Toon posts:

[Pc] Call of Duty 2 - Deel III Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1
Acties:
 • 74.813 views sinds 30-01-2008

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
http://img100.imageshack.us/img100/6393/screenshot49ts5xw.jpg


In Januari kondigde het Amerikaanse gamemagazine PC Gamer aan dat hun februari nummer de eerste informatie en screenshots van Call of Duty 2 zou hebben. Daarmee was Call of Duty 2 een feit! en de eerste sneaky berichten druppelden binnen. Zoals het oorspronkelijke spel, zal het vervolg spelen tijdens de tweede wereldoorlog. Je hebt de mogelijkheid om in de single player Amerikanen, Britten en Russen te spelen.
In de multi player kan je ook naast de Amerikanen, Britten en Russen de Duitsers besturen.
Vorige delen
>Call of Duty 2
>Call of Duty 2 - Deel II

Voor wie eerst de demo wil spelen kan deze hier gedownload worden.

Inleiding

Singleplayer

In Singleplayer heb je de keuze om de 2 volgende manieren te spelen:
1: Chronologisch, dit gaat als volgt. Je bent bijvoorbeeld een Amerikaan, met deze campaign speel je eerst level 1, daarna ga je level 1 spelen van de Britten enzovoort dit heet "vignette".

2: Missies per land, dit is precies het tegenovergestelde als punt 1, je speelt nu de missies van bijvoorbeeld de Amerikanen uit en dan Britten enzovoort.

CoD 2 zou volgens de makers een heel hoog herspeelbaarheid niveau hebben, want het level is zo groot dat je verschillende paden en legertactieken kan nemen en gebruiken. Je blijft natuurlijk gebonden aan je objectives maar die hoef je niet per se op volgorde te doen zoals in CoD. Zodat je zo min mogelijk verliezen lijd en maximaal duitsers dood >:) Er is zoals je ziet een SP demo uitgekomen (ziel link boven)

Multiplayer


De multiplayer is net als in CoD en CoD:UO gewoon vet. Standaard is er geen healthbar aanwezig en wordt je health automatisch geregained.
Mensen die graag in voertuigen de blitz willen zijn worden teleur gesteld door Activision. In de Multiplayer zijn deze namelijk niet aanwezig.

De characters


In CoD 2 zul je zoals de vorige CoD weer in 3 legers spelen, de Amerikanen, Britten en de Russen. (In de MultiPlayer is dit in 4 legers, namelijk als extra de Duiters)
Voor het grote deel zullen er allemaal nieuwe gezichten komen, maar Captain Price ( De Britse officier met de rode snor) zal wel terug komen.
Soldaat Vassili Ivanovich Koslov:
Het spel begint met de Russische campaign, je speelt Soldaat Vassili Ivanovich Koslov, een gewone soldaat uit het Russische leger. Je vecht op 20 mijl afstand van Moskou tegen de Duitse Blitzkrieg. Ook zal je (weer) strijd leveren bij Stalingrad.
http://img43.imageshack.us/img43/1113/rus6cb.jpg
Sergeant Davis en tankcommandant Welsh:
In de Britse campaign telt twee personen: Sergeant Davis van Generaal Montgomery’s 8th Leger. En Tankcommandant Welsh van de 7th Tank Divisie (de beroemde ‘Desert Rats’).
http://img43.imageshack.us/img43/6144/engelse8if.jpg
Korporaal Bill Taylor:
Voor de Amerikanen speel je Korporaal Bill Tayor, een soldaat van het legendarische 2nd Ranger Battalion. Je zal vechten bij Pointe du Hoc, op de stranden van Normandië!
http://img43.imageshack.us/img43/2295/amerikaan0tc.jpg
Je kunt ook tijdens het spelen als sniper je adem inhouden voor een bepaalde tijd.. zodat je in een soort "trance" komt waarbij je volledige concentratie heb. Je Sniperrifle beweegt niet, en het geluid word zachter...

De locaties


Ook nu zal COD2 zich tijdens de tweede wereld oorlog afspelen. Dit zowel aan de zijde van de Russen, de britten en de Amerikanen. Alle locaties in CoD 2 zullen nieuwe zijn behalve Stalingrad, omdat deze zo aangrijpend is. Maar in tegenstelling tot CoD zullen we nu weer tegen het Afrika korps van Maarschalk Erwin Rommel knokken.
http://img57.imageshack.us/img57/6346/afrika9to.jpg
In MOHAA konden we de kust kannonen onklaar maken, maar nu zullen we naast gevechten in Tunesie en Libie de slag bij El Alamein herbeleven. Hier vond het keerpunt plaats van de oorlog in Afrika. De oprukkende troepen van Rommel werden tot staan gebracht, vlak voor Cairo en door Montgommery's troepen uiteindelijk verslagen. Met behulp van nep olie leidingen, en allerlij andere listen wisten de Britten de Duitsers te misleiden. In CoD2 zullen we dan ook dummy tanks tegenkomen.Ook worden de locaties groter, sommige misschien zelfs 200% groter!! Ze worden dus groter en er zijn meer levels..
http://img213.imageshack.us/img213/9712/land8we.jpg
Een missie die al veelbesproken is is Point Du Hoc. Deze missie was gedoemd te mislukken, want bovenop de hoge rotsen stonden Duitsers naar beneden te schieten, granaten te gooien en mortieren te schieten, maar omdat dit plan zo gek was is het uiteindelijk gelukt. De duitsers hadden gewoon niet verwacht dat iemand daar zou aanvallen. In deze missie moet bovenop de
rotsen zien te komen zonder dood te gaan, wat heel erg moeilijk is. Een quote van de briefing "who even gets close to those cliffs ought to get a medal".
Het level begint net zoals de D-Day missie in MOHAA, met zen allen in een bootje en mortieren vliegen in het rond. Op de boten zelf zaten stukken touw met haken, die ze op de "rotsmuur" afschoten en zo konden ze naar boven klimmen zonder teveel moeite.
http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/616/616714/call-of-duty-2-20050518080951181.jpg
spoiler:
Eenmaal op het strand aangekomen. Ontploft de boot achter je en word je ge-shellshocked. Als je rond kijkt dan zul je mensen zien neergemaaid worden en verbrand, ala Saving Private Ryan. Als je eenmaal de top hebt bereikt dan zie je iets vreselijks, de kanonnen zijn nep!! De echte kanonnen zijn verplaatst. Ookal komt er nog meer versterking aan van de Duitsers en zitten er nog steeds Duitsers achter de machine geweeren gaan de mensen die de top hebben bereikt door, tot ver achter de duitse linies om de echte kanonnen te vinden.
Dit level is precies nagebouwd zoals het in de 2e WO was, overal waar dus een opening was lagen bergen met dode lichamen. Ook de toengebruikte legertactieken zijn gebruikt voor dit level zodat het heel sensationeel wordt.!!

De voertuigen

In CoD 2 SinglePlayer zal je veel meer voertuigen mogen besturen, alleen hoeveel missies er zijn met voertuigen hebben ze nog niet gezegt, wel dat de missies met voertuigen groter zullen zijn, met grote veldslagen tegen Rommels leger die veel sterker was dan de Britten.
http://img7.imageshack.us/img7/7653/tank4ia.jpg

De AI

De AI zal ook heel veel beter word, ze "weten" nu wat er gebeurt, bijvoorbeeld: de duitser schuilen achter een autotje, dan roepen je squadmates: "germans behind the car!!"..om het zo realistisch mogelijk te maken hebben ze ongeveer 20.000 zinnen opgenomen!! dus dit belooft heel veel, de AI heeft iets weg van de AI van Brothers In Arms maar natuurlijk beter. De AI kan nu ook flanken, en suppresing fire geven, zodat de Duitsers gebukt blijven en niet terrugschieten. Het kan natuurlijk ook andersom. Maar ook als er bijvoorbeeld een zware sneeuwstorm is dan zullen de Duitsers in hun bunker blijven en niet naar buiten gaan.
De AI is echter wel erg scripted en zo dus minder aantrekkelijk om over en over de SinglePlayer te spelen.

De Wapens

Alle wapens van CoD zullen weer terug komen zoals de M1 Garand, maar al deze wapens zijn grafisch sterk verbeterd waardoor zelfs het Serie nummer van het geweer te zien is.
Er zijn veel wapens toegevoegd, we weten in ieder geval dat deze 3 er in komen.
1. de G43
http://img364.imageshack.us/img364/5277/g43237fu.jpg
2 de SVT40
http://img364.imageshack.us/img364/3208/svt40729kq.jpg
3. een herlaadbare Panzerschreck
http://img96.imageshack.us/img96/8721/panzershreck22su.jpg

Graphics

Zoals elke screenshot al zegt zullen de graphics verbluffend zijn, met weereffecten zoals zandstormen en regenbuien. Ze gaan zelfs in tot de kleinste details zoals het Serie-nummer van een geweer _/-\o_ . Maar wat heel erg mooi is is de rook... klik In CoD 2 zit ook het glow effect maar die zul je niet altijd zien, ook als iemand een regenjas
aan heeft en het heeft regent zul je dat duidelijk zien: zoals in het volgende plaatje.
http://img268.imageshack.us/img268/4987/jas8rn.jpg
Ook is het uiterlijk van de personages drastisch verbetert.
Enkele features:
- Normal mapping (bekend van Doom 3), verzorgt knappe reliëf structuren
(vergelijk het maar met bump mapping, maar dan beter)
- volumetrische smoke (waarbij dus ook rookgranaten worden geïntroduceerd)
- weerseffecten (zandstorm, regen, mist)
- dynamische realtime lichtbronnen
- en iets waar veel van wordt verwacht: specular maps. Specular maps zorgt
ervoor dat lichtbronnen reflecteren op een oppervlak.
- fel verbeterde gezichtsanimaties
- meer soldaten op het scherm dan in het origineel
- kogels ketsen af op metaal

Geluid


Bij het ontwikkelen van het spel hebben ze om advies gevraagd bij 2 oud militairen... Een oud-soldaat zei dat het geluid veel te zacht was in CoD 1... dus hebben ze bijvoorbeeld de explosies harder gemaakt.. maar dat is niet alles ze hebben iets heel speciaals gemaakt voor CoD 2 het Battle Chatter system. Met dit systeem zijn 20.000 zinnen. Elke soldaat op het
slagveld heeft een unieke stem, en een vocabulaire van tussen de 500 en 700 woorden. Het Battle Chatter System zorgt er bovendien voor dat je squadleden informatie zullen verschaffen over de variërende combat situaties. En dit wordt allemaal realtime berekend, dus niet gescript. Zo krijg je informatie als: "he's on the second floor, right side of the window", of "cover me, I'm reloading!"
Het geluid is opgenomen van authentieke wapens, dus dat zit ook snor. Bovendien is het omgevingsgeluid beter dan in het origineel, zo zul je het verschillend horen wanneer het door een steegje waait, of dat je midden in een zandstorm zit.


Systeemeisen, Trailers en screenshots


Bij de demo zal het spel waarschijnlijk niet zo al te best draaien dit komt omdat het een pre-release demo is, dus aub hierover verder geen vragen in dit topic.

Minimale eisen:
1, 4 GHz Processor (Celeron / Duron)
512 MB RAM
ATi Radeon 9200 / GeForce 4

Optimale benodigdheden:
2, 5 GHz Processor (Athlon XP / Pentium 4)
1 GB RAM
ATi Radeon 9800XT / GeForce FX 5900

Call of Duty 2 MTV Mini Movie for XBox 360 - 862,25 Kb
Call of Duty 2 PC E3 2005 Movie - 282,9 Mb
Call of Duty 2 Xbox 360 E3 2005 Movie - 5,51Mb
Call of Duty 2: Big Red One E3 2005 Hi-Res Movie - 196.23 Mb
Call of Duty 2: Big Red One E3 2005 Low-Res Movie - 3.91Mb
Call of Duty 2: Xbox360 (newest) 250MB !!


http://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_1a.thumb.jpghttp://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_2a.thumb.jpghttp://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_3a.thumb.jpghttp://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_4a.thumb.jpg
http://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_5a.thumb.jpghttp://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_6a.thumb.jpghttp://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_7a.thumb.jpghttp://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_8a.thumb.jpg
http://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_9a.thumb.jpghttp://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_10a.thumb.jpghttp://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_11a.thumb.jpghttp://www.callofdutyweb.com/albums/album10/cod2_12a.thumb.jpgIngame Screenshots:
Hier veel Ingame screenshots met dank aan mede-GoTers.


http://img213.imageshack.us/img213/5640/cod8ut.th.jpghttp://img213.imageshack.us/img213/512/cod2sps20051028224628396td.th.jpghttp://img213.imageshack.us/img213/4752/cod2sps20051028224633141tb.th.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/7955/cod2sps20051028224635849zg.th.jpghttp://img443.imageshack.us/img443/5038/shot00060mm.th.jpghttp://img443.imageshack.us/img443/5673/shot00079bh.th.jpg
http://img443.imageshack.us/img443/2485/shot00080dw.th.jpghttp://img461.imageshack.us/img461/9550/shot00090vt.th.jpghttp://img461.imageshack.us/img461/7849/shot00107fw.th.jpg
http://img461.imageshack.us/img461/1164/shot00125wf.th.jpghttp://img476.imageshack.us/img476/6122/cod2sps20051028230548679ky.th.jpghttp://img476.imageshack.us/img476/8160/cod2sps20051028232045688lq.th.jpg
http://img476.imageshack.us/img476/91/cod2sps20051028232125704cg.th.jpghttp://img476.imageshack.us/img476/3360/cod2sps20051028232627257jz.th.jpghttp://img476.imageshack.us/img476/4463/cod2sps20051028232712257pa.th.jpg
http://img476.imageshack.us/img476/2931/cod2sps20051028232717257ob.th.jpghttp://img476.imageshack.us/img476/1866/cod2sps20051028232717251er.th.jpghttp://img476.imageshack.us/img476/4475/cod2sps20051028232822254yj.th.jpg
http://img476.imageshack.us/img476/2335/cod2sps20051028232832254hy.th.jpghttp://img491.imageshack.us/img491/9341/cod2sps20051028232927253tj.th.jpghttp://img491.imageshack.us/img491/7431/cod2sps20051028232937239wd.th.jpg
http://img491.imageshack.us/img491/7800/cod2sps20051028232942293pb.th.jpghttp://img491.imageshack.us/img491/1923/cod2sps20051028235157392dk.th.jpghttp://img491.imageshack.us/img491/5163/cod2sps20051028235147402im.th.jpg
http://img491.imageshack.us/img491/3404/cod2sps20051028235047408mp.th.jpghttp://img491.imageshack.us/img491/3867/cod2sps20051028235152396px.th.jpghttp://img491.imageshack.us/img491/4235/cod2sps20051028235147401jn.th.jpg
http://img491.imageshack.us/img491/120/cod2sps20051028235132370pj.th.jpghttp://img491.imageshack.us/img491/9786/cod2sps20051028235032394qs.th.jpghttp://img491.imageshack.us/img491/6594/cod2sps20051028235037391dr.th.jpg
http://img491.imageshack.us/img491/2247/cod2sps20051028235042404tl.th.jpg

Tweaks:
CD-Key Dieven: (met dank aan Vuurvoske)
Sharkynl
Onderwerp: CD Key Dieven
Op dit moment zijn er mensen actief die cd-keys van Call Of Duty 2 proberen te stelen. Dit doen ze door via msn een programma te sturen genaamd COD2 Optimizer, en ze vertellen erbij dat ze een beta-tester zoeken en ze vragen of je dat wilt worden. Als je dit programma opent geeft ie aan dat er een fout is ontstaan en dat je op exit moet drukken, op het moment dat je op exit drukt wordt je cd-key als msn naam ingesteld. Het emailadres van de persoon waarvan ik het programma heb gekregen is djien_mohaa@hotmail.com
rAz3
Onderwerp: Reageer met quote
iK ben net toegevoegd door: cod_optimizer@hotmail.com

met zelfde vraag!
Ik zei dat ik het had gelezen op fora, en heb geen site gegeven toen ie erna vroeg!

Dus kijk ervoor uit!
Toen ik zei dat ik em doorhad heeft ie me meteen geblokt!!
Let hier dus op, en als je er 1 heb gesignaleerd meld het email adres hier dan even.
De tot nu toe gesignaleerde email adressen:
• djien_mohaa@hotmail.com
• cod_optimizer@hotmail.com


Release Datum:


Europa: 4 november 2005
Verenigde Staten: 25 oktober 2005

Gepubliceerd door: Activision
Ontwikkeld door: Infinity Ward
Officiele site: Call of Duty 2

http://img160.imageshack.us/img160/2934/cod212zv.png
Dit topic is gemaakt door: greatgonzo, jimbojansen90, Karel_V,
Sjaakhaar en Griffin

[Voor 48% gewijzigd door Griffin op 12-12-2005 10:08]


 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Fietslamp schreef op maandag 31 oktober 2005 @ 09:47:
Wow... das weer een mooie startpost :) (ondanks dat ik het vorige topic altijd las, bekeek ik nooit de startpost )
Toch gaat alle dank aan de vorige startpost makers.
ik heb alleen meerdere screenies erin gegooid. voordie dank ik mede gotters

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Dispenzer schreef op maandag 31 oktober 2005 @ 11:19:
Wellicht al twintig keer voorbij gekomen, maar ik kan nergens een shop vinden die CoD2 al verkoopt voor de pc ... of hebben we het hier over de PS2 of ander platform? 8)7
hij is nog niet te koop in europa,
maar al wel in USA, dus staat het spel ook op torrent en usenet etc, hierdoor spelen sommige mensen m al.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
GoT-ers.
Ik had de startpost geedit in FF en dus zag ik alles OK.
het is nu als het goed is gefixed, laat het even weten als het niet zo is.

mijn excuses

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
FnF schreef op maandag 31 oktober 2005 @ 15:02:
[...]

Sommige zaken hebben hem al wel in de winkel hoor, moet je even vragen aan de balie of ze hem al binnen hebben gekregen ;)

Ben nu bij Hill 400 als missie, deze missie nog even, en dan nog 1 en ik heb alle missies er weer opzitten _/-\o_
dan zijn die winkels strafbaar, maar dat weten ze zelf ook wel.
maar goed ik haal m zaterdag wel ofzo. ik wil m wel hebben maar ik ga niet om 10 uur (openingstijd) bij een winkel staan op een woensdag ochtend.

+ mooi dat de startpost nu wel goed gaat.

[Voor 5% gewijzigd door Griffin op 31-10-2005 15:23]


 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
kw_nl schreef op maandag 31 oktober 2005 @ 15:38:
In de startpost wordt gemeld dat je ook in vliegtuigen mag gaan vliegen, maar ik begrijp dat dat niet het geval is? Ben helaas op me werk, kan hem nog steeds niet spelen. Maar ja mijn tijd komt nog wel >:)
ik speel m zelf nog niet,
maar denk zo dat je in SP weer moet schieten vanuit zn vliegtuid oid

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
jimbojansen90 schreef op maandag 31 oktober 2005 @ 16:00:
Griffin de link naar CoD 2 deel II werkt niet.. (gaat naar deel 1 )
fixed.
Als ik thuis kom kijk ik nog wel of ik nog wat meer info erin kan zetten en zo de het geheel kan gaan uitbreiden.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
beschuitfluiter schreef op dinsdag 01 november 2005 @ 09:06:
hmmm, kan het dus duidelijk niet spelen in DX9...

p4 3.0, 2x512mb ram, 6600gt 128mb pci-e...

dus maar op dx7, en dan draait t wel soepel... gevechten van de US campagne zijn wel intens moet ik zeggen. Vind het tot nu toe wel weer een vet spel. Vooral doordat je echt waves aanvallen krijgt af en toe. Ach, ik vermaak me er wel mee, al baal ik dat ik de shizzle niet op zijn mooist kan spelen...
ik heb m dan wel nog niet,
maar als jij m als zo moet spelen dan moet ik dat ook zeker wel.
ach we zien wel, zolang MP maar vet is dat ik kan fraggen met de shizzle clanmates

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
pisart schreef op dinsdag 01 november 2005 @ 10:21:
[...]


Er is toch wel een groot verschil:

Dx7 mode:

[afbeelding]

dx9 mode met normal texture quality:

[afbeelding]

dx9 mode met extra texture quality:

[afbeelding]

AA en AF aanzetten met dx9 mode en extra texture quality zorgde voor hele rare beelden, met de andere modes ging het wel goed en zag niet zo'n verschil.
Dx7 draait perfect met AA en AF.
ligt het nou aan mij of draaid (aantal fps) de dx9 en extra texture beter dan de normal texture, en ziet het er ook nog beter uit?

voor de rest wel groot verschil

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
check zn signature,
daar staat alles in.
BTW: wat is jouw hardware, als jij het niet super kan draaien wil ik wel eens weten wat voorn hardware jij hebt, dan kan ik mij alvast voorbereiden op wat ik ga halen.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
sperman schreef op dinsdag 01 november 2005 @ 16:27:
Ik heb net dit spel gehaald en geïnstalleerd maar als ik na het introfilmpje in t menu kom dan krijg ik dit: [afbeelding] te zien :(

Niet erg duidelijk dus...

Dit heb ik:

asus a7n8x-e deluxe
AMD 2800+
geforce fx 5700
2*512 mb geheugen
nieuwste drivers en directx

Zijn er meer mensen met dit probleem en zou iemand een oplossing weten ?
je kan proberen het ini config file aan te passen met een text editor.

maak wel eerst even een backup voor het geval dat het fout gaat.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
ik heb een clan ge pre-orderd bij i3d.nl (uch ..reclame.. uch) gewoon omdat zelfs mijn clanmembers op i3d server goede ping en geen tot bijna nix aan lag hebben.

Zelf maar wachten tot ik m kan kopen, ik lees goede en slechte verhalen over, maar dit is heel veel mening van personen (dit staat vrij), maar het is meestal wel veel de zelfde meningen :P

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
duss,
nu al cod3, cod2 is nog niet uit en meneer wil al cod3 :P

maar dan mag die wel andere gameplay hebben als ik dit allemaal hoor, en minder zwaar zijn in vergelijking met de grapix die je er voor terug krijgt

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
tommy6 schreef op woensdag 02 november 2005 @ 13:02:
Is het spel nu al ergens in de winkel te verkrijgen of is het echt nog wachten tot vrijdag?
er zullen vast wel winkels zijn die m achter de toonbank hebben liggen.
maar ze mogen m niet verkopen,
gewoon even vragen of ze m misschien al binnen hebben. met een 'please' gezicht. O-)

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
/cg_drawfps 1

even console naar benee halen met ~ key.

je kan ook de nieuwste fraps downloaden van meuktracker.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
DJ Chicken schreef op woensdag 02 november 2005 @ 15:05:
[...]


Dat fraps ziet er handig uit idd, nooit van gehoord.
Daar weet mijn elektronische-ezel wel raad mee :)
elektronische-ezel heb je niet nodig.

Fraps

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
FnF schreef op donderdag 03 november 2005 @ 09:35:
Call of Duty 2 - Tweakguide

Voor dit in de console in:

/cg_drawfps 1
Zo kan je je fps zien, wil je het disablen, voor dan /cg_drawfps 0 in

/com_hunkmegs ?
? moet de helft van je RAM zijn, dus bijvoorbeeld /com_hunkmegs 512

/com_maxfps ?
? kan je zelf bepalen, iets van 300 werkt prima

/cg_drawgun ?
? = 0 of 1, wel of geen gun zichtbaar, werkt niet in MP

/r_drawsun ?
? = 0 of 1, wel of geen zon

/r_picmip ?
? = 0-3, gewoon proberen wat de beste fps oplevert

/cg_brass ?
? = 0-1, wel of geen hulzen uit je gun

/cg_blood ?
? = 0-1, wel of geen bloed

/cg_marks ?
?= 0,1, wel of geen schoten op de muur zichtbaar
handig.
vooral die van de sun. Maar wat doet '/r_picmip' ??

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Von Noobenstein schreef op donderdag 03 november 2005 @ 13:29:
Heb de legale versie net gekocht bij dixons hij was 59 eurie voor dvd.
Wel duur maar ach , sommige dingen zijn het geld gewoon waard want dat wordt weer minimaal een jaar plezierig ownen.
Nu ff installen en knallen maar!!!!!! :P
hoe kan jij deze kopen,
hij is nog geen eens uit.
* Griffin werkt bij dixons maar ons filiaal heeft m nog niet, ik hoop morgen met de snelexpress oid dan. (woensdag is levering in die vestiging)

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Von Noobenstein schreef op donderdag 03 november 2005 @ 14:51:
[...]


Misschien lopen ze bij jullie achter......... O-)
lopen niet achter, is alleen levering op woensdag en toen was ie er blijkbaar nog niet.
ik ga vanaaf even polshoogte nemen >:)

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
sjaakhaar schreef op donderdag 03 november 2005 @ 15:56:
Denk je eindelijk vette hardware te hebben, is het alweer te laat om er plezier van te hebben en gaat het weer vervelend....

Het lijkt wel alsof ik ieder jaar een nieuwe pc moet gaan kopen... :(
hoezo MOET,
de keuze is helemaal aan jouw hoor.
wat dacht je dan?, dat ontwikkelaars software etc blijven maken die niet al TOP draaien op slechtere computers invergelijking met de TOP van hardware op dat moment. (cod2 miss verkeerd voorbeeld, maar zoals FEAR)
Als jij alles wat uitgebracht gaat worden bij wil houden op de TOP dan is die keuze helemaal aan jouw.

Je weet als je met computers (en andere dingen), wat je nu koopt is 3 seconden later al weer oud. je kan gewoon niet altijd bij blijven, sommige mensen boeit het dus niet dat ze even achterlopen.

(including me: ik draai nu al weer 2 jaar op dit systeem en upgrade hier en daar een beetje. (lees: 512 mem erbij en een andere graka omdat dat meost omdat die andere kapot was.)
anders had ik dat ook nie gedaan)

nofi

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
yori1989 schreef op donderdag 03 november 2005 @ 16:05:
Heeft iemand nog meer servers voor mijn ? zoja zou je ze eventueel willen posten ? :)
hoezo,
er zit toch een functie in CoD2 dat je alle servers find, zelfs nog met een mooi filter erop enzo. dan kan je zelf 1 met lagere ping kiezen etc.
tenminste zo zie ik dat.

[Voor 4% gewijzigd door Griffin op 03-11-2005 16:07]


 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
lochtejans schreef op donderdag 03 november 2005 @ 15:33:
Ik speel voornamelijk clanwars en zonder anti-cheat software is dit natuurlijk niks :|
als je een clanwar speelt kan je mooi 'record' maken van je game. en als je ziet dat je cheaten dan heb je da op film en kan je dit laten zijn aan de 'ladder' admins van CB or ED oid.
dan krijgen ze wel een waarschuwing.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
* Griffin heeft net freerecordshop gebeld, en gaat vanaaf zijn kopietje daar even halen.

:D

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
ja, maar anders moet ik waarschijnlijk wachten tot volgende week woensdag de volgende levering.
want de kans dat ze m met de express koerier op vrijdag laten komen is klein. kost extra geld he :/

ik heb ook al gezegd, als jullie m vrijdag niet hebben dan ga ik m ergens anders halen. ik heb m nu al ergens anders gehaad omdat ik m dan eerder heb.

JA hallo ik ga niet wachten als ik m nu kan kopen :9

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Ik heb m nu binnen.

@von noobenstein:
een ander filiaal, dan duurt het nog te lang,
ik ga nu spelen en mogelijk tweaken, dus laat mn bevindingen hier snel weten (morgen ofzo :P)

1e missie russen,
this gewoon weer het vette oude gaan met die banaan cod1.
heb m op dx7 staan, 1024 en btje getweakt (brass en sun uit)

fps rond de 40 zoiets.
maar het loopt lekker dus laat het tot nu toe zo.
(specs zie sig)

[Voor 41% gewijzigd door Griffin op 03-11-2005 19:58]


 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
@bones2:
Dat cod2 heel veel lijkt op cod1 is denk ik ook de intentie geweest ervan. Dit omdat cod1 gewoon dikke hit was/is en persoonlijk vind ik het zelfs beter dat het niet veel verandert is.

Over het health systeem heeft ieder zn mening over, persoonlijk vind ik dit dus leuk en beter, niet meer moeilijk zoeken naar pakketjes.

* Griffin heeft gister avond even SP en MP gespeeld en moet zeggen dat het helemaal super is.
SP speel ik op hardend en ga nog regelmaat bijna dood of helemaal. (lees: ik rush te veel denk)
Ik ben nog bij de russen missie op missie 4 of 5 ofzo (weet niet zeker, boeit me ook niet) en ik moet zeggen dat de wapens beter zijn, zoals de tokarev (of hoe die 2e rifle heet), is beter geworden. Ook vind ik beter dat als je loopt dat je geen crosshair meer hebt.

op MP heb ik stukje S&D gedaan op voormalig dawnville (hoe het nu heet weet ik niet) (het ziet er het zelfde uit als het vroegere dawnville) en heb met de bar gelopen en die is gewoon lekker, alleen te zwaar.
Ook een stukje de MP44 gebruikt deze is wel erg vooruit gegaan. Maar ik zag dus al weer een hacker lopen, maar ik had m een paar keer met een nade in de church op graveyard.
Het enige wat ik klote vind aan de MP momenteel is dat die kl*te nade indicator er ook in zit. dat vind ik echt een on ding, in SP kan ik nog zeggen 'tja OK is wel handig' alleen in MP vind ik het echt bagger, je moet een vijand kunnen verassen met een nade etc.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
FnF schreef op vrijdag 04 november 2005 @ 09:47:
[...]

Misschien dat jij zonder geluid speelt, maar ik speel met geluid, en je hoort een granaat toch wel heel erg duidelijk vallen :)
DUH (lol nofi)
tuurlijk speel ik met geluid maar ik heb headset op anders gaan ouders btje zeuren dat de knallen zo hard zijn (kan ik begrijpen want geluid staat meestal wel hard :P)

Maar als je die nade indicator hebt dan wijst ie ook waar ie valt dus weet je direct waar je heen moet gaan.
Als je m hoort vallen lukt dit ook wel maar een stuk moeilijker.

@ sunstorm:
Ik hoop dat het een instelling is in de server config oid.
+
Veel plezier daaro, en zuipse (ps bossen van foy zijn vast wel leuk), alleen btje nutteloos om je daar in te graven in je eentje zonder sniper en dan voorbij gangers af te schieten.
* Griffin is teveel into CoD (uo)(lees: die missie), rustig griffin *SLAP*

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Calvin&Hobbes schreef op vrijdag 04 november 2005 @ 11:53:
Woeiii ik ga hem vandaag halen :), waar issie goedkoop te krijgen in een winkel?
in de normale winkels is ie waarschijnlijk overal even duur. dus €60,-.
of je moet bestellen bij een van die internet acties dingen.

@lochtejans:
moch je na refreh m nog niet zien moet je eerst even de internet gedeelte refreshen. en dan nogmaals die in de favorites

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
ErikH schreef op zaterdag 05 november 2005 @ 12:57:
[...]


Kan je scherm die resolutie dan wel aan?
als je de reso 1280 bedoelt dan maakt dat niet uit of ie wel of niet ondersteund, WANT als je zn post goed leest start het voor de 1e keer op.
en standaard start CoD2 met 640*480.

hoe je dit echter wijzigd weet ik niet, even in de config file kijken. (backup maken voordat je begint)

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
* Griffin is momenteel net na die roadblock van de USA (na point du hoc) en gaat vrolijk verder.
De MP is gewoonweg vet. vooral de franse stadjes zijn vet.
ik speel meestal S&D en heel soms TDM, CTF nog niet gedaan maar dat komt van zelf wel.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
weet 1 van jullie of er misschien ergens online een config maker is voor CoD2
ik zie ze alleen van CoD1 of UO.

PS: ik kan de bovenstaande code wel gebruiken (die lange lap text), maar een configurator is makkelijker.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
de server is online van ons,
alleen zit ik nu op werk en kan er dus nix aan doen :/ heb wel al een config geupload maar kan nie zien of het goed gaat :P

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
peppie71 schreef op dinsdag 08 november 2005 @ 06:10:
Ik zit vast in een level in afrika: ik moet een radio zoeken in een gebouwtje. Die heb ik inmiddels gevonden, maar er gebeurt verder niks. Ik heb er al op geschoten en al, maar zonder succes.
je moet er naast gaan staan en op use key (defauls = F) drukken.
dan roep je het een en ander naar de andere kan van de lijn etc en kan je verder.
(tenminste dit is meestal zo)

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
ToniBraxton schreef op dinsdag 08 november 2005 @ 14:50:
Lekker hoor, iedereen is lekker aan het knallen en ik zit nog steeds te wachten op
cd-wow met z'n lekker vlotte service.
Ik ga nog een keer wat pre-orderen :(

Als ik straks online kom ben ik eerst een maand kanonnenvoer :+
en daarom preorder ik niet op een site.
het mag dan wel goedkoper zijn dan in de winkel maar nu heb je dit soort gezeur. maar voor 20 euro hebben sommige mensen het ervoor over

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
KillerAce_NL schreef op donderdag 10 november 2005 @ 13:34:
Ow, b.t.w. ik weet niet of deze al langs is gekomen, maar kwam net de tweakguide voor cod2 tegen:
http://www.tweakguides.com/COD2_1.html
er zijn er wel een paar langs gekomen,
maar deze is ook natuurlijk handig,
hij staat in de startpost.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Tortelli schreef op vrijdag 11 november 2005 @ 00:34:
Ik heb een heel dom probleem in de game, ben bij de 3e engelse misie (rommels land) en daarvan het 3e deel dat je in die auto zit en die lui met de anti tank wapens neer moet schieten. Dit lukt allemaal perfect (gewoon met normale geweertje), alleen kom ik op het eind een tank tegen, hoe schiet ik die in hemelsnaam neer? (kan namelijk niet schieten met dat onboard geweer... :? ).
eingelijk moet dit in problemen en vragen van spielerij.
Maar je moet op de achterkant van die tank schieten, dat zegt die 'hoger gerankte' persoon ook.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
@sunstorm.:
oo die heb ik ook :P
Alleen met shotgun omdat de members gingen zeuren.
Even een tip voor i3d.nl game servers
als je je server restart, (in de site) dan moet je die pagina waar ie op staat even sluiten. of opnieuw naar de details pagina gaan.
Dit omdat anders je server blijft restarten omdat op 1 of andere manier die pagina blijft refreshen en dan ook je server weer restart.
ik heb dit even naar hun doorgemailt. maar let er even op, het heeft mij veel tijd gekost om uit te zoeken waarom onze server bleef restarten :P.

@ tommy:
volgens mij was dit een soort van message center voor de server dat je messages kan neer zetten in het scherm etc.
weet ik echter niet zeker.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
KillerAce_NL schreef op zondag 13 november 2005 @ 15:34:
[...]
Idd, maar als tussenoplossing zou je dus die cfg file kunnen gebruiken, dan is het slechts 1 keer na elke map: /exec blabla.cfg ;)
Werkt het trouwens ?
probeer het zou ik zeggen.
Ik heb het op MP niet nodig vind het goed zo.

PS: net SP uit gespeeld en einde is wel raar ja.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
t ging gisteraaf ook wel lekker op onze server.
ze hadden een scrim/funwar en volgens mij hebben we gewonnen (zelf niet gespeeld).
we even public gestpeeld en het ging lekker :D

MP44 ownt,
ik ben momenteel met een mod bezig (niet zelf aan het schrijven maar 1 aan het edited) dat je ALLES kan instellen. alleen hij moet een keer op de server, ik denk dat ik dat doe als het contract verlengd is :D

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
DJ Chicken schreef op donderdag 17 november 2005 @ 13:09:
Is het btw mogelijk om granaten terug te gooien in MP. In SP doen de tegenstander het wel maar is het mij niet duidelijk of de speler het zelf ook kan.
neej dit kan niet, helaasch

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
DJ Chicken schreef op donderdag 24 november 2005 @ 20:23:
[...]


Weet iemand welke portjes ik moet mappen?
dit is geheel random, er zijn ook servers die op hele andere poorten draaien. In je config en bepaalde bestanden kan je aangeven op welk ip en poort de server moet gaan draaien.
hoe precies weet ik niet want onze server is linux.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
@ vuurvoske:
dank voor dit nieuws. Ik doe een SP update.

[rml]Griffin in "[ Pc] Call of Duty 2 - Deel III"[/rml]

Kijk even onderaan de startpost voor de informatie

[Voor 53% gewijzigd door Griffin op 28-11-2005 08:58]


 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
SHiZNiT.NL schreef op woensdag 30 november 2005 @ 09:50:
Granaten gooien kan niet meen ik, zie ook nergens een knop bij de instellen hiervoor.
granaten gooien kan wel, maar terug gooien niet
:P :Y)

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
FunkyPunky schreef op donderdag 01 december 2005 @ 10:56:
[...]


grappig ik heb het totaal anders gedaan (in heuse Rambo style :+ ), gewoon op de tank af rennen, bom erop planten, schutting zoeken, en dan hetzelfde herhalen bij de andere tank. Lukte wonderbaarlijk goed. :)
agrees.
gewoon gaan.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
www.enemydown.co.uk hebben een CoD2 S&D ladder opgezet,
het vereist wel PAM mod op de server.
Deze draaid dan nu ook op de =ARC= cod2 server :D

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
FunkyPunky schreef op vrijdag 02 december 2005 @ 09:15:
[...]


Ik ben nooit zo een fan van de PAM mod (dat was al in COD UO zo), in totaal 40 ronden :Z , en slechts 5 vs 5, naaah dat is niks voor ons :+
40 rondes :S
Wij doen in totaal 10 rondes per team. daarna switch teams.
Maar zo zijn de regels in die ladder, en elke ladder is anders.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
meelzak schreef op vrijdag 02 december 2005 @ 09:45:
[...]


8v8 8)7

lekker druk

maar werkt pam mod dan niet met 8man? dacht het wel nl. En de rondetijd is drastisch teruggebracht op het laatst bij cod1 sd, dat zit er bij cod2 pam ook weer bij. Je matches worden veel korter, minder gecamp, meteen goeie config…wat wil je nog meer?
Nieuwe PAM draait zo veel players v players als de server aankan.
Heb je een 20 slot server kan je max 10v10 draaien (mayhem 8)7 )
Maar persoonlijk vind ik 6v6 de beste combo :D

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
FunkyPunky schreef op vrijdag 02 december 2005 @ 10:06:
En idd elke ladder is anders, met elke ook andere configs
En daarom is het ook goed om meerdere ladders te hebben.
Ieders zijn of haar smaak in anders in het gamen, Momenteel ben ik dus 1 van de leaders en het 'leren leven' met deze rules, voor mij zijn de rules die jij opnoemt heel vaag en totaal niet logisch, terwijl onze rules voor jouw weer apart zijn.
Maar hiervoor zijn wij mensen met verschillende smaken, maar als clan member moet je er mee leren leven :P

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
marty26 schreef op vrijdag 02 december 2005 @ 10:23:
Hebben jullie allemaal eigen servers?
En zo ja waar gehost dan?
Wij krijgen bakken van public server die jongens hebben ons 2machines gegeven 1 om war's op te spelen en 1tje als public bak.
De war versie is helemaal clean en speciaal voor clanbase de public daar doen we nog wel eens wat op testen voor de lol.
Wij (=ARC= Clan) hosten onze EU (Uk etc) bij www.i3d.nl. Hij is in rotterdam gevestigd (als ik het goed had) en zelfs alle UK members hebbe pings van 40-50 +/-.
dus dat zit wel snor :9

En ja ik heb de server geregeld, daarom staat ie in nederland :P 8) :+

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Mijn Ping op UK servers is ook OK,
maar i3d.nl kwam gewoon goed uit de bus met alle testen die we gedaan hebben, kwa prijs maar ook PING stabiliteit. (heb rond gevraagd bij andere clans.)

@marty:
Zoals het er nu uit gaat zien (de POLL op het fora van ons) komt er wel een staking op alle 3 de servers.
CoD1 UK.
CoD2 UK.
CoD2 US.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
*Spam* kuch* Spam* www.teamarc.org *Spam* kuch* Spam*

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Aap schreef op zondag 04 december 2005 @ 01:32:
Zou de topic starter even de (grote) spoiler weg willen halen uit de SP?
spoiler:
bij D-day dat de kannonnen net zijn als je boven komt. Ik wist dit niet :( en vind het nu wel jammer dat ik het weet want ik wil dit spel nog spelen :p Was hier liever ingame achter gekomen


Zijn er al dingen bekend over map-editors e.d. ?
fixed,
ik heb er even een spoiler van gemaakt, dus kunnen de mensen zelf beslissen of ze willen lezen of neit.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Polster schreef op dinsdag 06 december 2005 @ 10:51:
[...]


Draai je wel in DX7 mode? Met DX9 in dit spel hebben zelfs de nieuwste generatie kaarten moeite.
+ in de TS staan nog meerdere tweaks die de FPS kunnen verbeteren.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
KillerAce_NL schreef op donderdag 08 december 2005 @ 08:53:
[...]
Het kan niet door een keygen komen als het goed is.
die kans is klein ja,
Maar de kans is er. het is puur random, en als de keygen random jouw cdkey eruit knalt en wordt gebruikt dan is dat klote.
maar de kans heeeeeeeeel klein dacht is zo :P

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
FVV schreef op zaterdag 10 december 2005 @ 13:59:
weet iemand misschien wat de poorten zijn voor COD 2 om in je router open te zette? kheb gezocht maar er niks over gevonden
Bij Linux server is er een bestand start.sh en daarstaat in welke poort ie moet kiezen.
weet echter niet hoe dat bestand bij windows heet

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Tsunameh schreef op maandag 12 december 2005 @ 09:50:
In de startpost staat dat je 3 legers kan spelen :?

't Zijn er nog altijd 4 :P

Amerikanen, Britten, Duitsers en Russen

Kleine correctie :p

CoD2 pwnz wel btw :*)
Dat gaat naar mijn weten over de SP.
maar ik edit het wel even :P

edit:
het is aangepast,
gelijk met een paar andere dingen,
er moet nog wat verandert worden maar zit momenteel @ work en kan niet extreem veel eraan doen

[Voor 20% gewijzigd door Griffin op 12-12-2005 10:09]


 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
alexbl69 schreef op dinsdag 13 december 2005 @ 14:59:
Klopt het dat je in MP een voordeel hebt als je rookeffecten uitzet? Ik werd gisteravond een aantal keren vanuit de smoke neergeknalt. In de killcam kon ik alleen zien dat iemand "blind" in de rook zat te schieten.

Dus als deze persoon rook uitzet ziet hij mij wel, en ik hem niet omdat ik het aan heb staan?
1. hij kan geluk hebben gehad
2. weet niet of die effecten uitzetten helpt.
3. als jij buiten de smoke ligt zie de omtrek van de personen die uit de smore komen.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
RMB schreef op dinsdag 13 december 2005 @ 17:37:
Ik plaats het nog maals aangezien geen reactie

Is het bij iedereen dat je bij de instellingen Model Detail in de demo maar tot normal kunt zetten?
ik heb een Radeon X800 XT PE, 1280 MBram, AMD Athlon 64 3200+
Weet ik niet omdat ik geen X800 XT PE heb, maar misschien ligt het aan de demo installatie of de demo zelf.
Ik weet wel dat dit in het echte spel niet is.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
meelzak schreef op woensdag 14 december 2005 @ 06:31:
als je door rook op iemand aimed krijg je een rode cursor, hierdoor is het 'vinden' van iemand in de rook erg makkelijk.
Die rode kruisjes heb ik dus mooi uitgezet bij ons op de server, das veel beter en eerlijker

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
@ foo:
je hoeft niet te groeten onderaan je post. Het mag wel maar hoeft niet.
@ je tweaks:
Dit ligt ook helemaal aan je systeem specs en monitor (het trillen).
Ik zelf heb DirectX 7 en op 1024 staan. max fps op 125 en vsync uit.
heb FPS range van 100 - 125, met drops (smoke etc) naar 70.

Dus maakt ook uit hoe je game staat ingesteld.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
heb even gekeken en heb nu ongeveer op drukke servers FPS van 80 steady.

PS:
* Griffin is pissed :(.
In ED ladder (enemydown) hebben ze in de ladder de rules aangepast. het is nu MET healthregain on :(

[Voor 6% gewijzigd door Griffin op 16-12-2005 13:00]


 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
SHiZNiT.NL schreef op woensdag 21 december 2005 @ 12:42:
Heren is hot mogelijk om maps te preloaden?

Als ik in MP een mapchange krijg dan gaat eerst de server de map laden, en vervolgens moet je dat zelf ook doen. Dit duurt bij mij alrijd 20 a 30 seconde. Gevolg is dan dat je in S&D te laat bent voor de eerste ronde. En dan moet ik wachten en dat zoek ik niet :).

Als er nou een mogelijkheid is om te preloaden dus voordat je bijvoorbeeld met een server connect, dat COD dan eerst even alle maps inlaad.

Iemand een idee of dit mogelijk is en zoja, hoe :)
bij CoD 1 en UO was het rcon command:
code:
1
/rcon [rcon pass] map_restart


Bij CoD2 is dit:
code:
1
/rcon fast_restart

Wel even zorgen dat je LOGIN RCON hebt gedaan.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Cornelis18 schreef op woensdag 21 december 2005 @ 15:34:
Ik zit ook nog met een probleempje.

Ik ben van plan om een dedicated server te gaan draaien, alleen zijn de granaten op de 1 of andere manier niet te timen. Start ik hem niet dedicated, maar op mijn pc waarmee ik game dan is het geen enkel probleem.

Ik hoop dat iemand een oplossing weet.
dan moet je de COOKABLE (zo heet die optie) mod oid op je server installeren.
SHiZNiT.NL schreef op woensdag 21 december 2005 @ 15:44:
[...]


Tnx voor je feedback :) maar,

Ik heb even naar die commands gekeken, maar dit is op de server. Maar ik ben gewoon een client die connect op een andere server. Dus ik wil alle map hebben geladen en dan spelen. Zodoende als de server waar ik mee connected zit een mapchange doet, dat voor mij als client het laden van de map korter duurt, omdat ik het dan al gepreload heb.
Ik heb zn vermoeden dat dat niet kan.
het kost je ontiegelijk veel geheugen zodat het spelen niet meer super loopt.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
SHiZNiT.NL schreef op woensdag 21 december 2005 @ 22:35:
Nice eindelijk PunkBuster,hebben we tenminste iets tegen cheaters :).

Ow ik heb trouwens mijn DirectX ingame verzet van 9 naar 7 en dat schilt echt onwijs in de FPS. Eerst zat ik tussen de 20 a 30 en nu met DirectX 7 tussen de 40 en 80. Hoe kan dit eigelijk, want op het eerste gezicht zie ik niet echt veel verschil op grafisch gebied.
Is al heel vaak uitgelegd.
In direct X9 zitten renderingsmogelijkheden en mooiere grafische gedoe als je het vol open zet.
Direct X7 heeft dit niet en heeft minder van die mogelijkheden.

Hoe het precies zit weet ik ook niet.
Maar DirectX7 ziet er ook goed genoeg uit :P

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Wildfire schreef op donderdag 22 december 2005 @ 12:44:
[...]


@#$%#$%

Ik HAAT Punkbuster!

In CoD1 heb ik op de een of andere manier een global hardware ban gekregen zonder te cheaten. En de makers van Punkbuster, EvenBalance, weigeren om zelfs maar te vertellen wanneer en waarom ik ben gebanned.

Kortom, ik kan straks CoD2 niet meer in clanverband spelen.

Dit is dus echt KLOTE!

Elk ander anticheatsysteem is welkom, maar geen Punkbuster...
Elk spel dat punkbuster heeft/draaid heeft een eigen Database.
Dus als jij op CoD1 geband bent wat dus keuze van PB was zou jij gewoon cod2 op servers kunnen spelen die PB draaien.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Wildfire schreef op vrijdag 23 december 2005 @ 23:28:
[...]


Ofwel ik begrijp het verkeerd, of jij... ik heb een global punkbuster hardware ban. Ik zou zogenaamd hebben geprobeerd te interfereren met Punkbuster zelf en daarom hebben ze me de zwaarste ban opgelegd - complete uitsluiting van *alle* Punkbuster-enabled games.
dat zuigt wel heel erg ja.
en praten met PB heeft dus helemaal geen zin??

BTW: die patch is alleen voor P4HT en AMD64bits /X2 ?

[Voor 6% gewijzigd door Griffin op 24-12-2005 11:54]


 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
tommy6 schreef op zaterdag 24 december 2005 @ 20:36:
[...]


Is die patch wel geschikt voor AMD X2's? Ze hebben het alleen maar over Intel CPU's. Grote kans van wel natuurlijk, maar just to be sure...
gewoon proberen, kan helemaal geen kwaad en misschien werkt het :D

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
meelzak schreef op woensdag 04 januari 2006 @ 13:53:

via clanbase kun je ook met maxpackets 15 spelen, bij cod1 deed punkbuster controleren of deze waarde tussen de 60-100 ofzo lag. Dus als iemand slecht te raken is en een erg lage ping heeft moet je hem even vragen of hij maxpackets wat hoger zet :*)
mooi dat wist ik dus niet :P
weer wat geleerd

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
qpers schreef op woensdag 04 januari 2006 @ 15:27:
[afbeelding]

Weet iemand hoe dit probleem op te lossen is. Na enkele minuten spelen begint ie zo te doen. Kan de videokaart het gewoon niet aan of ligt het aan de drivers???????
dit zijn artifacts check de temp van je kaart.

maar open even een topic in Spielerij - Problemen & Vragen want in dit topic is er niet voor om problemen te melden.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
AKooi22 schreef op zaterdag 07 januari 2006 @ 11:53:
kun je eigelijk sprinten met cod2?

en ik haal te weinig fps met cod2 vind ik, of heeft iedereen daar last van?
er staan in dit topic meerdere die hier problemen mee hebben, maar er staan ook oplossingen.
zoas directX rendering in de game op 7 zetten.
En andere opties uitzetten met commando line.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
andries86.. schreef op vrijdag 13 januari 2006 @ 11:17:
Ey allemaal leuk en aardig met clan wars:D
Maar ik heb tegenwoordig ook clan opgezet met paar maten misschiens ons wel eens zien spelen UFF zijn nu druk met een site bezig maar weet iemand goede site waar we ons in kunnen schrijven voor clan wars?

Alvast bedankt
www.clanbase.com (globaal)
www.enemydown.co.uk (uk + alleen CoD 2 S&D)

wij zitten met onze clan op ED (enemydown) en dat is gewoon goed. Goede regels en goede en gezellige clans.
clanbase weet ik niets van af

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Mr. High-Tech schreef op maandag 23 januari 2006 @ 15:47:
Pfft .. vandaag nieuwe PC:

AMD FX-57
4GB RAM
GigaByte Ultra-SLI
2x 7800GTX 512MB

Settings:

1600x1200 @ Hoog @ DX9 @ AA en AF volop .. en 3x raden
FPS van 20 ~ 50.

In BF2 haal ik rond de 100FPS met dezelfde instellingen ..
Dit spel loopt zo kut .. door die oude Quake 3 Engine .. pfft.

Gooi dit spel weer in de hoek ..
knal m eens op 1280x1024 dit is (lijkt mij) groot genoeg en scheelt erg veel FPS

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
weet iemand misschien hoe de volgende mod heet:
[omschrijving]
Als een map is afgelopen krijg je een scherm met 5 opties te zien. Doormiddel van klikken kan de player/user selecteren welke map er gespeeld gaat worden.
De map die meeste mensen selecteren op dat moment wordt als volgende gespeeld.
[/omschrijving]

weet iemand dit?

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Raptor schreef op maandag 30 januari 2006 @ 10:22:
[...]


Ja die gebruiken we op onze server, het heet AWE mod met B3. :)
AWE mod ???
B3??

AWE mod wil ik niet draaien. We hebben PAM draaien, en was gewoon nieuwschierig of dat er dus naast kon draaien , (die map selecter)

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
masser120 schreef op maandag 30 januari 2006 @ 16:42:
[...]


Is geen mod, sterker nog: nooit een mod erop gehad! Gewoon single-player op regular en ik snap er niets van...
Ook slaat CoD2 het spel niet altijd op :(
Dit is niet het topic voor de vragen, hiervoor moet je hier zijn.

Maar ik ben de beroertste niet om mee te denken :P
Heb je al geprobeerd CoD2 opnieuw te installeren?

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
iemand enig idee waar de loadplaatjes staan van de maps.
Er staan veel IWD's op de server,
of is het gewoon verstandig om ze allemaal te downloaden.

Ik vraag dit omdat ik een plaatje van map wil wijzigen :P

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Maak hier gelieve geen opsom en 'kijk mij eens' topic van.
En een goede score is niet alleen hoeveel punten je hebt (kills), maar je ratio is veel belangrijker.

Zo vind ik het veel beter van mezelf of een ander als je een score hebt van 20-2 dan 100-70 oid.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Jazzper schreef op zaterdag 08 april 2006 @ 11:20:
ik speel laatste tijd nog wel eens een potje COD2 online. Maar het lijkt soms wel een Source spel zoveel whinende kleuters... Vooral smiddags is het echt van de gekke.
Ben ik met je eens.
Ik wil niet opscheppen maar ik heb soms mijn momenten dat het redelijk goed gaat,
en dan wordt je direct voor een hacker uitgemaakt.
Ook als ik andere mensen flink zie scoren en er wordt gezegt dat ie hackt, zeg ik heel gewoon.
WTF als er iemand goed is wordt ie gelijk uitgemaakt voor een hacker.

das echt gewoon zielig, het boeit me niet en ik let er niet meer op :P

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
DaMorpheus schreef op dinsdag 11 april 2006 @ 20:11:
En nu maar hopen dat we niet weer zo lang op de serverpatch moeten wachten :O
Wij hebben een i3d server, inhoeverre patchen jullie de Linux server, of moet de klant dat zelf doen?

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
DaMorpheus schreef op woensdag 12 april 2006 @ 10:45:
Dat kan via het controlpanel zodra de patch uit is. In het controlpanel kan dat met behulp van de update knop onder 'gameservers -> details' :)
Ok dank,
dan voeren we dat dan even door :D

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
DaMorpheus schreef op woensdag 12 april 2006 @ 12:08:
[...]

Gezien je profiel kan je gerust zeggen dat je van gameservers.net bent, staat wel wat netter ;)
Linux patches bij CoD zijn altijd een crime, maar zover ik weet is Ryan er mee bezig en komt ie snel uit (max een week)
zou je het hier kunnen posten zodat ik weet wanneer ik op de update knop kan klikken :P

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
DaMorpheus schreef op vrijdag 14 april 2006 @ 18:10:
[...]

Ryan heeft vannacht de 1.2 versie uitgebracht (en vrij snel daarna de 1.2a versie, die crashed minder).
Zowat elke mod werkt niet meer :/
met andere woorden, JA ik kan updaten, maar NEE niet doen omdat mn PAM mod dan niet meer werkt :(

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Phantom88 schreef op woensdag 19 april 2006 @ 19:03:
Ik had te laat door dat het een rifle only server was, terwijl ik met me thompson bezig was en nu kan ik dus bijna geen server meer in.
Ik word er steeds uitgekickt door Punkbuster. Ik ben uit de server gegooid dmv een kick, nou ja daar hadden ze een goed punt maar een ban is toch wel heel erg. Hoe kan ik dit ongedaan maken ? Ik kon gewoon een Thompson kiezen dus een echte rifle only server was het niet. Ik cheat niet omdat cheaten voor watjes is.

[afbeelding]
Neem contact op met PB.
Want als je dus niet cheaten vind ik het raar dat je zomaar geband word.
want PB bant alleen maar als je cheat, je wordt gekicked voor paar minuten voor bijvoorbeeld ongeldige karakters in je naam.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
bassGunner schreef op donderdag 20 april 2006 @ 13:18:
[...]


Voor zover ik weet (ook ooit server- en siteadmin geweest) genereert PB een GUID op basis van je specifieke hardware config, dus de enige manier om weer op PB servers te spelen is om een nieuwe computer te kopen :/

Correct me if I'm wrong
volgens mij is het een combo van je:
- CD-key
- IP
- (volgens mij ook ISP, maar weet niet cker)

dus als je de zelfde Serial in andere pc gebruikt zou het moeten kunnen werken. :?

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
Scorperito schreef op zondag 23 april 2006 @ 00:20:
JAAAAAAAAAAAAAAAA de mod tools zijn gereleased!!!! I can't believe what I'm seeing :D :D :D


http://www.iwnation.com/F...=215742&st=0&#entry215742

happy modding all :)
lijkt me vet om te leren, iemand een goed kern woord voor google om goede tutorials hiervoor te krijgen. Ik weet mn god niet waar ik op moet gaan zoeke.

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
ghost-rider schreef op zaterdag 27 mei 2006 @ 15:45:
misschien [Pc] Call of Duty 2 - Deel 4 aanmaken??
LOL , zou wel een goede zijn is het niet zo dat ik niet ech de tijd momenteel heb om een nieuwe TS te maken,
Dit omdat ie al uit is en VEEEL meer info over is.
dus ik kan m door geven aan jouw :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Griffin
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 15:26
TheZeroorez schreef op zaterdag 10 juni 2006 @ 14:37:
Ik weet niet óf er al iemand met een vorigvolgend deel bezig is, maar als dat niet zo is ben ik wel bereid er een te maken.. Het kan alleen een aantal dagen gaan duren.. (Veel gedateerde info..)
Als je dat wil doen graag. Als je info of hulp wilt kan ik dit wel bieden. (ik heb alleen ma, di , wo toetsen dus dan iets minder tijd voor
Pagina: 1

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit topic is niet bedoelt voor het melden van problemen met het spel. Ook vragen rondom technische problemen horen hier niet thuis, daar hebben we Spielerij - Problemen & Vragen voor.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee