Toon posts:

Het grote Guild Wars Topic deel 7 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 5.677 views sinds 30-01-2008

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
http://www.arena.net/images/jpeg/special/arenanet-games-gwlogo.jpg

Welkom in Het Grote Guild Wars Topic deel 6, het topic waar je terecht kunt voor de laatste nieuwtjes, discussies en vragen over de game die volgens velen een revolutie op online gaming gebied is: Guild Wars. De first post van dit topic zal in de loop van de tijd worden aangevuld met meer informatie en plaatjes.

De vorige delen staan hier:
[rml][ MMORPG]Guild Wars[/rml]
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 2
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 3
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 4
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 5
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 6

.
Navigatie

.
GUILD WARS - CORPG

Guild Wars wordt door de makers van ArenaNet geen MMORPG genoemd, maar een CORPG (Competitive Online RPG). De focus ligt hier dus nadrukkelijk op competitie. Guild Wars neemt de beste elementen uit de hedendaagse MMORPGs en combineert dit met een innovatief missie-systeem die alle vervelende dingen uit MMORPGs elimineert als camping, ganking, kill-stealing en loothogging. Dankzij het dynamic quest systeem heeft alles wat je doet invloed op jouw persoonlijke toekomst in de game.

Aan het begin van de game wordt de speler de keuze gesteld of hij/zij een RP (RolePlay) character of een PvP (Player vs Player) character wil aanmaken. De RP characters worden gebruikt voor de quests en missies en beginnen dan ook bij lvl 1. De PvP characters beginnen allemaal bij de levelcap van lvl 20. Deze zijn er puur om de competitie aan te gaan in de verschillende arenas.

Ondanks dat de focus van Guild Wars op competitie en het Player vs Player gedeelte ligt, zit er een zeer uitgebreide PvE (Player vs Environment) gedeelte in die zelfs de meest doorgewinterde RPGer een tijd lang zoet zal houden. Door quests en missies te doen krijgt de speler toegang tot steeds meer nieuwe skills, nieuwe armor en upgrades. Heb je eenmaal een nieuwe skill 'unlocked', dan blijft die skill dat altijd en hoef je er later niet weer naar op zoek te gaan. Skills die je unlocked in PvE worden voor de speler toegankelijk in PvP. Hoe meer quests je doet, des te groter wordt dus het arsenaal aan skills die je kan gebruiken in PvP.

Een niet onbelangrijk detail van Guild Wars is dat het zich onderscheid zich van MMORPGs door het feit dat het GEEN MAANDELIJKSE BIJDRAGE vereist.


Guild Wars is verkijgbaar in de volgende uitgaves:

Guild Wars Standard Edition
 • Game Discs: 2 CD's in plastic DVD case
 • Guild Wars Manuals - Part 1 and Part 2: 150 pages of information
 • Quick Reference Card: Full color; Keyboard layout and key mapping
 • Security Card containing your Access Key
http://www.guildwars.com/images/jpeg/products/europe-standard.jpg


Guild Wars Special Edition
 • Game Discs: 2 CDs in plastic DVD case
 • Guild Wars Manual: The Manuscripts: 144 pages of information
 • Bonus Skill Pack Code: Unlock 7 skills, 1 Elite skill, 1 rune and 1 weapon upgrade
 • Guild Wars Soundtrack CD: Music by British Academy Award winner Jeremy Soule
 • Bonus Music Key: Free access to additional in-game music from Direct Song
 • Guild Wars Art Book: The Art of Guild Wars Book 2; 72 Pages
 • Map of Tyria; 600mm by 360mm, folded
 • Quick Reference Card: Full-colour card showing keyboard layout and key mapping
 • Game Activation Card containing your Access Key
http://www.guildwars.com/images/jpeg/products/box-front.jpg


Guild Wars Collector's Edition
 • Game Discs: 2 CD's in Card Wallets
 • Guild Wars Manuals - Part 1 and Part 2: 150 pages of information
 • Guild Wars Art Book: Perfect Bound; 128 pages
 • Guild Wars Soundtrack CD: Music by British Academy Award winner Jeremy Soule
 • Guild Wars Internet Chat Headset; Headphones and Microphone
 • Quick Reference Card: Full color; Keyboard layout and key mapping
http://www.guildwars.com/images/jpeg/products/europe-collectors.jpg


.
Wie is ArenaNet?

http://guildwars.phoenixclan.nl/images/banners/arenanet.jpg

ArenaNet is de developer van Guild Wars. ArenaNet is een onderdeel van NCsoft Corporation, de grootste publisher van MMORPGs ter wereld die titels als Lineage, Lineage 2, City of Heroes en Auto Assault onder haar hoede heeft. ArenaNet is opgericht door de mensen die verantwoordelijk waren voor het grote succes van Warcraft, Starcraft en Diablo, alsmede ook het Battle.Net game network. Een aantal jaren geleden verlieten deze mensen Blizzard om ArenaNet op te richten. Zo is de 3D engine van Guild Wars gemaakt door Mike O'Brien die ook de originele World of Warcraft 3D engine heeft gemaakt en Battle.Net heeft gemaakt. Verder is ook bv de teamlead en leadprogrammeur van World Of Warcraft, Jeff Strain, overgestapt naar ArenaNet. Deze mensen weten dus zeker wat ze doen.


.
Professions - Dual Classing

In Guild Wars is het itt vele andere RPGs op dit moment alleen mogelijk om 1 ras te spelen, het menselijke ras. Dit ras is echter wel onderverdeeld in 6 verschillende beroepen:

De speler wordt echter de mogelijkheid geboden om twee professions te kiezen, waardoor er in totaal 36 verschillende combinaties mogelijk zijn. Dit systeem heet Dual Classing. Je eerst gekozen profession heet de "Primary Profession", terwijl de tweede je "Secondary Profession" is. Het is overigens ook mogelijk om maar 1 profession te kiezen. Het kiezen van een single class heeft geen echte voor- of nadelen tov een dual class.


Warrior

De warrior is de 'tank' die in elke RPG voor komt. De warrior doet veel schade van dichtbij en heeft daartoe verschillende wapens tot z'n beschikking, varierend van bijlen, hamers en zwaarden. Daarnaast kan de warrior via bepaalde kreten de omgeving beinvloeden, zoals er voor zorgen dat je teamgenoten een aantal seconden sneller lopen. De meest populaire combinatie in Guild Wars is de Warrior/Monk oftewel de Paladin, de tank die zichzelf kan genezen en gevallen teamgenoten weer tot leven kan wekken. De primary attribute van de Warrior is Strength. Hoe hoger je Strength attribute is, hoe meer armor penetration je hebt bij je aanvallen.
http://www.guildwars.com/images/spotimages/warriors.jpg

http://www.guildwars.com/images/spotimages/elementalists.jpg
Elementalist

De Elementalist zet de natuurkrachten naar haar hand om haar voordeel te brengen in de strijd. Aarde, Water, Vuur en Lucht staan tot haar beschikking. Van alle professions kan de Elementalist het meeste schade toe brengen in een enkele klap door middel van haar Area Of Effect spels. De vier elementen kunnen op verschillende manieren toegepast worden. Aarde wordt vaak gebruikt ter verdediging, maar ook om schade toe te brengen aan anderen door middel van aardbevingen en erupties. Water wordt gebruikt om de vijanden schade toe te brengen en tegelijkertijd te vertragen. Lucht gebruikt men vaak om in 1 vs 1 gevechten grote schade te doen dankzij het feit dat veel luchtaanvallen armor negeren. En tot slot is er vuur, wat vooral gebruikt wordt om op grote groepen veel schade toe te brengen. De elementalist heeft als primary attribute Energy Storage, waarmee de Elementalist een grotere energy-pool kan hebben dan de andere professions.Monk

De monk is de genezer van het stel. Dankzij de goddelijke machten is de Monk in staat om gewonde vrienden te genezen (Healing Prayers) en er voor te zorgen dat klappen minder hard aankomen en betoveringen verbroken worden (Protection Prayers). De andere kant van de Monk is echter het toebrengen van schade door middel van holy damage (Smiting Prayers). De monk heeft als primary attribute Divine Favor, wat er voor zorgt dat Monk spells nog effectiever zijn dan bij mensen die Monk als secondary beroep hebben. Met andere woorden: Monks genezen effectiever dan secondary monks.


http://www.guildwars.com/images/spotimages/monks.jpg

http://www.guildwars.com/images/spotimages/rangers.jpg
Ranger

De ranger is de natuurliefhebber van het stel. Naast het feit dat ze grote schade aan kunnen brengen met hun pijl en boog, staan er nog een aantal andere dingen tot de beschikking van de ranger. De ranger is in staat om rituelen uit te voeren waarmee de omgeving gemanipuleerd wordt. Zo is de ranger er bv in staat om een ritueel uit te voeren dieer voor te zorgt dat er geen enkeling tot leven gewekt kan worden... dit tot grote frustratie van mensen die hun gevallen teamleden tot leven willen wekken. Daarnaast is de ranger in staat vallen te zetten die de vijand dusdanig kunnen hinderen, zoals vuurvallen en vallen die je kreupel maken. En als laatste is de ranger in staat om een huisdier te houden die aan je zijde mee zal vechten. De primary attribute van de ranger is Expertise. Expertise zorgt er voor dat skills minder energie kosten wanneer je ze gebruikt.Mesmer

De Mesmer is een meester in illusie en bedrog. Mesmers worden vaak ingezet om vijandige casters snel uit te schakelen. Daartoe heeft de mesmer verschillende mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om via Domination er voor te zorgen dat spreuken terugkaatsen of worden onderbroken. Een andere mogelijkheid is om via Inspiration er voor te zorgen dat de vijand geen energie meer heeft om te gebruiken. Deze energie die je hebt opgezogen kan je vaak zelf weer gebruiken als mesmer. Een andere mogelijkheid is om illusies te creeeren, waardoor de vijand denkt dat hij bv langzamer loopt of denkt dat z'n levensenergie langzaam minder wordt. De Mesmer heeft als primary attribute Fast Casting, waarmee spreuken sneller dan normaal kunnen worden uitgesproken. Dit heeft weinig voordelen voor de mesmerskills zelf aangezien die al een vrije korte casting-tijd hebben. Maar andere professions, waaronder voornamelijk de Elementalist spreuken hebben er veel baat bij. Elementalist spreuken hebben namelijk de langste castingtijden van alle professions.

http://www.guildwars.com/images/spotimages/mesmers.jpg

http://www.guildwars.com/images/spotimages/necromancers.jpg
Necromancer

De necromancer is de meester van de zwarte magie en beroept zich graag op geesten van overledenen. De necromancer vervloekt graag anderen via Curses of gebruikt de dode lichamen van vriend en vijand om ondode volgelingen (minions) op te roepen die hij onder z'n controle heeft. De necromancer gaat vaak zo ver dat hij z'n eigen bloed opoffert om schade toe te dienen aan anderen, maar ook om vrienden te genezen. De primary attribute van de Necromancer is soulreaping, wat er voor zorgt dat de necromancer energie krijgt van elke persoon die in zijn buurt overlijdt.
.
Events
We hebben het afgelopen jaar een aantal Events gehad. Als eerste hadden we PvP Event waar je extra Faction points kon verdienen. Later kregen we Halloween waar er leuke grappig items vielen te verdienen. De pumpkin hat was natuurlijk het bekenste item en die zien we zo af en toe nog wel eens terug in de steden. Afgelopen weken, de 2 weken rond kerst en oud en nieuw hadden we Wintersday. Het draaide natuurlijk om kerst en oud en nieuw al heeft het een andere naam mee gekregen. De Kerstmuts en het Rendiergewei als als de leukste en meest gewilde items. Op oudjaarsdag natuurlijk met vuurwerk.

Komende Events

Op 24 maart mogen we kennis maken met het PvE gedeelte van Factions, nadat we eerder al het PvP event van Factions hebben gehad mogen we nu dus ook een aantal missies gaan doen.


.
Weapon Stats
Elk wapen in Guild Wars heeft bepaalde specificaties. Zo heeft een bow een groter bereik dan de meeste andere wapens. Maar ook binnen de bow-groep zelf zitten er weer verschillen, zoals bv dat de ene bow er langer over doet om opnieuw gebruikt te kunnen worden dan een andere bow of dat de een er langer over doet om z'n doel te raken dan een andere bow. Hieronder kan je een korte tabel vinden met wat weapon-stats:

Missile Weapon Properties
BowRefire RateRangeFlight Time
Composite2.5 seconds80'0.5 seconds
Dead Bow2.5 seconds80'0.5 seconds
Flatbow2.0 seconds100'1.0 seconds
Half Moon2.0 seconds70'0.65 seconds
Horn Bow2.7 seconds80'0.75 seconds
Ivory Bow2.7 seconds80'0.75 seconds
Longbow2.5 seconds100'0.75 seconds
Recurve2.5 seconds80'0.5 seconds
Shortbow2.0 seconds70'0.65 seconds
Staff1.75 seconds80'1.0 seconds
Wand1.75 seconds80'1.0 seconds

Maximum Item Stats
ItemMax EffectRefire
Sword15-22 Damage1.33 seconds
Axe6-28 Damage1.33 seconds
Hammer19-35 Damage1.75 seconds
Bow15-28 Damagevaries
Wand11-22 Damage1.75 seconds
Staff11-22 Damage +10 Energy1.75 seconds
Shield16 ArmorN/A
Focus+12 EnergyN/A


.
Screenshots

Als eerst een aantal Screenshots, ze ontbreken in de oude SP maar zet er toch maar een paar bij voor de mensen die het spel nog niet hebben. We hebben een aantal updates gehad, zo ook Sorrows Furnace, daarom wat sfeervolle screens uit 1 van de mooiere gebieden die het spel kent.

Guild Wars

http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen083-thumbON.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen081-thumbON.jpg
http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen078-thumbON.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen076-thumbON.jpg


Guild Wars:Factions

http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen092-thumbON.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen091-thumbON.jpg
http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen090-thumbON.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen089-thumbON.jpg
http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen088-thumbON.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen087-thumbON.jpg
http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen086-thumbON.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen085-thumbON.jpg


.
Screenclips

Screenshots zijn leuk, maar screenclips zijn leuker! Bewegende beelden zeggen toch net even iets meer dan stilstaande. ArenaNet heeft een viertal korte clips online gezet. Klik op het plaatje om de clip te bekijken.

http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenclips/screenclip004-thumbON.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/screenclips/screenclip003-thumbON.jpg
http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenclips/screenclip002-thumbON.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/screenclips/screenclip001-thumbON.jpg


.
Guild Wars: Factions/Chapter 2

Al lange tijd werd er druk over de uitbreiding gepraat, sommige mensen waren al vrij snel door deel 1 heen en zaten te wachten op een nieuwe wereld, nieuwe items, wapens, skills, armor, spells, nieuwe PvP mogelijkheden, etc.

Natuurlijk was vanaf dag 1 duidelijk dat er meer zou komen, de vraag was natuurlijk wanneer. De afgelopen maanden is de stroom met info langzaam op gang gekomen en momenteel is er al vrij veel info beschikbaar.

In Factions mogen we het volgende verwachten:

Cantha

In Guild Wars: Factions mogen naar Cantha afreizen om daar een geheel nieuwe wereld in Oosterse stijl te gaan verkennen. Nieuwe quests, nieuwe missies, nieuwe vormen van PvP die naast de Favor ook andere invloeden gaat hebben op PvE gebied door de 2 Factions waar je je bij kunt aansluiten.

Ritualist & Assissin

In dit 2e deel van Guild Wars mogen natuurlijk 2 nieuwe Professions, namelijk de Ritualist en de Assissin. Deze zullen icm de vorige professions dan ook voor interessante builds gaan zorgen.

Factions

In Guild Wars zitten 2 Factions waar jij je bij kunt aansluiten. Deze Factions zullen in PvP battles hun oorlog uitvechten en kunnen daarmee gebieden op de kaart innemen.
By aligning with one of two warring factions, alliances can gain and hold territory by participating in Faction Battles. The outcome of these battles influences the progress of the war between the two factions. The current battle lines and indications of the control of cities and towns are always visible on the world map. Guild membership in Guild Wars Factions is extremely appealing and interesting for both cooperative and PvP players. By joining an alliance and achieving success with Alliance Missions, your guild gains control of high-level towns. With that control, guild members acquire access to elite cooperative content. In Factions, the strongest guilds most likely will not be made up exclusively of PvP or cooperative players. The strongest guilds will be a combination of both types of players, and such a combination will result in benefits for all members.
Game Types
In Guild Wars zitten weer nieuwe en interessante speel mogelijkheden.
 • Challenge Missions
  Cooperative missions involve specific scoring objectives, such as holding out against progressive waves of enemies. You will see personal bests and high scores displayed within the game.
 • Elite Missions
  The most powerful alliances have access to new areas that are designed to be the ultimate cooperative challenge.
 • Competitive Missions
  Multiple teams compete to control resource points and achieve strategic victory. Victors earn faction points for their alliance which will determine the control of towns and outposts.
 • Alliance Battles
  Alliance Battles are large-scale, strategic PvP battles that allow factions to conquer new territory.
Nieuwe Content

Natuurlijkt kent GW ook veel nieuwe content, wapens, armors, pets, Guild Halls, etc, etc ,etc.
 • A total of 300 new skills, including 90 new elite skills, for the two new Factions professions and the six core professions from Guild Wars.
 • More than 50 new locales, including story missions, combat arenas, and explorable areas.
 • More than 100 new creatures.
 • New guild halls.
 • New faces, hair styles, and armor sets for both Factions and the core professions.
 • New pets
 • Hundreds of new weapons and items.
Character Slots

Natuurlijk mogen we ook nieuwe slots verwachten. In Factions krijg je 4 slots, mits je het als een los account gebruikt. Voeg je Factions samen met Guild Wars zelf dan raak je er 2 uit. Je verdienste is dat je met je oude Characters naar Cantha kunt reizen en daarom raak je er 2 kwijt. Dat een heel groot deel van de spelers dit eerder als oplichting ziet etc is ook hier in dit topic vaker naar voren gekomen, we moeten er mee leren leven.

Release Date

Natuurlijk is en valt er nog veel meer te vertellen maar waarom? Dat mogen we straks allemaal zelf gaan uitzoeken op 28 April, dan ligt het spel in de winkel :)


Guild Wars is verkijgbaar in de volgende uitgaves:

Guild Wars Factions
Game Content List - Europe

Guild Wars Factions Collector's Edition:
 • 2 game CDs
 • Soundtrack CD
 • Double-sided poster: Map of Cantha and Factions Poster
 • Game Manual
 • Quick Reference Card
 • Cloth Picture
 • Art book
 • Desk Calendar
 • Mouse Pad
 • Sticker Set
 • Collectable Plastic Game Activation Card
 • Special In-Game Dance Emote for the Assassin and Ritualist
 • Bonus Music Key


  http://www.guildwars.com/images/jpeg/products/factionsstandard-assassin.jpg http://www.guildwars.com/images/jpeg/products/factionsstandard-ritualist.jpg


  Guild Wars Factions Standard Edition:
 • 2 game CDs
 • Double-sided poster: Ritualist and Assassin
 • Game Manual
 • Quick Reference Card
 • Collectable Plastic Game Activation Card


.
Systeemeisen
Guild Wars is een game die geen hoge systeemeisen stelt. Het schaalt vrij goed mee op oudere systemen, mits je de details niet te hoog zet.

Minimum System Specs
 • Windows® XP/2000/ME/98
 • Intel Pentium® III 800 Mhz or equivalent
 • 256 MB RAM
 • CD-ROM Drive
 • 2 GB Available HDD Space
 • ATI Radeon 8500 or GeForce 3 or 4 MX Series Video Card with 32MB of VRAM
 • 16-bit Sound Card
 • Internet connection
 • Keyboard and mouse
Recommended System Specs
 • Windows® XP/2000/ME/98
 • Intel Pentium® III 1GHz or equivalent
 • 512 MB RAM
 • CD-ROM Drive
 • 2 GB Available HDD Space
 • ATI Radeon 9000 or GeForce 4 Ti Series Video Card with 64MB of VRAM
 • 16-bit Sound Card
 • Internet connection
 • Keyboard and mouse

.
Guild Wars - Handige Links

Zoals bij elke populaire games zijn er tal van websites te vinden die informatie bieden over de game. De Guild Wars community leunt sterk op fansites en forums, aangezien ArenaNet medewerkers zelf ook op de forums posten en zo de fans op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Officiele sitesOfficial Fansites & InfositesGuild Wars GuildsOverigeIk zal het link gedeelte dit weekend ff aanpassen en updaten, mocht je nog wat dingen hebben, extra info over wat dan ook laat het horen dan zet ik het erin :Y)

De opzet van CoRrRan staat hier onder, ziet er mooi uit en zal de andere links op dezelfde manier indelen, alvast bedenkt de moeite

GW Guru:
 • eBay style item verkoop gedeelte
 • Forum met veel PvE informatie
 • Goede Skill lijst (echter niet altijd na een balance update aangepast)
GW Online
 • Forum met veel PvE informatie, maar voor iedere professie ook een subforum met daarin veel PvP builds.
 • Voor elke professie een topic over alle armors (plaatjes e.d.)
GW Wiki
 • Site met meest up to date skill gegevens
 • Ontzettend goede resource site wbt items/maps/collectors/skills
 • Erg net en overzichtelijk
 • Helaas de afgelopen tijd vaak down door server problemen
Guild-Hall.net
 • Forum waar bijna alle highranked PvP/GvG spelers ronddolen.
 • Voornamelijk gericht op PvP
 • Subforum met daarin GvG en 8v8 PvP builds
Team iQ (Idiots Savants)
 • Forum met veel PvP informatie
 • Advanced Ladder (IMO beter dan de officiele ladder)
 • Verzamelplaats van ook veel highranked PvP/GvG spelers
Oh en niet te vergeten, nog een NL guild website: Fairly Harmless [FH].


.

Dit was het dan alweer, voor iedereen die het nog niet speelt............

http://www.arena.net/images/jpeg/special/arenanet-gwsplash-joinus.jpg


.
(Farm)Builds
Hier kunnen mensen als ze willen hun builds kwijt, voor farmen, voor PvE, voor PvP om de beginnende maar ook de al langer spelende mensen te helpen.

Gelijk de eerst Build dan maar, van Count. Wie nog meer builds kwijt wil post ze maar dan zit ik ze er tussen.

Farmbuilds

Als eerste volgen de Farm builds, farmen wordt wel aangepakt maar het wordt er nooit helemaal uitgehaald, vooral door de grote hoeveelheden skills en spells is er enorm veel mogelijk.

Ranger

Farm build:

14 Exp
13 Wilderness Survival

Spike Trap
Barbed Trap
Flame Trap
Dust Trap
Troll Unguent
Serpents Quickness / Whirling Defense
Quickening Zephyr
Energizing Wind

Je doet EW, QZ, Serpents Quickness, en dan zoveel mogelijk Dust & Flame trap (1 spike/barbed).

Daarna lok je een groep en zorg je dat ze allemaal tegelijk in de super trap lopen, bijna instant kill.

Warrior

Solo WA/MESMER build

Skills

Savage slash
Sever artery
Elemental resistance(enigste mesmer skill)
watch yourself
defy pain (kan je andere elite voor gebruiken)
dolyak signet
sprint
healing signet

attributen
sword 9 of lager hangt van sword req af
strength 13
tactics 12

Deze build werkt tegen giants en die vogels zonder casters dus de begingroepjes van mineral springs

PvP Builds

Mesmer

Fun build voor in de competitions arena
IW mesmer(Me/W)

IW(elite)
Clumsiness
Conjure Phantasm
Imagined Burden
Flurry
Archane Echo
Rez Signet
Illusion of weakness

Sup Illusion rune
Sup Vigor
minor fast casting

13 Fast Casting
16 Illusion

Deze build is voornamelijk tegen warriors gericht.
Je begint met echo en dan cast je clumsiness op een warrior. Nu cast je iw en daarna weer clumsiness. Je hebt nu ongeveer 250dmg in +/- 3 seconden gedaan. Nu begin je met flurry op je vijand in te hakken, dit is goed voor ongeveer 50dps. Als je tijd hebt cast je ook nog phantasm voordat je begint met op hem in te hakken en als je vijand probeert weg te rennen dan doe je Burden. Maar veel warriors zullen gewoon blijven doorhakken en niet doorhebben dat je egt veel damage op hun doet.

Deze build is niet echt handig voor andere arena's of tegen andere soorten spelers. Maar is echt enorm leuk om te spelen in de competition arena's omdat je een gemiddelde warrior in een seconde of 5 neer hebt.En ik ga hier verder waar CJ opgehouden is, voortaan doe ik de GW topics, we bedanken CJ natuurlijk voor het onderhouden van de topics en voor de info die grotendeels in dit topic zit verwerkt.

[Voor 79% gewijzigd door Steffy op 11-03-2006 10:46]


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
:P zitten nog wat foutje in de SP maar omdat ze GW site veranderd hebben mist er nogal wat, fix het zo snel mogelijk maar nu geen tijd.

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Deel 7 alweer :)

De startpost doet het hier niet echt goed meer. Veel van de items zijn veel te breed geworden.

Frontpagemoderatie Forum


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
:( ze missen, kwamen van de oude site maar die bestaat ondertussen niet meer in zijn originele vorm dus ik moet die plaatjes ff fixen in het weekeind, maar heb voor vrijdag nog stapels werk liggen dus dat duurt nog ff, update de hele handel in het weekeind :)

 • ixl85
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 03-04 23:12
Yea deel7 :)

ff mn post uit deel6:


Maar dna krijg je alleen de CE code, en geen box?

Maargoed, even over die prijzen waar jullie het over hebben;
De Factiongame kost toch ook gewoon 30euro? het is toch niet zo dat ie duurder zal zijn de de normale GW nu...
Dus qua prijs valt het wel mee (ik hoor hier nm allemaal negative verhalen...)

Ik zie net dat je dit bij de CE er bji krijgt:
De Collectors Edition bevat de volgende extra's:

- PlayNC catalogue
- Guild Wars Factions Manual
- Guild Wars Factions Quick Ref Guide
- Plastic Collectable Security/Activation Card
- Ritualist Cloth Picture
- Guild Wars, Factions Desk Calendar
- Guild Wars, Factions Mouse Mat
- Guild Wars, Factions Sticker Set
- Guild Wars, Factions Artbook
- Friends Trill Key
- Key for additional Character Slots
Bron: http://www.gcshop.nl/details.php?id=1835

edit:

Misschien is het handig om een lijstje met webshops te hebben die GW en GW faction kunnen leveren in NL :)

[Voor 8% gewijzigd door ixl85 op 08-03-2006 14:55]


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
Wie tijd heeft zou ff naar die shops kunnen zoeken, ik wil het er wel in zetten, zet hier maar neer of mail het naar mijn adres in mijn profile dan komt het er in

 • ixl85
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 03-04 23:12
Steffy schreef op woensdag 08 maart 2006 @ 14:57:
Wie tijd heeft zou ff naar die shops kunnen zoeken, ik wil het er wel in zetten, zet hier maar neer of mail het naar mijn adres in mijn profile dan komt het er in
ok, ik kan wel een keertje zoeken (vandaag ben ik niet thuis)..
Dus dan word het morgen of in het weekeind.

 • Arunia
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 22:40
Ik denk dat ik gewoon de CE versie ga kopen. Deze heb ik van het originele deel namelijk ook.
Hmm... weer een muismat 8) , van het origineel heb ik die ook en een T-shirt.

Ook heb ik mijn idee van een tijdje terug in het vorige deel van dit topic gemailt naar NCSoft.
Dit ging over die extra char slots. Mijn idee was om gewoon de mogelijkheid te bieden voor 2 extra characters in de gewone versie. Dit zodat je alle classes in iedergeval als primairy een keer kunt aanmaken. Daarnaast zou het dan niet gratis moeten worden, maar iets van 10 dollar per character, dus 20 in totaal.
Ben benieuwd of ze hier al eens aan gedacht hebben en of ze het een interessant idee vinden.

Ik weet dat in iedergeval DimensionPlus.nl beide versies levert.

[Voor 5% gewijzigd door Arunia op 08-03-2006 15:06]


Anoniem: 91628

Zo, das lekker! Ik denk dat ik ook voor de Collectors Edition ga deze keer. Het is dat ik niet wist dat er de vorige keer een CE beschikbaar was, anders had ik die zeker weten gekocht denk ik.

Als ik het goed begrijp krijg je als je de CE koopt dus in totaal het volgende:
 • PlayNC catalogue
 • Guild Wars Factions Manual
 • Guild Wars Factions Quick Ref Guide
 • Plastic Collectable Security/Activation Card
 • Ritualist Cloth Picture
 • Guild Wars, Factions Desk Calendar
 • Guild Wars, Factions Mouse Mat
 • Guild Wars, Factions Sticker Set
 • Guild Wars, Factions Artbook
 • Friends Trill Key
 • Key for additional Character Slots
Maar die extra items waar ze het over hebben op de GW website zelf, die zitten hier dus niet bij als het goed is? Ik heb ArenaNet en NCSoft zelf eigenlijk nog niks horen zeggen over de CE als ik mij niet vergis...

 • Arunia
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 22:40
De eerste CE is nog steeds te koop bij een aantal sites.
Hier was het extraatje in het spel de Divine Aura (de kleurige effecten op een character z'n handen wanneer ze een beweging maken). Deze is echt leuk om te zien en in mijn ogen één van de weinige die ook iets toevoegen omdat het goed zichtbaar is.

Ik hoop dat bij deze CE versie ook zoiets zit of wat ik liever heb, dat de huidige Divine Aura mee gaat naar de nieuwe characters... En stom genoeg terwijl ik dit type, heb ik er eigenlijk niet op gelet tijdens het PvP weekend. |:(
Ik wacht nog eventjes af of er nog iets speciaals komt in de CE versie van Factions, anders haal ik de gewone versie.
Het is namelijk wel zo dat de CE versie 2x zoveel kost tegenover de gewone versie.
Ach, we hebben nog even om te beslissen.

 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 25-02 10:53

Plekuz

available in strong mint

Anoniem: 91628 schreef op woensdag 08 maart 2006 @ 15:23:
Als ik het goed begrijp krijg je als je de CE koopt dus in totaal het volgende:
 • Key for additional Character Slots
Hey! Dus als je de CE koopt dan kun je meer dan 6 character slots hebben als je de accounts koppelt? En als je ze niet koppelt, meer dan 4? Dat zou wel te gek zijn!

[Voor 19% gewijzigd door Plekuz op 08-03-2006 16:18]

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."


 • Balachmar
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 26-05 09:08

Balachmar

The truth is out there

ik ben wel benieuwd hoeveel extra character slots je dan krijgt bij de CE. Als dat er twee zijn, dan denk ik er nog over na. Als het er 1 is doe ik het denk ik niet. Ik geef namelijk verder helemaal niet om die meuk.

File Widget: File informatie op je homescreen (scan mijn avatar) Systeempje; Ballaida of Avalon in GuildWars


 • M55
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
special edition van GW:P voor 28.99
http://www.play.com/play2...e=title&r=PC&title=741913

iMac specs / PC specs


 • Balachmar
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 26-05 09:08

Balachmar

The truth is out there

Die heeft dus niet dat divine aura, want dat zit bij de CE. Er zijn van GW:P 3 versies.
gewoon
CE met divine aura
SE met de mogelijkheid meteen skills te unlocken voor pvp

File Widget: File informatie op je homescreen (scan mijn avatar) Systeempje; Ballaida of Avalon in GuildWars


 • M55
 • Registratie: September 2003
 • Niet online

iMac specs / PC specs


 • Jacman
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 24-05 09:56

Jacman

Kida!

wat is dat? de budget edition?

psn-id: Jacman


 • M55
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
volgens mij screenshots van de alpha versie.

iMac specs / PC specs


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:59
NielsOveres schreef op woensdag 08 maart 2006 @ 15:05:
Ik denk dat ik gewoon de CE versie ga kopen. Deze heb ik van het originele deel namelijk ook.
Hmm... weer een muismat 8) , van het origineel heb ik die ook en een T-shirt.
Demuismat heb ik ook (van een vriendelijke Intertoys medewerker) Maar een t-shirt :? Hoe kom je daar nou weer aan?

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Ik zou de muismat en het t-shirt wel willen zien eigenlijk. Heeft iemand pictures?

Frontpagemoderatie Forum


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

M55 schreef op woensdag 08 maart 2006 @ 16:51:
volgens mij screenshots van de alpha versie.
Yep, screens van de alpha (of beta).

Frontpagemoderatie Forum


Anoniem: 91628

Vanmiddag eventjes mijn storage meuk tot auction vorm verwerkt. Wie weet zit er wel iets leuks voor jullie tussen :Y)

http://traders.gwonline.net/viewuser.php?id=54177

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
:'( T-Shirt, dat is bijna te triest vind ik hoor.

Ik was maandag avond naar een concert (dragonforce voor de gene die het interesseert) en daar liep een met een HL2 T-Shirt :X :+ , als volwassen iemand ga je niet met Game shirts lopen dus voor het Tshirt zou ik het niet doen, al is het altijd makkelijk als je ff in het hok aan het klussen bent, kun je lekker ja handen aan afvegen >:)

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:59
Ik heb ook een HL2 tshirt :( :+

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • Arjan90
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21:41
Jongens, die FAQ op www.guildwars.com is er niet voor niets :p

Ik citeer:
If you add the retail version of Guild Wars Factions to your existing account which already has the retail version of Guild Wars (original Prophecies campaign), then all four of your existing character slots will gain full access to the new Factions content, and you will also get two new character slots with access to both sets of content, for a total of six character slots.

If you don't have Guild Wars (original Prophecies campaign) and you choose to install Guild Wars Factions as a stand-alone product, then you will have four character slots, just like Guild Wars offered. Those four character slots will have access to Guild Wars Factions content. If you later buy Guild Wars (original Prophecies campaign) and add it to your account, then all four of your existing character slots will gain access to the Prophecies content, and you will also get two new character slots with access to both sets of content.
Dus degene die GW: Prophecies al hebben die krijgen er 2 slots bij ;) En als je GW: Prophecies later koopt en eerst GW: Factions, dan krijg je die 2 slots dus ook.... Factions alleen geeft je 4 slotjes ;)

Spuug

"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid."


 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 23:42
Oke, ik snap het nu dus wat.

Nu wil ik eigenlijk weer wat vragen
Ik zit nu dus bij een Guild, maar ik hoor daar nix van en als ik wat vraag krijg ik geen antwoord (iemand zei me dat dit vaker is bij kleine Guilds). Nu wil ik dus lid worden van een andere Guild.
- Wat is een goede?
- Kan iemand me lid maken?

En vanavond weer lekker gamen.

[Voor 4% gewijzigd door maartend op 09-03-2006 10:04]


 • Exyge
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 26-05 13:54
Ik lees zojuist het mesmer gedeelte eens door van de OP, de informatie die daar staat klopt echt niet. Een mesmer heeft juist ontzettend veel baat bij fastcasting. Zelfs als interrupt mesmer met interrupts (die een cast tijd hebben van 0.25 seconden) wordt het makkelijker te reageren met fast casting. Met genoeg gespecced in fast casting wordt interrupten stukken makkelijker.

Zo heb je ook nog skills als guilt en shame die je dankzij fast casting als reactie op iemand anders zijn 2 seconden cast skill kan gooien. Mesmer is een professie waarbij je vooral moet reageren op de situatie en fast casting is hier een grote hulp bij.

 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 25-02 10:53

Plekuz

available in strong mint

Sp!tF!re schreef op woensdag 08 maart 2006 @ 18:41:
Dus degene die GW: Prophecies al hebben die krijgen er 2 slots bij ;) En als je GW: Prophecies later koopt en eerst GW: Factions, dan krijg je die 2 slots dus ook.... Factions alleen geeft je 4 slotjes ;)

Spuug
Ja dat heb ik ook gelezen, maar wat betekent die "Key for additional Character Slots" bij de CE versie dan?

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
Exyge schreef op woensdag 08 maart 2006 @ 20:08:
Ik lees zojuist het mesmer gedeelte eens door van de OP, de informatie die daar staat klopt echt niet. Een mesmer heeft juist ontzettend veel baat bij fastcasting. Zelfs als interrupt mesmer met interrupts (die een cast tijd hebben van 0.25 seconden) wordt het makkelijker te reageren met fast casting. Met genoeg gespecced in fast casting wordt interrupten stukken makkelijker.

Zo heb je ook nog skills als guilt en shame die je dankzij fast casting als reactie op iemand anders zijn 2 seconden cast skill kan gooien. Mesmer is een professie waarbij je vooral moet reageren op de situatie en fast casting is hier een grote hulp bij.
Het kan wel niet kloppen, bepaalde delen van de SP komen nog uit het topic van de vorige persoon die ze altijd onderhield. Ik ga er niet teveel in om prutsen maar ik zal er naar kijken en aanpassen wat er niet klopt. Ik heb weinig tijd maar zaterdag ochtend zal ik ff het 1 en ander updaten.
Weakling schreef op woensdag 08 maart 2006 @ 20:40:
[...]


Ja dat heb ik ook gelezen, maar wat betekent die "Key for additional Character Slots" bij de CE versie dan?
Ik mag hopen van niks bijzonders, aan de ene kant, extra slots is de moeite wel weer waard maar aan de andere kant, er wordt je dus wel vies vet een poot uitgedraait dus. Maar voor die extra slots wil ik wel 10 dollar of een euro of 8 a 9 neertellen, geen probleem voor mij want in dat geval heb ik een keuze om toch voor meerdere slots te gaan maar ik denk niet dat ze het zo bedoelen, zal wel een foutje zijn gok ik.

[Voor 25% gewijzigd door Steffy op 08-03-2006 21:09]


Anoniem: 99820

Wow gaat steeds rapper hier :P
>>>>Deeltje 7<<<<

Anoniem: 91628

Sorry hoor, maar ik vind echt dat er een behoorlijk probleem word gemaakt door meerdere mensen over die character slots... Beschouw het eens een keer van de andere kant. Je kunt je bestaande vier characters mee nemen naar Cantha, en nieuwelingen die alleen Factions hebben kunnen hun characters alleen in Cantha bewonderen. Toch?

 • Bigbadkip
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Maar als je al langer speeld en actief PvP`t dan wil je echt wel veel slots. Je gaat je lvl 20 met Fow armor tog niet weg doen ?

Anoniem: 15895

Weakling schreef op woensdag 08 maart 2006 @ 20:40:
[...]


Ja dat heb ik ook gelezen, maar wat betekent die "Key for additional Character Slots" bij de CE versie dan?
Wat ik van andere fora heb begrepen, was dat dat een gerucht was. Je kunt er van uit gaan dat het niet klopt en dat je niet een extra char slot krijgt bij de CE.

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
Anoniem: 91628 schreef op donderdag 09 maart 2006 @ 00:10:
Sorry hoor, maar ik vind echt dat er een behoorlijk probleem word gemaakt door meerdere mensen over die character slots... Beschouw het eens een keer van de andere kant. Je kunt je bestaande vier characters mee nemen naar Cantha, en nieuwelingen die alleen Factions hebben kunnen hun characters alleen in Cantha bewonderen. Toch?
Zo zie ik het niet, ik als speler vanaf dag 1 vind wel dit ik minimaal wat extras zou mogen, ik heb een jaar lang het spel mijn steun gegeven, dankzij mij zijn anderen het gaan spelen die nu straks ook Factions weer gaan kopen en weer gaan spelen, die ook weer anderen aanzetten tot het gaan spelen van het spel. Die extra hoeft niks meer te zijn dan wat nieuwe spelers krijgen maar gewoon het zelfde, die 2 slots zijn mijn verdienste wil na het kopen van het spel en de uitbreiding in mijn ogen dus ja ik maak me er wel druk om, ik betaal er toch ook voor.

Dat van die Char slots mogen we ondertussen ook wel achter ons laten maar blijf het makkelijk cashen vinden, ze weten dat de huidige meer dan 1 miljoen spelende mensen hun account gaan samen voegen, door 2 miljoen slots te besparen zullen ze ook best in de server kosten kunnen snijden dus reden maar dat ze daar flink op besparen en dat vind ik persoonlijk net echt netjes om zo je bestaande community die voor jou brood op de plank zorgt zo af te schepen om zelf lekker ff makkelijk geld te cashen. Maar goed zo zie ik het, voor mij is 2 slots namelijk wel weinig omdat ik nog steeds geen char kan aanmaken voor elke prof :/

 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 25-02 10:53

Plekuz

available in strong mint

Opslag van 2 miljoen in plaats van 4 miljoen accounts stelt helemaal niks voor qua kosten, zeker niet als je ze af zet tegen de kosten die gemaakt worden voor het gegenereerde dataverkeer. Daar gaan de makers van GW echt niet rijker van worden.

Je kunt de 6 slots ook van een positieve kant bekijken: degenen die de accounts niet samenvoegen kunnen maar met 4 slots spelen in elk spel en hebben daarmee nog minder mogelijkheden om in elk deel met elke prof te kunnen spelen.

Ik kan dan leuk in Prophecies met de ene helft van de mogelijke profs spelen en in Factions met de andere helft van de mogelijke profs, in tegenstelling tot wanneer je de accounts samenvoegt: dan kun je met driekwart van de profs in zowel Prophecies als Factions spelen. Beter toch?

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."


Anoniem: 91628

Weet iemand toevallig uit het blote hoofd wat een +26 HP Axe Grip of Fortitude in het laatje kan brengen?

Heb gisteren namelijk tijdens de Borlis Pass missie een Unidentified Golden Axe gevonden die niet maximum damage was. Vervolgens had ik hem eens eventjes geinspecteerd, waarna deze, samen met nog een andere mod zichtbaar werd. Heb daarna eventjes mijn Expert Salvage Kit gebruikt om de boel te slopen, waarna ik bovenstaande Axe mod als resultaat gepresenteerd kreeg. Ben erg benieuwd naar wat dit speelgoed opleverd, aangezien het één van de betere wapen mods is die ik zelf heb weten te Salvagen uit een wapen.

 • gsteen
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 13-01-2020
Anoniem: 91628 schreef op donderdag 09 maart 2006 @ 15:54:
Weet iemand toevallig uit het blote hoofd wat een +26 HP Axe Grip of Fortitude in het laatje kan brengen?

Heb gisteren namelijk tijdens de Borlis Pass missie een Unidentified Golden Axe gevonden die niet maximum damage was. Vervolgens had ik hem eens eventjes geinspecteerd, waarna deze, samen met nog een andere mod zichtbaar werd. Heb daarna eventjes mijn Expert Salvage Kit gebruikt om de boel te slopen, waarna ik bovenstaande Axe mod als resultaat gepresenteerd kreeg. Ben erg benieuwd naar wat dit speelgoed opleverd, aangezien het één van de betere wapen mods is die ik zelf heb weten te Salvagen uit een wapen.
Wat +26 precies waard is weet ik niet. Over het algemeen gebruik ik het guildwarsguru forum waar prijs indicaties staan. Over een Axe Grip of Fortitude wordt die gezegd:
Grip of Fortitude: 30hp(40-50k) 29hp(10-15k) 28hp(5-10k)

Ik zou ongeveer zeggen: 27hp(2,5-5k) 26hp(1,25-2,5k).

Btw mods onder de 28hp gebruik ik meestal zelf, omdat de 'kleine' hoeveelheid goud die het opleverd imo niet de moeite van tijden roepen in trade channel waard is.

[Voor 14% gewijzigd door gsteen op 09-03-2006 16:13]

"In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is."


 • SoundWave729
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 29-07-2021
er zit een spelfoutje in de startpost
'Dit was het dan alweer, voor iedereen die het nog niet speeld............' <-- moet speelt zijn

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
SoundWave schreef op donderdag 09 maart 2006 @ 16:22:
er zit een spelfoutje in de startpost
'Dit was het dan alweer, voor iedereen die het nog niet speeld............' <-- moet speelt zijn
:P muggenzifter, ik ben licht dislectys en had vroeger op school al genoeg problemen met nederlands naast de Ds en Ts

Die 26 HP mod zal niet veel opleveren, ik zou je er 3K voor geven maar als ik het ding zelf vond zou ik het houden, kun je later zelf wel gebruiken.

[Voor 22% gewijzigd door Steffy op 09-03-2006 16:27]


Anoniem: 91628

Owww, dat valt allemaal wel mee dus! Nou ja, dan houd ik hem zelf wel hoor. Vind het egenlijk een beetje weinig geld voor zo'n leuk item. Kan ik voor mijn warrior misschien een leuke Axe in elkaar knutselen een dezer dagen.

Trouwens, het onderstaande mag wat mij betreft ook wel in de start post worden opgenomen. Het lijkt me wel goed als mensen een goede indruk kunnen krijgen van welke edities er zoals te verkrijgen zijn van deze game. Persoonlijk wist ik eerst ook niet dat er nog twee collectable edities waren naast de normale editie van Guild Wars. Als ik dat had geweten was ik zeer zeker voor één van die andere twee gegaan denk ik.


Guild Wars Standard Edition
 • Game Discs: 2 CD's in plastic DVD case
 • Guild Wars Manuals - Part 1 and Part 2: 150 pages of information
 • Quick Reference Card: Full color; Keyboard layout and key mapping
 • Security Card containing your Access Key
http://www.guildwars.com/images/jpeg/products/europe-standard.jpg


Guild Wars Special Edition

Game Discs: 2 CDs in plastic DVD case
Guild Wars Manual: The Manuscripts: 144 pages of information
Bonus Skill Pack Code: Unlock 7 skills, 1 Elite skill, 1 rune and 1 weapon upgrade
Guild Wars Soundtrack CD: Music by British Academy Award winner Jeremy Soule
Bonus Music Key: Free access to additional in-game music from Direct Song
Guild Wars Art Book: The Art of Guild Wars Book 2; 72 Pages
Map of Tyria; 600mm by 360mm, folded
Quick Reference Card: Full-colour card showing keyboard layout and key mapping
Game Activation Card containing your Access Key

http://www.guildwars.com/images/jpeg/products/box-front.jpg


Guild Wars Collector's Edition
 • Game Discs: 2 CD's in Card Wallets
 • Guild Wars Manuals - Part 1 and Part 2: 150 pages of information
 • Guild Wars Art Book: Perfect Bound; 128 pages
 • Guild Wars Soundtrack CD: Music by British Academy Award winner Jeremy Soule
 • Guild Wars Internet Chat Headset; Headphones and Microphone
 • Quick Reference Card: Full color; Keyboard layout and key mapping
http://www.guildwars.com/images/jpeg/products/europe-collectors.jpg


The contents or appearance of Guild Wars packages may differ, depending on region.

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
Z'n mod leverde een half jaar terug zo 15K op maar sinds er Greens in het spel zitten is de markt overspoeld met goedkoper max dmg en max mods wapens en sindsdien leveren alleen hele bijzondere goeie wapens nog wat op maar het meeste is nog maar een paar K waard, het is wel een leuk item maar voor de verkoop helaas niet meer :P

En je verhaal over de verschillende versies komt er ook wel ff in, dus zaterdag mensen, zaterdag ;)

[Voor 15% gewijzigd door Steffy op 09-03-2006 16:45]


 • ixl85
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 03-04 23:12
Ik heb voor een 26hp (of was het nou 27, ik weet het niet) 1.2K betaald...
Netjes dacht ik zo.. :D

 • M55
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
ik zie dubbel :+

[Voor 76% gewijzigd door M55 op 09-03-2006 16:56]

iMac specs / PC specs


 • M55
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
@ Akira
Je mist divine aura bij de CE

iMac specs / PC specs


 • warchaser
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 01-04 08:23
kga die CE ook wel kopu denk ik

Anoniem: 91628

M55 schreef op donderdag 09 maart 2006 @ 16:56:
@ Akira
Je mist divine aura bij de CE
Nee, de officiële Guild Wars website mist die ;) Kennelijk weten de dames en heren zelf niet meer wat ze in het pakketje hebben gestopt toen ze het de wijde wereld in hebben gelanceerd. Persoonlijk vind ik de SE eigenlijk een beter pakket dan de CE. Lijkt net alsof ze de namen hebben verdraaid eigenlijk...

Heb trouwens ook een keer gelezen dat er een doekprint van Tyria in de CE inbegrepen zat?

 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 25-05 15:43
even een topic-terug-vind-post :)

Daar hebben we de bookmark functie voor ;)

[Voor 45% gewijzigd door Crash op 09-03-2006 22:44]


 • Arunia
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 22:40
@Akira,

dat had ik ook begrepen, maar zelf heb ik de CE versie en die zit er dus echt niet in.
Was wel balen, maar ja. Heb nu toch de guide en de kaart wordt ingelijst.

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:59
www.mediansoft.net

Een soort skill lijst/quest lijst. Ik heb het nog niet geïnstalleerd, ben een beetje huiverig voor dit soort dingen. Iemand wel ervaring mee?

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • Arunia
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 22:40
@Troonstaal,

tja, bij de winkel waar ik het haal, ken ik de verkoper heel erg goed.
Dus die heeft me dat t-shirt toegespeelt.

@diegene die vind dat je als volwassene geen games shirts aan mag, waar slaat dat nou op?
Heb net overigens van VGCats 3 shirts besteld. (Voor FFXI spelers zal deze comic bekend zijn)

Ik zal even kijken of ik een screenshot kan vinden.
Ik link even naar de duitse site (onderaan kijken) waar een plaatje te vinden is:
http://gw.onlinewelten.com/ladder/

Deze heb ik dus.

Ik ga dat programma wel een keer uittesten, maar op het moment gebruik ik die van gwfreaks.com
Hier kun je je character stats invoeren plus bijhouden welke skills je hebt, ze hebben de mobs waar je de skill van kunt halen ook toegevoegd met een map. Probleem alleen is dat dit met XML werkt.
Dus misschien dat jouw programma toch wel wat gelikter is.
Deze ziet er ook wel erg goed uit (jammer dat ze zoiets niet hebben voor FFXI).

[Voor 6% gewijzigd door Arunia op 10-03-2006 08:45]


Anoniem: 161723

Weet iemand of, en hoe, het mogelijk is om de kleding van je speelfiguur te ontwerpen?

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 23:42
Anoniem: 161723 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 09:15:
Weet iemand of, en hoe, het mogelijk is om de kleding van je speelfiguur te ontwerpen?
Of om een pompoen als hoofddeksel te krijgen?

 • Arunia
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 22:40
Kun je je eigen kleding dan ontwerpen?
Kleuren kan wel namelijk, hiervoor gebruik je Dyes (verf), dyes kun je overigens ook mengen met elkaar.

Pompoen? Tja, dat was het event voor Halloween. Dus die zijn niet te krijgen op het moment.

Anoniem: 161723

De karakters met bijbehorende skills, atributen, inventory e.d. worden centraal bij Arenanet opgeslagen.
Weet iemand ook hoe de drops van monsters tot stand komen. Worden deze ook centraal online vanaf de Arenanet server gestuurd of kun je de drops ook in het 1,2 Gb grote programmabestand op je eigen harde schijf terugvinden?

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Pompoenen, een kerst muts of een gewei zijn allemaal items die je tijdens het halloween en kerst event kon krijgen. Er is geen mogelijkheid deze nu nog te krijgen. Je eigen kleding ontwerpen is ook niet echt mogelijk tenzij je bedoelt het samenstellen van een armour. De armours zijn allemaal (per deel van het armour) kant en klaar en kunnen alleen nog geverfd worden.

Frontpagemoderatie Forum


 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 25-02 10:53

Plekuz

available in strong mint

Anoniem: 161723 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 09:34:
De karakters met bijbehorende skills, atributen, inventory e.d. worden centraal bij Arenanet opgeslagen.
Weet iemand ook hoe de drops van monsters tot stand komen. Worden deze ook centraal online vanaf de Arenanet server gestuurd of kun je de drops ook in het 1,2 Gb grote programmabestand op je eigen harde schijf terugvinden?
Ik vermoed dat je op je eigen harde schijf alleen maar de graphics hebt staan van de drops en de hoeveelheid drops met de stats van een drop min of meer random gegenereerd worden door Anet. Maar zeker weten doe ik het ook niet ...

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."


 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

De namen van alle 180 nieuwe skills/spells/attacks/etc... voor de reeds bestaande professions.

Warrior:
"Coward!"
"None Shall Pass!"
"On Your Knees!"
"Retreat!"
"You Will Die!"
Auspicious Blow
Auspicious Parry
Dragon Slash
Drunken Blow
Enraged Smash
Fierce Blow
Forceful Blow
Furious Axe
Jaizhenju Strike
Lacerating Chop
Leviathan's Sweep
Penetrating Chop
Primal Rage
Protector's Stance
Quivering Blade
Renewing Smash
Shove
Signet of Strength
Silverwing Slash
Standing Slash
Sun and Moon Slash
Tiger Stance
Triple Chop
Whirling Axe
Yeti Smash

Ranger:
Archer's Signet
Bestial Fury
Bestial Mauling
Brambles
Broad Head Arrow
Conflagration
Enraged Lunge
Equinox
Famine
Focused Shot
Glass Arrows
Heal as One
Lacerate
Marauder's Shot
Melandru's Shot
Needling Shot
Poisonous Bite
Pounce
Predatory Bond
Run as One
Savage Pounce
Seeking Arrows
Snare
Splinter Shot
Sundering Attack
Tranquillity
Trapper's Focus
Viper's Nest
Zojun's Haste
Zojun's Shot
Monk:
Air of Enchantment
Blessed Light
Boon Signet
Deny Hexes
Dwayna's Sorrow
Empathic Removal
Ethereal Light
Extinguish
Gift of Health
Healing Burst
Healing Light
Healing Whisper
Heaven's Delight
Jamei's Gaze
Karei's Healing Circle
Kirin's Wrath
Life Sheath
Ray of Judgment
Release Enchantments
Ressurection Chant
Reverse Hex
Shield Guardian
Signet of Rage
Signet of Rejuvenation
Spear of Light
Spell Shield
Spirit Bond
Stonesoul Strike
Withdraw Hexes
Word of Censure

Necromancer:
Animate Flesh Golem
Animate Vamperic Horror
Bitter Chill
Blood Bond
Blood Drinker
Cultist's Fervor
Defile Enchantments
Discord
Enfeebling Touch
Fetid Ground
Gaze of Contempt
Icy Veins
Jaundiced Gaze
Lifebane Strike
Oppressive Gaze
Order of Apostasy
Reckless Haste
Rising Bile
Shivers of Dread
Soul Bind
Spoil Victor
Taste of Pain
Vamperic Bite
Vamperic Spirit
Vamperic Swarm
Vila Miasma
Wail of Doom
Wallow's Bite
Weaken Knees
Well of Weariness
Mesmer:
Accumulated Pain
Ancestor's Visage
Arcane Languor
Arcane Larceny
Auspicious Incantation
Complicate
Conjure Nightmare
Ether Signet
Expel Hexes
Feedback
Hex Eater Signet
Illusion of Pain
Images of Remorse
Kitah's Burden
Lyssa's Aura
Lyssa's Balance
Overload
Power Leech
Power Return
Psychic Distraction
Psychic Instability
Recurring Insecurity
Revealed Enchantment
Revealed Hex
Shared Burden
Shatter Storm
Signet of Disenchantment
Signet of Disruption
Stolen Speed
Unnatural Signet

Elementalist:
Arc Lightning
Ash Blast
Bed of Coals
Breath of Fire
Burning Speed
Churning Earth
Double Dragon
Dragon's Stomp
Energy Boon
Glyph of Essence
Gust
Icy Prism
Lava Arrows
Lava Font *)
Lightning Hammer
Mirror of Ice
Ride the Lightning
Second Wind
Shatterstone
Shock Arrow
Shockwave
Sliver Armor
Smoldering Embers
Star Burst
Teinai's Crystals
Teinai's Prison
Teinai's Wind
Unsteady Ground
Vapor Blade
Ward of Stability
*) Deze zal waarschijnlijk nog anders gaan heten, aangezien die er nu 2x instaat.

[Voor 6% gewijzigd door CoRrRan op 10-03-2006 11:54]

-- == Alta Alatis Patent == --


Anoniem: 153243

in het inlog scherm is mijn gw onwijs aan het downloaden weet iemand wat hij aan het downloaden is en waar ik dat kan terug vinden?

 • Jacman
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 24-05 09:56

Jacman

Kida!

hehehe, None shall pass. Ze houden wel van verwijzingen in hun spel :)

psn-id: Jacman


 • Jacman
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 24-05 09:56

Jacman

Kida!

Anoniem: 153243 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 11:55:
in het inlog scherm is mijn gw onwijs aan het downloaden weet iemand wat hij aan het downloaden is en waar ik dat kan terug vinden?
Alvast content voor Factions volgens de update gegevens op de officiele site.

psn-id: Jacman


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:59
Jacman schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 11:55:
[...]


Alvast content voor Factions volgens de update gegevens op de officiele site.
Hmm, dus die skills zijn pas voor factions. Lijkt me best mooi al dis skills.

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Veel van die skills waren al langere tijd bekend. Overigens is die lijst nog steeds onderhevig aan veranderingen dacht ik. Er zitten wel hele corny skillnamen tussen hoor "u will die" , "on your knees" ...

Frontpagemoderatie Forum


 • ixl85
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 03-04 23:12
Bor de Wollef schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 12:39:
Veel van die skills waren al langere tijd bekend. Overigens is die lijst nog steeds onderhevig aan veranderingen dacht ik. Er zitten wel hele corny skillnamen tussen hoor "u will die" , "on your knees" ...
Aangezien dat warrior teksten zijn, die hij in battle schreeuwt vind ik ze wel kunnen..
Ben echt zeer benieuwd... kan haast niet wachten tot er een lijst met omschrijvingen komt :D

Anoniem: 153243

er staat ook iets bij dat er concept art beschikbaar is.
maar hij heeft nu al meer dan 250 mb gedownloaded in het inlog scherm en was klaar en ik zie geen veranderingen.
iemand iets opgemerkt

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

ixl85 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 12:47:
[...]

Aangezien dat warrior teksten zijn, die hij in battle schreeuwt vind ik ze wel kunnen..
Ben echt zeer benieuwd... kan haast niet wachten tot er een lijst met omschrijvingen komt :D
Er zijn diverse screenshots in omloop waar al enkele skills met beschrijvingen op zijn te vinden. Let hierbij wel op dat je niet de gephotoshopte "mantra of the penis" meeneemt ;)

Frontpagemoderatie Forum


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Anoniem: 153243 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 12:49:
er staat ook iets bij dat er concept art beschikbaar is.
maar hij heeft nu al meer dan 250 mb gedownloaded in het inlog scherm en was klaar en ik zie geen veranderingen.
iemand iets opgemerkt
Die veranderingen zul je tot de release van factions (of het beta weekend) niet krijgen te zien. Het enige wat ze nu doen is gewoon content streamen zodat straks de servers minder belast zullen worden.

[Voor 12% gewijzigd door Bor op 10-03-2006 12:51]

Frontpagemoderatie Forum


 • ixl85
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 03-04 23:12
Bor de Wollef schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 12:50:
[...]


Er zijn diverse screenshots in omloop waar al enkele skills met beschrijvingen op zijn te vinden. Let hierbij wel op dat je niet de gephotoshopte "mantra of the penis" meeneemt ;)
hehhehhe :D
heb je toevallig wat van die plaatjes bij de hand?
en waar kan ik ze anders vinden? (ze staan in elk geval niet op mn guild's forum)

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

ixl85 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 12:52:
[...]


hehhehhe :D
heb je toevallig wat van die plaatjes bij de hand?
en waar kan ik ze anders vinden? (ze staan in elk geval niet op mn guild's forum)
Helaas heb ik ze niet bij de hand. Ik kwam ze laatst tegen in een preview op een gamewebsite. Ik zal in mijn history kijken of ik ze nog kan vinden. Reken er echter niet op gezien ik mijn history regelmatig schoonmaak. Het kan overigens zijn dat de betreffende review ook op de guildwars.com site gelinked word.

Dit ziet er overigens ook erg leuk uit:

[Voor 13% gewijzigd door Bor op 10-03-2006 13:01]

Frontpagemoderatie Forum


 • Odysseus1985
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 24-05 12:26
Anoniem: 153243 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 11:55:
in het inlog scherm is mijn gw onwijs aan het downloaden weet iemand wat hij aan het downloaden is en waar ik dat kan terug vinden?
Heb ik ook last van...
irritant dat je dan niet kunt inloggen als er gedownload wordt...dat was bij de beta versie zo lekker.

 • Count
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 07-10-2013
Factions word nu gepreload. Kijk maar bij Game Updates op guildwars.com

Great minds think in parallel gutters.


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:59
Bor de Wollef schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 12:39:
Veel van die skills waren al langere tijd bekend. Overigens is die lijst nog steeds onderhevig aan veranderingen dacht ik. Er zitten wel hele corny skillnamen tussen hoor "u will die" , "on your knees" ...
En dan ga je ze combineren: "Coward! You will die! On your knees!" :+

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Odysseus1985 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 13:05:
[...]


Heb ik ook last van...
irritant dat je dan niet kunt inloggen als er gedownload wordt...dat was bij de beta versie zo lekker.
Ik kan prima inloggen tijdens het downloaden hoor :? Of bedoel je de download in het grijze scherm wanneer je opstart? Je krijgt namelijk ook downloads wanneer je het inlog venster voor je neus hebt.

[Voor 20% gewijzigd door Bor op 10-03-2006 13:20]

Frontpagemoderatie Forum


 • Odysseus1985
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 24-05 12:26
Count schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 13:15:
Factions word nu gepreload. Kijk maar bij Game Updates op guildwars.com
Ja weet ik, alleen jammer dat ik niet gewoon kan spelen en de update even
uitstellen..:P
Bor de Wollef schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 13:19:
Ik kan prima inloggen tijdens het downloaden hoor :?
Nee helaas werkt dat hier niet. Ik zit in het inlogscherm (ronddraaiende camera)... Hij blijft bij "Connecting..."

Het nadeel van de updatesite is dat er nooit bijstaat hoe groot een download is.

zzzzz 406MB.....zzzzz :P

Iemand een idee hoe groot de update is???

[Voor 57% gewijzigd door Odysseus1985 op 10-03-2006 13:59]


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
Odysseus1985 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 13:19:
[...]


Ja weet ik, alleen jammer dat ik niet gewoon kan spelen en de update even
uitstellen..:P

[...]


Nee helaas werkt dat hier niet. Ik zit in het inlogscherm (ronddraaiende camera)... Hij blijft bij "Connecting..."

Het nadeel van de updatesite is dat er nooit bijstaat hoe groot een download is.

zzzzz 406MB.....zzzzz :P

Iemand een idee hoe groot de update is???
:/ Zo groot dat mijn D partitie ineens vol zat, moest ff wat dumpen maar dit wordt pittig, met heel Factions straks erbij zit je wel op 2,5Gb denk ik :o

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:59
Holy crap! dan moet ik maar eens wat spellen die ik toch nooit speel van mijn hd gooien :P

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • Anoniem: 49090
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online
ben benieuwd hoeveel slots de ce van factions er nu bij doet.

 • Anoniem: 49090
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online
grotendeels alle nieuwe armors http://forums.gwonline.ne...php?p=3958315#post3958315

ziet er wel goed uit.

Nieuwe stats op de armors perfect.

Zo te zien zijn de looks nog steeds afhankelijk van de stats had gehoopt dat ze dit veranderd hadden.

[Voor 41% gewijzigd door Anoniem: 49090 op 10-03-2006 14:40]


Anoniem: 91628

Guild Wars Game Update Notes
Update - Thursday March 9

General:
 • This week we are pre-streaming a lot of new Canthan maps and artwork to clients in preparation for the March 24 Factions Preview Event. As always, you can download new data in the background by just leaving your Guild Wars client running and sitting at the login screen.
Arena Combat Updates:
 • When players enter the Random Arenas through an International District, they will now be placed on teams consisting of other players who entered through an International District. Previously, players were always placed on teams with other players from their own territory.
 • Teams in both Random and Team Arenas can now be matched against opponents from anywhere in the world.
Guild Combat Updates:
 • Guild Lords will now walk instead of run out of the base at "Victory or Death" to give their teams a better chance to keep up with them.
 • Updated NPCs in the Isle of the Dead guild hall map so that they will now patrol the low ground near the flag at "Victory or Death."
Skill Updates:
 • Fixed the skill Dwarven Battle Stance so that it only causes hammer attacks to interrupt the target, not other types of melee attacks.
 • Fixed the skill Mantra of Recall so that it only provides its Energy boost to the owner of the skill. Previously, a player could get an Energy boost if he removed Mantra of Recall from an enemy while he also had the same Enchantment applied to himself.
 • Fixed the skill Feral Lunge so that its damage and duration correctly match last week's update notes.
Item Updates:
 • Restored the functionality of Bloodstained Boots.
 • Updated "while hexed" shields on Collectors so that they are equivalent to those on the PvP creation screen.
 • Updated roleplaying character creation so that all professions start with helmets or headgear.
 • Updated the "/preorder" command to provide Guild Wars Factions preorder items to those who have applied a Factions preorder key to their account.


  Map and Quest Updates:
 • Removed the portal effect from the closed east gate of Lion's Arch.
 • Tightened the guard security on the ramp in Heroes' Ascent so that characters cannot sneak past the guards.
 • Corrected the art being used for Commander Rezhang in Heroes' Ascent.
 • Increased the maximum allowed party size in The Great Temple of Balthazar and Isle of the Nameless to eight.
 • Fixed a bug that allowed characters who had not completed the “Path of the Zaishen Elite” quest to enter the Zaishen Elite outpost.
AI Updates:
 • Fixed a bug that caused Henchmen and pets to be left behind or to run back to their original locations after cinematics.
 • Updated AI so that creatures and Henchmen no longer try to heal or enchant Spirits.
Audio Updates:
 • Improved the performance of the game's audio engine.
 • Added a new slider to the Game Options panel to adjust sound playback quality.
 • Added support for DirectX 3D sound (DS3D) hardware acceleration.
User Interface Updates:
 • Added a "Sort by Campaign" option to all skill lists.
 • Added the ability to access the options panel (F11) or to logout (F12) from pre-game screens such as character selection and creation.
 • Added the ability to customize the position of the mission goals pop-up window using the Customize Layout interface.
 • Updated the Guild Roster page to display the guild's home territory.
 • Fixed party size numbers shown over the heads of party leaders so that the count includes Henchmen.
 • Fixed a bug that caused the district selection control to lock up when a player canceled party travel, or when a non-leader chose not to leave his party after acknowledging that he did wish to leave the current district.
 • Fixed a bug that prevented detached start menu items from being correctly hidden during cinematics.
 • Fixed the display of skills that are unavailable due to being in a campaign that the player doesn't own. Previously, if such a skill was an adrenaline skill, the skill's adrenaline charge state would override the unavailable state.

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
Grote update maar niet veel bijzonders, nou hadden we dat vorige week ook al

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Steffy schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 18:50:
Grote update maar niet veel bijzonders, nou hadden we dat vorige week ook al
Hoewel de beschrijving klein is, is het streamen van nieuwe content dit keer wel een erg groot iets. De download is enorm voor GW begrippen. GW streamed hier nu een volgende update en heeft al bijna 200MB gedownload. Dit is nadat ik de eerdere downloads vanmiddag al had laten streamen.

Frontpagemoderatie Forum


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
Bor de Wollef schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 19:03:
[...]


Hoewel de beschrijving klein is, is het streamen van nieuwe content dit keer wel een erg groot iets. De download is enorm voor GW begrippen. GW streamed hier nu een volgende update en heeft al bijna 200MB gedownload. Dit is nadat ik de eerdere downloads vanmiddag al had laten streamen.
8)7 nog meer, lekker is dat. Ik heb al bijna geen ruimte meer, wordt toch die 300Gb HD kopen dus :+

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Steffy schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 19:07:
[...]

8)7 nog meer, lekker is dat. Ik heb al bijna geen ruimte meer, wordt toch die 300Gb HD kopen dus :+
Nog veel meer zo te zien: 246 MB en nog steeds bezig. Overigens is het altijd goed ruimte vrij te houden op alle schijven ;) Gelukkig heb ik nog iets van 100GB vrij op de GW schijf :)

Vind het overigens een goede zaak dat alles nu gewoon gestreamed word zodat je er niet op hoeft te wachten.

Frontpagemoderatie Forum


Anoniem: 170630

hallo mensen ik heb ff een vraagje
ik krijg binnenkort ook Guild Wars, ik heb al ff bij een vriend van me gespeelt en heb besloten dat ik een "Elementalist" ga worden, maar wat voor secundary proffesion kan je daar het beste bij kiezen??
thanks

Anoniem: 73070

Aan alle guildwars spelende tweakers,

Iets langer dan een jaar geleden ben ik begonnen met de WoW EU beta en de release die erna volgde. Al die tijd heb ik een enkele class gespeeld, om de redenen dat ik een Mage simpelweg waanzinnig cool vindt om mee te spelen en omdat ik na 60 levels (de max) dat grinden/questen behoorlijk zat was geworden. Daarna heb ik me voornamelijk op pvp gericht. Waarschijnlijk zijn jullie niet bekend met het pvp systeem is WoW, maar laten we zeggen dat het behoorlijk onder het tapijt is geschoven. Het meest vervelende is nog wel dat de gewone 'world pvp' practisch is uitgestorven en pvp nu alleen plaatsvind achter van de wereld gescheiden 'battlegrounds'. Hiervoor dien je een wachtrij te staan die het laatste halfjaar door faction imbalance tot wel 2 uur kan oplopen. Jullie zullen begrijpen hoe frustrerend het is om voor elke 15 minuten (gemiddelde tijdsduur battleground) 2 uur in de wachtrij te staan.

Hoe leuk ik het ook vindt om met mn fire mage te spelen en al mn tegenstanders in de fik te zetten, na maandenlang te hopen/zeuren op een oplossing van Blizzard heb ik er genoeg van gehad.

Guild Wars wordt op internet geadverteerd als een skill-based MMO die voornamelijk zich op PVP richt. Kunnen jullie mij na dit veel te lange WoW verhaal vertellen in hoeverre dit gegevens ook in de praktijk het geval is? Hebben jullie ook last van queues of andere zware irritaties? En in hoeverre kan een nu beginnende speler nog meekomen met de rest?

Thanks ;)

 • M55
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
hmm volgens mij zijn de servers overbelast, kom er niet meer in :(

(err code =072)

[Voor 13% gewijzigd door M55 op 10-03-2006 19:50]

iMac specs / PC specs


 • Hedster
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 25-05 08:44
Same error hier.....

PSN: Hedster / http://eu.battle.net/d3/en/profile/PinaPower-2757/hero/7013966


Anoniem: 91628

Anoniem: 73070 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 19:18:
Aan alle guildwars spelende tweakers,

Iets langer dan een jaar geleden ben ik begonnen met de WoW EU beta en de release die erna volgde. Al die tijd heb ik een enkele class gespeeld, om de redenen dat ik een Mage simpelweg waanzinnig cool vindt om mee te spelen en omdat ik na 60 levels (de max) dat grinden/questen behoorlijk zat was geworden. Daarna heb ik me voornamelijk op pvp gericht. Waarschijnlijk zijn jullie niet bekend met het pvp systeem is WoW, maar laten we zeggen dat het behoorlijk onder het tapijt is geschoven. Het meest vervelende is nog wel dat de gewone 'world pvp' practisch is uitgestorven en pvp nu alleen plaatsvind achter van de wereld gescheiden 'battlegrounds'. Hiervoor dien je een wachtrij te staan die het laatste halfjaar door faction imbalance tot wel 2 uur kan oplopen. Jullie zullen begrijpen hoe frustrerend het is om voor elke 15 minuten (gemiddelde tijdsduur battleground) 2 uur in de wachtrij te staan.

Hoe leuk ik het ook vindt om met mn fire mage te spelen en al mn tegenstanders in de fik te zetten, na maandenlang te hopen/zeuren op een oplossing van Blizzard heb ik er genoeg van gehad.

Guild Wars wordt op internet geadverteerd als een skill-based MMO die voornamelijk zich op PVP richt. Kunnen jullie mij na dit veel te lange WoW verhaal vertellen in hoeverre dit gegevens ook in de praktijk het geval is? Hebben jullie ook last van queues of andere zware irritaties? En in hoeverre kan een nu beginnende speler nog meekomen met de rest?

Thanks ;)
Persoonlijk ben ik een echte PvE speler. Houd niet echt zo veel meer van het competitieve gedoe rondom games de laatste tijd. Vandaar dat ik me eigenlijk in grote lijnen alleen nog richt op samenspel in games. Onder andere Guild Wars is daar uiterst geschikt voor :Y)

Guild Wars is inderdaad een game die op de hogere niveau's behoorlijk skill gericht is. Niet alleen in qua PvP gebeuren, maar ook tijdens de PvE battles! Lange wachtrijen zijn er niet, zware irritaties ook niet echt. Irritaties zullen er uiteraard wel zijn, maar eigenlijk niets waarvan je de haren uit je hoofd wilt trekken... Alles steekt goed in elkaar naar mijn mening, en al helemaal voor een game waarvoor je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen!

Het PvP gebeuren was wel een beetje aan de magere kant vond ik eerst. Maar daar komt met Factions ook zeker een hele grote positieve verandering in denk ik. Wat ik tot nu toe allemaal heb gehoord en gelezen klinkt wel veel belovend namelijk. PvP is echter geen functie binnen de game die maar van kleine betekenis is hoor, echt niet. Er valt genoeg te doen, en je zult er als echt PvP player zeker heel erg veel plezier aan gaan beleven. Zeker nu er de laatste tijd weer een paar leuke updates zijn vrijgegeven voor de PvP modes, zoals onder andere de Observer mode.

Guild Wars is zeker aan te bevelen! Wanneer je niet 100% zeker van je zaak bent adviseer ik je om deel te gaan nemen aan het Factions weekend. Zeker doen!

 • S913
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 21:36

S913

Abusus non tollit usum

Grrr .... beter lezen.

[Voor 89% gewijzigd door S913 op 10-03-2006 20:02]

"For although dreams are in all of us, few hands may grasp their moth-wings without tearing them"
~ H.P. Lovecraft


 • Count
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 07-10-2013
Anoniem: 170630 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 19:11:
hallo mensen ik heb ff een vraagje
ik krijg binnenkort ook Guild Wars, ik heb al ff bij een vriend van me gespeelt en heb besloten dat ik een "Elementalist" ga worden, maar wat voor secundary proffesion kan je daar het beste bij kiezen??
thanks
Je ziet veel monk en mesmer subs bij eles. Maar je kan jezelf niet super erg in de voet schieten want je kan later altijd je secondary veranderen.
Anoniem: 73070 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 19:18:
BLAAT

Guild Wars wordt op internet geadverteerd als een skill-based MMO die voornamelijk zich op PVP richt. Kunnen jullie mij na dit veel te lange WoW verhaal vertellen in hoeverre dit gegevens ook in de praktijk het geval is? Hebben jullie ook last van queues of andere zware irritaties? En in hoeverre kan een nu beginnende speler nog meekomen met de rest?

Thanks ;)
Dit is in de praktijk het geval :)

Er zijn bijna geen wachttijden. De enige die ik zo gauw kan verzinnen is als je een (automatch) Guild versus Guild match begint, maar dat is in de orde van <2 minuten.

Beginnende spelers kunnen best meekomen, je kan immers een max level character meteen maken. Maar het helpt veel om ook een stapel extra skills unlocked te hebben, wat je dmv quests kan doen. Ook de begin towns hebben nog een behoorlijke population (op de US server iig) dus ik denk dat je verder niet veel last van je late start ondervind.

Great minds think in parallel gutters.


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
Anoniem: 73070 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 19:18:
groot verhaal

kern van het verhaal

Guild Wars wordt op internet geadverteerd als een skill-based MMO die voornamelijk zich op PVP richt. Kunnen jullie mij na dit veel te lange WoW verhaal vertellen in hoeverre dit gegevens ook in de praktijk het geval is? Hebben jullie ook last van queues of andere zware irritaties? En in hoeverre kan een nu beginnende speler nog meekomen met de rest?

Thanks ;)
Het draait puur om skills en alleen maar om skills, zonder skills kun je weinig beginnen zelfs. Vooral skills die effect hebben op skills en op wapens zijn leuk, zo kun je je dmg die je doet aardig opbouwen. Als ranger kun je met enchantments van de Ele Fire dmg toepassen waar je met die weer effect hebben op bv de Fire mod op je bow die dmg doet met bv Kindle Arrows die fire dmg doen en die je gebruikt in combinatie met Dual Shot, wat dus opgeteld een heleboel dmg is. Of met traps bv, recharge tijd door middel van spirits terug brengen, net als de energy kosten die je ook door middel van spirits omlaagt brengt is enorm handig, in PvP zul je andere builds gebruiken maar door middel van dit soort trucs kun je vele verschillende builds maken die je steeds weer kunt aanpassen.

En wachtrijen heb je niet, niet echt. Er komt altijd wel een timer voor tot wanneer de battle begint maar dat is meer om mensen er op attent te maken dat ze klaar moeten staan.

Btw, klein stukje SP aangepast. Morgen de rest :)

Anoniem: 51925

Anoniem: 73070 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 19:18:
Aan alle guildwars spelende tweakers,

Iets langer dan een jaar geleden ben ik begonnen met de WoW EU beta en de release die erna volgde. Al die tijd heb ik een enkele class gespeeld, om de redenen dat ik een Mage simpelweg waanzinnig cool vindt om mee te spelen en omdat ik na 60 levels (de max) dat grinden/questen behoorlijk zat was geworden. Daarna heb ik me voornamelijk op pvp gericht. Waarschijnlijk zijn jullie niet bekend met het pvp systeem is WoW, maar laten we zeggen dat het behoorlijk onder het tapijt is geschoven. Het meest vervelende is nog wel dat de gewone 'world pvp' practisch is uitgestorven en pvp nu alleen plaatsvind achter van de wereld gescheiden 'battlegrounds'. Hiervoor dien je een wachtrij te staan die het laatste halfjaar door faction imbalance tot wel 2 uur kan oplopen. Jullie zullen begrijpen hoe frustrerend het is om voor elke 15 minuten (gemiddelde tijdsduur battleground) 2 uur in de wachtrij te staan.

Hoe leuk ik het ook vindt om met mn fire mage te spelen en al mn tegenstanders in de fik te zetten, na maandenlang te hopen/zeuren op een oplossing van Blizzard heb ik er genoeg van gehad.

Guild Wars wordt op internet geadverteerd als een skill-based MMO die voornamelijk zich op PVP richt. Kunnen jullie mij na dit veel te lange WoW verhaal vertellen in hoeverre dit gegevens ook in de praktijk het geval is? Hebben jullie ook last van queues of andere zware irritaties? En in hoeverre kan een nu beginnende speler nog meekomen met de rest?

Thanks ;)
Ik speel zelf ook WoW (en GW) , maar ik vind de PvP van GuildWars echt heel veel beter,
Ingame is vooral timing echt iets waar skill voor nodig is , nouja .. op zijn minst een beetje ervaring ermee dan ;).
Maar wat denk ik GW meer skill based maakt is dat je maar 8 skills mee kan nemen ingame, het lijkt weinig maar je hebt ruim 90 skills per class, en dat is dus exclusief lvl 2 versies van skills, die je ook niet hebt in GW ;).
Maar omdat je maar 8 skills mee kan nemen, moet je ook goed nadenken over welke je meeneemt.
Ik denk dat je het een beetje kan vergelijken met die kaartspelletjes, Magic : The Gathering (?) etc.
Queues heb je echt totaal geen last van, je hebt bijv. de Random Arena's : Druk op de Join game knop (je moet wel even wachten op een party, maar dat is vaak niet langer dan 30 seconden ofzo) en je zit in een 4v4 gevecht :).

Trouwens,
GuildWars is geen echte MMO, alles is namelijk instanced en je hebt party's van maximaal 8 man, soort Diablo II Battle.net systeem maar dan wat uitgebreider ;).

Als je nu begint met GW kun je nog makkelijk meekomen met de rest hoor , de max level cap is 20, en het hele spel draait ook niet om levelen, lv20 is ook heel makkelijk te bereiken.
Verwacht ook niet te veel van de PvE, want die van GW is lang (imo) lang niet zo goed als WoW...
Guild-Wars is heeft geen monthly-fee doordat het instanced is, dus je hoeft ook niet zo veel te betalen als WoW ;)

Edit : Steffy was me voor |:(
Edit2 : Heel veel meer mensen zelfs :P

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 51925 op 10-03-2006 20:14]


 • Skarloc
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 24-05 21:47

Skarloc

<GoT> Sk4rloC#2506

Kom er ook niet meer op. Eerst een error code 072, daarna een 057. Geen idee wat ze betekenen, maar probeer het later nog wel eens.

||D3 Battletag: [GoT]Sk4rloC#2506||


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52
:P ik heb error 57 ook al gehad

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Er staat voor de verandering eens op de GW.com website dat ze een Network Outage hebben en dat die rond 21:00 CET weer gefixed zou zijn.
Network News
Network Update

We are currently experiencing a network outage. We anticipate that the servers will be restored at approximately Noon PST (20:00 GMT).

-- == Alta Alatis Patent == --


 • S913
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 21:36

S913

Abusus non tollit usum

Ik vermoed dat het allemaal wel goedkomt op het moment dat ie de hele update binnen heeft ...maar heeft iemand van jullie hem al helemaal binnen? Zit momenteel op de 155MB :'(

"For although dreams are in all of us, few hands may grasp their moth-wings without tearing them"
~ H.P. Lovecraft


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

De problemen worden inderdaad veroorzaakt door de update. Overigens kon ik net 3x achter elkaar gewoon inloggen. Lijkt er op dat de problemen achter de rug zijn dus.

Frontpagemoderatie Forum


Anoniem: 73070

Iedereen erg bedankt voor hun antwoorden. Ik wist nog nieteens dat Guild Wars geen maandelijkse kosten had, eigenlijk had ik daar al op gerekent. Dit maakt de game nog een stuk aantrekkelijker, en misschien moest ik morgen de box maar even gaan halen in de stad :)

Polygon, aangezien jij zowel guild wars als WoW speelt, kun je me misschien heel kort vertellen welke class de GW equivilant is van een WoW fire mage, oftewel de grootste nuker? :)

 • Arjan90
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21:41
Elementalist zonder twijfel ;) Fire Elementalist = Nuker :) Meteor Shower, Fire Storm, weet ik veel welke crap die lui allemaal hebben :p *Spuug is zelf Earth en Air Ele :7 *

Spuug

"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid."


Anoniem: 91628

Sp!tF!re schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 22:33:
Elementalist zonder twijfel ;) Fire Elementalist = Nuker :) Meteor Shower, Fire Storm, weet ik veel welke crap die lui allemaal hebben :p *Spuug is zelf Earth en Air Ele :7 *

Spuug
Ik heb toevallig een Sword Warrior/Fire Elementalist... En die deelt echt rake klappen uit kan ik je vertellen! Heb verschillende builds gehad en uitgetest met dit character, en er zijn echt hele vette combo's mee te maken. En dan beschik ik ook nog niet over enkele hele vette skills, én een hele hoop Elite Skills. Behoorlijk vette combinatie al zeg ik het zelf! Vroeger dacht ik daar wel eens anders over, tot ik een beetje ging experimenteren met andere soorten Professions en bijbehorende skills. Uiteindelijk heb ik dan toch gekozen om als main character een W/E te blijven.

Ben er over aan het denken om de Fire Elemental in te ruilen voor één van de twee nieuwe Professions. Een W/A lijkt mij wel een hele dodelijke combinatie eigenlijk. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat je al die vette skills weer moet gaan unlocken... Wat uiteraard weer een heleboel tijd gaat kosten...

Je hebt echt zo veel keus he, soms weet je het gewoon eventjes niet meer :)

Anoniem: 99820

CoRrRan schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 11:53:
De namen van alle 180 nieuwe skills/spells/attacks/etc... voor de reeds bestaande professions.


*) Deze zal waarschijnlijk nog anders gaan heten, aangezien die er nu 2x instaat.
Ook al staat er niks vast krijg er wel errugg zin in als ik het zo ff doorlees 8)

Anoniem: 99820

S913 schreef op vrijdag 10 maart 2006 @ 20:53:
Ik vermoed dat het allemaal wel goedkomt op het moment dat ie de hele update binnen heeft ...maar heeft iemand van jullie hem al helemaal binnen? Zit momenteel op de 155MB :'(
350 al hier and going up :9

*edit* 429.8 totaal

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 99820 op 11-03-2006 00:06]

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee