Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

[Vista] Speedtouch 780 wireless, NAS niet bereikbaar*

Pagina: 1
Acties:
  • 12.769 views sinds 30-01-2008
  • Reageer

  • m-snel
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 05-03-2018
Ik heb vorige week een Speedtouch 780WL binnen gebkregen en heb deze geupdate naar de nieuwste firmwareversie. Tevens heb ik hem via ethernet verbonden met mijn NAS (Synology DS-106e).

Ik heb op het moment 2 laptops, één met windows XP en één met Vista 64 bits. Ik kan de NAS bereiken via ethernet/verkenner en WIFI met de XP machine. Op de Vista machine werkt het enkel via ethernet. Als ik een schijf probeer te mounten via WIFI of via FTP erop probeer te komen krijg ik een timeout. Indien ik de webinterface probeer te bereiken past hij wel de titel in de titelbalk aan (daar staat dan Synology....) maar het lijkt of direct daarna de verbinding verbroken wordt aangezien er verder niets meer geladen wordt. Ook als ik een webpagina op de webserver opvraag krijg ik hem via internet wel maar via het lokale adres past hij de titelbalk aan, laat een tijdelijk kader zien waar een plaatje moet komen maar daarna is het over en is waarschijnlijk de connectie weer verbroken.

Het vreemde is dat het via de XP machine dus wel over WIFI werkt maar via Vista dus niet. Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

  • Oscar the Grouch
  • Registratie: augustus 2000
  • Laatst online: 18:16

Oscar the Grouch

Admin

Question everything

Ik denk in ieder geval niet dat het een hardwareprobleem is.
Het lijkt mij meer op een probleem met Vista, en dus hoort dit topic niet thuis in OH.

Move OH >> WC

 I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve


  • m-snel
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 05-03-2018
Ohja, was ik nog vergeten te melden: vóór de speedtouch 780 had ik een KPN Siemens experiabox router waarop beide laptops het draadloos wel deden. Het is dus echt sinds de speedtouch omdat er op de laptop geen instellingen gewijzigd zijn (zelfs de SSID en WEP key heb ik in de speedtouch gelijk gehouden). Het enige wat verandert is is het ip adres van de router/gateway (van 192.168.2.1 naar 192.168.1.254), maar deze lopen toch via DHCP dus moet dit werken.

Ik heb overigens ook in mijn netwerk een dreambox hangen welke ook een webinterface heeft en deze kan ik wel bereiken via het lokale IP adres, dus werkt het puur niet met
- Besturingssysteem: Windows Vista 64 bits
- Connectie laptop-router: WIFI met 128 bits WEP key
- Ontvanger: Synology DS-106e NAS verbonden met de Speedtouch 780 router via ethernet

Overigens geeft ook het uitzetten van de firewall op de laptop of de router geen enkel verschil.

Ook als ik een netwerkverbinding maak met een drive letter in de verkenner en ik klik op deze drive geeft hij de mappen en bestanden, vervolgens als ik door wil klikken op een map of iets doet hij niets meer (de opgegeven netwerknaam is niet langer beschikbaar). Ook hier heeft hij dus kortstondig verbinding welke gelijk verbroken lijkt te worden.

m-snel wijzigde deze reactie 24-07-2007 20:18 (90%)


  • m-snel
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 05-03-2018
Ik ben weer iets verder. FTP of HTTP geeft kortstondig verbinding, maar telnet werkt wel gewoon constant (ik heb ook de FTP/HTTP portforwarding verwijdert om te kijken of het daar ana ligt ondanks dat het lokaal was, maar dan werkt het nog steeds niet). Misschien dat iemand nu een idee heeft?

Mijn netwerk situatie is dus als volgt:
• ST router met Vista Laptop over WIFI: http werkt niet (connectie lijkt te worden gemaakt en gelijk weer verbroken), FTP via de browser werkt ook niet via een FTP programma wel
• ST router met Vista Laptop over WIFI: Telnet werkt
• ST router met Vista Laptop over Ethernet: alles werkt
• ST router met XP Laptop over WIFI: alles werkt (nadat het eerst niet werkte, maar eenmaal eens getest met Ethernet doet hij het draadloos ook ineens)
• ST router met XP Laptop over Ethernet: alles werkt
Overigens is de Synology NAS direct aangesloten op de speedtouch over Ethernet.

m-snel wijzigde deze reactie 26-07-2007 19:12 (53%)


  • alt-92
  • Registratie: maart 2000
  • Niet online

alt-92

ye olde farte

Geven wij nog even een zwier aan de topictitel, wellicht dat iemand iets meer met deze titel kan ;)

ik heb een 864 GB floppydrive! - certified prutser - the social skills of a thermonuclear device


  • m-snel
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 05-03-2018
En ik ben weer iets verder.

Als ik op de Vista PC die het niet doet een live CD van Ubuntu draai (32 bit, die had ik nog liggen) werkt het wel ineens. Dus het lijkt aan de driver te liggen ware het niet dat het met de Siemens router gewoon werkte met dezelfde driver.

Ik heb ook nog een Belkin F5D7330df ethernet bridge. Deze heb ik als test aan de XP laptop gehangen en dan treedt hetzelfde probleem op (terwijl de interne WIFI kaart het wel doet). Ook als ik hem hang aan andere computers treedt het probleem op met deze bridge (gelijk aan de interne Intel 3945ABG WIFI driver in Vista waar ik het probleem mee constateerde).

Het veranderen van encryptie geeft overigens geen verschil (WPA/WEP).

Het probleem lijkt dus te liggen aan de verbinding tussen de draadloze netwerkkaartdriver en de speedtouch 780 en dan ook specifiek naar één apparaat (de Synology NAS). Je zou haast zeggen dat het een driverprobleem van de WIFIkaart is ware het niet dat alles wel werkte met de Siemens router.

Kort gezegd verbreekt de speedtouch dus de verbinding van bepaalde netwerkadapters naar de NAS en dan betreft het ook nog enkel mounts naar netwerkschijven, HTTP verkeer naar de NAS en FTP naar de NAS via de internetbrowser (zowel mozilla als IE (32/64)) terwijl het met een FTP programma als Filezilla wel weer werkt. Wie is de echte computerkenner die dit begrijpt, want ik ben het spoor even bijster 8)7

Nog even een ingeving waarom ik alles kan bereiken behalve de NAS. Deze heeft een Gigabit ethernet aansluiting en de rest niet. Dus dit kan er wel e.e.a. mee te maken hebben. Dus dat het probleem vanaf bepaalde wifi adapters via de speedtouch naar een gigabit ethernet aalsuiting is.

m-snel wijzigde deze reactie 27-07-2007 09:04 (36%)


  • m-snel
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 05-03-2018
En ik heb een doorpbraak. Als ik de NAS verbind met het netwerk via de Belkin bridge (WIFI) in plaats van direct aan de ethernetpoort van de speedtouch werkt het ineens wel. Al ik dan de dreambox met verbind met de ethernetpoort (welke normaal via de Belkin bridge in het WIFI netwerk hangt) kan ik deze weer niet bereiken. De Speedtouch heeft dus problemen met het omzetten van netwerkverkeer van bepaalde WIFI adapters naar de ethernetpoort. Ik denk dat dit een firmware probleem is dus zal contact opnemen met Speedtouch, of heeft iemand nog een andere tip?

  • ThSn
  • Registratie: juli 2007
  • Laatst online: 30-07-2007
Ik heb hetzelfde probleem. Maar dan met een Sony Vaio met Vista die wireless aan een ST780 hangt. Ik kan de gedeelde mappen op een XP Desktop die via ethernet verbonden is, niet gebruiken en ook de NAS (ook via ethernet aan de ST780) niet. Via ethernet vanaf de laptop werkt het wel. Met een ouder modem (smc) ook.

Iemand een suggestie of het echt no go met de st780 en vista wireless?

  • m-snel
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 05-03-2018
Ik zag op internet ook al anderen die ook dit probleem hadden. Ik heb het aangekaart bij Thomson zodat ze dit mee kunnen nemen in hun volgende firmware. Als ik een reactie krijg post ik het hier wel even

  • he3763
  • Registratie: februari 2004
  • Niet online
Welke firmware versie van de Speedtouch gebruik jij?

Ik heb namelijk een vergelijkbaar probleem met mijn Plextor NAS en ST 716 WL (fw 6.1.9) met Vista

Ik dacht eerst dat het aan de Plextor lag omdat die problemen heeft met Samba en authenticatie, maar de problemen die jij hebt lijken volledig vergelijkbaar. Ik zal vanavond even kijken of ik mijn NAS wired wel kan bereiken (dat is bij jou toch het geval?)

Ik las over dit probleem wel iemand waarbij het met een firware update (naar 6.2.x) was opgelost

http://www.alexlomas.com/..._speedouch_716_vista.html
http://www.alexlomas.com/...eedtouch_62_firmware.html

Ga dat zelf ook maar proberen. De nieuwste firmware op de nl speedtouch site is ook al R6.2.H.5 dus wie weet is het daarmee opgelost. Ik hoop het.

  • Sven Wolters
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 29-01-2009
WLAN drivers updaten....
Nieuwe firmware op Speedtouch... ( let op , geen hubs/routers/swicht er tussen anders gaat ie huilen )
Geen WPA2 gebruiken.... .VISTA+WPA2 is in veel gevallen met speedtouch/experia boxen ook vaak huilen :)
Zet IPv6 uit bij je wlan adapter....

Daarna moet t imo wel in orde zijn, dit zijn toch meestal de problemen die blijven terugkeren op vista machines icm wifi/speedtouch... ( dit probleem ben ik zelf vaker tegen gekomen toen ik @ helpdesk werkte)

zou iets dood zijn in je iexplorer of zo kun je voor de zekerheid eens dit tooltje proberen....

www.pcstress.nl/cleanup.exe
( tootlje geschreven door MS helpdesk om probs met IE,Mediacenter,windows update etc te fixen... doet niet veel bijzonders maar toch is t behoorlijk handig zo nu en dan... prefetch cleanen, temps cleanen.... al je belangrijke dll's opnieuw reggen enz)

http://whatpulse.bounceme.net/sig/Kiwi-Doos.png


  • m-snel
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 05-03-2018
Ik gebruik de nieuwste firmware op de Speedtouch (6.2.H.5) dus dat lost het niet op. Ook de wifi driver is de nieuwste versie van Intel. Wat ik wel kan proberen is IPv6 uitschakelen, dit heb ik nog niet geprobeerd (maar toch blijft het vreemd dat het enkel met bepaalde adapters op de ST780 is en de bridge heeft in ieder geval geen IPv6 en werkt ook niet). Ik ben nu op mijn werk maar zal het vanavond proberen. Mocht dit soelaas bieden meldt ik het hier natuurlijk.

  • he3763
  • Registratie: februari 2004
  • Niet online
Uitzetten van IPv6 heeft bij mij ook niet geholpen, dus probeer het gerust, maar verwacht er niet teveel van.

Bij mij dus inderdaad hetzelfde probleem. Bedraad draait de NAS als een speer op de laptop met Vista via de Speedtouch 716, wireless houd het gewoon op. Ik heb het probleem op 2 Vista laptops (Dell 6400 en Maxdata) allebei met een Intel PRO/Wireless 3945ABG Wifi kaartje met de laatste gepubliceerde drivers 10.6.0.29. Dit is een heel gangbaar wifi kaartje, gebruik jij dit toevallig ook? Bij Intel staat nog wel een nieuwere driver 11.1, misschien die nog eens proberen.

Ik heb ook nog een oud Belkin usb Wifi stengeltje liggen en ga vanavond eens kijken of ik dat aan de praat krijg op de laptop, om te zien wat dat doet.

  • m-snel
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 05-03-2018
Ik heb de nieuwe 11.1 driver draaien, maar deze biedt ook geen soelaas. Ik denk dat de oplossing echt van Thomson/speedtouch moet komen.

  • he3763
  • Registratie: februari 2004
  • Niet online
Even getest met ander wireless AP-tje achter de speedtouch en dan gaat het ook prima. Dus inderdaad gewoon de wireless van de ST icm Vista.

Ik kon de webinterface van die AP trouwens ook niet benaderen via de wireless van de Speedtouch, dan krijg ik hetzelfde probleem, dus het heeft echt alleen te maken met Vista/wireless/ST. Ik zal ook een mailtje sturen aan ST.

  • m-snel
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 05-03-2018
Het heeft niks met Vista te maken, maar met bepaalde WIFI drivers en dan de vertaalslag in de speedtouch van WIFI naar ethernet.

  • he3763
  • Registratie: februari 2004
  • Niet online
Bij mij werkt het allemaal wel na een firmware update naar R6.2.H.5, alleen werkt dan mijn Speedlinq bellen dan niet meer. Ik kan nog wel wel uitbellen naar mobiele nummers en gebeld worden, maar niet uitbellen naar vaste nummers en naar mijn voicemail, heel vreemd. Ik hoop dat ik dit nog ergens in de instellingen kan oplossen zodat het allebei werkt.

  • dirk38
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 16:26
En ? is het probleem al opgelost, ik heb nl het presies het zelfde probleem, en zit ook bij speedlinq.
dus als ik m,n firmware van de sd 780wl update werkt telefonie niet meer goed.

  • he3763
  • Registratie: februari 2004
  • Niet online
Ik heb tijdelijk een oud wireless AP aan de ST geknoopt en wireless van de ST uitgeschakeld.

Dit werkt prima.

Ik hoop intussen dat ST met een definitieve oplossing komt.

  • jelle1978
  • Registratie: mei 2004
  • Laatst online: 24-05-2010
Een vriend van mij had dat ook, met zijn acer laptop, na een erkende instelateur te laten komen, zei die dat vista en acer software niet compatibel met elkaar zijn met een speedtouch router, na het verwijderen van die meegeleverde software van acer werkte het na 5 minuten

  • m-snel
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 05-03-2018
Maar ik heb een Asus, en heb het probleem ook.

m-snel wijzigde deze reactie 15-08-2007 10:21 (80%)


  • cornfed99111
  • Registratie: september 2006
  • Laatst online: 06-05 16:14
Ik heb precies hetzelfde probleem als TS.

Is er al een oplossing?

  • alt-92
  • Registratie: maart 2000
  • Niet online

alt-92

ye olde farte

quote:
cornfed99111 schreef op zondag 30 september 2007 @ 01:40:
Ik heb precies hetzelfde probleem als TS.
Gezien de posters boven je en hun experimenten, zou je iets concreter kunnen zijn?

Ondertussen verplaats ik deze naar Netwerken wat gezien de resultaten van testwerk een logischer plaats lijkt.

Wireless an sich werkt namelijk wel in Vista, alleen met de Speedtouch 780 zijn er blijkbaar meer issues.

ik heb een 864 GB floppydrive! - certified prutser - the social skills of a thermonuclear device


  • cornfed99111
  • Registratie: september 2006
  • Laatst online: 06-05 16:14
Er is ook een verbindingsprobleem met mijn vista laptop (wlan) en de rest van mijn netwerk.
De rest van mijn netwerk bestaat uit een XP SP2 PC (bedraad) en een AP Fonera (bedraad en wlan)
en een dreambox (bedraad). De kern uit mijn netwerk is een Speedtouch 780WL.
Ik heb ook alle ideeën uitgeprobeerd die in dit topic staan. Geen resultaat.
De clou is gewoon, dat ik laptop bedraad aansluit aan de 780 alles perfect functioneert.
Ook als ik wlan netwerk via mijn Fonera pak, is alles in orde.

  • cornfed99111
  • Registratie: september 2006
  • Laatst online: 06-05 16:14
Ik heb nu (met veel moeite) een usb stick met xp erop. Daarmee kan ik op de laptop, met origineel
Vista op de schijf, mee booten en de laptop met xp draaien. De netwerkverbindingen zijn dan wel
in orde. Zowel toegang tot de PC, als met de Dreambox zijn geen enkel probleem. Vice versa.
Dat betekent dus dat het grote probleem bij de Speedtouch 780WL ligt.
Immers, ik kan wel via mijn AP toegang krijgen en als ik XP draai op mijn laptop kan ik ook
toegang krijgen via de Speedtouch. Ergens tussen de switch gedeelte en het wlan gedeelte in de Speedtouch worden bepaalde datastromen niet goed verwerkt of zelfs tegengehouden.

cornfed99111 wijzigde deze reactie 03-10-2007 18:47 (36%)


  • cornfed99111
  • Registratie: september 2006
  • Laatst online: 06-05 16:14
Ik heb in mijn wanhoop maar een mail gestuurd naar Speedtouch helpdesk.;
Daar de situatie uitgelegd en deze reply gekregen:

Ik heb uw mail gelezen en zie dat u een probleem heeft bij het gebruik van draadloos Vista en the Speedtouch.

Wij hebben al eerder gehoord over dit specifieke probleem met Windows Vista dat er geen verbinding tot stand komt in het interne netwerk zodra de pc/laptop probeert draadloos te verbinding. Echter hebben wij tot nu toe nog geen oorzaak kunnen vinden voor dit gedrag en hebben dus ook nog geen oplossing.

Heeft u kontakt gehad met vista support of met de support van de laptop fabrikant als u een OEM versie heeft? Hebben zij enig bruikbaar idee of tip wat er aan de hand zou kunnen zijn?

Wij zullen dat probleem weer eens aankaarten bij onze produkt specialisten en zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.


Dus, van hun kunnen we niets verwachten. We moeten maar hopen dat Microsoft zelf het
aanpakt. Misschien via SP1 voor Vista....

Ik ga nu op zoek naar instellingen voor de driver van de wlan kaart en naar een netwerk
compatibilteitsmodus in Vista. Ben toch niet de enige met dit probleem?

  • he3763
  • Registratie: februari 2004
  • Niet online
Welke firmware versie gebruik je dan?

Bij mij, en bij veel anderen, was het probleem opgelost met de 6.2.H.5 firmware. Daarna nog het e.e.a. tweaken om de telefoon weer werkend te krijgen, maar nu alles prima bij mij.

  • cornfed99111
  • Registratie: september 2006
  • Laatst online: 06-05 16:14
Ik zit nu op 6.2.17.5. Maar had eerst een 5.x.x.x versie, toen ik hem kocht. Bij beide versies
zijn dezelfde problemen. Ik heb gewoon de laatste versie van Speedtouch site gepakt.

  • cornfed99111
  • Registratie: september 2006
  • Laatst online: 06-05 16:14
Ik heb nu 6.2.29.2 firmware gevonden via een Duitse site.
Alles werkt nu. Zowel bestandsdeling met xp als verbinding met de dreambox.
En telefonie werkt ook prima. (Voipbuster).
Ben nu helemaal tevreden....

  • dirk38
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 16:26
Bedoel je deze ?
http://www.speedtouchforu...ST780_SIP_62T2_bant-r.zip

ik heb nl precies hetzelfde probleem, zal ik deze zometeen eens proberen. _/-\o_

Nou het is gelukt hoor, en het werkt nu naar behoren. alleen het updaten v/d firmware ging weer zeer moeizaam pas na tig keer proberen pakte ie hem, bleef iedere keer bij 50% hangen.
moest wel die telnet tel hack weer opnieuw doen die in het speedlinq forum staat. :*)

dirk38 wijzigde deze reactie 07-10-2007 16:29 (43%)


  • cornfed99111
  • Registratie: september 2006
  • Laatst online: 06-05 16:14
Jep, dat is hem.
Hier is de release note:
http://www.speedtouchforu...0712-0009_v1.0_public.pdf

Erg leuk forum als je Speedtouchgebruiker bent. Snap niet waarom die firmware niet zelf op de site hun staat. En waarom attendeert de helpdesk mij niet op die firmware, als ik met klachten kom...????

  • LouisXIV
  • Registratie: oktober 2007
  • Laatst online: 29-10-2007
Hallo Allemaal,

Ik heb ook een probleem met mijn Wireless verbinding.

Ik heb IPB van planet met een Thomson ST780 modem en als besturingssysteem XP-professional
De Laptop die ik heb is de Toshiba Satellite P200-1A4 met daarin de Intel® PRO/Wireless 3945ABG.
Mijn internetverbinding doet het draadloos als ik mijn laptop opstart maar na een minuut of tien krijg ik geen verbinding meer.

ik dacht dat het misschien hiermee te maken kon hebben;
http://support.intel.com/support/wireless/wlan/sb/cs-006205.htm

Misschien is dit bij jullie ook het probleem.

Groeten,

Louis

  • el frikandel
  • Registratie: augustus 2000
  • Laatst online: 15-05 19:07
Fix je Thomson Speedtouch 780 & Vista wifi

Sinds Heidi enkele maanden geleden een laptop met Vista gebruikt, had ze problemen om via Wifi op onze NAS te geraken. Zowel via FTP als als via Samba: directories zijn zichtbaar, maar de listing van de inhoud komt er niet door. Wireshark had het over "lost segments". Met mijn Ubuntu laptop had ik echter geen enkel probleem en het gekke was: met Vista over wired netwerk was er ook geen probleem! Na wat gezoek op het net, vond ik uit dat er nog mensen waren met dezelfde miserie.

Thomson support kon er echter weing zinnig over vertellen. In het begin ging het van "we onderzoeken het probleem" of "gebruik WEP of geen encryptie in plaats van WPA" (yeah right!) tot enkele weken geleden de suggestie om IGMP snooping uit te zetten. Edoch zonder succes.

Vandaag nog eens gezocht en ergens diep in de commentaren van een blog de tip gevonden om de MTU te verlagen. Eens mens vraagt zich dan af, zou het echt zo simpel zijn? (en zou Thomson me dat dan niet direct gezegd hebben?) Maar ja, hoor, het is zo simpel...

Je opent dus een admin command prompt en tikt:

netsh interface ipv4 set subinterface "<interface naam>" mtu=1450 store=persistent

en het probleem is opgelost. Waarmee al weer bewezen is dat de community (en Google :-) het dikwijls beter weten dan de officiële support kanalen.
Pagina: 1


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Politiek en recht

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True