmee hij behalve een goede off-healer ook zeer geschikt is als extra damage. De class is enkel beschikbaar voor Elves en Dwarves, aangezien Men en Hobbits geen oude runen gebruiken.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/warden.png

Warden
De Warden is een nieuwe blik op tanken. Zonder dat de Warden zich achter lagen staal verschuilt, kan de Warden met zijn snelle bewegingen en lichtere, leren bepantsering gemakkelijk staande houden. Met de mogelijkheid tot het combineren van verschillende aanvallen, de zogenaamde Gambits, is deze class uitermate geschikt als tank. De class is beschikbaar voor Men, Elves en Hobbits.Naar boven
http://tweakers.net/ext/f/ogdalizg7qlDIAjo3aVYqOw4/full.png

Dit stuk is een zogenaamde "stub". Er is nog veel te ontdekken over Legendary Items, dus als er fouten in zitten, corrigeer me gerust via een Direct Message.

Legendary weapons vind je altijd in de vorm van ongeidentificeerde items. Ze zijn er in 3 types, Rare (paars), Legendary (blauw) en Epic (Goud/bruin). Per class zijn er 2 soorten te vinden. Zo heeft een Hunter een boog en mainhand wapen, een Loremaster een Staff en een Book, een Captain een Wapen en een Relic, etc. Rare wapens vindt je vrij gemakkelijk door wat goblins en ander gespuis van level 51+ af te maken. Dit zijn de zogenaamde "Third Age" wapens. Legendaries komen uit de "Second Age". Ik laat het aan je verbeelding over uit welke age de Epics dan komen.

Behalve de DPS (in het geval van een wapen) en type-afhankelijke bonussen (denk aan hit chance bij een zwaard), weet je nog niks over dit item. Je moet hiervoor eerst naar een Forge-Master. Deze vind je in elke quest-hub in Moria. De Forge-masters in Rivendell en Thorin's Hall werken alleen wanneer je Vol. II, Book 1 aan het doen bent. Bij de Forge-master wordt je item geidentificeerd, waarmee de legacies zichtbaar worden. Dit zijn tussen de 2 en 4 legacies, ongeacht welke age het wapen is.

Als een item geidentificeerd is, kan je deze op je Legendary Item panel slotten. Zodra je dit hebt gedaan, zal het item IXP (Item Experience Points) gaan verzamelen. Je hoeft het item dus niet te slotten op je character om het te levelen. Je moet het echter wel in je inventory hebben zitten. Voor elke level wat je haalt met je wapen, krijg je een aantal zogenaamde legacy points. In het begin 10 per keer, later 12 en wie weet nog wel meer.
Om de 10 levels moet je met een item terug naar de Forge Master. Daar kan je de naam veranderen, de relics die je er op geslot hebt terughalen en de legacy points terughalen. Je item zal geen IXP verzamelen als het wacht op een reforge!

Legacies zijn een soort bonussen. Deze kunnen bijvoorbeeld een skill sneller laten resetten, je critical chance verhogen, je power cost beinvloeden en zo voorts. Je komt ze tegen in 6 niveau's: Brons, Zilver en Goud. Dat zijn er maar 3! Ja, maar alle drie hebben ze weer 2 rangen :p Het verschil tussen de niveau's zit hem enkel in de kosten om ze omhoog te brengen. Je zal meer Legacy Points nodig hebben. De toewijzing van legacies aan een item, en de niveaus van de legacies, is geheel willekeurig.

Hoe werkt dat IXP nou precies? Heel simpel. Je krijg evenveel IXP als dat je normale XP krijgt bij het doodmeppen van een NPC. Sommige quests geven ook IXP. Let wel op: Bonus XP (ook Rested XP genoemd) telt niet mee. Als je dus 120XP krijgt zonder bonus XP, krijg je ook 120 IXP. Krijg je 120XP met bonus, dan wordt het 240XP voor je character, maar nog altijd maar 120IXP.
Wanneer je meerdere wapens geslot hebt, wordt de IXP die je krijgt verdeeld volgens het fellowship XP systeem. Hieronder een voorbeeld:
XP en IXP wordt verdeeld volgens deze formule: XP ontvangen = (Basis "solo" XP * Bonus modifier) / aantal wapens
De bonus modifier is gebaseerd op het aantal wapens: 2 wapens = 18% bonus, 3 wapens = 46% bonus, 4 wapens = 62% bonus, 5 wapens = 82% bonus, 6 wapens = 116% bonus.
Bij het ontvangen van 120 IXP met 4 wapens krijg je dus: (120 * 1,62) / 4 = 49IXP per wapen.

Deconstructen van items die je niet wil hebben doe je bij de Relic Master en levert je Settings/Runes/Gems op, de zogenaamde "Relics". Deze dingen kan je in een Legendary Item slotten, zodat ze je een buff geven op stats zoals agility of vitality, block chance, noem het maar op. Hoe hoger het level van een wapen, en hoe beter de kwaliteit (Age), des te meer zal je terugkrijgen. Vanaf level 11 is er een goede kans om naast deze settings ook ItemXP terug te krijgen. Dit is tot maximaal 50%, maar wel random. Het kan dus ook minder zijn.
NB: Er is ook een kleine kans dat je een Legendary Shard terugkrijgt. Het doel hiervan is me nog niet helemaal duidelijk.

Relics zijn ook te Forgen tot hogere tiers. In den beginne zijn deze vaak tier 1, maar je kan ze tot tier 9 krijgen. Die doe je ook bij de Relic Master. Je hebt 5 relics van een tier nodig om te reforgen. Ook hier is kans op een critical success, waarmee je in plaats van 1 of 2 relics heel veel terugkrijgt. Hoe hoger de tier, hoe beter de buffs.

Een iets uitgebreidere verhandeling is ondertussen te vinden op mijn blog, al is het in het engels.


Naar boven
http://tweakers.net/ext/f/Tb0pi3vP1zDrjf5C8iEPI8vU/full.png

Om nieuwe spelers een idee te geven wie waar zit, een kort overzichtje. Wil je er bij komen staan, stuur even een Direct Message met daarin je server en characters.
Laurelin
MueRRhyaewald, Melagil, Rhyaehar, Arakasi, Toltobrand, Rhyaedoin, Rhyaewulf
RainkingMaisha, Rainkingdor
ThorgremThoranius
The Flying DutchmanHalendur, Linrohir
MADG0BLINAikanaron, Aikrandir, Celephindes
maartendErawen
HurtebiseBluntor, Blotrun, Rublont
dragonspiritHelsatorin
RexcoreRexcore, Rexandir
Simon VerhoevenFredric
RynjiLhadriel
BaRFHambarf
TAAGrimdoin, Annare, Tommelhood
garathaneNimbretil, Norvold, Eadnor, Tirlinon
JorgasmeAspenráen, Asparwenlyyn, Apachillessinne, Asphaedrae, Asphirriallianna, Aspainfeanimmgul, Asphaefaemorgull
StronkieStronkie, Boogman, JeanLucke, Meagmel
PadmeCaelas, Padme, Caelil, Caeriel, Justi, Nickson
yngwulfFealinwe
SoepstengelNelanu, Nenanu
doetmaarwadtGregorius
Snowbourn
Bobbie1980Achi/Soim/Mandosia/Ronid
vageBhordan, Gentho
RfceTiberivs, Tiberia
BozZkeFirgil, Firmin
jvalksyager, valhir, valkie
LointjeLointje, Loinaghal
garathaneDinotor - Ghorthinn
JohnnyV76JohnnyV, Elthariel, Colindor, Melatonine
InfinchibleAriya
tig3rclawChainsori
AzertyftwDestinator
DitvoorstDitwulf
hawkerYcronas
rxsAeola, Ventuz, Moobak
D.B. CooperScientist, Philosopher
kipjrDicerey, Finroduil, Tuvo, Azarian, Klivor
Schaapje_BlaaTSmiecht
EppuxEphegar
Eldar
rik86Thrabath, Doderadoc, Thramir
dragonspiritdragonspirit, shocka
nitrokeNitrophor
botooCranck, Araukuldar, Myrne, Runatic, Mailservice, Azteque, Idem, Critmats, Pesky
garathaneDinotor, Eronial, Rosalynn
qntalMorendeth, Serinia, Alanin, Illwyn
NoperNoperian, Noperiadoc, Noperius
LanskeGwyddion, Loreaphor
TommmoAnantomuil, Tomsil, Captom, Champtom, Tomoin, Tomdic, Tomabel, Tomgaur, Amtomlas
X-Fire-XKilirunel, Dwarfkili, Killimanire, Kilia, Kilio, Kiliel, Wachakuku
DavioDavired
RaydenziggyRaydenziggy, Quantum
Gilrain
RonnieB82Dwergie
WiertzWiertzard, Wiertzus, Armarth
blacktarantulaXMormegill
KatlynnOrangeblossom, Winterberry, Lovelykate, Elkate, Katlynn, Saeltheliel
CerieltjuhSheelia
SandsOfArrakisTylmerande, Elysaine en Veridandi?
Evernight
LtjeFrenya
dragonspiritTinybig, Gindilf, Gloorfindel, Irelina
MOAWNirin, Thenor, Yikes, Elianne, Oar, Grimdin, Oarin
HiawattaThyrsa, Mishkah
DejerreDralack, Brubar, Fredigaor
Thrace GrumbleKarana
MoraxvBaratudor
SavantasSavantasNaar boven


http://tweakers.net/ext/f/V6qCYpwEEFRnfk0Svi6eIw1j/full.png

Siege of Mirkwood
Stand-alone game client (7.7GB)
(nog niet beschikbaar)
Mines of Moria patch
Mines of Moria
Mines of Moria EU Installer (Laatste versie, volledige client)


Naar boven


http://tweakers.net/ext/f/3ZypXRnswauJD6ARLRiN8VG3/full.png

Officiele websites & fora
LOTRO Nuttige Info
Mappen / Kaarten
Crafting


Naar boven


http://tweakers.net/ext/f/YTBjsEd4EvkeoP41r1Sq1vwO/full.png

 1. [MMORPG]Lord of the Rings Online
 2. [MMORPG]Lord of the Rings Online Deel 2
 3. [MMORPG]Lord of the Rings Online Deel 3
 4. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 4
 5. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 5
 6. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 6
 7. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 7
 8. The Lord of the Rings Online - Deel 8
 9. The Lord of the Rings Online - Deel 9
 10. The Lord of the Rings Online - Deel 10
 11. The Lord of the Rings Online - Deel 11
 12. The Lord of the Rings Online - Deel 12
 13. The Lord of the Rings Online - Deel 13


Naar boven


[Voor 119% gewijzigd door MueR op 18-07-2011 16:24]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!

The Lord of the Rings Online: Siege of Mirkwood


http://tweakers.net/ext/f/knMIvMUEDlEauAMwcscRDwB3/full.png

Sinds Siege of Mirkwood bevat het spel skirmishes. Skirmishes zijn instances die herhaaldelijk te spelen zijn. Ze bevatten allemaal een verhaallijn waarin jij en je soldier de hoofdrol spelen. Het verschil met andere instances is dat je ze niet via een NPC of reflecting pool hoeft te starten. Ze zijn op elk moment benaderbaar via de nieuwe skirmish-join interface.

De meeste skirmishes duren ongeveer tussen de 20 en 40 minuten, houd er wel rekening mee dat hoe groter de groep hoe langer ze duren. Ook zijn ze verweven in de nieuwe epic book, book 9. Zodra je deze gespeelt hebt zijn ze ook te spelen via het normale skirmish panel.

Inhoudsopgave Skirmishes:


Naar boven
http://tweakers.net/ext/f/iSW9drL9I0RvxVf7eolyHB2v/full.png

Elke skirmish heeft een set van monsters die bij het thema passen wat zich afspeelt in de Skirmish. Per Skirmish zijn er een aantal soorten monsters die je tegen kan komen. Waar je de eerste keer belaagd wordt door een wilde groep wolven, kan er momenten later een leger Orcs op je afgestuurd worden.

Naast deze golven van aanvallers zijn er ook random "Encounters". Een Encounter is een doel binnen de Skirmish. Het staat je meestal vrij deze te negeren, al zijn er een aantal Encounters die je actief belagen. Je moet het object of monster waar het om draait wel eerst zien te vinden. Heel moeilijk is dat overigens niet, de hint die je midden op je scherm krijgt is vrij duidelijk. Per Skirmish is er een kans op maximaal twee Encounters. Soms zul je er dus maar een krijgen en soms zelfs geen, al is dit laatste zeldzaam. Per Skirmish zijn er vijf tot negen verschillende Encounters. Zorg dat je ze allemaal gedaan hebt en je wordt beloond met een mooie titel. Let wel op, sommige Encounters krijg je enkel in de Fellowship (6 man) en Raid (12 man) Skirmish.


Naar boven


http://tweakers.net/ext/f/xjf1qm5D3zmTz9QFemftV7nA/full.png

Naast het gepeupel en Encounters is er nog een vorm van vijand welke je tegen gaat komen; Lieutenants of the Enemy. Lieutenants zijn een speciale klasse vijanden, de elite uit het leger van Sauron. Ze hebben het vermogen het tij op het slagveld te keren, wat soms heel nadelig voor je kan uitpakken. Elke Lieutenant heeft een uniek uiterlijk en andere specifieke skills, welke ze tijdens de slag zullen gebruiken om maximale schade aan te richtten. Zoals alle vijanden die je tegen komt, hebben ook zij een zwak punt. Dit zul je moeten benutten om ze te verslaan.

Een voorbeeld van een Lieutenant is de Zealot of Pain. Hij lijkt een standaard melee vijand, die wellicht wat meer pap heeft gegeten en dus iets harder slaat. Hij heeft echter het vermogen zijn bondgenoten sterker te maken, waardoor ook zij schadelijker worden. Misschien dat je het niet direct zal merken, maar hoe langer het gevecht duurt, hoe harder ze gaan slaan. Uiteindelijk kom je er waarschijnlijk wel achter dat het makkelijk is om eerst al zijn bondgenoten uit te schakelen.

Uiteindelijk hebben alle Lieutenants unieke talenten of skills. Wanneer je deze doorhebt wordt het gevecht een stuk makkelijker. De Lieutenants zijn random en kunnen met iedere willekeurig groep van monsters meekomen. Bijna alle Lieutenants zitten in de Skirmishes, hoewel je de echte elite pas tegen zal komen in de grotere én moeilijkere varianten van de Skirmishes.


Naar boven


http://tweakers.net/ext/f/V398g32x9tNh00opaO1eFzgv/full.png

Daarmee komen we op het volgende onderdeel van de Skirmishes: schaalbaarheid. Skirmishes kunnen geschaald worden naar groep grootte en level van de groep waarmee je speelt. Ook kun je de moeilijkheid van de skirmish verhogen waarmee ook de beloningen weer verhoogt worden die je krijgt tijdens een skirmish.

Deze opties kunnen alleen tijdens het maken van een Skirmish aangepast worden. Dus niet meer tijdens de Skirmish of wanneer er mensen al in de instance zijn. De leider bepaalt deze eigenschappen.
De opties die je kan kiezen zijn:
 • Solo
 • Small Fellowship, 3 man
 • Fellowship, 6 man
 • Raid, 12 man
Kleine note daarbij, niet alle skirmishes hebben alle opties, sommige verschillen daarin en hebben bijvoorbeeld geen 12 mans optie. Je kan wel met 4 mensen in een 6 mans skirmish, maar niet in een van 3. Uiteraard zal dit wel een stukje moeilijker zijn dan met een volledige groep. Er zijn dus wel wat restricties maar daarnaast is er behoorlijk wat vrijheid om de opties aan te passen naar jouw wens.


Naar boven


http://tweakers.net/ext/f/rXWDRWCcfpVHoC9F17ZwJkV4/full.png

In de Skirmishes droppen de monsters geen items of geld, met uitzondering van de General of the Enemy, wat overigens vaak een redelijke hoeveelheid is. Alleen de Lieutenants, Generals en Encounters kunnen items droppen. Deze bestaan uit barter items voor Skirmish Marks en af en toe extra dingen die je kan gebruiken in de skirmish of om nieuwe traits aan te schaffen. Elk monster wat je afmaakt geeft je overigens wel XP en Item XP.

Skirmish Marks (SMs)
Elke skirmish heeft als beloning skirmish marks. Deze marks zijn in de skirmish camps weer in te ruilen voor extra opties zoals skills voor je soldier, legendary items, jewellery en andere leuke dingen. Ze zijn allemaal uiteraard wel verschillend in prijs. Een level 40 zwaard zal misschien 50 SM (skirmish marks) kosten terwijl een IXP rune 150 SM kost.

De SMs krijg je op diverse plekken in de skirmish. Elke keer als je een control point veroverd krijg je ze, voor elke NPC die overleeft en voor het verslaan van de eind baas. De hoeveelheid hangt af van een aantal factoren en ook krijgt niet altijd elke speler een zelfde hoeveelheid.
Dit wordt als volgt berekend:
 • Jouw level ten opzichte van de Skirmish
  Hoe hoger de level van de skirmish, hoe meer SM je krijgt. Als een speler van een hoger level is dan de desbetreffende skirmish krijgt hij minder SM. Een speler met een level 65 character krijgt zeer weinig SM in een skirmish van level 40.
 • De grootte van je groep
  Hoe groter de groep hoe meer SM. Het verschil is niet heel groot en eigenlijk alleen bedoeld om de hoeveelheid gelijk te houden per skirmish. Een solo skirmish is korter en sneller klaar en daardoor krijg je iets minder dan in een fellowship.
 • Moeilijkheidsgraad
  Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe meer SM je krijgt. Dit verschil is wel aanzienlijk. Echter, aangezien de Skirmish zelf ook wat moeilijker wordt, kan het soms voordeliger zijn om toch de Tier 1 te kiezen als je snel Marks wilt verzamelen.
De dagelijkse quest per skirmish heeft een vaste hoeveelheid SM als beloning, dat is gelijk hoe groot de groep ook is.

Zoals al eerder gemeld, er zijn ook nog speciale marks te verkrijgen. Sommige beloningen of traits hebben naast de gewone SMs een speciale mark nodig. Voorbeelden hiervan zijn de "Veteran" marks. Deze droppen van bijvoorbeeld lieutenants. Niet altijd trouwens, dit is ook weer random. The boss dropt ze wel veel vaker. Daarnaast droppen er ook nog andere items, deze kunnen in combinatie met SMs weer ingeruild worden voor bijvoorbeeld Cosmetic rewards voor je soldier of huis.

Uiteraard zullen spelers misschien de makkelijkste skirmish uitzoeken en deze blijven spelen om zo snel mogelijk veel SM's te verdienen. Dit hebben ze proberen tegen te houden door de dagelijkse quest toe te voegen aan elke skirmish. Deze dagelijkse quest dropt evenveel skirmish marks als de hele instance bij elkaar. Dat maakt het dus wel aantrekkelijk om niet telkens dezelfde instance te doen.


Naar boven


http://tweakers.net/ext/f/g13bTlLVd0YSxHMtS1JPs4nv/full.png

De skirmish champs zijn al heel even genoemd. Dit zijn plaatsen waar alles te vinden is wat met Skirmishes te maken heeft. Je hoeft niet in een camp aanwezig te zijn om ze te starten. Hier zijn wel alle skirmish vendors en andere skirmish NPC's aanwezig, 12 stuks in totaal. Overal zijn dezelfde soort vendors en NPC's aanwezig, in welk camp je ook bent.

De volgende NPCs zijn te vinden in elk Camp:
 • Skirmish Captain
  De Bard voor Soldiers. Hier kan je alles doen wat je van de normale bard gewend bent, maar dan voor je Soldier. Daarnaast kan je bij hem ook nieuwe Skills kopen voor je Soldier. Deze NPC is ook aanwezig in je housing instance.
 • Skirmish Trainer
  De Trainer voor Soldiers. Deze NPC helpt je met het verbeteren van je Soldier, tegen betaling van Skirmish Marks. Deze NPC is ook aanwezig in je housing instance.
 • Drie Armour Vendors (Light, Medium, Heavy)
  Volledige sets voor light, medium, and heavy armour plus schilden zijn beschikbaar voor levels 30, 33, 37, 40, 43, 47, 50, 53, 57, 60, 63 and 65. Elk level heeft ook een aantal extra "Veteran" items. Deze kosten meer en hebben betere stats dan de andere items op hetzelfde level.
 • Jewelry and Cloaks
  Zie de Armour Vendors. Deze twee verkopen echter, zoals de naam lichtelijk verraadt, Jewelry en Cloaks.
 • Weapons
  Zie Armour Vendors. Deze NPC verkoopt normale wapens. Voor Legendary Items en bijbehorende attributen is er...
 • Legendary Items
  (Unidentified Legendary Items), runics, IXP runes en scrolls.
 • Crafting
  Scroll cases, optionele ingredienten. Cosmetics - Housing, cosmetic items and Soldier cosmetic traits.
 • Curiosities
  Reputation items, Class quest items, and Mark upgrades en allerlei andere items die je niet verwacht.
 • Provisioner
  Kopen en repareren van items en ernaast kan je potions kopen voor Skirmish Marks.
Er zijn momenteel 12 Skirmish Camps:
 • Angmar - Aughaire
 • Bree - South Bree net buiten de gate
 • Eregion - Near Gwingris
 • Evendim - Tinnudir in het zuid-oosten van het eiland
 • Forochel - Suri-Kyla
 • Lone Lands - Ost Guruth
 • Lothlorien - Echad Andestel
 • Moria - Twenty First Hall
 • North Downs - Buiten de West Gate van Esteldin
 • Rivendell - Ten zuiden van de Stable
 • The Shire - Brockenborings
 • Thorin's Gate - Direct buiten Thorin's hall


Naar boven


http://tweakers.net/ext/f/B8AGVDyLY6nVUDXROtrSVkNA/full.png

Soldiers zijn NPC's die in het leven zijn geroepen om jou tijdens je Skirmish bij te staan in de oorlog die woedt in Middle-Earth. Er zijn een aantal opties die je kan kiezen nadat je de Skirmish tutorial hebt afgerond.

Ten eerste zijn er 6 verschillende soorten soldiers.
 • Archer
  Armour: Medium
  Damage: High Ranged - Wields Bow
  Focus: Defeating Foes
  Special: Increased Critical Rating
 • Sage
  Armour: Light
  Damage: High Tactical
  Focus: Defeating Foes
  Special: Penetrate Resistance
 • Protector
  Armour & Shield: Heavy
  Damage: Low Melee
  Focus: Drawing Attention of Foes
  Special: Increased Threat & Increased Armour
 • Bannerguard
  Armour: Heavy
  Damage: Medium Melee - Wields a Banner
  Focus: Supporting You and Allies
  Special: Armour Aura
 • Herbalist
  Armour: Light
  Damage: None
  Focus: You and Allies
  Special: Healing Skill & Healing Aura
 • Warrior
  Armour: Medium
  Damage: High Melee - Wields Two Weapons
  Focus: Defeating Foes
  Special: Bypass Armour
Je kan zelf kiezen welke je neemt. Uiteraard moet je jezelf wel afvragen wat je bijvoorbeeld aan een warrior hebt als je een Champion bent. Wie weet heb je wel meer aan een Herbalist die jou kan healen terwijl je vecht. Je kan ze naarmate je verder komt en meer beloningen krijgt uiteindelijk allemaal aanschaffen. Het is wel verstandig om ook rekening te houden met groepen. Een hele groep waar iedereen een Herbalist heeft kan natuurlijk wat lastiger worden als er veel vijanden op je af komen.

Per persoon kan je maar 1 Soldier actief hebben. Een Soldier kan ook maar 1 Role actief hebben. Dit kan je instellen door middel van Skirmish Traits. Je hebt hiervan een voorproefje gehad in de tutorial (mits je oplette). Deze werken eigenlijk precies hetzelfde als de bestaande traits alleen in een aparte pool. Je ziet ze dus niet staan tussen je andere traits.

Deze traits zijn weer onderverdeeld in een aantal groepen.
 • Attribute
  Welke role heeft je soldier en hoe ziet hij er uit.
 • Skill
  Per role zijn er verschillende skills te verkrijgen en equippen. Standaard krijg je er 4. De Skirmish Captain kan je nog twee gewone skills en twee Ultimate skills verkopen.
 • Training
  Divers bonussen voor je soldier zoals increased critical rating of power regeneration.
 • Personal
  Verschillende bonussen die van toepassing zijn op JOU. Deze zijn uiteraard alleen actief tijdens een Skirmish en zolang je Soldier in leven is.
Skirmish traits hebben weer verschillende ranks (1-20 voorlopig). Als je voor het eerst een trait koopt dan zal hij op rank 1 staan. Deze kan je upgraden door te praten met de skirmish trainer. De ranks zijn een indicatie van het Skill Level. Ze beginnen laag en gaan met sprongen vooruit. Vanaf Rank 11 zitten ze op level 60 en gaan ze met 1 level per rank vooruit. Dit heeft overigens geen invloed op het level van je Soldier, enkel hoe effectief een skill is.

De eerste is de belangrijkste, dat is de "Role" trait. Deze bepaalt welke soldier je gebruikt. Elke role heeft weer andere traits en die staan weer voor verschillende skils die je soldier kan gebruiken. Er zijn meer skills dan trait slots dus ook dit is weer naar smaak aan te passen.

Alle vier de trait types worden beter hoe hoger hun rank is. Sommige traits moet je kopen van de skirmish vendors. Deze kan je dan weer opwaarderen zodra je ze gekocht en geleerd hebt. De beste hiervan zijn de "Ultimate" skill traits. Elke rank kost weer Skirmish Marks, elke nieuwe rank meer als de vorige. Wel geldt daarbij, hoe hoger je level, hoe minder de rank kost. Je zal dus niet snel op level 30 met een Soldier met skill level 70 rondlopen :+


Naar boven


http://tweakers.net/ext/f/OGPnT0TRkXcPXTOXdTeOMWxz/full.png

Het is vrij simpel om toegang te krijgen tot Skirmishes. Hiervoor hebben ze wat ze noemen de Skirmish Join ontwikkeld. Deze kan je openen via de UI of door op Control-J te drukken. Vanaf hier kan je vanaf bijna elke locatie in de wereld een Skirmish beginnen, met uitzondering van instances (ook housing instance), de Ettenmoors of wanneer je in combat bent. Als de server erg vol is wordt je misschien in een queue geplaatst. Als je klaar bent met de skirmish of je faalt, dan kom je op precies dezelfde plek uit als van waar je startte, zodat je snel door kan met hetgeen je aan het doen was.

De skirmish UI ziet er als volgt uit:
 1. Level
  Elke Skirmish heeft level restricties waarmee hij geopend kan worden, maar dit is alleen de indicatie van het level van de monsters in de skirmish. Je kan als level 65 een Skirmish op elk willekeurig level starten, mits het binnen de grenzen van de Skirmish valt.
 2. Difficulty
  Tier 1 tot en met Tier 3. Als je snel Skirmish Marks wil verdienen is Tier 1 erg handig, wil je meer uitdaging ga je naar 2 of 3.
 3. Size
  Solo (1), Small Fellowship (3), Fellowship (6) and Raid (12). Je hoeft niet direct de volledige grootte van de groep te hebben, nieuwe spelers kunnen later instappen.
 4. Skirmish Marks
  Het percentage aan Skirmish Marks wat je krijgt ten opzichte van het standaard aantal. Op lagere levels dan je eigen level krijg je aanzienlijk minder marks, op hogere levels meer. Ook de grootte van de groep en de tier beinvloedden dit.
 5. Skirmish
  De Quest Ring geeft aan dat er een dagelijkse quest beschikbaar is. Het uitroepteken geeft aan dat je de Skirmish nooit eerder hebt gedaan. De naam en mogelijke levels van de skirmish staan er ook bij uiteraard.
 6. Create
  Zodra je op create drukt houdt hij de instellingen vast zoals je ze hebt ingevuld. Daarnaa krijg je de Travel Now optie. Als er instellingen niet goed staan is de button greyed out.

  Let wel op:Sommige Skirmishes kunnen niet op Solo of Raid grootte gespeeld worden. Mocht je deze group size al hebben ingesteld, zal deze naar het maximum of minimum worden bijgesteld. Zorg dat je dit altijd controleert!
 1. Skirmish
  De naam van de Skirmish en de ring geeft aan dat er een dagelijkse quest beschikbaar is.
 2. Description
  Het verhaal achter de Skirmish. Zeker de moeitte waard om een keer te lezen!
 3. Details
  Level, moeilijkheid en grootte zoals hij geselecteerd is door de fellowship leider. Of jezelf als je alleen speelt.
 4. Options
  Travel Now zet je meteen in de Skirmish.
Als je verslagen bent wordt je niet direct uit de skirmish gegooit. Je krijgt wel een debuff die de hoeveelheid SM's verminderd met een x aantal procent. Deze debuff duurt een uur, of tot je een Skirmish succesvol afrond, welke van de twee ook maar eerder gebeurt. Bij het falen van een doel zal je echter wel uit de skirmish worden gegooid.


Naar boven


http://tweakers.net/ext/f/4J8g9KhwTYQKe9Boey16yHLH/full.png

Na dit allemaal gelezen te hebben denk je misschien leuk, en ja dat is het ook. :Y) Om het nog leuker te maken hebben ze statistieken die ze bijhouden van de skirmishes die je speelt.

Wat wordt er allemaal bijgehouden? Te veel om op te noemen, onder andere:
 • Skirmishes
  • Aantal keer gespeeld
  • Gemiddelde tijd benodigd gehad
  • Vijanden gedood
  • Skirmish Marks verdiend
 • Lieutenants
  • Hoeveel heb ik er gedood?
  • Welke ben ik tegen gekomen in welke Skirmish?
 • Behandel ik mijn Soldier als Orc-voer?
 • Hoeveel Marks verdien ik nu per minuut?
 • En nog heel, heel veel meer!
Normaal gesproken zou je dit ook op MyLOTRO kunnen zien, naast al je karakters. Echter, MyLOTRO is alleen beschikbaar voor spelers op de Amerikaanse servers, want Codemasters weigert MyLOTRO beschikbaar te maken voor ons. Uiteraard kan je het wel zien in-game via het Skirmish Panel (Control-K).


Naar boven
http://tweakers.net/ext/f/olJqfmZ6hCjtO569GFtEEKdq/full.png

 • Defensief - Verdedig een locatie
  • Siege of Gondamon
   Level 30-65
  • Stand at Amon Sul
   Level 35-65
  • Defence of the Prancing Pony
   Level 50-65
  • Ford of Bruinen
   Level 55-65
  • Protectors of Thangulhad
   Level 60-70
   Quest: Vol. II, Book 9, Chapter 14
 • Offensief - Locatie aanvallen/veroveren
  • Thievery and Mischief
   Level 45-65
  • Strike Against Dannenglor
   Level 60-70
   Quest: Vol. II, Book 9, Chapter 4
  • Breaching the Necromancer's Gate
   Level 60-70
   Quest: Vol. II, Book 9, Chapter ?
  • Assault on the Ringwraith's Lair
   Level 60-70
   Quest: Vol. II, Book 9, Chapter ?
  • The Battle in the Tower
   Level 60-70
   Quest: Vol. II, Book 9, Chapter ?
  • Rescue in Nurz Ghashu
   Level 60-70
   Quest: Vol. III, Book 1, Chapter 9
 • Overige soorten
  • Survival - Barrow Downs
   Level 40-70
   Type: Survival - zo lang mogelijk overleven


Naar boven


[Voor 99% gewijzigd door MueR op 11-05-2010 10:39]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Infinchible
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 06:25
Zo, vanavond even lekker geskirmished. Samen met 11 anderen uit mijn kinship (waaronder Lointje) 2 skirmishes gedaan.
Ik was de enige met lvl < 60, 56 ben ik. De rest was 61-65 denk ik. In ieder geval lvl 60 skirmishes gedaan in de Barrow Downs en Bree. Wat een enorme chaos is dat zeg, wel erg leuk. Barrow Downs hebben we net niet gehaald, onze enig overgebleven tank was rondjes aan het rennen 30 seconden voor het einde, maar redde het net niet helaas. Wel dus bijna 25 minuten volgehouden.
Daarna door Bree gecrossed, daar ging alles van een leien dakje. Op het laatst heb je die 4 bosses, die respawnden alleen 1 keer, waarschijnlijk te dicht bij het hek gekomen ofzo. Daarna mooi 1 voor 1 alles afgemaakt en een hele leuke avond gehad!

Plaatje van mn char in battle:

Klikbaar.

En MueR bedankt voor het toevoegen van mijn character!

[Voor 6% gewijzigd door Infinchible op 07-12-2009 23:56]


 • Rexcore
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21-03 09:41
gisteravond mijn eerste Sammath Gûl run gedaan! goeie en vooral mooie fellow raid. Mijn RK moest met een captain de hele groep supporten qua healing. ging ook nog redelijk. alleen een aantal keer dood gegaan door eigen onervarenheid binnen Sammath Gûl. Maar al met al een leuke en geslaagde run! loot was voor mij perfect, alleen de rest had weinig tot niets..

http://content.turbine.com/sites/lorebook.lotro.com/images/icons/item/jewelry/eq_earring_necro_1.pngAmarthloch
Bind on Acquire

Ear
+45 Will
+94 Maximum Power
+45 Fate
+105 Maximum Morale
Amarthloch

http://content.turbine.com/sites/lorebook.lotro.com/images/icons/item/jewelry/eq_pocket_chambers_1.pngGlass Flask
Bind on Acquire

Unique
Pocket
+22 Will
+182 Maximum Power
+70 Fate
Glass Flask

ben super blij met deze nieuwe juweeltjes.. :) voelde me wel wat klote dat ik de enige was met iets van een goeie loot, maar het werd me gegund. ze konden deze juwelen toch niet gebruiken. oh ja, grd was nogal blij met een 3th age sword... :)

[Voor 29% gewijzigd door Rexcore op 20-12-2009 10:35]


Anoniem: 274511

Wat is dit spel geweldig zeg!
Ben nu al lvl 21 Hunter Hobbit.
Speel het op mijn macbook pro en in het begin stottert het spel even het maakt niks uit of ik het op low of op ultra high speel ,maar na enkele min/sec speelt het gewoon soepel.Ik zit overigens op Snowburn mijn in-game name = Badreend
Ik zoek ook een leuke Nederlandse/Belgische kinship. :D

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 274511 op 17-01-2010 17:25]

*O* Woei, eindelijk mn videokaarten onderweg!! *O*

Binnenkort dus LOTRO op deze bak: (screenie mist de 12GB DDR3 geheugen :P)

[Voor 13% gewijzigd door MueR op 27-01-2010 12:29]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 274511

maartend schreef op vrijdag 29 januari 2010 @ 21:42:
[...]


Welke server zit je? Ik op lauren. Mijn naam is daar erawen, je mag me altijd benaderen of ik wil helpen.
Bedankt. ;)
Jammer genoeg zit ik op Snowbourn :P
Bijna lvl 35 ,nieuwe horse kopeee! :D

Had na heel lang zoeken eindelijk een fellowship bij elkaar voor Garth Agarwen ik blij wij onze Qs doen.
Blijkt dat er meer Quests daar zijn. 8)7
Ben net even naar Rivendell geweest voor het eerst. Wat zag dat er gaaf uit zeg! :o
Mind Blowing gewoon.Badreend onderweg naar Rivendell :)
krakbracket schreef op maandag 15 februari 2010 @ 12:17:
ik kom om de zoveel tijd een drop tegen die iets zegt over 'second age/ third age'
Je zult het inderdaad hebben over http://www.lotro-craft.com/static/117.gif "Early third Age relic" en http://www.lotro-craft.com/static/130.gif "Ruined Second Age Trinkets" en dat zijn craft items om voor Tier 1&2 Scholar recipes te gebruiken.
Alle items met zo'n groen randje zijn ingrediens die voor crafting recipes gebruikt kunnen worden en dus (potentieel) interresant zijn om zelf te gaan gebruiken of om te verkopen op AH.

euh...ja


 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 00:24
You will now be known as Cranck, Bane of the Lieutenant to those you meet in your travels.

BG cleared hardmode :)full size

FXDLS 'torque brute'


 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 00:24
Screenie erna is een beetje nutteloos omdat alles leeg is dan :P maar gelukkig heeft een kinnie het 'moment supreme' vastgelegd :)

http://tweakers.net/ext/f/S858XtEXUAVjoMvNaFMYBNGw/thumb.jpg

Helaas geen trophy drop, die willen we _heel_ graag op de mat van het kinhouse hebben, volgende keer beter hoop ik :)

Nieuwe knol heb ik nog niet, ik moet eerst de Dungeons deed afmaken :/ .

FXDLS 'torque brute'


 • Pontifex
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 07:09
Weer even een update :)
Met RK gisteren tot 22,5 gekomen en nadat ik paar levels in de barrow downs had gespeeld erachter gekomen dat RK inderdaad een glass canon is (en ja hoor 2 bars voor level 2 dood gegaan :p)

Dus daarna wat aandacht aan mijn oude hunter besteed, was van 48 naar 51,5 gesprongen omdat je nu minder xp nodig hebt. Heb Book 2 en 3 afgerond en ben met book 8 begonnen waar chapter 1 vrij irritant was.

Daarnaast ook begonnen met skrimish en moet zeggen dat het een fantastische toevoeging aan het spel is. Echter vind ik Tier 1 als Hunter al ontzettend moeilijk en ga ik regelmatig dood. Misschien dat dit deels te maken heeft dat ik nog geen legendary skills heb en slecht getrait bent.
Vraag me ook af of bannerman goede keuze is aangezien hij af en toe och wel stil blijft staan en zijn healing tegenvalt.

Vooral met luitenants met 2 ads heb ik veel problemen en moet ik vooral close range vechten en kan ik buiten quick shot nauwelijks iets eruit gooien.

Hier screenshotje van mijn stats (tips welkom!)


Ik wil best 20% damage inleveren voor veel meer survivability, lijkt me zeker in skrimishes een stuk makkelijker. Zat te denken aan champion of loremaster?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015

Die is van eind februari ergens. :p


Wel echt ziek tho.
Op lotrolife zijn wat screenshots verschenen van de LOTRO store:

euh...ja

Hier nog wat info:

het nieuwe gebied:

Lijkt me net iets kleiner dan Mirkwood.

En wat key-features:
1.Enedwaith will go live with the Volume 2, Book 3 launch this Fall
2.VIP members will get access to the new area, the epic quest line associated with it and all the regular quests in the land
3.F2p will be able to travel in the new lands and complete the epic quest line, but they will need to buy the regional quest pack
4.Health potions, cosmetic clothing and crafting recipes can be found in new cash shop for the moment
5.No new Skirmishes will be added in this next content patch
6.The last feature coming with the new patch is DX11 support

euh...ja

Anoniem: 142689 schreef op woensdag 21 juli 2010 @ 21:28:
Jammer dat instances joinen straks ook via het skirmish panel gaat
Gaat denk ik toch niet voor alle instances gelden, volgensmij alleen voor die wat bij SoA gemod worden.

edit:
hmzz ik zie nu deze screenshot, kennelijk vergiste ik me:
http://www.lotro.com/media/article_images/Dev_Diary/instances/instancejoin.jpg
The Classic tab is the new one and includes every replayable instance in the game. This includes all instances from Shadows of Angmar through Mines of Moria and Siege of Mirkwood. There are 39 entries in all (there’s a list at the end of the series of articles), ranging from Garth Agarwen, to Carn Dûm, to the Vile Maw, to Sammath Gûl and dozens more. Every 3, 6, and 12-man replayable instance in the game is now accessible through Instance Join.

[Voor 57% gewijzigd door Rfce op 22-07-2010 10:37]

euh...ja


 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 00:24
Microtransactions? Permanent verhogen van virtues (en wat nog meer?) kan ik met de beste wil van de wereld geen 'micro' meer noemen. Next step: full-traited max-lvl kopen? :|
Kijk ook eens naar de 'advertentie' bovenin: 'Restore Morale - stay in the fight' . . .

FXDLS 'torque brute'


 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 21-03 01:33

TAA

Liever IRC

I stand corrected. Ik had begrepen dat je altijd toegang hield tot de content die je gekocht had, ook zonder subscription.

Overigens, klein plaatje met aardig stukje tekst ;)


 • krakbracket
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 11-07-2022
Rfce schreef op maandag 09 augustus 2010 @ 09:37:
... Purchased from store ziet wel een beetje lullig uit,...


...vergeten uit je nek te knippen...

[Voor 7% gewijzigd door krakbracket op 09-08-2010 10:04]

PC gameplay geen multiplatform!

JohnnyV76 schreef op maandag 23 augustus 2010 @ 11:58:
[...]
Tsk... dat is een luit (lute) hoor!! :)
O-) zo'n icon dus:
http://vnmedia.ign.com/lotrovault.ign.com/images/misc/musicoverview/Music_BardShop.jpg
Voor een leek komt dit toch best overeen met een "gitaartje" :9

euh...ja


Anoniem: 216320

MADG0BLIN schreef op zondag 22 augustus 2010 @ 20:16:
Je hebt zowieso veel meer opties als je betaalt.
Yup. Even kijken wat de opties precies zijn en dan maar eens beslissen welk abonnement ik ga nemen. Ik betaal graag voor kwaliteit. Heb tijdenlang gratis MMORPG'S geprobeerd, maar ben toch maar tot de conclusie gekomen dat de meeste gratis MMORPG's gewoon bagger zijn. En LOTR is natuurlijk O+.
Nee, expansion packs als moria en siege of mirkwood moet je los kopen.
Okay. Wel vreemd dan dat de trial Siege of Mirkwood heet en niet gewoon Shadows of Angmar, maar begrijp nu uit de post van Rfce dat je de content wel hebt, maar de toegang (nog) niet.
Grijze quests skip ik altijd omdat je er geen of bijna geen xp voor krijgt. Aan de andere kant, ik heb wel bijna alle quests ooit eens gedaan, de meesten zijn ook gewoon leuk om te lezen/doen.
Voor het levellen alleen kan je ze overslaan en beter naar een nieuw gebied gaan.
Denk dat ik die quests dan ook ga skippen, schiet natuurlijk niet op met lage XP. Ga alleen proberen om al mijn deeds te halen, dat zorgt ook wel voor wat XP en natuurlijk de traits die wel belangrijk zijn :).
Anoniem: 332751 schreef op maandag 23 augustus 2010 @ 08:52:
Hey Raymania. Vergeet je deeds niet, zijn er aardig wat in de Shire, afhankelijk natuurlijk welke stats je belangrijk vind. En als je daar dan toch rondrent (al dan niet met een posttas of mislukte taart :*) ) kan je net zo goed wat quests doen om het leuker te maken..
Precies! En daarnaast is The Shire ook erg mooi gemaakt, dus denk wel dat ik mij daar als level 20 vermaak.

Voorlopig gaat het meer dan uitstekend, vind het super toegangelijk. Geen moeilijk gedoe met crafting, deeds en traits zijn duidelijk.

Dit is mijn karakter op dit moment:

Nog even wat nieuwe vragen: klopt het dat Snowbourn de 'drukste' Engelstalige server is?

Wat kan ik verder voor items in de Pocket Slot en in de Class Slot doen?

Anoniem: 216320

Weet iemand waarom ik niet naar de volgende proficiency ga?


Anoniem: 274511

FANBOYS 4 EVER!!!!

Ik vind de begin dwarf & en elf begin plaats zeker sfeerloos.
Hobbit en human integendeel (L)

Jammer dat mijn laptop is gecrasht anders kon ik nog een gemaakte LOTRO video laten zien die veel sfeer in zich had en een beetje liefde ^^. ( zat vele uren werk in :'( )

Binnen kort even een remake maken.


Wat zelf gemaakte screens die ik tussen door mijn adventure steeds nam.
Ik had nog een paar leuke laten willen zien zoals de gonga event, maar die zijn allemaal pleiten.

http://img691.imageshack.us/i/screenshot00004c.jpg/
http://img824.imageshack.us/i/screenshot00070w.jpg/
http://img508.imageshack.us/i/screenshot00105.jpg/
http://img412.imageshack.us/i/screenshot00136.jpg/
http://img545.imageshack.us/i/screenshot00190.jpg/
http://img101.imageshack.us/i/screenshot00205.jpg/
http://img411.imageshack.us/i/screenshot00232.jpg/
http://img819.imageshack.us/i/screenshot00321.jpg/

Inderdaad niet sfeerloos.

Anoniem: 216320

Weet iemand hoe ik deze dock bars (4 en 5) kan verplaatsen? Ik wil ze namelijk graag rechts onder mijn radar hebben, natuurlijk niet middenin mijn beeld.

JohnnyV76 schreef op vrijdag 01 oktober 2010 @ 19:32:
Ik denk dat het wel mee zal vallen. Zeg ergens iemand Dnote quoten waarin ie wel iets grappigs zei. Kan het nu niet zo snel meer vinden maar het was iets als "it's just that an update is delayed... it's not that we're burning down our datacenters".
Mijn eerste reactie daarop was tegen een collega.. "Er gaat zo iemand dit plaatje posten"

Duurde nog een halve dag, dat viel wel tegen :p

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • DJrDJ666
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 21-02 07:39
hoop dat het beter dan dit word :O


 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 23:45
Zo, ben nog lekker bezig m'n guardian een beetje goed te equipen.
Wat ik heb begrepen is dat radiance eruit gehaald gaat worden.

Ik heb een beetje zitten googlen en daar kwam uit dat er nog wel een hele leuke andere gear combinatie erg leuk werkt. Ik kan jullie verzekeren dat dat inderdaad zo is :P

Het is een set met de focus op instant-heal/reflect dmg/negate dmg.
Je levert in op morale, might en ook radiance natuurlijk. Maar daar krijg je wel hele grappige dingen voor terug :)

Om het nog completer te maken ga ik nu eerst proberen onderstaande pocket te bemachtigen

_O_

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 00:24
Da's idd een fraaie ring, heb ik ook nog nooit eerder gezien.
Conjunctions heb je alleen bij de gauntlet en op sorcerers. De rest van de mobs in BG zijn immuun.
Nee, buiten de gauntlet zijn de wargs en de wights ook niet immuun.

Fell-beast trip deed ik ook altijd, hij is weliswaar immuun maar de animation doet het wel dus je ziet 'm op z'n kin over de toren heenschuiven :)

Geweldig! weer een hoop grind gedaan voor niets . . .

[Voor 40% gewijzigd door botoo op 28-01-2011 15:23]

FXDLS 'torque brute'


 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 21-03 01:33

TAA

Liever IRC

Ik had gisteravond ook 2 ervaringen aan de uitersten van de fun-meetlat. Eerst een pug op GB Maze met daarin - schrik - o.a. Mellows en Hispanea. Een kinless cappy heeft tot 3x toe (na de eerste wipe) uit proberen te leggen dat je de boss niet moet damagen en zeker geen DoTs moet doen als z'n shield buff op is. Helaas 4x een wipe waarbij ik de andere lekker burgtankte en 2x gewoon in m'n uppie neer had terwijl boss 1 (weer) op full health was... Een vijfde poging heb ik maar vanaf gezien :X

Tijdje later uit ellende maar een sch/lib request op glff omdat GB niet wilde lukken. Binnen een paar seconde een invite van een HoH cappy (nee, niet dezelfde als uit de eerdere run) en binnen een minuut ook een Champ in de groep. Pugs zijn altijd aftasten, de captain meldde dat hij graag multigroups pulled dus daar gingen we. RGY of RBY op de CJ's en vlammen maar. Een kleine 45 minuten later klaar met School en Library HM. Conclusie van onze small fell dat het toch altijd leuk is als je 'skilled players' tegenkomt in een pug.

Moraal van het verhaal: pugs, tja... diepe dalen en hoge pieken.

Je moet wat als er op een gemiddelde avond nog maar 2 of 3 mensen in je kin online zijn. Leuk t-shirt dat ik even geleden zag op woot.com (http://shirt.woot.com/Shirts/17373) Beetje de situatie in 'onze' kin op dit moment...


Noone left to play with...
Hier het screenie van onze LT HM 6 mans poging. Zo goed als het ging... even later was het een wipe :S
Corruption resist ftl

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Dit was onze screenie van vanmiddag ;)
Hadden hem op de 3e poging neer, had ik totaal niet verwacht. :)

Waarom overigens een champ? Extra DPS is opzich niet nodig, enigste waar het om gaat is controle. De heals van een 2e RK maakte het voor ons wel een heel stuk makkelijker, konden daarmee vrij goed wat 'ohshit'momenten overleven.
Net met TAA wat in de Delving of Fror rond gehangen. De Egg-keeper daar neergemept. Ging vrij makkelijk, dus toen ik hem weer zag, net toen TAA naar bed wilde.. "Goh, dat kan ik vast solo". Na een eerste poging die mislukte (iets met je fellowship wordt opgeheven en mob wordt grijs :(), nog maar eens gedaan. Duurde wel een dikke 10 minuten, maar toch...
Munglug 1 Munglug 2

*O*

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!


Doe mij die maar voor m'n Minstrel, LM en RK plzkthxbai

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!

Die nieuwe relics zijn echt bizar voor je ICPR.
Ben op mn hunter van 1047 unbuffed naar 1537 unbuffed gegaan.

Dit is overigens mn nieuwe boog die precies is zoals ik hem wil :)

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • chronoz
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 09-10-2022
Dowsin schreef op zaterdag 30 juli 2011 @ 16:12:
@chronos
je staat nog niet in Lorebook maar geloof dat je de intro compleet gedaan moet hebben en lvl 10 moet zijn om er in te staan.

Als je inlogt op het spel met gebruikersnaam en wachtwoord, dan staat er een kleine checkbox "enter last played server >naam<" of zoiets.
Als je dat uitvinkt, dan ken je je server kiezen waarop je inlogt en kun je het daar ook zien.
Ik kan het echt niet vinden...

 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 00:24
De laatste paar K inf met quest items gedaan (belachelijk systeem imho maar het is er dus gebruik ik het).

Happy * botoo R9 Defiler :Y)

FXDLS 'torque brute'

Pagina: 1

Dit topic is gesloten.

Let op:
Als je wil dat je character terugkomt in de startpost, stuur dan even een DM naar MueR met de naam van je character(s) en de server waarop je speelt.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee