Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

[CMS] Het grote Mambo (en nu ook Joomla) OS topic - deel 1

Pagina: 1 ... 8 ... 11 Laatste

  • Cyberpope
  • Registratie: april 2000
  • Niet online

Cyberpope

Official Prozac Dealer!

Is er een editor die zowel goed werkt in Firefox als in IE... Want nu ben ik een hele tijd bezig om het mooi te maken in IE en open ik mijn site in dan in Firefox ziet hij er niet uit (plots verschillende lettertypen in 1 artikel.. grom.. grom...)

Believe nothing, no matter where you read it or who has said it. Not even if i have said it, unless it agrees with your own reason and you own common sense


  • Matjong
  • Registratie: augustus 2001
  • Laatst online: 13-05-2011
quote:
Cyberpope schreef op vrijdag 02 december 2005 @ 20:04:
Is er een editor die zowel goed werkt in Firefox als in IE... Want nu ben ik een hele tijd bezig om het mooi te maken in IE en open ik mijn site in dan in Firefox ziet hij er niet uit (plots verschillende lettertypen in 1 artikel.. grom.. grom...)
mosCE werkt bij mij perfect voor zowel IE als firefox, kun je vinden op mamboforge.net

Amazon Shopping & Discounts


  • Cyberpope
  • Registratie: april 2000
  • Niet online

Cyberpope

Official Prozac Dealer!

Ik moet er wel bijzeggen dat ik met Joomla werk.. Maar wellicht werkt mosCE ook daar...

Nope... ook verschillend in Firefox en IE... wordt er doodziek van.

Doe ik iets verkeerd soms. Hoe kan ik het beste mijn teksten noemen en lay-out in mambo.
Niet de standaard artikelen, maar ik heb een paar pagina's die echt gelay-out moeten worden.

Cyberpope wijzigde deze reactie 02-12-2005 20:50 (62%)

Believe nothing, no matter where you read it or who has said it. Not even if i have said it, unless it agrees with your own reason and you own common sense


  • TD-er
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 18:39

TD-er

Tweakers abonnee Tweakers abonnementen
Layout het hele artikel dan bijvoorbeeld met Word oid. en knip-en plak het dan weer terug naar Mambo.

Een goedkope voeding is als een lot in de loterij, je maakt kans op een paar tientjes korting, maar meestal betaal je de hoofdprijs. mijn posts (nodig wegens nieuwe layout)


  • Cyberpope
  • Registratie: april 2000
  • Niet online

Cyberpope

Official Prozac Dealer!

quote:
TD-er schreef op vrijdag 02 december 2005 @ 21:29:
Layout het hele artikel dan bijvoorbeeld met Word oid. en knip-en plak het dan weer terug naar Mambo.


Tried that once... Never again.. Nee, dan wordt het een zooitje, waar je helemaal akelig van wordt. Heb dat eens geprobeerd. Inclusief gebruik van de knop in bijna elke editor speciaal om word opmaak te pakken..

Maar wellicht via dreamweaver.. Goede tip.

Believe nothing, no matter where you read it or who has said it. Not even if i have said it, unless it agrees with your own reason and you own common sense


  • Jazzper
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 25-07 07:57

Jazzper

BB4E^Guerilla

Ik zoek een module of component om een bestand up te loaden. Daar zijn er legio van. Echter.. ik wil graag dat die bestanden niet op de webserver terecht komen maar op een andere server via ftp. Kortom: weet iemand een ftp component/module?

Mijn strategieblog // Urenwerk - horlogeblog // mijn fotogear en beste fotos // luister naar Sublime FM


  • R2D2
  • Registratie: mei 2001
  • Laatst online: 11-07 09:06

R2D2

DigiDJ

quote:
Cyberpope schreef op vrijdag 02 december 2005 @ 22:08:
[...]


Tried that once... Never again.. Nee, dan wordt het een zooitje, waar je helemaal akelig van wordt. Heb dat eens geprobeerd. Inclusief gebruik van de knop in bijna elke editor speciaal om word opmaak te pakken..

Maar wellicht via dreamweaver.. Goede tip.


Ook al eens geprobeerd gewoon in een .txt bestand te plakken en daarna in de editor in te voeren?

Probleem is namelijk dat de editor in Joomla de opmaak uit word documenten e.d mee schijnt te nemen in zijn opmaak en dat de desbetreffende button niet altijd helemaal lekker werkt om die opmaak op te schonen.

http://www.aboutdj.nl is dead... DigiDJ is alive!


  • Falcon2107
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-07 17:35

Falcon2107

DUTCH-FALCON

quote:
TD-er schreef op vrijdag 02 december 2005 @ 21:29:
Layout het hele artikel dan bijvoorbeeld met Word oid. en knip-en plak het dan weer terug naar Mambo.
Dat moet je dus niet doen. Als je een tekst vanuit word naar mambo/joomla kopieert, dan neemt hij opmaak dingen van word over. Die zijn niet weg te krijgen met joomla. Het beste is om een platte tekst, zonder opmaak vanuit notepad naar mambo te kopieren. Deze kan je dan vervolgens goed bewerken.

  • TD-er
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 18:39

TD-er

Tweakers abonnee Tweakers abonnementen
quote:
Falcon2107 schreef op zondag 04 december 2005 @ 10:26:
[...]


Dat moet je dus niet doen. Als je een tekst vanuit word naar mambo/joomla kopieert, dan neemt hij opmaak dingen van word over. Die zijn niet weg te krijgen met joomla. Het beste is om een platte tekst, zonder opmaak vanuit notepad naar mambo te kopieren. Deze kan je dan vervolgens goed bewerken.
Tsja ik gebruik dus nooit Word, maar heb wel gemerkt dat 'ie dingen vanuit Windows programma's compleet met opmaak meeneemt, vandaar mijn voorstel en aangezien mensen (ja ook Tweakers) je nogal vreemd aankijken wanneer je zegt nooit Word te gebruiken, heb ik dat maar als voorbeeld gegeven.

Een goedkope voeding is als een lot in de loterij, je maakt kans op een paar tientjes korting, maar meestal betaal je de hoofdprijs. mijn posts (nodig wegens nieuwe layout)


  • Falcon2107
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-07 17:35

Falcon2107

DUTCH-FALCON

quote:
TD-er schreef op zondag 04 december 2005 @ 12:41:
[...]

Tsja ik gebruik dus nooit Word, maar heb wel gemerkt dat 'ie dingen vanuit Windows programma's compleet met opmaak meeneemt, vandaar mijn voorstel en aangezien mensen (ja ook Tweakers) je nogal vreemd aankijken wanneer je zegt nooit Word te gebruiken, heb ik dat maar als voorbeeld gegeven.
Dat maakt idd niet uit. Mambo/joomla heeft gewoon problemen met opgemaakte tkst uit welk bestand dan ook. Wil je ergens iets intypen, gebruik dan Notepad of iets dergelijks.

  • Plague
  • Registratie: januari 2001
  • Niet online
Mijn ervaring is dat de meeste ranzige Word opmaak er wel uit wordt gehaald wanneer je het eerst naar Wordpad kopieert en vervolgens naar Mambo. Dit geeft best goede resultaten!

<moto-moi|afk> l33te knopjes rulen :P
<moto-moi|afk> Ik kan tenminste m'n eigen fuckups verwijderen :+


  • wilmocs
  • Registratie: februari 2004
  • Laatst online: 05-05 16:15
ik ben al een hele tijd opzoek naar het volgende:

ik wil graag mijn portfolio van foto's via JOOMLA/MAMBO online zetten, nu had ik mambo geinstalleerd maar bij het publiceren van mijn foto's blijf ik links in typen en doen! hier heb ik natuurlijk geen zin in, ook is er geen reactie systeem voor gebruikers...

ik heb veel gezocht maar tevergeefs! kent iemand een component of module die hieraan verandering kan brengen?

  • funk-e
  • Registratie: september 2005
  • Laatst online: 24-07 16:02
quote:
wilmocs schreef op dinsdag 06 december 2005 @ 11:32:
ik ben al een hele tijd opzoek naar het volgende:

ik wil graag mijn portfolio van foto's via JOOMLA/MAMBO online zetten, nu had ik mambo geinstalleerd maar bij het publiceren van mijn foto's blijf ik links in typen en doen! hier heb ik natuurlijk geen zin in, ook is er geen reactie systeem voor gebruikers...

ik heb veel gezocht maar tevergeefs! kent iemand een component of module die hieraan verandering kan brengen?


- z00m
- PonyGallery

...less is more


  • Falcon2107
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-07 17:35

Falcon2107

DUTCH-FALCON

quote:
wilmocs schreef op dinsdag 06 december 2005 @ 11:32:
ik ben al een hele tijd opzoek naar het volgende:

ik wil graag mijn portfolio van foto's via JOOMLA/MAMBO online zetten, nu had ik mambo geinstalleerd maar bij het publiceren van mijn foto's blijf ik links in typen en doen! hier heb ik natuurlijk geen zin in, ook is er geen reactie systeem voor gebruikers...

ik heb veel gezocht maar tevergeefs! kent iemand een component of module die hieraan verandering kan brengen?
zOOm gebruiken. Werkt goed en makkelijk. www.sweetsurrender.nl en dan het fotoboek. Foto's via de mediamanager is idd nog niet optimaal. Dit mogen ze van mijn in de volgende patch wel veranderen.

Falcon2107 wijzigde deze reactie 06-12-2005 13:03 (9%)


  • Nakebod
  • Registratie: oktober 2000
  • Laatst online: 21:24

Nakebod

Nope.

Ok, ik zit met een probleempje, en ik kom er zelf even niet meer uit.
Ik draai voor het werk meerdere Mambo sites, en die wil ik langzaam aan allemaal gaan omzetten naar Joomla.
Hopelijk dat iemand mij hier kan helpen, anders toch maar even langs het Joomla forum zelf. Alleen ik kan het probleem beter in het Nederlands uitleggen dan in het Engels, maar als er niets anders opzit..

Gister ben ik van Mambo 4.2.3 naar Mambo 4.3 gegaan, en daarna besloten om een kopie van de site te trekken, en een upgrade poging te wagen naar Joomla.
Dit ging allemaal prima, moest wel even DOCMan opnieuw installeren (Zelfde versie, vreemd maar goed..) en had in het begin wat PHP/PEAR errors. Bleek achteraf voornamelijk wat rechten te zijn, of de dir zonder / opgegeven terwijl het juist met moest.

Maar dat is niet het probleem, dit was meer een upgrade ervaring voor anderen :)

Met TinyMCE ben ik niet echt tevreden, te beperkt, en op een of andere manier kreeg ik geen plugins werkend.
Dus had ik mosCE 1.3 RC2 geïnstalleerd, welke standaard al de plugins bevat die ik wil hebben. Ging an sich ook allemaal prima, ook mosCE Admin 1.0 erbij geïnstalleerd.

Als eerste, zijn er wat kleine errors in de admin:

code:
1
2
Notice: Undefined index: editor_script in /var/www/dev/joomla/administrator/components/com_mosce/admin.mosce.html.php on line 112
Allow IFRAME elements:      
Notice: Undefined index: editor_iframe in /var/www/dev/joomla/administrator/components/com_mosce/admin.mosce.html.php on line 124


Ik kon na het doorzoeken van joomla forum, mosCE forum, en google, geen antwoord vinden. Nu zijn dit niet echt fouten, maar ze zijn wel irritant :) Dus ik heb error_reporting wat minder gezet, zodat ik deze noticen niet meer zie. (Slecht, ik weet het, maar hopelijk is dat maar tijdelijk.)

Nu had ik in mosCE bij de Image Manager en Insert/Edit Flash movie ook heel veel undefined index errors, dus die zijn nu ook weg.
Alleen ik blijf met één error zitten, die ik niet weg krijg.

code:
1
Warning: main(includes/mambo.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/dev/joomla/mambots/editors/mosce/jscripts/tiny_mce/plugins/advlink/search.php on line 25
Fatal error: main(): Failed opening required 'includes/mambo.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in /var/www/dev/joomla/mambots/editors/mosce/jscripts/tiny_mce/plugins/advlink/search.php on line 25


PHP:

25
<?php
        require_once ($mosConfig_absolute_path."/includes/mambo.php");
?>


Ja oplettende kijkers, naar mambo.php, maar dit is weer een verwijzing naar joomla.php. (Dit volgens Joomla voor compabiliteit.)
Ookal require ik joomla.php, dan nog werkt het niet.

Als ik de volgende regel gebruik:

PHP:

25
<?php
require_once "../../../../../../../includes/joomla.php";
?>


Dan include hij wel joomla.php, alleen dan gaat hij weer zeuren over version.php, die vanuit joomla.php aangeroepen wordt. En als ik die verander, dan gaat de hele site mis, omdat niets dan ineens version.php kan vinden.

Ben inmiddels al flink wat uurtjes bezig met het omzetten van Mambo naar Joomla, omzetten was zo gedaan, maar sommige modules :+
Hopelijk dat iemand een oplossing weet.

Blog items | Last song played: One Direction - Live While We're Young
2014-07-03 - Banana PI – My first impressions
2013-11-07 - OpenWRT en XS4ALL/KPN
2013-05-12 - Meterstanden


  • Matjong
  • Registratie: augustus 2001
  • Laatst online: 13-05-2011
quote:

Volgens mij wordt een upgrade vanuit 4.3 naar Joomla 1.04 niet ondersteund... Je moet terug naar 3.2.3 en vanuit die positie een upgrade maken.

Maareh, wat zegt ie dan bij


PHP:

1
<?php
require_once ($mosConfig_absolute_path."/includes/joomla.php");
?>

Matjong wijzigde deze reactie 11-12-2005 02:53 (87%)

Amazon Shopping & Discounts


  • Nakebod
  • Registratie: oktober 2000
  • Laatst online: 21:24

Nakebod

Nope.

Hetzelfde als bij mambo.php, failed to open stream...
En de upgrade van 4.3 naar 1.04 is gewoon goed gegaan, het is meer dat mosCE niet helemaal meewerkt. En dit komt denk ik niet door de upgrade, want voor de upgrade naar Joomla had ik niet eens mosCE geinstalleerd staan.
Je mag je post wel wat inkorten, lange quote zo :P

Blog items | Last song played: One Direction - Live While We're Young
2014-07-03 - Banana PI – My first impressions
2013-11-07 - OpenWRT en XS4ALL/KPN
2013-05-12 - Meterstanden


  • Timo
  • Registratie: oktober 2001
  • Laatst online: 29-06 20:50

Timo

Voorheen fooker

Kan iemand mij hier uitleggen, hoe ik een bestaande mambo install + database verhuis?...
Ik heb de database al in de nieuwe hoster gezet, en de toen de backup van mambo erop gezet. Maar dat wil gewoon niet werken?, enige wat ik krijg is een blanco scherm. :(

  • simon
  • Registratie: maart 2002
  • Laatst online: 17:41

simon

tumhare naam kya hai?

quote:
fooker schreef op zaterdag 10 december 2005 @ 14:21:
Kan iemand mij hier uitleggen, hoe ik een bestaande mambo install + database verhuis?...
Ik heb de database al in de nieuwe hoster gezet, en de toen de backup van mambo erop gezet. Maar dat wil gewoon niet werken?, enige wat ik krijg is een blanco scherm. :(

edit je config file eens en zet er 't volgende in:

error_reporting(E_ALL);

meestal dan zie je dan een shitload een configuratie fouten, controleer ook de MySQL gegevens :)

Even the souls of our ancestors are dreaming of us


  • Nakebod
  • Registratie: oktober 2000
  • Laatst online: 21:24

Nakebod

Nope.

En check je configure.php, klopt de databaseserver? Username/wachtwoord? De database zelf?
Heb je absolute_path goed, enz enz.

Blog items | Last song played: One Direction - Live While We're Young
2014-07-03 - Banana PI – My first impressions
2013-11-07 - OpenWRT en XS4ALL/KPN
2013-05-12 - Meterstanden


  • Timo
  • Registratie: oktober 2001
  • Laatst online: 29-06 20:50

Timo

Voorheen fooker

Het blijft niet lukken, dat witte scherm blijft :(..

configuration.php
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
error_reporting(E_ALL);
$mosConfig_offline = '0';
$mosConfig_host = 'localhost';
$mosConfig_user = 'mambo_';
$mosConfig_password = 'password';
$mosConfig_db = 'mambo_;
$mosConfig_dbprefix = 'mos_';
$mosConfig_lang = 'dutch';
$mosConfig_absolute_path = '/home/httpd/vhosts/philharmoniebocholtz.nl/httpdocs/Mambo';
$mosConfig_live_site = 'http://philharmoniebocholtz.nl';
$mosConfig_sitename = 'Koninklijke Philharmonie Bocholtz';
$mosConfig_shownoauth = '0';
$mosConfig_useractivation = '0';
$mosConfig_uniquemail = '1';
$mosConfig_offline_message = 'This site is down for maintenance.<br /> Please check back again soon.';
$mosConfig_error_message = 'This site is temporarily unavailable.<br /> Please notify the System Administrator';
$mosConfig_debug = '0';
$mosConfig_lifetime = '900';
$mosConfig_MetaDesc = 'De site van de Koninklijke Philharmonie van bocholtz, die sinds kort vernieuwd is. Gebaseerd op het opensource Mambo Content Management Systeem, zodat toevoegingen erg vermakkelijkt worden.';
$mosConfig_MetaKeys = 'mambo, Mambo,Koninklijke Philharmonie,koning, harmonie, heinz friesen, friesen, Jos van der Braak, concert, De Mis, phil , Strauss, Johan,instrument, processie, mars, muzikanten, Proms Concert , Top4 , Concert, concert, gipsy, jeugd, jeugdharmonie, opleidingen , uniform, partijen, noten, standaard, clarinet, saxofoon, hobo, fluit,trompet,bas,tenor,euphonium,harmoniezaal,concertzaal, huren, schouwburg,gezelligheid, repetitie,';
$mosConfig_MetaAuthor = '1';
$mosConfig_MetaTitle = '1';
$mosConfig_locale = 'en_GB';
$mosConfig_offset = '1';
$mosConfig_hideAuthor = '0';
$mosConfig_hideCreateDate = '0';
$mosConfig_hideModifyDate = '1';
$mosConfig_hidePdf = '1';
$mosConfig_hidePrint = '0';
$mosConfig_hideEmail = '0';
$mosConfig_enable_log_items = '0';
$mosConfig_enable_log_searches = '0';
$mosConfig_enable_stats = '1';
$mosConfig_sef = '1';
$mosConfig_vote = '0';
$mosConfig_gzip = '1';
$mosConfig_multipage_toc = '0';
$mosConfig_allowUserRegistration = '1';
$mosConfig_link_titles = '0';
$mosConfig_error_reporting = '-1';
$mosConfig_list_limit = '10';
$mosConfig_caching = '1';
$mosConfig_cachepath = '/home/httpd/vhosts/philharmoniebocholtz.nl/httpdocs/Mambo/cache/';
$mosConfig_cachetime = '50';
$mosConfig_mailer = 'mail';
$mosConfig_mailfrom = 'info@philharmoniebocholtz.nl';
$mosConfig_fromname = 'info@philharmoniebocholtz.nl';
$mosConfig_smtpauth = '0';
$mosConfig_smtpuser = '';
$mosConfig_smtppass = '';
$mosConfig_smtphost = 'localhost';
$mosConfig_back_button = '1';
$mosConfig_item_navigation = '1';
$mosConfig_secret = 'Sdj3BggIKtchpUH1';
$mosConfig_pagetitles = '1';
$mosConfig_readmore = '1';
$mosConfig_hits = '1';
$mosConfig_icons = '1';
setlocale (LC_TIME, $mosConfig_locale);
?>



Ik krijg ook geen fouten door, die zou ik toch gewoon in de browser moeten zien?.. Of zit dat in mysql?

.htaccess
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
##
# @version $Id: htaccess.txt,v 1.4 2004/09/16 18:27:17 saka Exp $
# @package Mambo_4.5
# @copyright (C) 2000 - 2004 Miro International Pty Ltd
# @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL
# Mambo is Free Software
##

#
#  mod_rewrite in use
#

RewriteEngine On

#  Uncomment following line if your webserver's URL 
#  is not directly related to physival file paths.
#  Update YourMamboDirectory (just / for root)

# RewriteBase /YourMamboDirectory

#
#  Rules
#

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*) index.php



Ik heb nu dmv een webbased app een mambo installatie gemaakt.. en de configuration.php heb ik correct overgenomen, inclusief het absolute pad. Maar mijn wit scherm blijft!!! :? :(

Als dit niet lukt, begin ik maar met het opnieuw beginnen. En dan meteen Joomla... :O

Timo wijzigde deze reactie 10-12-2005 15:38 (24%)


  • TD-er
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 18:39

TD-er

Tweakers abonnee Tweakers abonnementen
In elk geval heb je nu een backup, dus het is mischien niet onverstandig even een test-installatie van Joomla te doen. Dan kun je in elk geval de volgende dingen makkelijk verifieren:
• het absolute path
• file-permissies en -ownership
• database instellingen, naam en wachtwoord.

Wijst verder de DNS al naar die nieuwe host, of heb je dat voor jezelf in je hosts-file aangepast?

Als die Joomla installatie werkt, heb je in elk geval een correcte configuration.php en kun je kijken welke permissies de files hebben en welke eigenaar en vandaaruit verder werken.

Een goedkope voeding is als een lot in de loterij, je maakt kans op een paar tientjes korting, maar meestal betaal je de hoofdprijs. mijn posts (nodig wegens nieuwe layout)


  • Matjong
  • Registratie: augustus 2001
  • Laatst online: 13-05-2011
quote:
Nakebod schreef op zaterdag 10 december 2005 @ 13:01:
Hetzelfde als bij mambo.php, failed to open stream...
En de upgrade van 4.3 naar 1.04 is gewoon goed gegaan, het is meer dat mosCE niet helemaal meewerkt. En dit komt denk ik niet door de upgrade, want voor de upgrade naar Joomla had ik niet eens mosCE geinstalleerd staan.
Je mag je post wel wat inkorten, lange quote zo :P
Doe anders eens een
PHP:

1
<?php
echo $mosConfig_absolute_path."/includes/joomla.php";
?>

om te kijken wat voor path hij heen verwijst (dus even hier posten wat de uitkomst is), misschien dat we daar wijs uit kunnen worden. :)

Matjong wijzigde deze reactie 11-12-2005 02:55 (7%)

Amazon Shopping & Discounts


  • Falcon2107
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-07 17:35

Falcon2107

DUTCH-FALCON

Nu heb ik een nieuwe. Ik kan het antwoord niet vinden.

Kan je een mambot of component krijgen. Die er voor zorgt dat de gebruikers een reactie kunnen geven onder een bepaald stukje content? Net zo als in zOOm onder de foto's

  • Jazzper
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 25-07 07:57

Jazzper

BB4E^Guerilla

zoek ik ook. Ik heb al wel AkoComment en die staat onder newsberichten maar onder static content wil dat niet.

Mijn strategieblog // Urenwerk - horlogeblog // mijn fotogear en beste fotos // luister naar Sublime FM


  • Xiqum
  • Registratie: juni 2003
  • Laatst online: 24-07 23:26
quote:
Jazzper schreef op maandag 12 december 2005 @ 09:48:
zoek ik ook. Ik heb al wel AkoComment en die staat onder newsberichten maar onder static content wil dat niet.

Gewoon een nieuwe sectie aanmaken en daar pagina's inzetten?
Zeggen tegen AkoComment dat hij niet of juist wel bij die sectie mag plaatsen.



  • Falcon2107
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-07 17:35

Falcon2107

DUTCH-FALCON

quote:
Xiqum schreef op maandag 12 december 2005 @ 11:13:
[...]

Gewoon een nieuwe sectie aanmaken en daar pagina's inzetten?
Zeggen tegen AkoComment dat hij niet of juist wel bij die sectie mag plaatsen.
Dan ga ik proberen om Akocomment in te zetten.

  • bArT_18
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 25-07 09:31
Ik heb een een probleempje met dat akocomment, het volgende is het geval.

Op de frontpage verschijnen alle nieuwsberichten, zoals dit eigenlijk standaard is in mambo.

Nu heb ik voor mijn voetbalteam een nieuwe section en categorie gemaakt, deze laat ik weergeven in een 'nieuws flash'-module. Dit is dus een gedeelte waar alleen deze berichten komen te staan. Deze berichten worden ook op de frontpage getoont, alleen in een aparte kollom.

Dus ik heb een kolom zoals gewoonlijk, de main, waar alles wordt getoond en ik heb een kolom. genaamd, user1, hier worden voetbalteamberichten getoond, deze is op elke pagina zichtbaar.

Wanneer ik in akocomment instel dat er op de nieuwsberichten en de voetbalteamberichten gereageerd kan worden, staat daar dus de links onder 'Reageer (0 reacties)' wanneer ik daar op klik krijg ik in de main het bericht te zien met daaronder de mogelijkheid om te reageren.

http://www.yoi.nl/plaatje1.gif

Wanneer ik op reageren druk krijg ik heel mooi in de main het commentaarboxje te zien.. MAAR.. ook in de USER1 kolom krijg ik deze te zien.. terwijl ik hier niet om vroeg.

http://www.yoi.nl/plaatje2.gif

Wat er dus fout gaat is dat ik alleen het reactieveld wil zien in de MAIN, ook als ik op een bericht van de kolom USER1 wil reageren.

Doe ik iets fout, iemand hier ook problemen mee, snappen jullie mijn probleem, wie heeft er een oplossing?

Thanks

bArT_18 wijzigde deze reactie 14-12-2005 23:33 (11%)


  • TD-er
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 18:39

TD-er

Tweakers abonnee Tweakers abonnementen
Eerder in dit topic is al een truukje gegeven om in een Mambo-pagina een overzicht te krijgen van alle blokken in de template. ( ?tp=1 achter de url plakken)
Mischien dat je iets dergelijks nu toevallig in de url hebt staan.


Voorbeeldje

TD-er wijzigde deze reactie 15-12-2005 00:42 (12%)

Een goedkope voeding is als een lot in de loterij, je maakt kans op een paar tientjes korting, maar meestal betaal je de hoofdprijs. mijn posts (nodig wegens nieuwe layout)


  • bArT_18
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 25-07 09:31
Ik weet niet wat je bedoelt, maar waarschijnlijk begrijp je mij ook niet helemaal :P

Misschien is t wat duidelijker als je een kijkje neemt op mn website, in aanbouw, http://www.yoi.nl/mambo/index.html

En dan moet je even op reageer klikken.. dan zie je waarschijnlijk wat ik bedoel..

  • TD-er
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 18:39

TD-er

Tweakers abonnee Tweakers abonnementen
OK, ik snap 'm :)
Hij geeft een aantal vensters weer waarin je kunt reageren, ipv 1 stuk.
Oplossing weet ik zo even niet, sorry :(

Een goedkope voeding is als een lot in de loterij, je maakt kans op een paar tientjes korting, maar meestal betaal je de hoofdprijs. mijn posts (nodig wegens nieuwe layout)


  • Speedfightserv
  • Registratie: september 2004
  • Laatst online: 25-07 15:48
ik loop al een tijdje met de vraag of je in joomla ook aparte editor personen kan instellen per static content. zodat alleen 1 bepaald iemand (en natuurlijk de admin's) dat bepaalde static content kan veranderen (en niet de andere pagina's )

ik heb al heel wat gezocht maar kon niet echt een antwoord op mijn vraag vinden. wel een gedoe met een aparte publisher enz.

Alvast bedankt

Eigenwijs is ook wijs


  • Nakebod
  • Registratie: oktober 2000
  • Laatst online: 21:24

Nakebod

Nope.

Even mezelf updaten (Met het mosCE probleem) van weekje geleden.
quote:
Matjong schreef op zondag 11 december 2005 @ 02:54:
[...]

Doe anders eens een
PHP:

1
<?php
echo $mosConfig_absolute_path."/includes/joomla.php";
?>

om te kijken wat voor path hij heen verwijst (dus even hier posten wat de uitkomst is), misschien dat we daar wijs uit kunnen worden. :)


Dat is het leuke, dezelfde file die fouten gaf, /var/www/dev/joomla/mambots/editors/mosce/jscripts/tiny_mce/plugins/advlink/search.php
bevat meerdere $mosConfig_absolute_path lijntjes.
Maar een echo gaf geen resultaat, terwijl andere files niet aan het zeuren waren dat ze er niet waren.
Toen had ik nog even een symlink gemaakt, was werkend, alleen in joomla.php zit weer de include naar version.php, zou ik daar weer een symlink voor moeten maken.. enz enz. Geen oplossing dus.

Omdat de site alleen uit een eigen gemaakte template bestaat, en verder alleen werkt met docman component en sinds de upgrade ook met mosCE, heb ik besloten om een 3e :+ install te doen, naast de bestaande Mambo install, Joomla upgrade vanaf Mambo, en nu dus een clean Joomla install.

Installatie van Joomla gedaan, gekozen voor een lege database, zonder voorbeeld dingen erin.
De huidige Mambo db geexporteerd, en (relevante) gedeeltes van die data geïmporteerd (Wel even prefix van mos_ naar jos_ aangepast..)
En tot nu toe lijkt alles goed te zijn, geen errors tegengekomen tot nu toe, de linkjes van docman kloppen ook nog allemaal. (Anders had ik iets van 80 documenten moeten nalopen)

Denk nog een paar dagen Joomla goed testen, en dan kan de site, na goedkeuring, live gaan.

Blog items | Last song played: One Direction - Live While We're Young
2014-07-03 - Banana PI – My first impressions
2013-11-07 - OpenWRT en XS4ALL/KPN
2013-05-12 - Meterstanden


  • Falcon2107
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-07 17:35

Falcon2107

DUTCH-FALCON

quote:
Speedfightserv schreef op maandag 19 december 2005 @ 10:43:
ik loop al een tijdje met de vraag of je in joomla ook aparte editor personen kan instellen per static content. zodat alleen 1 bepaald iemand (en natuurlijk de admin's) dat bepaalde static content kan veranderen (en niet de andere pagina's )

ik heb al heel wat gezocht maar kon niet echt een antwoord op mijn vraag vinden. wel een gedoe met een aparte publisher enz.

Alvast bedankt
Je kan de persoon in questie toch bepaalde rechten geven en die rechten geef je vervolgens ook weer aan de content.

  • Kiphaas7
  • Registratie: februari 2005
  • Laatst online: 08-07 13:43
@Mees:

Nog updates over je project? :)

  • GoblinGamer
  • Registratie: juni 2004
  • Laatst online: 20-04-2013

GoblinGamer

Break in case of emergency.

Ik ben ook een site aan het maken met Joomla. Nu lukt dat aardig, alleen nog eff kijken wat wat doet en wat het makkelijkst is om te gebruiken. Maar daarom post ik niet hier.

Wij doen met wat familie en vrienden een wedstrijd. Voor elke formule 1 race moet je alvast de uitslag voorspellen. Voorgaande jaren werd dit verzameld in 1 mailadres en vervolgens handmatig in een exelsheet gezet. Die excelsheet werd vervolgens online gezet en dan kon je de sheet downloaden.

Dit is zeer omslachtig enzo. Nu ik toch aan het klooien ben kan ik net zo goed kijken of er bij Joomla een mogelijkheid is om zoiets te automatiseren.

Dus mensen moeten online hun formulier in kunnen vullen en opsturen en als het eff kan moet hetgeen wat zij ingevuld hebben direct en automatisch in een tabel gezet worden zodat de andere kunnen kijken wat men ingevult heeft. Is dit mogelijk? en zo ja hoe?

Is er ook een component oid om de 19 races in de zetten en dat er dan ergens op de site een teller komt of een datum met de volgende race? weet iemand zoiets?

Ondertussen ga ik zelf maar weer verder met zoeken...

I am you are me, I am my own enemy, But for no long I'm sure, By myself I will cure.


  • The Outsider
  • Registratie: augustus 2004
  • Laatst online: 01-03-2006
Oke, een paar vraagjes, ben helemaal nieuw met joomla/mambo, heb heel wat gelezen, maar
toch kom ik hier niet uit.

mqs database; moet dat echt zo:? db_test, of mag ik alleen bv test invullen
mqs table prefix; hier weet ik dus niet wat ik moet typen, want bij het vbscherm staat jos..?

en als je klaar bent met het installeren, dan moet je de joomla folder verwijderen, geldt dat voor heel de folder of alleen de installation folder?

Ben een nieuweling op dit gebied, maar vind het zeer interessant.

http://help.joomla.org/images/stories/Images_1.0x/1.0x_install/helpsite/1.0.x_page03installation_step1_640px.png

Know your damn role!


  • TD-er
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 18:39

TD-er

Tweakers abonnee Tweakers abonnementen
Je moet alleen de dir "installation" weggooien na de installatie.
Verder moet je als database enzo de gegevens invullen die je van je webhoster gekregen heb. Je kunt daar dus niet iets verzinnen en invullen.
De hostname waaop de database draait is meestal localhost.
De table-prefix kun je wel zo laten staan.

TD-er wijzigde deze reactie 24-12-2005 17:57 (10%)

Een goedkope voeding is als een lot in de loterij, je maakt kans op een paar tientjes korting, maar meestal betaal je de hoofdprijs. mijn posts (nodig wegens nieuwe layout)


  • Nakebod
  • Registratie: oktober 2000
  • Laatst online: 21:24

Nakebod

Nope.

Nouwja, waardes die er staan zijn allemaal vrij in te vullen, mits ze maar kloppen.
Ik kan als hostname wel microsoft.com invullen, maar de kans dat ik daar een MySQL account heb is eh, laten we het zeggen, heeeel klein :)

User en pass, horen uiteraard te kloppen, en horen bij hostname. Ik kan, om maar even een kromme vergelijking te maken, natuurlijk niet met mijn gmail account op hotmail inloggen.

db_name mag alles zijn wat je leuk vind. Die database moet wel van tevoren gemaakt worden (Tenzei je database gebruiker voldoende rechten heeft om zelf een database aan te maken, bij hosting providers bijna nooit het geval) Hosting providers hebben vaak ook al een database voor je aangemaakt.

En jos_ is gewoon de prefix, de naam voor de feitelijke tabellen. Dus een tabel gebruikers, wordt dan jos_gebruikers.
Je zou het zelfs weg kunnen laten, maar standaard prefix is ook prima.

Blog items | Last song played: One Direction - Live While We're Young
2014-07-03 - Banana PI – My first impressions
2013-11-07 - OpenWRT en XS4ALL/KPN
2013-05-12 - Meterstanden


  • The Outsider
  • Registratie: augustus 2004
  • Laatst online: 01-03-2006
Bedankt, dit heeft geholpen ;).

nog een ander vraagje,

bij mij komt, op bij url te staan; www.test.com/joomla
en bij path publicstiehtml/joomla

moet ik dit ervan maken. www.test.com en bij path gewoon publichtml.

bedankt

http://help.joomla.org/images/stories/Images_1.0x/1.0x_install/helpsite/1.0.x_page05installation_step3_640px.png

Know your damn role!


  • TD-er
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 18:39

TD-er

Tweakers abonnee Tweakers abonnementen
Waar op je systeem heb je de boel uitgepakt?

Ik vermoed in /home/user/public_html/joomla/ terwijl je dat moet plaatsen in /home/user/public_html/
(of hoe de dir-structuur bij jouw hoster dan ook is).
Dus index.php staat bij jou dan in /home/user/public_html/joomla/index.php en die moet staan in /home/user/public_html/index.php

Een goedkope voeding is als een lot in de loterij, je maakt kans op een paar tientjes korting, maar meestal betaal je de hoofdprijs. mijn posts (nodig wegens nieuwe layout)


  • R2D2
  • Registratie: mei 2001
  • Laatst online: 11-07 09:06

R2D2

DigiDJ

Voor de liefhebbers, versie 1.05 is gereleased. Bugfixes en security fixes dus updaten is aanbevolen.

Hier de download

Hier de changelog

http://www.aboutdj.nl is dead... DigiDJ is alive!


  • Xiqum
  • Registratie: juni 2003
  • Laatst online: 24-07 23:26
quote:
Reind schreef op zondag 25 december 2005 @ 03:48:
Voor de liefhebbers, versie 1.05 is gereleased. Bugfixes en security fixes dus updaten is aanbevolen.

Hier de download

Hier de changelog

Er zit trouwens een bug in deze release, hier kun je meer informatie vinden:
http://forum.joomla.org/i....msg152961.html#msg152961



  • Speedfightserv
  • Registratie: september 2004
  • Laatst online: 25-07 15:48
quote:
Falcon2107 schreef op maandag 19 december 2005 @ 13:44:
[...]


Je kan de persoon in questie toch bepaalde rechten geven en die rechten geef je vervolgens ook weer aan de content.
ja dat kan ik idd doen, maar zodra ik met iemand inlog die dan eigelijk hele andere rechten heeft kan die wel iemand anders z'n content veranderen

Eigenwijs is ook wijs


  • R2D2
  • Registratie: mei 2001
  • Laatst online: 11-07 09:06

R2D2

DigiDJ

quote:
Xiqum schreef op zondag 25 december 2005 @ 10:04:
[...]

Er zit trouwens een bug in deze release, hier kun je meer informatie vinden:
http://forum.joomla.org/i....msg152961.html#msg152961
Is ook alweer opgelost. Was een foutje in het sef.php bestand. Als je de update via www.joomlacommunity.nl download is ie er sowieso al uit gehaald en gefixt.

http://www.aboutdj.nl is dead... DigiDJ is alive!


  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

Weet iemand hoe je het voor elkaar krijgt om je actieve menu-item op de een of andere manier gehighlight krijgt (lees: anders eruit ziet dan de overige menu-items)?

Mijn zoektochten brachten mij onder meer hier: http://www.yatienesweb.com/content/view/3/63/

maar het lijkt me niet echt te lukken. Heeft iemand dit al met succes voor elkaar gekregen en wil diegene misschien wat voorbeeldcode neerzetten?

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • TD-er
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 18:39

TD-er

Tweakers abonnee Tweakers abonnementen
quote:
LuNaTiC schreef op woensdag 28 december 2005 @ 11:58:
Weet iemand hoe je het voor elkaar krijgt om je actieve menu-item op de een of andere manier gehighlight krijgt (lees: anders eruit ziet dan de overige menu-items)?

Mijn zoektochten brachten mij onder meer hier: http://www.yatienesweb.com/content/view/3/63/

maar het lijkt me niet echt te lukken. Heeft iemand dit al met succes voor elkaar gekregen en wil diegene misschien wat voorbeeldcode neerzetten?

Ik heb wel eens gezien dat er een component is voor vrij complexe menu structuren, zelfs van enkele niveau's diep.
Maar wat jij wilt is volgens mij ook op te lossen in de CSS van je template.

Een goedkope voeding is als een lot in de loterij, je maakt kans op een paar tientjes korting, maar meestal betaal je de hoofdprijs. mijn posts (nodig wegens nieuwe layout)


  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

uhm ja, dat zegt dat linkje dus ook, maar schijnbaar doe ik iets fout, want het lijkt niet te werken op die manier :P

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • Falcon2107
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 22-07 17:35

Falcon2107

DUTCH-FALCON

iemand deze fout:

Fatal error: Undefined class name 'html_media' in /home/sweetsurrender.nl/www/administrator/components/com_media/admin.media.php on line 255

bij het openen van de mediamanager sinds de update naar 1.05???

Falcon2107 wijzigde deze reactie 28-12-2005 14:27 (8%)


  • R2D2
  • Registratie: mei 2001
  • Laatst online: 11-07 09:06

R2D2

DigiDJ

quote:
LuNaTiC schreef op woensdag 28 december 2005 @ 12:57:
uhm ja, dat zegt dat linkje dus ook, maar schijnbaar doe ik iets fout, want het lijkt niet te werken op die manier :P
Spit de css van mijn website maar eens door, ik werk daarin nu met een image zodra ie active is maar een kleurtje kan ook natuurlijk.

http://www.aboutdj.nl is dead... DigiDJ is alive!


  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

quote:
Reind schreef op woensdag 28 december 2005 @ 15:13:
[...]


Spit de css van mijn website maar eens door, ik werk daarin nu met een image zodra ie active is maar een kleurtje kan ook natuurlijk.



cool bedankt, ga ik zo even achteraan.

Nog een vraag. Hebben mensen hier ervaring met het ontwikkelen van webapplicaties die gebruik maken van het inlogsysteem van Joomla?

Er moet namelijk een applicatie komen die eigenlijk meteen de ingelogde moet herkennen. Het moet niet een specifieke component worden want misschien moet die ook later stand-alone kunnen draaien (dus dan zal er wel een aparte login-oplossing moeten komen, voorlopig echter moet het icm Joomla).

Ik hoef de applicatie zelf niet te ontwikkelen (thank god) maar is wel gevraagd wat de mogelijkheden zijn op dat gebied. Iemand een idee hoe complex dat is?

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • P_de_B
  • Registratie: juli 2003
  • Niet online

P_de_B

DT Doktersteam
Het gebruiken van het login systeem is niet erg complex. Je kunt gewoon de 'controleer of iemand wel bij deze pagina' mag code van Joomla includen in je file.

Voor wat betreft je menu vraag; het menuitem dat actief is heeft een andere css klasse dan de anderen. Je kunt dus zo eenvoudig hier een ander uiterlijk aan geven.

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

hmm en toch krijg ik het niet voor elkaar :{ ik zal wel iets gruwelijks fouts doen of over het hoofd zien.

Als ik Reinds code er even bij pak, dan is dit eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een actief menu item (toch?):


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
a#active_menu {

    * text-decoration : none;
    * color : #0099ff;
    * padding-left : 16px;
    * text-decoration : none;
    * height : 12px;
    * width : 150px;
    * display : block;
    * background : #f7f7f7 url(../images/navbar_active.gif) no-repeat;
    * background-position : 0 5px;

}



Als ik deze neerkwak in de CSS file van die template, en zijn code binnen de accolades compleet vervang door de code die ik momenteel heb staan van de 'hover' (dan wordt de achtergrond gif met een oranje kleur alleen vervangen door eentje met een blauwe), dan zou hij het (toch??) moeten doen.

Toch gebeurt er niks. Wat zie ik dan over het hoofd vraag ik me af :?

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • P_de_B
  • Registratie: juli 2003
  • Niet online

P_de_B

DT Doktersteam
Ho, wacht. Je hebt 2 dingen. De andere css klasse 'active_menu' is niet het menuitem waar je over hovert in het menu, maar is het menuitem van de pagina die je nu bekijkt. Anders kun je het gewoon in de hover van de a van het normale menuitem doen.

Als je gaat naar: http://www.uvv70.nl/nieuws/ zie je dat het menuitem 'nieuws' groen is. Die heeft css klasse 'active_menu'. Als je met de muis over de andere items beweegt worden ze ook groen, maar dat gebeurt gewooin in de hover :)

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


  • nicoprevoo
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 07-01-2013
quote:
LuNaTiC schreef op donderdag 29 december 2005 @ 15:15:
[...]


cool bedankt, ga ik zo even achteraan.

Nog een vraag. Hebben mensen hier ervaring met het ontwikkelen van webapplicaties die gebruik maken van het inlogsysteem van Joomla?

Er moet namelijk een applicatie komen die eigenlijk meteen de ingelogde moet herkennen. Het moet niet een specifieke component worden want misschien moet die ook later stand-alone kunnen draaien (dus dan zal er wel een aparte login-oplossing moeten komen, voorlopig echter moet het icm Joomla).

Ik hoef de applicatie zelf niet te ontwikkelen (thank god) maar is wel gevraagd wat de mogelijkheden zijn op dat gebied. Iemand een idee hoe complex dat is?
Ik zou eens zoeken op de component comprofiler. Daar zit een eigen loginsysteem in.

  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

volgens mij begrijp je mij nu niet, of ik jou niet (of de combinatie :+).

ik heb een menu met 'tabs': dwz gewoon de menu-items, met oranje background image.
bij de hover worden dat blauwe background images.

Nu wil ik bij de active menu-item (de pagina waar je op bent, de tab waar je net op hebt geklikt) dat die tab dan gewoon blauw blijft.

Dan zou dat op deze manier toch moeten kunnen zoals ik beschreef? (dus die code uit de hover plakken tussen de accolades van bovenstaande code)?

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • P_de_B
  • Registratie: juli 2003
  • Niet online

P_de_B

DT Doktersteam
Je kunt gewoon bij #active_menu a:hover de css stijl 'achtergrond moet blauw zijn' neerzetten. Dat moet werken.

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

quote:
P_de_B schreef op donderdag 29 december 2005 @ 16:00:
Je kunt gewoon bij #active_menu a:hover de css stijl 'achtergrond moet blauw zijn' neerzetten. Dat moet werken.


Hmm zie nu waar het probleem ongeveer ligt. Hoe het op te lossen is het andere verhaal :P

Ik heb dus eigenlijk meerdere menu's:


code:
1
  ___      ___       ___       ___
|____\____|____\____|____\____|____\____



Is het mainmenu, top-position en horizontaal uitgelijnd (moeten dus tabjes voorstellen :+)

Per tabje komt een nieuwe pagina, en bij elke pagina nog een verticaal menuutje aan de linker kant.

als ik jouw oplossing nou toepas, dan worden die tabjes dus niet blauw, maar de menu-items in de verticale menuutjes dus wel!

dus hoe ga ik dit nu omdraaien: die verticale menuutjes moeten in eerste instantie lekker blijven zoals ze zijn, maar dat mainmenu moet wel zo werken.

Iets in de naamgeving van '#active_menu' ofzo :?

sorry, ben het overzicht een beetje kwijt :P

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • nicoprevoo
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 07-01-2013
quote:
LuNaTiC schreef op donderdag 29 december 2005 @ 16:22:
[...]


Hmm zie nu waar het probleem ongeveer ligt. Hoe het op te lossen is het andere verhaal :P

Ik heb dus eigenlijk meerdere menu's:


code:
1
  ___      ___       ___       ___
|____\____|____\____|____\____|____\____



Is het mainmenu, top-position en horizontaal uitgelijnd (moeten dus tabjes voorstellen :+)

Per tabje komt een nieuwe pagina, en bij elke pagina nog een verticaal menuutje aan de linker kant.

als ik jouw oplossing nou toepas, dan worden die tabjes dus niet blauw, maar de menu-items in de verticale menuutjes dus wel!

dus hoe ga ik dit nu omdraaien: die verticale menuutjes moeten in eerste instantie lekker blijven zoals ze zijn, maar dat mainmenu moet wel zo werken.

Iets in de naamgeving van '#active_menu' ofzo :?

sorry, ben het overzicht een beetje kwijt :P


Waar je mee zou kunnen werken... en dat is op zich erg omslachtig is het volgende: je maakt voor elke pagina gewoon een assigned template met dat plaatje gewijzigd.

Waar je ook aan kunt denken is een stukje PHP code in de template waarbij het juiste plaatje gekoppeld wordt aan de juiste ItemId. Alhoewel ik vermoed dat dat nog omslachtiger werkt dan die template gewoon te assignen.

  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

Hmm, maar dit moet toch wel simpeler op te lossen zijn of niet? Ik vraag me uberhaupt af waarom die wel dat verticale menu verandert, maar niet het horizontale?

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • nicoprevoo
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 07-01-2013
quote:
LuNaTiC schreef op donderdag 29 december 2005 @ 16:35:
Hmm, maar dit moet toch wel simpeler op te lossen zijn of niet? Ik vraag me uberhaupt af waarom die wel dat verticale menu verandert, maar niet het horizontale?

Pfff... daar weet ik dan weer net te weinig van over CSS... het lijkt mij dat het wel te doen moet zijn, maar hoe??

Dat horizontale menu komt dat ook voort uit Joomla trouwens? Dus maak je er niet een handmatig getypte SQL-select van???

  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

Dat horizontale menu is idd gewoon een doodnormaal menu in Joomla. Bij de instellingen van de module kun je gewoon menu-style op 'horizontal' zetten. Vind het maar een vaag gedoe dit :P

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • nicoprevoo
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 07-01-2013
quote:
LuNaTiC schreef op donderdag 29 december 2005 @ 16:39:
Dat horizontale menu is idd gewoon een doodnormaal menu in Joomla. Bij de instellingen van de module kun je gewoon menu-style op 'horizontal' zetten. Vind het maar een vaag gedoe dit :P


En als je in de broncode van de site kijkt... staat er dan misschien iets van "active menu" bij de actieve pagina??

Trouwens, wat me net invalt, zijn de Itemid's in het horizontale en verticale menu wel hetzelfde?? Want anders moet je de menu's koppelen aan elkaar. Of hetzelfde menu er twee keer uitpoepen zonder opmaak en dan vervolgens ze zelf zo opmaken, zoals jij dat wilt.

  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

quote:
Kubstudent schreef op donderdag 29 december 2005 @ 16:42:
[...]


En als je in de broncode van de site kijkt... staat er dan misschien iets van "active menu" bij de actieve pagina??
.


Ha thanks, deze tip (dat ik hier niet eerder aan heb gedacht 8)7) leidde tot de oplossing :D

twee broncodes vergeleken, in het frame van dat verticale menu ging het over 'active_menu', in het frame van de andere pagina ging het over 'active_menu-top' . Omdat ie natuurlijk in de top positie is gepositioneerd 8)7

opgelost dus :Y) Thanks voor jullie hulp _o_

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • nicoprevoo
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 07-01-2013
quote:
LuNaTiC schreef op donderdag 29 december 2005 @ 16:48:
[...]


Ha thanks, deze tip (dat ik hier niet eerder aan heb gedacht 8)7) leidde tot de oplossing :D

twee broncodes vergeleken, in het frame van dat verticale menu ging het over 'active_menu', in het frame van de andere pagina ging het over 'active_menu-top' . Omdat ie natuurlijk in de top positie is gepositioneerd 8)7

opgelost dus :Y) Thanks voor jullie hulp _o_
Dat is inderdaad de simpele oplossing... :D Soms zijn de moeilijkste problemen echt makkelijk op te lossen... :D

  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

*kick*

ik heb weer wat leuk denkvoer waar ik me over aan het buigen ben. Even een korte samenvatting: de Joomla omgeving die we aan het inrichten zijn wordt gebruikt als extranet tussen ons en de klant. Een onderdeel daarvan is het delen van bestanden. Deze worden momenteel per mail verzonden elke x dagen, maar daar wil men vanaf.

Nadeel is dus dat er af en toe wat grote bestanden tussen ( +15 mb). Docman is sowieso de uitgelezen kandidaat om als component in te zetten, ook vanwege de goed instelbare access-levels structuur. Het probleem is alleen nu, dat het zo geconfigureerd is dat ie bestanden t/m 8 MB pakt. Dat is volgens mij standaard. Daarboven pakt ie het niet.

Dus dan de gewetensvraag: is het wenselijk om die limiet nog ver naar boven te schroeven? (laten we voor het gemak 50 MB nemen). Of moet je hier voor een andere oplossing gaan kiezen zoals FTP? Dit is namelijk wel een geschikter protocol voor grotere bestanden.

Even wat voor en nadelen die ik zelf bedacht en/of gevonden heb:

FTP:

Voor: protocol dat er bij uitstek natuurlijk voor is bedoeld om files te transferren, van deze grootte. Betrouwbaar, resumable.

Na: - medewerkers zullen met ftp client software moeten leren werken (elke nieuwe klant dus).
- Sommige netwerken zullen hierop moeten worden aangepast (ik kan zelfs hier nl niet FTP-en)
- Geuploade bestanden kunnen alleen in de backend worden toegekend aan categorieen; terwijl we eigenlijk die mensen alleen op de frontend bezig willen laten zijn.

In docman zelf:

Voor: je blijft in één omgeving (tenzij de upload mislukt, zie bij nadelen)

Nadeel: - Reele kansen op time-outs
- In geval van time-out zal je misschien de gedeeltelijke file moeten deleten in de backend wil je hem opnieuw uploaden (of de file renamen; maar dat is dan niet praktisch en vervuilend)
- Niet resumable, dus je moet weer echt opnieuw beginnen (vrij frustrerend dus mocht het vaak voorkomen).


Zoals je ziet hebben beide opties grote nadelen, en eigenlijk bij alle twee de opties onacceptabele nadelen/risico's.

Kan iemand mij nog aanvullen, informeren met eigen ervaringen of advies geven met andere grandioze ideeën? :P

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • TD-er
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 18:39

TD-er

Tweakers abonnee Tweakers abonnementen
Ik heb wel gemerkt dat vrijwel alle website-upload pakketten (Gmail, Mambo, Squirrelmail etc) die 8 MB als praktische bovengrens hanteren.
Ik weet zelf niet genoeg af van website bouwen en ben zelf ook meer van de kant-en-klaar-oplossingen aanpassen, maar wat ik mij zonet zat af te vragen is of het niet mogelijk is om 'm in delen te laten uploaden. Dus dat je wel via de website upload, maar dat het benaderen van de file in delen van bijvoorbeeld 1 MB gaat. Of is het niet mogelijk om een deel van een file te benaderen en is die 8 MB limiet gewoon puur een PHP-limiet (of Apache-)

Een goedkope voeding is als een lot in de loterij, je maakt kans op een paar tientjes korting, maar meestal betaal je de hoofdprijs. mijn posts (nodig wegens nieuwe layout)


  • degroot
  • Registratie: december 2003
  • Niet online
Die 8Mb is geloof ik de limiet van Apache(correct me if im wrong).
maar die kun je zelf ook omhoog schroeven.

Het lijkt te moeten kunnen , aangezien er zoveel "Upload"-sites zijn die bestanden tot 1 GB kunnen uploaden zonder dat ik last heb van time-outs.
Denk aan:
www.rapidshare.de
www.yousendit.com
www.filefront.com
www.sendspace.com
etc etc
Maar hoe hun met de bestanden omspringen is voor mij ook een raadsel.
Volgens mij word deze in stukken gehakt en ge-upload lijkt mij.

Mijn Vraag(betreffende muziek @Joomla)
Ik heb eerst als Component de mp3player geinstalleerd.
Orgineel kwam van www.jeroenwijering.com. maar ene meneer Leblanc heeft deze geconverteerd naar Joomla module.
Nu kan die MP3 speler maar op 1 pagina bekenen/beluisterd worden.

Toen heb ik van deze Component ook de Module geinstalleerd.
Het mooie is nu dat op iedere pagina de MP3speler getoond word.
alleen bij het opnieuw laden van iedere pagina , begint de MP3speler weer opnieuw te spelen.

Is er niet een MP3 Player die op de achtergrond van de site doorspeelt?
Of moet je dan toch met frames(mogelijk met joomla??) gaan werken omdat de pagina iedere keer vernieuwd word.

www.borduurstudio-zigzag.nl


  • Jorikjet
  • Registratie: december 2002
  • Laatst online: 17-07 15:32
zet dit in een .htaccess bestandje:
code:
1
php_value upload_max_filesize 100M

en de limiet is 100MB

  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

Ik weet dat je de limiet kan verhogen (staat impliciet ook in mijn post toch?), alleen de risico's die erbij komen kijken zijn niet zo jofel zeg maar. Vandaar die vraag ;)

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • nicoprevoo
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 07-01-2013
quote:
LuNaTiC schreef op dinsdag 03 januari 2006 @ 21:03:
Ik weet dat je de limiet kan verhogen (staat impliciet ook in mijn post toch?), alleen de risico's die erbij komen kijken zijn niet zo jofel zeg maar. Vandaar die vraag ;)
Ach, als ze grote bestanden op je server willen zetten doen ze dat toch wel. Maar wat je ook in de gaten moet houden is de Time-Out tijd van PHP. Ik heb zelf een account op een server waar de upload 51 MB is, maar omdat ik niet in het netwerk van die server zit zal ik dat nooit kunnen halen, omdat mijn upload gewoon te traag is en zal PHP dus een time-out geven.

  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

Hmm indeed iets waar rekening mee gehouden moet worden. Bedankt voor de reacties, zal het meenemen in de overweging.

Een ander vraagje waar misschien de PHP guru's wel een antwoord op weten:

In de template die wij gebruiken staat rechtsbovenin een image, die dynamisch gegenereerd wordt op basis van username. In de HTML van de template staat daarvoor de volgende code:


PHP:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<td class="middleHeader-01">

            <?php global $my?>

            <?php

                if ($my->id) { 

            ?>

                    <img src="<?php echo $mosConfig_live_site?>/images/users/<?php echo $my->username?>.jpg" alt="<?php echo $my->username?>" title="<?php echo $my->username?>" border="0" /> 

            <?php } 

                else { ?>

            <?php }

            ?>

        </td>



hij checkt dus op basis van de username en pakt de corresporenden username.jpg uit de folder /images/users/

Dit is wel aardig maar niet erg praktisch: voor elke user moet je weer een nieuwe image uploaden (terwijl ze allemaal dezelfde pic krijgen, nl het logo van de klant). Daarnaast is het case sensitive dus ook maar een hoofdletter meer of minder en men krijgt een kruisje voorgeschoteld.

Vandaar mijn vraag: is het ook mogelijk dat je maar een logo uploadt in die map (klant.jpg) en dat het systeem een check doet op de usergroups waar de user in zit?

Let wel, ik maak gebruik van de JACL component waar je custom usergroups kunt aanmaken. En zodoende 'erft' een user aardig wat groepen. Ter illustratie:

|---Klant
|--------KlantOps
|--------KlantMan
|--------KlantCom
|--------KlantEigenbedrijfCom
|--------KlantEigenbedrijfOps

De groep 'Klant' is hier de overkoepelende groep van de rest (zijn allemaal bepaalde rollen). Ik wil dus dat die template die image genereert op basis van die groep 'Klant'. Is dit mogelijk, en zoja hoe/waar moet ik zoeken?

Ik heb 0,0 ervaring met PHP, dus please be gentle :P

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • P_de_B
  • Registratie: juli 2003
  • Niet online

P_de_B

DT Doktersteam
Even dat ik je goed begrijp: jullie hebben verschillende klanten, en elke klant heeft verschillende users. Je wilt per klant een apart logo laten zien. Is dat wat je bedoelt?

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

quote:
P_de_B schreef op woensdag 04 januari 2006 @ 13:28:
Even dat ik je goed begrijp: jullie hebben verschillende klanten, en elke klant heeft verschillende users. Je wilt per klant een apart logo laten zien. Is dat wat je bedoelt?
Bingo ja :)

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • P_de_B
  • Registratie: juli 2003
  • Niet online

P_de_B

DT Doktersteam
Ok, dat moet op zich triviaal zijn. Als ik het me goed herinner was die JACL een hack van bepaalde core files? Zal eens even kijken,

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


  • P_de_B
  • Registratie: juli 2003
  • Niet online

P_de_B

DT Doktersteam
Ik denk dat ik ongeveer weet hoe het zit, maar ik zou erg geholpen zijn met een dump van de SQL statements die uitgevoerd worden.

Kun je eens de site op debug = ja zetten, en de output van de sql dump hier posten, naar mij mailen? (als je de site op debug = ja zet (in de general site settings van het admin gedeelte) krijg je onder elke pagina van de frontend een overzicht van alle queries die zijn uitgevoerd, dat bedoel ik)

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

thnx voor het aanbod _o_

maar ik heb een (veel) simpelere oplossing gevonden (nouja, jij had hem ws ook wel geweten, maar oke :P)

In plaats van $my->username te gebruiken, gebruik ik nu $my->gid.

Hoef ik dus alleen maar ff op te zoeken wat het group id is van een bepaalde groep 'Klant' , en dan dat ID als 33.jpg oid op te loaden in die map. Werkt perfect :Y) (en gelijk niet meer case-sensitive ook :) )

LuNaTiC wijzigde deze reactie 04-01-2006 21:36 (6%)

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • P_de_B
  • Registratie: juli 2003
  • Niet online

P_de_B

DT Doktersteam
Ik was al zover met het doorspitten van de code dat ik $my->jaclplus of $my-> gid dacht te kunnen gebruiken, maar ik moest (zonder het zelf te kunnen testen) even weten wat daar precies in stond, vandaar de vraag voor de query. Het zou ook nog op naam kunnen denk ik, maar goed, als het werkt is het prima natuurlijk.

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

Enige probleem is dat ie toch niet helemaal goed werkt zoals ik zou willen. Maar ik weet niet of het op die manier mogelijk is:

Als we het schemaatje er weer ff bij pakken, met daarachter het group id:

|---Customer = id 30
|--------CustomerOps = id 31
|--------CustomerMan = id 32
|--------CustomerCom = 33
|--------CustomerOwncompanyCom = 34
|--------CustomerOwnccompanyOps =35

Hij zal altijd naar het diepste level vragen. Op zich zou je 31.jpg t/m 35.jpg kunnen uploaden, dat werkt dan verder prima. Maar dan heb je wel 5 dezelfde logo's en zou je eigenlijk willen dat je alleen 30.jpg hoeft up te loaden en dat ie die pakt.

Maar ik weet niet of dat te omzeilen is. Voorlopig ben ik overigens allang blij dat het zo werkt, maar het zou nog perfecter zijn :P

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • TD-er
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 18:39

TD-er

Tweakers abonnee Tweakers abonnementen
@Lunatic:
Wat jij zoekt is Header-image.
Die module doet feitelijk precies wat jij wilt, maar dan heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen welke variabele die "33" is.

De dingen die je kunt kiezen zijn:
Section
Category
Main Menu
Current Menu

De beschrijving die erbij staat is als volgt:
quote:
This module allows to load a image based on the current user selection. Store the images in the image path, define the prefix and file extension and if it shall be section,category or menu dependant. Default Image will be shown in case there is no image file found, or a random image.
Ik heb 'm hier in deze testsite (waar ik trouwens nodig weer mee verder moet) gebruikt om plaatjes bij de juiste personen in de contact-us te plaatsen. (nu nog maar 1 persoon en de rest is default-plaatje, midden bovenin)

Een goedkope voeding is als een lot in de loterij, je maakt kans op een paar tientjes korting, maar meestal betaal je de hoofdprijs. mijn posts (nodig wegens nieuwe layout)


  • P_de_B
  • Registratie: juli 2003
  • Niet online

P_de_B

DT Doktersteam
@TD_er: LuNaTic gebruikt een component om de standaard groepen in Joomla uit te breiden. Het moet op basis van de hoofdgroep waar de huidige gebruiker in zit.

@LuNaTic, kun je toch eens de output van de debug posten/mailen?

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


  • LuNaTiC
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

LuNaTiC

Jofel joh!

You've got mail :)

en TD_er, thanks voor de tip, maar het werkt hier idd zoals P_de_B al zegt, net ietsjes anders. Anders was het wel een mooie oplossing geweest (houd hem sowieso even in mn achterhoofd, kan hem later denk ik mooi gebruiken voor persoonlijke site :Y) )

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


  • weebl
  • Registratie: juni 2002
  • Laatst online: 23:35

weebl

YARR!

Ok, ik heb vanochtend dus ook maar eens Joomla op m'n thuisservertje (Apache 2.0.55, PHP 5.1.1 & MySQL 5) geinstalleerd. Nu ging de installatie helemaal goed (alleen stond magicquotes aan ipv uit...). Alleen als ik een sectie toe wil voegen krijg ik dit:

http://img217.imageshack.us/img217/6691/error2cp.jpg

Ook als ik een bestaande sectie wil verwijderen vraagt ie wel om een bevestiging, maar er gebeurt verder niks.

Weet iemand hoe ik dit op kan lossen?

(edit1)

Als ik een categorie wil toevoegen krijg ik dezelfde error (maar dan voor "category")

Trouwens:

In mambo had ik precies hetzelfde, en was dus voor mij de rede om het er weer af te halen. Nu wou ik het weer proberen met joomla en merk dat ik weer hetzelfde probleem heb.

(edit2)

Ok...

Als ik een nieuwsartikel toe wil voegen komt ie hier mee...

http://img220.imageshack.us/img220/5328/error29ql.jpg

Ik kan me niet voorstellen dat dit aan Joomla ligt...

weebl wijzigde deze reactie 05-01-2006 10:56 (45%)

Canon EOS 450D - EF 17-40 F4L - EF 70-200 F4L iS - EF 50 F1.8


  • weebl
  • Registratie: juni 2002
  • Laatst online: 23:35

weebl

YARR!

quote:



Hey, heel erg bedankt. zodra de server het weer doet ga ik het proberen.

(Oma's die water over de strijkbout heen gooien, stroom die eruit knalt, server die daardoor compleet crashed en nog geen ups hebben... :X )

Canon EOS 450D - EF 17-40 F4L - EF 70-200 F4L iS - EF 50 F1.8


  • BLN
  • Registratie: januari 2004
  • Laatst online: 25-07 14:44
Weet iemand hoe je de gevraagde inlog gegevens veranderd? Nu zijn het dingen als naam, gebruikersnaam, email, wachtwoord. Maar ik moet ook geboortedatum erbij hebben. Maar ik heb geen idee hoe ik dat aanpas.

If it ain't broken, don't fix it


  • P_de_B
  • Registratie: juli 2003
  • Niet online

P_de_B

DT Doktersteam
Daar is een componentje voor *klikkerdeklik*

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


  • R2D2
  • Registratie: mei 2001
  • Laatst online: 11-07 09:06

R2D2

DigiDJ

quote:
weebl schreef op donderdag 05 januari 2006 @ 10:40:
Ok, ik heb vanochtend dus ook maar eens Joomla op m'n thuisservertje (Apache 2.0.55, PHP 5.1.1 & MySQL 5) geinstalleerd. Nu ging de installatie helemaal goed (alleen stond magicquotes aan ipv uit...). Alleen als ik een sectie toe wil voegen krijg ik dit:

[afbeelding]

Ook als ik een bestaande sectie wil verwijderen vraagt ie wel om een bevestiging, maar er gebeurt verder niks.

Weet iemand hoe ik dit op kan lossen?

(edit1)

Als ik een categorie wil toevoegen krijg ik dezelfde error (maar dan voor "category")

Trouwens:

In mambo had ik precies hetzelfde, en was dus voor mij de rede om het er weer af te halen. Nu wou ik het weer proberen met joomla en merk dat ik weer hetzelfde probleem heb.

(edit2)

Ok...

Als ik een nieuwsartikel toe wil voegen komt ie hier mee...

[afbeelding]

Ik kan me niet voorstellen dat dit aan Joomla ligt...
Joomla werkt niet/slecht met mysql 5 en php5 voor zover ik weet, downgraden naar de laatste 4 versie dus.

http://www.aboutdj.nl is dead... DigiDJ is alive!


  • armageddon_2k1
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 24-07 16:00
Weet er iemand hoe ik het voor elkaar kan krijgen dat er op de frontpage moet staan "Alstublieft Inloggen AUB" of iets dergelijks en als je dat ingelogd bent die tekst niet meer te zien krijgt??
Als ik speel met Public/Registered etc krijg ik dat niet voor elkaar.

http://www.playyard.nl - Mijn band


  • R2D2
  • Registratie: mei 2001
  • Laatst online: 11-07 09:06

R2D2

DigiDJ

quote:
armageddon_2k1 schreef op zaterdag 07 januari 2006 @ 23:52:
Weet er iemand hoe ik het voor elkaar kan krijgen dat er op de frontpage moet staan "Alstublieft Inloggen AUB" of iets dergelijks en als je dat ingelogd bent die tekst niet meer te zien krijgt??
Als ik speel met Public/Registered etc krijg ik dat niet voor elkaar.


Je kunt het login/loguit veld koppelen aan een knop zoals ik dat ook gedaan heb op mijn site (bespaar je meteen weer wat ruimte ;) ) en daar een tekst in verwerken.

Na het inloggen verdwijnt dat venster weer en als je dan nogmaals op de login/loguit button drukt krijg je weer het popupje alleen dan nu met uitloggen.

Works fine over here in alle browsers :)

http://www.aboutdj.nl is dead... DigiDJ is alive!


  • armageddon_2k1
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 24-07 16:00
Hmm...het is niet echt een oplossing voor dit specifieke geval.
Het gaat namelijk om een site voor een klant en die site moet wel op het WWW, maar mag niet voor iedereen volledig te zien zijn. En nu moet het zo zijn dat als je op de Frontpage komt er dan een tekst staat met introductie etc, maar ook onderaan een tekst met "Als u wilt navigeren over de site dient u ingelogd te zijn" en dan het inlogveldje eronder. Als je dan ingelogd ben moet dat "waarschuwings"-tekstje wel weer weg zijn natuurlijk.

http://www.playyard.nl - Mijn band


  • wernerdebijl
  • Registratie: maart 2002
  • Laatst online: 07-06-2010
Ik kan op de homepage de html code zien en wijzigen. Hier heb ik dan ook de code ingegeven die nodig is om statistieken te kunnen trekken van mijn mambo site. Ik weet dat hiervoor modules zijn, maar die verbruikten best veel disk space.. Ik haal nu mijn statistieken van google\statistics en vind dat zeer goed.
Kan ik nu op alle andere pagina's ook dit stukje code toevoegen? Ik vind hiervoor nl de mogelijkheid niet voor binnen Mambo.

  • R2D2
  • Registratie: mei 2001
  • Laatst online: 11-07 09:06

R2D2

DigiDJ

Volgens mij hoef je hem alleen in je template te coden, template word namelijk iedere keer geladen bij een pagina wissel ;-)

Gewoon in je footer of iets dergelijks verwerken dus.

http://www.aboutdj.nl is dead... DigiDJ is alive!


  • wernerdebijl
  • Registratie: maart 2002
  • Laatst online: 07-06-2010
quote:
Reind schreef op maandag 09 januari 2006 @ 09:50:
Volgens mij hoef je hem alleen in je template te coden, template word namelijk iedere keer geladen bij een pagina wissel ;-)

Gewoon in je footer of iets dergelijks verwerken dus.
Natuurlijk! Dat ga ik meteen doen.

  • Matjong
  • Registratie: augustus 2001
  • Laatst online: 13-05-2011
quote:
armageddon_2k1 schreef op zondag 08 januari 2006 @ 18:52:
Hmm...het is niet echt een oplossing voor dit specifieke geval.
Het gaat namelijk om een site voor een klant en die site moet wel op het WWW, maar mag niet voor iedereen volledig te zien zijn. En nu moet het zo zijn dat als je op de Frontpage komt er dan een tekst staat met introductie etc, maar ook onderaan een tekst met "Als u wilt navigeren over de site dient u ingelogd te zijn" en dan het inlogveldje eronder. Als je dan ingelogd ben moet dat "waarschuwings"-tekstje wel weer weg zijn natuurlijk.

Het handigste is volgens mij om de login module gewoon op de frontpage te gooien. Dan moet je alleen de begintekst nog aanpassen. In mijn login module zit het veld "Pre-text" dat je dan kan gebruiken, maar ik gebruik geen standaard login module (gebruik een login module van community builder component) dus weet niet of dat daar ook in zit, anders kun je t er hardcoded inzetten. Moet je daarna ook nog hardcoded aanpassen dat er niet meer staat van "Welkom <username>", want dat wil je niet zei je eerder al...

De content die afhankelijk is van of er ingelogd is of niet zet je op registred en de frontpage, dan wordt het zichtbaar zodra je ingelogd bent.

Maar het is eenvoudiger om gewoon op een apparte loginpagina iemand te laten inloggen en dan te redirecten naar de voorpagina, en dat de registred content dan zichtbaar wordt.

Amazon Shopping & Discounts


  • DeluxZ
  • Registratie: augustus 2003
  • Laatst online: 25-07 15:53

DeluxZ

Livin' the good life

Ik ga vanmiddag ook maar weer is verdiepen in Joomla. Net al beetje bezig geweest met Joomla hier, maar is niet de bedoeling, dus dan maar thuis :)

Apple Macbook Pro Retina 13" ]|[ Specs


  • ZOMERZON
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 21:52

ZOMERZON

Voor Geen Cent Gaat De Zon Op

Joomla 1.0.5. > ff kijken of er mensen zijn die 'em valid xhtml / css aan het maken zijn

ZOMERZON wijzigde deze reactie 10-01-2006 13:47 (84%)


  • Josh
  • Registratie: december 2002
  • Laatst online: 18-08-2013

Josh

A Cloggy in Norway

Mag ik vragen wat tot nu toe het best werkt in Joomla? Coppermine, Gallery of wat anders? Ik wil graag een snel album met niet al teveel functies. Wellicht commentaar posten maar verder niet veel bijzonders. Het zou fijn zijn als zoals in Gallery2 de foto's door middel van een applet met 100den tegelijk geupload kunnen worden.

Anyway, dit blijft een mambo/joomla topic dus ik ga niet teveel door op de gallery keuze. Wat werkt het fijnst in Joomla? Het snelst...? Voorbeelden? Iemand die het heeft draaien?

Ook zou ik graag willen weten waarom je SMF moet installeren wil je Coppermine kunnen gebruiken... :?

  • R2D2
  • Registratie: mei 2001
  • Laatst online: 11-07 09:06

R2D2

DigiDJ

quote:
ZOMERZON schreef op dinsdag 10 januari 2006 @ 13:11:
Joomla 1.0.5. > ff kijken of er mensen zijn die 'em valid xhtml / css aan het maken zijn


Is ie bij mij voor zover ik weet.

Enige probleem is mijn editor die eerst <p> tags in teksten gooide. Als ik er dan een pagebreak tussendoor deed sloot ie de tag pas af op de volgende pagina en dat was dus een error..... al die teksten moet ik dus nog ff een keer aanpassen. Alle nieuwe teksten van de afgelopen 2 maanden en teksten die op 1 pagina staan zijn xhtml1 transitioneel valid.

CSS is ook valid alleen wat warnings over achtergrond kleurtjes e.d (niet relevant).

Vaak zijn het de standaard templates die niet valid zijn, met een beetje moeite is dat echter zo gedaan. Joomla zelf gooit er in ieder geval goed gekeurde code uit voor de W3C.

http://www.aboutdj.nl is dead... DigiDJ is alive!


  • Xiqum
  • Registratie: juni 2003
  • Laatst online: 24-07 23:26
quote:
GsJosh schreef op woensdag 11 januari 2006 @ 03:10:
Anyway, dit blijft een mambo/joomla topic dus ik ga niet teveel door op de gallery keuze. Wat werkt het fijnst in Joomla? Het snelst...? Voorbeelden? Iemand die het heeft draaien?

Ook zou ik graag willen weten waarom je SMF moet installeren wil je Coppermine kunnen gebruiken... :?


Het beste kun je hier even kijken:
http://forum.joomla.org/index.php?board=43.0

En ik kwam hier uit, bij het gallery2 bridge component.
http://developer.joomla.o.../projects.gallery2_bridge


Pagina: 1 ... 8 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.



Populair: Vliegtuig Luchtvaart Crash Smartphones Sony Apple Games Besturingssystemen Politiek en recht Rusland

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. onderdeel van De Persgroep, ook uitgever van Computable.nl, Autotrack.nl en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013