Toon posts:

XMS glasvezelinternet voor particulieren deel V Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1
Acties:
Thread nummer 5 alweer van het grote XMS - glasvezelinternet topic.http://www.xmsnet.nl/images/logo.png
Glasvezelinternet voor particulieren
Dit is een vervolg thread van de threads:
[Portaal] 10 Mb/s internet?
XMS Glasvezelinternet voor particulieren (Portaal/Dudok/SCW)
XMS Glasvezelinternet voor particulieren - deel III
XMS Glasvezelinternet voor particulieren - deel IV

Over XMS
Een aantal jaren geleden is de woningstichting Portaal begonnen met plannen voor het aansluiten van al haar huurwoningen op een glasvezelnetwerk. Uiteindelijk is de investeringsmaatschappij GNEM hierbij betrokken geraakt. De structuur van het netwerk is open dus elke partij kan diensten gaan leveren op het glasvezelnetwerk.

Er was echter bij de start van het project wel een partij nodig die de eerste nieuwe diensten zou gaan leveren en hiervoor is uiteindelijk het bedrijf XMS opgericht. XMS bied momenteel diensten als analoge televisie over het glasvezelnetwerk, glasvezelinternet, voip-telefonie en Digitale Televisie.
Ook is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe diensten in een groot aantal pilotprojecten.
Kan iedereen zomaar een glasvezelaansluiting krijgen?

Nee, aangezien de aanleg van een glasvezelnetwerk een zeer kostbaar traject is levert XMS alleen glasvezeldiensten in vooraf afgebakende gebieden. In de meeste gevallen zijn dit Portaal/Dudok/Alliantie woningen, maar vaak starten mensen ook eigen vraagbundelingstrajecten op. Is er voldoende vraag in een stad dan zal XMS, tezamen met de GNEM/Reggefiber, een project opstarten en de stad/wijk van glasvezel voorzien.

Voorbeelden van dergelijke trajecten zijn:
http://www.nieuwlandopglasvezel.nl
http://www.glasvezelwijchen.nl/
http://www.glazenkamp.nl/
(en nog vele anderen)

De aansluiting van een woning kost XMS tussen de 1200 en 1500 euro per woning. Een groot deel hiervan komt op rekening van de GNEM, maar per woning zijn er uiteindelijk 150,- euro aansluitkosten voor de bewoner. Hiervoor krijgt men op een centrale locatie in de woning (bvb in de meterkast) een glasvezelaansluitpunt afgemonteerd waarop men de computer/televisie of telefoon kan aansluiten.

In veel gevallen zal de aansluitprijs per woning onder de 150,- euro liggen. Recente projecten hebben vaak een speciale 'burenactie' waarbij de aansluitkosten lager worden naarmate meer mensen in een straat/wijk zich aanmelden. Het uiteindelijke bedrag komt dan vaak op 75,- uit.. en vaak is de aanleg zelfs helemaal gratis!

Belangrijk: Met Portaal/SCW/Dudok zijn er afspraken gemaakt waardoor de huurders geenkosten berekend krijgen voor de glasvezelaansluiting dus in dit geval zal de verhuurder de kosten op zich nemen. De verhuurder blijft dus ook eigenaar van de hardware in de meterkast en de glasvezelaansluiting. Neem dus niet de hardware mee mocht je verhuizen!
Contact

Website: www.xmsnet.nl
Email: support@xmsnet.nl
Helpdesk: 0800 555 2 555
Planningsvragen

In de meeste nieuwe trajecten zijn speciale voorzieningen getroffen om nieuwe klanten te voorzien van een correcte planning. Per regio stelt XMS een bouwmanager aan die de oplevering van glasvezel in een gebied zal coordineren. In de meeste gevallen zijn deze mensen gewoon telefonisch bereikbaar en zal het nummer via de helpdesk gecommuniceerd worden.

Maar: Houd aub wel rekening met het feit dat de aanleg van een glasvezelnetwerk een project is dat niet makkelijk in te plannen is. Vaak heeft een aannemer te maken met onverwachte vertragende factoren en is niet duidelijk te zeggen wanneer een specifieke woning aangesloten zal worden.(In ieder geval niet ruim vooraf). De reden dat de aanleg van het netwerk zo complex is heeft vooral te maken met het feit dat het netwerk nog gebouwd moet worden. ADSL (koper) of Coax-netwerken zijn natuurlijk al lang aanwezig in de meeste gemeenten/woningen, dus een abonnement aanvragen op één van deze netwerken is een kwestie van een dienst activeren. Voor het opleveren van een glasvezelnetwerk zal het complete netwerk eerst aangelegd moeten worden.


De aanleg hiervan bestaat per wijkdeel/stad uit een aantal fasen:
In de eerste fase worden de centrales geplaatst en legt men het 'core netwerk' aan.
In de tweede fase begint men met het legggen van de glasvezel naar de straten/woningen.
In de derde (en laatste) fase sluit men de woningen aan op de glasvezel en worden de diensten geactiveerd.
Vragen over configureren van diensten via het klantenportal
Voor het configureren van de diensten heeft XMS een klantenportal (http://mijn.xtramediaservices.nl) Hierop zijn zaken als anoniem bellen, voicemail, doorschakelen, vaste IP-adressen, facturen, telefoniegegevens etcetcetc te regelen. Mocht je iets willen aanpassen, kijk dan aub eerst even hier voor het in dit forum te vragen.
Contact:

Telefoon: 0800 555 2 555 (servicedesk) 08:00-22:00
Fax: 024-3592550
E-mail: support@xtramediaservices.nl

 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-07 18:03
Voor de klanten van XMS die de kaart niet hebben ontvangen:

http://i258.photobucket.com/albums/hh258/Chocka999/Scan0006.png
Inflatable schreef op zondag 21 december 2008 @ 08:40:
Zou mij niks verbazen als dit voor de grote meerderheid van de XMS klanten wel nieuws is.. Je moet niet vergeten dat dit soort marketing meestal op leken gericht is, niet op mensen dus die alles vanaf dag 1 al weten omdat ze elke dag op forums zoals deze kijken etc, en ook bijna alles van hun verbinding weten.. De nerds zeg maar..
Natuurlijk, nu snap ik het. Dit is een pilot test voor de helpdesk van XMS. Want al die "leken" gaan in de kerstvakantie massaal bellen omdat die newsserver totaal niet zo snel is als dat XMS je doet geloven.

[Voor 99% gewijzigd door chocka op 21-12-2008 10:56]


 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-07 18:03
Ondanks een speedtest niets zegt, althans zo wordt het mij voorgespiegeld, kijk al dagen tegen een gemiddelde van deze resultaten aan, waar ik niet vrolijk van wordt. Maar mij wel bevestigt dat er sinds een week of drie/vier iets niet goed zit in mijn lijn.

http://www.speedtest.net/result/380917688.png

Zelfs na het uitschakelen van mijn firewall en antivirus programma, worden de snelheden er niet beter op.

http://www.speedtest.net/result/380919805.png

Dit kan toch niet kloppen zo?!

HELP

[Voor 39% gewijzigd door chocka op 29-12-2008 21:52]

Ik weet uit ervaring dat de facturatie afdeling erg slecht reageert op mail en de mevrouw die er de scepter zwaait is er maar 3 dagen per week of zo.
Je kan beter bellen,maar zo uit mijn hoofd is ze er op maandag en dinsdag niet.
De facturen rollen er automatisch uit en aanmaningen en zo ook en ook incassering gebeurt automatisch dus als die persoon de mail niet gelezen heeft gaat dat gewoon door,overigens ook als ze ze wel leest in mijn geval.
Ik had eerst gestorneerd (terug geboekt) en het juiste bedrag overgemaakt,kreeg daarna een aanmaning over het hele bedrag (terwijl ik het juiste bedrag had geboekt en het dus maar over een tientje ging) en nadat we het er over eens waren dat ik juist had gehandeld,kreeg ik nog een aanmaning over wederom het hele bedrag,daarna heb ik alleen nog schriftelijk gereageerd want op mail kwam geen reactie en telefonische toezeggingen werden niet nagekomen.
Het onterechte bedrag wat ik zelf had terug geboekt werd een maand daarna opeens gecrediteerd.
Dat was dus ook ten onrechte,ik had dus nu 10 euro teveel terug gekregen,daar heb ik zelf over gebeld en toen zei men,steek maar lekker in uw zak !
Aangezien ik zo niet ben heb ik dus weer 10 euro over gemaakt naar XMS, als ze bij mij 10 euro teveel inhouden boek ik dat terug,maar als ze ten onrechte 10 euro teveel terug boeken maak ik dat dus wel over,het mes snijdt aan 2 kanten vind ik,maar het schetsts aardig de financiele "chaos".

Over de XMS snelheid kan ik kort zijn,die is uitstekend !
Server Groningen:

http://www.speedtest.net/result/381705774.png

Server Amsterdam:

http://www.speedtest.net/result/381709439.png

(ik haal de snelheden dus wel,had een upload lopen dus dat verklaart mijn lagere upload)

[Voor 11% gewijzigd door Nick39 op 31-12-2008 10:47. Reden: chaos tussen haakjes gezet,Amsterdam toegevoegd]


Anoniem: 269348

Bij mij blijft die upload toch magertjes vind ik hoor

http://www.speedtest.net/result/381744818.png

[Voor 35% gewijzigd door Anoniem: 269348 op 31-12-2008 12:39]

Fiber schreef op woensdag 31 december 2008 @ 12:02:
Nick, Hoe krijg je een ping van 0 ms? Of is dit een uitzondering? :)
Ik heb eigenlijk maar 1 server waar de ping hoger is maar daar is de snelheid ook minder..
Ik zoek ff.
Misschien is het wel van belang dat ik dus <50 meter vanaf het wijk toegangspunt zit ? (Het xms aansluit huisje waar alle kabels op binnen komen) ik zit in elk geval niet te photoshoppen,als er iets negatiefs is meld ik dat ook,of bij speedtest is er wat fout maar hoe objectief zijn de metingen dan nog ?
(je kan het ook aan de plaatjes zien,die verwijzen rechtstreeks naar speedtest.net,bij photoshoppen kan dit niet)
Er loopt een torrent nu op de achtergrond dus hierdoor worden de snelheden beinvloed.

Belgie:
http://www.speedtest.net/result/381755847.png

Eindhoven:
http://www.speedtest.net/result/381756282.png

Amsterdam:
http://www.speedtest.net/result/381757403.png

Dusseldorf:
http://www.speedtest.net/result/381756561.png

Binnen Nederland slaat het metertje van de ping nagenoeg niet uit.

Ha: toch nog een binnen Nederland, een Ziggo server:
http://www.speedtest.net/result/381758137.png

[Voor 76% gewijzigd door Nick39 op 31-12-2008 14:00. Reden: Vermelding torrent en toevoeging server resultaten.]


 • zoudenbalch
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 10-09 21:22
Ai. ai, ai als ik de speedtestresultaten zie van anderen dan zit er bij mij een en ander niet goed. Ik zit wel achter een Linksys WRT54GL router, maar of dat de lage download verklaart?


http://www.speedtest.net/result/381824334.png

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 13-08 01:36

psychoclown

Back in black

Nee hij zou toch wel meer moeten kunnen halen, gooi anders eens TCPoptimizer eroverheen als je dat nog niet gedaan hebt. Heeft nick ook nog eens netjes uitgelegd op de vorige pagina.

Met mijn DGL-4100, tcp optimizer (al eeuwen :)) en goede settings op de router ed.
http://www.speedtest.net/result/381837584.png

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Anoniem: 214837

Amsterdam
http://www.speedtest.net/result/381838929.png
Alkmaar
http://www.speedtest.net/result/381839627.png
Groningen
http://www.speedtest.net/result/381840247.png
Niks mis mee lijkt me zo ;)

 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-07 18:03
Snif, bij mij ziet het er niet zo rooskleurig uit.

Groningen:
http://www.speedtest.net/result/381914071.png
Amsterdam:
http://www.speedtest.net/result/381914579.png

En Eindhoven maar zitten, want je gaat er spontaan van huilen.

 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-07 18:03
Zo ik ben er even helemaal klaar mee.

http://www.speedtest.net/result/382161766.png

Of dat speedtest nu wel of niet goed is, blijf ik deze als referentiepunt gebruiken.

Via broadbannuts.com heb ik nu deze instellingen, welke van de week soms een piek gaven, maar sinds van ochtend is de snelheid definitief weg.

DefaultReceiveWindow = 921600
DefaultSendWindow = 128000
DisableAddressSharing = 1
InitialLargeBufferCount = 200
InitialMediumBufferCount = 480
InitialSmallBufferCount = 640
LargeBufferSize = 819200
MaxFastTransmit = 64000
MediumBufferSize = 150400
Priority Boost = 0
SmallBufferSize = 12800
TransmitWorker = 32
FastSendDatagramThreshhold = 4096
EnableFastRouteLookup = 1
EnablePMTUDiscovery = 1
IgnorePushBitsOnReceives = 0
GlobalMaxTcpWindowSize = 1027840
MaxFreeTcbs = 8000
MaxHashTableSize = 16384
MaxNormLookupMemory = 5000000
SackOpts = 1
SynAttackProtect = 1
Tcp1323Opts = 1
TcpLogLevel = 1
TcpMaxDupAttacks = 3
TcpMaxHalfOpen = 100
TcpMaxHalfOpenRetired = 80
TcpRecvSegmentSize = 1460
TcpSendSegmentSize = 1460
TcpTimedWaitDelay = 30
TcpUseRFC1122UrgentPointer = 0
TcpWindowSize =1027840
MaxConnectionsPer1_0Server = 20
MaxConnectionsPerServer = 10
DefaultTimeToLive = 64
DefaultUserTOSSetting = 0
TcpMaxDataRetransmissions = 6
DefaultTOSValue = 240

Misschien woont er iemand in Arnhem die mij binnenkort wil of kan helpen, want mijn mogelijkheden beginnen een beetje op te raken.

 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-07 18:03
http://i258.photobucket.com/albums/hh258/Chocka999/langzaam.png

5.26KB/sec, deze download deed er bijna 5 minuten over voor een bestand van 1.10 Mb.

 • B4MB4M
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 29-12-2017
Kan me toch ook niet aan de indruk onttrekken dat dit ook niet helemaal klopt :
http://www.speedtest.net/result/382229579.png
De download lijkt me wel errug snel of heb ik het mis ?

 • B4MB4M
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 29-12-2017
nee...niets van dat alles....maar als ik het met explorer weer test (normaal met FF) dan ziet et er wel normaal uit.
http://www.speedtest.net/result/382235330.png

 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-07 18:03
http://i258.photobucket.com/albums/hh258/Chocka999/LinkSpeed.png

 • Fiber
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 00:10

Fiber

Beaches are for storming.

chocka schreef op donderdag 01 januari 2009 @ 09:36:
[...]


Kan ik dan ergens een handleiding krijgen hoe of wat te doen, want met alleen een cdtje er in te stoppen ben ik er nog niet?!
Veel meer is het toch eigenlijk niet. ;)

OK, had even geen tijd, nieuwjaarwensen, schaatsen, etc. :z

Linux Live CD's zijn online te koop, zitten vaak bij computertijdschriften en zijn natuurlijk ook gewoon te downloaden. Het voordeel is dat je daarmee kan bevestigen of juist uitsluiten dat het probleem aan je hardware ligt. :) Live CD's werken meestal volledig in RAM, dus je verandert niets aan je harde schijf.

Ik heb het eerst zelf even getest, ben ook geen Linux expert en werk normaal ook (nog) gewoon met Windows. Ik heb gekozen voor Puppy Linux. Dat is klein, licht, werkt out of the box, compleet met flash en andere plugins en laadt in zijn geheel in RAM, is dus erg snel, alleen opstarten kost wat meer tijd. Ik tik dit nu vanuit Puppy Linux. :)
 • Downloaden: http://puppylinux.org/dow...-releases/puppy-linux-412 (Download was bij mij iets van 400kB/s in een kleine 5 minuten, niet heel snel dus.)
 • Iso op CD branden. (Ik gebruikte CDburnerXP.)
 • Computer herstarten, boot van de versgebrandde CD. Duurt even.
 • Beantwoordt wat vragen over muis, tobo, scherm, etc. (erg simpel.)
 • Klik op 'Connect' op de desktop, Kies internet by network. (Een kind kan de was doen.)
 • Klik op 'Browse' en ga naar Speedtest.net en/of Tweakers.net.
Zie hieronder het resultaat met een oude Centrino laptop (Pentium M, 1500 MHz) bedraad via een oud Dell routertje (TrueMobile 2300) en Puppy Linux, vers gedownload, out of the box, zonder updates, zonder tweaks of andere wijzigingen. Met betere hardware kan het vast nog veel beter.

http://www.speedtest.net/result/382352586.png

http://www.speedtest.net/result/382388061.png

:) :) :)

[Voor 2% gewijzigd door Fiber op 01-01-2009 21:38. Reden: Typo's en interpunctie....]

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded. And never mess with mother nature, mother in-laws and, mother freaking Ukrainians.


 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-07 18:03
Ik heb de TCP en Winsock repair van Xp-smoker uitgevoerd, na de tweede reboot kreeg ik deze speedtest resultaten

http://www.speedtest.net/result/382955297.png

Het is het nog niet helemaal, maar beter iets dan niets!

 • wiebo66
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 29-08 11:42
Iedereen de allerbeste wensen voor 2009 en als mijn verbinding blijft zoals deze nu is mag ik niet klagen.

http://www.speedtest.net/result/383035724.png

Bovendien staan hier nog twee systemen online en een Xbox360 aan het netwerk.

[Voor 19% gewijzigd door wiebo66 op 03-01-2009 01:06]


 • ijdod
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 30-09 20:42


Vanaf een Ubuntu server, deze dient ook als router, en hangt dus rechtstreeks aan de glaskast. Vanaf een (bekabelde) Ubuntu PC haal ik dezelfde performance. Mijn XP client heeft wat moeite met de upload, download is hetzelfde. Dat laatste is geen probleem; die zit meestal toch op de 11g wireless vast, en dan haalt ie het uberhaupt niet :P

Een Linux bootable CD/DVD zou in elk geval het OS moeten kunnen uitsluiten bij slechte resultaten

[Voor 11% gewijzigd door ijdod op 03-01-2009 13:47]

Root don't mean a thing, if you ain't got that ping...


 • bartware
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 01-06 14:00

bartware

@jabber.org

Zojuist n.a.v. het netwerkadapter screenshot van chocka ook eens naar mijn instellingen gekeken, want mijn speedtest resultaten zijn ook niet 'je dat'.
Stond op 100MB Full Duplex.
Nu even op Auto 100FD gezet met het volgende resultaat, een stuk beter dan het was (6 Mbit/sec ofzo)

http://www.speedtest.net/result/383524192.png

De download valt nog wat tegen.
Ga nog wel eens wat proberen met Ubuntu LiveCD, en mijn laptop.
Huidige systeem is 5 jaar oud, kan er ook mee te maken hebben natuurlijk.
Binnenkort iets nieuws bouwen en dan kijken wat dat doet.

Heb ik me begrepen?
Cycle Vision 2020: 17-20 juli Sportpark Sloten & Wheelerplanet Spaarnwoude

Na veel geklooi zijn dit nu de snelheden van Chocka:
http://www.speedtest.net/result/383845353.png
Begint er al op te lijken.

 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-07 18:03
http://www.speedtest.net/result/384673113.png

Ik voel weer zo geweldig. Internetsnelheid op en toppie. En de telefoon doet ook weer. Alleen jammer dat die uploadsnelheid een beetje achter blijft, maar ach wie ben ik om daar over te klagen
voor een 4 poorts DRG:
Het was poort 2,Denan heeft een week of 4 geleden van netwerk beheer gehoord dat het nu poort 4 zou moeten zijn,het is dus een heel recent advies.

Maar:
Als ik vanaf een andere XMS lokatie mijn pc ping dan is dat iets minder dan 2 ms. (beide aangesloten op poort 2)
Zet ik alleen mijn pc op poort 4 en ik ping dan duurt het ruim 8 ms.
Zet ik beiden op poort 4 dan is de ping ruim 16 ms.
Ftp op poort 4 ( dus geen torrents) daalde van ruim 50 mbits naar 8 mbits ! (en ik heb niet eens digitale tv)
In het geval van Chocka was poort 4 ook onwerkbaar.
Het advies van netwerkbeheer om poort 4 te gebruiken is dus fout,of ze hebben de boel veel te veel gecapt,poort 4 is onbruikbaar voor internet verkeer.
Denan speelt deze info terug naar netwerkbeheer.

(overigens zou nergens gecapt worden of gefilterd,en nu blijkt dat dus toch te gebeuren)
Op speedtest.net vertaalt dit zich:

http://www.speedtest.net/result/384966880.png

Poort 2

http://www.speedtest.net/result/384966379.png

Poort 4

Hoewel de upload nu wel meevalt ( bij langere test zakt deze dramatisch in ) is het verschil duidelijk te zien, hogere ping, veel lagere snelheden.

[Voor 37% gewijzigd door Nick39 op 06-01-2009 12:19. Reden: Duidelijker omschreven/toevoeging testresultaten]


Anoniem: 269348

Nou.. ik ben even met de snelheden bezig geweest,
en de router ertussen uit gehaald.
(kon toch niet slapen).
En inderdaad, de router houd (hoofdzakelijk) veel van de upload tegen.

Dit zijn de resultaten Zonder router !!!

Met de Firefox Browser,
Amsterdam :
http://www.speedtest.net/result/386133816.png

Met de Microsoft Explorer Browser.
Amsterdam:
http://www.speedtest.net/result/386134138.png


Nu ben ik toch eens benieuwd of iemand daar antwoord op gaan geven.
Waarom is Firefox over het algemeen sneller dan Explorer???
Ik gebruik geen snelheidsverhogende proggie's etc etc.

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 269348 op 08-01-2009 05:46]


Anoniem: 269348

En zo loopt mijn snelheid met de router ertussen :

Router WRT300N

Amsterdam:
http://www.speedtest.net/result/386162713.png

Overigens hoeft je niet de stroom van de drg af te halen.
Hij laat de lease gewoon vanzelf los binnen een uurtje.

[Voor 196% gewijzigd door Anoniem: 269348 op 08-01-2009 07:13]


 • bartware
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 01-06 14:00

bartware

@jabber.org

Zo, even geboot in Ubuntu 8.10 vanaf CD.
Speedtest gedaan, wat nog niet meevalt aangezien er standaard geen flash plugin wordt meegeleverd met Ubuntu. Maar het lukte me om Flash plugin 10.0r15 te installeren.
(Waar installeert ie die dan? Aangezien ik van een LiveCD draai)

Met het volgende resultaat:
http://www.speedtest.net/result/387695245.png

Niet zo gek. Weliswaar niet de beloofde 50 MBit/s, maar wel beter dan mijn resultaat onder windhoos.
Wat dus betekent dat ik daar verder moet zoeken/tweaken naar performance verbetering.

edit: Naar Groningen vergelijkbaar resultaat
http://www.speedtest.net/result/387702922.png

En nu terugbooten naar windows, want Ubuntu wil niet op 1680x1050 en 800x600 op dit scherm ziet er niet uit, en horizontaal scrollen is al helemaal ....

[Voor 12% gewijzigd door bartware op 10-01-2009 18:05. Reden: link naar windows resultaat]

Heb ik me begrepen?
Cycle Vision 2020: 17-20 juli Sportpark Sloten & Wheelerplanet Spaarnwoude

LOL, mijn vriendin werkt overdag en ook regelmatig in de weekeinden dus ik heb tijd zat om te spelen en van de meeste dingen heeft ze alleen maar gemak als er weer een nieuwe film is die we kijken,of een serie.
En ja,van die oude laptop

http://www.baber.com/baber/gifs/laptopgifs/delllatitude_cpi266_2.jpg

kan ik nog geen afscheid nemen _/-\o_
Openingstijden op afspraak, wc bezoek 20 cent, koffie 25 cent :+
Overnachting + ontbijt 15 euro ( ontbijt afhankelijk of ik wel of niet op sta ) korting bij uitlaten van de honden of schoonmaken van de kattenbakken >:)

Mijn grootste passie zijn het verzamelen van automaat horloges by the way waar ik er nu zo'n 20 van bezit,en gelaserde kristalglas blokken > 300.

[Voor 26% gewijzigd door Nick39 op 14-01-2009 13:39. Reden: openingstijden museum ;)]


Anoniem: 269348

Vind ik er goed uitzien hoor voor die prijs :*)


Nou ik heb hem hoor.
Nou kijk mijn upload is goed gestegen via de nieuwe router.
Van 9 Mb naar 35 Mb. Dus ben er best tevree mee, en ziet er goed uit. En loopt Top stabiel.

http://www.speedtest.net/result/391249912.png

edit> met andere woorden.. hij heeft nu wel een correcte upload nu de nieuwe router ertussen zit.

[Voor 13% gewijzigd door Anoniem: 269348 op 16-01-2009 03:32]


 • inXs
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 19:36

inXs

known as inXs

Ook nog maar even de snelheid getest, standaard volgens het boekje heb ik internet op poort 1, en dtv op poort 2 (4 poorts router), dit zijn de resultaten:

met router poort 1
http://www.speedtest.net/result/392055711.png

zonder router poort 1
http://www.speedtest.net/result/392057126.png

zonder router poort 2
http://www.speedtest.net/result/392057646.png

zonder router poort 4
http://www.speedtest.net/result/392058311.png

De upload komt "helaas" niet hoger dan 32mbit, maar de reden was hier in het topic al voorbij gekomen, dus dat is wel ok ;) Dit is uiteraard allemaal bedraad.. Draadloos haal ik 20/20 mbit ofzo.

Poort 4 is verreweg de langzaamste ;)

Verder heb ik dus sinds gister DTV van XMS, hirevoor van Ziggo. Moet zeggen dat het beeld van XMS digitaal stukken beter is dan Ziggo, ziet er erg goed uit! Ben benieuwd of het HD ooit doorbreekt, daar ben ik wel benieuwd naar..

Wat ook gek is, mijn PS3 zit ook bekabeld aan de router uiteraard, als ik daar naar speedtest ga, dan haal ik een download van 96mbit down en 6mbit up.. En dat ongeveer alle tests.. Zal wel een foutje zijn denk ik :P

Analoog signaal is daarentegen wel minder dan van Ziggo (andere TV), maar dat verschilt dan ook weer van zender tot zender. Al met al erg tevreden verder, hopelijk gaat de uitrol ook lekker vlot in Vathorst, aangezien we over 1.5 jaar gaan verhuizen binnen Vathorst, naar een nog op te leveren stuk naast de IKEA.

superB


Anoniem: 269348

Nou kheb er ook maar even een wireless N USB adapter bijgenomen,
en dan vind ik dit resultaat bijzonder prettig :)

http://www.speedtest.net/result/392136270.png

edit> dit is dus een wireless test !!!

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 269348 op 17-01-2009 14:33]

http://fireproof.com/images/computer_fire.jpg

De server _/-\o_

http://4.bp.blogspot.com/_O5gIbeIVSlw/R0RjHWVM_5I/AAAAAAAAB-c/wTXZfR8Fvpo/s400/pigeon_camera2.jpg

De melding.

[Voor 60% gewijzigd door Nick39 op 28-01-2009 16:50]


 • sattertje
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 02-08 20:42
Het is op gemeentegrond, de stoep. Maar tegen de voorkant van mijn woning.
Zie pic.
http://www.klavertjevier.nl/DSC03230_ch.jpg
denan schreef op vrijdag 30 januari 2009 @ 11:30:
[...]


Toen ik het verhaal de eerste keer las ging ik uit van een grote kast die onder het raam stond, nu laat je een foto zien van een kastje dat ver van je ramen af staat op gemeentegrond. Kijkend naar de foto vraag ik me ook af hoe dit de waarde van je woning zal laten dalen, als er een kastje staat van de nuon op de stoep naast je woning zakt de waarde toch ook niet?

Verder is het gemeentegrond dus ik denk dat je gewoon pech hebt, dat zijn risico's die je aangaat als je een woning koopt waarbij je muur grenst aan de stoep.
Iets nuanceren,qua kleur kan ik me voorstellen dat dit niet echt fraai staat,een grijze kast was "mooier" geweest en misschien nog wat meer naar links ook,maar om hem vanuit je keukenraam te kunnen zien moet je denk ik wel echt bewust met je neus tegen het glas gaan staan.
Aan de andere kant was een brief wel zo netjes geweest,het is toch even opkijken als zoiets er opeens staat.
De waarde van je huis verminderen vind ik wat ver gezocht,als dat al zo is vergroot de aanwezigheid van glasvezel dat wel weer of compenseert het op zijn minst.
Ikzelf zou zo'n bruine kast tegen een zo goed als witte muur ook niet mooi vinden maar je zit er niet de hele dag tegen aan te kijken.

Dit is het xms "kastje" dat ze bij ons neer hebben gezet..

http://home.xmsnet.nl/huisje-weltevree/tweakers/xmskastje2.jpg

[Voor 5% gewijzigd door Nick39 op 30-01-2009 12:12. Reden: typo]

denan schreef op woensdag 04 februari 2009 @ 09:58:
TV kwaliteit Utrecht/Maarsen bijgesteld

Eind januari heeft de netwerkbeheerder met een onafhankelijke meetpartij een bezoek gebracht aan het analoge headend voor Utrecht/Maarsen omdat er wat kwaliteitsklachten waren over een aantal zenders. Alle componenten zijn doorgemeten en, waar nodig, bijgesteld. In de praktijk moet dit leiden tot een verbetering van de kwaliteit van Analoge TV. Voor de andere regio's zullen de komende tijd gelijksoortige acties uitgevoerd worden.
Kan je berichten of en wanneer dat in Leiden ook wordt gedaan,ik kan dan eens kijken,het lampje in de DRG is nog groen dus volgens mij moet ik dan analoog hebben.
Niet dat ik overstap want voor digitaal van ziggo heb ik nu eenmaal die analoge kabel nodig maar dan kan ik eens zien of e.e.a. verbeterd is ?
speciaal voor jou:
http://blogs.nature.com/nm/spoonful/ghost.jpg

[Voor 4% gewijzigd door Nick39 op 04-02-2009 10:13]

Anoniem: 22438 schreef op zaterdag 07 februari 2009 @ 11:25:
[...]


Okay let me rephrase that: Ik ben ook wel nieuwsgierig naar de personen achter deze die-hard xmssers
Come and visit me ;)
http://www.dikom.nl/images/koffie-leverancier.jpg

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 22:04

The Wizard

Moderator Mobile
sattertje schreef op vrijdag 30 januari 2009 @ 10:53:
Het is op gemeentegrond, de stoep. Maar tegen de voorkant van mijn woning.
Zie pic
.http://www.klavertjevier.nl/DSC03230_ch.jpg
Waar is eigenlijk dit kastje voor? Ik dacht vanuit de manholes de verbindingen naar de huizen werden gemaakt?

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)

news draait weer en wordt verder getest.

Deze is wel grappig, speedtest houdt um niet bij :)Zo willen we het niet ( en ik geloof nooit dat het gebeuren zou) maar:
http://www.nu.nl/internet...ter-de-broek-via-sms.html
Als je je upc rekening niet op tijd betaalt krijg je een sms !!!

[Voor 101% gewijzigd door Nick39 op 18-02-2009 19:03]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 120071
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online
Grappig, wij hadden met OnsNet Eindhoven/Nuenen en OnsBrabantNet exact hetzelfde probleem met die 16:9 opvulling bij exact diezelfde zenders als jullie. Echter is dat nu ineens ook opgelost op die zenders hier. Blijkbaar krijgen wij het signaal uit dezelfde apparatuur als jullie. Dus het analoge beeld moet dan bij jullie exact zo slecht zijn als hier. Dat kleuropvulling in bepaalde objecten aan de bovenkant mist en naar onderen uitwaast/schaduwt moet jullie ook bekend klinken denk ik? Dat is volgens mij de reden dat het beeld zo slecht is.

Zie ook deze vergelijkingen die ik al in OnsNet Eindhoven had gepost.
Bovenste screenshots zijn Hertzinger, onderste zijn Ziggo.
Vooral bij de 1 op 1 vergelijkingen van RTL8 (laatste 4 screenshots) zie je dus PRECIES de oorzaak waarom het beeld nou zo dof, wazig en rommelig is. Heel het beeld zakt namelijk uit naar onderen (kleuropvulling in objecten mist aan de bovenkant en waast er onder weer uit). Dat kun je daar perfect zien bij die 1 op 1 vergelijkingen. Als ze dit scherp gaan stellen dan moet je eens opletten wat een verbetering dat oplevert in scherpte! Ik weet het nog van vroeger namelijk toen alles nog strak binnen de lijnen zat. Toen had ik echt niks te klagen kwa scherpte!

Let bij deze vooral op de rode balk. Die balk is niet strak rood, maar boven ontbreekt het rood en onder komt het weer uit als een waas. Dit lijkt wel een soort schaduw effect. Ook de letters in de balk hebben dit effect. Dit was vroeger dus NIET het geval. Voordat het beeld slechter werd in de 2e helft van 2008 (bij ONE iig) was die balk gewoon strak rood zoals je ook bij Ziggo kan zien. Ik heb dit overigens al eens eerder gezegd hier in deze post: Anoniem: 120071 in "Ons Net Eindhoven (Deel 1)"

Ik denk dat dit soort schaduw effectjes (om een voller en dieper beeld te creëren?) behoorlijk ten koste gaan van de beeldscherpte. Vooral als het om kleine details gaat.

Ik denk dat het beeld heel wat beter kan worden als ze dit eindelijk eens gaan corrigeren in de beeld settings.
Overigens heb ik ook het idee dat het contrast hoger is bij Ziggo, maar dat kan ook aan de uitzending liggen (ene was van 16:00 gister en de andere van 16:00 vandaag)

Hier zie het ook weer terug in die rode balk. Bij Ziggo zit het rood gewoon netjes in de balk, bij hertzinger is het boven minder en waast het eronder weer uit. Tevens zie je dit 'schaduw' effect ook terug aan de onderkant van het cijfer 12 en in het Nederland 2 logo.


Exact dezelfde screenshots. Bij Ziggo zie je minder ruis en het beeld is scherper. Dat het scherper is komt volgens mij ook weer omdat die beeldschaduw er niet is.

Ook hier weer in de oranje balk. Totaal 'bloated' en niet strak. Het oranje waast weer ontzettend uit. Ook zie je bij de bovenste rand van dat video scherm dat de blauwe rand meer in het paars doorloopt dan dat dat bij Ziggo is. Daar zie je ook weer minder ruis in het beeld dan bij Hertzinger. Vreemd toch dat er meer ruis te zien is bij zo'n korte coax kabel van het breedband kastje naar de PC dan met een coax kabel die helemaal van de straatkast naar de woning moet lopen! Dan moet het toch wel in de apparatuur zitten waar het signaal vandaan komt he?

Hier ook weer exact hetzelfde beeld. Ook daar weer duidelijk die schaduw waas te zien in de knal rode letters.


Deze is om nog even te herinneren hoe slecht/dof/wazig SBS6 ook alweer is. Kijk naar het screenshot van Ziggo en zie hoe hoeveel strakker het kan zijn.


Ook RTL5 is bij Ziggo een stuk strakker. Let op de de lichte witte waas aan de onderkant van de ondertiteling bij Hertzinger. En het rode t-shirt dat veel rommeliger en waziger is dan het cleanere rood van de koptelefoon bij Ziggo.


RTL8 heeft van alle RTL zenders denk ik wel het meeste ruis in beeld. Bij Ziggo is die net zo strak met minimale ruis als de andere RTL zenders.


NGC is samen met SBS6 een van de dofste/wazigste zenders in het pakket en heeft ook diagonale strepen in het beeld. Vroeger was NGC toch stukken beter. Nu is het niet meer om aan te zien. Ziggo is hier weer stukken cleaner en strakker.


NET5 ook weer cleaner/strakker EN bijna geen ruis bij Ziggo.
Hier nog 2 vergelijkingen van RTL 8. Let op de hoeveelheid ruis die in het beeld bij Hertzinger zit en dat schaduw effect wat het beeld zo uitgezakt en dof maakt.


Ik heb Hertzinger al 3 keer(!!) gemailt en ze een link gegeven van deze vergelijkingen om aan te tonen dat er daar ECHT gewoon iets niet goed staat in die apparatuur. Maar ik krijg gewoon steeds niks terug van hun. Ik heb ook al aangeboden om een monteur te laten komen zodat die het hier zelf kan zien. Ik heb namelijk een hele rits opnames gemaakt van dezelfde programma's bij Ziggo en bij Hertzinger. Hoe veel makkelijker kun je het iemand nog maken? Ook daar kreeg ik niks op terug.

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 120071 op 08-05-2009 22:52]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nyana
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 23:09

Nyana

Who?!

Anoniem: 269348 schreef op zondag 17 mei 2009 @ 11:18:
[...]

Had je misschien aan het begin niet direct op het packetfront aangesloten,
en nu misschien een router ertussen hangen ???
De verbinding is ongewijzigd. Ik maak gebruik van een Linksys WRT610N. En die wan/lan Throughput is snel genoeg om dat aan te kunnen.

Voorheen


Huidig

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 22438

Ik zou me er niet te druk over maken als ik jou was.

Die test is waardeloos.Dat is mijn resultaat en ik heb maar 50mbit down. Dus wat het ding doet weet ik niet, maar ik weet wel dat ik nergens met 100 mbit kan downloaden.


http://www.numion.com/YourSpeed3/index.html

die speedtest vertrouw ik meer :)

 • bartware
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 01-06 14:00

bartware

@jabber.org

Hi
In het verleden heb ik hier wel eens gemeld dat mijn behaalde internetsnelheden niet waren om over naar huis te schrijven, althans het kwam niet in de buurt van de 50 Mbit/s.
Verder niet enorm erg, zo vaak/veel download ik niet, en ik hoef niet altijd alles a la minute te kijken/luisteren.
Van alles geprobeerd te optimizen aan mijn windows systeem met onboard netwerk (MSI K7N420 Pro, met 512 MB), maar dat mocht niet baten.
(Wel schaden, na sommige driver updates voor mijn nForce board deed van alles het niet meer)

Ik ben blij te kunnen melden dat ik nu, met een nieuwe PC, een test heb gedaan met onderstaand resultaat:


Wel een beetje een toevalstreffer, want opvolgende tests daalde de download naar 20-35 MBit/s...

Dit met een Gigabyte MA78GM-S2H bordje met 4 GB, Ubuntu 9.04/64

Vraagje trouwens over identificatie met MAC adres:
Ik trok nu de kabel (afkomstig van de DRG) uit mijn router en plugde deze voor het eerst rechtstreeks in deze PC. En had direct verbinding.
Was er niet iets met een nieuwe MAC adres dat dat wel een uur kon duren?

Heb ik me begrepen?
Cycle Vision 2020: 17-20 juli Sportpark Sloten & Wheelerplanet Spaarnwoude

XMS HDTV introductie

Vanaf 17-18 juni zal de Amino 130m te bestellen zijn via het klantenportal van XMS bij activatie van een abonnement voor digitale televisie. Klanten die reeds een amino 110 hebben, of meerdere STB's willen bestellen, kunnen één of meer 130m's bestellen door contact op te nemen met de XMS helpdesk.
Let op: dit kan pas nadat op de website van XMS staat dat HDTV leverbaar is. Ga dus niet nu al de helpdesk bellen met vragen over HDTV! De kans is groot dat ze geen antwoord kunnen geven tot het officieel een product is geworden.

De kosten voor de Aminet130m bedragen 199,- euro (inclusief HDMI kabel). Belangrijk voordeel (naast de mogelijkheid om HDTV uitzendingen te bekijken) is de ingebouwde upscaler. Hierdoor zal de beeldkwaliteit bij SD uitzendingen beter worden doordat de Aminet de SD uitzending 'upscaled' naar 720p of 1080i.

In het gratis pakket zitten momenteel BravaHD en de publieke zenders (de verwachting is dat ned 1,2,3 na september weer uitzendingen in HD zullen verzorgen). Extra HD zenders zullen in een pluspakket geleverd worden, maar welke dat exact worden is nu nog niet te zeggen.

Aminet130m

[Voor 4% gewijzigd door denan op 03-06-2009 08:22. Reden: typo's]

Pagina: 1Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee