Toon posts:

Het grote Pentax dSLR topic OverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2
Acties:
 • 15.130 views sinds 30-01-2008

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Pentax dSLR's

http://priyantha.nl/tweakers/GoT/startpost_pentax/banner2.png

Inleiding

Nadat er een eigen topic is voor de nieuwe Sony Alpha en voor de mainstream Nikon body's. De Canon dSLR's en Minolta body's hebben ook al hun eigen topic.
Daarom nu ook een speciaal topic voor dSLR's van het merk Pentax.

Pentax Corporation is een bedrijf uit Japan dat niet alleen fototoestellen maakt maar ook verrekijkers en andere optische instrumenten zoals camera's die in de medische wereld gebruikt worden. Het bedrijf werd in 1919 opgericht als Asahi Optical Joint Stock Co. Sinds kort is Pentax een samenwerkingsverband aangegaan met electronicagigant Samsung, een grote concurrent van o.a Sony, waardoor het R&D budget nu een stuk hoger is als daarvoor.
Pentax is als camerafabrikant een van de oudere namen. Het zeer bekende P-draad(M42) is bijvoorbeeld een vinding van Pentax. En Pentax kwam in 1957 met het pentaprisma in de zoeker, die in vrijwel iedere moderne spiegelreflexcamera wordt gebruikt. Ook was Pentax de eerst met TTL(door-de-lens) lichtmeting met de spotmatic in 1964.
In de jaren '70 introduceerde Pentax de K-bajonetfitting, deze werd vrijgegeven om zonder licentie kosten gebruikt te worden door andere camerafabrikanten en lensfabrikanten. Pentax maakt op dit moment nog altijd gebruik van de zelfde K-bajonetfitting, wat betekend dat alle objectieven die ooit door Pentax zijn gemaakt met K-bajonetfitting werken(sommige objectieven met wat beperkingen) op de huidige Pentax (d)SLR's.
Ook was Pentax een van de eerste met AutoFocus, in 1981 kwam Pentax met een AutoFocus variant van de zeer bekende ME de ME-F.
Pentax maakt niet alleen kleinbeeld spiegelreflexcamera's maar ook voor andere filmformaten zoals 6x4,5, 6x7 en zelfs voor het 110 pocketcassetteformaat, van de 645 is zelfs een digitale body aangekondigd voor 2007.

De eerste dSLR van Pentax, is niet in productie gegaan

Laat ik de eerste Pentax digitale spiegelreflexcamera voorstellen.
De Pentax MZ-D werd aangekondigd tijdens de Photokina in September 2000 en werd gedemonstreerd tijdens de PMA in Januari 2001. In 2003 melde Pentax dat de camera niet in productie werd genomen, met als reden dat het product te duur zou zijn voor de markt die zij voor ogen hadden.
De MZ-D zou een fullframe(24x36mm) 6 megapixel(3072×2048) sensor gebruiken die door Philips werd geproduceerd, en werd gebruikt door Contax in haar N Digital. De Contax werd een grote flop door de slechte kwaliteit van de foto's. De geruchten gaan dan ook dat Pentax andere redenen had dan dat de kosten de pan uit rezen, maar eerder door kwaliteits problemen.
De MZ-D was gebaseerd op het topmodel van Pentax de MZ-S.

http://priyantha.nl/tweakers/GoT/startpost_pentax/MZ-D-small.JPG

Maar goed deze camera is dus nooit geproduceerd.

De Pentax *ist D – Eerste dSLR van Pentax in productie


In Februari 2003 vlak voor de PMA kondigde Pentax aan dat ze zouden komen met een Digitale Spiegel Reflex gebaseerd op de net geïntroduceerde analoge *ist spiegelreflexcamera. Tijdens de introductie van de camera was het de kleinste en de lichtste dSLR op dat moment. De camera was uitgerust met een AutoFocus systeem met 11 punten.
De camera staat niet (meer) in de pricewatch. Kijk bij je lokale fotowinkel of ze er nog een op voorraad hebben als je interesse hebt.
Alle specificaties van deze camera zijn te vinden op:
http://www.yourlensreview...ails/3/Pentax--ist-D.html

De Pentax *ist DS


In September 2004 introduceerde Pentax de *ist DS, een dSLR die een stuk minder kost dan de *ist D en ook weer kleiner en lichter werd. De camera is ook sneller in het gebruik als de oude *ist D, dan wordt vooral het opstarten en het wegschrijven van foto's bedoeld. Het AutoFocus systeem van *ist D is wel sneller als die van *ist DS.
De prijs van de body is op het moment van schrijven 871 euro, met de 18-55 kitlens is de prijs 930 euro.
Pricewatch linkjes:
Body los
Body plus kitlens
Alle specificaties van deze camera zijn te vinden op:
http://www.yourlensreview...ils/6/Pentax--ist-DS.html

De Pentax *ist DL


In Juni 2005 werd er door Pentax weer een nieuwe dSLR geïntroduceerd de *ist DL een camera die nog goedkoper was als de *ist DS. De camera kan voor minder worden verkocht doordat het pentaprisma werd vervangen door een pentamirror(is lichter en goedkoper en minder lichtsterk, alle andere budget dSLR's maken ook gebruik van een pentamirror), en het AutoFocus systeem werd simpeler gemaakt. Van 11 focus punten werden de focuspunten naar 3 teruggebracht, er werd auto ISO en een grotere LCD monitor geïntroduceerd
De prijs van de body alleen is op het moment van schrijven 475 euro, met de 18-55 kitlens is de prijs 499 euro.
Pricewatch linkjes:
Body los
Body plus kitlens
Alle specificaties van deze camera zijn te vinden op:
http://www.yourlensreview...ils/7/Pentax--ist-DL.html


De Pentax *ist DS2

Augustus 2005 werd door Pentax de *ist DS2 geïntroduceerd een camera die gelijk is aan de *ist DS maar dan met een grotere LCD monitor. Deze camera is niet in Europa beschikbaar.
Deze camera staat uiteraard niet in de pricewatch.
Alle specificaties van deze camera zijn te vinden op:
http://www.yourlensreview...ls/5/Pentax--ist-DS2.html

De Pentax *ist DL2

Januari 2006 introduceerde Pentax de *ist DL2, een camera welke een kleine verbetering is ten opzichte van de *ist DL. De *ist DL2 beschikt over 5 focus punten voor het AutoFocus systeem in tegenstelling tot de 3 focus punten van de *ist DL. En er zijn een hoop extra Picture Modes, een extra witbalans preset en er is meer info in de zoeker te vinden. Ook geeft de zoeker nu meer beeld ten opzichte van de *ist DL, nu 96% en bij de *ist DL 95% van het volledige beeld. Voor de rest is de camera identiek.
De *ist DL2 is niet leverbaar in Europa en Amerika, alleen in Canada en in Azië is de camera leverbaar. In Europa is de zelfde camera leverbaar onder de naam Samsung als type GX-1L.
Deze camera staat uiteraard niet in de pricewatch.
Alle specificaties van deze camera zijn te vinden op:
http://www.yourlensreview...ls/4/Pentax--ist-DL2.html

De Pentax K100D/K110D

http://priyantha.nl/tweakers/GoT/startpost_pentax/K100D_angle-small.jpg http://priyantha.nl/tweakers/GoT/startpost_pentax/K110D_front-small.jpg

In Februari tijdens de PMA van 2006 stelde Pentax twee nieuwe dSLR's voor aan het grote publiek. De naam *ist is overboord gegooid en de camera's hebben nu alleen twee letters en drie cijfers als type aanduiding.
Pentax introduceerde tijdens de PMA de K100D, een dSLR waar Shake Reduction in de camera is ingebouwd. De K110D is een camera die als opvolger van de *ist DL/*st DL2 kan worden gezien, deze camera beschikt niet over het Shake Reduction systeem. Beide camera's beschikken over de zelfde 6 MegaPixel sensor als in de *ist camera's werd gebruikt. De kwaliteit van de foto's zou wel beter moeten zijn door betere firmware en betere ruis beheersing.
De K100D staat al in de pricewatch, de prijs van de K100D body op het moment van schrijven is 609 euro, met kitlens staat hij nog niet in de pricewatch.
K100D body
Alle specificaties van deze camera's zijn te vinden op:
http://www.yourlensreview...tails/8/Pentax-K100D.html
http://www.yourlensreview...tails/9/Pentax-K110D.html

Pentax haar Shake Reduction systeem

http://priyantha.nl/tweakers/GoT/startpost_pentax/shake-reduction1-small.pnghttp://priyantha.nl/tweakers/GoT/startpost_pentax/shake-reduction2-small.png

Shake Reduction is een systeem om bewegingsonscherpte tegen te gaan die door de fotograaf zelf wordt veroorzaakt door trillende handen bijvoorbeeld. Een vergelijkbaar systeem wordt al langer door Konica Minolta(nu Sony) gebruikt in haar dSLR's. Maar het Pentax systeem is zeker niet gelijk aan het KM/Sony systeem. Pentax heeft dan ook meer dan 30 patenten die ook maar iets met Shake Reduction te maken heeft.
Het systeem kost geen extra power, dus het stroomverbruik is niet hoger als het Shake Reduction aan staat of uit staat. Shake Reduction zorgt er voor dat je tussen de 2 tot 3.5 stops winst hebt !

Het verhaal hierboven gaat vooral over de K100D, het nieuwere systeem in de K10D is nog beter !
Pentax belooft nu 2.5 tot 4 stops winst !
Het systeem is versterkt en de algoritmes zijn veranderd.
Hieronder een plaatje van het nieuwe systeem.
http://www.priyantha.nl/tweakers/GoT/startpost_pentax/K10D_shake.png

De Pentax K10D

http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/k10d_large.jpg http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/k10d_front.jpg


Op 12 September 2006 kwamen de eerste 'officiële' berichten over de K10D naar buiten, Steve Camera's had die dag het persbericht, waar op dat moment nog een embargo op ruste, naar buiten gebracht. Het persbericht was heel gauw van de website gehaald, maar niet gauw genoeg voor een aantal vlugge mensen die het hadden opgeslagen.
De volgende dag(13 September) kwamen er officiële berichten, op de website van Pentax Canada kwamen als eerste specificaties en foto's te voorschijn, Pentax Frankrijk was een hele goede tweede.
Een korte tijd daarna barstte de bom helemaal en iedereen was in rep en roer.
Het Pentax forum op dpreview werd gigantisch druk en overladen met heftige discussies.
De Pentax K10D was officieel aangekondigd, en iedereen wilde er het fijne van weten.

Nu dat allemaal achter de rug is, is de camera ondertussen redelijk leverbaar in de Nederlandse en Belgische(ik vergeet jullie niet ;)) winkels.
Ik zelf heb de camera direct op 13 September al besteld bij mijn fotowinkel trouwens ;)

Maar wat is er dan zo bijzonder aan de nieuwste Pentax telg ?
Nou de camera is de eerste Pentax sinds de Pentax LX welke beschikt over Weather Sealing, ook beschikt de camera over een vernieuwde uitvoering van het Shake Reduction systeem welke ook in de K100D te vinden is. En een ander belangrijk nieuwtje is dat de K10D de eerste Pentax camera is met ondersteuning voor objectieven met een eigen focusmotor, dit maakt de weg vrij voor zogenaamde SSM/USM/HSM/AF-S objectieven voor snellere en stillere AutoFocus.

Wat belangrijke eigenschappen van de K10D.

1.Weather Sealed
2.Shake Reduction versie 2
3.Geëvolueerde mount met ondersteuning voor SSM objectieven.
4.Gebouwd op een metaal chassis met een zeer robuuste plastic behuizing
5.Grootste en helderste zoeker in haar klasse
6.22 bit Analoog naar Digitaal Converter in combinatie met de 'PRIME' Image Processor
7.Anti stof systeem
8.AutoFocus systeem met 11 punten waarvan 9 cross sensitive
9.Unieke belichting instellingen
10.10.75 Megapixels sensor

Alle specificaties van deze camera zijn te vinden op:
http://www.yourlensreview...etails/34/Pentax-K10D.htm

Termen


In het topic wordt regelmatig gevraagd wat nou de betekenis is van al die verschillende soorten objectieven.
Hieronder een opsomming :)
 • SMC-M = Manueel, op dSLR's lichtmeting met de groene knop alleen in M mode.
 • SMC-A = Manueel, op dSLR's lichtmeting in iedere stand.
 • SMC-AF = AutoFocus eerste generatie werkt alleen op de ME-F, op dSLR ManualFocus lichtmeting in iedere stand.
 • SMC-F = AutoFocus, op dSLR's op iedere stand te gebruiken
 • SMC-FAJ = AutoFocus, op dSLR's op iedere stand te gebruiken, geen diafragma ring !
 • SMC-FA = AutoFocus, op dSLR's op iedere stand te gebruiken, wel een diafragma ring.
 • SMC-DA= AutoFocus, op dSLR's op iedere stand te gebruiken, kleinere beeldcirckel geen diafragma ring en werkt alleen volledig op dSLR's of op Analoge camera's maar dan met vignetering op bepaalde lengte's/diaframa's.
Bronnen
Tips

Bojidar Dimitrov's Pentax K-Mount Page
Deze site heeft (vrijwel) alle objectieven en body's door Pentax gemaakt op de site staan met informatie er over.

Kijk ook eens rond op de forums van dpreview en Steves-Digicams.
Deze forums zijn hier te vinden:
Pentax dSLR forum van Steve-Digicams
Pentax (d)SLR forum van dpreview

[Voor 144% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 26-12-2006 12:54. Reden: Grote update ! K10D informatie toegevoegd, wat over het nieuwe Shake Reduction in de K10D toegevoegd. Spelfouten eruit gefiltert, termen toegevoegd.]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Pentax geruchtenmolen

Hier zal ik de meest recente geruchten bespreken rond om de dSLR's van Pentax en Samsung.

Een 10MP body ?

Pentax heeft tijdens de PMA show van 2006 een nieuwe dSLR body getoond zonder naam en zonder specificaties.
Maar de geruchten zijn dat de camera een 10 MegaPixel sensor krijgt, het meest voor de hand liggend is dat de zelfde sensor als in de Nikon D200 en Sony Alpha 100 gebruikt ook in de Pentax komt. Maar er zijn ook geruchten dat Samsung(die een samenwerking heeft met Pentax) een eigen 10 MegaPixel sensor maakt en dat die wordt gebruikt.
Er gaan ook geruchten dat de camera wheathersealed zal zijn. Dat zou iets moois zijn natuurlijk.
Iedereen gaat ervan uit dat de camera ook het Shake Reduction systeem krijgt, maar dit is nog niet bevestigd.
De camera krijgt de naam K10D volgens de geruchten maar niets is zeker.
Het zou een camera moeten zijn in de klasse van de Nikon D200.

Deze 10MP camera is er helemaal gekomen !
De K10D is de camera geworden waar hierboven over wordt verteld.

Pentax 16-50 f2.8 en 50-135 f2.8 objectieven


Dit objectief is een objectief die in samenwerking met Tokina is ontwikkeld.
Tokina gaat dit objectief met haar eigen 'verpakking' bouwen, en Pentax met haar eigen uiterlijk. De coating op het objectief zal ook anders zijn als die op het Tokina objectief. De Pentax variant zal uiteraard de beroemde SMC coating krijgen.
Er gaan geruchten dat de Pentax variant ook wheathersealed zal zijn, in combinatie met de nieuwe 10MP body.

Dit is allemaal waarheid geworden, de Pentax varianten zullen Weather Sealed zijn en beschikken over een SSM motor. De Tokina uitvoeringen zoals het er nu naar uit ziet niet.
De objectieven zullen in Maart leverbaar worden !
Een 10MP body ?


De geruchten worden steeds sterker dat er niet één nieuwe body aan zit te komen maar twee nieuwe body's
Er komt misschien een zogenaamde Sony Alpha 100/Nikon D80 concurrent, en een zogenaamde Nikon D200/Canon 30D concurrent. Het is nog totaal niet bekend welke van twee zal worden voorgesteld tijdens de komende Photokina.
En het is nog altijd niet bekend welke sensor er gebruikt gaat worden, er zijn nog altijd geruchten dat Samsung zelf een eigen sensor heeft ontwikkeld en dat die gebruikt zal worden. Geruchten gaan ook dat Pentax in samenwerking met Cypress een eigen sensor heeft ontwikkeld. Maar deze geruchten zijn nog altijd wel heel erg onzeker. De mogelijk bestaat ook dat de twee body's gewoon gebruik zullen maken van de Sony 10MP sensor zoals ook gebruikt in Sony's eigen Alpha 100 en Nikon's D200/D80.
De definitieve namen zijn ook nog altijd niet bekend.
Er gaan een aantal namen rond in het geruchtencircuit, de naam K10D wordt veel genoemd en K1 en K1D worden veel genoemd voor het 2de model welke een concurrent zal moeten zijn voor de D200/30D.


Het bovenstaande is deels bewaarheid geworden, er zijn geen twee body's maar er is één body gepresenteerd, de sensor is vrijwel 100% zeker een Sony sensor.
De K10D is echt een concurrent voor de D200/D80 van Nikon en de Canon 30D, en kan die concurrentie dan ook gewoon hebben wat dat betreft.
Er zijn trouwens nog altijd geruchten, welke zijn bevestigd door Pentax bronnen, dat er een top model aan zit te komen met nog mooiere specificaties.
Pentax gefuseerd met Hoya

Het is officieel bekend gemaakt dat Asahi Pentax is gefuseerd met Hoya, Hoya bekend van de filters voor veel fotografen. Hoya is een soort van holding waar ook bijvoorbeeld Tokina onder valt en hun eigen Filter afdeling. Ook is Hoya zeer actief in de medische wereld(Pentax ook trouwens !).
Hoya is de grootste Japanse optische fabrikant, ze produceren het glas voor vrijwel iedere fabrikant.

De nieuwe naam van het bedrijf zal Hoya Pentax worden.

Er zal bij de Pentax divisie zeer weinig veranderen, Pentax zal gewoon camera's blijven maken en verkopen onder eigen naam. Er zijn al een aantal objectieven in samenwerking met Tokina ontwikkeld en gebouwd, dit zal hoogstwaarschijnlijk nog intensiever worden.

Maar dit betekend niet dat Pentax niet haar eigen objectieven blijft bouwen en haar eigen unieke ontwerpen gebruiken en maken zoals de beroemde pancakes en de Limited's.

Wel zal het R&D budget natuurlijk omhoog gaan en de verwachting is dan ook dat er weer een aantal juweeltjes zullen worden ontwikkeld.

[Voor 147% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 26-12-2006 12:40. Reden: Nieuws toegevoegd, en oud nieuws doorgestreept.]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Zou je een screenshot kunnen posten ?
Hier in Firefox geen problemen namelijk.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Zo het probleem zou nu opgelost moeten zijn :)
Laten we het nu maar hebben over al het leuks wat Pentax heeft gemaakt en gaat maken ! :D

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Mmm hij zou het nu goed moeten doen :)
Ik heb hem gecontrolleerd in Firefox en in Konqueror en in Opera.
Alle drie op een linux systeem.
Ik zal het zometeen ook even bekijken op een Windows systeem zodra ik die bij de hand heb.

Zo het schijnt te werken hoorde ik net ! :7

Laten we het nu hebben over het mooie merk Pentax :*)

Zijn er mensen die de nieuwe K100D gaan aanschaffen ? Of wachten jullie liever op de nieuwe 10 MP body ?
Ik ben zelf nu een Nikon D70 gebruiker, maar ik zal waarschijnlijk de toekomstige 10 MP body van Pentax wel gaan aanschaffen.

[Voor 43% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 14-07-2006 20:17]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Sirius heb jij al eens met de *ist D geschoten ?
De autofocus van de *ist D is een heel stuk sneller als die van de *ist DS namelijk.

Wel leuke objectiefjes trouwens die je hebt.
Vooral die MF objectiefjes zijn erg leuk om mee te spelen :)

Ik heb zelf:

M50/1.7
M135/3.5
M28/2.8
A40-80/2.8-4

En nog een Sigma 28mm f/2.8 en een Soligor 300mm f/5.6.
Te samen met een Pentax ME body.
Ik hoop binnenkort ook een 135/2.8 echt een 100/2.8 aan mijn lijstje te kunnen toevoegen.
Het liefst ook nog een 85/1.4 of iets in die richting.

[Voor 1% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 15-07-2006 14:22. Reden: Soligoi naar Soligor verbeterd ;)]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ja klopt in Nederland niet echt nee, maar je moet eens in de rest van Europa kijken dan vind je al een hoop meer.

Jammer die 85/1.4 schijnt echt een killer lens te zijn :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
mmm mooi objectiefje.
Zou ik best wel willen hebben voor op me ME :)
Of anders op me toekomstige Pentax dSLR, ik heb nu nog een Nikon D70 ;)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Konijnenberg heeft een aantal Pentax objectieven.
En camfilm.nl ook.
Je moet gewoon eens op pentaxslr.com kijken daar staan alle 'nieuwe' objectieven speciaal voor de dSLR's op.
En op pentaximaging.com staat alle objectieven. Als je dan een objectief heb gevonden, dan gewoon de complete naam in google gooien en je vind zo wel een winkel :)
En 2de hands via marktplaats en eBay is ook veel te vinden.
Met eBay zou je ook in andere Europese landen kunnen kijken ;)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Er is ook nog een 18-55 lens die als kitlens wordt aangeboden bij vrijwel alle dSLR body's van Pentax. Deze lens is kwalitatief stukken beter als de Nikkor en de Canon varianten.
Pentax heeft ook nog een 16-45 objectief met een constant diafragma van f/4. En Pentax komt binnenkort met een 16-50 objectief met constant diafragma van f/2.8.

Ja klopt ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Mmm ik las vandaag op het forum van dpreview dat de nieuwe 16-50 van Pentax niet echt een goedkoop objectiefje gaat worden volgens de geruchten dan he.
Zou erg jammer zijn, want het is een mooi gebied.

Ik las ook dat er misschien een 6 en 10MP body aan komt die vrijwel identiek zijn maar dan alleen van sensor zouden verschillen.
Ik hoop dat dat niet waar is ;) En dat Pentax gewoon eindelijk eens met een D200/30D tegenhanger komt.

Een test van het Shake Reduction systeem is hier trouwens te vinden:
http://nedbunnell.blogspo...-with-300mm-f28-lens.html
Stond ook op het forum van dpreview :)

[Voor 18% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 16-07-2006 19:44]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Nou kijk ze hoeven van mij nie persee net zo'n bakbeest te maken.
Maar wel een camera met de zelfde technische kwaliteiten.
Daar zou ik iig erg blij van worden, een camera met een grote heldere zoeker waarvan het matglas makkelijk te verwisselen is. Een grip beschikbaar voor is. Gewoon weer een echte camera waarvoor genoeg accessoires voor beschikbaar is. Net zoiets als dat de Pentax LX was in zijn tijd zeg maar.

Een camera met een grote buffer en hogere fps dan de 2.8 en 3 die de huidige leveren.
Het zou ook fijn als ze de TTL flitsers blijven ondersteunen in het toekomsite 'top-model' in tegenstelling tot de K100D en K110D waarbij nu alleen nog maar P-TTL ondersteund wordt.

Het zou ook fijn zijn als die camera een sensor mee krijgt die net zo goed of liever nog beter presteerd dan de huidige Pentax dSLR's op ruisgebied op hoge ISO waarden.

Wat zou het mooi zijn als we Pentax over een paar jaar weer wat vaker zien bij de vakfotografen ;) Van fotografen hoor ik soms wel dat ze vroeger met de LX bijvoorbeeld hebben geschoten. Maar zijn overgestapt op Canon of Nikon omdat zij de enige serieuze fabrikanten waren die een digitale SLR maakte. En bovendien maakte Canon en Nikon meteen echte werkpaarden(D1x en 1D e.d) en zij richte zich pas later op de consument.
Toen Pentax eindelijk een dSLR in produktie nam hadden ze het 'momentum' al lang verloren.
Want toen Pentax voor het eerst een dSLR presenteerde tijdens de PMA waren ze de allereerste die een dSLR presenteerde met een vol formaat 35mm sensor.
En zelfs toen ze in 2003 toen ze het project hadden afgeblazen hadden ze nog 1 van de eerste geweest met een vol formaat sensor. Alleen Kodak,Canon en Contax maakte toen der tijd vol formaat sensors dSLR's.
De body die ze toen demonstreerde was gebasseerd op het werkpaard de MZ-S !
Dat was toen der tijd toch wel een erg goede analoge SLR.

Een paar linkjes over de MZ-S:
http://shutterbug.com/equ...mm_cameras/0502sb_pentax/
http://www.steves-digicams.com/2001_reviews/pentax_mzs.html

Zou ik niet erg vinden om te bezitten moet ik zeggen ;)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
De AF500 pas volgens mij zeker wel op de *ist D en de DS en DS2 maar niet op de DL en DL2 en de K100D en de K110D. Omdat de AF500 een TTL flitser is en niet een P-TTL.

De AF540FGZ en de AF360FGZ zijn wel ondersteund door de DL,DL2,K100D en K110D.
Deze twee flitsers ondersteunen wel het nieuwe P-TTL flitssysteem.

Of de K10D ook het oude TTL flitssysteem blijft ondersteunen ? Laten we hopen van wel :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
De regel is eigenlijk normaal gesproken. Een objectief met een lage F waarden is van hogere optische kwaliteit dan een objectief met een hogere F waarden.
Maar een goedkoper objectief kan je bijvoorbeeld afstoppen tot F/8 en dan zijn de resultaten meestal al heel erg behoorlijk, de scherpte e.d word dan beter.

Een objectief met bijvoorbeeld een F waarde van F/2.8 en een objectief met F waarde F/4.0 kunnen best beide net zo goed presteren zolang je de laatste maar voldoende 'afstopt'.

Meestal zijn de zoomobjectieven met een vast diafragma(F/2.8 of F/4.0 bijv.) ook objectieven die in een hogere 'klasse' vallen dan hun mindere broertjes met een hogere F waarde. Dat houd dan dus in dat de kwaliteitscontrole strenger is, de bouw van het objectief beter(meer metaal sterkere behuizing), maar ook betere coating soms.

Pentax heeft natuurlijk haar befaamde SMC coating, maar die is er ook in verschillende uitvoeringen, bij de duurdere professionele objectieven is de SMC coating van betere kwaliteit dan die van de goedkopere objectieven.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Cool -Emiel- !
Kamera Express heeft ook een aantal Pentax objectieven trouwens :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Oeh die FA77/1.8 is een erg mooi objectiefje schijnt :)

Camfilm.nl zou ook pentax objectieven verkopen.

http://www.pixmania.nl
Bol.com
http://www.internetcamerasdirect.nl
http://www.camerahuis.nl verkoopt Tamron/Sigma objectieven met Pentax bajonet
http://www.camerasales.nl verkoopt Sigma objectieven met Pentax bajonet

[Voor 4% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 19-07-2006 09:53]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
PvH, het kan kloppen dat je oudere Metz niet goed werkt op je nieuwe *ist DL.
Dat komt doordat de *ist DL alleen maar P-TTL ondersteund.
De nieuwere Pentax 360 en 540 ondersteund wel P-TTL & TTL.
Jouw Metz alleen TTL. Door het nieuwe "voetje" met nieuwere electronica zou het wel moeten werken op de *ist DL.

-Emiel- die 17-70 van Sigma schijnt een erg mooi objectiefje te zijn zeker voor die prijs, maar Tamron heeft ook een nieuw objectief de 17-50 volgens mij, en die is echt super goed getest op photozone. En dat objectief heeft een vast diafragma van 2.8, ik weet niet hoe die prijstechnisch van elkaar verschillen ;) Maar is misschien te overwegen.

De 70-300 is wel mooi spul, alleen een niet al te vlotte AF;) maar hij's een stuk beter als de non-APO uitvoering. Je zou ook nog kunnen kijken naar een Pentax 50-200(is het beste objectief in die 50-200 klasse die er is volgens de testen) en misschien een 80-320.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
De Sigma 17-70 is NIET een Manual Focus objectief.
Sirius bedoelde het laatst genoemde objectief de A70-210 dat is WEL een Manual Focus opbjectief.

Die Tamron 17-50 is wel een klap beter als die Sigma 17-70 he en misschien is dan die 70 euro extra misschien wel een leuke investering.

Het is denk ik handig om dit topic niet alleen te gebruiken voor de body's maar ook gewoon leuk over de vele duizenden Pentax objectieven die er intussen in omloop zijn te discusseren.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Cool -Emiel- :D

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Het is wel een focus assisit, maar niet zoals bedoeld wordt.
Volgens mij hadden de vorige Pentax dSLR's ook deze functie.
Maar er wordt gevraagd om een apart lampje, dat irriteert ook minder als dat de flitser korte flitsjes geeft.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Als de objectieven AutoFocus objectieven zijn, zal de AutoFocus zonder enig probleem werken Andre-85.
De sfx is volgens mij ook een AutoFocus camera, dus ik ga er even gemakshalve vanuit dat je ook AutoFocus objectieven daarbij hebt. Als dit klopt, zal je gewoon met alle plezier gebruik kunnen maken van een *ist DL met behoud van je AutoFocus.

Overweeg trouwens ook de K100D Andre-85, dat is toch wel een mooi apparaat met haar SR functie.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
De tweede post van dit topic is een beetje aangepast met de laatste updates aangaande de geruchten over de nog te verschijnen 10MP body('s).

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Huh :S
In die review hebben ze het erover dat door de overname van KM door Sony, dat andere fabrikanten gebruik mochten maken van hun patenten :X
Volgens mij heeft Pentax het SR systeem helemaal zelf ontwikkeld en ze hebben ook meer dan 30 patenten op het systeem.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Mooie review MacroTough.
En een erg goede conclussie :+

http://www.digitalcamerar...=2863&review=pentax+k100d
Nog een mooie review :)

[Voor 48% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 28-08-2006 23:06]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Klopt helemaal MacroTough.
Het SR systeem van Pentax is ook superieur aan het KM/Sony systeem, o.a door de mogelijkheid van de draaing van de z-as ja.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Gaaf Sakura !
Zodra je hem hebt post eens wat foto's enzo :)
Ik ben erg benieuwd wat je ermee maakt enzo ;)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
http://www.imaging-resource.com/PRODS/K100D/K100DA.HTM
Een nieuwe nieuwe review \o/
Ik ben hem nog even helemaal aan het lezen :)

Whoei, erg mooie review, en ook overwegend positief :)

Autofocus in low-light en de Auto Witbalans niet zo best, maar dat was bekend.

[Voor 34% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 29-08-2006 17:00]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Keurig antwoord :)
Ik ben benieuwd naar de verdere ontwikkelingen.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Gaaf :+
Laat binnenkort eens wat foto's zien enzo.
Ik ben ook wel benieuwd hoe die M50/2 presteerd, ik heb die hier ook liggen(stofhappend).

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
gheghe :)
leuk hoor :+
Ow het zijn Sigma opjectieven die oude Manual Focus objectieven ?
Zie ik nu net in je sig.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ah, dus alleen Sigma objectieven bij de oude Pentax.
Watvoor Pentax was het trouwens ?

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ah ;)
Die ken ik :+
Heb ik er hier drie van liggen, 2 in werkende staat en ééntje uit elkaar.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ja klopt de M50/2 is de kitlens geweest ;) Die heb ik ook.
Maar ik heb er ook de duurdere kitlens bij de M50/1.7 je kon toen der tijd kiezen uit twee kitlenzen heb ik begrepen. Een vriend van mijn ouders had de duurdere gekozen.
Ik heb die camera en objectief dan ook van hun gekregen ;)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Heeeeeeeeeeeeel gaaf !
Dit wordt mijn volgende camera dus hé ;)
Stiekum ben ik wel blij dat hij pas vanaf December komt, want tegen die tijd zal ik wel genoeg poen gespaard hebben om de body te kopen en een aantal limited objectieven :)

En Remy.....leuk hé :P Ik had je het nog gezegd...post nou 'iets' ook in het Photokina topic.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ik heb me vergist met December, in het persbericht staat November ;)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Nou zover ik weet kan Pentax ook wireless flitsen en pre-flash en High speed sync.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Hij zit qua formaat precies tussen de Nikon D200 en de D80 in.
Gewicht ook daar tussen in.
Qua ergonomie zal het wel goed zitten Pentax kennende :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
http://www.pentax.ca/digital/digital_slr/k10d/index.php
De officiele K10D pagina van Pentax Canada :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Gheghe ;)
Pentax gaat de foto wereld weer overnemen net zoals het vroeger ook al in handen had http://www.priyantha.nl/tweakers/static.gif toen Canon nog maar klein en niettig was, en dat je nog nooit van Sony had gehoord :+

[Voor 5% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 13-09-2006 21:06]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/k10d_back.jpg
http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/k10d_front.jpg
http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/k10d_large.jpg
http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/k10d_side.jpg
http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/k10d_top.jpg


http://www.priyantha.nl/tweakers/index.php?dir=pentax/K10D/&file=K10D_avec_optique_small.jpg

http://www.priyantha.nl/tweakers/index.php?dir=pentax/K10D/&file=K10D_dans_mains_avec_poignee_small.jpg

http://www.priyantha.nl/tweakers/index.php?dir=pentax/K10D/&file=K10D_dessus_small.jpg

http://www.priyantha.nl/tweakers/index.php?dir=pentax/K10D/&file=K10D_dos_avec_photo_small.jpg

[Voor 57% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 13-09-2006 22:05]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Zo ik heb de K10D bestelt :)
Ik ben vandaag vlak na dat ik naar mijn nieuwe werk ben gereden, waar ik pas morgen had moeten zijn(vergist in de dag :P), reed ik langs de fotoboer bij mij om de hoek.
Ik ben toen omgekeerd en de auto aan de overkant neergezet.
De winkelier gevraagd of ze ook Pentax spul verkochte, en dat deden ze gelukkig.
Toen gevraagd of ze de K10D al konden bestellen.
Hij belde meteen de importeur, en de importeur vertelde hem dat er waarschijnlijk in Oktober al een eerste levering is. Mijn camera zit bij de eerste levering, want de camera is bestelt.
Ik heb ook meteen gevraagd om de grip, de verwachting is ook dat Pentax weer tele objectieven gaat maken, en dat ze weathersealed objectieven gaan maken.

Wat heb ik besteld ?
Ik heb de Pentax K10D besteld inclusief 18-55 kitlens, de grip ook als hij er al is dan.
De winkelier hoefde geen voorschot(ik had al 200 euro bij me express om een voorschot te betalen), hij heeft mijn telefoonnummer genoteerd :)

Zo dus ik zal hoogstwaarschijnlijk 1 van de allereerste Pentax K10D bezitters van Nederland worden http://www.priyantha.nl/tweakers/static.gif

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Jahoor.
De prijs staat nog niet helemaal vast.
Maar het zal in ieder geval minder zijn dan 1099 euro(adviesprijs) de winkelier kon nog niet precies zeggen wat zijn prijs zal zijn, maar het zou iig lager zijn.

Nog extra foto's http://www.priyantha.nl/tweakers/static.gif :

http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/K10D_3-4_front_view%2BAF_540_FGZ%281%29.jpg
De Pentax K10D met de AF 540 FGZ.

http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/K10D_3-4_front_view%2BAF_540_FGZ%282%29.jpg
De Pentax K10D met de AF 540 FGZ.

http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/K10D_CCD.jpg
De CCD welke gebruikt wordt in de Pentax K10D.

http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/K10D_chassis.jpg
Het chassis van de Pentax K10D.

http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/K10D_Waterfall.jpg
De Pentax K10D met grip bij een waterval.

http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/K10D_wet_stone.jpg
Een natte Pentax K10D op een steen.

http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/k10d_wet_camera.jpg
De Pentax K10D vol met druppels.

http://www.priyantha.nl/tweakers/pentax/K10D/Official_D-BG2.jpg
De D-BG2 grip voor de Pentax K10D.

[Voor 80% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 14-09-2006 19:12]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
neographikal schreef op donderdag 14 september 2006 @ 20:37:
Priyantha: tip voor de volgende keer, betaal sowieso niet aan. Een krabbel moet voldoende zijn, zo niet, dan mogen ze een bankgarantie geven. Je zult niet de eerste zijn die bij een faillissement zijn aanbetaling kwijt is :)
Heb ik ook niet gedaan neo ;)
Zie quote:
Priyantha Bleeker schreef op donderdag 14 september 2006 @ 15:37:
KNIP !
De winkelier hoefde geen voorschot(ik had al 200 euro bij me express om een voorschot te betalen), hij heeft mijn telefoonnummer genoteerd :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
-Emiel- schreef op zondag 17 september 2006 @ 12:44:
[...]

Zo jij mazzel. Ben benieuwd hoe de K10D je gaat bevallen. Lijkt me een prachtcamera.
Hij ziet er wel vrij hetzelfde uit als de K100D (waarvan ik als een van de eerste in NL er één had 8) ).
Is ie eigenlijk wel wat groter..of heeft ie het zelfde formaat ?
Shots zien er goed uit.

Heeft ie geen scenes ingebouwd? of zitten ze een beetje verscholen..Ik zie geen SCN aanduiding, zoals op de K100D, op het wieltje..


K100D bevalt mij nog prima, moet alleen nog wel e.a. leren, maar dat komt met de tijd wel :)


[...]
Maar komt dat niet omdat veel mensen hier (als in in Nederlands/Europa) op L glas geilen dan? :) Deels misschien..?!
De maten zijn wat anders ja, hij's een stukje groter.
Nee er zijn geen scenes ingebouwd zover ik heb begrepen(vind ik geen probleem, ik schiet op mijn D70 voornamelijk op A,S of M) :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Sirius schreef op zondag 17 september 2006 @ 14:19:
[...]


Klopt en als jammerlijk gevolg van dat kleinere marktaandeel zijn de mensen hier minder snel geneigd om naar een ander merk over te stappen en blijft men hangen vanwege de naamsbekendheid van een Canon en Nikon (begrijpelijk).
Eigenlijk wel jammer, want vroeger toen was Pentax toch wel redelijk bekend enzo, bijvoorbeeld de ME en de ME Super waren wel echt verkooptoppers hier in Nederland.

Dat mensen nu geneigd zijn om vooral voor Canon te kiezen, terwijl dat merk in die tijd juist helemaal niet zo'n grote schare aan fans had, is toch wel jammer.
Dat Nikon een goed verkopend merk is verbaasd me niks, zij verkopen altijd al goed op de Nederlandse markt.

Al met al toch jammer dat Pentax vaak wordt vergeten als er wordt overwogen om een nieuwe camera aan te schaffen, terwijl de Pentax camera's zeker niet minder zijn als hun Canon en Nikon concurenten.
Het zelfde geld trouwens voor Olympus, welke ook geen slechte camera's maken(four-thirds systeem heeft wel wat, niks voor mij maar toch).

Nu Pentax met de K100D en de K10D de markt weer aan het bestormen is, gloort er weer hoop gelukkig :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
De twee Pentax objectieven zullen een betere kwaliteit leveren als het Tamron 18-200 objectief. Het Tamron is een zogenaamde 'superzoom' en bij dit soort objectieven worden altijd compromissen gesloten betreft kwaliteit.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ja :)
Weather-sealing, een nieuwe processor waardoor de camera sneller zou moeten werken.
Een grotere en snellere buffer, dus beter geschikt voor meerdere foto's achter elkaar schieten.
De body is waarschijnlijk steviger gebouwd.
Nadelen zijn er voor sommige ook.

De body is groter als de huidge body's, hij is ook wat zwaarder.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Gheghe ;)
Zo de 16-50 en de 50-135 komen hier iig vrijwel zeker naartoe :+

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Uhu ;) 80 x 1.5 = 120 mm :)
Mijn 135mm is ook juist heerlijk als portretlens op mijn ME, dus zal een 120mm ook wel fijn zijn :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Nou die objectieven die zullen zonder problemen werken :)
Die ME Super is trouwens een erg leuke camera ;)
Het objectief welke op de camera zit lijkt op een M50/1.7 de andere objectieven zijn een beetje moeilijk te beoordelen.
De tweede lijkt iig een zoomobjectief te zijn van 35-80 ofzo ?
Het derde objectief is een Tamron...waarvan het ook lastig te zeggen is watvoor eentje het is :)

Als je nou even neerzet wat er op de voorkant van het objectief staat.

Ik zou sowiso de kitlens erbij nemen trouwens, het ding kos bijna niks extra en het is helemaal geen slecht objectief.
Die M50/1.7 is sowiso een mooi scherp klein en licht objectiefje welke je wel goed zal kunnen gebruiken.

edit:

Ah Afterlife verwoorde het al heel goed 8)

[Voor 4% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 24-09-2006 14:26]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ik heb een Pentax-M 200mm 1:4 gekocht :)
Nu nog wachten totdat die komt ;)

De DA versies zijn ook alleen ZONDER vignetering te gebruiken op dSLR's maar op analoge bodies zijn ze gewoon te schroeven(K-bajonet is K-bajonet).

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Als ik objectieven via het Internet zou bestellen zouden dat alleen Pentax eigen objectieven zijn denk ik. En dan zou ik nog kijken of ik de objectieven niet meer in de buurt kan kopen.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
http://www.priyantha.nl/t...?dir=pentax/K10D/samples/
Staan een aantal samples die ook op de Britse Pentax website staan, maar die website is vrijwel onbereikbaar ;)
De Engelstalige manual staat er ook bij trouwens :)

Let wel, ik weet niet hoe productie/pre-productie het exemplaar is geweest waarmee de foto's genomen zijn. Ook lijkt het erop dat de 18-55 en de 55-200 objectieven gebruikt zijn.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Uiteraard is het bajonet gelijk !
Pentax staat juist bekend om haar backwards compatibiliteit.
Ieder objectief ooit door of voor een Pentax K bajonet is te gebruiken op een Pentax dSLR.
Zelfs de objectieven voor het 645 en de 67 systeem van Pentax zijn te gebruiken in combinatie met een convertert. Uiteraard zijn de oude P-draad objectieven ook te gebruiken in combinatie met de juiste converter/adapter.

De K10D zal de zelfde mount krijgen. De K10D gaat wel beschikken over extra electronische contacten speciaal voor de in-lens autofocus motor.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ik heb mijn MX binnen trouwens ;)
Afgelopen Zondag opgehaald ergens in de provincie Breda(of heet dat Den Bosch?).

Foto's :+
 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
De objectieven die op het bed liggen zijn de Pentax-M 28mm 3.5 en de Pentax-M 135 3.5.

Ja die MX ziet er ook echt uit als nieuw :) De vorige eigenaar zei ook dat hij hem vooral voor zwartwit gebruikte en hem heeel erg weinig had gebruikt. Nou dat is ook te zien :)
Ook de objectieven zijn echt in onberispelijke staat.

Ik heb de MX niet gekocht voor de objectieven, aangezien ik al 2 28mm's had en ook al 2 135mm's.
Nu heb ik een Sigma 28mm F2.8 en een Pentax-M 28mm F2.8 en nu een Pentax-M 28mm F3.5 erbij :)
Van de 135mm's heb ik een M 3.5 die ik al had en nu nog een M 3.5. En ik heb een 2.8 van een ander merk(merkje even vergeten, heb hem tijdens de analoog meet gekregen).

Maar die MX ga ik zeker gebruiken :) Ik hoop hem komende Zondag in Zutphen tijdens de Landschapmeet te mogen uitlaten :+

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ik ben vandaag langs mijn fotowinkel geweest :)
Het is echt een geweldige man trouwens die verkoper. Ik heb weer gezellig gepraat met hem. Ik heb hem mijn nieuwe MX ook laten zien, hij vond hem echt helemaal geweldig :+
Toen bracht ik nog ter spraken dat ik nog 2 ME's heb en nu die MX en dat ik graag de rubbere afdichtingen van de camera's wil laten vernieuwen.
Die rubbere afdichtingen gaan nou eenmaal na 30 jaar poreus worden he ;)
Nou dat was geen enkel probleem, gaat hij een mooi prijsje van maken.
Ik heb ook meteen 4 fotorolletjes gekocht.
3 Kodak 160NC en 1 Kodak Tri-X 400 TX.
Ik heb ook een Pentax nekstrap nog gekregen van hem die die nog had liggen :)
Owja hij gaat regelmatig naar beurzen enzo, en dan gaat die nog voor mij kijken voor matglazen voor mijn ME's en min MX.

Ik heb ook nog gevraagd of hij al meer weet over de levering van de K10D. Hij vertelde dat hij op de Photokina van Pentax te horen had gekregen nog altijd eind Oktober.
Maar hij zou maandag even bellen.

Al met al weer gezellig ;)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Jawel hoor Afterlife ;)
Ik bedoel de rubbers van de lichtbak achterop zeg maar ;)
En de spiegelopklap rubbers enzo(heb er even geen beter woord voor ;)).

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Zo ik heb vanavond mijn oude simpele flitsertje gevonden ;)
Ik heb er meteen batterijen in gestopt en jahoor hij deed het meteen :+
Dus heb hem op me MX geschroeft en hem even getest werkte ook zonder probs.

Fototje ervan :)Ik heb de nekstrap er ook meteen om gedaan.


Zoals je kan zien heb ik een stukje leer tussen het staal van de camera en het ringetje wat om de camera en de nekstrap zit gedaan. Dit om de camera niet te beschadigen ;)


Overzichtsfototjes ;)


En zo zit het in me koffertje :) Dit gaat in ieder geval morgen mee :+

Nog een paar foto's zijn te vinden op:
http://www.priyantha.nl/f.../thumbnails.php?album=106

[Voor 15% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 21-10-2006 23:01]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Het ís een AG 160S ;)
En ja hij is wat beschadigd ja, is jaren door mijn ouders gebruikt :)
Ook in de tropen tijdens de adoptie reizen in Sri Lanka om mij op te halen en vier jaar later mijn broertje.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Net de Beukelaar gebeld.
En een meneer die vertelde mij dat de eerste levering pas begin December naar de winkels gaat :(

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Sakura, ik krijg geen foto's te zien helaas :(

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Morgion schreef op woensdag 01 november 2006 @ 23:31:
Ik zie op de officiële engelstalige Pentax website allerlei lenzen, maar heb geen idee wat al die afkortingen in houden. Kan iemand mij vertellen wat DA, FA en DFA inhouden of waar ik dat kan vinden?
Ik zal in het weekend in de Startpost een duidelijke uitleg hierover neerzetten :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Morgion, betaal alsjeblieft net ietsjes meer door hem bij een echte fotozaak te kopen :)
Die winkels hebben het allemaal al zo lastig, en de service die je krijgt van een echte fotowinkel is altijd hoger als die van ee grote winkel als de mediamarkt of een online shop.

Sirius oeh cool :) Net als alle andere 50mm's van Pentax is die FA50/1.7 een erg leuk lensje :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Sirius schreef op woensdag 15 november 2006 @ 10:10:
Iemand geïnteresseerd in een:

Zie modbreak ;)
[...] Sorry Bleeker, maar niet in deze thread ajb :)

[Voor 39% gewijzigd door Floor-is op 15-11-2006 20:57]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Mail verstuurd Sirius ;)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Dat niet alleen -Emiel- ook de bouw van het objectief zal een stuk beter zijn als de Sigma(ja ook nu dat die Sigma een EX objectief is). Het objectief is ook een stuk waardevaster ieder duur objectief van Pentax is erg waardevast gebleken tot nu toe.
De vertekening van de 12-24 is ook een stuk minder en is wide-open al goed scherp, en minder flare gevoelig.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Nou een constante F waarde betekent natuurlijk niet dat die ook scherper tekent.
Maar dit objectief(de 12-24) is een objectief welke op volle-opening al zeer scherp is in tegenstelling tot de bovengenoemde Sigma.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Je kan ook kijken naar foto's welke gemaakt zijn door de K100D ExTrEmE25.
Die camera is identiek met uitzondering van het SR systeem.

Wil jij een K110D kopen dan ? Wat is jou beweegreden om een K110D te kiezen inplaats van een paar tientjes meer uitgeven en voor een K100D te gaan ?

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
SR heeft niks met ruis te maken.
SR zorgt ervoor dat je een langere sluitertijd kan gebruiken zonder bewegingsonscherpte.
Dit is natuurlijk alleen voor statische objecten een snel bewegende auto krijg je er niet mee stil natuurlijk ;) daar heb een snelle sluitertijd voor nodig of het zogenaamde meetrekken.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
http://www.pbase.com/came...smc_pfa_j_75-300_45-58_al

Op die website kan je trouwens sowieso foto's bekijken geselecteerd op type objectief of camera.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Als je hem getest hebt, kan je dan hier wat voorbeelden posten enzo ?
En ervaringen ? We zijn allemaal reuze benieuwd namelijk.
Ik heb zelf de k10D al een eeuwigheid in pre-order staan en wacht nog altijd met spanning.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Mwa das natuurlijk onzin he MacroTough ;)
Als de winkel die ene camera aan jou heeft beloofd dan zullen ze hem toch niet aan een ander verkopen.
Ik ga vanmiddag even mijn winkel bellen, want nu de eerste levering in Nederland

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Pentax heeft een Pro model op de planning staan welke hoogstwaarschijnlijk de naam K1D gaat krijgen. Deze camera zal moeten gaan concurreren met de Nikon D2/D3 en de Canon 1D(s) series.

Aan objectieven ook geen gebrek, op de 2dehands markt is een heleboel mooi glas te vinden, en Pentax heeft een hoop nieuwe objectieven aangekondigd welke stuk voor stuk erg mooie objectieven beloven te worden.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Morgion, er zijn een heleboel objectieven van Pentax welke in de zelfde 'klasse' vallen als de Bekende L objectieven van Canon en de dure objectieven van Nikkor en de G serie van Minolta(Sony :().
Bijvoorbeeld de zogenaamde Limiteds van Pentax zijn qua bouw en optiek eerder te vergelijken met een Zeiss of een Leica optiek dan te vergelijken met een objectief van de drie bekende bovenstaande merken.

De lange prime's van Pentax welke helaas op het moment voor het meerendeel niet in productie is aangezien lood in objectieven sinds kort verboden is, en Pentax haar formule moet aanpassen(ja dat gaat iets trager als bij de andere fabrikanten Pentax is dan ook een stukje kleiner natuurlijk), die waren ook zeer goed opgewassen tegen het tele geweld van Nikkor,Canon en Minolta.

Neem bijvoorbeeld de bekende Pentax DA 16-45 F4, dit objectief is zeer goed te vergelijken met het Canon L 17-40 Objectief qua optische prestaties(ja oke het L objectief is een 35mm full-frame objectief).
Het zelfde geld voor een heleboel andere objectieven.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Alfterlife mooi gesproken dacht ik zo :)

Ik verwacht zelf dat Pentax over een jaar of 3 gewoon weer in 1 adem zal worden genoemd met de merken Canon en Nikon.

Waarom zou Pentax het slechter doen als een Canon of een Nikon ? Niet omdat ze de kwaliteit niet in huis hebben.
Nu met een geldkraan van Samsung achter de rug helpt dat ook nog eens mooi mee ook :+

Nu moet ik nog eens PR manager worden van Pentax Nederland ofzo :+ :+ :+

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Gaaf MacroTough !
Jij had een Body-only gekocht zeker of niet ?
Ik had begrepen dat de Body-only eerst is gekomen en niet zoals eerst verwacht werkt de Body-Kit(de reden waarom ik die had besteld was dat die eerder zou komen ;)).

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
En zo wordt de Pentax aanhang steeds groter en groter :+

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
18:12 < Copyman> [DPReview] Just posted! Pentax K100D review -
http://www.dpreview.com/n...0301pentaxk100dreview.asp
Een quote uit #fotografie :)

[Voor 72% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 03-12-2006 20:03]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Mijn winkel belde een uurtje terug dat de K10D voor mij Vrijdag komt *O*

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Mijn winkel belde net *O*
Camera is er :+

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Een paar foto's gemaakt met mijn nieuwe camera *O*

http://www.pentaxfan.nl/pentax_gear/K10D/fotos/IMGP0047.JPG
http://www.pentaxfan.nl/pentax_gear/K10D/fotos/IMGP0042.JPG
http://www.pentaxfan.nl/pentax_gear/K10D/fotos/IMGP0043.JPG

Even linkjes van gemaakt: Full rez foto's posten en dan via het forum resizen naar 600px is niet zo handig he ;)

[Voor 26% gewijzigd door Remy op 07-12-2006 23:02]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Uhu met de K10D ja ;)
De laatste foto's zijn met mijn 28mm gemaakt trouwens.

Remy, sorry voor de full-size pics ;)
Volgende keer resize ik ze weer braaf.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Simon schreef op zaterdag 16 december 2006 @ 13:41:
Ik hoop 't ook niet, daarmee zou Phil Canon en Nikon in hun huidige monopoly plekken houden.
Dat doet Phill sowieso al jaren.
Is geen nieuws onder de zon.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
-Emiel- ik zal morgen wel even wat vergelijkende foto's laten zien
Ik heb twee 1.7's en 1 2.0 namelijk.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Het ruis geluid is volgens mij van het SR systeem.
Mijn K10D doet dat ook.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Er zal bij Pentax Imaging vrijwel niks veranderen
Het bedrijf blijft gewoon opereren zoals het nu ook werkt.
De R&D budgetten zullen nu alleen een heel stuk hoger zijn als voorheen.
Een gevolg hiervan kan zijn dat er sneller en meer inovatieve producten komen van Pentax, en dat is alleen maar toe te juichen.

Deze financiele injectie kan er voor zorgen dat Pentax weer marktaandeel terug kan winnen welke zij in de vorige eeuw zijn verloren.

Ik verwacht niet dat nu ieder Pentax objectief zal worden uitgebracht als Tokina objectief, Pentax heeft haar eigen Optische ontwerpen en dat zullen het ook gewoon blijven.
Ik kan mij niet voorstellen dat bijvoorbeeld de Pentax Limiteds worden uitgebracht onder de Tokina merknaam.
Ook verwacht ik niet dat de Pentax SMC coating nu gebruikt zal worden op Tokina's.

Ik verwacht wel een nauwere samenwerking met Tokina in de ontwikkeling van objectieven, het optische ontwerp voornamelijk, Pentax en Tokina bouwen de objectieven afzonderlijk van elkaar.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ik denk het niet Afterlife.
Ik denk toch dat de Tokina's haar eigen coatings gebruikt.
Dat Samsung de zelfde coating gebruikt zou ik nog net in kunnen komen, maar dat van Tokina zeker niet.
De Pentax uitvoering van de 10-17 en de 12-24 is ook echt een stukje beter als de Tokina variant.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Is het jullie al opgevallen dat de startpost vernieuwd is ? ;)
Nieuwe informatie toegevoegd, nieuwe banner enzo :+

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Sirius ik weet niet waar je woont, maar als je in de buurt van Amsterdam woont kunnen we wel eens afspreken ;)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Zo morgen ga ik beginnen met het bouwen van een nieuwe startpost voor het tweede deel van dit topic.
Hierbij een oproep voor inbreng !
Als er iemand is die iets heeft waarvan hij of zij denkt 'ja dat moet er écht in !' mail,DM of post hier dan even.
Ook tips en foutjes uit de huidige startpost zie ik ook graag zien, zodat de nieuwe startpost weer een echte goede informatieve en goed te lezen startpost wordt.

Alvast super bedankt !

En allemaal lekker fotograferen met je geweldige Pentax apparatuur natuurlijk !

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Wat super gaaf dat Pentax dus naar zijn kopers luistert !
En dus ook écht de functies inbouwt waar gevraagd naar wordt, een hele hele goede ontwikkeling.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
http://www.priyantha.nl/t...pentax/versie3/beta1.html

Zo gaat de nieuwe startpost er uit zien naar alle waarschijnlijkheid :)

Als je nog fouten tegenkomt geef ze alsjeblieft door !
Ook als je nog aanvullingen hebt wil ik die ook graag hebben ;)

Owja let alsjeblieft even goed op het taalgebruik als je wilt, want daar maak ik nogal eens fouten in, en wil dat een beetje goed zien te hebben.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 21-03 20:13

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ik heb de kritiek ter hand genomen en heb weer gesleuteld aan de startpost :)

http://www.priyantha.nl/t...pentax/versie3/beta2.html

Daar kan je beta2 vinden. Lees hem alsjeblieft even aandachtig door en kijk ook naar de taalfouten enzo.
Pagina: 1 2

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee