Toon posts:

[PC] Half-Life 2 deel 15 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1
Acties:
 • 5.258 views sinds 30-01-2008

Onderwerpen


 • PD2JK
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 06:18


Inhoudsopgave
 1. Over het spel
 2. Personages
 3. Vijanden
 4. Wapens
 5. Boxes
 6. Screenshots
 7. Filmpjes
 8. Mods
 9. Links

Over het spel

Half-Life kwam in December 1998 uit en werd zeer positief ontvanelgen door gamers over de hele wereld. Het spel kreeg hoge cijfers van allerlei bladen en websites en ontving ruim vijftig 'Game of the Year'-awards door de (toentertijd) indrukwekkende graphics en meeslepende verhaallijn, waarbij je alles uit de ogen van de hoofdpersoon, Gordon Freeman, zag. Na de release zijn de mensen bij Valve meteen gaan werken aan het vervolg, maar ze maakten dit pas rond de helft van 2003 bekend. De release dat was toen geplanned voor oktober.

Deze datum werd echter niet gehaald: niet alleen de beta-build die op de E3 werd gebruikt ter demonstratie werd gelekt, maar zelfs delen van de source code kwamen op straat te liggen door een hack van een van de workstations bij Valve. Omdat de innerlijke werking van Half-Life 2 en Steam gedeeltelijk bekend was werd de release date verschoven naar 2004. Zo konden de mensen van Valve deze delen opnieuw programmeren, zodat kwaadwillende personen geen kans zouden krijgen zodra de game echt uit kwam. Uiteindelijk werd het spel op 16 november 2004 om 09:00 wereldwijd gereleased.

Het verhaal is niet echt duidelijk. Zoals je waarschijnlijk wel weet speel je in het eerste deel als Gordon Freeman, een onderzoeker in het Anomalous Materials labs in het geheime ondergrondse Black Mesa research facility. Op een dag doe je onderzoek naar een sample, en het onderzoek heeft de hoogste prioriteit. Maar zodra je het experiment uitvoert, gaat alles fout: je opent een interdimensionaal gat in tijd en ruimte, waar allerlei aliens doorheen komen en Black Mesa overhoop gooien. Terwijl je je een weg naar de oppervlakte vecht, kom je er achter dat de regering soldaten heeft gestuurd om alles in de doofpot te stoppen. Uiteindelijk kom je op de buitenaardse (duh :P ) planeet Xen, waar je een gigantische alien genaamd Nihilanth vermoord. Dan bevind je je opeens met de Gman (de man in het blauwe pak die je door het hele spel op verschillende plekken ziet toekijken) in een treintje en hij heeft een voorstel voor je. Hij en zijn compagnons zijn onder de indruk van je prestaties, en bieden je de mogelijkheid aan om later voor hun te werken.

In Half-Life 2 wordt er van uit gegaan dat je op zijn voorstel bent ingegaan. Aan het begin van het spel vertelt de Gman: "Wake up Mr. Freeman. Wake and smell the ashes.", en je zit in een trein die net City 17 binnen rijdt.


Personages

http://www.hlfallout.net/images/content/characters/gman.jpgWelke rol van de mysterieuze Gman in dit verhaal speelt, is nog steeds onduidelijk. Nadat je Nihilanth hebt verslagen in Half-Life ben je voor hem gaan werken, maar wat je taak in City 17 is, is onbekend.

http://www.hlfallout.net/images/content/characters/elivance.jpgDr. Eli Vance was een onderzoeker bij Black Mesa en heeft het wonder boven wonder ook gered uit Black Mesa, maar in de tussentijd is hij wel een onderbeen verloren. Buiten City 17 heeft hij een lab genaamd "Black Mesa East", waar hij met het verzet tegen de Combine werkt.

http://www.hlfallout.net/images/content/characters/alyx.jpgAlyx Vance is de dochter van Eli en zal je helpen in het gevecht tegen de Combine. Haar vader heeft een cybernetische hond voor haar gebouwd, genaamd Dog. Haar moeder overleed bij de ramp in Black Mesa, verder is er niet veel bekend over haar geschiedenis.

http://www.hlfallout.net/images/content/characters/drkleiner.jpgDr. Isaac Kleiner was ook een wetenschapper in Black Mesa. Nu werkt hij samen met Eli aan nieuwe gadgets voor het verzet.

http://www.hlfallout.net/images/content/characters/barney.jpgBarney Calhoun zag je al aan het begin van Half-Life, als security guard die op deur stond te bonzen terwijl jij langsreed in de trein die je naar het Anomalous Materials lab. In de expansion Half-Life: Blue Shift loodste je Barney door de gevaren van Black Mesa heen.

Dog, is de cybernetische hond die Dr Vance voor zijn dochter heeft gemaakt om haar te beschermen, Dog begon als een robot ter grootte van een labrador, maar is door aanpassingen van Alyx uitgegroeid tot een twee en een halve meter grote reus die je bijstaat wanneer je in de problemen komt en je helpt met het overweg gaan met je Gravity gun.

http://www.hlfallout.net/images/content/characters/drmossman.jpgDr. Judith Mossman heeft kennelijk vroeger ook in Black Mesa gewerkt, maar nu is ze de assistent van Eli Vance. De rest van haar verleden is niet bekend.

http://www.hlfallout.net/images/content/characters/fathergregory.jpgFather Grigory is een priester die in de verlaten stad Ravenholm woont. Hij heeft twee rare hobbies: zombiejagen en booby traps bouwen.

http://www.hlfallout.net/images/content/characters/vortigaunt.jpgDe vortigaunts zijn de buitenaards slaven van Xen die jij hebt bevrijd toen je Nihilanth vermoordde. Nu helpen ze je in de strijd tegen de Combine.

http://www.hlfallout.net/images/content/characters/drbreen.jpgDr. Wallace Breen was "the Administrator" van Black Mesa en nu de burgemeester van City 17. Toen de Combine de aarde binnenvielen heeft hij een deal gesloten met ze: de mensheid zal voor de Combine werken, terwijl hij met hun technologie mag werken. Op de verschillende schermen in de stad verspreidt hij propaganda voor de Combine ("our Benefactors") en het verbeteren van de mensheid met hun kennis.Vijanden


http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/headcrab.jpgZoekend naar een volgend slachtoffer, zullen ze elk hoofd die ze zien bespringen, vaak vanuit een donkere hoek. Zodra ze iemand te pakken krijgen, veranderen ze het gastlichaam in een zombie.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/otherheadcrabs.jpgDeze 'black' of 'toxic' headcrabs zijn groter en sterker, maar logger dan hun gewone broertjes. Als ze je raken wordt je health omlaag gebracht naar 1, maar gelukkig heeft je HEV-suit een tegengif die dat effect binnen korte tijd weer ongedaan maakt.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/zombies.jpgZombie's vormen niet echt een bedreiging, omdat ze langzaam lopen en alleen van dichtbij kunnen aanvallen met hun scherpe klauwen. Als je het gastlichaam dood maakt, kan het zijn dat de headcrab loslaat en jou probeert aan te vallen. Het beste is dus om op de headcrab te schieten, aangezien het gastlichaam dan ook sterft.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/undeadzombie.jpgDeze zogeheten fast zombie's hebben alles wat gewone zombie's missen: ze zijn bloedsnel en kunnen ook via muren klimmen om daarna op jou te springen.

http://crew.tweakers.net/Rafe/HL2/hulker.jpgHulkers zijn zombies met een paar toxic headcrabs op hun rug, welke ze naar je toe slingeren zodra ze je zien.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/metrocop.jpgDe agenten (ook wel bekend als metrocops) van Civil Protection patrouilleren de straten van City 17 en zorgen ervoor dat de orde gehandhaafd blijft, zelfs (of beter gezegd: het liefst) als dat extreme maatregelen vereist.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/combinesoldier.jpgCombine soldaten zijn sneller, sterker, slimmer en beter bewapend dan metrocops. Ook zullen ze in teams samenwerken.

Deze elite Combine soldaten zijn zwaar bepantserd en zijn het beste wat de mensheid in combinatie met de technologie van de Combine te bieden heeft.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/helicopter.jpgCombine helikopters zullen je over grote afstanden opjagen met hun turret en de mogelijkheid om mijnen voor je neus te droppen. Gelukkig zijn ze niet bijzonder sterk en dus met niet al te veel moeite uit te schakelen.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/gunship.jpgCombine gunships zijn het sterkere broertje van de bovenstaande helikopters. Hun autocannon zal constant op je vuren als je in het zicht van het gunship bent.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/combinedropship.jpgCombine dropships zorgen ervoor dat de troepen van de Combine overal snel kunnen worden ingezet. Ze kunnen zowel een Strider als een team soldaten meenemen..

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/striders.jpgDeze enorme drie-potige wezen zijn al snel vier verdiepingen hoog. Als ze hun vijanden niet afmaken met hun autocannon onder hun buik, dan maken ze er wel shish kebab van met hun lange en scherpe poten.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/autoturret.jpgMeestal geplaatst op strategische (knel)punten, waardoor tegenstanders er zo goed als niet langs kunnen komen. Maar met een paar goed geplaatste schoten of granaten, vallen ze met gemak om waarna ze deactiveren.

Scanners doen niet veel, behalve je verblinden zodra ze een foto van je nemen. Wel zullen ze troepen in de buurt waarschuwen van je aanwezigheid en locatie.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/manhacks.jpgManhacks doen wat hun naam suggereert: ze vliegen op je af en proberen je in mootjes te zagen met de gemonteerde cirkelzaag. Ze vallen meestal aan in zwermen.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/antlions.jpgAnt Lions leven in grote groepen onder de grond aan het strand. Ze kunnen niet tegen (harde) geluiden en trillingen.

http://www.hlfallout.net/images/content/enemies/antlionguard.jpgAnt Lion Guards zijn de dominerende soort Ant Lions en geven hun kleinere broertjes opdrachten via feromonen.
Wapens


http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_crow.jpgHet wapen dat bijna synoniem staat aan Half-Life is natuurlijk het eerste wapen dat je krijgt in deel twee. Ideaal om stukken hout, dozen en headcrabs uit de weg te meppen.

http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_grav1.jpgDe Zero Point Energy Field Manipulator, of simpel gravity gun, is een van de meest originele wapens in de geschiedenis van first person shooters. Met primary fire kan je dingen wegschieten, met alternate fire kan je dingen naar je toe trekken/oppaken.

De Super Gravity Gun is het product van combine technologie die menselijke technologie proeert te verstoren... De combine proberen je Gravity Gun van je af te nemen, maar door een storing in hun computers word je gravity gun ge-update.. en dat geeft hele leuke resultaten >:)

http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_usp.jpgEen shooter zonder standaard proppenschieter is niet compleet. Met deze USP Match kan je afrekenen met kleine aliens.

http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_colt.jpgOok de Colt Python is terug uit het origineel. Een krachtige, maar langzame revolver.

http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_smg.jpgDe H&K MP-7 PDW (Personal Defence Weapon) is de standaard sub-machine gun in HL2. Doet redelijke damage, maar je sproeit al snel met dit wapen. Met alternate fire is het mogelijk om grenaten te lanceren.

http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_irifle.jpgDe Overwatch Standard Issue Pulse Rifle wordt gebruikt door de sterkere Combine soldaten in het spel. Met alternate fire lanceer je een energy orb, welke rond blijft stuiteren en zo drie vijanden kan laten verdampen.

http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_shot.jpgDe Franchi SPAS12 doet wat een shotgun moet doen: veel power voor op een korte afstand. Met alternate fire los je twee schoten tegelijkertijd.

http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_cross.jpgDe crossbow is net zoals in het eerste deel het ultieme wapen om op lange afstand stilletjes af te rekenen met je tegenstander. Dankzij de geavanceerde physics in Half-Life 2 is het mogelijk om met de pijlen je vijanden te doorboren en ze op te hangen aan de muur.

http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_he.jpgEen standaard high explosive grenaat. Met alternate fire is het mogelijk om 'm onderhands te rollen in plaats van bovenhands te gooien.

http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_rpg.jpgDe Rocket Propelled Grenade-launcher is een van de krachtigste wapens in het spel. Dankzij de ingebouwde laserpointer is het mogelijk om de raket ergens omheen te laten vliegen voordat je hem op je doel af stuurt.

http://www.hlfallout.net/images/content/weapons/wpn_phero.jpgMet deze pheropods is het mogelijk om gewone ant lions te commanderen. Gewoon gooien stuurt ze op een plek af en laat ze aanvallen, alternate fire roept ze terug naar jou.Boxes


Half-Life 2 is in verschillende uitvoeringen te krijgen, zowel in de winkel op DVD (USA heeft CD), of via Steam. De verschillen tussen de gold, silver en bronze package zijn hier te vinden. De gewone versie in de winkel bevat hetzelfde als de bronze package, de collectors edition is gelijk aan de gold package. In de gewone winkels is de game meestal te vinden voor tussen de vijftig en zestig euro. Op het internet is het spel ook te bestellen, bijvoorbeeld bij GCshop en Dimension Plus. De prijzen voor de packages die via Steam te kopen zijn staan hieronder. Kijk op de website van CNN Money voor de actuele koersen en een currency converter.
	Package	Tax  Shipping Totaal
				
[b]Gold[/b]
Dollar	89,95	17,09	29,90	136,94
Euro	74,68	14,19	24,82	113,69
				
[b]Gold met ATi coupon[/b]
Dollar	40,00	7,60	29,90	77,50
Euro	33,21	6,31	24,82	64,34
				
[b]Silver[/b]
Dollar	59,95	11,39	0	71,34
Euro	49,77	9,46	0	59,23
				
[b]Silver met ATi coupon[/b]
Dollar	10,00	1,90	0	11,90
Euro	8,30	1,58	0	9,88
				
[b]Bronze[/b]
Dollar	49,95	9,49	0	59,44
Euro	41,47	7,88	0	49,35

[b]Bronze met ATi coupon[/b]
Gratis.


Half-Life2 screenshots:
http://tweakers.net/ext/f/2a0f9f6a21aff60ed1f454056482c8a9/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/f29700d775469f7c3f30d2e33ee4cf7b/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/70e64326b76edcfdfcdec073352048ea/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/c787bdc466b67567876c8d68a6f29bef/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/f95ada2cb32862ecf10f1b4487c68cba/thumb.jpgFilmpjes


Barricade [123 MB]
Bug Bait [166 MB]
Docks [48 MB]
Traptown [184 MB]
Tunnels [97 MB]
Kleiner's Lab [82 MB]
G-Man Presentation [69 MB]
Alyx Tech Video [54 MB]
Wall Tech Video [55 MB]
Direct X 9.0 Effects Video [115 MB]
E3 2004 Demo Half-Life 2 en Counterstrike 2.0 [33 MB]
2e Filmpje van Counterstike Source [31 MB]
Coast Movie [162 MB]
Coastline [49 MB]
Intro [45 MB]
Psyche [6 MB]
Ravenholm [201 MB]
Striders [45 MB]
Tenements [98 MB]
Trainstation [158 MB]


ModsGarry's Mod
Met Garry's mod kun je HL2 models positioneren zoals je zelf wil, door een aangepaste gravity gun te gebruiken kun je de models in de meest gekke posities plaatsen en er vervolgens met de 'camera' fotograferen (lees=screenshot maken :P )

Garry's Mod screenshots:
http://tweakers.net/ext/f/3025c8d60ad52bccb59dd46a0f08f6dd/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/8875fb9806a5c98617dd944799a0720f/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/303ba344b8db215d3a45cb0a86b62930/thumb.jpg


Officieële site:
Garry's ModLinks


Half-Life 2 sites:
HalfLife-2
HL2 Files
Planet Half-Life
Halflife2.net
Half-Life Fallout

Walkthroughs/guides:
Half-Life Fallout HL2 guide - Zeer uitgebreide walkthrough met screenshots, en extra info zoals easter-eggs, Gman sightings, Lambda-logo locaties en cheat codes.
GameFAQs
HL2 console command uitleg

Handige programma's:
HardwareOC Half-Life 2 Benchmark
Het einde van Half Life 2 schreeuwde om een vervolg. Na 18 maanden, kwam die er dan eindelijk. Valve heeft besloten om geen HL3 uit te brengen, maar een trilogie in de vorm van Episode One, Two en Three. Inmiddels is Episode One al een tijd uit en goed ontvangen door het publiek.

De reden waarom Valve gekozen heeft voor een trilogie, is omdat de engine continu bijgewerkt kan worden met nieuwe content. Een complete opvolger van HL2 zou ook 6 jaar op zich laten wachten.
"The frequent releases of upgraded technology and new content works better for both consumers and developers, and is one of the key reasons Counter-Strike grew to be 80 percent of the online action market. We decided that a follow-up to Half-Life 2 delivered in 18 months with our first episode was more in tune with what our customers want than waiting 6 years for another monolithic product."
Half-Life 2: Episode One screenshots:
http://tweakers.net/ext/f/0ef421a3843bd250c832c936d0d6383d/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/98436cfa7cb72e4145ffeede7bd70c23/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/b9eb9c550cb0332f5965c4c55013c48f/thumb.jpg


Episode One is voor +/- €17 te krijgen in de winkel of via een on-line (game-)shop.
Half Life 2 heb je niet nodig om Episode One te spelen, maar het is echt aan te bevelen om deze wel eerst uit te spelen. (anders snap je er geen hout van) ;)

Verwachting Episode Two: Eind 2006. - Zomer/Herfst 2007
Verwachting Episode Three: Eind 2007. - 2008Opmerkingen? Tips? Stuur een DM. :)
Credits: SpikeWolf, Prutz0r.

[Voor 108% gewijzigd door een moderator op 10-04-2007 18:56]

AMD DX4 100 (3.11) / Pentium MMX 200@233 (95) / Athlon Slot A Thunderbird 1000 (98SE) / P!!!-S 1,4GHz (ME+2K) / AthlonXP 1700+@3200+ (XP) / Opteron 165 (XP x64) / Q6600 (Vista) / Ryzen 5 5600X (10)

Pagina: 1

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee