• Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Guild Wars logo


Welkom in Het Grote Guild Wars Topic deel 11, het topic waar je terecht kunt voor de laatste nieuwtjes, discussies en vragen over de game die volgens velen een revolutie op online gaming gebied is: Guild Wars. De first post van dit topic zal in de loop van de tijd worden aangevuld met meer informatie en plaatjes.

De vorige delen staan hier:
[rml][ MMORPG]Guild Wars[/rml]
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 2
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 3
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 4
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 5
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 6
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 7
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 8
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 9
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 10
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 11http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/navigatie.gif

AlgemeenGuild Wars: Prophecies/Campaign 1Guild Wars: Factions/Campaign 2Guild Wars: NightFall Campaign 3Overige


[anchor="algemeen"http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/algemeen.gif
http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/CORPG.gif

Guild Wars wordt door de makers van ArenaNet geen MMORPG genoemd, maar een CORPG (Competitive Online RPG). De focus ligt hier dus nadrukkelijk op competitie. Guild Wars neemt de beste elementen uit de hedendaagse MMORPGs en combineert dit met een innovatief missie-systeem die alle vervelende dingen uit MMORPGs elimineert als camping, ganking, kill-stealing en loothogging. Dankzij het dynamic quest systeem heeft alles wat je doet invloed op jouw persoonlijke toekomst in de game.

Aan het begin van het spel wordt de speler de keuze gesteld of hij/zij een RP (RolePlay) character of een PvP (Player vs Player) character wil aanmaken. De RP characters worden gebruikt voor de quests en missies en beginnen dan ook bij lvl 1. De PvP characters beginnen allemaal bij de levelcap van lvl 20. Deze zijn er puur om de competitie aan te gaan in de verschillende arenas.

Ondanks dat de focus van Guild Wars op competitie en het Player vs Player gedeelte ligt, zit er een zeer uitgebreide PvE (Player vs Environment) gedeelte in die zelfs de meest doorgewinterde RPGer een tijd lang zoet zal houden. Door quests en missies te doen krijgt de speler toegang tot steeds meer nieuwe skills, nieuwe armor en upgrades. Heb je eenmaal een nieuwe skill 'unlocked', dan blijft die skill dat altijd en hoef je er later niet weer naar op zoek te gaan. Skills die je unlocked in PvE worden voor de speler toegankelijk in PvP. Hoe meer quests je doet, des te groter wordt dus het arsenaal aan skills die je kan gebruiken in PvP.

Een niet onbelangrijk detail van Guild Wars is dat het zich onderscheid zich van MMORPGs door het feit dat het GEEN MAANDELIJKSE BIJDRAGE vereist.


http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/events.gif

ArenaNet organiseert geregeld evenementen voor de spelers.
Ze worden allemaal aangekondigd op de GuildWars site en ze zijn ook te vinden als je het spel opstart bij het inlogscherm.

Er zijn een aantal type events:

Double Fun Weekends
Tijdens deze weekenden krijg je of dubbel XP of faction of een grotere kans dat groene items worden gedropt.

Season Events
Een aantal voorbeelding hiervan zijn Halloween, Wintersday, Dragon Festival (alleen als je Factions hebt).
Tijdens deze events die een paar dagen duren zijn er vaak extra speciale items te verdienen. Een paar voorbeelden hiervan: een pompoenen masker, kerstmuts, zuurstokken, rijste wijn, rooie bonen cakejes, of jade wind orbs
die je kan inruilen tegen een drakenmasker en zelfs speciale titels met gokken. Veel van deze items doen niet veel bijzonders maar zien er gewoon geinig uit. Ter afsluiting is er vaak een groot vuurwerk ergens.
Halloween keert dit jaar weer terug en waarschijnlijk de andere evenementen ook!

Previews
Bij elk nieuwe campaign wordt er een preview event gehouden waaraan iedereen mag meedoen. Voorheen moest je GuildWars al spelen wilde je mee kunnen doen maar nu hoeft niet meer.
Voor Nightfall is dit evenement al voorbij.

Community Contests
Zo nu en dan is er een ontwerpwedstrijd voor guildemblems, wapens of monsters. Als je wint is niet alleen je werk vereeuwigd maar krijg je vaak ook nog een leuk presentje van A-net.

Tournaments
A-net verzorgt ook wedstrijden tussen guilds zowel ingame als daar buiten op diverse bijeenkomsten.

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/accounts.gif

Voor het spelen van GuildWars is een account vereist. Bij het installeren wordt er gevraagd er een aan te maken of op te geven.
Lees goed de EULA en de Rules of Conduct door.
Deze bevatten belangrijke informatie en je moet ermee akkoord gaan wil je een account creeëren.

Account verkopen en sharing
Dit account is strikt persoonlijk en mag NIET gedeeld worden met je broertje of verkocht worden (voor geld of ingame geld).
Het is ook NIET toegestaan items/geld uit het spel te verhandelen voor echt geld.
Doe je dit toch, dan loop je het risico dat ze je account verwijderen.

Koppelen
Elk hoofdstuk van GuildWars is een stand alone game. De key voor het spel kan maar 1 keer aan een account gekoppeld worden.
Accounts onderling kunnen NIET samengevoegd worden.

Om een key toe te voegen aan je account doe het volgende:
Login op je huidige account, ga naar het character selectie scherm en klik op Edit account > Manage access keys > Next > (Vul je key in van 25 tekens)

Het eerst hoofdstuk dat je koppelt aan je account biedt 4 sloten voor je characters. Elk hoofdstuk dat je daarna er aan koppelt geeft je 2 extra sloten.
Je kan ook sloten kopen bij de online winkel. Soms geven keys uit een pre-order kits, zoals die van Nightfall, ook recht op een extra slot.
Het koppelen biedt het voordeel dat al je characters op dat account toegang hebben tot alle hoofdstukken gekoppeld aan dat account.
Je zal wel zelf de weg moeten vinden naar de andere hoofdstukken.

Je kan ook skillpacks unlocken per account, zie hiervoor de Online Guild Wars Shop.

Characters
Alle characters op je account hebben toegang tot alle aan het account gekoppelde hoofdstukken. Je kan ze NIET uitwisselen met andere accounts.
Ze behoren ook tot hetzelfde guild. Unlocked skills en fame die je verzameld worden ook gedeeld met je andere characters. Faction wordt niet gedeeld tussen je characters. Sommige titels die je kan verdienen zijn ook gedeeld.

Afhankelijk van waar je je character start heb je de keuze uit andere classes naast de core-classes (Warrior, Elementalist, Necromancer, Monk, Mesmer, Ranger).
Teven heb je altijd de beschikking over een set core-skills die gelijk zijn in elk hoofdstuk.

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/wiearenanet.gif

ArenaNet is de developer van Guild Wars. ArenaNet is een onderdeel van NCsoft Corporation, de grootste publisher van MMORPGs ter wereld die titels als Lineage, Lineage 2, City of Heroes en Auto Assault onder haar hoede heeft. ArenaNet is opgericht door de mensen die verantwoordelijk waren voor het grote succes van Warcraft, Starcraft en Diablo, alsmede ook het Battle.Net game network. Een aantal jaren geleden verlieten deze mensen Blizzard om ArenaNet op te richten. Zo is de 3D engine van Guild Wars gemaakt door Mike O'Brien die ook de originele World of Warcraft 3D engine heeft gemaakt en Battle.Net heeft gemaakt. Verder is ook bv de teamlead en leadprogrammeur van World Of Warcraft, Jeff Strain, overgestapt naar ArenaNet. Deze mensen weten dus zeker wat ze doen.

ArenaNet logo


http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/gwlogoprophecies.jpg
http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/verhaal.gif

De Mensen van Tyria staan op de rand van uitsterven, en alleen hun helden kunnen hun nog redden.
De velen die gekozen hebben om getrained te worden in 1 van de 6 professions, en die de machtige gildes vormen, zijn de enige hoop tegen de legers van ondoden, Charr, en andere wezens die streven naar wereldheerschappij en de vernietiging van het menselijke ras.

De keuze om te trainen in een eerste en tweede profession, om de vaardigheden van die professions te leren en om deze te gebruiken om de vijanden van de mensheid te verslaan, moet niet licht opgevat worden. Kies een naam die grote daden waardig is, en volg je roeping die je het meest ligt.

De uitdaging is deze: Volg het heldenpad. Neem de wapens en vaardigheden op,welke zijn ingegeven door je hart en gebruik ze tegen hen die de vrijheid van jou en degene om wie van je houd willen afnemen.
Red je volk of sterf al proberend.

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/professions.gif
Warrior

Warriors vertrouwen op een dapper hart, brute kracht en handwapens om hun vijanden te bedwingen en hun bondgenoten te beschermen. Over het algemeen minachten ze lange-afstands gevechten, in plaats daarvan verkiezen ze liever om zich direct in het krijgsgewoel te storten, zwaaiend met het wapen van hun keuze. Ze kunnen klappen incasseren als geen andere. Warriors zijn even vertrouwd met het hanteren van een bijl, hamer of zwaard, toch verkiezen de meeste om zich meester te maken van één wapen in plaats van alle anderen. Veel vaardigheden van de warrior vereisen adrenaline, die opgebouwd wordt tijden het vechten om die vaardigheden beschikbaar te maken, en wat meestal resulteert in grote schade. Verdedigings tactieken helpen de Warrior om schade te vermijden en om hun bondgenoten te beschermen, maar sterkte is het grootste voordeel van een Warrior die de held toe staat om meer schade te doen met elke aanval.

Meer informatie »
Warriors

Ranger
Rangers
Rangers zijn uniek in hun vermogen om te slagen met de hulp van, of zelfs ten koste van, hun omgeving. Natuur rituelen stellen hun in staat om hun omgeving the manipuleren, of om de scheppingskrachten zelf te lenen om bondgenoten te genezen en te helpen. Ze geven de voorkeur aan vechten op afstand, de boog is het wapen van hun keuze, en deze kan bijzonder effectief zijn vanaf verhoogde locaties zoals bruggen en kliffen. Ze zijn de enige profession met de mogelijkheid om dieren te bezweren, welke hun dan vergezellen op hun reizen en hen helpen in gevecht, en krijgen experience en levels in de loop van de tijd. Rangers zijn ook gezegend met overlevings vaardigheden die hen helpen om in leven te blijven.

Meer informatie »

Monk

Monks maken gebruik van een direct kanaal met de goden, en de antwoorden op hun vragen komen in de vorm van genezing en bescherming van hun bondgenoten en schade aan hun vijanden. Gecombineerd met elke andere profession, kunnen Monks wisselen tussen het ondersteunen van hun groep en het schade toebrengen aan hun tegenstanders. Monks genieten de Gunst van de Goden, die voorziet in extra genezende kracht, terwijl hun genezende en beschermende gebeden hen helpen hun bondgenoten sterk en gezond te houden. Straffende Gebeden, daar in tegen, roepen de torn van de goden neer op vijanden, veeleisende heilige schade die de wapenuitrusting negeert, toch schade uitdelen is niet de Monk's specialiteit. Wat de Monks te kort komen in vuurkracht compenseren ze ruimschoots met hun ongeëvenaarde gave om bondgenoten in leven te houden.

Meer informatie »
Monks

Elementalist
Elementalists
Elementalist roepen de krachten aan van aarde, lucht, vuur en water en beheersen en beveelt ze naar willekeur. Ze kunnen meer schade uitdelen dan elke andere profession in 1 aanval. Aard Magie roept aarbevingen en erupties op, vat vijanden in steen, of beschermt bondgenoten. Lucht Magie beteugeld de kracht van stormen om de vijand neer te slaan met weerlicht of stellen bondgenoten in staat om te rennen als de wind. Vuur Magie manifesteerd zich in vlammen, vuurballen, gesmolten lava en zelfs meteoren om de vijand zwart te verbranden. Water Magie roept mist en ijs op om de aanvallen en de bewing van de vijand te vertragen, hun zicht te verdoezelen, bondgenoten te verdedigen tegen magie, en koude schade toe te brengen aan vijanden. Elementalist hebben toegang tot energie regenererende skills, en wanneer gekozen als eerste karakter, kunnen ze in de loop van de tijd hun energie maximum verhogen. De wijze Elementalist probeert te voorkomen om omsingeld te worden, maar heeft altijd een lokale spel met effect-oppervlakte achter de hand voor het geval dat.

Meer informatie »

Mesmer

Mesmers zijn meester van de verbeelding en controle, de energie van de vijand verstorend voor eigen gebruik, en die van hun bondgenoten. Gecombineerd met elke andere profession, bieden hun skills uitstekende ondersteuning, door de krachten van de vijand tegen ze te keren en het veranderen van de materie van de werkelijkheid om vijanden te hinderen en bondgenoten te helpen. Mesmers hebben de mogelijkheid om snel te casten, wat al het verschil kan maken in het heetst van de strijd. Hun dominerende krachten staan ze toe om controle te krijgen over de skills en energie van de vijand. Hun unieke illusionaire talenten kunnen een beweging of het casten van een skill van de vijand vertragen of zelfs stoppen, of ingebeelde ziektes veroorzaken die Health en Energie van de vijand ontrekken en tegelijkertijd bondgenoten genezen en voorzien van energie. Hoewel Mesmers niet bekend staan om brute kracht, wordt dat meer dan gecompenseert door hun gave om te verwarren, af te leiden en het uitputten van de vijands energievoorraad

Meer informatie »
Mesmers

Necromancer
Necromancers
Necromancers zijn meesters van de donkere kunsten, ze beroepen zich op de geesten van de doden en zelfs de dood zelf, om vijanden te overmeesteren en bondgenoten te assisteren. Door het opofferen van Health en het op zich nemen van vervloekingen en ziektes, kunnen ze grote hoeveelheden schade toebrengen aan hen die dwaas genoeg zijn om het tegen ze op te nemen. Dode en stervende vijanden worden onwillige bondgenoten in hun handen. Necromancers hebben de bijzondere gave om energie op te nemen van de dood van een vijand, en een gevechtsmacht kunnen doen opstaan uit de lijken van hun vijanden. Vervloekingen, welke de Necromancer vaak duur komen te staan, eisen een nog veel grotere tol van vijanden, die merken dat hun betoveringen en genezende gaves waardeloos zijn. Door het opofferende karakter van hun methodes, moeten Necromancers geduld en zelfdiscipline beoefenen om te overleven.

Meer informatie »

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/features.gif

Algemeen
 • Geen abonnementskosten
 • Geen verplichting tot kopen van expansions
 • 4 character sloten (optie om via de online winkel meer bij te kopen)
 • Beperkte storage toegankelijk voor al je characters
 • Niet persistente death penalty (15% per death, 60% max)
 • Streaming updates
 • Events
 • Observer mode
 • Anti cheat beveiligingen
 • Anti farm beveiligingen
 • Spelen in territories als Europa (met taal afhankelijke districten), America, ed. (beperkt wisselen mogelijk)
PvP
 • PvP only characters
 • PvP Arenas
 • PvP character templates
 • PvP characters krijgen de meeste wapens en skills unlockt en kunnen de rest unlocken met een puntensyssteem
 • PvE characters kunnen ook aan PvP meedoen
 • Vechten om de gunst van de goden
Gebieden
 • Grote steden en Outposts
 • Van woestenij tot jungle tot besneeuwde bergen tot vulkanen
Missies en Quests
 • 25 Missies met bonus
 • Quests voor secondary profession, attribuutpunten, skills, items, geld en experience
Guilds
 • Guild Halls
 • Guild Merchants
 • Guild vs. Guild gevechten
 • Tournaments
 • Ranking system
 • Guild Cape
 • Allianties
Professions
 • Warrior
 • Ranger
 • Monk
 • Elementalist
 • Mesmer
 • Necromancer
 • Unieke skills voor elke profession
 • Primary en Secondary profession; tot 30 profession combinaties
 • Mogelijkheid tot onbeperkt wisselen van Secondary profession
 • Rangers kunnen 1 huisdier bij zich hebben
 • Uiterlijk van je character is profession specifiek
 • Profession specifieke attributes
 • Attribuutpunten oneindig aanpasbaar in steden en outposts
Skills
 • ca. 75 skills per profession inclusief elite skills
 • Effectiviteit van skills is gekoppeld aan de attribuut levels
 • Met 8 skills inclusief maximaal 1 elite skill kan je je character uitrusten
 • Voor secondary profession geen primair attribuut gerelateerde skills
 • Skill capturing
 • Skill trainers
 • Skill quests
 • Enchantments
 • Adrenaline skills naast energy skills voor warriors
 • Templates voor skill-attribute configuraties
Items
 • Alle professions kunnen alle wapens gebruiken alleen attribuut beperkingen beperken de effectiviteit van het wapen
 • Unieke wapens van bosses
 • Armor is character gebonden
 • NPCs kunnen wapens en armor voor je maken
 • Wapens kunnen gecustmized worden voor meer damage (daarna character gebonden)
NPCs
 • +100 monsters en bosses
 • NPC crafters die voor geld en grondstoffen wapens en armor voor je maken
 • NPC merchants
 • NPC traders voor crafting materials, dyes en runen
 • NPC collecter die wapens en armor ruilen voor items die je kan vinden
http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/screenshots.gif

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/movies.gif

Let op! Deze filmpjes zijn van 20 tot 120MB groot.

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/versies.gif
Release date: released op 28 april, 2005
Systeemeisen Prophecies

Minimum System Specs
 • Windows® XP/2000/ME/98
 • Intel Pentium® III 800 Mhz or equivalent
 • 256 MB RAM
 • CD-ROM Drive
 • 2 GB Available HDD Space
 • ATI Radeon 8500 or GeForce 3 or 4 MX Series Video Card with 32MB of VRAM
 • 16-bit Sound Card
 • Internet connection
 • Keyboard and mouse
Recommended System Specs
 • Windows® XP/2000/ME/98
 • Intel Pentium® III 1GHz or equivalent
 • 512 MB RAM
 • CD-ROM Drive
 • 2 GB Available HDD Space
 • ATI Radeon 9000 or GeForce 4 Ti Series Video Card with 64MB of VRAM
 • 16-bit Sound Card
 • Internet connection
 • Keyboard and mouse

Guild Wars Pre-Order kit

LET OP! Pre-order kits bevatten NIET het volledige spel maar bieden opties en extras voor het nog NIET gereleasede spel!.
 • Toegang tot alle Guild Wars events inclusief October World Preview Event en alle Beta Weekend Events
 • Een guest pass voor een vriend om een Beta Weekend Event te joinen
 • Een exclusief in-game item uit een variteit van wapens, schilden en magische items
 • Een Prima Tournament Survival Guide met character en team strategieen
 • Een Guild Wars poster
 • Pre-registration voor character namen en accounts
 • Exclusieve muzieknummers van de award-winning composer Jeremy Soule
 • Concept artwork, screenshots, wallpapers en links naar de Guild Wars fan community
Cover Guild Wars Pre-Order Kit


Guild Wars Standard Edition
 • Game Discs: 2 CD's in plastic DVD case
 • Guild Wars Manuals - Part 1 and Part 2: 150 paginas
 • Quick Reference Card: Full-colour kaart met keyboard layout en key mapping
 • Plastic security card met je key
Cover Guild Wars Standard Edition


Guild Wars 2006
 • 2 CDs in plastic DVD case
 • Soundtrack CD
 • Guild Wars Manuals - Part 1 en Part 2: 150 pages of information
 • 2-zijdige poster (ene zijde GW, de andere zijde GW Factions)
 • Quick Reference Card: Full-colour kaart met keyboard layout en key mapping
 • Exclusieve in-game bonus items.
 • 14 dagen of 10 uur Guild Wars Trial Key voor een vriend
 • Plastic security card met je key
Cover Guild Wars Standard Edition 2006


Guild Wars Special Edition
 • 2 CDs in plastic DVD case
 • Guild Wars Manual: The Manuscripts: 144 paginas
 • Bonus Skill Pack Code: Unlock 7 skills, 1 Elite skill, 1 rune en 1 weapon upgrade
 • Guild Wars Soundtrack CD: Music door British Academy Award winnaar Jeremy Soule
 • Bonus Music Key: Gratis toegang tot meer in-game music van Direct Song
 • Guild Wars Art Book: The Art of Guild Wars Book 2; 72 paginas
 • Kaart van Tyria; 600mm by 360mm, gevouwen
 • Quick Reference Card: Full-colour kaart met keyboard layout en key mapping
 • Plastic security card met je key
Cover Guild Wars Special Edition


Guild Wars Collector's Edition
 • Game Discs: 2 CD's in Card Wallets
 • Guild Wars Manuals - Part 1 en Part 2: 150 paginas
 • Guild Wars Art Book: Perfect Bound; 128 paginas
 • Guild Wars Soundtrack CD: Music door British Academy Award winnaar Jeremy Soule
 • Guild Wars Internet Chat Headset; koptelefoon en Microfoon
 • Quick Reference Card: Full-colour kaart met keyboard layout en key mapping
 • Divine Aura
Cover Guild Wars Collectors EditionGuild Wars Factions: Campaign 2
http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/verhaal.gif
Een woord van meester Togo van het Shing Jea klooster

Mijn studenten, ik heet jullie welkom in Cantha. Jullie zijn klaar om de beroepen van een held te leren, waaronder twee eeuwen oude disciplines uniek voor het Keizerrijk van de Draak. Je kunt de geesten uit het hiernamaal oproepen met de magie van een Ritualist, of de meest gevreesde tegenstanders neerhalen met de snelle, stille technieken van de dodelijke Assassin. Je kunt tot een machtige Warrior groeien, of het pad van de krachtige Elementalist omarmen. De manipulerende methodes van de Mesmer kunnen je toekomst zijn, maar toch de heilige kracht van de Monk kan de school zijn die tot je ziel roept. Misschien gebruik je wel de doden om Cantha te verdedigen als Necromancer of neem je de rol van Ranger en val je vijanden aan met boog, val en een beest.

Bestudeer de gezichten van je vijanden en ontmoet hen met geweld mocht je ze tegen komen in het landschap van Shin Jea, de straten van Kaineng City, het versteende Echoval Forest, of de glitterende Jade Sea. Er zal weinig gelegenheid zijn voor nutteloos gepeins, want al snel zal je de grotere wereld in moeten. Wanneer dat moment komt moet je klaar zijn om hen te doden die hetzelfde met jou willen doen. Je moet gereed zijn om zij die in nood verkeren te helpen en verbondschappen aan te gaan met hen die meer vijand dan vriend lijken.

Kwade dingen zijn op de been in Cantha, en ze hopen ons te raken in hetgeen dat ons maakt tot wat we zijn. Dit kwaad wenst ons soort te vernietigen en te heersen in een koninkrijk van ellende. Wij zullen dit niet toestaan. We zullen dit koninkrijk verdedigen met de wil van onze goden en de kracht van onze voorouders. Let op bij je training en maak je meester van je gaven, want jij houdt het lot van het Keizerrijk van de Draak in handen.

--Meester Togo

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/professions.gif
Ritualist

Ritualists sturen bovenaardse energie die bondegenoten uit de leegte oproepen en mystieke bindings rituelen aanwenden die die bondgenoten buigen naar de will van de Ritualist. Ze bedekken hun ogen om zo beter te kunnen communiceren met de geesten die grote kracht en bescherming geven aan de Ritualist en zijn kameraden. De energie die zei sturen zijn de drijfveer achter de skills van de Ritualist welke de dodelijkheid van de bondgenoots wapen versterkt en die schade toebrengen aan de gezondheid van een vijand. De Ritualist kan ook gebruik maken van de overblijfselen van de doden om de levenden te beschermen - niet door het reanimeren van lijken zoals de Necromancer dat doet, maar door het ritueel gebruik van urnen en as.
Waar de Ranger leeft als één met de geestenwereld, de Ritualist kan en zal meester er van zijn.

Meer informatie »
Ritualists

Assassin
AssassinsDe Assassin loopt door de schaduw, als een dodelijke gifslang klaar om toe te slaan in het hart van de vijand wanneer deze het minst verwacht, nergens en overal tegelijk. De Assassins zijn meester in hun gekozen wapen, de dolk en zijn een expert in het toebrengen van Critical Strikes die veel schade toebrengen. De Assassin is getraint om efficient aanvallen aan elkaar te rijgen tot een ketting die niet toestaat dat de vijand terug slaat. Ze hebben zich de kunst eigen gemaakt om te bewegen als schaduwen - Assassins dragen alleen een lichte wapenuitrusting en geven er de voorkeur aan om schade te vermijden door niet aanwezig te zijn als de vijand raak slaat.
Hun andere magische skills omvatten Hexes die de verdediging van de vijand verlagen en die de Assassin beschermen tegen letsel.

Meer informatie »

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/features.gif

Nieuwe regio: Cantha - Azie themed wereld2 Nieuwe professions
 • Assasin
 • Ritualist
 • Nieuwe henchmen met de nieuwe professions
Nieuwe uitrustingen
 • 6 nieuwe soorten wapenuitrusting met een Aziatisch uiterlijk
 • Nieuwe wapens en items
 • Nieuwe groene wapens
Nieuwe wezens
 • 100+ nieuwe monsters
 • Nieuwe NPCs
 • Nieuwe Pets: Tijgers, Krabben, Kraanvogels, Zwarte Moa Vogel en Phoenixes.
Nieuwe Guild en PvP mogelijkheden
 • 4 nieuwe Guild Halls
 • Guild Hall Services
 • Guild Alliances (max 10 guilds per alliance)
 • Nieuw rating systeem
 • Nieuwe Guild Emblems
http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/screenshots.gif

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/movies.gif

Let op! Deze filmpjes zijn van 20 tot 120MB groot.


http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/versies.gif
Release date: released op 28 april, 2006
Systeemeisen Factions

Minimum System Specs
 • Windows® XP/2000/ME/98
 • Intel Pentium® III 800 Mhz or equivalent
 • 256 MB RAM
 • CD-ROM Drive
 • 2 GB Available HDD Space
 • ATI Radeon 8500 or GeForce 3 or 4 MX Series Video Card with 32MB of VRAM
 • 16-bit Sound Card
 • Internet connection
 • Keyboard and mouse
Recommended System Specs
 • Windows® XP/2000/ME/98
 • Intel Pentium® III 1GHz or equivalent
 • 512 MB RAM
 • CD-ROM Drive
 • 2 GB Available HDD Space
 • ATI Radeon 9000 or GeForce 4 Ti Series Video Card with 64MB of VRAM
 • 16-bit Sound Card
 • Internet connection
 • Keyboard and mouse

Guild Wars Factions Pre-Order kit

LET OP! Pre-order kits bevatten NIET het volledige spel maar bieden opties en extras voor het nog NIET gereleasede spel!.
 • Toegang tot Factions 24 uur voor de officiele release op 24 maart
 • Exclusive in-game items — voor elke profession 1: Dragon Fangs (Assassin Daggers), Spiritbinder (Ritualist Staff)
 • Een tactical guide en quick-reference kaart in een PDF-bestand in 5 talen
 • Een CD met concept art, wallpapers, ingame movies en Factions muziek
 • Een Guild Wars Factions poster
 • Een extra key voor iemand anders met toegang tot de preview Event op 24 maart
 • 14 dagen of 10 uur Guild Wars Trial Key voor een vriend voor Prophecies
Cover Guild Wars Factions Pre-Order Kit


Guild Wars Factions Standard Edition
 • 2 CDs in plastic DVD case
 • Double-sided poster: Ritualist and Assassin
 • Game Manual
 • Quick Reference Card
 • Collectable Plastic Game Activation Card
Cover Guild Wars Factions Standard Edition


Guild Wars Factions Collector's Edition
 • 2 CDs in plastic DVD case
 • Soundtrack CD
 • Double-sided poster: Map of Cantha and Factions Poster
 • Game Manual
 • Quick Reference Card
 • Cloth Picture
 • Art book
 • Desk Calendar
 • Mouse Pad
 • Sticker Set
 • Collectable Plastic Game Activation Card
 • Special In-Game Dance Emote voor the Assassin en Ritualist
 • Bonus Music Key
 • Miniatuur Kuunavang pet
Cover Guild Wars Factions Collectors Edition

[Voor 99% gewijzigd door Steffy op 27-04-2007 15:40]


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
Guild Wars Nightfall: Campaign 3
http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/verhaal.gif

Zoals de Gouden Zon, waken de goden over Elona, maar in de schaduwen, schuilen vijanden van de hemelen voor de eindeloze onderzoekende blikken.
Buiten de wereld die we kennen, waken en wachten kwaadaardige krachten, zinnend op manieren om zich te manifisteren in het rijk van vlees.
Hun methodes lopen van subtiel tot schokkend: gefluister in de geesten van verwarde mensen, plagen die sluipen door het verdorven landschap, onschuldigen die veranderd worden in roofzuchtige gruwelijkheden en vreemde creaturen.
Beschavingen staan op om de mensheid te beschermen tegen dit kwaad maar soms faalt de beschaving.

Nu wordt Elona lastig gevallen door soortgelijke verschrikkingen.
Beschaafde landen erkennen en vereren 5 goden, maar ketters spreken van een gevallen god.
Een duizend jaar geleden, de voorouders van deze ketters, de Margonites, vochten een epische strijd op de ondiepe zee ten noorden van Elona.
Het bloedbad dat volgde creeërde een uitgestrekte woestenij - het gebied nu bekend als de Crystal Desert (Kristallen Woestijn).
Gesterkt door de zegeningen van hun duistere god, voerde de Margonites oorlog tegen de volgelingen van alle andere goden - tempels werden vernield, altaren ontheiligd en alle rivalen afgeslacht.
Ondanks hun kracht vekregen uit afschuwelijke gedaanteverwisselingen, werd hun leger uitgeroeid, en hun valse god verbannen naar een rijk van eeuwige kwelling.

Nu zien ketters tekens dat hun gevallen god misschien weer aan het werk is in de wereld. Zijn naam was geschrapt uit alle geschiedenis, weggehakt van monumenten, veroordeeld tot godslastering - maar toch, the dienaren van de godeloze waken en wachten.
Met geslepen zwaarden en geoefende spreuken, wachten zijn volgelingen op de terug keer van hun vergeten en verlaten god. Vurig geloven ze dat Hij zal terugkeren, zoals de nacht de dag volgt.
De wil van een geduldige en machtige kracht van kwaad uitvoerend in de wereld, wachten ze het begin van de Nightfall (vallen van de nacht) af.

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/professions.gif
Paragon

De Paragon is niet bedoelt als vechter aan het front.
In plaats daarvan is de Paragon het meest geschikt in een ondersteunende rol als gevechts bevelhebber, in staat om teammates te ondersteunen door het gooien van speren,
en het gebruik van psalmen, en schreeuwen die het gevechtsvermogen verhogen van hen die dichtbij zijn.
En de Paragon's engelachtige voorkomen is niet alleen maar uiterlijk, door de aanwezigheid van deze profession kan deze teammates hexes en andere vloeken helpen te weerstaan.

Het is makkelijk om Paragon's the herkennen op het slagveld, dankzij hun engelachtige uiterlijk. Zelfs de wapenuitrusting van de Paragon ziet er heilig uit
dankzij de in zijn materialen verwerkte ivoor en paarlmoer. En als dat nog niet genoeg is, heeft de wapenuitrusting van de Paragon meestal vleugel figuren er in gegraveerd.
Het is geen wonder dat de Elonians in het spel geloven dat Paragons door de goden gezonden beschermengelen zijn om als kampioenen te dienen voor het volk.

Meer informatie »
Warriors

Dervish
Rangers
Als de Paragon op zijn best is als hij achterin staat bij een gevecht, dan is de Dervish thuis in het midden ervan.
Deze heilige krijgers zijn in staat om meerdere doelen tegelijk te raken met hun meesterlijke seizen.
Natuurlijk, ze zijn gewapend met een wervelende, draaiende aanval die perfect is voor in het midden van een groep vijanden
Dervishes kunnen ook spells op zichzelf casten die hen ondersteunen bij hun aanval, en deze profession heeft ook diverse genezende en beschermende gaven.

Echter, de profession's meest krachtige gave, is om tijdelijk te veranderen in de belichaming van een god.
Omdat deze profession deels krijger en deels priester is, zijn dervishes gekleed in mantels in plaats van een wapenuitrusting.
Bescherming komt vooral van de Dervish's behendigheid in gevechten, maar ook van de verscheidene beschermende enchantments en spells.
Naast hun mantel, zijn Dervishes uitgerust met polsbeschermers op hun armen, en zijn ze constant met een kap bedekt om hun onderdanigheid te tonen aan de goden.

Meer informatie »

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/features.gif

Nieuwe regio: Elona - Noord-Afrikaans/Mediterraans/Arabisch themed wereld
 • Alle core features zoals in de andere campaigns
 • 2 nieuwe Professions:
 • "Heroes", party NPCs zoals henchmen, maar dan aanpasbaar en je kan ze bevelen geven
 • +350 nieuwe skills:
  • 75 skills (15 elite) voor zowel Paragons en Dervishes.
  • 25 skills (10 elite) voor elk van de 6 core professions
  • 25 skills (10 elite) voor zowel Assassins en Ritualists (vereist Guild Wars Factions)
  • Een aantal missie specifieke skils
 • 20 missies
 • Nieuwe armors en wapens voor alle professions van Prophecies, Factions en Nightfall
 • Insignia's (armor upgrades) voor alle professions
 • Witte, bruine en grijze dyes
 • Nieuwe runes
 • Nieuwe titles
 • 5 regios:
 • Nieuwe Henchmen en andere NPCs
 • Nieuwe soorten monsters, en variaties op bestaande monsters
 • Nieuwe pets voor rangers
 • Extra character sloten: 4 voor een stand alone account, +2 wanneer gekoppeld aan een account met Prophecies of Factions Four en +1 van de pre-order kit (meer sloten via de online shop)
 • Lip-sync voor characters in tussenfilmpjes
 • Gecombineerde Skill en Attributes panel met de mogelijkheid om templates van je character builds op te slaan
 • Berijdbare reuze wormen
http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/screenshots.gif

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/movies.gif

Let op! Deze filmpjes zijn van 20 tot 120MB groot.

http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/versies.gif
Release date: released op 27 oktober, 2006
Systeemeisen Nightfall

Minimum System Specs:
 • Windows XP/2000/ME/98
 • Intel Pentium III 1.0 GHz or equivalent
 • 512 MB RAM
 • CD-ROM Drive
 • 3 GB Available HDD Space
 • ATI Radeon 8500 or GeForce 3 Series Video Card with 64MB of VRAM
 • 16-bit Sound Card
 • Internet connection
 • Keyboard and mouse
 • DirectX 8
Recommended System Specs:
 • Windows XP/2000
 • Intel Pentium 4 2.0 GHz or equivalent
 • 1 GB RAM
 • CD-ROM Drive
 • 4 GB Available HDD Space
 • ATI Radeon 9600 or GeForce FX 5700 Series Video Card or above
 • 16-bit Sound Card
 • Internet connection
 • Keyboard and mouse
 • DirectX 9

Guild Wars Nightfall Pre-Order kit

LET OP! Pre-order kits bevatten NIET het volledige spel maar bieden opties en extras voor het nog NIET gereleasede spel!.
Released 15 September
 • Guild Wars Nightfall Bonus Key die recht geeft op een extra characterslot voor een Guild Wars Nightfall account plus 2 unieke in-game items —De Fiery Sunspear of Shelter voor de Paragon en de Icy Soulbreaker of Enchanting voor de Dervish
 • Een CD met concept art, screenshots, in-game renders van characters en items, preview trailer, wallpapers, quick reference card, muziek en vele andere extra's
 • Mini strategiehandleiding met de geschiedenis van elona en details over de attributen van de Dervish en Paragon
 • 14 dagen of 10 uur Guild Wars Trial Key voor Prophecies en Factions
Cover Guild Wars Factions Pre-Order Kit


Guild Wars Nightfall Standard Edition
 • Access Key
 • Game op 3 CDs
 • Game Manual
 • Quick-Reference Card
 • Poster
 • 14 dagen of 10 uur Guild Wars Trial Key voor een vriend voor Nightfall
 • 14 dagen of 10 uur Guild Wars Trial Key voor een vriend voor Prophecies en Factions
 • NCsoft Trial Key boekje, met trial keys voor andere NCsoft games
Cover Guild Wars Factions Standard Edition


Guild Wars Nightfall Collector's Edition
 • Access Key met als bonus een Varesh mini-pet en Nightfall signature dances voor je characters
 • Bonus Music Key
 • Game op DVD
 • "Making of" DVD met behind-the-scenes beelden en interviews met ontwerpers, schrijvers, artiesten en animators
 • Soundtrack CD met 35 tracks van het spel
 • Art book; 124 paginas
 • Game Manual
 • Quick-Reference Card
 • Map poster met Elona
 • Staand kartonnen figuurtje van Warmarshal Varesh voor op je bureau
 • 2 metalen pins met icons van 1 Dervish en 1 Paragon skill
 • Collector's Edition Poster
 • 14 dagen of 10 uur Guild Wars Trial Key voor een vriend voor Nightfall
 • 14 dagen of 10 uur Guild Wars Trial Key voor een vriend voor Prophecies en Factions
 • NCsoft Trial Key boekje, met trial keys voor andere NCsoft games
Cover Guild Wars Factions Standard Editionhttp://mesdag.tweakdsl.nl/gw/overige.gif
http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/onlinestore.gif

Online Shop

Guild Wars heeft ook een online store, te bereiken via je character selection screen.
Deze biedt de mogelijkheid uitbreidingen te kopen met je creditcard, en direct te spelen. Je krijgt dus GEEN doos met CD-rom en andere spulletjes zoals hier onder vermeld.
Je krijgt enkel een Access Key die aan je account wordt toegevoegd.

De aanbiedingen (wijzigingen voorbehouden)
Campaigns
 • Prophecies: 44.99 euro
 • Factions: 44.99 euro
 • Nightfall: 44.99 euro
PvP Editions(
Je kan hiermee alleen PvP spelen. Alle skills van die campaign zijn unlocked.
 • Prophecies PvP Edition: 35.99 euro
 • Factions PvP Edition: 35.99 euro
 • Nightfall PvP Edition: 35.99 euro
Upgrades
 • Extra character slot (tot 32 sloten mogelijk): 8.99 euro
http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/handigelinks.gif

Zoals bij elke populaire games zijn er tal van websites te vinden die informatie bieden over de game.
De Guild Wars community leunt sterk op fansites en forums, aangezien ArenaNet medewerkers zelf ook op de forums posten en zo de fans op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Officiële sites
 • [url=http://www.guildwars.com]GuildWars[/url][br] Officiële site van GuildWars [list]
 • Laatste nieuws
 • Informatie over updates
 • Wedstrijden
 • Screenshots
 • Algemene informatie
 • Regionale versies
 • [/list] [url=http://www.arena.net]ArenaNet[/url][br] De makers van het spel. Onderdeel van het Koreaanse bedrijf NCSoft[br] [url=http://www.ncsoft.com]NCSoft[/url][br] Moederbedrijf van ArenaNet [list]
 • Support
 • Shop
 • [/list]
Official Fansites & Infosites
 • [url=http://www.guildwarsguru.com]GW Guru[/url]: [list]
 • eBay style item verkoop gedeelte
 • Forum met veel PvE informatie
 • Goede Skill lijst (echter niet altijd na een balance update aangepast)
 • [/list] [url=http://www.gwonline.net]GW Online[/url] [list]
 • Forum met veel PvE informatie, maar voor iedere professie ook een subforum met daarin veel PvP builds.
 • Voor elke professie een topic over alle armors (plaatjes e.d.)
 • [/list] [url=http://www.guildwiki.org/wiki/Main_Page]GuildWiki[/url] [list]
 • Site met meest up to date skill gegevens
 • Ontzettend goede resource site mbt items/maps/collectors/skills
 • Erg net en overzichtelijk
 • [/list]
Guild Wars GuildsOverige
 • [url=http://www.guild-hall.net]Guild-Hall.net[/url] [list]
 • Forum waar bijna alle highranked PvP/GvG spelers ronddolen.
 • Voornamelijk gericht op PvP
 • Subforum met daarin GvG en 8v8 PvP builds
 • [/list] [url=http://www.team-iq.net]Team iQ (Idiots Savants)[/url] [list]
 • Forum met veel PvP informatie
 • Advanced Ladder
 • Verzamelplaats van ook veel highranked PvP/GvG spelers
 • [/list]
 • Skill Tracker Registration required
 • RPG Traders Auction House


http://mesdag.tweakdsl.nl/gw/comejoinus.gif
Join us now


Met dank aan Badger voor het in elkaar knutselen van deze post

[Voor 99% gewijzigd door Steffy op 27-04-2007 15:40]


 • Sjekster
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 18-05 14:36
Mythrill schreef op vrijdag 27 april 2007 @ 15:00:
kom op mensen, we gaan hier toch niet zitten huilen omdat je je kadootje niet leuk vind... Je mag blij zijn dat ze nog wat doen voor je character als hij/zij jarig is voor het zelfde geld deden ze niks. Het is een gimmick, iets extra's. Niet te veel over klagen, dat is zonde van je tijd!
Ik ga ook echt niet zitten huilen hoor, maar zoals hierboven al gezegd, ze hebben het gevraagd, en slechts een procent of 8 wilde een minipet.

Kunnen ze net zo goed niks doen, als ze toch niet luisteren ;). Maar goed, probeer wel een paar van die krengen te verkopen...

EDIT:, whoops, ik zal dit naar het nieuwe topic verplaatsen :P

Flickr | Olympus E-M1 + E-M10


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
Zo'n pet is wel grappig, eventjes. Gelukkig zijn ze nu een klein beetje getweakt.

En er is natuurlijk altijd wel wat te zeuren, soms terecht, soms onterecht. Waar ik in elk geval niet zo blij mee ben is de necronerf, zo wordt mijn MM een stuk moeilijker te spelen. En kom op, een interval? Gooi dan het verkregen energy naar beneden ofzo :{

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • MonkeySandwich
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 20-05 11:44
Idd, als je er niks aan vind verkoop je 'm. In het begin zijn ze meestal nog redelijk veel waard. Als je een goude of een groene versie hebt dan kun je helemaal in je handen wrijfen. Heb je toch nog een leuk kado dat je daarna zelf kan kopen ;)

Anoniem: 51925

Nou 'iets extra's'.....
Vorig jaar had je toch een flinke pot goud in je handen met zo'n mini pet hoor, dat was voor mij wel een fijne por in de rug om verder te gaan met GW, ik vraag me nu af of mijn volgende minipet wel zo goed verkoopt ( het zijn nieuwe pets toch?)
Anders hadden ze beter iets anders kunnen verzinnen, en leuke green ofzo, die verkopen altijd wel.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bigbadkip
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Niet zeuren om iets wat je gratis krijgt! als je hem niet hoeft gewoon verkopen voor 90k en 2 ecto`s >:)

Ik verkocht altijd al mijn minipets geklijk, maar ik heb nu een mini-gwen waar ik stiekem wel een beetje verlief op ben :>

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • denyos
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 19:05
Bigbadkip schreef op dinsdag 01 mei 2007 @ 09:45:
Niet zeuren om iets wat je gratis krijgt! als je hem niet hoeft gewoon verkopen voor 90k en 2 ecto`s >:)

Ik verkocht altijd al mijn minipets geklijk, maar ik heb nu een mini-gwen waar ik stiekem wel een beetje verlief op ben :>
Aso! Ik moet nog een maand wachten op mijn 2e verjaardag...
Gisteren trouwens eindelijk het verhaal van Factions is uitgespeeld (ik vond het begin van factions zo super suf, dus had dat al maanden niet meer gespeeld). Zoals velen hier al opgemerkt hadden is het wel beetje een anticlimax die laatste missie. Maar heb nu wel een mooie boog voor een Hero uitgezocht :)

Strava


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Bigbadkip schreef op dinsdag 01 mei 2007 @ 09:45:
Niet zeuren om iets wat je gratis krijgt! als je hem niet hoeft gewoon verkopen voor 90k en 2 ecto`s >:)

Ik verkocht altijd al mijn minipets geklijk, maar ik heb nu een mini-gwen waar ik stiekem wel een beetje verlief op ben :>
Mijn Palawa Joko lag al binnen 2 minuten bij iemand anders in de inventory voor 100k+5ecto's. Niet slecht al zeg ik het zelf.

Pruts-mini's.

-- == Alta Alatis Patent == --


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 49090
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online
hmmm weer ff gw installeren toch wel benieuwd naar de minipets.


Is iedereen hier ook van plan om gw 2 te spelen?


Op dit moment ga ik zelf voor conan ff testen eerst natuurlijk, maar vind dat arenanet met deel 1 wel bewezen heeft dat ze niet naar de community luisteren.


Daardoor wacht ik eerst conan af als het tegenvalt kan je altijd nog voor guildwars 2 gaan.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • denyos
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 19:05
tuurlijk ga ik gw2 spelen. Daar het weer een eenmalige aanschaf is zonder maandelijkse kosten, en ik erg veel plezier aan gw beleef verwacht ik dat ik wel weer minimaal 100 uur zoet kan zijn met gw2.

Strava


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PdeBie
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 12:04
denyos schreef op dinsdag 01 mei 2007 @ 16:23:
verwacht ik dat ik wel weer minimaal 100 uur zoet kan zijn met gw2.
100 maar? :P
ik speel al 2 jaar lang gw1, dus ik kom wel over die 100 uur heen ;)

FH5 Gallery


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • denyos
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 19:05
zal ook wel heel veel meer worden, maar toch wel minimaal 100 uur. En dan is het de kosten van het spel ZONDER abbonement zeker waard.

Strava


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bigbadkip
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Ik ga zeker voor GW 2, zeker omdat je nog wat dingen mee kan nemen via die hall die we in GW:EN gaan krijgen. (En ja, die ga ik zonder twijfel ook kopen)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 49090
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online
hmm spel ging op den duur wel vervelen had echt periode met tussenpauzes van enkele maanden, maar goed speelde dan zowat ook alleen maar pve.


Deel 2 wacht ik eerst nog af hangt vooral af hoe ze het pve aan gaan pakken.


Nieuwe gw hoofdstuk is nog afwachten hangt er vanaf welke voordelen je kan behalen voor gw 2.


Beste gw periode was voor mij prophecies, daarna is het toch berg afwaarts gegaan gelukkig zat ik in een zeer goede guild, waardoor ik het best nog wel lang vol hield.

sid is got nog wat actief ben er min of meer door tijdgebrek bij weggegaan en diverse oorzaken.

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 49090 op 01-05-2007 20:11]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PdeBie
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 12:04
Anoniem: 49090 schreef op dinsdag 01 mei 2007 @ 20:08:
hmm spel ging op den duur wel vervelen had echt periode met tussenpauzes van enkele maanden, maar goed speelde dan zowat ook alleen maar pve.
met alleen pve verveel ik me eigenlijk nooit. er is altijd wel wat te doen.
een x een missie, een questje, rondje farmen, rondje grinden, guildies helpen....ik zit nooit stil hoor :)

FH5 Gallery


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bigbadkip
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Anoniem: 49090 schreef op dinsdag 01 mei 2007 @ 20:08:
hmm spel ging op den duur wel vervelen had echt periode met tussenpauzes van enkele maanden, maar goed speelde dan zowat ook alleen maar pve.


Deel 2 wacht ik eerst nog af hangt vooral af hoe ze het pve aan gaan pakken.


Nieuwe gw hoofdstuk is nog afwachten hangt er vanaf welke voordelen je kan behalen voor gw 2.


Beste gw periode was voor mij prophecies, daarna is het toch berg afwaarts gegaan gelukkig zat ik in een zeer goede guild, waardoor ik het best nog wel lang vol hield.

sid is got nog wat actief ben er min of meer door tijdgebrek bij weggegaan en diverse oorzaken.
30-40 man nu die elke week 2 a 3 keer online komen

en 10-15 man/vrouw die elke dag online zijn

Telang offline = kick , en we hebben dus van het totaal members ( ~60 ) ook alleen echt actieve leden.

EDIT: Heey, hoe weet je dat ik SID ben 8)7 ?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MonkeySandwich
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 20-05 11:44
leuk artikel over GW2 op Gamespy

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Ik ben wel benieuwd naar de mogelijkheden voor beta testen van GW2. Voor GW moest er nog animo gecreëerd worden, als het goed is zal dat voor GW2 niet hoeven.

Ook de PvP opzet is iets wat me nog wel vragen oplevert. Je leest in het artikel iets over allerlei objectives die je met je 'server' of 'community' of 'neighbourhood' moet halen, maar is dat dan een never ending battle, een instance battle (zoals GvG momenteel, highly unlikely IMO). Het is nog een beetje onduidelijk. Tevens vraag ik me af of de mogelijkheden voor old-fashioned GvG blijven bestaan, want als A.Net alleen maar een soort advanced Alliance Battles systeem gaat maken, dan zal de 'high-end' PvP niet een heel lang leven beschoren zijn. 8 tegen 8 zal altijd wel interessanter zijn dan 8v8vOmgeving of hoe dat dan ook gaat gebeuren.

Tevens introduceren ze character levels >20. W00t! Alsof we daarop aan het wachten zijn. Maar ja, blijkbaar zijn er mensen in geïnteresseerd... het lijkt mij toch wel een beetje duidelijker aan het worden dat GW2 veel meer PvE invloeden zal gebruiken in de ontwikkelingsfase. Dit natuurlijk in tegenstelling tot GW1, wat in feite gebaseerd is rond PvP met een 'kort' PvE-verhaaltje (in eerste instantie).

-- == Alta Alatis Patent == --


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 49090
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online
Bigbadkip schreef op woensdag 02 mei 2007 @ 10:25:
[...]


30-40 man nu die elke week 2 a 3 keer online komen

en 10-15 man/vrouw die elke dag online zijn

Telang offline = kick , en we hebben dus van het totaal members ( ~60 ) ook alleen echt actieve leden.

EDIT: Heey, hoe weet je dat ik SID ben 8)7 ?
phakahn dagarkin remember ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 215024

ik heb nog gewoon factions hoef ik die niet upgraden naar andere versie om te spelen?
want ik ben net druk bezig geweest met een verhuizing en heb ff een tijd niet kunnen spelen.
ik duld hier op de Nightfall versie 8)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • denyos
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 19:05
om nightfall te kunnen spelen moet je dit spel ook los kopen. Door bij het opstarten van factions te zeggen dat je een nieuwe code hebt kan je nightfall koppelen aan je huidige account. Hierdoor kan je je bestaande characters (en toekomstige nieuwe) laten reizen tussen de verschillende gebieden (Factions en Nightfall).

edit: Factions kan je nog gewoon spelen, je hoeft dus geen nieuw deel te kopen als je geen behoefte hebt aan nieuwe gebieden.

[Voor 16% gewijzigd door denyos op 02-05-2007 22:39]

Strava


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DR161
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 28-04 23:28

DR161

is sarcasminist

denyos schreef op woensdag 02 mei 2007 @ 22:38:
edit: Factions kan je nog gewoon spelen, je hoeft dus geen nieuw deel te kopen als je geen behoefte hebt aan nieuwe gebieden.
en nieuwe professions als je nightfall neemt ;)

pssst geld kopen?


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Ik zit eigenlijk niet direct op een GW2 te wachten. Zoals het mij nu lijkt zal het weinig vernieuwends brengen (meer een mix van GW en elementen uit andere games als WoW). Ik weet dan ook nog totaal niet of ik het zal gaan kopen. Ik verwacht eigenlijk meer vernieuwende MMORPG (achtige) games rond de release van GW-2. GW zelf is mij goed bevallen maar achteraf vind ik de ondersteuning en vernieuwing behoorlijk tegenvallen.

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
Bor de Wollef schreef op dinsdag 08 mei 2007 @ 10:42:
Ik zit eigenlijk niet direct op een GW2 te wachten. Zoals het mij nu lijkt zal het weinig vernieuwends brengen (meer een mix van GW en elementen uit andere games als WoW). Ik weet dan ook nog totaal niet of ik het zal gaan kopen. Ik verwacht eigenlijk meer vernieuwende MMORPG (achtige) games rond de release van GW-2. GW zelf is mij goed bevallen maar achteraf vind ik de ondersteuning en vernieuwing behoorlijk tegenvallen.
Precies wat ik ook denk. GW zoals nu vind ik leuk om te spelen (even de AoE :{ en recentelijk de soulreaping :( nerf vergetend) en GWEN zal ik ook kopen. Maar GW 2? Weet ik zo net nog niet. TCoS lijkt me ook heel erg interessant.

Daarbij, misschien heb ik tegen die tijd wel weer hele andere spellen of hobbies gevonden. Heb net een nieuwe vriendin O+ en daar kan je ook leuke dingen mee doen ;)
Misschien ga ik weer helemaal terug naar de shooters als UT3 uitkomt, of Crysis. Wie weet.

En GW speel ik voornamelijk solo, met af en toe een PUG. Als GW2 veel meer groepsgericht gaat worden, met grote raids, instances etc. dan is het voor mij veel minder aantrekkelijk. (waarom ik dan toch een "mmorpg" speel? Gewoon omdat ik het een leuk spel vind :) )

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Grote raids zoals deze in WoW te vinden zijn interesseren mij ook niet. Het vraagt gewoon te veel planning, inzet en tijd. 8 vs 8 is imho perfect en grotere pvp (achtige) battles als alliance battles worden vrijwel altijd een ongeorganiseerde rotzooi.

Zelf speel ik GW minder en minder. De rek is er gewoon uit. De laatste tijd nog aardig wat HB gespeeld maar met de vele touchers, obsid tankers en de mega slechte AI is daar de lol ook wel vanaf.

[Voor 28% gewijzigd door Bor op 08-05-2007 11:19]

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bob
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 21:15
Hoe zit het met stacken van dingen als +x attribute y? Op GWwiki staat het niet uitgelegd zoals ik het wil horen. Ik geef een voorbeeld: ik heb ergens een item dat stackable +1 fire magic geeft, en dan heb je natuurlijk ook de runes die +x non-stackable fire magic geven. Ben ik dan het stackable effect van kwijt?
Concreet: welke van de twee formules is juist?
 1. totaal = basis + stackable + ... + stackable + hoogste non-stackable getal
 2. totaal = basis + hoogste non-stackable of non-stackable getal
sry voor de dubbelpost in het oude topic

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
Voor zover ik weet stacken dingen slechts twee keer. Dus stel je hebt een scalp of healing +1 (stackable) en een sup rune (non stacking) dan wordt dat dus +4 healing. Je kan wel allerlei verschillende dingen tegelijk stacken, maar bijvoorbeeld +1 death magic stackt weer niet met + 3 blood. Dus tegelijk wel, maar bij elkaar opgeteld werkt dat dus niet.

De 20% +1 werken volgens mijn trouwens wél altijd. Maar dat is een kans van 1 op 5 dus daar ga ik me ook niet zo druk over maken.

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bob
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 21:15
Dat klinkt logisch. Ik heb het nog niet willen uitproberen omdat ik nu nog met armor zit dat ik om de zoveel dagen vervang door beter armor.

Worden grote battles steeds met een voice over ip prog gespeeld a la teamspeak? Ik heb dat gisteren eens in PvE gebruikt en dat maakt imo een enorm verschil in samenspel.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Runes van hetzelfde type stacken niet.

Dus een Superior Fire Magic rune (+3) + Major Fire rune (+2) zal je +3 Fire Magic geven, niet +5.
Headgear stackt wel met runes.

+1 (Chance: 20%) proc items stacken ook altijd met je runes & headgear.

VoIP zoals TeamSpeak en Ventrilo zijn eigenlijk onontbeerlijk om:
 1. Gezellig te kunnen keuvelen tijdens een saaie quest.
 2. Optimale synergie tussen medespelers (bijv. 2 monks die van elkaar weten dat de een het wat moeilijker heeft dan de andere).
 3. Strategie in PvP te bepalen. (PvE is te rechtlijnig om je met tactiek en strategie bezig te houden.)
 4. Tevens is het ook vele malen leuker om, tijdens een GvG de Wammo (W/Mo) van de tegenstander Mending te zien casten, en hem collectief uit te lachen via VoIP.
Persoonlijk houd ik nog een slag om de arm voor GW2. Ik heb geprobeerd om D&D online te spelen, maar persoonlijk ben ik niet geinteresseerd in hoe ik mijn zwaardje houd als ik een gremlin/anders speler probeer neer te leggen.

Ik las ook al dat dit bij Conan gaat ingevoerd worden. Op die manier ben je in feite veel meer bezig met het bedenken met welke knopjes je het beste een uppercut kunt uitdelen, dan dat je met de 'big picture' bezig bent.

Ik denk dat het wel een beetje wachten is op OF GW2 OF een ander MMORPG die zich aanbiedt en dezelfde populariteit kan vinden als GW gedaan heeft.

Ach, 2 jaar is nog lang en we zien wel wat er gebeurd. Afgelopen vrijdag samengespeeld met een speler van Team Quitter [QQ] als guest in ons guild tijdens GvG en ik vond dat ontzettend leuk, op die manier blijft de replay-value voor mij bestaan. Maar ja, er zijn helaas niet al te veel momenten dat ik mee kan doen, aangezien 90% van mijn guild Amerikaans is.

Hopelijk dat met ATS voor GvG er een nieuwe impuls komt. Nog even afwachten.

-- == Alta Alatis Patent == --


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • defiler1974
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 26-04 09:18
vraagje:

Ben net klaar met expansion van wow en verveel me nu behoorlijk. Ik ben wel geinteresseerd in GW, maar welke moet ik kopen? Eerst beginnen met GW en dan de campaigns 1 voor 1 bij kopen, of alles in 1 keer kopen?

En als ik alles in 1 keer koop, is er ergens een combi-deal daarvoor?

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155461

tja, alles tegelijk kopen is een aanslag op je bankrekening, ik zou eerst eens beginnen met 1 en kijken of het je echt zo goed bevalt. Voor beginners blijf ik Prophecies aanraden (deel 1), gewoon voor de herspeelbaarheid en de lage instapdrempel. Mocht je liever wat tempo hebben, kun je het beste voor Nightfall (deel 3) kiezen. Daarna kun je altijd nog kiezen om de andere delen erbij te kopen, maar om uit te vogelen wat je het lekkerste vindt spelen en je het spel uitgespeeld hebt, ben je al wel ff verder.

En nee, er is geen discount voor een 3-in-1 aankoop

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 155461 op 08-05-2007 22:26]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bob
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 21:15
Zit er in de twee nieuwere delen niet wat meer volk te spelen? Ikzelf zou het niet weten, ik heb enkel prophecies, maar misschien is prophecies wel minder bevolkt en dan is dat toch een argument tegen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 99820

CoRrRan schreef op dinsdag 08 mei 2007 @ 13:24:

tijdens een GvG de Wammo (W/Mo) van de tegenstander Mending te zien casten, en hem collectief uit te lachen via VoIP.[/list]
:+ :o :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
Bob_A schreef op dinsdag 08 mei 2007 @ 23:16:
Zit er in de twee nieuwere delen niet wat meer volk te spelen? Ikzelf zou het niet weten, ik heb enkel prophecies, maar misschien is prophecies wel minder bevolkt en dan is dat toch een argument tegen.
Nou, ik heb juist gemerkt dat in deel één weer een hoop mensen actief zijn, dit vanwege HM.

Zit ik me ineens te bedenken, kan je ook de Defend... quests krijgen in HM? Moet er niet aan denken, lvl 35 Burning Titans :X

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155461

tja, er zijn dan misschien wel meer mensen actief, maar het is dan net zo een tweedeling als toen Factions kwam. 2 groepen in het zelfde spel, maar die andere dingen (kunnen) doen, en je het aantal spelers eigenlijk /2 moet doen

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bob
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 21:15
Anoniem: 155461 schreef op woensdag 09 mei 2007 @ 08:24:
tja, er zijn dan misschien wel meer mensen actief, maar het is dan net zo een tweedeling als toen Factions kwam. 2 groepen in het zelfde spel, maar die andere dingen (kunnen) doen, en je het aantal spelers eigenlijk /2 moet doen
Exactly...
Nu moet je al roepen: lfp normal mode, en terwijl je overal lvl 20's rond je ziet lopen zakt de moed je al in de schoenen :'(

 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 20:43
TroonStaal schreef op woensdag 09 mei 2007 @ 07:29:
[...]

Nou, ik heb juist gemerkt dat in deel één weer een hoop mensen actief zijn, dit vanwege HM.

Zit ik me ineens te bedenken, kan je ook de Defend... quests krijgen in HM? Moet er niet aan denken, lvl 35 Burning Titans :X
North Kryta bijna solo gevanquished dankzij die quest, als je gaat vanquishen zou ik het dus met die quests doen. Mobs zijn dan veel kleiner en minder.

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
unfor schreef op donderdag 10 mei 2007 @ 02:13:
[...]

North Kryta bijna solo gevanquished dankzij die quest, als je gaat vanquishen zou ik het dus met die quests doen. Mobs zijn dan veel kleiner en minder.
Ik neem aan dat je daarvoor eerst weer Prophecies op HM helemaal moet uitspelen? Of kan je de Defend quests ook gewoon halen in Droks? (heb ik nog helemaal niet geprobeerd, vandaar :D

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Anoniem: 215820

Bob_A schreef op dinsdag 08 mei 2007 @ 23:16:
Zit er in de twee nieuwere delen niet wat meer volk te spelen? Ikzelf zou het niet weten, ik heb enkel prophecies, maar misschien is prophecies wel minder bevolkt en dan is dat toch een argument tegen.
ben zelf een paar weken begonnen met prof. en er zijn genoeg mensen en dergelijks voor missions/quests als je wilt spelen met een team

btw weet er iemand nog een leuk actieve ned. guild die leden zoekt? Ben redelijk actief maar speel pas enkele weken

[Voor 11% gewijzigd door Anoniem: 215820 op 10-05-2007 16:56]


Anoniem: 155461

leuk wel, actief soms :P Als je nog wat zoekt, stuur me maar ff een whisper (Carl Smallwood). Zitten genoeg beginners in de (niet al te grote) guild.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 180579

er is zeker nog niet bekend wanneer GW:EN uitkomt?
Ligt het aan mij of valt Hard Mode zwaar tegen kwa drops, ja groene drops solo gaat wel sneller merk ik maar voor de rest, altijd HM nooit een Tome o.i.d. tegengekomen...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Arunia
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 21:15
Als het goed is komt GW:EN uit ergens rond de zomer.

Ik heb zelf gisteren GW:EN gepreordered.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 180579

gaile had toch gezegd holiday's 2007 (kerst)? en zowiezo staat er op de website geen officiele release date dus vraag ik mij af hoe die winkels dan weten wanneer die uitkomt als anet het zelf nog niet eens weet..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bigbadkip
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Anoniem: 180579 schreef op vrijdag 11 mei 2007 @ 09:20:
er is zeker nog niet bekend wanneer GW:EN uitkomt?
Ligt het aan mij of valt Hard Mode zwaar tegen kwa drops, ja groene drops solo gaat wel sneller merk ik maar voor de rest, altijd HM nooit een Tome o.i.d. tegengekomen...
]
Ik denk dat jij geen geluk hebt ;)

Ik heb al 3 tome`s binnen gehengeld. ( geen elites )

En in elke hardmode missie die ik uitspeel krijg ik altijd wel 2 paars en 1 gold.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 180579

ik bedoel dan ook elite tomes.
en zowiezo kreeg ik altijd wel een goldie vroeger in een missie

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Tjukkie
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 17-04 23:01
heeft iemand toevallig een ftp'tje waar GW op staat? Ik ben m'n installatie-dvd kwijt en heb ook op newsgroups gezocht, maar kon niets vinden :(

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155461

de client kan je gewoon download vanaf www.guildwars.com

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Tjukkie
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 17-04 23:01
dat gaat toch via streaming? Duurt toch enorm lang? xD

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • denyos
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 19:05
De client zelf is maar een paar megabyte groot. Daarna gaat alles via de guildwars update. Meestal gaat dat redelijk snel.

[Voor 15% gewijzigd door denyos op 11-05-2007 18:45]

Strava


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155461

zet em aan als je ff voor een paar uur weggaat en als je terug komt is ie klaar. uiteraard niet de -image vergeten erbij te zetten

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 171551

Ben opzoek naar een goede NL-guild! Iemand? Ben nu best wel actief en dalijk in de grote vakantie al helemaal!:P

Edit: Nightfall speel ik btw:D

[Voor 13% gewijzigd door Anoniem: 171551 op 13-05-2007 13:27]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PdeBie
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 12:04
Anoniem: 171551 schreef op zondag 13 mei 2007 @ 13:23:
Ben opzoek naar een goede NL-guild! Iemand? Ben nu best wel actief en dalijk in de grote vakantie al helemaal!:P

Edit: Nightfall speel ik btw:D
www.gw-fal.nl/forum

FH5 Gallery


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
Ha! Ik heb een miniGwen achter me aanlopen :9

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Ik heb GW al een tijdje niet meer gespeeld. Ik speel alleen PvP en dat is behoorlijk aan het doodgaan de laatste tijd. 3 guilds waar ik in zat zijn in korte tijd gestopt / disbanded door te weinig animo of andere problemen. Ik denk dat GW zijn hoogtij dagen inmiddels ver achter zich heeft liggen en dat we nu op een punt aangekomen zijn waarop veel mensen stoppen of alleen nog doorspelen bij gebrek aan een goede vervanger. Dit zie ik ook wel een beetje terug in mijn ingame friends list. De meeste mensen zijn amper nog online die voorheen echt vrijwel altijd ingame te vinden waren.

PvE heb ik helemaal wel gezien (altijd hetzelfde) waardoor er gewoon weinig uitdaging overblijft. Ook de support vanuit anet op dit moment valt mij tegen: verwachte nerfs blijven uit, geen nieuwe content behalve een paar makkelijke en lame events (lucky weekends etc).

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
Ach, ik heb Factions nog steeds niet uitgespeeld :'), Prophecies nog maar met twee chars en Nightfall met nog maar eentje. Ik heb dus nog genoeg te doen :)

Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik ook wel uitkijk naar iets anders. Conan, TCoS of GW 2 bijvoorbeeld.

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155461

ik wacht eigenlijk een beetje op de zomervakantie. aangezien de grootste groep uit mijn guild schholieren zijn, zullen er dan wel weer wat meer online zijn, en zit er nog eens iets leuks in, zoals SF, Deep etc. hoe vaak je er ook doorheen bent gegaan, met zn allen is het toch weer leuk. Ook nog een paar beginnelingen in de guild, dus die vragen af en toe ook wat tijd. En dan maar verder met het sparen voor al mn armors en weaps die ik nog moet completen...

genoeg te doen dus totdat GW:EN uitkomt!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Van GW:EN heb ik niet heel erg hoge verwachtingen omdat dit puur PvE zal zijn. Als PvPer wordt je alleen gedwongen hem te kopen voor het handjevol nieuwe skills dat beschikbaar zal zijn. Op PvP vlak is er verder afaik geen enkele uitbreiding of aanpassing te verwachten. Maw, de PvP content zoals het nu is is de end of life content verwacht ik.

Anet laat overigens ook weer erg lang op zich wachten (zoals gewoonlijk, ik vind de support / ondersteuning vanuit anet nog steeds erg matig) met aanpassingen aan hero battles (AI+skills).

Je komt daar nu alleen nog maar r/p builds tegen wat echt een duidelijk voorbeeld is van een laming build. De hero AI kan namelijk niet met pets omgaan en valt altijd alleen de pet aan uit zichzelf. Ook is de pathfinding echt om te huilen in de HB arena's. Het is niet normaal hoe vaak Hero's vast staan, rustig ver weg lopen om een vijand aan te vallen terwijl ze op defend of zelfs passive staan of hoe hero's het verzuimen naar de vlaggen te lopen (ze lopen rustig achter een hero aan die naar een andere vlag moet).

GG anet zoals gewoonlijk :(

[Voor 34% gewijzigd door Bor op 20-05-2007 11:45]

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • eSCe
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08:39
Ik heb een vraagje, ik weet dat het vrij persoonlijk is maar ik kan echt niet kiezen tussen de Necro armors.

Nu heb ik gewone droks tormentors armor maar ik zou hem graag een duurdere armor geven. Na veel rondkijken en de armors te vergelijken zit ik met een probleem, er springt geen enkele uit. Normaal heb ik bij andere profs wel een voorkeur maar de Necro armors lijken nogal op elkaar.

Nu komen jullie in het spel, ken jij een mooie combinatie? of heb je een necro gezien met een mooie armor, wil je die dan ff posten?

Grtz

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 171551

@ Bor:

Anet laat wel op zich wachten met updates/ondersteuning, maar wat wil je ook? Je betaalt geen maandelijkse fee, dus de support is nooit hetzelfde als WoW (ik ga zo mijn mond spoelen).

GW is voor mensen die niet zo veel behoefte hebben aan die support en gewoon een eenmalig bedrag over hebben/over willen hebben voor een spel. Alle updates/uitbreidingen krijg je wel als je GW2 koopt! :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Anoniem: 171551 schreef op zondag 20 mei 2007 @ 20:47:
@ Bor:

Anet laat wel op zich wachten met updates/ondersteuning, maar wat wil je ook? Je betaalt geen maandelijkse fee, dus de support is nooit hetzelfde als WoW (ik ga zo mijn mond spoelen).
Sorry maar dat ben ik totaal niet met je eens. Zeker niet wanneer GW ook omgerekend per maand niet zo heel goedkoop is en Anet verzuimd zelfs kleine aanpassingen door te voeren binnen afzienbare tijd. De vergelijking met WoW en de smoes dat je geen maandelijkse kosten betaald vind ik echt onzin. Bugs / inbalans hoort gewoon gefixed te worden. Bij bv Battlefield verwacht je toch ook patches die de fouten er uit halen?
GW is voor mensen die niet zo veel behoefte hebben aan die support en gewoon een eenmalig bedrag over hebben/over willen hebben voor een spel. Alle updates/uitbreidingen krijg je wel als je GW2 koopt! :P
GW2 zal ook geen maandelijkse fee vereisen zoals het nu bekend is. De slechte support vanuit Anet is mogelijk voor mij reden om GW2 niet eens meer aan te gaan schaffen. GW-2 lijkt me zowiezo een gepimpte GW-1 met meer WoW elementen.

[Voor 5% gewijzigd door Bor op 20-05-2007 20:54]

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155461

tja, je zou het voor de lol eens van de positieve kant kunnen bekijken en je af gaan vragen dankzij welke leuke punten van gw je het hebt gespeeld, in plaats van altijd te zeuren over de slechte support van Anet.

Elk spel word je op een bepaald moment zat, of je nou maandelijks moet betalen voor meer van hetzelfde of niet. Als je de kosten van GW bij elkaar optelt en dan voor het gemak 200 eurie zegt, voor tegen die tijd 2,5 jaar, zit je nog altijd ver onder de prijs van een mmorpg als WoW. bovendien kun je nog gewoon spelen als je niets meer bij dat ene deel koopt, dat kun je niet zeggen van WoW als je niet meer betaald.

En met die support vind ik het wel meevallen. echt balanced kan je het spel nooit krijgen, er is altijd wel ergens een imbalace die iedereen exploit zodra die de kans krijgt. Begrijpelijk dat Anet na 2 jaar zegt: we kappen er mee, dat non-stop balancing terwijl het nooit lang effect heeft. Meer energie in gw:en en gw2 stoppen lijkt ook mij dan een betere oplossing. Dat de HB dan niet meer leuk zijn voor bepaalde personen, tja, je kunt niet iedereen blij houden. Er zijn kennelijk nog mensen die het leuk vinden zo een standaard build te gebruiken.

Overigens, een spel is wat je er zelf van maakt. Overal fantasieloos doorheen gaan kan iedereen, het word pas leuk als je er zelf wat bij verzint. Noem me een no-lifer, gek of kinderachtig als ik je vertel dat ik bv bij GTA:SA zelf een beetje een verhaallijn loop te verzinnen ook al is dr nix, k heb dr wel enorm veel lol mee gehad, ookal was ik eerst op het spel uitgekeken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
http://img.photobucket.com/albums/v347/TroonStaal/Gwen.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v347/TroonStaal/Bonedragon.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v347/TroonStaal/Asura.jpg

Hoewel Asura nou niet echt heel zeldzaam is :P

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Anoniem: 155461 schreef op zondag 20 mei 2007 @ 23:08:
tja, je zou het voor de lol eens van de positieve kant kunnen bekijken en je af gaan vragen dankzij welke leuke punten van gw je het hebt gespeeld, in plaats van altijd te zeuren over de slechte support van Anet.
Kritisch zijn != zeuren. Beetje lame om dat gelijk als zeuren af te doen. Bovendien heeft de leeftijd van GW er niets mee te maken imho. De support vanuit Anet is vanaf het begin af aan al niet echt optimaal. De support legt zich imho ook te weinig to op de PvP kant van het spel wat volgens Anet toch wel een van de belangrijkste focuspunten zou moeten zijn van het spel. Laten ze wat meer tijd stoppen in het oplossen van echte problemen in plaats van elke keer te komen met weer een "weekend" "event" waar veel mensen niet op zitten te wachten.
En met die support vind ik het wel meevallen. echt balanced kan je het spel nooit krijgen, er is altijd wel ergens een imbalace die iedereen exploit zodra die de kans krijgt. Begrijpelijk dat Anet na 2 jaar zegt: we kappen er mee, dat non-stop balancing terwijl het nooit lang effect heeft.
Je bent een PvE speler volgens mij. Voor PvP ligt dit namelijk totaal anders. De problemen die zich nu bv in HB voordoen hebben niet direct iets met inbalans te maken (alleen) maar vooral met de erg slechte AI. Iedereen runt nu r/p builds (de meeste niet omdat ze het leuk vinden maar uit noodzaak omdat iedereen een laming build gebruikt of omdat ze simpelweg te slecht zijn om een normale build te gebruiken). Dit is een build waar de AI niet mee om kan gaan. Hero's vallen namelijk altijd de pets als eerste aan waardoor de R/P niet tot nauwlijks dood gaat tegen een capper van het andere team. Voeg hier de andere slechte punten uit de AI aan toe en een laming build is geboren. Ik heb afgelopen dagen 50 potjes HB gespeeld. Slechts 4x kwam ik een non r/p party tegen 8)7
Dat de HB dan niet meer leuk zijn voor bepaalde personen, tja, je kunt niet iedereen blij houden.
In HB hoor je niets anders dan mensen klagen. Elke keer als ik daar kom staan er weer groepen te discussiëren of te klagen. Elke dag stoppen er meer mensen afwachtend op een aanpak vanuit Anet (zoals ikzelf ook). Tenzij Anet de maptypes gaat mixen (mix van cappen en killen ipv de nadruk op cappen zoals het nu is) zie ik voor HB geen hoop meer. Haal je namelijk de r/p's terug dan zullen de touchers terug komen. Haal je de touchers terug dan komen de E/D holding builds terug en ga zo maar door.

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Balachmar
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 04-05 17:01

Balachmar

The truth is out there

Sorry hoor Bor, maar ik vind je ook wat zeurderig overkomen. Ik lees van jou eigenlijk voornamelijk negatieve berichten. En dat vind ik erg jammer. Je bent verder een aardige kerel, dat weet ik omdat ik in GoT zit. Maar ik vind je wel erg negatief over een spel wat je volgens mij een hele lange tijd met veel plezier hebt gespeeld.
Misschien ben je ook minder negatief als dat je overkomt, maar dat krijg je als wij hier op GoT voornamelijk de negatieve/kritische opmerkingen van jou mogen lezen.

File Widget: File informatie op je homescreen (scan mijn avatar) Systeempje; Ballaida of Avalon in GuildWars


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Misschien druk ik mij verkeerd uit. Ik ben zeker niet negatief over GW op zich. Top spel, inderdaad erg lang met erg veel plezier gespeeld. Het enige punt waar ik wel negatief over ben is de support inderdaad. Wellicht focus ik hier te veel op in mijn posts. Ik zal er proberen op te letten. Thanks voor de feedback Balach :)

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 195610

Of ga eens wat anders spelen dan die lame HB :). Ik heb meer dan genoeg tijd besteed aan PvP en dan vooral met HA. Ben R9 geworden en sindsdien bijna geen HA meer gedaan, omdat ik er teveel uren en tijd aan had besteedt en om R12 te worden ben je nog maanden bezig en ben me dus meer gaan oriënteren op het PvE gebied. En het bevalt me super. Het leuke van PvE vind ik de titles en een grote plus voor Anet is de Hard Mode. Ik doe gewoon alles door elkaar, want anders gaat het allemaal snel vervelen en dat wil ik uiteraard niet, aangezien we nog wel een poos moeten wachten op de nieuwe GW. Heb nog nooit HB gedaan en om eerlijk te zijn trekt het me ook niet. Toen ik PvP deed heb ik nooit tijd besteed aan PvE en die schade ben ik nu aan het inhalen.

Er zullen altijd dingen zijn die voor verandering in aanmerking komen, maar er zijn ook zat positieve punten binnen GW. In HA waren er ook zat builds die lame waren en die later ook wel generfed zijn. Kijk maar naar IWAY, Blood spike, Monk spike etc. Allemaal bijzonder lame, maar voor een poos best grappig om te spelen. Je doet PvP voor het resultaat en ook al is de build bijzonder lame is het toch leuk als je wint. Als het een principekwestie van iemand is om geen lame builds te spelen zeg ik alvast dit: STOP MET PVP! Lame builds zullen altijd blijven en dus altijd de overhand hebben in GW.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

PvE heb ik wel gezien. Zowel de titels als hard mode zijn niet aan mij besteed. Daar vind ik geen uitdaging. PvP speel ik niet alleen voor het resultaat (ik ben geen rank hoertje en farm dus geen rank met lame builds zoals de meeste HA spelers eigenlijk continu doen) maar vooral om het plezier. Natuurlijk geeft winnen meer plezier dan verliezen maar dan wel op een leuke manier. Ik denk dat ik, zoals veel mensen, het gewoon een beetje gehad heb met GW. In mijn ogen sterft GW een langzame dood de laatste tijd (voor mij in ieder geval). Jammer genoeg heb ik nog geen nieuw leuk spel gevonden. Ik weet ook nog niet wat GW2 gaat brengen. Ik hoop eigenlijk dat er tegen die tijd meer keuze is wat betreft mmorpg(achtige) games die geen maandelijkse premie vereisen.

De GW tijd was in ieder geval super zolang het duurde :)

[Voor 9% gewijzigd door Bor op 21-05-2007 10:40]

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Bor de Wollef schreef op maandag 21 mei 2007 @ 10:38:
PvE heb ik wel gezien. Zowel de titels als hard mode zijn niet aan mij besteed. Daar vind ik geen uitdaging. PvP speel ik niet alleen voor het resultaat (ik ben geen rank hoertje en farm dus geen rank met lame builds zoals de meeste HA spelers eigenlijk continu doen) maar vooral om het plezier. Natuurlijk geeft winnen meer plezier dan verliezen maar dan wel op een leuke manier. Ik denk dat ik, zoals veel mensen, het gewoon een beetje gehad heb met GW. In mijn ogen sterft GW een langzame dood de laatste tijd (voor mij in ieder geval). Jammer genoeg heb ik nog geen nieuw leuk spel gevonden. Ik weet ook nog niet wat GW2 gaat brengen. Ik hoop eigenlijk dat er tegen die tijd meer keuze is wat betreft mmorpg(achtige) games die geen maandelijkse premie vereisen.

De GW tijd was in ieder geval super zolang het duurde :)
Hell, it's about time!
;)
I know, I know, geen MMORPG (gelukkig!!!), maar hopelijk wel een release in Q1 of Q2 2008

Daarnaast vrees ik dat er niet 1-2-3 weer een spel uit het niets zal opkomen zoals GW voor mij gedaan heeft 2,5 jaar geleden.

Maar we wachten af. Ik deel je mening wel over de mogelijkheid dat GW2 een deel van WoW zal kopiëren, maar aan de andere kant: als je ziet hoeveel mensen dat spel spelen, dan is een bedrijf als A.Net wel kompleet gek als ze niet serieus kijken naar mogelijk implementaties van sommige populaire features van WoW in GW2. Tijd zal het waarschijnlijk leren. Persoonlijk hoop ik op een behoud van identiteit voor GW2, maar zal niet vreemd opkijken als er sprake gaat zijn van grijze gebieden tussen WoW en GW2.

-- == Alta Alatis Patent == --


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 195610

Bor de Wollef schreef op maandag 21 mei 2007 @ 10:38:
(ik ben geen rank hoertje en farm dus geen rank met lame builds zoals de meeste HA spelers eigenlijk continu doen)
Iedere build die goed werkt wordt vaak aangezien als lame, maar ook al is de build nog zo lame je dient wel de nodige ervaring voor die lame build te hebben. Goed voorbeeld was FH (sry Corran). Die deden een aantal seizoenen steeds dezelfde build en iedereen vond ze dus heel erg lame, maar toeval of niet, ze stonden wel hoog genoteerd op de ladder.

Sorry Bor, maar rankhoertjes klinkt heel erg negatief. Lijkt wel of je juist door het zo te verwoorden er enorm jaloers op bent. Laat gewoon iedereen in zijn waarde, want die rankhoertjes vinden misschien jou wel weer een enorme noob aangezien je niet de rank hebt die zij wel hebben.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Anoniem: 195610 schreef op maandag 21 mei 2007 @ 16:25:
[...]
Iedere build die goed werkt wordt vaak aangezien als lame, maar ook al is de build nog zo lame je dient wel de nodige ervaring voor die lame build te hebben. Goed voorbeeld was FH (sry Corran). Die deden een aantal seizoenen steeds dezelfde build en iedereen vond ze dus heel erg lame, maar toeval of niet, ze stonden wel hoog genoteerd op de ladder.
Natuurlijk is een bepaalde mate van ervaring nodig om te winnen met een lame build. Echter de drempel ligt wel een stuk lager dan bij de wat moeilijkere builds. Dat is het punt ook niet. Ik doel met lame build in dit geval ook niet op builds die gewoon overpowered zijn (dat wordt meestal redelijk snel gefixed) maar builds die moedwillig fouten in de game / AI misbruiken zoals nu het geval is bij de vele R/P meta parties in HB. Het is namelijk zo dat hero's niet om kunnen gaan met pets als tegenstander. Bij een R/P vallen ze altijd eerst de pet aan met hun eigen dood tot gevolg. Natuurlijk is het zelf managen van targets een optie in sommige gevallen echter werkt dit niet wanneer de hero's uit range zijn (en dat is erg vaak gezien het allemaal capping maps zijn).
Sorry Bor, maar rankhoertjes klinkt heel erg negatief. Lijkt wel of je juist door het zo te verwoorden er enorm jaloers op bent. Laat gewoon iedereen in zijn waarde, want die rankhoertjes vinden misschien jou wel weer een enorme noob aangezien je niet de rank hebt die zij wel hebben.
Die discussie is nou al zo vaak gevoerd. Het lijkt wel of je je aangesproken voelt Haas. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik doel bij "rankhoertjes" op een type ranked speler, niet op elke goed gerankte HA speler. Het is dus geen enkel waarde oordeel over jou als speler oid.

Ik ben niet jaloers op mensen met een hogere rank als ikzelf. Ik heb niet de tijd om HA steeds weer te gaan farmen en eerlijk gezegd ook niet de interesse. Daarbij: rank zegt mij eigenlijk ook niet meer zo veel sinds IWAY, VIM, SF (etc), double fame weekends en niet te vergeten zaken als ebay etc. Ik geef wel toe dat ik op dit punt misschien wat negatief ben hoor. Dit komt denk ik vooral doordat de meeste mensen met hoge HA ranks niets liever doen dan iedereen zonder rank gelijk voor noob uit te maken etc (om soms daarna vervolgens wel verslagen te worden). Het is gewoon een gevolg van de soms nogal negatieve community binnen het PvP gebeuren denk ik. Daarbij als rank iets zegt over skills dan zegt het alleen maar iets over HA skills terwijl veel mensen van mening zijn dat HA rank een algemene skill graadmeter is die opgaat in alle vormen van PvP.

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Anoniem: 195610 schreef op maandag 21 mei 2007 @ 16:25:
[...]

Iedere build die goed werkt wordt vaak aangezien als lame, maar ook al is de build nog zo lame je dient wel de nodige ervaring voor die lame build te hebben. Goed voorbeeld was FH (sry Corran). Die deden een aantal seizoenen steeds dezelfde build en iedereen vond ze dus heel erg lame, maar toeval of niet, ze stonden wel hoog genoteerd op de ladder.

[...]
Geen probleem. Maar we hebben ontzettend veel lol gehad met die build en ook meegespeeld in de top100. En dat sommige mensen dat lame vonden kon ons echt aan onze reet roesten, je speelt het spel met 7 anderen en wint wat en verliest wat. Voor sommige van FH was het zelfs iets om trots op te zijn: we hebben een aantal seizoenen, toen Obs Flame spike totaal niet populair was, een paar hele klinkende overwinningen gehaald. Tegen teams die precies wisten wat ze ertegen moesten doen, maar bij wie het net even niet lukte. Maar ja, jullie weten het onderhand: [FH]: R.I.P.

Maar de lame-bat wordt tegenwoordig al behoorlijk snel gebruikt. Obsidian Flame spike werd lame genoemd, maar dat was eigenlijk pas in het seizoen dat iedereen en z'n moeder dit speelde. Toen necro-bloodspike, daarna werd euro-spike lame genoemd (W/A met Shadow Prison en dual of triple Me/Any's met Spiritual Pain). Momenteel wordt de lame-bat gezwaaid naar iedereen met een curses-necro in z'n team. Ga zo maar door.

-- == Alta Alatis Patent == --


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DR161
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 28-04 23:28

DR161

is sarcasminist

Bor de Wollef schreef op maandag 21 mei 2007 @ 10:38:
PvE heb ik wel gezien. Zowel de titels als hard mode zijn niet aan mij besteed. Daar vind ik geen uitdaging. PvP speel ik niet alleen voor het resultaat (ik ben geen rank hoertje en farm dus geen rank met lame builds zoals de meeste HA spelers eigenlijk continu doen) maar vooral om het plezier. Natuurlijk geeft winnen meer plezier dan verliezen maar dan wel op een leuke manier. Ik denk dat ik, zoals veel mensen, het gewoon een beetje gehad heb met GW. In mijn ogen sterft GW een langzame dood de laatste tijd (voor mij in ieder geval). Jammer genoeg heb ik nog geen nieuw leuk spel gevonden. Ik weet ook nog niet wat GW2 gaat brengen. Ik hoop eigenlijk dat er tegen die tijd meer keuze is wat betreft mmorpg(achtige) games die geen maandelijkse premie vereisen.

De GW tijd was in ieder geval super zolang het duurde :)
zelfde hier...
Ik zoek nu een waardige vervanger zonder maandelijkse kosten :N

pssst geld kopen?


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155461

om het onderwerp maar eens te veranderen ,weer eens een vraag mbt het spel. Ik speel voor mn war een build die gefocused is op Strength. Zodoende zou ik elke soort melee weapon kunnen gebruiken die ik maar wil, zolang ik maar aan de req kom. Ik heb mn attributes zo bepaald dat ik rank 9 heb op mn weapon attribute. Nou moet ik alleen nog weten welke weapon ik zal kiezen, en de keuze ligt tussen een axe of een sword.
Het gaat hier puur om de standaard dmg output. Uiteraard is het eerste wat ik dacht 'axe', maar door de beschrijvingen van axe mastery en swordsmanship ging ik twijfelen. er word dus gesteld dat je met meer rank in die attribute meer dmg doet, en dan neem ik aan dat dat binnen de dmgrange van je weap ligt (ofwel, met 9 swordsmanship zit je vaker bij de 15 dan bij de 22, en met 13 swords weer vaker in de buurt van de 22 ipv de 15). Als dat zo is, dan is rank 9 aan de lage kant lijkt me, en zou die minimum dmg van 15 van het sword ineens veel aantrekkelijker lijken dat die 6 van een axe.

Iemand enig idee of het mechanisme echt zo werkt, en welk weapon dus het beste is voor de hoogste dmg output?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

-- == Alta Alatis Patent == --


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155461

uiteraard al gezien, en daar word ik niet veel wijzer van. Het gaat me ook om het volgende stukje:
Swordsmanship increases the damage you do with swords and your chance to inflict a critical hit when using a sword. Many skills, especially sword attacks skills, become more effective with higher Swordsmanship.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Anoniem: 155461 schreef op dinsdag 22 mei 2007 @ 08:24:
uiteraard al gezien, en daar word ik niet veel wijzer van. Het gaat me ook om het volgende stukje:

[...]
Ik besef me dat het niet heel makkelijk is, maar er gaat ook behoorlijk complexe formules achter schuil. Helaas kan ik het niet beter uitleggen dan Ensign (lid van guild [iQ], alpha-tester voor (tenminste) Prophecies) ooit deed op GWGuru. Dit verhaal is daarna overgenomen op gwiki:
Damage Calculation

Kijk ook bij de artikelen over weapon attributes (Sword, Axe, Hammer, Scythe, Bow, Daggers & Spear).

Waar het in feite op neer komt: hoe hoger je punten in je weapon attribute, hoe hoger je effectieve damage modifier en hoe hoger de kans op een critical hit. Tevens worden je attack skills effectiever, doordat ze meer damage doen bij meer punten in overeenkomende weapon attributes.

Om voor jezelf dit eens te bekijken, zou ik een character maken, naar Great Temple of Balthazar gaan en daar d.m.v. Wild Blow te testen wat voor damage je doet op een 60AL target-drone. Dat is meestal de meest visuele manier om effecten van attributes te zien op je wapen. Met Wild Blow doe je namelijk altijd een critical hit en de damage hangt af van je attribute levels in het weapon-attribute en (voor een Warrior) in Strength.

-- == Alta Alatis Patent == --


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155461

ben inderdaad maar gaan testen, maar dan met gewone attacks. daaruit blijkt dat in mijn geval een axe toch meer dmg doet dat een sword. Wel opvallend is dat hoe hoger de AL van je tegenstander, hoe effectiever een axe is, relatief gezien. Tegen 60AL leverde de axe 19% meer dmg, tegen 80AL 22% en tegen 100AL 27%. Het blijft dus gewoon bij een axe

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 20:43
Test het nou zoals gezegd met wild blow, je kunt niet goed testen met andere attack skills aangezien die damage random is.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Ja, zoals unfor ook aangeeft: testen met iets anders dan Wild Blow heeft 0,0 zin. De enige manier om relevante data te krijgen krijg je alleen maar door een Critical hit te simuleren. En daar is Wild Blow de enige juiste skill voor.

Elke andere attack skill heeft niet 100% kans op een Critical Hit en je bent dan appels met peren aan het vergelijken.

-- == Alta Alatis Patent == --


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155461

k, met wild blow getest, maar het resultaat was hetzelfde. een axe doet aanzienlijk meer dmg dan een sword. Iedereen bedankt voor jullie medewerking :) !

 • stevenpeirsman
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09-02-2018
Anoniem: 155461 schreef op dinsdag 22 mei 2007 @ 21:17:
k, met wild blow getest, maar het resultaat was hetzelfde. een axe doet aanzienlijk meer dmg dan een sword. Iedereen bedankt voor jullie medewerking :) !
gokje: axe met een 20%armor penetration en sword niet? of de een15^50 ander niet? wat meer info mag wel :D

met welke wapens heb je getest?

[Voor 11% gewijzigd door stevenpeirsman op 23-05-2007 02:14]


Anoniem: 155461

alles is gedaan met een pvp char, dus een standaard pvp sword of axe. Allebij hebben de mods die er in mn pve char ook op komen, namelijk Zealous en +30 fortitude. Skills die gebruikt zijn is nu alleen wild blow, mocht je de hele build hebben, zeg je het maar. Hij staat niet op wiki of so, tis een zelf verzonnen ding (grote kans dat iemand anders het ook al verzonnen heeft, maar ja). Armor etc is niet echt van belang, maar de attributes mss wel: 16 (12+1+3) Strength, 11 (10+1) Tactics, 9 (8+1) Swordsmanship/Axe Mastery

[Voor 13% gewijzigd door Anoniem: 155461 op 23-05-2007 08:22]


 • Furfoot
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 20-05 13:18
Ik heb een tijdje terug in dit topic gemeld dat ik mee ging doen voor Esoteric Warriors in de GWFC Finales in Leipzig. Nou hier zijn, eindelijk, de TV uitzendingen (alleen in amerika uitgezonden) die gemaakt zijn tijdens ons verblijf in Leipzig.

http://stage6.divx.com/user/nickeales/video/1257543/GWFC-Leipzig-DVD-1

http://stage6.divx.com/user/nickeales/video/1257427/GWFC-Leipzig-DVD-2

http://stage6.divx.com/user/nickeales/video/1259789/GWFC-Leipzig-DVD-3

(Divx web player is een vereiste, het zijn elk rips van 720mb dus vandaar)

In totaal zijn het 3 DVDs elk van een uur lang. Ik ben te zien op de eerste DVD in de EW lineup shot, mijn vriendin staat naast me (speelt ook mee in onze guild overigens).

[Voor 16% gewijzigd door Furfoot op 24-05-2007 12:00]

Instagram


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Leuk :) Heb je ook iets van een compilatie? 3 uur DVD kijken vind ik echt te veel.

Frontpagemoderatie Forum


 • Furfoot
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 20-05 13:18
Bor de Wollef schreef op woensdag 23 mei 2007 @ 12:43:
Leuk :) Heb je ook iets van een compilatie? 3 uur DVD kijken vind ik echt te veel.
Nee, helaas niet. Maar als je er maar eentje kunt kijken doe dan de eerste. DVD1 is de kwart finales (hier komen wij dus het meest in voor! :)), DVD2 halve finales en DVD3 de finale.

Instagram


 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Leuk nick, ik ga vanavond even downloaden.

Je hebt een tijdje wat minder gespeeld volgens mij, aangezien ik je niet zo heel vaak in Obs mode voorbij zag komen als EW speelde?

-- == Alta Alatis Patent == --


 • Furfoot
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 20-05 13:18
CoRrRan schreef op woensdag 23 mei 2007 @ 13:29:
Leuk nick, ik ga vanavond even downloaden.

Je hebt een tijdje wat minder gespeeld volgens mij, aangezien ik je niet zo heel vaak in Obs mode voorbij zag komen als EW speelde?
Ik ben weer begonnen na het Celestian Tournament. Ik stopte omdat het allemaal iets te veel van hetzelfde begon te worden. Nu draai ik weer helemaal mee.

Instagram


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Poll: Ga jij Eye of the North kopen?
Jazeker, pre-order FTW!
Jazeker, direct bij release geen pre-order
Ja, maar pas na een tijdje
Nee, ik ga hem niet kopen
Eye of the North?

Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=200411&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Frontpagemoderatie Forum


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Ik weet nog niet of ik Eye of the North ga kopen. Ik speel GW steeds minder en het nieuwe deel zal op een aantal skills na geen enkele verbetering / uitbreiding voor PvP brengen. Nu ik vrijwel geen PvE meer speel is de interesse voor nog meer high level content een beetje weg. Aan de andere kant zou ik de serie wel graag compleet hebben. Misschien dat ik hem deze keer wat goedkoper bij Play.com bestel na een tijdje oid.

Frontpagemoderatie Forum


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
Furfoot schreef op woensdag 23 mei 2007 @ 13:37:
[...]


Ik ben weer begonnen na het Celestian Tournament. Ik stopte omdat het allemaal iets te veel van hetzelfde begon te worden. Nu draai ik weer helemaal mee.
Is het toeval, of heb je op het juiste tijdstip gewacht met replyen? ;)
Furfoot schreef op woensdag 23 mei 2007 @ 13:37
.
Over GW:EN: Ja, ik ga wel pre-orderen, maar ik ben nu eenmaal verzamelaar. Baal nog steeds dat ik de pre-order kit van Prophecies niet heb :(

[Voor 14% gewijzigd door Vrijdag op 23-05-2007 19:24]

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Furfoot schreef op woensdag 23 mei 2007 @ 13:37:
[...]


Ik ben weer begonnen na het Celestian Tournament. Ik stopte omdat het allemaal iets te veel van hetzelfde begon te worden. Nu draai ik weer helemaal mee.
Leuke reportage, en wat zullen jullie toen gebaald hebben van die Frozen Soil in game 3 vs Te. (En natuurlijk Kriegar's Cry.) :)

Op zich wel jammer dat GW waarschijnlijk niet meer dit soort toernooien zal hebben, ATS zal zich toch nog even moeten bewijzen.

-- == Alta Alatis Patent == --


 • eSCe
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08:39
toffe DVD's heb ze net bekeken

en CoRrRan, wrm zullen er geen toernooien meer zijn?

Anoniem: 91625

Anoniem: 155461 schreef op woensdag 23 mei 2007 @ 08:21:
alles is gedaan met een pvp char, dus een standaard pvp sword of axe. Allebij hebben de mods die er in mn pve char ook op komen, namelijk Zealous en +30 fortitude. Skills die gebruikt zijn is nu alleen wild blow, mocht je de hele build hebben, zeg je het maar. Hij staat niet op wiki of so, tis een zelf verzonnen ding (grote kans dat iemand anders het ook al verzonnen heeft, maar ja). Armor etc is niet echt van belang, maar de attributes mss wel: 16 (12+1+3) Strength, 11 (10+1) Tactics, 9 (8+1) Swordsmanship/Axe Mastery
Ik wil je build wel eens zien. Ben best benieuwd waar je 16 strength voor nodig denkt te hebben...

 • Furfoot
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 20-05 13:18
CoRrRan schreef op woensdag 23 mei 2007 @ 19:26:
[...]

Leuke reportage, en wat zullen jullie toen gebaald hebben van die Frozen Soil in game 3 vs Te. (En natuurlijk Kriegar's Cry.) :)

Op zich wel jammer dat GW waarschijnlijk niet meer dit soort toernooien zal hebben, ATS zal zich toch nog even moeten bewijzen.
Zoals ik ook zei in mijn eigen reportage van het evenement, TE hadden 5 seconde voor de wedstrijd de timer gecancelled en snel geswapped omdat ze op onze schermen zagen dat we necro spike waren. Als ze dit niet deden hadden we idd gewonnen (maar we maakte zelf ook veel fouten mede door de enorme druk op zo'n evenement).

Dit soort toernooien doet Anet niet meer omdat ze liever kleinere prijzen verdelen over meerdere spelers, dit in plaats van alleen de top 6 te belonen met grote prijzen. Helaas want nu is de motivatie er gewoon niet voor de top teams om er echt voor te gaan. Ik denk dat een betere keus geweest was dat ze nog steeds live tournaments hieldenn maar dan gewoon alleen voor de top 3 de reis betalen en de rest moet er op eigen houtje proberen te komen.

(Dvd 3 is bjina klaar met uploaden)

[Voor 4% gewijzigd door Furfoot op 24-05-2007 10:41]

Instagram


 • Arunia
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 21:15
TroonStaal schreef op woensdag 23 mei 2007 @ 19:21:
[...]

Is het toeval, of heb je op het juiste tijdstip gewacht met replyen? ;)

[...]


.
Over GW:EN: Ja, ik ga wel pre-orderen, maar ik ben nu eenmaal verzamelaar. Baal nog steeds dat ik de pre-order kit van Prophecies niet heb :(
Een aardige tijd terug kon je via Ebay gewoon nog de pre-order package bestellen voor 5 dollar.
Ikzelf heb van ieder deel de SE versie 2 keer gekocht (vriendin en mezelf) en zo ook heb ik GW:EN ook al gepre-ordered. Mijn vriendin weet nog niet of ze weer veel gaat spelen, maar we zitten nog zo in de rotzooi van ons nieuwe huis. Dus eerst de computerkamer maar eens opruimen.

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
Arunia schreef op donderdag 24 mei 2007 @ 10:35:
[...]

Een aardige tijd terug kon je via Ebay gewoon nog de pre-order package bestellen voor 5 dollar.
Ikzelf heb van ieder deel de SE versie 2 keer gekocht (vriendin en mezelf) en zo ook heb ik GW:EN ook al gepre-ordered. Mijn vriendin weet nog niet of ze weer veel gaat spelen, maar we zitten nog zo in de rotzooi van ons nieuwe huis. Dus eerst de computerkamer maar eens opruimen.
Ik vind het alleen een beetje eng omdat ik niet weet of die pre-order nog gesealed is. Straks krijg ik alleen een doosje waarvan de code al is gebruikt. Heb jij dit misschien gedaan en er ervaring mee?

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • Arunia
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 21:15
Ik heb het niet gedaan, maar vaak sturen ze je dan eerst de code via e-mail en later het doosje met alles erbij. Overigens kijk ik via Ebay alleen bij mensen met veel goede replys, dat maakt het al wat minder eng. Niet iedereen is namelijk een klootzaak. :D
Het is altijd een gok natuurlijk, maar voor die 5 dollar is het er misschien wel eentje om te wagen.

Ik zie er nu maar eentje nog staan op Ebay voor 20 dollar, dat is dan ook weer aan de dure kant.

[Voor 12% gewijzigd door Arunia op 24-05-2007 10:57]


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:25

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Ik zou bij die ebay beoordelingen wel even kijken naar de e-mail adressen. Beoordelingen van gratis providers als hotmail etc zijn echt niets waard.

Frontpagemoderatie Forum


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:24
Bedankt voor de tips, ik ga vanmiddag eens even kijken :)

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!

Pagina: 1 2 3 ... 12 LaatsteNintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee